Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Lost Room 1x01 - The Key and the Clock 2/2

2008. március 02. 15:48 - zaphodbb

Ott fejeztük be, hogy Anna eltűnt a Szobában. Joe nekimegy Menyétnek, aki a dulakodás közben felvilágosítja, hogy nem halt meg a lánya, egy Tárggyal visszahozható, majd ő segít. Közbejön a hibbant kopasz, aki még mindig dühös, lövöldözni kezd Millerre, úgyhogy Joe kénytelen menekülni de hirtelen, kinyitja a kulccsal a Szoba ajtaját és beugrik. Aztán lerogy az ágyra és csak fogja a fejét. Zsaruk a helyszínen, Lee (a néger nő zsaru) szerint, ez egyszerű esetnek tűnik, Miller elrabolta a saját lányát, mert tudja, hogy az exe megnyeri a pert. Ráadásul még vért is találnak az ajtón. Miller kurva nagy szarban van és még ki se tudja magyarázni magát anélkül, hogy diliházba ne küldenék.

A Motelszobában járunk, Joe depizik összekucorodva az ágyon, néz maga elé. Aztán felírja egy papírlapra, hogy "Anna tarts ki, jövök érted, Apa." amit letesz a komódra és kimegy a Szobából. Kint felhívja a társát (aki Lou), aki a mivanmivanmivan kérdéskört járja körbe. Lou-tól megtudjuk, hogy már mindenki a legrosszabbra gondol, hogy megölte a lányát. Nem tudjuk miért gondolnak erre, semmi értelme nem lett volna, az elrablásának mondjuk még igen, de miért akarta volna megölni?? Miller megkéri, hogy nézzen utána Menyétnek és hagyja már a faszságokkal, dehogy ölte meg a lányát.

Miközben dumálnak, egy ember esik le az égből, innen tudjuk, hogy Gallupban vagyunk és hogy Wally megint lobogtatja a Buszjegyét. Joe már megy is érte és beviszi magával a Szobába, ahol arról faggatja, hogy hogyan hozhatná ki Annát a Szobából. Wally elmondja, hogy ha bizonyos Tárgyakat együtt használnak, akkor új tulajdonságokat vesznek fel. Például a Karóra, ami magában csak tojás főzni tud, de ha összekerül a Késsel, akkor a használója telepatikus képességre tesz szert. Ebből leszűri Miller a lényeget, hogy ha a Kulcs mellé megtalálja a megfelelő Tárgyat, akkor meglesz a lánya.

Váltunk Karl K. otthonára, épp tojást főz a Karórával, hehe. Karl izomembere lép be, felismerjük, ő lövöldözött Iggy-re. Jön a hírrel, hogy eltűnt Joe és a lánya. Karl csóválja a fejét. Váltunk az őrsre, Ruby megvizsgálta a raktárnál talált vért és egyezik Annáéval. Lou borúsan néz és megkéri, hogy tartsa vissza kicsit ezt az infot. Ruby hívást kap, kiderül, hogy az egyik régebbi égett hulla, akire vizsgálatot kért, nem hulla, nagyon is él egy szanatóriumban.

Következő képen Ruby már ott ül az égett fickó mellett és kikérdezi. A félarcú ember szemmel láthatóan fél, megtudjuk, hogy a Rend nevű csoporthoz tartozott, akik abban a teóriában hisznek, hogy ha összegyűjtik az összes Tárgyat, akkor beszélni tudnak Istennel. Ruby mindent tudni akar a Kulcsról és a Tárgyakról, de mi már természetesen nem hallgathatjuk meg, mit mesél az égett fickó, mert még a végén információhoz jutnánk. Franc. Miller házát látjuk, kopók figyelik. Joe kilép a gardróbból és összeszed néhány cuccot magának. Az asztalon egy fotót talál egy házról, rajta Jennifer Bloom névjegye. Hoppá be a Szobába és már ott is terem.

Jennifer épp egy halom rádiót vagdos szét egy kurva nagy kalapáccsal. Így próbál rájönni, hogy melyik Rádió egy Tárgy. Merthogy a Tárgyak sérthetetlenek. Jennifertől megtudjuk, hogy az egyik zálogházas égett ember, aki el akarta adni a Kulcsot, az ő rossz útra tért társa volt. Légiónak hívják a társaságukat, az a feladatuk, hogy megszabaduljanak az összes Tárgytól, mert azok csak rosszat hoznak a használóikra. Felajánlja Millernek, hogy a Légió segít megtalálni a lányát, ha csatlakozik hozzájuk. Joe-nak nem tetszik az ötlet, amire Jennifer megpróbálja bevetni a Körömreszelős belengetős mutatványt, de Joe megelőzi és elveszi tőle a Reszelőjét.

Ruby-ra váltás, telefonál, az égett fickótól kapott neveket hívja sorba, hátha valamelyik tud infót az Újraegyesítés Rendjéről. Az egyik nyert, de a Rend hallatán csak sípolás hallatszik, amitől Ruby eldobja a telefont hirtelen és megfájdul a feje. Ugrunk: Joe Menyét nyomába ered, követi az utcán, majd kilesve a megfelelő pillanatot, berántja a Szobába, hogy kiverje belőle, melyik Tárgyat kell megszereznie a lánya visszaszerzéséhez. Menyét ajánlata: elvezeti a szükséges Tárgyhoz, ha utána megkapja a Kulcsot. Ebben meg is egyeznek.


Adalékként Joe még elveszi Menyéttől a Tollat és minden mást is le kell vennie az alsónadrágját beleértve, hátha van még nála/rajta valamilyen Tárgy. Aztán bedobja a Szobába az összes cuccot, tetejükre a Tollat is és becsukja az ajtót. Amikor kinyitja semmi nincs a padlón, a Toll elmozdult, a komódra került. Ezzel újabb infót kaptunk, a Tárgyak nem tűnnek el, hanem visszakerülnek eredeti helyükre a Szobában.

Menyét lakására megyünk, elég lehangoló hely, egy bazi nagy térképszerű cuccal a közepén, ami a Tárgyakról és a kapcsolódásukról szól. Itt derül ki, hogy van egy Elsőrendű Tárgy, ami irányítja a többi Tárgyat, ez hozza vissza Annát ha a Kulccsal együtt használják. Menyét szerint ez az Elsőrendű Tárgy az Óra. Az Óra pedig Karl K.-nál van, ő egy Gyűjtő. Letelepednek az autóval a háza elé megfigyelni. Karl házát durván védik, nem lesz egyszerű menet fiúk.

Ruby-ra váltunk, kapott piros borítékot, amiben egy helyszín és egy időpont van csak írva. Ruby adott időben adott helyen, itt egy nő közli vele, hogy ha hoz egy Tárgyat, akkor kap majd válaszokat a kérdéseire. Menyéthome: Joe és Menyét tervet kovácsolnak a betörésre. Az a bibi, hogy Karl mindenhova zár nélküli tolóajtót rakott, hogy kivédje a Kulcsos embereket. De Miller rést talál a pajzson, egy befalazott ajtót. Kész a terv, már telefonál is Karlnak, hogy engedjék be, elhozta neki ajándékba Menyétet és ne nagyon izmozzanak, mert nála van a Szem (ami a legveszélyesebb Tárgy, bár még nem tudjuk mit is csinál). A trükk az, hogy Miller emlékezett rá, hogy Isaac egy kibaszott nagy kastélyt kapott szülinapjára, aminek rendes ajtaja van. Azon keresztül jutnak be, miközben Karl a pitbulljait a főbejárathoz vezényli.

Az emeleten, a Tárgyas szoba előtt posztoló kopaszra pisztolyt fogva, Millerék megérdeklődik a tolóajtók kódját. A Tollal aztán hatástalanítják a konzolt. A szobában egy csomó Tárgy látható a vitrinben de az Óra egy páncélszekrényben van. Miller egy fejszével elkezdi kibontani a falat, ami mögött a rendes ajtó van. Közben Karl és a pitbulljai kint őrjöngenek, a dupla golyóálló üvegajtót próbálják betörni. Miller kiszabadítja az ajtót, amin nincs zár, de fel van készülve, az utolsó utáni pillanatban beszerel egy zsír új zárat és beugranak a páncélszekrénnyel együtt a Szobába. Mert ők ilyen erősek ám, pedig lőnek már rájuk meg minden.

Miközben Joe küzd az ajtó becsukásával a Szobában, Menyét megszerzi a farzsebéből a Tollat. Ami valljuk be, égbe kiáltó baromság, mármint, hogy ott tartja Joe a Tollat, ami, ha leülne, egy bökéssel megpirítaná a seggét. Joe semmit se vesz észre az egészből. A Szobával feltöreti a széfet, becsukják-kinyitják az ajtót, széf volt-nincs, az Óra pedig a helyére került. Menyétnek fingja sincs mit kéne csinálniuk az Órával, úgyhogy jobb híján Joe a kezében az Órával nyitogatja a Szobát, bőszen mondogatva, hogy az adja vissza lányát, de hiába, semmi sem történik.

Joe begurul és indulna vissza a Szobába, de Menyét utána ugrik és beledöfi a nyakába a Tollat. Háhá, de nem történik semmi, kiderül, hogy a Szobában nem működnek a Tárgyak. Miller úgy pöcköli vissza Menyétet Karl szobájába, mint kockafejű Ödönke a takonygalacsint. Bár szerintem ez nem stimmel, mert ha Karl annyira óvatos ember, akkor az az ajtó már rég szét lenne verve. Mindegy, az ajtó még áll és Menyét zuhan ki rajta, egyenesen Karl karjaiba, aki az arcából ítélve nem lesz vele túl kedves.

Ugrunk Lou-hoz, Joe-t beszéli rá éppen, hogy menjen be vele az őrsre és mutassák meg a Kulcsot Lee-nek. Közben Ruby telefonál Lou-nak, hogy a Kulcsról akar velük beszélni. Ruby-nál járunk, megkéri Joe-t, hogy mutassa meg neki a Kulcsot és a Szobát. Miller bízik benne, megmutatja. Ruby rá akarja beszélni őket, hogy tartsák meg a Kulcsot és használják a Szobát, őrület csillan a szemében. Mikor Joe közli, hogy szó se lehet róla, meg kell találnia a lányát a Kulccsal, Ruby előkapja a pisztolyát és lelövi Lou-t. De ezt így most miért? Miért nem Joe-t lőtte le és vette ki a zsebéből a Kulcsot vajon? Vagy akkor lője le mindkettőt vagy egyiket se, vagy mindegy is.

Miller látszólag beleegyezik, hogy odaadja Ruby-nak a Kulcsot, de a Körömreszelőt húzza elő helyette, amitől Ruby beájul. Ezután jön, ami megint faszság, Joe FELVESZI a földről a fegyvert, ráfogja a földön heverő Ruby-ra és álldogál felette, ahelyett, hogy lelőné hirtelen és elhúzna a vérbe. Mikor máskor, ha nem pont ekkor lép be Ruby neje, aki meglátva így Joe-t, teljesen biztos benne, hogy Miller végzett Lou-val és Ruby-val is. Joe bemenekül a Szobába, magával viszi a fegyvert is. Ruby éledezik és nyomban felhívja a rendőrséget, hogy bejelentse a gyilkosságot, miszerint Miller lelőtte Lou-t. Az anyád szömit. Joe a szobában, azzal végzünk, hogy kinyitja az ajtót és dől be az ajtón a misztikus nagy fény és elnyeli Joe alakját.

Címkék: lost room
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.04. 16:57:38

Nekem az tűnt fel, hogy Jennifernek milyen szinten lapos a segge. :D

Az a gond ezzel, hogy már leadták, így sajna nem tudják követni most. Kár, pedig jó kis cucc ez.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.04. 17:26:35

:))) és tényleg:))

hát igen, sejtem én, hogy azért nem tolonganak a hozzászólók, mert nem aktuális épp a sorozat. De sebaj, elírogatom én magamnak is szívesen:))
süti beállítások módosítása