Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az elnöknő 1x05 - First... Do No Harm

2008. február 26. 14:19 - santinocorleone

Sajnos az epizód címét a Viasattól nem sikerült időben beszerezni, dolgozunk rajta (a szerk.) Orion hercegnővel kezdünk, aki nem más, mint az elnöknő legkisebb gyermeke, Amy. Halloweenre készül a kishölgy, ezért a híró-jelmez, ami később még fontos lesz majd. A gyerekek indulnak a suliba, apu és anyu is búcsúzkodnak, mert mindenkettőjükre sok fontos és testhez álló feladat vár. Anyu például ma mutatja be az új nemzetbiztonsági tanácsadóját, Anthony Prado-t a sajtónak és a munkatársainak, apu meg Baltimore-ba megy, nyilván a nagy nemzeti porcelán puncsos tál kiállításra, vagy valami ilyesmi.


Úgy tűnik, az új nemzetbiztonsági tanácsadó tanácsaira máris szükség lehet, hiszen már a bemutatása közben tájékoztatják az elnöknőt arról, hogy a kanadai határon elfogtak egy terroristát, aki egy autónyi robbanószerrel próbált belépni az országba. Egy általános iskolát akart felrobbantani másnap, szóval először nagy az öröm, hogy lefülelték, de miután kiderül, hogy melyik sejt tagja, egyből lehervad a fontos emberek arcáról a mosoly. Ez a sejt ugyanis mindig több fronton támad egyszerre, vagyis holnapra több robbantás is várható, de a célpontokról illetve a további merénylőkről természetesen senki nem tud semmit. Illetve az elfogott terrorista biztosan tud, de ő meg érthető okokból nem kíván nyilatkozni. Na, akkor ma nyilván a terrorizmus lesz a központi, megoldásra váró probléma. Tisztára, mint Ház dokinál, csak itt nem heti beteg, hanem heti államügy van a középpontban.

Közben benézünk a srácok iskolájába is, mert ez sajnos sosem maradhat ki. Becca meg a haverjai egy laptopon stan up comedy-t néznek, ami épp az apjuk új munkáján gúnyolódik. Miközben mindannyian azon röhögnek, hogy az elnöknő férje Reggeli Ügyi Miniszter lett a felesége jóvoltából, megérkezik a nagyfiú is. Szerinte annyira nem vicces ez az egész, úgyhogy leginkább pofán akarja csapni az egyik kölyköt, de a lökdösődésre már a testőrség is ott terem persze, úgyhogy a bosszú ezúttal elmarad. A vicc tárgya, vagyis apu meg közben megérkezett Baltimore-ba, és úgy tűnik, mégsem puncsos tálak miatt jött, mert egy bazi nagy baseball stadion gyepén álldogál. Elmereng, és bevillan neki, hogy de szar is volt, amikor 10 évvel ezelőtt egy napon fontos emberek érkeztek hozzájuk vendégségbe, de ahelyett, hogy vele foglalkoztak volna, inkább a feleségét kérték fel egy fontos pozícióra. Szegény ember, most már érthető, hogy mitől ilyen frusztrált.


Na de vissza az állami ügyekhez. Az igazságügy-miniszterasszony közli az elnöknővel, hogy a terrorista kihallgatása nem túl eredményes, így ideje lenne durvább eszközökhöz folyamodni a vallatásnál, de Mackenzie és újdonsült tanácsadója inkább az egész terrorista kiképzőtábor lezúzását tartják célszerű megoldásnak. A miniszter megy is gyorsan panaszkodni Bauer-papához, aki örül az újabb lehetőségnek. Azt mondja, hogy háttérben akar maradni, majd meglátja mi lesz ebből az egészből, de a csinos kis szőkét azért megkéri, hogy foglaljon neki helyet a jövő heti beszélgetős műsorokban. Mert ha gikszer adódna, azt azért ő is szeretné kihasználni majd. Nahát.


A kis szóvivő leányzó megint bajban van, mert a sajtó máris megszellőztette a kitudódott célpontot, így az általános iskolák és a sajtó körében is egyre nagyobb a felháborodás. A firkászok jó szokás szerint kezdik is szétkapni a hebegő-habogó kislányt, de a jó Bosco besegít, és kimagyarázza az egészet. Ideje lenne már, hogy nagyobb teret kapjon a fiú. Apu közben a stadionból az irodába tette át székhelyét, ahol a Baltimore Orioles baseball csapat vezetője minden különösebb előzmény nélkül felkéri őt, hogy legyen a Baseball Szövetség elnöke. Mert ugye jogász, meg vezetői tapasztalata is van, na és persze a washingtoni kapcsolatai sem elhanyagolhatók ugyebár. A feladat persze megtisztelő lenne, de a pasi még nem válaszol, hisz tudja, hogy ez a felkérés valójában nem a személyének szól.


A Fehér Házban anyu fontos hírszerzési ügyben telefonozna, hisz az idő egyre fogy, de a sikoltozó Orion hercegnő megzavarja őt. A kiscsajt gyorsan kiviszik az irodából, mert már jön is Jim, az igazságügy-miniszter valamint az új tanácsos, hogy bejelentsék, az Orion hadművelet, melynek során az amerikai gépek lezúzzák a terroristák táborát, mindjárt indul. Jó kedve lehetett az elnöknőnek, ha a lánya jelmezéről nevezte el az egész akciót, de nem sokáig, ugyanis megtudja, hogy országszerte nő a pánik. Az iskolák jelentős része már bezárt, a tanárok meg sorra beteget jelentenek mindenhol. Ráadásul a terrorista még mindig nem beszél, a miniszter asszony ezért egyre csak sürgetné a durvább vallatást, de az elnöknő hajthatatlan, mert szerinte nem véletlen, hogy az ilyen elemeket is védik a kínzást tiltó szabályok.


Este van, de a szóvivő kislány ahelyett, hogy nyugalomra térne, felkeresi Bosco barátunkat a sajtósok törzskocsmájában. De nem azért jön ám, hogy megköszönje a segítséget, inkább jól lecseszi a csávót, hogy miért dumál bele az ő munkájába. Hisz minden mondata szigorúan előre egyeztetett, így az ilyen kilengések nem tesznek túl jót neki. Bosco viszont eddigre már talaj részeg, így ahelyett, hogy elnézést kérne, jól leugatja a szóvivőt, mert szerinte ez az ő pozíciója kéne hogy legyen. Mert ő a Harvardon tanult, és nem a térdelés meg a sminkelés voltak a főszakjai. Ez mondjuk így elég durva szerintem, és a csaj szerint is, mert kapásból kirúgja Boscót, ott a kocsma előtt.


Otthon Becca és az előző epizódban megismert új pasija tanulnának közösen, ha nem fogná el őket a heves smárolhatnék. A srác pechére azonban épp bejön az elnöknő is, és nem örül túlságosan, mert simán haza is zavarja. Becca nyivákol egy sort, és közben még arra is marad energiája, hogy beszámoljon anyunak az iskolai lökdösődésről. Közben infó jön, hogy még 15 perc, és indul az Orion akció, de anyu ahelyett, hogy rögtön visszamenne az irodába, befekszik a már alvó Orion hercegnő mellé. Később persze mégis összeül a válságstábbal, mert a merényletek várható időpontjáig már csak néhány óra van, infó meg még semmi. Mackenzie ezért belemegy a vallatásba, de kiköti, hogy kínzásról hallani sem akar. Ez mondjuk így nem teljesen világos számomra, de hamarosan kiderül majd nyilván, hogy ez mit jelent pontosan.


Reggel anyu fésülgeti a kis hercegnőt, és mintegy mellékesen közli vele, hogy idén nem lesz csoki-gyűjtés Halloween apropóján, mert csúnya rossz emberek fenyegetik az országot. Megérkezik apu is, aki a terror-ügy mellett a gyereknevelési zűröket is megtárgyalja anyuval. Apu feladata, hogy rendet tegyen a nagyfiú fejében a verekedés miatt, de még ezt sem tudja megoldani, mert a gyerek simán lepapucsozza őt. A First Laddy egyre jobban kezd begerjedni, kíváncsi vagyok, mikor fog már végre kiborulni. Bauer-papa a tévés fellépésére készül, és gecimód, de ügyesen felajánlja a műsorvezetőnek a terror-témát. Aztán meg élő adásban szépen minden felelősséget az elnöknőre hárít, előkészítve az újabb rúgást. Eddig ugye egyik se jött be igazán, úgyhogy nem tudom mire számít. A műsort minden esetre Jim is nézi, és tájékoztatja is az elnöknőt, de az tojik rá, mert kiderül, hogy megvannak a további tervezett célpontok és a terroristák is. Hurrá, megint örül mindenki, kivéve az igazságügyi minisztert. A nő továbbra is kifogásolja az Orion akciót, mondván, hogy az több kárt okozott, mint jót. Drága volt, két emberük megsérült, ráadásul időközben ő is megszerezte az infókat a letartóztatott terroristától. A többiek viszont fellélegezhetnek, a gyerekek mehetnek csokit gyűjteni, a nagyfiú meg kapja a példabeszédet az apjától, hogy nem lehet mindenkit lezúzni, aki gyúnyolja őket. Az elnöknő is büszke lehet, mert megint megóvta az országát, ráadásul fura mód még Bauer-papa is gratulál neki. Ezúttal őszintének is tűnik az öreg, sőt, még büszke is a főnökére. Mi pedig ugyanúgy nem értjük ezt az egészet, ahogy Mackenzie sem.


Az elnöknő estére azt is kideríti, hogy miért beszélt a terrorista. Mert jól megkínozták, azért. Na de ezt ő nem akarta, így felelősségre is vonja az igazságügy-miniszterasszonyt. Az meg visszadumál, hogy egy elnöknek nem kéne metaforákban beszélnie, mert az félreérthető. Mert az elnöknő ugye annyit mondott, hogy nem akar hallani a kínzásról, ami félreérthető. Ráadásul mivel a miniszter továbbra is úgy véli, hogy ő bizony helyesen cselekedett, Mackenzie felmenti őt a feladatai alól. Gondolom akkor jövő héten megismerkedhetünk majd az új miniszterrel is.

Címkék: az elnöknő
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.02.26. 16:00:41

Hát, továbbra sem egy West Wing, de azért időtöltésnek kellemes.

Kelly helyében én egy sallert is nyomtam volna Bosco nagyméretű arcára azért a beszólásért...

moni77777 2008.02.28. 10:11:21

WW-t én sosem néztem, tehát nincs összehasonlítási alapom. szerintem jó kis sorozat. OK, nem egy House vagy Shark, de azért jó :-)

Badbitie 2008.02.28. 11:26:46

moni

Pótoljad! 6 évadot árulnak már dvdn, az egyik legjobb sorozat.

Amúgy vki nem tudja a 7., utolsó évadot mikor adják ki végre? :(
süti beállítások módosítása