Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x20 - A férfi a függöny mögött

2008. február 27. 23:05 - sixx

Na, kérem szépen, most tessék felkötni a gatyát, mert egyrészt elkezdődik a tévétörténelem akár legerősebb évadbefejezésének is tekinthető etap, azaz a Lost harmadik évadának utolsó négy epizódja, másrészt jövő héten NEM szerdán jön vissza kedvenc sorozatunk, hanem kedden, de HÁROM résszel, 21:15-től éjfélig a szigeten leszünk, nekem meg le fog szakadni a kezem, mire megírom a hogyvótokat. Ez a rész ismét a hagyomásnyos formátumot követi, azaz van nekünk egy szálunk az ádörökkel és Lokkbácsival, egy másik a Parti Népséggel, és ott a flessbekk is, ami ebben az esetben Bené, áldja meg az öszes ismert istenség az epizód íróit (Elizabeth Sarnoff és Drew Goddard). Ettől függetlenül haladjunk ismét az epizód nyomán, előre szólok, hosszú lesz.


Flessbekkel nyitunk, mégpedig a katartikus, és kissé félelmetes variációból: egy nő szül éppen egy első látásra simán meseerdőnek tűnő rengetegben, a feltételezett fater Dammit, push! kiáltással instruálja, kösz bazmeg, áll a nő arcán, majd ha te vagy soron, akkor káromkodjál. Egyelőre nem lehet tudni, hogy Emilynek miért pont a semmi közepén kell megszülnie a gyereket, aki fiú mellesleg, és jól van, sír, meg minden. Anyu ezzel szemben már annyira nincs jól, sőt, közli Rogerrel, hogy fáj, majd elalél. Fater kiszalad az erdőből, kezében a nő és a gyerek, egy kocsi megáll (nem a szigeten vagyunk tehát), anyu még annyit elmond, hogy a gyerek neve legyen Benjamin, és meghal.

Ugrás a jelenbe, Ben a kis sátrában nézeget egy fábol faragott bábut, én legózni szoktam, nincs ebben semmi. Jön Richard, Az Ember Akinek A Szeme Ki Van Festve Mint Állat, és megtudja, hogy ma van Ben születésnapja. Ajándékként felbassza a gülüszemű agyát, mert kéri a diktafont, amit Lokkbácsi lenyúlt, hogy elvigye az orvosi bunkerbe Julietnek, miközben Ben azt hitte, hogy már tegnap elvitte, ó jaj, hol a magnóm, bazmeg? És ki jön meg ebben a pillanatban? Lokkbácsi, a hátán a fater hullájával, zsákban, ahogy azt Ben kérte tőle. És most válaszokat akar a szigetről. Ben arcáról kábé az olvasható le, hogy lófasz a te mozgássérült seggedbe, John.


A válaszok (természetesen) nem ilyen egyszerűek, nem úgy megy az, mondja Ben, hogy felütöm a Sziget Nagy Kifestőkönyvét, és mesélek belőle. Ettől függetlenül azért mond egy pár dolgot, például azt, hogy ő korántsem a főnök itten, dehogyis, azt úgy hívják, hogy Jákób. Lokkbácsi azárt nem nevet fel hangosan, mert volt gyerekszobája, és a láthatóan őrült Bennel amúgy is óvatosan kell bánni. Tudod mit, Ben, vigyél el Jákóbhoz, majd megdumálom vele. Ben erre nem hajlandó (nem olyan egyszerű ez), de mivel ő az egyetlen, akivel Jákób beszél, így más sem fogja elvinni az egyre idegesebb kopaszembert. Ben kamuzik még egyet, én itt születtem, ezen a szigeten, csak velem áll szóba Jákób. Lokkbácsi erre közli, hogy ez faszság, nincs is Jákób, Ben csak szopatja az ádöröket, de őt már nem tudja.


Flessbekk, a szigeten vagyunk, a kis Ben a hülye szemüvegében érkezik éppen a tengeralattjáróval, amit Lokkbátyám ugye sikeresen felrobbantott vagy négy résszel ezelőtt. A faterrel jön, mert beszervezte őket a Dharma, a fogadóbizottságban pedig TOTÁL véletlenül az a faszi, aki a rosszul sikerült szülésnél megállt a kocsijával. Roger örül, hogy munkát kapott, Ben meg egy szót sem szól, biztos a születés okozta trauama hatása. Az újonnan érkezettek egy kisfilmet néznek, amiből kiderül, hogy tanácsos a kijelölt körletben mozogni, mert van egy kerítés, ami a Dharma tagjait védi a sziget vadállományától. Roger megkapja az egyenruháját, rajta a felirat: workman - megvan, kinek a csontvázát találta meg Hörli a VW-kisbuszban, a fater tehát elég csúnyán végzi. Ben figyel ezerrel, és megismerkedik Annie-vel, aki kislány, és van fasza Dharma-logós pólója. Már nekem is van, geek vagyok? Rogernek nem tetszik a workman besorolás, de leszarják.


Helló, itt a Parti Népség, Szójer visszaér a kis gyilkos kalandtúráról, és Szájiddal azonnal megosztja a kis diktafont, árulkodós vagy Dzsémsz! Ugrás az ádörökre, ahová éppen megérkezik Mihály, az Orosz Terminátor, akit a hangkerítés sem tud kinyírni, és ideges. Hoppá, kiderül, hogy a hangkerítés nem halálos fokozatra volt állítva, egy titokkal kevesebb, ez, ha jól számolom, már a harmadik válasz ebben a részben, 10 perc alatt. Mihály nem örül Lokkbácsinak, és elmondja, hogy Naomi a szigeten van, telefonnal, hajóval a partoknál, ettől meg Ben lesz ideges, de csak kicsit, mert holnapután amúgy is mennek a partra, nőket rabolni, mi másért.


Mihály szerint rögvest el kell indulni, erre Lokkbácsi amolyan Ben módra beszól, hogy nem-nem, megyünk Jákóbkoz, kettesben. Ettől mindenki kiakad, úgy látszik, ez valami jutalomút, az egész életre szóló szigetes szopás végére, oszt tessék, a kopasz egyből mehet! Lokkbácsi nem sokat szarozik, a szájkaratéba kezdő Mihályt megveri, mint szódás a lovát, miközben az ádörök csak néznek, és nem tesznek semmit. Ben, saját módszereiddel győztek le, Lokkbácsi legalább annyira veszett, mint te magad. Ben később megjegyzi, hogy azért nem kellett volna eszméletlenre verni az oroszt, eleve félszemű, bazmeg. Lokkbácsi kap egy pisztolyt Ben lófejű lányától, öcsém, ez a faszi teljesen megőrjítette az ádöröket.


Flessbekk, a kicsi Ben iskolában, éppen vulkánkitörésről tanulnak, amikor valami zaj kintről, puskalövések, sziréna hangja, mindenki az asztal alá, be van szarva a tanerő rendesen. Valakik támadják a Dharmát, Annie szerint az "Ellenségek" azok, vajh kik lehetnek azok? Este Roger megtudja, hogy a helyi lakosokkal van egy kis gáz, de megnyugtatják, hogy ez így normális. Az ajtóban hallgatózó Benre a frászt hozza az ablak előtt megjelenő muterja, mi is beszartunk volna. Parti Népség, Szójer és Szájid Julietet keresik, de nem találják, mert elment Dzsekkel, Naomit gyógyítani. Szójer lenyomja a szalagot Katinkának, Juliet arca ki lesz dekorálva tíz percen belül.


Ben próbálja lebeszélni Lokkbácsit Jákóbról, kábé úgy, mint a Gyaloggalopban a vén buzeráns a nyúl elleni attakról a lovagokat, de ez Lokkbácsit nem érdekli. Flessbekk, a kis Ben Annie-ről kapta a faragott szobrot, és vele még beszélni is hajlandó, nem úgy a faterrel, aki egy gyökér, és még a fia szülinapjáról is megfeledkezik, sőt, őt okolja a neje haláláért. Roger egy fasz volt. Ben elszalad, de nem jut messze, mert a meseerdőben a kerítés megfogja - annak túloldalán meg a muter álldogál, miért is ne, itt a halottak úgy mászkálnak, mint Kósa Lajos Debrecen főterén, könnyed, magabiztos léptekkel. A jelenben Benék elérnek Jákób kalyibájához, elég lepukkant állapotban van, és vulkanikus hamuból kiszórt csudakör védi, ennek biztos van valami jelentősége.


A parton Szájid belátja, hogy Dzsekk információt visszatartó, paranoid politikája bukó, így ő inkább elmeséli a jónépnek, hogy van ez a Naomi, annak a hajója, meg a telefonja, ja, és a világ úgy gondolja, hogy mi itt halottak vagyunk, de ez nem fontos. Erre mindenki kiakad nem fontos, nem a lófaszt, akkor nem is keresnek minket - ezzel az érveléssel nem nagyon lehet vitatkozni. Ja, és miért kellett eltitkolni, hogy ez a Naomi itt van? Mert Dzsekk geciember lett, Juliettel együtt, azért, mondja Szójer, és lejátsza a szalagot. Hoppácsak. Dzsekkék persze pont most érnek vissza, ideje lesz színt vallani, dokikám, mert Szájid nagyon jól bánik a kihegyezett bambusszal.


Juliet azonban nem véletlenül házikedvencünk, helyén van az esze, és megfordíttatja a kazettát Szójerrel, így kiderül, hogy a terhes nők sátrát meg kell jelölni, mert jönnek értük az ádörök. Mindenki megdöbben, ezt így most hogy? Hát úgy, hogy Juliet beállt a Parti Népségbe, de nem mondta el senkinek, csak Dzsekknek, aki önjelölt elnökként úgy határozott, hogy senkinek nem mesél, de most végre megnyitja a kommunikációs csatornákat, és mindenki, mindent elmondhat a szigetről, tessék. Erre vágás bazmeg, és jön Ben flessbekkje, gyerekként is izgága volt, és a kerítés hatástalanítása után az erdőben császkált az anyját keresve, de csak Richarddal találkozott, A Már Akkor Is Túl Sok Sminket Viselő Emberrel, aki semmit nem öregedett az eltelt majd' 30 évben, csak elment fodrászhoz. A társalgás épületes, Ben az anyját keresi, Richard elhiszi neki, hogy a halott mama a szigeten kísért, de szerinte majd csak később lesz értelme közös vállalkozásba fogni. This is the beginning of a beautiful friendship.


A jelenben Lokkbácsiék ott állnak Jákób háza előtt, nem egy nagy vasziszdasz. Ben bemegy a szemmel láthatóan üres házikóba, és egy üres székkel kezd el tárgyalni, amit Lokkbácsi nem ért, őszintén szólva mi sem. A semmivel társalgó Ben látványa kissé groteszk, úgy tesz, mintha lenne valaki a hintaszékben, és amikor Lokkbácsi közli, hogy nem lát senkit, felháborodik, azt hiszed, hogy őrült vagyok? Yeah, baby, yeah. Lokkbácsi ideges lesz, mire MEGSZÓLAL EGY HANG, HOGY ASZONGYA SEGÍTS NEKEM. Kirázott a hideg, amikor ezt először láttam. És nem Ben beszélt! Jákób! Mer' létezik! Ott ül a székben! Aztakurva! Lokkbácsi lámpát gyújt! Hiba volt, Jákób randalírozni kezd, repülnek a tárgyak szanaszét, a kunyhó mindjárt lángokban! És Lokkbácsi megfutamodik! Ben kissé zilált a kunyhóból kijövet, és megdöbbenve tapasztalja, hogy Lokkbácsi is látta és hallotta Jákóbot.


Visszafelé Bennek terve van: mutat valamit Lokkbácsinak. Azt is bevallja, hogy nem a szigeten született, és elviszi valahová, de csak a flessbekk után. Bent látjuk, amint születésnapján magára húzza a Dharma Ben workman feliratos egyenruháját, ezek szerint itt öröklődnek az állások. A VW kisbuszt megpakolják a faterrel sörrel, úgy látszik ezek a Dharma népek sokat isznak. Mostanában a Linus-klán párban hordja a cuccot sziget szerte, de ez a nap nem fog túl jól elsülni, mert Ben a kocsiban magára vesz egy gázálarcot, elköszön a fatertól, és valami mérges gázt enged ki a kocsiban! Ben egy rohadék állat! Ádörfalvára visszaérve apokaliptikus látvány fogadja, mindenki halott, ott fekszenek szanaszét a Dharma-népek, szóval ez lesz az az "írtás", amiről Mihály regélt.


Természetesen Richard volt az, az úgynevezett őslakosok (ádörz) társaságában, aki segített Bennek kiírtani a saját embereit, de azt még mindig nem értem, hogy lett Ben a főnök? A jelenbe ugrunk, helyes kis tömegsírra, amit Lokkbácsi mereven néz - benne a sok Dharma-hulla. Ben bevallja, hogy ő volt az, aki segített a kiírtásukban, így megúszta a gödröt - nem úgy, mint Lokkbácsi, mert őt HASBALÖVI A GÜLÜSZEMŰ ROHADÉK. Mi lesz még ebben a részben, könyörgöm? Bent csak az érdekli, hogy mit mondott Jákób Lokkbácsinak, ő meg elmondja. Ben röhög. Die, motherfucker, die. Kedden folytatás.

Címkék: lost
97 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.02.27. 23:13:29

Jacob. Is. Here.

Érdekes ez a szinkron, mert nagyon sok dolog teljesen megegyezik az AXN-es verzióval (a hanglejtés is, tehát valami biztos nem lett újraszinkronizálva), viszont van, ami más, például a vakondok, vagy a "Segítsen!" Meg azt, hogy Linus, az AXN-en még linusznak mondták, itt már helyesen lájnusznak.

Dark Wolf 2008.02.27. 23:15:28

Imádom a Lostot, de nekem annyira nem jött be ez a Jacob-dolog, de tetszett, h milyen lelkesedéssel írtad ezt a hogyvoltot sixx. Már nagyon kiváncsi vagyok, a finálét hogy fogod szavakba önteni.

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.02.27. 23:35:49

ez most már annyira zavaros, hogy jó:)
konkrétan nem értek semmit, viszont a frász jött rám a jákobos résznél:)))

akyyy 2008.02.27. 23:55:28

kla, nekem ez már nagyon régen feltünt, ezért is nem szeretem letöltve, avagy axnen nézni. kivárom rtlen, osztjónapot:D

viszont egy valamit nem értek, még most sem, és nagyon idegesit.
2. évad, a francia nő elkapja Bent a csapdájával, és ugye igy kerül a partinépséghez. De mint kiderült, Ben, és a Franciatyúk közös gyermeke az a kiscsaj!!! Tehát akkor a francanőnek ismernie kellet volna Bent, nemde???

akyyy 2008.02.27. 23:56:23

egyébként ben faterja azzal a hajjal meg mindennel brutálisan hasonlít az egyik tanáromhoz. szinte már zavart a hangja hogy nem az "eredetin" szólalt meg:DDD

Porcelán az elefántboltban 2008.02.28. 00:17:20

Durvul, határozottan nagyon durvul.
Yeahhhhhhhh.

Én egészen megsajnáltam Gülüt, ilyen pocsék szülinapokat és zsinórban.

Porcelán az elefántboltban 2008.02.28. 00:20:08

akyyy - úgy volt, hogy franciatyúktól elcsórták a bébijét, gondolom Ben csak a mostohaapja, miután a szigeten nem foganhatnak gyerekek.

EasyFriend 2008.02.28. 06:44:15

"kábé úgy, mint a Gyaloggalopban a vén buzeráns a nyúl elleni attakról a lovagokat"
"- ...mert a halál vár ott rátok, nagy, hegyes fogakkal, arrggggh!
- Kicsit túlspilázta a szerepét.
- Igen."
Jó kis beszaratós rész volt. Nagyon készültem az előre beharangozott válaszokra, de hát ezek persze csak Lost értelemben voltak "válaszok" (amennyiben inkáb újabb kérdéseket nyitottak csak). Nagy köszi, hogy most ilyen gyorsan jött a hogyvót, ezt télleg rögtön meg kell vitatni.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.02.28. 08:22:01

Nem volt rossz rész ez a Ben-visszaemlékezős. Úgylátszik, a clubba való bekerülés előfeltétele, hogy kinyírja a tag az apját. Árvák hátránnyal indulnak.
Mondjuk az kicsit érthetetlen, hogy Ben kinyit a kocsiban egy gáz-palackot, az apja meghal, na de a többiek? Ilyen nagy hatósugarú lenne a gáz, na ne már.
És bármennyire is azt sugalták, ez a furgon nem lehetett ugyanaz, mert ott minthogyha két hulla feküdt volna mellette.
Viszont ez a Jákobos dolog ez egy szokásos Lostos hülyeség volt. Már reméltem, hogy mindennek lesz valami normális, érthető, kézzelfogható magyarázata, erre nem hogy nem kézzel fogható, de még láthatatlan is.
És Ben nem röhög, csupán nem érti, hogy Lost azt mondja, amit Jákob mondott, hanem azt hiszi, neki szó ez a segítsen.

Mostly Harmless 2008.02.28. 08:23:22

irtani, kiirtani: rövid i.

s3v3n 2008.02.28. 08:32:57

vadász bazz, nyilván nem egy gázpalack írtotta ki az egész dharma állományt.. omg.:/

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.28. 08:39:19

vadász, a végén aszongya Lokkbácsi, hogy "Jákób szed help mí" azaz akkor már pontosan tudta Ben, hogy ki, mit mondott, sőt be is szól, hogy reméli Jákób segíteni fog Lokkbátyámon, mer' ráfér.

Gabba 2008.02.28. 08:50:57

Pörögnek az események, yeah!
És jövő héten egyben a három uccsó rész + popcorn, sör!

És egy kis kekec: a játssza két sz, a kalyibája meg csak egy ly.

Llew 2008.02.28. 08:52:41

sixx komoly részhez nincs buborék? Jó rész volt. Láttuk Bent amikor még nem volt gülüszemő, meg Méjbelint amikor még nem használ maybelint. Most már nagyon kiváncsi vagyok a végére, hogy Ben mi a fasztól olyan jó csávó, hogy láthatóan öregszik is (míg amaz nem), nem is ott zsületett, mégis ő a góré.
Katinka megnyilatkozása a hol van Juliet kérdésre olyan sőkenős volt, hogy szőkéb nem is lehetett volna. A Parti népség akkora pöcsrakás, hogy hihetelen. Szójert és Szájidot eddig faszagyereknek tartottam, de hogy csak így szó nélkül tűrjék, hogy Dzsekk játsza az én-vagyok-a-vezető-mert-csak-nektek-meg-kuss szerepet az kicsit zavaró. Jó, hogy Ben ott bassz át őket ahol akarja, ha mindenki a saját feje és egyéb testrésze után megy ahejett, hogy dumálnának. Ben anyjától elsőre én is majd beszartam. Vagy én pislogtam nagyokat, vagy a RTL vágta meg a részt, de nekem úgy tünt a kopasz ember csak hallotta Jacobot, látni nem látta. Lockban azt nem csípem, hogy egyik pillanatban óriási badass, aztán a másikban meg úgy megvezetik, ahogy az elő van írva. Azért sajnáltam a végén. De ha Ben akkora ész, és oly régóta van a szigeten, akkor miből gondolta, hogy egy haslövésbe - ami a való világban is csak hosszú idő után halálos - belehal. Legalább is remélem, hogy nem. Abbean meg számomra megint nincs logika, hogy egy csoport akik kivonulnak a civilizációból egy kis szigetre és a fene tudja mit keresenek, az minek hord magánál ideggázt? Mert mintha az is dharmas lett volna. Biztos én nem nézem kellő figyelemmel, de a mihály féle kerítéses szöveg előtt milyen választ kaptunk még, és mikor beszélt a félszemű "írtás"-ról?

Llew 2008.02.28. 08:55:36

Mindig sikerül elgépelnem dolgokat, de az "ahjett" nagyon javításért kiált. Szóval a helyett a helyett lett volna.

Llew 2008.02.28. 08:56:12

és még a javításban is

steelhand 2008.02.28. 09:10:58

vazz, most már totál homály...

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.28. 09:14:19

mihály akkor beszél a purge-ről, amikor lokkbácsi elmegy leamortizálni a házát a 8. epizód körül. válaszok: hol született Ben, ki a hulla a mikrobuszban, hogy került Ben a szigetre, stb. volt vagy hat-hét.

Hattory Hanzo 2008.02.28. 09:24:29

Amikor Ben szülinapján megállnak Apával tájat nézni, ünnepelni, sörözni, gázozni, akkor a jelenet elején pár pillanatig zene szól, majd Apa kikapcsolja a rádiót. Valahonnan csak jött a zene...

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.28. 09:26:57

HH: még az, de amikor Hörli beindítja a buszt, ugyanaz a nóta megy...

Porcelán az elefántboltban 2008.02.28. 09:33:15

rádiómagnó

Az megvolt már, hogy a Ben anyuját játszó színésznő valójában a Bent játszó színész felesége?

Hattory Hanzo 2008.02.28. 09:34:00

Kéne majd az utolsó évad előtt egy Lost-megfejtő verseny. A fődíj: két hét a Szigeten, utazás repülővel.

smidgen 2008.02.28. 09:36:04

Llew, ja szerintem is megvolt vágva ez az epizód az RTL-en, több képkocka sor 1-2mp (összességében max 10mp) hiányzott, a legjobb részeknél; míg az AXN-en benne volt. Linus arcából csak egy szem látszott, you tube-n videók tucatjai vannak ahol ezt részt boncolgatják, itt meg full kivágva... hurrá (12)

johevi 2008.02.28. 09:42:14

Sajnáltatod magad a jövőheti tripla hogyvótal, miközben már most a középsőét írod :-))))

f3 2008.02.28. 09:45:28

Ez nagyon durva rész volt. És az RTL kivágta a székben ülő Jákobot... Amit a fekete füsttel együtt sehogy nem fognak tudni megmagyarázni szerintem.

Műszaki 2008.02.28. 10:05:46

Én úgy emlékszem, Hörli a kazettát nyomja be a buszban a magnóba, tehát arról szól a zene.

Porcelán az elefántboltban 2008.02.28. 10:11:17

Ez most komoly, hogy a retekklúb vagdalja a sorit? És tényleg "látszik" Jákob? Vagy mi van?

johevi 2008.02.28. 10:15:53

Nem vágta ki, ott volt. Miért vágta volna ki....

EasyFriend 2008.02.28. 10:19:28

"Úgylátszik, a clubba való bekerülés előfeltétele, hogy kinyírja a tag az apját." - Aha, és Lokkbácsi Szójer tagságiját csaklizta el... (Mellesleg az lehetséges, hogy amit geci fater kérdezett tőle, mármint hogy "neked is az apád vagyok?", az télleg igaz volt? Régen volt már az a Szójer flashback a családi hátteréről, hogy akkor ott a Szójer #1 pontosan mit is csinált az anyjával-apjával.)

EasyFriend 2008.02.28. 10:21:16

Oké, sixx, én nem vitatom, hogy voltak válaszok, csak valahogy összességében sosem lesz okosabb az ember, arra azért vigyáznak. :-)

EasyFriend 2008.02.28. 10:22:13

Egyébként 10 órai kezdettel sugározva miért kell 12-esre megvágni, miért nem mehet 16-ossal? Vagy azzal ment? Nem figyeltem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.28. 10:22:29

Huh. Én ott néztem nagyot, amikor a Richard megjelent a gyerek a Bennek, és ugyanannyi idős volt, mint 30 év múlva.

"Mondjuk az kicsit érthetetlen, hogy Ben kinyit a kocsiban egy gáz-palackot, az apja meghal, na de a többiek? Ilyen nagy hatósugarú lenne a gáz, na ne már."

Először nekem is ez ugrott be, de aztán megjelentek az ádörök szintén gázálarcban, és rögtön elnyerte a jelentését, hogy miért pontosan du. 4-kor akarta Ben kinyitni a palackot. Összehangolt támadás volt.

Szóval ezek szerint voltak a szigeten őslakosok (Richardék), akik európainak tűnő hallhatatlan csodalények. Mikor kerültek ők oda? Lehet, hogy már évtizedekkel, netán évszázadokkal korábban? Lehet, hogy a sziget közepén lévő vitorlással? Mikori az? XVII-XVIII. század? Nem értek hozzá, de öregnek tűnt.

A Dharma személyzet kiirtása magyarázat arra, hogy miért lettek elhagyatottak az megfigyelő állomások (a támadások meg arra, hogy miért katonai bunkernek lettek építve). De arra még mindig nincs magyarázat, hogy végül is pontosan mit csináltak? Mi volt az a jótékony hatás, amit kutattak? Gondolom a hallhatatlanság, de ennél pontosabban?

Az ádörök miért vették át szerepüket, még ha sokkal kisebb területen is? Honnan volt rá képzettségük? És a Dharma miért fogadta el? Hisz továbbra is pénzelte őket, ellátta őket, mintha mi sem történt volna, új tudósok érkeztek a tengeralattjáróval, sőt, Juliettet egyenesen Richard szervezte be, tehát az ádörök minden további nélkül képesek elhagyni a szigetet, és a külvilágban a Dharma nevében járnak el.

Ez a néhány válasz csak még több kérdést vetett fel...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.28. 10:26:17

Ja igen, még egy kérdés: Hol lehet Dharma-s pólót kapni? :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.28. 10:27:58

Ja és még: Az utolsó képen az a sötét alak lenne Jákób? Én se emlékszem, hogy akár egy pillanatra is lett volna valaki ott a székben. Ha nem az, akkor be tudna valaki linkelni egy fotót?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.28. 10:28:41

Nem utolsó, utolsó előtti természetesen...

Llew 2008.02.28. 10:32:45

"hol született Ben, ki a hulla a mikrobuszban, hogy került Ben a szigetre, stb. volt vagy hat-hét."

Lehet én nem nézem elég összesküvős szemmel, vagy átfogóan, de ezek nekem nem voltak kérdések. Mármint nem igazán érdekelnek, nem tartom őket fontosnak. Az sokkal inkább érdekel, hogy a halottak, hogy/miért jelenek meg, mi a szar az a "füst". Lehet egyben kéne néznem és akkor értékelném meg érteném az apró szösszeneteket is.

Most akkor tisztázzuk, látszott a zertéelen Jacob vagy sem? Én nem láttam, buborék írása alapján ő se, johevi viszont igen. Most akkor ez így hogy?

Llew 2008.02.28. 10:34:51

Ja, ha legázozták az original Dharma népet akkor Ben kiscsaj barátnőjének is kampeca? Azért az ajándékot megtartotta, de jó fej.

Gabba 2008.02.28. 10:38:39

Llew: kampeca, á la Jar-Jar! :-D

Porcelán az elefántboltban 2008.02.28. 10:51:41

Nekem az sem tiszta, hogy a darmások ugyi a furi kerítéssel védték magukat az áderek ellen, de az állomások mind a kerítésen túl voltak. Hogyan építették? Hogyan mászkáltak holt nyugodtan az állomásokra az utánpótlással? Akkor nem zavarták őket az ádörök? És miért nem húzták nagyobb távolságra a kerítést? Jákob háza a kerítésen kívül vagy belül van?

Valami családfélét csak összehozott GülüBeniBoy, ahhoz kellett a gyerek, amit csórtak Franciatyúktól. Egyik előző részben mutatták, hogy tele volt "családi" fotóval a fal. Most aztán izgulhatunk, hogy ki és hány nője volt GülüBeniBoy-nak. Lehet, hogy evvel a nézésével sorra rákattantak a csajok és így lett ő a sziget alfahímje?
Hűűűűűűű, de romantikus!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.28. 11:04:06

Egy kis baki a hogyvoltban:

"A faterrel jön, mert beszervezte őket a Dharma, a fogadóbizottságban pedig TOTÁL véletlenül az a faszi, aki a rosszul sikerült szülésnél megállt a kocsijával."

Nem totál véletlenül. Egyértelműen kiderült, hogy azóta is tartották a kapcsolatot, és a fickó szerezte a faternak a munkát a szigeten. A totál véletlen itt max. az, hogy Ben születésekor pont ő állt meg a kabriójával anyut menteni. Végül is ha belegondoltok, hogy mennyivel másabb lenne az élete Bennek, ha az előző, vagy a következő kocsi áll meg...

Gabba 2008.02.28. 11:45:44

Azért Lokkbácsi nem a régi: Jacob kunyhóját csak részben sikerült leamortizálnia.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.28. 11:48:12

nem volt benne elektromos cucc. simán felrobbantotta volna.

EasyFriend 2008.02.28. 11:53:53

Na de csak így lelőni Lokkbácsit, és otthagyni... Milyen snassz már. Én minimum dinamitot dugtam volna a seggébe Ben helyében.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.02.28. 11:58:56

na ez tényleg klassz volt

az epizód is meg ez a hogyvolt is

sélli_ 2008.02.28. 12:23:19

Gabba, 'Azért Lokkbácsi nem a régi: Jacob kunyhóját csak részben sikerült leamortizálnia. '
Mert nem volt gomb amit nyomni lehetett volna :)
Már, hogy a viharba radírozta volna ki az RTL Jacobot??? Ugye nem komoly a kérdés. UGYE?!
Lockbácsi lövéséről meg annyit, hogy Bent kb. nettó 2 napja műtötte Jack gerinccel, és már szalad szinte bot nélkül, tehát az a kis lyuk Lock hasán, max 2 óra alatt begyógyul :))

Gabba 2008.02.28. 12:42:43

Hehe, figyeltem Lock arcát, amikor meghallotta, hogy ejtőernyős érkezett a szigetre. Egyből beugrott sixx bubija Lock-kal, csak "tengeralattjáró?" helyett "ejtőernyő?" lenne a szöveg.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.28. 13:21:46

"Bent kb. nettó 2 napja műtötte Jack gerinccel"

Van az két hét is, de mondjuk ez a lényegen nem változtat :-)

f3 2008.02.28. 13:26:38

Kivágta az RTL. Tegnap felvettem videóra, mert a Házt néztem és belelógott. Kockáról-kockára lassítva néztem és nem votl ott Jacob.

Llew 2008.02.28. 13:37:35

f3: kössz, kezdtem azt hinni, hogy hülye vagyok.
s3v3n: na döntsétek már el végre.

az én tv-ben nem volt Jacob:)
Úgy egész más értelmet nyer a Ben a székhez beszél jelenet.

EasyFriend 2008.02.28. 13:50:10

Úgy látszik, ez egy ilyen teológiai szűrővizsgálat, hogy láttad-e Jákobot vagy nem... :-)

Llew 2008.02.28. 13:53:24

Lehet, de ha én nem látam akkor az mit jelent? Nem értem el azt lelki fejletséget, hogy a sziget lakója lehessek?

ssjani 2008.02.28. 13:57:24

Az véletlen, hogy a Bibliában Benjámin Jákob fia? Ráadásul a legfiatalabb és legkedvesebb. Mire utalhatnak ezzel?

gbr 2008.02.28. 14:04:58

Ezt a részt csak J miatt néztem újra, kíváncsi voltam, hogy tvben látni lehet-e.
Ott volt, láttam :)

Llew 2008.02.28. 14:15:42

Akkor lehet, hogy tényleg EasyFriend ötlete a nyerő. Szavazzunk. Ki látta és ki nem.

Llew 2008.02.28. 14:15:47

Akkor lehet, hogy tényleg EasyFriend ötlete a nyerő. Szavazzunk. Ki látta és ki nem?

Porcelán az elefántboltban 2008.02.28. 14:22:04

Én nem láttam egyetlen porcikáját sem!

Llew 2008.02.28. 14:24:42

Eddig:
Látta: 3
Nem látta: 3

busman76 2008.02.28. 14:30:58

házt néztem én is, lost videóról. és nem volt (nem láttam...?) jákobot...

bájdövéj, azt jól (nem) láttam, hogy nem volt reklám blokk???

Gabba 2008.02.28. 14:31:26

Én sem láttam. De szerintem anno az AXN-en sem.

sélli_ 2008.02.28. 14:38:00

A 11. képen kivan-e?

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.28. 14:41:14

na akor tiszta víz: Jákóbot akkor lehet látni, amior elszabadul a pokol a kalyibában, Ben megrázza a hintaszéket, mint Krisztus a vargát, és akkor tessen lelassítani a dvd-t/avi-t, és kockéról kockára, kb 3 képkockényi villanásra láccik a vén buzeráns a székben, illetve vagy két mp-cel később felvillan 1 db szem (asszem jobb), ami se nem Ben, se nem Lokkbácsi. a rötölö nem vágta ki, csak nehéz látni. a promóban pl. kifejezetten prominensen volt benne.

Llew 2008.02.28. 14:42:11

Látta: 5
Nem látta: 3
Reklám se volt, de azt nem hoztam fel, mert az pozitív.
Olybá tűnik ez a hiányok Lost része. Se Jacob, se reklám, így bubi se.
A 11. képe nem e nem RTL-es?

sélli_ 2008.02.28. 14:46:15

Nem tom, hogy RTL-es-e a kép, kérdezd meg sixxet. 99%, hogy nem. Szerintem

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.28. 14:48:44

nem az, a dvd-ről van. de mondom, a promóban benne volt jákób, meg a szem is.

Llew 2008.02.28. 14:51:18

Köszönjük a megvilágítást. Akkor ezt is le kell tölteni.

Gabba 2008.02.28. 15:15:43

sixx, tegyél már be egy screenshotot Jacobról, ha lehet, hadd lássunk mink világtalanok.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.02.28. 15:16:12

Én láttam, egy pillanatra bevágják Jákobot, persze én már tudtam hogy mikor kell figyelni.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.28. 15:19:00

Gabba, nem akarok nagyon paraszt lenni, de szerinted ki a fasz van az utolsó előtti képen?

sélli_ 2008.02.28. 15:27:10

Mint mondottam volt: 11 kép..! :)

kla 2008.02.28. 15:27:28

Egyértelműen benne volt Jacob. Könnyű nem észrevenni, de higgyétek el, hogy volt. Ja, és csak egy random stábtagot ültettek a székbe, nincs jelentősége annak, hogy hogy néz ki.

Llew 2008.02.28. 15:36:46

Mondjuk ez akkor így elég faszul volt megcsinálva originale forgatásilag. Mert én figyeltem rendesen, de úgy tűnik tényleg akkor pislogtam és már ki is mradat:). Szóval lhetett volna kb 2 ms-al tovább mutatni.

kla 2008.02.28. 15:41:15

Nagyon sok olyan dolog van benne, amit TV-ben szinte nem is lehet észrevenni.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.28. 15:57:19

tipikus Lost easter egg, azért csinálták így, hogy ne vedd azonnal észre, aztán agyalj...

EasyFriend 2008.02.28. 16:03:14

Hű, mennyi mindenről maradhattam már így le a buzi pislogás miatt. Lehet, hogy már érteném az egészet. :-)

Slugger 2008.02.28. 16:32:48

Amikor Ben az elején nézegette a bábút és rányitott MaybelineMan, az majdnem olyan volt mint az Űrgolyhókba: "Nem uram, nem láttam, hogy a babáival játszott!"

A Jacobos jelenet meg tökre nem így történt, mint ahogy leírta Sixx. Azért jelent meg a srác (az RTL Klubon is), mert Locke (és nem Lock) elővette a zseblámpáját, és azzal kezdett el hadonászni; addig minden tök nyugis volt. Úgy tűnik, valami amish szellemmel van dolgunk.

sélli_ 2008.02.28. 16:36:53

Nekem a babáról az Örvény ugrott be! Ott milyen para-díszpéldányok voltak... Fél éjszaka nem aludtam tőle- vagy csak túl kicsi voltam hozzá :P.

Gabba 2008.02.28. 16:46:39

sixx, abból sajnos nem látok semmit, nálam tök sötét. De nyomoztam kicsit, és a lostpedián találtam egy kicsit világosabbat. Klikkelők vigyázzanak, mert a szöveg spoileres:
lostpedia.com/wiki/Jacob

kla 2008.02.28. 17:10:02

"Lokkbácsi lámpát gyújt! Hiba volt, Jákób randalírozni kezd, repülnek a tárgyak szanaszét, a kunyhó mindjárt lángokban! "

ovits 2008.02.28. 17:10:37

"Az véletlen, hogy a Bibliában Benjámin Jákob fia? Ráadásul a legfiatalabb és legkedvesebb. Mire utalhatnak ezzel?"

Még 12 ilyen sziget van (vagy 11?). Mindegyik szigeten Jákob 1-1 fia a góré, azaz, ha nagyon muszály, akkor még párszáz rész és évad, esetleg spinoff kijön a történetből :)

kla 2008.02.28. 17:10:45

Slugger: a hogyvoltban is ez volt leírva (bocs a dupláért)

Slugger 2008.02.28. 19:11:56

kla:

Az a problémám, hogy a hogyvoltba előbb kezdtek el repdesni a tárgyak, mint ahogy a kopasz felkapcsolta a villanyt, pedig nem így volt, hanem a lámpa használata miatt keletkezett a rumli.

Slugger 2008.02.28. 19:15:13

Ja, most olvasom, hogy L-qrtam, szóval el lehet felejeteni az előző kommentemet.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.02.28. 19:31:56

Még egy fő, aki nem látta Jákobot.

EasyFriend 2008.02.28. 20:43:22

De miért para, hogy felkapcsolja a villanyt? Fényérzékeny? Akkor miért van egyáltalán villanykörte a házában? Vagy nem láthatatlan, csak kicsit áttetsző? Esetleg derékban van kettévágva?

Desperatefan14 2008.02.28. 21:01:32

Én a barátaimmal néztem a részt és ott volt Jacob, mind láttuk...még jó hogy nem vágták ki...

Ligur 2008.02.29. 09:30:51

Nem kapcsol villanyt, csak az elemlampat kapcsolja fel. Ben mielott bemegy egy petroleumlampat uzemel be, az ad fenyt, tehat fenyerzekeny nem lehet.

Jakobot a szekben nem lattam egyertelmuen, viszont a szemet azt lattam en is.

bjork 2008.02.29. 09:51:09

sélli: juuuj, az "örvény" milyen durva volt, tényleg! :)
szanaszét fostam magam rajta én is gyerekként, de azért néztem.
(talán még ma sem hevertem ki:))

enzo23 2008.03.03. 09:14:05

Ó mekkora bakit találtam!!! nézzétek meg youtube.com/watch?v=Jc5QNITUEyE nézzétek a széket! amikor a falon a kötelet mutatják (mikor Jacob elkezd dühöngeni,) mutatják a széket, szinte egyenes a teteje, amikor pedig Ben lehajol könyörögni Jacobhoz hogy "Elég" akkor meg a szék két szélének van ilyen csúcsos teteje...tök jó, nézzétek vissza kikockázva!
00:28 - csúcsos szék
02:37 - sima szék
02:53 - csúcsos szék

Slugger 2008.03.03. 15:21:33

enzo23 2008.03.03. 09:14:05

Hűha, nem rossz! Leszámítva, hogy két szék is volt a szobában, egyik az asztalnál, amin Jacob ült (ez volt az ívelt támlás), a másik a bejárat mellett, ami a falnál volt (egyenes tetejű). Attól tartok ez nem volt baki.

enzo23 2008.03.04. 09:30:25

Slugger: máshonnan is kaptam ilyen visszajelzést úgyh lehet h van benn vmi :):):) jólvanna:)

Amúgy ti hogyan nem láttátok Jacobot?nem értem, telejsen jól lehetett látni...azt a szemet meg én nem láttam..illetve biztos láttam csak nem figyeltem h Jacobé....:)
ma maraton!
süti beállítások módosítása