Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Lost Room 1x01 - The Key and the Clock 2/1

2008. február 28. 14:31 - zaphodbb

A The Lost Room egy 3 részes misztikus minisorozat, részenként másfél óra, ezért egy részt két részletben kaptok, csütörtökön és vasárnap. A comment.comon is volt poszt róla 2007 nyarán, tessék elolvasni, ha még nem történt meg.

Biznicbe csöppenünk egy zálogházban, nagy táskában kicsi kulcs egy 10-es számmal rajta. A vevő összeszerel egy ajtót, ki akarja próbálni a kulcsot, benyit vele az ajtón, ami ott áll a semmiben és lám, valami van a túloldalon, amit mi nem látunk, de fényes. Felhívja a főnökét, hogy igen, ez az a kulcs, amire a főnök 2 millió dollárt átutal hirtelen az eladónak. Ekkor érkezik a mi Menyét geciemberünk, marcona puskás fickókkal a háttérben, tollát kattintgatva, hogy az a kulcs hozzá tartozik, hoci vissza ide. A vevő természetesen nem akarja odaadni, mire Menyét beledöfi a tollat a nyakába. A következő képkockákon csak villódzást látunk, aztán jön Joe Miller a főhős és a társa, akik zsaruk és felderítik a helyszínt, ahol két megsült hullát találnak. Nos, ez a toll ezt teszi, meggrillezi az embereket.

A zsaruk semmit se értenek, még mi se. De van egy lehetséges szemtanú, akit a személyleírás alapján felismernek a rend őrei, régi stiklis kölyök. Menyét (aki Mr. Montague) az autóban a gorilláival, dühöng, mert az egyik kopasz elvesztette a kulcsot. Itt nem egészen tiszta, hogy miért volt a kopasznál a kulcs, ha az ennyire értékes és fontos cucc, akkor nem hiszem, hogy csak úgy odadobná az izomagynak, hogy vigyázz rá, amíg grillezek kicsit.

A rendőrautóban Joe és a társa a családjukról beszélgetnek, itt tudjuk meg, hogy anya el akarja venni Joe-tól a lányát. Közben észreveszik Iggyt, a szemtanút. Kis üldözés, aztán Iggy bemegy egy ajtón a fénybe, de amikor Joe is benyit ugyanoda, a kölyök sehol sincs. Bután nézünk. Joe és Anna otthon, kis családi idill, közbecsörög a telefon, hogy elkapták Iggyt, nyomban száguldunk is az őrs felé, Joe máris kihallgatja a srácot. A kölyök nem akar semmit mondani a gyilkosságról ofkórsz. Az elkobzott cuccok között ott van a 10-es szoba kulcsa. Iggy elmondja Menyét eljövetelét és hogy ő a hunyó de a kérdésre, hogy hogy égtek meg a fickók, már nem válaszol, hanem felkapja a kulcsot és kimenekül vele a szobából a fénybe. Mi meg fogjuk a fejünket, mert majd elhisszük, hogy Joe Miller rendőr csak így odahajítaná a kulcsot, vagy bármit, amit bizonyítékként lefoglaltak, az asztalra a bűnöző elé. Joe töri a fejét erősen, hogy hova lett ez az Iggy fiú, végignézi a videókat, de annyit lát, hogy bent a srác kinyitja az ajtót de ki már nem megy.

Váltunk Karl Kreutzfeld otthonára, épp a fiának, Isaacnek van szülinapi bulija. Ez a Kreutzfeld a tulajdonosa a zálogháznak ahol megsütötték a fickókat. Amikor a kulcsról kérdezik, Kreutzfeld arca jelentős változáson megy át, de ezt csak mi vesszük észre, meg tulajdonképpen bárki más észrevenné, kivéve Joe-t, hogy a pali valamit tud és titkol a kulcsról. Ugrunk egy parkolóba, ahol Iggy telefonál épp, mögötte meg lopakodik egy fekete autó, amiből előpattannak fekete öltönyös, napszemüveges, fegyveres emberek és elkezdik üldözni meg lövöldözni rá. Iggy nem tudja elég gyorsan kinyitni a 10-es kulccsal a legközelebbi ajtót, épp mikor sikerül, hátba lövik, ő meg beesik az ajtón. Következő kép már Joe otthona, még egy kis családi idillt kapunk, hogy ők milyen jóban vannak, értjük, mindenki ilyen aput kíván magának, igen. Joe felfigyel valami neszre, a gardróbból jön, ahonnan aztán kiesik Iggy. Még mielőtt meghalna, átadja a 10-es kulcsot és annyit mond, hogy kinyit minden ajtót. Ettől még mindig nem világosodunk meg.

Éjszaka van, alszik a kis Anna, de Joe nem bír, neki kulcsoznia kell, kipróbálja, hogy mit csinál a kulcs. Az előbb még gardrób, de ha a kulccsal nyitja ki az ajtót, akkor egy régi motelszobába jut. Az ablakon kinézve látni a külvilágot, napsütés, Motel felirat. Joe becsukja az ajtót és amikor újra kinyitja, a tengerparton találja magát és egy bungalóból sétál ki. Visszalépve meg újra a motelszobában van. Aztán rájön a megoldásra, azt mondja a szobának, hogy vigye haza és máris kinyit a gardróbból. A lánya ott áll és néz bociszemekkel, hogy mivan, de apa nem mond semmit, amivel csak még kíváncsibbá teszi a lányzót.

Joe konyhája, reggel van, épp palacsintát süt Annának, amikor kiscsaj jön, hogy a dolgok eltünedeznek a szobában. Joe ahelyett, hogy leüvöltené a gyerek fejét a nyakáról, hogy mit piszkálja a cuccait, főleg azt a kulcsot, odaül vele az ajtóba és megnézi, hogy a lánya mit fedezett fel. Ha bedob egy plüssállatot, becsukja rá az ajtót és utána kinyitja, akkor az állat már nincs ott. Ugyanezt kipróbálja a csaj azzal is, hogy összetúrja az ágyon az ágyneműt és amikor újra kinyitják az ajtót, az ágyon teljesen visszarendeződve találnak mindent. Áll leesik, apu ideges lesz és leállítja Annát.

Joe társánál járunk, épp támolyog ki a konyhába még félig reggeli merevedve, Joe vidáman üldögél a konyhaasztalnál és halálra rémiszti szerencsétlent. Megmutatja neki a szobát, itt egy kis info lecsöppen, hogy amíg a kulcs náluk van, addig biztonságban vannak, a szoba nem rendeződik vissza. Mivel szerintük ez egy vidám dolog, bár mindenki más valószínűleg kurva messzire hajítaná a kulcsot ijedtében, ők elugranak a szobával mindenfelé, kirándulnak egyet. Mikor visszaérnek az őrsre, várja őket Iggy nővére, aki a személyes tárgyaiért jött. De ő bizony nem Iggy nővére igazából, Joe tudja ezt, nem túl kedvesen meg is érdeklődi hogy ki ő, mi ő, mit akar, mi ez a kulcs és egyáltalán. Nem tudunk meg semmit, Jennifer annyit mond, hogy ő felelős azért a kulcsért és kéri vissza, aztán egy körömreszelőt előhúz és belenget, amitől Joe elájul pár percre, de a kulcs nála marad.

Kórházba ugrunk, Miller pszichológushoz viszi Annát, aki ki fogja kérdezni, kell a gyerekelhelyezési perhez. Állítólag órákig tart, úgyhogy apát elküldik kávézni. A kórház folyosóján szemtanúja egy jelenetnek, amiben egy fickó eltünteti az ápolóját. A fickó észreveszi, hogy Joe meglátta és őt is eltünteti, a nagy büdös semmi közepébe érkezik arccal a betonba. Az ápoló is ott kolbászol. Joenak mázlija van, nála a kulcs és egy ajtó is van a közelben, visszamegy a kórházba, de megint a fejére üt valamivel az eltüntetős ember és visszaküldi a betonútra. Miller harmadjára már okosabb, a liftajtó előtt várja az emberét és mielőtt még fejen tudná verni a nemtudjukmivel, ami eltünteti, behúz neki egyet és felmutatja neki a kulcsot, amitől az emberünk egyből hajlandó beszélgetni.

Ő Wally Jabrowski, akinek egy olyan buszjegye van, amivel ha megérint valakit, az nyomban odarepül a betonútra, ahova Joe is. Egy kávézóban üldögélnek, Miller faggatja Wallyt, hogy mi ez a kulcs. Megtudjuk hogy ez egy tárgy, sőt Tárgy, úgyhogy innentől nagy kezdőbetűvel beszélünk és írunk a Tárgyakról, hamár felhívta Wally a figyelmünket rá. Legalább 100 ilyen Tárgy van, mind furcsa dolgokat művelnek és mind a Motelszobából származik. A Ceruza pennyket gyárt minden koppintással, az Esernyő a használóját ismerőssé teszi, azt hiszed, hogy ismered. A Buszjegy Gallupba repít Új-Mexikóba, ez kevésbé hasznos, de a Kulcs a különösen hasznos Tárgyak közé tartozik. A kérdésre, hogy mi történt a Motelszobában, csak annyit tudunk meg, hogy valami szörnyű és hogy valami nincs rendben az univerzummal. Senki se tudja mit történt ott, de mindenféle teóriák vannak róla. Az egyik szerint ott halt meg Isten és a Tárgyak a testének a darabkái. A másik szerint az univerzum elromlott. A harmadik szerint ez Isten tesztje, ha össze tudják szedni az összes Tárgyat ami a Motelszobába való, akkor tudnak beszélni Istennel. Azt is megtudjuk, hogy mindig ára van a Tárgyak használatának és hogy a Tárgyak vonzzák egymást mint a mágnest, úgyhogy Joe-nak nem kéne túl sokat nyitogatnia azt a Szobát, mert a saját és a családja életével játszik. Erre Joe elrohan Annáért. Az orvosnál közlik vele, hogy már elment Anna az apjával. Ezen a ponton már kezdek én is beidegesedni.

Menyétnél van a lány, cserét ajánl, a gyerek a Kulcsért, mi más. Menyét szerintem használta az Esernyőt, hogy elrabolja a gyereket sikítás nélkül. Joe hasít a térben, megmenteni kicsi Annát. Egy raktárépületben kötünk ki, Menyét kopaszai sűrű ajtóégetésbe kezdenek, ezzel zárva el a Motelszobát Joe elől. Menyét fenyegetőzik, hogy megsüti Annát a Tollal, amire Joe berezel és lerakja a pisztolyát. Csakhogy ez a Menyét nem egy jellem, ráuszítja a gorilláit Millerre, aki erre az egyik kopaszba belevágja Menyéttel együtt a Tollat és kihajintja az ablakon. A másik izom begőzöl, a tesója volt a félig átsült kopasz. Amíg apu küzd a nagyfiúkkal, Anna felkapja a földről a Kulcsot (mert miért ne heverne ott, ugye) és szalad ajtót keresni. Talál is egyet, kinyitja a Motelszobát, de Menyét már ugrik is, küzdenek a Szoba előtt, Menyét kicsavarja a gyerek kezéből a Kulcsot és belöki a Szobába, ajtó becsapódik. És lőn, mikor újra kinyitja, Anna nincs sehol, a Szoba visszarendeződött eredeti állapotába. Joe hiába kiabál, rohan és ugrik rá Menyétre most már, Anna eltűnt. Innen folytatjuk.

Címkék: lost room
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.02.28. 15:12:14

Jó kis mini sorozat, én szívesen vettem volna a folytatást, bár pont az a jó benne, hogy elvileg le van zárva.
Azért, egy ilyen buszbérlet elkelne a hülyék ellen. :)

rrgida 2008.02.28. 15:21:04

Nagyon jó sorozat. Nemrég láttam, most újra átéltem. Jólesett :)

the black ball 2008.02.28. 15:36:07

Jó volt a sorozat, a hossza is megfelelt anno, bár azért nem vettem volna zokon, ha több tárgyat is beleszőnek a történetbe.

Llew 2008.02.28. 15:40:30

Így a jó, hogy le van zárva. Az már igaz Bruti, hogy ha nem is a bérlet a legjobb tárgy, de minden képpen hasznos lenne. Persze csak ha oda küldené a népet mint a filmben, mert itthon hiába repülnének a hülyék mucsajröcsöge határába, ez az ország olyan kicsi, hogy se perc alatt újra beléjük botlanánk:).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.28. 15:46:19

Tavaly nyáron leadta a TV2, szintén hat részben, szóval nekem nem újdonság ez a bontás :-)

Johnny336 2008.02.29. 11:33:46

Ezt tavalyelott (2006. december) ket unnep kozott neztem meg. Mentem volna dolgozni 27-en, 6-kor. Ejfelkor elkezdtem nezni. Le se fekudtam aznap. Beszaras! Nekem nagyon odabaszott...

nautilus64 2008.02.29. 14:44:44

Nekem is tetszett nagyon ez a sorozat! Nagyon megfogott! Bár pár kérdés megválaszolatlan maradt számomra.

Szokol 2008.03.01. 00:15:28

Attól azért elég messze volt, hogy le legyen zárva, gyakorlatilag semmi nem derült ki.
Ebből is csinálni kellett volna rendes sorozatot, mint a 4400-ból szerintem nagyon jó kis darab volt.

Hartmann 2008.03.03. 11:41:49

ma ilyen kötözködős vagyok :)
ismét cimkékkel :)
vlaahogy cimkézzétek mán át pls, ezt a postot is, hogy ne a 'lost'-ra, meg a 'room'-ra legyen megtalálható, hanem mint a másik két ezzel a sorival foglalkozó post a 'lost room'-ra

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.03. 12:13:55

Hartmann: igazad van, sixx tud csak szerkeszteni már, ha kiment a poszt, írok neki. gondolom én bénáztam el a címkét:)
süti beállítások módosítása