Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x22 - Before The Flood

2008. február 27. 06:00 - sixx

Évadzáró epizódhoz érkeztünk, a gonosz Derevkó összeállt Arvinbátyámmal, építettek egy baszom nagy vörös labdát Rambaldi cuccokból, ami egy orosz város felett lebegve a népre a frászt hozza. Ja, és KémMuter él, mert KémFater csak a klónját nyírta ki. És Lena Olin egy istennő, csak a miheztartás végett. Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk: a csapat (mert egy világmegváltáshoz elég egy Vaughn, egy Derevkó, egy KémFater, meg két csaj) kiugrik a rettegésben tartott város felett ernyővel, és zuhannak a nagy piros labda felé.


A megérkezés zökkenőmentes, de az utcák kihaltak, mintha a Resident Evilt forgatnák pont itt, millió hulla, vér, autók összetörve, a várt felmentő sereg meg sehol, pedig várják őket. A ruszkik továbbra is atomot akarnak dobni a városra, két óra van hátra. Syd jő, megvan a mentőcsapat jeladója - közben otthon Marshall majd betör a ruszkik műholdas rendszerébe, és így időt nyernek. Elena és Arvinbácsi megtudja, hogy a cucc működik, és az is kiderül, hogy KicsiSyd majd csinálni fig valamit, vaddöfakk? Megvan a felmentő sereg jeladója, egy leszakadt kézen vigyorog, mi lesz itt, Haláli Hullák Hajnala?

A felmentő sereg egyik tagja az a kisfickó, akit az első epizódban láttunk, és fertőzötteket emleget, meg zombi módra viselkedő ezreket, a városban az apokalipszis négy lovasa ül tort, a mérgezett víz és a piros golyó együtt zombit csinál a jónépből - és nincs gyógymód, azaz egyvalaki a csapatból kurvaisten, hogy meg fog fertőződni. KémMuter kitalálja, hogy valami épület tetjére kell felmenni, mert onnan ki lehet kapcsolni a Nagy Piros Labdát. Miközben Sydék így tervezgetnek, Elena pinaszakállat viselő samesza kihallgatja őket, ajaj.


Marshall otthon szarban van, nem tud betörni a ruszki műholdas rendszerbe, de Weiss jó tanácsot ad neki, vajh mit tenne Kém Fater ebben a helyzetben? Jól megkínozna vagy megzsarolna valakit - meg is van az új terv, irány a titkos adatbázis a 12. epizódból, van benne egy ruszki, aki olyan szexuális szokásokkal bír, amikkel mindenkit meg lehet zsarolni Kovin kívül. Közben a városban fehér lovak szabadulnak el, mire KémMuter Rambaldit idéz, és egy Syd-KicsiSyd konfrontációt vizionál. Nem sokáig tart a nyugalom, a kisfickót leszúrja egy szarul sminkelt zombi párttitkár-öltönyben, a csajok cserébe addig lövik, míg a csövön kifér. A kisfickónak annyi. Sírunk.


A csajok közben a metrót üzemelnék be, Vaughn és KémFater is ezen van, KémMuter meg közben rájön, hogy Vaughn meg akarja kérni Syd kezét, és áldását adja rá, de azt még megyjegyzi, hogy Vaughn jobban teszi, ha elmeséli az igazat a csajnak. Hoppácsak, Milyen igazat? Mi van itt még? A két Sydnek rossz érzése van még mindig, értjük, JJ, ezek most nagyon verekedni fognak, Rambaldi-jóslat, meg ilyesmi. Weiss felhívja Karov minisztert, és tört orosz nyelven próbálj zsarolni, ez nem jön össze annyira, inkább angolra vált, és így már minden jobban megy. A kód megvan, Marshall időt nyerhet az akcióhoz. KémFater metrószerelés közben egy hulla telefonján beszélget, nem egy ideges ember.


Marshall rájön, hogy Sovogdából KIFELÉ sugároz valaki valamit, és ez így nem kóser, mert minek. A metró majdnem üzemképes, de KicsiSyd mág a síneken, mert a váltót kézzel kell átállítani, és most nagyon izgulunk, mert a jó békategóriás zombifilmekhez hasonlatosan hangok a háttérből, jönnek az élőhalottak, oszt lesz nagy baj. KicsiSyd fut, mögötte egy rakás zombi, majdnem utoléri a vonatot, de beérik a zombik, és leteperik AZTÁN MEG ELKEZDIK ENNI BAZMEG, így nem lehet kiírni egy főszereplőt! Nem hát, KémMuter drámai hangon bejelenti, hogy KicsiSyd még él, nem tudom mire alapozza ezt, de egyelőre foglalkozzunk Arvinbátyámmal, aki megérkezik pont arra az állomásra, ahová a szerelvény, és lőni kezd ezerrel, mégpedig Elena embereit, mert AZ EGÉSZ CSAK EGY ÁLCA VOLT, ez egy nagyon okos ember. Kit nem vágott még át ebben a sorozatban??? Egy kis duma után KémFater leveri, mint részeg szakszervezeti vezető a sztrájktörő vasutast, annyi a hitelednek, vén gazember.


Weiss jelentkezik, megvan a jel, ami kifelé jön a városból, ez nyom. Elena drága éppen a ruszkik műholdjait használja arra, hogy a Nagy Piros Labda frekvenciáját vilászerte sugározza, mert ugye Arvinbácsi jótékonysági akciójában az egész vilégot megfertőzte a Rambaldi-virágporral vagy mivel, és akkor a jónép 99%-ka zombi lesz. Csak palackozott vizet kell inni, tessék, a 18. percben megoldást találtam a problémára, mégpedig olyat, amit 2003 előtt gyártottak, van Debrecenben olyan bolt, amiben még lehet ilyet kapni. Öröm az ürömben, hogy a ruszki műholdak egyelőre nem működnek, lélegezzünk fel közösen.


40 percünk van, irány az épület, aminek a tetejéről ki lehet kapcsolni a Nagy Piros Labdát. A bejutást nem más, mint Arvinbácsi fogja garantálni. A probléma a következő: ha csak úgy kikapcsolják a cuccot, akkor a fertőzött víztől mindenki meghal, mert a Nagy Piros Labda is tele van ezzel a szarral. Sebaj, KémMuternek erre is van pofonegyszerű megoldása, a víz ionizációját megfordítjuk, oszt jóvan. Hja, ha ez ennyire eccerű, kérem szépen, akkor már nem izgulunk.


Ugrunk egy kicsit KicsiSydre, aki csak él ezek szerint, sőt, kinyírta a zombisereget, és most egyedül kóringyál a városban. Egy remegő hangú faszinak segít, aki szemmel láthatóan nem zombi, hanem Elena embere, és elfogja, zsivány. Elena tipikus rosszember-beszédet tart, nem akartam én, hogy bajod legyen, lányomként szerettelek, de most választás elé kell, hogy állítsalak, nagyon kevesen élik túl ezt a kis kísérletet, nem akarsz közéjük tartozni? KicsiSyd egy szót nem ért az egészből, és megy a szájkarate, kinyírlak, te rohadék. Nem ölöm meg a tesómat a kedvedért! Elena erre megvonja a vállát, ha te így gondolod, hát legyen, majd beadok neked valami cuccot, oszt meggondolod magad. Mit kap KicsiSyd? Csapvizet, ami ugye a Nagy Piros Labda miatt halálos méreg lesz, már látom magam előtt ZombiNádját.


Vaughn elbúcsúzik a tetőre induló Sydtől, aki ezek szerint mindent tud a víz ionizálásának megfordításáról, kap hozzá egy gyémántgyűrűt is, mert így romantikusabb. Marshallék otthon azon szomorkodnak, hogy az elnököt már biztonságba helyezték, tehát túl sok reményt senki nem fűz Sydék akciójához - innnen (is) lehet tudni, hogy sikerrel járnak majd, pedig Elena és Pinaszakáll már csak félórára vannak a totális káosztól. Igen ám, de megjönnek KémFaterék, Pinaszakállnak annyi, Elenát KémMuter vágja pofán, és induhat a Világmegváltás.


Syd felér a tetőre, a Nagy Piros Labda közvetlenül a feje felett pattog, és nekiláthat a hatástalanításnak, de van egy kis bibi: ZombiNádja, aki piros kontaktlencsével felturbózva készül a gigáját kiharapni Sydnek. Hősnőnk nem elég tökös ahhoz, hogy lelökje a tetőről, pedig. Nagy verekedés jön, Syd mindent megpróbál annak érdekében, hogy NE ölje meg a tesóját, aki nagyon erős lett, mint a zombik általában szoktak lenni és pisztollyal is lövi. Vaughn meg fel segíteni, mert Arvin is arra tart, és így talán kiegyenlítődnek az erőviszonyok. Syd közben azért csak megveri a kistesót annyira, hogy ájultan feküdjön, kap láncot is a kezére, hogy ne ugráljon.


KémMuter utasítgat, Syd szerel, de a drótok nem olyan színűek, mint KémMuter sejtette, így kérdezni kell Elenától, aki erre annyit mond csak, hogy két percig kitart, hiába kínozzák, utána meg mindennek mindegy. KémFater fogja Elena fecskendőjét, és kész beadni neki a csapvizet, mire az kinyögi, hogy a fehéret kell elvágni. Több sem kell KémMuternek, fejbelövi a tesóját (!!!) és utasítja Sydet, hogy vágja el a kék drótot. Hoppácsak, ZombiNádja feléledt, láncot tört, és most Sydet vegzálja, pedig rohan az idő!!!


És megjön Arvin! És lelövi a saját lányát! Megmenti Sydet, meg a világot! Syd vág, ZombiNádja a lehetőségekhez képest egész jól van, a Nagy Piros Labda meg egy elég fos trükk közepette vízzé foszlik vagy micsinál, megszűni a levegőben pattogni, mint az első évadban történt. A víz ömlik, Sydék menekülnek a liftből majd a házból, és igen, mindenki kiér, a vasajtó megfogja a nagyon sok vizet, yeah! Megmenekült a világ! Weiss erről nem tud semmit, mert rádiócsend van, de aztán Marshall talál egy olyan műholdas feedet, amin látszik, hogy a Labdának annyi.


KémFater és KémMuter könnyes búcsút vesznek, KémFater elengedi az exnejét, aki annyiszor vágta át, hogy számolni nem bírtuk, így Lena Olin végleg (?) kiszállhat a sorozatból, amibe olyan nehezen bírták visszacsábítani. Valahogy Jen Garner könnyei is igazinak tűnnek. Los Angeles, sitt, abban is Arvinbácsi, akinek ezt a "beépültem" dumáját nem hitték el ezek szerint. A ruszkik minenkit legyilkoltak a városban, túlélő nincs, ZombiNádja a kórházban, ahol az orvosok valamiféle gyógymódot kutatnak neki, ja és Syd azt bírja mondani Arvinnak, hogy hisz neki muhaha.


Az utolsó, heppi jelenet jöhet, Syd és Vaughn Santa Barbarában kocsiznak, minden a legnagyobb rendben, esküvői tervek szövődnek tengerpartról, na vajon mi lesz a cliffhanger? Hát az, hogy Vaughn egyszer csak megszólal: valamit el kell mondanom neked. MIT? A NEVEM NEKEM NEM IS VAUGHN. És nem véletlenül találkoztunk a CIA-ben sem, hanem mert valakik így akarták. Syd kiakad, miafasz? És erre egy baszott nagy  csattanás: oldalról egy kocsi vágódik beléjük, és...vége. EZ cliffhanger, a gecibb fajtából. Az ötödik évadnál találkozunk.

Címkék: alias
32 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2008.02.27. 08:23:37

www.youtube.com/watch?v=T_ykyx9XYKo
itt egy vidi az utsó jelentről, tök jó

vicces h nem is nézem azAliast csak érdekelt hogy mi van ezzel a prios gombóccal+infóóra van és unatkozok:)

Mr.paksimogyoró 2008.02.27. 09:35:22

Alias évadzáró :96 %
Sixx hogyvoltja: 97 %
Én dvdn már láttam ezt a rész,de azért tegnap megnéztem,hogy a hogyvoltra felfrissitsem a memóriámat :) Érdemes volt,fasza vagy sixx! Mikor lesz folyt.köv?? Erről tud valaki valamit?

sélli_ 2008.02.27. 09:46:48

Na EZ egy akkor kiba*** cliffhanger, hogy legszívesebben fognám JJ bácsit és nyakonvágám egy téglával. 5. évadot akarok.. MOST!!!
Mellesleg nekem is Kaptár kontra 28 nappal később feelingem volt. Vajon miért van az, hogy ha zombivá lesz valaki, akkor MINDIG PIROS lesz a szeme?? Egyszer lehetne már ződ is :)
sixx, ezúton is köszönjük az egész évados HV-t rengeteget!!!

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.02.27. 09:55:35

bmeg én olyan ideges lettem a végén, hogy őrjöngve jöttem ki a szobából!!!
ilyen nincs, ilyen évadzáró (J.J. Abrams...ááááá), és 5. évad kell, ahogy sélli írja, de kb. félév:((
ok, leszedhetném a netről, de akkor meg nem olvasok hogyvoltot. az meg kell:PPP

sélli_ 2008.02.27. 10:05:31

svati, nálam ugyanez volt: leesett az állam, majd kaptam egy szívinfarktusos-agyvérzést. Ha ma nem kellett volna korán melózni jönni, tuti kinyitok egy üveg pálinkát! :)
FÉL ÉV? Ehhhh, már nem is mondok semmit :(((

úrilány 2008.02.27. 10:09:14

én meg úgy összezavarodtam, míg írtam a kommentet, hogy a komment küldése gomb helyett bezártam az oldalt.... á, lusta vagyok újra gépelni....

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.02.27. 10:28:43

sélli
biztos, hogy annyi, legutóbb majdnem egy év volt. ha nem több:((( mármint retekklub, anx-t nem tudom.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.27. 12:04:07

nu, annyi sikerült megtudnom hivatalosan, hogy tavasz-nyár kilőve, tehát leghamarabb ősszel jön, de erre sem esküdtek meg.

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.02.27. 14:05:05

sixx...köszi:)
tudtam, hogy min. félév...a fenébe:((

candyperfumegirl 2008.02.27. 14:10:39

Aliasra ilyet még nem mondtam, de ez egy rettenetesen gyenge rész volt. Pedig én még szemet hunytam a 4. évad gyengébb epizódjai, történetszálai (ArvinKlón minek?) fölött, de ez a B-kategória orgia nekem sok volt. Zombikkal, ócska trükkökkel és buta párbeszédekkel. Az utolsó jelenet után meg úgy kapcsoltam ki a tévét, mint a szél és legszívesebben kivágtam volna az ablakon a távirányítót. MI EZ? "Kezdjük azzal, hogy a nevem nem is Michael Vaughn" azt hiszem, ez nálam a sorozat leggyengébb momentuma. Mennyire gagyi ötlet már, mi jöhet még, Syd álmodta az egészet? Kifogytak a jó ötletekből nekem nagyon úgy tűnik.

Gabba 2008.02.27. 15:19:32

Szemétség! Egy gyenge 4. évadot ilyen cliffhangerrel lezárni, hogy az 5.-re visszatérjenek az elpártolt nézők.
Mint majd én is...

--tionion-- 2008.02.27. 16:39:23

még jó, hogy az axn-en kedd esténként megy az új rész, így mindig tisztán emlékszem mindenre:)
nem lehet, hogy axn előbb elkezdi adni az új évadot?

T. Norbert 2008.02.27. 17:13:26

Amikor először láttam, naív módon azt hittem, hogy csak úgy símán beléjük rohant egy autó, mert nem az útra figyeltek. De véletlenül sem erről van szó, megjöttek a rosszfiúk. Ez ugye az Alias, ahol ha a tévé vagy a kenyérpirító elromlik, az csak az ellenséges ügynökök műve lehet. Szerintem is gyenge cliffhanger, és az 5x01-ben elég erőltetett, összecsapott módon oldják fel. És innentől már csak gyengébb lesz. Remélem, ezekkel nem spoilereztem bazi nagyot.

úrilány 2008.02.27. 18:32:19

T. Norbert 2008.02.27. 17:13:26
"Remélem, ezekkel nem spoilereztem bazi nagyot."

áááá, nem .... nem, de most már mindenki tudhatja rólad, milyen extramenő vagy, mert te már láttad az 5x01-es részt...

úrilány 2008.02.27. 18:33:11

"candyperfumegirl 2008.02.27. 14:10:39
Mennyire gagyi ötlet már, mi jöhet még, Syd álmodta az egészet?"

hm, ilyesmi nekem is megfordult a fejemben...

s3v3n 2008.02.27. 22:43:02

gyenge cliffhanger? haha :) nem olyna kreatív mint a 2. évad végi, valóban. de sokkal odavágósabb, sokkal "ide a következővel" érzésű.

Gabba 2008.02.28. 09:59:41

T.Norbert: hihetetlen, hogy minden topikban fel bírnak tűnni hozzád hasonló jólértesültek. Ha spoilerezni van ingered, menjél valamelyik rajongói honlapra, ott osszad a tudásodat.

Képzeld, én meg újra akartam nézni a 4. évad fináléjaát a youtube-on, de véletlenül az 5. évadéra kattintottam. Szted mi lenne itt, ha beírnám, hogy mit láttam?

vrasand 2008.02.28. 10:03:11

Már régen láttam, de ez minden idők legnagyobb sorozat cliffhangere. Köpni nyelni nem tudtam.
Imádtam az Aliast, mert nagyon jó sorozat volt fantasztikus karakterekkel, ld. Lena Olin. És hál Isten még ő is lesz az 5. évadban.

Gabba 2008.02.28. 10:34:33

És ha már sixx megidézte korábban Rejtőt: mi lett volna, ha Vaughn azt mondja:
A nevem nem Vaughn, hanem... Vanek!

sélli_ 2008.02.28. 10:44:24

Ez 'gyenge' cliffhanger? Szerintem üt, ahogy kell! Lehet a végén mégiccsak nekem lesz igazam:
"Komolyan már azt várom, hogy Vaughn mikor veszi le a fejéről a gumimaszkot, (olyan Misön Impászibül módra) és derül ki, h Ő tulképp Francie"
Norbert, őszintén gratulálok, hogy láttad az ötödik évadot,de tényleg! Azért nem baj, ha nem sz***rom össze magam tőle, ugye?

no mail, no problem 2008.02.28. 13:21:32

Nekem az utolsó előtti rész jobban tetszett, és el is kezdtem bízni, hogy legalább egy jó évadzáró lesz, de nem, nekem csak a cliffhanger jött be.

Ezen a zombihadsereges szálon nekem már csak az hiányzott, hogy az évadhoz méltóan a Kémfemili egy zombidiszkó (ahol mindenki piros szemmel issza a bloody maryt) irodájában/budijában veri ki a pinaszakállúból, hogy merre hány méter. Ez már annyira szar lett volna, hogy beszámítottam volna az önironikus önreflexió katagóriába, de így...

Nari 2008.02.29. 11:26:34

óóóóó JJ.. két pof meg egy vesénrúgás..ez kéne neked...wááá..ilyen évad véget.. amilyen hülyén kezdődött ez az évad, annyira jól végződik..de én nem bírok ennyit várni a következőre..:(

T. Norbert 2008.02.29. 15:42:52

Bakker! Semmi konkrétumot nem írtam!

T. Norbert 2008.02.29. 15:45:33

Meg mi ez a szöveg, hogy láttam az ötödik évadot, és vagánykodok? Talán van olyan szabály, hogy "LÉGYSZI, OLYAN ÉVADRÓL NE ÍRJ SEMMIT, AMI MÉG NEM VOLT A MAGYAR TÉVÉBEN, MERT BUNKÓ NAGYZOLÁSNAK TŰNHET!"?
Egyszerűen leírtam a véleményemet. Utálom, ha inden ok nélkül csesztetik az embert.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.29. 16:06:33

Norbert: igen volt, keress rá, hogy mi a spoiler-policy. mindettől függetlenül sztem amit írtál annyira nem volt spoiler, egyértelmű, hogy nem egy random vezető okozta a balesetet.

úrilány 2008.02.29. 20:39:39

nem a tartalommal volt/van gond, a formával...

k.Tomi 2008.02.29. 22:28:01

JJ Abrams tudja, hogy kell cliffhangert csinálni. Az 1., 2., és a 4. évadvégi cliffhangerei is nagyon jók voltak. (2. a legjobb). A 4.-é elég béna lett.

A rész maga jó volt, de a piros labda vízzé változása nagyon bénára sikerült.
Jó lett volna ha bevonják isabella Rossellinit is és a 3 Derevko nővér együtt lett volna.

A diszkós jelenetet már én si hiányoltam. :))))

T. Norbert 2008.02.29. 23:55:49

úrilány:

Légyszives, idézd már be azt a mondatomat, ami nagyzolást-vagánykodást sejtet!

sixx · http://comment.blog.hu 2008.03.01. 09:24:07

flame off, menjetek át magánba. innentől minden erre vonatkozó kommentet törlök, szeressük egymást, gyerekek.

Dark Wolf 2008.03.02. 15:09:23

Fáj, de asszem csak hasonlót tudnék írni, mint candyperfumegirl.

A rész közben végig B-horror érzésem volt. Hol vannak már a brilliáns fordulatok, a komplex cselekmény.

Mért kell megerőszakolni 4 évad történéseit egy ilyen dologgal, hogy "a nevem nem Michael Vaughn"?

T. Norbert 2008.03.05. 05:10:28

Szerintem a sorozatnak csak az első két évada az igazán jó. A harmadiktól fullon kiszámíthatóvá vált, az esetek 80-90%-ában mindig az történt, amire a néző számított.

Gabba 2009.02.19. 12:36:19

Höjj, ma este mindenki a tévé elé!
9-kor indul az V/1!
süti beállítások módosítása