Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Drót 1x02 - Az eligazítás

2008. február 26. 10:23 - sélli_

Az előző rész tartalmából: ott tartunk, hogy megalakulóban a Bakrsdale-galerit felgöngyölítő csapat (McNulty és Santangelo a gyilkosságiaktól, Kima, Herc és Carv a narkódivíziótól, a csapat vezetője pedig Deniels hadnagy) A frissen felmentett D’Angelo visszatért a narkó-dílerek világába, mint a Gödör új placc-felelőse némi lelkiismeret furdalással megfűszerezve, tekintve, hogy az anno rá terhelő vallomást tévő Gant egy fejlövéssel végezte majnem a szeme láttára. A helyi hullaházban kezdünk ahol McNulty és Bunk vizslatja megboldogult Gant hulláját. McNulty persze egyből vágja, hogy a Barksdale tárgyalásos tanú fekszik előttük. Bár Bunk kételkedik, hogy csak azért mert tanú volt egy gyilkossági ügyben miért ok arra, hogy valaki megölje szegény karbantartó barátunkat. Mert mi értelme megölni egy tanút, ha már case closed? McNulty persze már gyártja is a konspirációs elméletet: ez EGY figyelmeztető üzenet, hogy mindenki számára világos legyen: a Barksdale család tagjaival senki nem kekckedhet büntetlenül! Lehet, nem is téved nagyon.


A frissen megalakult Barksdaléket Üldöző Félkegyelmű-zsaruk Irodája, továbbiakban BÜFI - McNulty kivételével- éppen felfedezi az új bázishelyül szolgáló irodájukat –továbbiakban Bunker- (értsd: a Bíróság épületének -3. emelete, ahol ablak ugyan nincs, viszont áram nuku, kosz-, kartondobzok tömkelege, a helyi háziállatok pedig 20 db porcica/négyzetmiliméter-ben képezik a szoba tartozékát. Hiába, ha nem a megfelelő szereposztó díványon figyelsz, nem kapsz jó irodát. Ugrunk a Bíró irodájába, ahol McNulty beszámol Gant, a szemtanú megöléséről. Ejnye Jimmy, nem biztos, hogy egy újabb info elejtésével javítanál a szénád amúgy sem túl rózsás helyzetén. A Bíró persze pöcs mint mindig, pont nem érdekli, hogy kinyírták az egyik tanút, és az sem hozza túlságosan izgalomba, hogy Jimmy csak egy nyamvadt telefonhívást kér Burell Rendőrkapitány felé, hogy adjon még embereket a Barksdale ügy kivizsgálásához. Javaslata, hogy forduljanak a médiához (Remek ötlet! Épp készülünk nagytitokban elkapni egy bűnöző bandát, ám ha ezt elmondjuk a 6-7- és 8 órás hírekben -lehetőleg az összes csatornán-, akkor biztos nem fog gyanút fogni a galád).

Irány vissza a Bunkerbe, ahol nagyban megy a takarítás, lámpa csere no meg némi rendrakás, a nemlétező konfortérzet javítása céljából. Befut Jimmy is, aki továbbra sem arat osztatlan sikert vadiúj kollégái körében. Útközben újabb brilliáns tudással rendelkező rendőrkollégák érkeztek a csapatba, köztük Pryzbylewski (Prez), aki bemutatkozásként, épp csak meg akarja mutatni, hogy milyen érzékeny a piszolyán a ravasz, ám csuda módon nem üríti ki a tárat teljesen a fegyverből, minek következtében a falba lő… A mérleg: mínusz 1 gipszfal, plussz 6 röhögéstől fuldokló rendőr. Bár miért is várunk fokozott agyi kapacitást egy a balesetisektől küldött rendőrtől, ugye? (a többiekről majd később) A másik szálon Deniels beugrik Rhonda ügyésznőhöz és panaszkodik az új kollégák elmeállapotáról. Innen tudjuk meg, hogy az új jövevények közül Polk és Pat Mahone a vagyonvédelmisektől (!) jött, valamint, hogy Prezt azért helyezték át a balesetisektől, mert belelőtt a saját autójába…kétszer! És, hogy miért nem rúgták ki? Mert a délkeleti kapitányság vezetője az apósa… Így már minden világos! Deniels persze meg van lőve, hiszen Ő kért plussz emberket a felgöngyölítéshez, kapott is, de arról szó sem volt, hogy ilyen droidok lesznek. Rhonda hárítja azirányú kérését, hogy beszéljen a felettesekkel, az esetleges cserékről.


Ma még nem volt Gödör, uhogy innen folytatjuk: egy, a Gödörre remek kilátással bíró tetőn vagyunk, ahol Kima, Herc és Carv próbálja a helyieket megfigyelni.Herc persze az első fél percben belelép egy rozsdás szögbe és rinyál a fájós lábáról. A placcon feltűnik Bubbles egy bazinagy kék műanyag szemetes-szatyorral, amiből sapkákat árul a helyi bandatagoknak.Persze McNulty és Bunk is megérkezik, és az épp napfürdőző D'Angelot veszik elő lelkiismeretfurdalás keltés céljából. Mert amíg egymást gyilkolásszák addig nincs gond, no de egy ártatlan civil tanú azért már neccesebb tészta. Jimmy és Bunk végül úgy dönt, beviszik Deet a kapitányságra egy kis beszélegtésre, és teszik ezt lehetőleg úgy, hogy a fél gang lássa amint bilincsben eltávoznak vele. Kimáék rendületelenül megfigyelnek a tetőn, kattogtatnak, mintha csak a National Geograhic fotópályázatára készülnének. A fotózás lényege: a kalapárus Bubbles segítségével térképezik fel a galeri tagjait: minden esetben, amikor Bubbles piros kalapot tesz valakinek a fejére, az azt jelenti, hogy az illető Barksdale-es drogdíler. Díler-tabló rulez.


Útközben persze már fény is derült a délelőtti McNulty-Bíró beszélgetés újabb fejezetére a tanú megöléséről. (információs sztráda gyorsabb mint a BK-ban) A Bíró persze most sem bírt magával, és Jimmy távozása után fél perccel már nyomta is a telefont, mint Lock a tengeralattjáró piros gombjait. Ennek örömére újabb rapporton Rawls és Deniels Burrells főnöknél. Rawls persze kampányol McNulty ellen, de meg van kötve a kezük: ha visszavonják Jimmyt az ügyről félő, hogy a Bíró megy a sajtóhoz és kipakol, tehát a megoldás: bármennyire is böki mindenki csőrét: Jimmy egyelőre marad.


Kapitányság: McNulty és Bunk éppen készülne a bájcsevejre Deevel, mikor befut Deniels és Kima. Deniels habzó szájjal tudatja Jimmyvel, hogy a délelőtti Bíróval történt újabb attrakciója miatt már megint jól seggberúgták, és igazán boldog lenne, ha legközelebb vele beszélne első körben, és nem egyből a Bíróhoz rohanna. Jimmy persze bólogat, Ő csak el akarja kapni a rosszembereket, miért nem érti meg senki? Deniels megúnván, hogy mindig mindenről utolsónak értesül - beküldi a kihallgatásra Kimát is. Kihallgató: a hallgatásba süppedő D'Angelot válogatott lelkizős dumával próbálják megtörni. Megöltétek szegény ártatlani tanút, pedig csak egy becsületes honpolgár volt, aki két állásban melózott, szabadiedjében jótékonysági munkát végzett a templomban, és nem mellesleg egyedül nevelte 3 gyermekét (ebből persze a fele sem igaz, tekintve, hogy a 3 gyermek című kép főszereplői Bunk gyerekei)! Az eleinte keménykedő Dee lassan megtörik, és beleegyezik, hogy ír szegény árva gyerekeknek egy levelet, hogy mennyire sajnálja azt, ami az apjukkal történt. A levélen még meg sem szárad a tinta, mikor a drogmaffia ügyvédje beviharzik és leállítja. Vád van? Nincs? Akkor csá gyíkok, mi leléptünk!

Ismét Bunker: a BÜFI legújabb szerzeményei Freamon detektív, aki bohókás cvetterrel és érdekes hobbival rendelkezik: babaházakba készít bútorokat, - mindezt persze munkaidőben, mikor máskor- továbbá egy Sydnor nevű rendőrember. Deniels a csoportos bemutatkozás után párosítja kollégákat a Barksdale ügyhöz valamint eligazít: No hát akkor a feladat roppant egyszerű: a 10 nyitott gyilkossági akta lezárása, valamint a lényeg: a Barksdale drogbanda –ezen belül is kitüntetett figyelemmel Avon Barksdalere- lecsukatása. A legérdekesebb párosításnak a lövöldöző Prez-bababútorgyártó Preamon duó tűnik, akik az irodai papírmunkát nyerték meg bónusznak. Délután D'Angelo a majd egy éves kisfiával, és annak anyjával Donettel felszerelkezve megérkezik egy ilyen családi retye-rutyás templomi rendezvényre. Avon és Stringer 'a jó fiúk' éppen főzőcskéznek, Avon-ön helyes kis csíkos kötényke, tiszta Kovács Lázár fílingem van. Dee elmondja Avon bácsikájának, hogy mi történt a délután a yardon és bevallja, hogy írt egy bocsánatkérő levelet Gant (ál)gyerekeinek. Rosszkor volt rossz helyen, de azért kinyírni nem kellett volna. Avon persze terel, nem ismeri be, hogy ők voltak-e vagy sem, csak arra figyelmezteti Deet, hogy ez nem az Ő gondja, maradjon ki belőle. Ha legközelebb beviszik, a kussoláson kívül ne csináljon semmit.


Esteledik: Herc, Carv és lövöldözős Prez söröznek valami eldugott parkolóban. Herc már nem bír magával, és a francba kívánja az egész megfigyelősdis- fotozós- hülye kollégák tömkelegét, Ő a tettek embere, és nem akar mast, mint lemenni a Tornyokhoz és szétütni mindenkit. Rá is beszéli a többieket, hogy játszanak most mutasd meg-et a helyiekkel. Hamarosan meg is érkeznek és keménykedve elkezdik a jogtalan igazoltatásokat. A helyzet akkor kezd eldurvulni, mikor Prez ok nélkül elkezdi agyonverni az egyik ottlévő fiút, aki tulképp a chips-majszoláson kívül nem csinált semmit.Csóri gyereknek szó szerint kiüti a fél szemét. Na itt már azért a helyiek is bekapcsolódnak a muriba: az emeletről üvegekkel kezdik dobálni a 3 muskétást. Aztán egy égből pottyant tévé is érkezik egy légkondicionáló társaságában. Na ekkor azért már kezik magukat összeszarni a rend őrei. Előkerülnek a fegyverek, megy a hívás az erősítésért. Hercet fejentalálja az egyik üveg, a reggeli láb-balesete után, most kap a fejére is. na EZ sem az Ő napja.


Másnap reggel: McNultyt egy telefon kelti, na mi van a mai újságban? Az, hogy kinyírtak egy bírósági tanút, az van! Zsír! A cikket persze Rawls is látta, aki annyira megörül, hogy a szupertitkos, diszkréciót igénylő hír kiszivárgott McNulty miatt, hogy a fél irodát lebontja mérgében. Nem indul brilliánsan a reggel Denielsnek sem, aki az előző esti három jómadár után kénytelen takarítani. Kiégett rendőrautó, a benne lévő fegyverek eltűntek, borvirágos jó reggelt! A Terasznál a három hülye persze azt mondja, hogy a helyiek kezdék, de Deniels ezt nem kajálja. A fiú, akit Prez megvert az intenzíven fekszik és csak 14 éves... ja, és 2 tanú valamint a fiú anyja látta, hogy ők kezdék az egész balhét. Prez végül bevallja, hogy Ő ütötte meg a gyereket. Deniels végül a szájukba ad egy sztorit, amit majd a holnap érkező belső-ellenőrzésnek kell mondaniuk, de figyelmezteti őket, hogy ez az első, és utolsó alkalom, hogy segít nekik.


Este van, körkapcsolás: Daniels a nejével vacsorázik, aki remekül átlátja a helyzetet: Daniels az összes megoldhatatlan, megbundázott ügyet megkapja, amiből jól biztos nem lehet kimászni, ráadásul olyan embereket kap maga mellé, akik használhatatlanok. DE jótanács: ha nem játszol, nem veszíthetsz. Lefekvés előtt még érkezik egy bónusz-telefon is: a kórház jelentkezik, hogy a 14 éves srác a fél szemére megvakult. Ugrunk egy híd alá: Jimmy az autójában üldögélve vedeli kedvenc whiskeyjét. Jobban mondva atomra issza magát, ahogy szokta: kiszáll a kocsijából, de közben odacsípi a nyakkendőjét, majd keresztül esik a saját lábán. A végén már csak röhögni tud saját magán. Baltimori utcakép: drogosok és nepperek, pénz-narkó csere-bere, folyik az adok-veszek, mintha csak egy 0-24 órás vursliban lennénk. Jövő héten innen folytatjuk.

Címkék: drót
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sitrep 2008.02.26. 19:02:42

jó volt, igy tovább!
Csak ha kérhetem a nevekre jobban ügyelni.. főleg Daniels, de Barksdale, Burrell is.
Burrell amúgy nem fő-főnök itt, csak helyettes.

EasyFriend 2008.02.26. 21:42:42

Prez és Freamon a két kedvenc karakterem a sorozatban, már ha McNultyt nem nézzük. :-) Klassz hogyvót.

sélli_ 2008.02.27. 09:56:41

Jaja, pont tegnap jutott el az agyamig, hogy DAniels, nem Deniels. No, majd legközelebb! Prez NEM NORMÁLIS :)

craig 2008.03.06. 17:05:59

Na, ez a rész már sokkal jobban bejött! Köszi sélli_ a bíztatást :) Jó a hogyvolt, tömörebb kicsit talán.
süti beállítások módosítása