Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x19 - A vitorláshajó

2008. február 25. 05:00 - sixx

Emlékszünk még Lokkbácsira, az ádörökkel maradó kopasz jóemberre, aki mindent felrobbant, amivel el lehetne jutni erről a nyomorult szigetről? Na, most vele foglalkozunk, meg egy kicsit a parti népséggel is, jó rész lesz, tessék elhinni nekem. Úgy kezdünk, hogy Lokkbácsi egy piros dossziét nézeget méla undorral az arcán, előtte tűz, és valami zajongás hallatszik a háttérből, amire a vén gazember csak egy laza "nem hallja senki, ne strapáld magad" beszólással reagál. És a flessbekkek a szigeten lesznek! Királyság, nem is bontjuk akkor szét a dolgot, megyünk, ahogy mutatták.


Odáig ugrunk vissza, hogy Lokkbácsi összetalálkozik a faterral, akit Ben állítása szerint nem ők, hanem maga Lokkbácsi hozott a szigetre, így érthetően ideges egy kicsit, és beleharap a kezébe. Ben kigurítja magát a cellából, és megkérdezi Lokkbácsit, hogy menne-e velük, még jó, mondja a teljesen megzavarodott gépromboló, nincs már it robbantani. Ugrunk vissza a jelenbe, egyenesen a partra, ahol Szójer és Katinka éppen dugás után vannak, ezek szerint ez már rendszeres. Katinka visszamegy a sátrába azzal a kifogással, hogy ő nem tud, csak a saját ágyában aludni, pedig csak azért kamuzik, mert nem akarja, hogy reggel Dzsekk lássa, hol aludt. Mintha érdekelné a dokit, ő most Julietbe van belehabarodva, meg különben is.

Szójer megy csövelni egyet, és találkozik Lokkbácsival, aki eljött idáig, hogy közöljön vele valamit, és szokásához híven Dzsémsznek szólítja. A sztori a következő: Lokkbácsi csak álcából van az ádörökkel, mert állítása szerint elrabolta Bent, és fogva tartja a meseerdőben, ja, és azt akarja, hogy Szójer megölje. Mert ugye Dzsémsz már ölt embert, és akkor neki könnyen megy. Ezt meg onnan tudja Lokkbácsi, hogy ellopta az adörök összes aktáját. Szójer kicsit vonakodik, majd elindul a vén zsivány nyomában, mezítláb, kezében egy fegyverrel. Flessbekk, Lokkbácsi a kempingező ádörök között, akik úgy néznek rá, mint a Messiásra, de nem sokáig tűnődhet ezen, mert Ben hívatja.


A gülüszemű gyökér éppen Juliet jelentését hallgatja, és jófejségből el is meséli Lokkbácsinak, hogy a nagyon kékszemű csaj bizony neki dolgozik, sőt azt is elmondja, hogy a terhes nőket majd ők faszán összeszedik. És Ben már tud járni! Mert Lokkbácsi megjelent, és mint Jézus, gyógyított. Ben ettől függetlenül még úgy gondolja, hogy Lokkbácsi nem áll készen (mintha Yodát hallanám), és csak úgy tud bizonyítani, ha megöli a saját apját.


Ismét a parton vagyunk, ahol Csárli nagy mennyiségű kaját pakol, és Dzsekkel beszélget, a kaja persze az ejtőernyős csajnak lesz. Dez úgy gondolja, hogy annál szarabb ötlet nincs is, mint Naomiról beszámolni Dzsekknek, így inkább olyasvalakit avatnának be a kis titokba, akiben lehet bízni (Juliet közelsége aláásta Dzsekk szavahihetőségét), mondjuk Szójerben? Vagy Szájidban? Lokkbácsiék az erdőben trappolnak, Szójer meglehetősen morcos, mert nincs rajta cipő, és arról érdeklődik, hogy mi van az aktájában, Lokkbácsi kamuzik egy sort, de azt elmondja, hogy a gyerekkori tragédiáról van benne szó (apu kinyírja anyut, aztán magát is), majd amikor kimondja a Szójer álnevet, Dzsémsz idegbeteg lesz, és késsel megy neki (mert a pisztoly nincs töltve), de nem öli meg. Sőt, Bent sem fogja, de Lokkbácsi ebben kételkedik valahogy.


Hohó, Szájid ás, jön Hörli, aki akar tőle valamit, de annyira szarul csinálja, hogy öröm nézni. Beavatják, nő van a sátorban! És nem mondtuk el Dzsekknek! Szájid büszke rájuk, majd bemegy dumálni a csajjal. Naominak jól áll az atléta. Kiderül, hogy Bali partjainál megtalálták a gép roncsait, rajta a holttestekkel, így nem éppen a 815-ös gép utasait keresik, hanem Dezmondot, mert a csaja felbérelte őket, hogy jöjenek el érte. És van egy hajó is a környéken, arról szállt fel a helikopter! És nem is tudtak a szigetről, mert Penny koordinátái a tenger közepire mutattak! Még több kérdés, jajistenem, MIKOR KAPUNK MÁR VÉGRE EGY KURVA VÁLASZT? Naomiék tiszta véletlenül találtak rá a szigetre, legalábbis elmondása szerint - Szájid nem nagyon hisz neki, míg elő nem kapja a műholdas telefonját.


Szójerék tovább kódorognak az erdőben, Lokkbácsi titokzatoskodik, és nem mondja el, hogy mi a helyzet, és azt sem, hogy Ben mi olyat fog mondani, amitől Dzsémsz vérszemet kap. Flessbekk, Lokkbácsi aludna, de a botjával tisztára Yodára hajazó Ben felébreszti, ideje megölni a fatert, mondja. Kezd gyanússá válni ez az egész "elraboltam Bent" faszság, amivel Szójert eteti. Apu kikötözve valami oszlophoz (az meg honnan került ide???), a legújabb Tarzan-film forgatásán járunk. Ben próbálja felbaszni Lokkbácsi agyát, akit a másik oldalról a fater manipulál, gyenge ez a Lokk, mondja, csak az idődet vesztegeted, gülüszemű. Lokkbácsi képtelen kinyírni az apját, így nem mehet az ádörökkel. Ben csalódott, legalábbis úgy tesz, pedig örül annak, hogy Lokkbácsi csak nem AZ, akinek gondolták.


A jelenben Lokkbácsiék elérnek a címben említett vitorláshoz, a Black Rockhoz, és akkor most említeném meg, hogy a cím fordítása (The Brig) mekkora baromság, mert ugyan a "brig" jelent kétárbócos hajót is, de egyben fogdát is, ami ebben az esetben sokkal kifejezőbb lett volna, és nem lövi le az első percben a 21. poénját. Mindegy, a szinkron eleve szar, szóval nincs mit tenni. A hajó recseg-ropog, ahogy azt egy szárazföldre vetett rendes kalózhajónak kell, Lokkbácsi kinyitja az ajtót, Szójer bemegy, és hoppá, nem Ben van bent, hanem LokkFater, ezen valahogy nem lepődtem meg. A cella ajtaja bezárul, szívás.


A parton Szájid a műholdas telefont baszkurálja, ott, mindenki szeme láttára, ennyit a titoktartásról. Bekapcsolja, s lő, működik, de nem talál nyitott csatornát, mert valami zavarja az adást. És ki jár erre pont ebben a pillanatban? Katinka, és kábé két perc alatt rájön, hogy valami nem stimmel. A hajóban közben Szójer dörömböl, Lokkbácsi farag, és megjön Rousseau, a lökött frania tyúk, akinek dinamit kell, és egy cseppet nem csodálkozik azon, hogy valaki üvöltözik. Ezért szeretem én ezt a nőt.


Flessbekk, Lokkbácsi kezén a harapás hamar meggyógyul, hiába no, van valami ezzel a szigettel. Ricsárd érkezik hozzá, a domboldalra, és beszól, hogy Ben le akarta égetni, mert tudta, hogy nem fogja megölni a fatert. Mindezt azért, mert az ádörök megtudták, hogy Lokkbácsi különleges (értsd: béna volt, most meg nem). Ricsárd ideges Benre, és úgy véli, hogy Lokkbácsi jobb vezető lenne, azért ad neki egy dossziét, benne Szójer adataival, aki majd faszán kinyírja LokkFatert. Ekkorra már a nagyanyám is kitalálta, hogy Lokkfater=Real Szójer, így a következő 5 perc meglehetős időhúzásnak tűnik, LokkFater beszól vagy kettőt, elárulja, hogy balesetet szenvedett, majd itt ébredt fel - a pokolban, mert szerinte ez a sziget a pokol. A flessbekk már csak tegnapra ugrik vissza, ebből kiderül, hogy Lokkbácsi csak akkor mehet az ádörökkel, ha kinyírja a fatert. És akkor jöhet a gyilkosság, Szójer elmondja, hogy ő ki, LokkFater csak néz, bazmeg, ha tudnád, én hány embert szopattam meg ezzel a trükkel... Erre odaadja neki a levelet, amit felolvastat vele, de csak addig, míg LokkFater szét nem tépi a papírt - ez hiba volt, mert Szójer nemes egyszerűséggel megfojtja egy lánccal. Ja, a Szójer nevet miért vette fel annak idején LokkFater? Mert a Huck Finn foglalt volt. Királyság.


A parton Katinka természetesen azonnal elmondja Dzsekknek, hogy van egy Naomi nevű nő a szigeten, telefonnal a keziben, hajóval és tegnapi újsággal a part mentén, és erről azért nem tud, mert a szőke bigével hetyeg. Dzsekk kiborul kicsinyég, de csak a tisztesség kedvéért, és összenéz Juliettel, aki erre annyit szól, hogy "el kell mondani neki." De mit, bazmeg??? Szójer közben hányt egy tisztességeset, a gyilkosságnak ezek szerint olyan hatása van az emberre, mint a pálinkának. Jutalomból Lokkbácsi elárulja Szójernek, hogy Juilet beépített ember, Bennek kémkedik, és terhes nők elrablását tervezi, nyomatékosításként átadja neki azt a diktafont, amivel a csaj Bennek üzent, vidd vissza Dzsekknek, örülni fog, és ezzel elindul Benék után.

Címkék: lost
29 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_vasarlo 2008.02.25. 06:07:09

Ez bunteto lesz (haiku reggelire):

Akarhogy is faj,
az elveszett szigeten
John Lock a kiraly!

enzo23 2008.02.25. 08:14:58

Azért a magyar szinkron ott volt:)
"Juliet is a mole." = "Juliet egy vakondok."
Neeeem, nem tégla, vakondok!!!!!:):):)
ezen szakadtam pár percig:)vakondok vazze!!!!:P:P:P

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.25. 08:20:02

Azért ez a pokol dolog nagyon ül. Lokkfater pont akkor nyögi be, hogy épp egy balesetet szenvedett, és utána itt tért magához, tehát ez szerinte a pokol, amikor a többiekben épp tudatosul, hogy egy balesetet szenvedtek, itt tértek magukhoz, és a külvilág annyira halottnak hiszi őket, hogy még a hulláikat is megtalálták, tehát... De gondolom nem ez lesz a végső magyarázat.

Az ádörök állandóan megkavarnak. Először valami misztikus csapatnak tűntek, mint akik nem is igazi emberek. Aztán ugye tisztult a kép, hisz ez csak egy csapat tudós, mindenre van reális magyarázat. Most meg úgy tűntek, mint egy varázslókban hívő, középkori horda, akik a XX. (pláne a XXI.) század vívmányairól az őket manipuláló Ben kivételével nem is tudnak semmit. Zavaros.

Ja, és külön piros pont a 6. képen a Gyalog Galoppos utalásért :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.25. 08:22:34

"Juliet is a mole." = "Juliet egy vakondok."

Tényleg van néha az embernek egy olyan érzése, hogy a magyar szöveget olyan ember készíti, akinek szótárt kell elővennie az egyszerűbb kifejezésekhez is, és nem biztos, hogy a többjelentésű szavaknál a megfelelőre bök rá :-)

Gabba 2008.02.25. 09:08:29

sixx, nem tudálékosságból, de az gondolom fontos, hogy Lock nem simán indul el az ádörök után, hanem viszi zsákban a faterját is bizonyítéknak.

Flankerr 2008.02.25. 09:20:32

Vazzeg, tenyleg vakondoknak forditottak? 5 perce nem terek magamhoz a rohogestol...:)

Llew 2008.02.25. 09:26:36

Nem kötözködés sixx, de elég sok helyen van betűhiány a szövegben. Sőt a bubikban is lemaradt egy h a dagoba végéről, meg az utolsó bubiban is egy t a fater végéről.
Az ádöröknek nem lesz gyanús, hogy "a pusztító ember" aki mellesleg késbajnok, miután előttük nem tudta kinyírni a fatert, elvitte és pár nap múlva megfolytva hozza viszza?
Ez a sok megválaszoltalan kérdés már idegesít. A múltkor a pilóta csaj kinyögte Mihálynak, hogy nem egyedül jött, azóta is várom, hogy mi lesz a dologból. Valami lehetne végre. Most még kiderült, hogy Jack is titokzatoskodik.

Llew 2008.02.25. 09:28:09

Az egy dolog, hogynem tudja a fordító a szó odavágó jelentését, de fel se tűnik, hogy a vakond logikailag se illik ide? Ez már nem angoltudás, hanem józan parszti ész kérdése.

Szokol 2008.02.25. 09:31:42

Valamikor az első széria közepén eldöntöttem, hogy a Purgatóriumban vannak, azóta ebből az alapállásból nézem. Most megerősítve érzem magam.
Az RTL miért nem olyan embert alkalmaz fordítónak, akinek legalább középfokúja van angolból? Ez a vakondok - tégla dolog nagyon csúnya volt...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.25. 09:41:03

Ez a Purgatórium dolog ott sántít, hogy az ádörök elvileg ki-be járkáltak szigetről a tengeralattjárójukkal. Már amíg volt nekik olyan.

Porcelán az elefántboltban 2008.02.25. 10:06:21

Ja, és valakik időnként Dharmás kajákat dobálnak le repcsiről, meg egyéb kapcsolatuk is volt a külvilággal, ami most átmenetileg szünetel. (Lokbácsi, ugye.)
Az oszlop, amihez Lokbácsi seniort kikötözték olyan görögös volt, passzol a parton látott négyújjú szoborhoz, szóval Atlantisz elmélet sincs még kilőve.

Az nekem kimaradt, hogy Ben Lokbácsi junior miatt bírt felállni a székből. Azért egy gerincműtét után sztem természetes, hogy néhány napig nem ugrabugrál az ember.

De gondolom Lokbácsi és sziget szimbiózisa a későbbi részekből egyértelműsödik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.25. 10:08:50

No meg ott van az is, hogy a szigeti nagy robbanást (lila ég) érzékelték az Antarktiszon, és pont ennek a következménye az ejtőernyős csaj érkezése...

báró Csekonics 2008.02.25. 10:10:47

A mole tényleg vakond - szokták így hívni kémfilmekben a magát 'beásó' ellenséges ügynököt, aki közvetlenül nem ad ki infót, csak ott van 'vész esetére'.
Bár igaz, hogy magyarul a 'tégla' jobban elterjedt.

Flankerr 2008.02.25. 10:35:33

Baro, oke hogy igy hivjak, oke hogy az angolba epp ezert kerult a mole kifejezes.. de a magyar nyelv a vakondok alatt 100x erti az allatot mint a kemet... hiaba felel meg jelentesileg magyarul is a vakond, szerintem hiba volt a hasznalata, mert a nezok minimum 95% csak nezett kifele a fejebol.. meg ha nekik mar egyertelmu volt, hogy Juliett arulo...

báró Csekonics 2008.02.25. 10:57:51

Na, ez igaz - azért írtam, hogy tényleg magyaríthatták volna téglának.
(Asszem az meg angolul lenne amúgy érdekes hogy 'Juliet is a brick' :-D)
Ja, pláne hogy rendes bioszos nevén vakondok és nem vakond volt a szinkronban ha jól emlékszem.

Flankerr 2008.02.25. 13:23:07

Akkor egy hajoban evezunk baro.. Csak ne mas iranyba...:)

s3v3n 2008.02.25. 14:18:11

szokol, ez vicces.

kla 2008.02.25. 15:58:24

Arra azért kíváncsi lennék, hogy valakinek, aki nem látta a részt, ez alapján mennyi esik le a cselekményből :D De nem baj, azok úgyse olvassák. Amúgy ez az évad 2. legjobb része szerintem (vagy a 3., még nem sikerült eldöntenem)

Flankerr 2008.02.25. 17:34:16

En csak olyan hogyvoltot olvasok, amit mar lattam..:) Nem szivatom magam, nem lovok le poent.. de jokat derulok a Dexter, House, Lost hogyvoltokon, igy rendszeres vendeg vagyok..:)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.02.25. 18:06:08

Nem bírtam végig olvasni a hozzászólásokat, mert felpiszkált, hogy itt a fordítón kívül senki sem tud magyarul. A vakondok (ebben az alakban, véletlenül sem vakond!, mert az kizárólag egy állat) olyan beépített ember, aki a közösség ellen dolgozik, bomlaszt, egyfajta szabotőr.(pl: a kriptokommunisták a kolíciós időszakban a többi pártban) Míg a tégla vagy beépített ember (vagy egy már bent lévő ember utólagosan beszervezve), aki csupán azzal hogy részt vesz a közösség életében információkat szerez, és azokat átadja. Úgyhogy tanulni, tanulni, nem csak angolul, de magyarul is!!!

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.25. 18:23:50

a vakondokról ezt is találtam: hu.wikipedia.org/wiki/Vakond
meg ezt: www.mimi.hu/allat/kozonseges_vakondok.html
de Stirlitzként sehol nem emlegetik.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.02.25. 19:11:14

Nyilatkozat háború? Én meg ezt:
"Vakondok nem akarok lenni, mert az a hidegháborús kémregényekben az ellenség - beépített - ügynöke."
www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=739075
Itt meg kifejezetten Stirlitzként emlegetik:
"Philby tudott érkezéséről (ez azt mutatta, hogy beépített „tégla” (másnéven „vakondok”) működik a brit hírszerzés szervezetében), "
hu.wikipedia.org/wiki/Cambridge-i_%C3%96t%C3%B6k

kla 2008.02.25. 23:42:55

"és akkor most említeném meg, hogy a cím fordítása (The Brig) mekkora baromság, mert ugyan a "brig" jelent kétárbócos hajót is, de egyben fogdát is, ami ebben az esetben sokkal kifejezőbb lett volna, és nem lövi le az első percben a 21. poénját."

Az AXN-en még az volt a címe, hogy "Bilincsben.

Dark Wolf 2008.02.26. 13:02:03

kla: érdekes dolog ez. Én is emlékszek még az AXN-es címekre, amiket rendesen bemondtak a részek elején, és általában értelmük is volt. De az RTL mért tüntette el ezeket a címeket?

herrchef 2008.02.26. 21:34:53

Montipájton utalás, imádom :D

S a parti népség megette a Hobitot, s örvendeztek vala neki...

enzo23 2008.02.27. 08:26:00

Sőt, a feliratban a cím "Fogoly a hajón" volt.
amúgy milyen kis háborút robbanottam ki :):):)a vakondokkal:)
bár oké h azt jelenti a vakondok is de sztem akkoris hülyébben hangzik mint a "tégla"...

kla 2008.02.27. 17:45:29

Az AXN-en a vakondok se volt benne.
süti beállítások módosítása