Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x17 – A vérfarkas

2008. február 25. 16:34 - Deana W.

San Fransisco, California. A csinibaba Madison egy bárban múlatja idejét barátnői társaságában. Főnöke, Nate enyhén rosszul leplezve próbálja Maddie-t magával csábítani egy kis extra munkára, sikertelenül. Maddie jókedvűen vihorászik tovább a lányokkal, ám a mosoly az arcára fagy, mikor észreveszi, hogy egy fura fazon őt figyeli. Ki is menti magát a társaságból és haza indul, természetesen egyedül sétálva át a sötét és hátborzongató parkolón, ahol még egy kutya is felborítja a kukákat, csak hogy meglegyen a kellő hangulat. De hiába izgultunk, Maddie épségben hazaér – bár a fura fickó továbbra is követi. Mikor már azt hinnénk, ebben a részben nem lesz kilógó belű hulla, másnap reggel a lány az irodába érve szétmarcangolva talál rá a nyomulós főnökére. Fúj.

A hullaházban Sam „nyomozó” próbálja kideríteni, mi történhetett Nate-tel. A boncolást végző hölgy szerint a harapások a férfi testén egy farkastól származnak – ami elég képtelenségnek tűnik neki is, ráadásul Nate szíve is eltűnt.

A hotelban Sam és Dean megvitatják, mit tudnak eddig: Nate az első „szívtelen” férfi áldozat, de az elmúlt években sok ilyen eset történt már. Az áldozatok eddig mindig nők voltak, egész konkrétan kurvák, és mindnek hiányzott a szíve. A gyilkosságok ráadásul minden hónapban a holdtölte előtti héten történnek. Találós kérdés, mi az: nappal ember, holdtöltekor gyilkológép vadállat? Dean szerint ez az eset pont ennyire egyszerű. Nyilvánvalóan egy farkasemberrel állnak szemben, csak meg kell találni, egy ezüstgolyót kell a szívébe repíteni és annyi neki. Ha tudná, hogy mennyire nem is lesz ez könnyű…

A nyomozást folytatva meglátogatják Madison-t, hiszen ő talált rá az utolsó áldozatra. Landis és Dante nyomozóknak adják ki magukat (John Landis és Joe Dante vérfarkasos filmek rendezői :) ). A lánynál épp ott van szomszédja, Glenn is, aki elég mulyának tűnik (már-már gyanúsan). A srácok Nate-ről kérdezősködnek, és Maddie bevallja, a főnöke kedves ember volt, de két viszki után az első szembejövő odvas fát is megdugta volna. Ellenségei nem voltak, bár Madison ex-hapsija, Kurt a szakítás után bekattant, féltékeny lett Nate-re, egyszer még be is verte az orrát az irodában. Kurt ráadásul folyton figyeli Madison-t, ő volt az a fura fazon is a gyilkosság estéjén a bárban, nem csoda, hogy a lány kicsit fél is tőle. Hát ez felettébb gyanús, lehet hogy ő a farkasunk, ezért Sam és Dean el is látogatnak hozzá.

Még jó hogy a csávó épp megint Madison ablakát lesi az utcáról titokban, így zavartalanul törhetnek be a lakásába. Ám hiába, nem találnak szíveket a hűtőben, viszont mintha valaki még lett volna ott rajtuk kívül, de érkezésükkor ügyesen távozott az ablakon. Dean észreveszi, hogy a ház fala össze vissza van karmolva…egyre gyanúsabb ez a fickó.

Eközben nem messze egy utcán járőröző rendőr zajt hall egy sikátorból. Mikor ellenőrizné, mi az, valami izé megtámadja és hiába próbálja lelőni. A lövésre Sam és Dean odarohannak, de már csak a szétmarcangolt holttestet találják ott. A vérfarkas megint lecsapott.

Sammy aggódik Madison-ért, ezért másnap visszamennek a lányhoz. Az elmeséli, hogy előző este megint ott járt Kurt, ezért a fiúk úgy döntenek, jobb ha az egyikük ott marad a lánynál, amíg a másik a csávó nyomába ered. Dean egyértelműnek látja, hogy ő marad (hiszen ő az idősebb), de Sam nem hagyja magát. Kő-papír-ollóval döntik el, ki lesz a pesztra, de szegény Dean mindig ollót mutat, így nem nehéz legyőzni – ezúttal Sammyé a csaj.

Sam karót nyelve üldögél Madison lakásában és lopva rá-rá pillantgat, a lány meg heccből kiönti elé az összes bugyiját és valami romantikus csaj-sorozatot nézet vele. Azért lassan feloldódik a hangulat, Sam is hozza legjobb lelkizős formáját: nem érti, egy ilyen okos lány hogy állhatott össze egy Kurt-félével, és miért maradt vele. Madison-tól megtudjuk, hogy nem volt ő mindig ilyen magabiztos, de miután egyszer kirabolták az utcán, összeszedte magát, azóta ilyen karakán lány. Sam ettől teljesen odáig van, a lány meg az elismerő bókoktól egyre vadabbul rebegteti a pilláit.

Mindeközben Dean sem unatkozik, legnagyobb örömére egy sztriptíz bárban talál rá Kurt-re és szemét gúvasztva figyeli – a táncoslányokat :)

Kint már lelkesen világít a telihold, Madison aludni tér, Sammy üldögél tovább a kanapéján, Dean meg Kurt háza előtt strázsál. Már készíti is a gyilkos ezüstgolyót az ordasnak, amikor is a fickó lakásából kiszűrődő dulakodás hangjaira lesz figyelmes. Rohan megállítani a bestiát, ám legnagyobb meglepetésére épp Kurt az, akiből lelkesen lakmározik a gonosz vérfarkas – a pillarebegtető Madison! A csaj kissé berág, hogy megzavarták vacsora közben, ezért Dean-nek ront. Szerencsére Dean-nél van egy ezüst kés, és mielőtt elájulna a fejére mért ütéstől, sikerül megvágnia vele a lányt lényt, mire az menekülőre fogja.

Újra felkel a nap, Dean végre magához tér és értesíti Sam-et, hogy valójában Madison az, akire vadásznak. Sam hitetlenkedik, hiszen végig ott volt a lány lakásán, de sajna ott a cáfolhatatlan bizonyíték a karján: a vágás, amit Dean ejtett rajta az ezüst késsel. Sam-nek nincs más választása, Madison-t egy székhez kötözi, és amíg Dean csatlakozik hozzájuk előadja neki az igazságot, amitől a csaj meglehetősen kiakad és kétségbeesve próbálja bizonygatni hogy ő nem vérfarkas, és hogy Sam bedilizett ha ezt gondolja.

Ahogy Dean megérkezik, már veszi is elő a fegyverét, de Sam nem engedi lelőni a lányt. A konyhában vitatkoznak, hogy mitévők legyenek: Dean gondolkodás nélkül végezni akar vele, de Sam szerint szegény lány nem tudja, hogy néha átváltozik és embereket zabál, ezért inkább meg kéne menteni. Apjuk elmélete szerint, ha megölik azt, aki megfertőzte, azaz megszakítják a vérvonalat, akkor az „áldozat” kigyógyul a szörny-kórból. Még szerencse, hogy Sam egész este beszélgetett a lánnyal, így gyorsan össze is rakja, hogy bizonyára akkor fertőződött meg, mikor nemrég kirabolták. Bizony, a rablás során a támadó megharapta a lány tarkóját, és mitadisten épp ott történt az eset, ahol korábban a halott kurvákat találták – ez lesz tehát az első számú vérfarkas vadászterülete. Sam Bambi szemeivel megfűzi Dean-t, hogy éjszaka menjen ki oda és próbálja megtalálni a másik vérfarkast, hátha sikerül megmenteniük ezzel Madison-t. Addig ő vigyáz a lányra, de ha mégis elszabadulna, azt ígéri, lelövi. Dean bár nem hisz az elméletben, azért belemegy a dologba.

Megint holdvilágos éjszaka van, az események két szálon futnak tovább. A folyóparton egy prostit üldöz az ismeretlen vérfarkas, míg a lakásban Madison is átalakul és Sam-re támad. Sammy azonban kicselezi és bezárja egy kis szobába. Eközben Dean hidegvérrel lepuffantja a másik vadállatot, aki nem más, mint Madison gyanúsan béna szomszédja, Glenn. Miközben haldoklik, vérfarkas-Glenn visszaalakul béna Glenné, így kiderül, ő sem tudta magáról, hogy micsoda valójában.

Reggel Madison döbbenettel konstatálja, hogy a szoba, ahova bezárták, totál szét van karmolva. Feltehetőleg szépen manikűrözött körmeivel ez nem ment volna neki, így kénytelen belátni, hogy lehet abban valami, amit a srácok állítanak róla.

Sam és Dean alig feltűnően figyelik Madison házát A Kocsiból, és közben azon elmélkednek, hogy Glenn valószínűleg a fajfenntartási ösztöntől vezérelve fertőzte meg a szomszédját. Dean kicsit húzza Sammy-t a lánnyal, de Sam már lemondott róla, hiszen úgyis elmebetegnek tartja. Ekkor azonban megjelenik a lány, és behívja őket a házba: ha már úgyis lesben állnak, akár közvetlen közelről is figyelhetik. Madison elég letört, végülis kiderült hogy gyilkos, de Sam hősiesen igyekszik megvigasztalni. Dean meg próbál viccelődni, de ez most nem a megfelelő pillanat.

Festett ég, naplemente – holdtölte – hajnal – és egy újabb giccses napfelkelte: Madison nem változott át, sikerült a küldetés, megkönnyebbült sóhaj, ölelkezős hálálkodás. Szegény Dean már tök feleslegesnek érzi magát, ezért visszaindul a hotelba, és félreérthetetlen célozgatások közepette magára hagyja az ifjú párt. Azoknak nem is kell sok, kis huzavona után egymásnak esnek. Ex-vérfarkashoz méltó harapdálós, karmolászós ágyjelenet következik – reméljük a vérfarkas-kór nem terjed nemi úton. Húha, nem is gondoltam hogy Sam ilyen izmos…

Már-már idilli minden, a kandallóban lobog a tűz, a szextől boldogan kinyúlt szerelmes pár édes álomba merül. Éjszaka azonban a mámorból magához térő Sam-et váratlan látvány fogadja: az ágy mellette üres, az ablakban viszont ugrásra készen áll Madison – a vérfarkas. Ezek szerint mégsem sikerült meggyógyítani a vérvonal megszakítással. Szoppancs.

Sam rohan Dean-hez a hírrel, majd körömszakadtáig próbál kapaszkodni az utolsó fűszálba is, amivel megmenthetné a lányt. De sajna nincs mit tenni, Bobby szerint is gyógyíthatatlan a kór, és nem találnak semmilyen legendát, ami megoldást jelenthet. Dean szerint bármennyire is durva, meg kell ölni a lányt. Sam ettől totál kiakad, ám ekkor Madison hívja kétségbeesve: nem tudja hol van, hogy került oda és mit csinált egész éjjel.

A fiúk hazaviszik Madison-t, ahol Dean elmondja neki az igazat: hogy nem találtak semmilyen gyógymódot a bajára. Esetleg bezárhatnák éjszakánként, de félő hogy előbb utóbb kitör és megint megöl valakit. Madison belátja, hogy nincs más lehetőség: meg kell halnia. Sam még kicsit tiltakozik az elkerülhetetlen ellen, de Maddie jó ember, nem akar tovább így élni és még több embert bántani. Viszont ő maga nem képes megtenni, ezért Sam-et kéri meg, hogy lője le. Sammy ezt nem bírja tovább, bőgni kezd, de már tudja, hogy nincs más megoldás, csak így szabadíthatják fel a lányt. Így végül könnyáztatta arccal magához veszi a fegyvert és bemegy Madisonhoz. Aztán egy lövés és vége. Hú anyám, ez kemény volt. Még Dean is könnyezik…

Címkék: odaát
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maddonna001 2008.08.05. 15:58:43

fangirl mode on:
itt annak a bizonyos Dean könnynek a története (kicsit nyálas de ha igaz, akkor poén)
www.mycelebrityencounters.com/endofshellsjensenstory.php
a lényeg röviden: Jared a könnyekhez arra gondolt, hogy mi lenne ha a saját kutyáját kéne lelőnie, amitől Jensen kiakadt és elbőgte magát... chick-flick moment ;-)
süti beállítások módosítása