Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 02x08 - Pók a hálójában

2008. február 29. 10:46 - kiricsiz

Egy hetet kellett várnunk arra, hogy megtudjuk, mit keres Denise Bordásnál. De most végre. Még lehetnek fordulatok a dologban, de most úgy tűnik, Denise tényleg önszántából jött, és tényleg azért, mert rájött, hogy a faterja műkincseken kívül fehér porban is utazik, és a gyengébbek kedvéért: nem molnár. A kiscsaj azt próbálja meg elmondani Bordásnak, hogy mentse meg Demsát, de elég nehezen tudja elkezdeni, mert Bordás nem hagyja. Merthogy az őrnagy óriási szarba kerül, de legalábbis bonyolódik a helyzete, ha még Denise is belekavarodik az eseményekbe. Éppen ezért játszmázásba kezd, először megpróbálja lerázni Denise-t, meg úgy tenni, mintha csak egy kamaszlány regényes fantáziája szülné ezt a drogos históriát. Aztán megdumál a csajjal egy talákozót. Ja, és kiküldi körülnézni az őrmestert, hogy követték-e Demsa lányát. Béna munkát végeznek, mert se az őrmester, se Bordás nem veszi észre, hogy Denise-t követték bizony.

Egy fickó rosszul lesz az őrsön. Johnny életment egy golyóstollal, meg bugylibicskával, de pont ekkor érkezik meg Johnny faterja is, aki segít életet menteni. Kriszta meg odahaza letudja a kötelező reggeli veszekedést Zolikával. A dolog odáig fajul, hogy Kriszta kirakja az öccse szűrét, illetve mondja neki, hogy mire visszaér, addigra húzzon el a francba. "Odamész, ahova akarsz, felőlem meg is dögölhetsz." Ámen. Úgy legyen.

Kovalik meg kibékül a faterjával, már több éve nem beszéltek. A fater őszes halántékkal beletörődött, hogy a fia mégsem orvos lett, hanem zsaru, azt fejtegeti, hogy végül is a zsaru is hasznos tagja a társadalomnak. Viszont most Kovalik a szüleinél fog karácsonyozni, ezek szerint a sorozatban most járunk karácsony környékén.

A legdurvább jelenet az, amikor Móricz "csajozik". Klárika megint meglátogatja az őrsön, Móricz meg kirángatja őt a hátsó udvarra, az üres kenelek elé, szóval marha romantikus környezetbe, és megmondja neki, hogy mostmár tényleg ne zaklassa őt. Mármint Móriczot. Hogy ez egy munkahely, és ide nem lehet csak úgy bemászkálni (mondjuk ebben félig-meddig igaza van, de Móricz ettől még bunkó). "Ez egy munkahely, ahol a megjelenésed zavart okozhat." Ezen percekig röhögtem. De Klárika nem tud röhögni. "Milyen zavart okozhatnék én?" - kérdezi szerencsétlen Klárika is, akinek pont egy ilyen fatökűbe kellett botlania. "Nem tudom. Bármilyet." Van még kérdés pajtások?

Egyébként Móricz kivágja a másik durva dolgot. Hogy Kárika túl nyomulós. Bizony. És ezt Móricz anyja is megmondta. Szerencsétlen Klárikát már nagyon sajnálja az ember, ugyanakkor örülünk, hogy mégsem kötik be egyhamar Móricz fejét, marad az a különc, anyuka kisfia, akinek megismertük. De aztán mégis megbeszélnek egy randit.

Bordás telefonál Kolonicsnak a Demsa lány kavarása miatt. Személyesen találkoznak majd. Pircsiék meg tovább szövögetik a szekrényes banda elfogásának terveit. (Egyébként a háttérben a két statiszta kétszer megy el Pircsi és Otyó mögött. De az is lehet, hogy Angyalföldön mindenki ugyanolyan kabátban jár.)

Kálmán bá Móricznál is próbálkozik a KMB-s állás miatt, hogy szóljon már Szabó ezredesnek. Móricz viszont megérzi, hogy Kálmán bá piált. (Legjobb poén: "Leheljen rád a hétfejű sárkány.") Szóval visszaesett az öreg. Nem baj, legalább történik valami.

Demsa irodája. Na, ki kopog? Hát Erika. Eljött megköszönni az állást. Annyira sikerül megköszönni, hogy Demsa jól alá is vág a csajnak. Ami egyrészt baromi mocsokság Mike-kal szemben. Másrészt amúgy meg számítottunk erre. Harmadrészt úgy kellett már valami bonyodalom ebbe a sorozatba.

Kolonics és Bordás megbeszélnek. Ez a Kolonics tényleg egy idióta, szerinte Denise lehetne a koronatanú a maffiaperben. Persze, ahogy azt Móriczka elképzeli. Egyébként Kolonics is tanácstalan, ami elég vicces, hiszen elvileg ő a főnök. Végül megegyeznek abban, hogy Bordás találkozik még egyszer Denise-szel, Kolonicsék meg jól bedrótozzák. Mármint Bordást. Bordásnak az a feltétele, hogy Kocsis ne tudjon erről a külön akcióról. (Közben betoppan Kriszta, és hisztizik egy sort, hogy Zolikát még mélyebbre nyomták a dílerkedésbe, meg hogy Kolonics átbaszta ezzel a kommandós felvételi ígérettel.)

Csóró Mike meg közben szalad fűhöz, fához, Varjú Varga Pálhoz, és egyre csak azt hajtogatja, hogy Erika, Erika. Most éppen Bordásnál keresi, pedig ha tudná, hogy éppen ezekben a pillanatokban jött össze Demsával egy íróasztalon a nagy nehezen megszerzett csaj...

Alter újra elkapja Zolikát egy kis beszélgetésre. Megkínálja spanglival, hogy beférkőzzön a bizalmába. Alter azt a sztorit adja elő Zolikának, hogy információt tud szerezni kábítószeres akciókról, ami jól jönne a főgengsztereknek, szóval ha Zolika ezt a felkínálkozást továbbítaná felfelé, akkor erről tud majd Demsa is, és onnan már Alter egykettőre, játszva beépül. Ez így elég nagy hülyeség, főleg az, hogy Zolika mindössze egy kézfogásnyira van Demsától, a legnagyobb királytól. Zolika csak szól a kiégett-latintanár-arcú dílernek, aki meg közvetlenül Demsával van kapcsolatban. Elég hihetetlenül hangzik, hogy piti kis dílerek besétálhatnak az utcáról a szupertitkosan fedett, kettős életet élő nagyfőnökhöz, akinek a személyéről elvileg nem is tudhatna egy ilyen kis pöcs, mint a latintanár. Na, mindegy, szemet hunyunk a dolog felett, mert már nagyon szeretnénk, hogy Alter gyorsan beépüljön.

Bordást bedrótozzák. Mögötte lesznek egy kocsiban és figyelik mi történik. (Legjobb poén: "Elek úr hivatalosan egyáltalán nem létezik.")

Pircsi és Otyó kajálnak, ami csak azért érdemel említést meg, mert Otyó szemmel láthatólag nem tud kenyeret vágni. Pedig általában csajok nem szoktak tudni.

Denise beszáll Bordáshoz a kocsiba, egyből lesmárolja, mondván, hogy a barátnőjének azt kamuzta, hogy Bordás az új pasija. Ez igen! Denise lerázta Olaszt, de a többi követőket nem. De erről majd később. Denise egyelőre könyörög Bordásnak, hogy segítsen, Obi Van Kenobi, ön az utolsó reménységünk. Denise elmondja, hogy kihallgatta azt a heroinos beszélgetést. Meg hogy térképeket talált a faterja nótbúkjában, mert persze Denise tudja a jelszavakat. Az odáig oké, hogy a kiscsajok tényleg ki szokták nyomozni apu jelszavát, de az már elég vicces, hogy egy Demsa fajsúlyú bűnöző ilyen elérhető helyeken tárolja a titkos infomációkat, miközben persze hetente poloskátlanítanak embereivel. Bordás meg azt hazudja, hogy becsületszóra fogalma nincs, mivel foglalkozik valójában Petár. És figyelmezteti Denise-t, hogy az apja rá fog jönni, hogy kutat utána, és akkor lesz haddelhadd. Bekopog Denise barátnéja, a roppant előnyös külsejű Kitty, merthogy kéne már menni vissza a moziba, ahonnan megszöktek (Olasz az előtérben várja őket). Kolonics és a figyelőembere (Elek) viszont kiszúrták, hogy Denise-t is megfigyelik. (Újabb Stohl-szívatás a forgatókönyvírók részéről: "Ki ez, valami zsaru? Azt mondtad, színész.") Bordás kiszáll a kocsiból és megpróbálja megnézni, hogy kik figyelik Denise-t, de azok előbb észreveszik és elhajtanak. Bordás arra gyanakszik, hogy Kocsis figyelteti a kiscsajt.

Demsa viszont szusit zabál és lerendezi a két táncos ribancot. A szőkét, meg a feketét. Ginának megmondja, hogy nem ő lesz a koreográfus, hanem Erika, ettől Gina teljesen kiborul és otthagyja Demsát. Vanda marad, ő mindenre kapható. Viszont benéz hozzá Pista is, a kiégett-latintanár-arcú díler. Na ez a hülyeség, hogy egy közismert utcai díler, akit a kisrendőrök is ismernek, simán besétál Demsa galériájába és dumál a nagyfőnökkel. Egyébként azt meséli el neki, hogy Alter szállítaná az infókat a kábszerügyi zsaruk akcióiról jó pénzért.

A két francia fickó közül az egyik félig-meddig kihallgatja, hogy Pista beszélgetett Demsával. Elég mondvacsinált ez az egész, de a lényeg, hogy elmennek Pistához, az autószerelőhöz érdeklődni, hogy hol van 400 kiló heroin. És kiderül az is, hogy ők figyelték Denise-t. Úgy tűnik ügyesebbek figyelésben, mint Olasz. Megkezdődik a beszélgetés Pistával, először kicsit megpaskolgatják, aztán áramot vezetnek bele, búcsúzóul pedig homlokon lövik. Azt viszont nem tudják kideríteni, hol van a 400 kiló heroin. Viszont Zolika címét készségesen elárulja Pista, merthogy Zolika ismeri Altert, Alter meg biztos tud a 400 kilóról - így okoskodik Pista.

Egyébként az egészet nem értem. Most az egy poén, hogy a franciák ennyire hülyék, hogy piti dílereken keresik a 400 kilót és nem Demsát nyomják egyből szájba? Vagy emögött van valami koncepció? Leszámolni Demsa embereivel? Vagy csak rossz forgatókönyv és el kéne hinnünk, hogy Pistákkal, meg Zolikákkal szarakodnak a legnagyobb nagyfőnök emberei?

Dühös. Kriszta úgy látszik mostanában ide jár piázgatni szoli után. Le is gurít két tequilát. Találkozik Bordással, aki nem tudom, miről győzködi, biztos arról, hogy Zolikának nem lesz semmi baja. A hátsó szobában meg Kálmán bá folytatja a visszasüllyedést az alkoholizmus dágványába, sörözés formájában.

Zolika éppen a Csináljuk a fesztivált nézi, amikor beköszönnek hozzá a franciák. Rajta is a 400 kiló heroint keresik, mielőtt jönne a magyar filmtörténetben páratlan asztalhoz szögezéses jelenet. Zolika kezeit szögbelövő eszköz igénybevételével az asztalhoz rögzítik. Mindez épp akkor zajlik, amikor Bordás és Kriszta megérkeznek a lépcsőházba. Zolika elárulja, hogy a szekrényben van pár gramm heroin, úgyhogy el lehet sütni azt a poént, hogy "már csak 399 kiló, 999 gram hiányzik". És Zolikának kéne megmondania, hol van. A franciák épp oda akarják szögezni a lábát is, erre Zolika ordítani kezd, ezt hallja meg Bordás a lépcsőházban, és kibiztosított pisztollyal megrohamozza a lakást. Közben a franciák rájöttek, hogy ezt csúnyán elbaszták, nemhogy eggyel följebb szintre jutottak volna az elosztók keresése közben, hanem eggyel lejjebb, a legalsó szintre, hiszen Zolika kapja Pistától az anyagot, nem pedig fordítva. "Szavinyi nem fog örülni." Ezek a franciák ilyen rajzfilmfigurásra, tarantínósra vannak skiccelve, beállnak Zolika köré, hogy fényképezkedjenek, de ekkor ront be Bordás. Az egyik francia pisztolyt ránt, azt ki is lövi egyből az őrnagy. Aztán a többiek is lövöldözni kezdenek. Például gyorsan lelövik Zolikát. A fehéringes fickó csak megsebesült, még lövöldöz, ezért Bordás fejbe lövi, a másik két francia meg eltűnik a másik szobában, vagy a konyhában. Namost a másik szobában vagy van valami dimenziókapu, amiről csak a franciák tudnak, vagy pedig kiugrálnak az erkélyen, mindenestere a franciák a maguk részéről ebben az epizódban befejezik a lövöldözést és eltűnnek. Vagy a következő részből derül ki, hogy hová, vagy van itt a forgatókönyvben egy csinos fekete lyuk. Mindenesetre Bordás besétál a szobába és elborzadva felméri a terepet. És nem tudja megakadályozni, hogy Kriszta is be ne jöjjön.

Szabó ezredes viszont örülni fog, hopgy megint van valami pezsgés a kerületében.

Címkék: tűzvonalban
66 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarti 2008.02.29. 11:05:48

hát igen, ez a "hová lettek a franciák" problematika még a 13 éves fiamat is zavarba ejtette, pedig annyira nem gyakorlott bakikereső sorozatnéző... meg elég izgis is volt ez a rész, és mégis...

h492019 2008.02.29. 11:06:44

"Namost a másik szobában vagy van valami dimenziókapu, amiről csak a franciák tudnak, vagy pedig kiugrálnak az erkélyen, mindenestere a franciák a maguk részéről ebben az epizódban befejezik a lövöldözést és eltűnnek. Vagy a következő részből derül ki, hogy hová, vagy van itt a forgatókönyvben egy csinos fekete lyuk."

:) találó, mint ahogy a molnáros beszólás is. jó volt kiricsiz...

toi 2008.02.29. 11:11:03

kerekes józsef, mint francia főmaffiózó:)

Gurney Halleck 2008.02.29. 11:13:10

Ez a franciák eltűnnek rész nekem is szöget ütött (hehe) a fejembe... Egy lakótelepi lakásban nem nagyon tudnak eltűnni. Vagy még az lehet, hogy a konyhában elbarrikádozzák magukat, és túszul ejtik a kenyérpirítót... Aztán jöjjenek a kommandósok.

atomic bomberman 2008.02.29. 11:13:42

én meg azt vettem észre,hogy az elején mikor döniz kiönti a szivét bucinak, NEM mondja hogy kábítószer. viszont bucus azt mondja hogy akkor most izé van mert megjönnek a kábirószeres kolégák heroin megezmegaz.

én azt hittem hogy kurvára elárulta magát bordás hahaha.. de aztán mégsem igy lett. újabb gixer a forgatókönyvben? vagy én emlékszem rosszul... nem nézem vissza az epit ezért.

santinocorleone 2008.02.29. 11:15:21

"Persze, ahogy azt Móriczka elképzeli."

Ez nemtom, hogy véletlen volt-e, mindenesetre ütött:)

K.sokat kellett várni, hogy végre beinduljon valami... ez a fotózkodás amúgy elég sablonos a francia maffiózóknál, nem!?

Amúgy meg nagyon lojális a sorozat, hogy mindig valamelyik éppen futó m1 műsort nézik a szereplők :) Volt szerencsém látni a legújabb Bacsó filmet, és abban van egy mozis jelenet, ahol Tűzvonalban-t néznek, a moziban! Legalábbis a hangok és a nevek alapján nagyon úgy tűnik, bár a címe asszem nem hangzott el!

Berix 2008.02.29. 11:17:11

kiricsiz, olvastam az összes hogyvoltodat, szerintem ez az egyik legjobb lett, gratula. :)
Végre történt is valami a filmben

kamarti 2008.02.29. 11:25:09

bomberman! igaz, a kábítószert Bordás említi, nem Denise (vagy én is lemaradtam valamiről...). Bár, ahogy a múltkori részben is péel, az idővel is elég szabadon bánnak, az ember aszinné, hogy ez még ugyanaz a nap (mert egy darabig minden erre vall), erre valaki benyög egy "múltkor"-t a rész közepén történtekre utalva... pedig ez nem szponzorfüggő, mint az autó...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.29. 11:47:19

Ebben a sorozatban ha van egy bekapcsolt tévé, akkor a Csináljuk a fesztivált megy benne. A múltkor Mike-ék is ezt nézték, mi mást.

Nekem az tűnt fel, hogy a franciák milyen perfekt beszélni madzsar nyelv... És ez most vagy elment genszterparódia irányba (fotózkodás az áldozatokkal, veszekedés, hogy ki készítse a képet, bénázás a szegecselővel), vagy tényleg nagyon gyenge karakterek. De a Kerekes nagyon ott volt mimikában...

Szerintem Bordás elszólását direkt írták bele, a Denise-nél többet tudó és okosabb nézők számára. Az is lehet, hogy lesz még erre visszautalás: "Ta már akkor is tudtad, most már értem!" :-)

Móricz randimeghívása: Nem hangzott el konkrétan, de a darab leírásából nekem nagyon úgy tűnt, hogy Pircsi egyik előadására fogja a csajt elvinni :-)

Az viszont eléggé feltűnő volt, hogy 12-es karikával olyan simán mentek le nagyon durva jelenetek és beszólások, hogy már várom, mikor jelentik fel őket az ORTT-nél. "bassza a csőrömet", "kurva", herevillanyozás, fejlövés, kézszegecselés... Próbáljátok mindezt elékpzelni az USA-ban, egy országos network-ön, este 8-kor.

gyurmalány 2008.02.29. 12:02:41

Ez nagyon jó rész volt, meg jó hogyvolt.
mondjuk a franciák kámforrá változása (főleg, hogy sztem a sokadikon lakik kriszta) meg bordás előre kábszereszezése engem is zavart, de csak az ismétlésnél akadtam fenn ezeken. vasárnap még katartikus állapotban voltam.

Mi van Zsuzsával?
Remélem fogjuk látni Móricz anyját, tök jó fej lehet.
(mondjuk azért az sci-fi, hogy klárika nem hajtja el a vérbe. már móriczot, nem az anyját.)

Ja, és ha véletlenül valakinél ott lenne Mike száma, szóljon már neki, hogy csörögjön rám, mert tudom mit csinál az asszony, és szívesen elmesélem egy kávé mellett :)

kamarti 2008.02.29. 12:03:47

Fedor! hangulatkeltésileg egyelőre megelégedtek az "erre az alacsony nézettségű xarra megy az adózók (rendőrök, határőrök, vámosok stb.) pénze" indulással...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.29. 12:15:30

Móricz anyja = Columbo felesége :-)

santinocorleone 2008.02.29. 12:21:33

Fedor, miért? Az első évadban egyszer már bekommandózott az örsre az öreglány, nem?

akyyy 2008.02.29. 12:23:34

móricz anyja már egyszer megjelent az őrsön:D ott bújt szegény meg kálmánnal konzultált hogy menekítse ki:D

Dave Brubeck 2008.02.29. 12:46:15

Hát nemtudom de azért olyan gagyi megoldásokkal volt tele hogy az csak na! De értem én, kevés a pénz, kicsit sárga, kicsit keserű, de a mienk!!!

2008.02.29. 13:01:09

Dave Brubeck, nem tudom, szerintem nem a pénzzel van baj. Vagy, legalábbis nekem nem azért lóg ki a lóláb, mert mondjuk csak Trabantok vannak a sorozatban, nem BMW-k.
Ami sántít, az egyszerűen a forgatókönyvírói / rendezői / asszisztensi nem odafigyelés.
Mert a franciák nem attól ugrottak ki Kriszta emeleti lakásából, mert nem volt pénz.
Hasonlóképpen, nem a pénztől van, ha a francia maffiózók akkora lúzerek, hogy ugyan tudják, hogy Demsa nyúlta le a 400kg heroint, mégis huszadrangú dealereken keresik az árut...
Vagy, hogy Demsa a naaaaagy maffiafőnök simán beszél a kábszeres ügyeiről a boltjában, akkor is, amikor ismeretlen emberek ténferegnek a boltjában, nem érdekli, hogy kihallgathatják (ahogy, ugye meg is történt)
Mert nekem ez utóbbi kettő volt a legnagyobb hiba a múltkori részben, és hiába tetszett az, hogy végre valami történt, sőt, az amolyan Blöff stílusban történt, sajnos az elkefélt kinduló pontokon nem tudtam magam túltenni... (tudod, mintha csak a levesemben úszott volna egy kis darab fekália, utána hiába jönnek a fantasztikusabbnál fantasztikusabb fogások ;-))))

tortuga 2008.02.29. 13:15:43

Ez is jó duma volt az elején:
Bordás: Úristen, mi folyik itt?
Johnny: Elvágtam egy bejelentő torkát!

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.02.29. 13:18:26

Ha nem nézzük a bénázásokat, még szórakoztató is volt ez a rész. Bár, hogy a franciák mitől tudnak magyarul... :D

kiricsiz 2008.02.29. 13:39:44

én azon akadtam ki, hogy pista csak úgy besétál a galériába a titkos nagyfőnökhöz. sztem a valóságban az ilyen pisták jó pár elosztón keresztül kapják a cuccot. habár nem vagyok otthon ebben a témában, csak gondolom, hogy nem közvetlen kapcsolatban vannak a főfő guruval.

ettől függetlenül, miközben néztem eléggé lekötött ez a rész :))) főleg a vége :)

kiricsiz 2008.02.29. 13:43:23

ja, hogy a franciák magyarul beszélnek sztem technikai kérdés. mer azt háromféleképpen lehet megoldani, hogy franciául beszéljenek:

1. vagy francia színészek

2. vagy franciául nem akcentussal beszélő magyar színészek

3. vagy magyar színészek francia szinkronnal

minden esetben kell magyar felirat, ami baromi idegesítő is lenne, fejbelövés közben olvasgatni a feliratot. ráadásul az egész sokkal drágább, mintha simán csak magyar-magyar színészeket használnak. szerintem...

Vince Larkin 2008.02.29. 13:51:29

kiricsiz, grat! Az egyik legjobb hogyvolt. Anélkül, hogy Ponyvaregényes beütése lenne a hsz-emnek :D

kiricsiz 2008.02.29. 14:03:59

Berix! Vince Larkin!

Kösti! Igyekszem. de most az epizód is eléggé felvillanyozó volt :)

kamarti 2008.02.29. 14:20:37

sztem azzal a sorozatírók is tisztában vannak, hogy az ilyen pisták (latintanárok) nem ballagnak be a főnök kávézójába, de ha tényleg minden úgy történne, mint a valóságban.... hát, szegény Alter várakozhatna. Meg mi is... (miközben már így is mindenki azon hőzöngött, mikor gyorsulnak már be az események - mosmeg asse jó?! :)

dupi 2008.02.29. 14:23:51

a villanyozó a közepe volt :)

dupi 2008.02.29. 14:25:46

a nem életszerű sztori-fűzéshez: ez egy film :) ha minden logikus lenne, nem ennyi részes lenne.

nautilus64 2008.02.29. 14:47:04

bennem is felmerült a kérdés... mi lett Zsuzsával???
a logikai bukfencek meg azért vannak, hogy a nézők tudjanak min rágódni! :D

2008.02.29. 15:31:53

A francia rosszfiúk perfekt magyarjára egy teljesen ingyenes ötlet a lá Rejtő Jenő (a fele egyébként el is hangzott):
magyar magyarok, akik az idegenlégióban szolgáltak, leszereltek és eztán bűnözésre adták a fejüket (netán, ugye eleve már ezért is léptek be anno a légióba).
És mily véletlen, pont Savigny bandájába kerültek leszerelés után, aki pont a magyarságuk (nyelv, helyismeret) miatt küldte őket ide Demsát móresre tanítani.
Ami meg el is hangzott ebből az egészből, az meg ugye az volt, hogy az egyik tag valóban volt idegenlégiós. (mikor az autóban ültek, és figyelték a Demsa csajszit, beszéltek róla)

2008.02.29. 15:38:49

kamarti!
Szegény Alter így is várakozhat, hiszen, azért, mert Zolikáét szögbe meg fejbe lőtték, még nem került jelentősen közelebb a beépüléshez, legfeljebb ahhoz, hogy legközelebb őt csavarozzák oda és fotózkodjanak vele Jim Carrey magyarhangjáék ;-)))))
Mert hiába gyorsul be, akárhogy számolom, 7 részig semmi nem történt, sőt, a sokat emlegetett beépülés és Demsa lekapcsolásában most sem igazán haladtak előre a dolgok hiába közelítünk lassan a 2. évad feléhez.

kamarti 2008.02.29. 15:57:01

Alamuszi! ha ezt az egészet egy ismerkedési-barátkozási folyamatnak fogod fel, talán nem lesz olyan zavaró, ha egy darabig (szinte) semmi, aztán meg begyorsulnak a dolgok ;-))) Alternek meg mit árthat egy szamár :)), már eccer fel is robbantották, nem? :))))

Cleric 2008.02.29. 16:07:30

Inkább legyen benne egy-két logikai bukfenc és életszerűtlenség, mintsem hogy olyanná váljon, mint a Drót (The Wire)amiben az első évadban nem történt semmi.
A franciák meg a Kriszta lakásába lehet hogy áttörték vállukkal a falat, mint Van Damme a Tökéletes katonában :)

dupi 2008.02.29. 16:14:39

los alamuszi: igen, az idegenlégió valóban inkább magyart jelenthet, mármint hogy francia zsoldban álló magyarok a "franciák", de azt meg akkor a franciakulcsos poén üti.

2008.02.29. 19:05:31

Kukacoskodok a köbön:
;-)
Ha echte és született franciák, akkor a franciakulcsos poént eszükbe sem juhatna, lévén a franciakulcs gondolom franciául nem FRANCIAkulcs (mert, hogy sem angolul, sem németül a franciákról kapta a nevét az a bizonyos kulcs, így gondolom, franciául sem így, ilyen összetétellel mondják) ;-))))

s3v3n 2008.02.29. 20:25:25

lassan visszasüllyed egy átlagos magyar sorozat szintjére a tűzvonalban... legalábbis ezt gondoltam amíg meg nem jelentek a franciák. hát az nagyon poén volt.

meg ja, a lövöldözést még mindig nem sikerült komolyra venni(puty puty) de egész meglepő volt a vége.

Cleric 2008.02.29. 21:16:54

s3v3n
Nekem is feltűnt, hogy a "fegyverdörej" olyan volt, mint a petárda, persze az a kicsi, két-hátom centis féle.
Úgy látszik tisztességes kellékfegyverre sincs pénz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.29. 21:38:21

1. Mindenkit megkövetek, valóban volt már Móricz anyja. Viszont Columbo felesége tényleg lesz hajnali kettőkor a TV2-n :-)

2. "a "fegyverdörej" olyan volt, mint a petárda, persze az a kicsi, két-hátom centis féle"

Amennyire én tudom, ez az igazi, és az amerikai filmekben van kissé felturbózva...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.29. 21:53:18

ezzel a résszel egy érdekes paradoxon alakult ki. egyre jobb lesz a sorozat, miközben a történet kezd szétesni teljesen.
az meg, hogy miért beszélnek magyarul a franciák, egyszerű. azért, hogy megértsük:)) (a csillagkapuban is minden bolygón angolul beszélnek! sőt egy másik galaxisban is.)

mizrolist 2008.02.29. 23:44:04

Zolika lelövésénél felszakadt bennem a "Végre..." sóhaj... Idegesít a srác.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.01. 01:01:20

Bombadil.
Értem én persze, csak akkor se jó ez így. Az a csapat annyira magyar volt, hogy elég lett volna annyit mondani: "minket a francia megbízónk küldött."
Mert ugye elég életszerütlen, hogy egy vadidegen francia team itt terem és fél perc alatt felderiti a Demsa közeli dealereket.
Egyáltalán minek kellett itt nyomozni húszadik senkiken a cuccról? A drogszállító sofőrök el lettek engedve, ráadásúl üzent is velük Demsa.
Nekem nem áll össze a kép.

dupi 2008.03.01. 12:22:53

bombardil toma: az előző részhez írtam még, hogy értem én, junosztyon nem látszik a felirat, meg bözsi néni amúgy sem tudja elolvasni, de ahogy látom, más is berzenkedik emiatt. egyszerűen nem jól lett megoldva, a p.cs.m se gondolta volna, hogy ők franciák, oszt mégis.

los alamuszi: akkor ragozzuk tovább, franciakulcs = monkey wrench :) az első rész kínaizása után újabb papucsrasszizmus ;)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.01. 15:31:12

bruti
a történet, olyan sok sebből vérzik, hogy ezen a csekélységen már nem akadok fent:))
ha azt mondják, hogy "minket a francia megbízónk küldött", nem tudták volna elsütni a franciakulcsos poént:))
komolyara fordítva, a forgatókönyv annyira amatőr, hogy arra már szavkat sem találni. rengeteg a következetlenség, és amatőr megoldás.
már többször írtam, hogyezt a sorozatot a szinészi játék, a karakterek, és a párbeszédek tartják szinten. a sztorivezetés, nulla!!

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2008.03.01. 17:11:45

Az nem spangli volt, hanem sima cigi... de vajon miért slim?

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2008.03.01. 18:20:40

Bruti 2008.03.01. 01:01:20

így van, és se értem, miért ilyen pistákkal szarakodnak.

speed · 2008.03.01. 17:11:45

csak onnan gondoltam, hogy alter asszonta: "ezt a szart." aztán elnyomta.

végül is mondhatja rendes cigire is, csak az úgy fura egy kicsit.

ja igen, és slim.

don rafael 2008.03.02. 20:52:42

na ez a mai rész se volt semmi.
(igaz, a zsebtolvaj-elkapós rész kihagyhatták volna, de nagyon)

kamarti 2008.03.03. 10:44:50

don! és akkor hogyan győződtünk volna meg Pircsi újabb, eddig rejtett képességéről? (lassan ő lesz a főszereplő, kicsit vicces)...

gyurmalány 2008.03.03. 12:18:21

Dunai Tamás, JESSSZ.
Pircsit megszépíti a szerelem (vagymi) de továbbra is brrr.

a választások miatt a héten nem lesz, előre gyászolok.

Pléh Dániel 2008.03.03. 13:16:37

gyurmalány ,nem választás lesz...NÉPSZAVAZÁS:-)

a tűzvonalon kívüli világ híreiről itt tájékozódhatsz: www.origo.hu :-)

gyurmalány 2008.03.03. 13:34:26

talpas t, szerintem kussolva játszódjál.

:)

Vince Larkin 2008.03.03. 13:40:47

Dunai rendben van Savigny-ként, de mégis, mi a rákot keres itt SZEMÉLYESEN minálunk a Kolonics szerint az egész kelet-európai részleg francia főperzekutora?! Az a Pistás jelenet a régiségbótban félhangosan Demsával az emlékeztetőben ugyanúgy gáz volt, egy fülelő "szamárral" a háttérben...

don rafael 2008.03.03. 14:51:09

kamarti, nem is az volt a legnagyobb gáz, hanem ahogy osontak :D az ilyen még a Kisvárosban is a gagyibb megoldások közé tartozott...
meg az volt a karácsonyi vásár, ahová kiküldték őket, hogy tíz ember áll egy körben? :)

Vince Larkin 2008.03.03. 15:23:30

a tegnapi rész két legjobb dumája meg 1. Stirlitz Demsánál. - Ne tarts már ekkora hatásszünetet, nem aukción vagyunk.
2. Szőke csaj Demsával, tel: - Ki volt az? - Munkácsy Mihály. - Őt futólag ismerem..:-)))

Badbitie 2008.03.03. 15:29:18

gyurmalány

Egyszerűséged lenyűgöz. :)

A vasárnapi részhez:

Na szóval a franciák elpárologtak. :( A Pircsi meg nem hiába azonos nevű a producerrel. :( Sorba írják ki mellőle a csajokat. Már csak a Ribanc Lillában látom a megmentőt meg a Döniszben. :D

gyurmalány 2008.03.03. 15:36:52

badbitie,
talpas t régi kedves barátom, mi így szeretjük egymást :)

amúgy ha már a csajok, akkor erika a nyerő.

Gestas 2008.03.03. 15:39:03

A heroin nem fehér por!

Badbitie 2008.03.03. 16:13:11

gyurmalány

Az egy dolog. Én is olvasom néha azokat a "képregényeket", ahonnan az idézeted van, amit válaszoltál talpasnak, de én konkrétan a mi lesz vasárnap mondakörben látom úgy, hogy ilyen tárgyi tudás mellett te is inkább kussolódva játszódjál otthon vasárnap, minthogy beleszóljál a nagyok dolgába. :)

Erika meg valóban jó ötlet, csak már túlkoros. :)

gyurmalány 2008.03.03. 16:23:43

off:
badbitie, nincs gond a tárgyi tudásommal a témában, ez elírás volt. főnökömmel a hátamban gyorsan akartam kifejezni a méltatlankodásomat.
Elírásnak mondjuk lehet, hogy freudi,a tudalattimnak lehet, hogy betett a két oldali kampányzaj. De ez a része már nem rád tartozik, majd kezeltetem.

on:

egy frászt túlkoros :).

Nikolka 2008.03.03. 18:25:17

178 cm??? Tök törpének néz ki. Akkor László Zsolt van 2 méter felett? :))

dupi 2008.03.03. 20:30:56

jól számolom, hogy két ügyvéd volt eddig a sorozatban? :D meg van egy ügyész, aki szintén beleléphetne egy golyóba. valami azt súgja, hogy a forgatókönyv-író(k) nem szereti(k) őket ;)

dupi 2008.03.03. 20:33:25

a franciákra meg kaptunk némi magyarázatot hál'isten, de az eltűnésre nem.

Rozsé986 2008.03.04. 14:04:20

Kerekes J. elég színvonalas gengszter, tényleg simán Guy Ritchie-figura.
Két hatalmas duma:
múlt hetiből, mikor a latintanárnál vannak:
"Ez meg mi? Talán sütőpor, mon ami?"
most vasárnapiból pedig, Stirlitz Demsánál elmentében így köszön el a fotóstól:
"Csók, István!"

:o))

füredi (törölt) 2008.03.04. 15:20:11

Csók, István, istenem, milyen szöveg volt.

hottentotta 2008.03.06. 14:15:17

Na.

Minden héten megnézem, imádom, teccik, kurvajó, jó a franciák dimenzióugrása tényleg tré volt, de

szerintem nem gyenge összefüggések vannak itt a sorozatban.

nem tudom, figyeltétek-e, de az egyik kaszkadőr vezetékneve Kovalik ( stáblistában olvastam ), Olasz ( ala Indián ) valami rendező/berendező/látványterves v mittomén ( remélem, nem tévedek ), Pircsike meg a kis buta picsa ugye Jencikének a kislányocskája ( Jencike ala Habermann Jenő ).

És még biztos, h több ilyen is van, lehet, h véletlen, de azért nem hinném...

hottentotta 2008.03.06. 14:20:23

Upsz, bocsánat, úgy néz ki, tévedtem Indiánnal kapcsolatban :)

assistant set decorator : András "Indián" Sinka.

Minden érintettől mégegyszer bocsánatot kérek.

: )

de a pircsis, meg a kovalikos dolog akkor is "áll" :D

vivka 2008.03.11. 13:51:35

azt a poént csak én hallottam, amikor bordás azt mondja mikenak, hogy te mike, csak nem gondolod, hogy én dugom a feleségemet?! :)
süti beállítások módosítása