Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The L Word 1x01 - Pilot 2/1

2008. február 23. 12:04 - Hartmann

A Dexter után a Showtime csatorna egy másik nagy sikerű sorozatának hogyvoltja következik. Elöljáróban annyit, hogy a helyszín Los Angeles, a téma pedig a leszbikusok. A sorozatban többnyire csak ilyen jellegű kapcsolatokat fogunk látni, eltekintve egy-két heteroszexuális pártól, nomeg néhány biszextől. A sorozat természetesen erősen a 18 éven felülieknek ajánlott csak, a kábeles sugárzásnak köszönhetően röpködhetnek a káromkodások és megjelenhetnek a képernyőn bizonyos fedetlen testrészek, nem kell az amerikai ORTT büntetésétől tartani. A hogyvolt is pirostizennyolcaskarikás lesz (ha minden igaz), hiszen nem a délutáni műsorsávba berakható családbarát sorozatról van szó, és mint ilyen, nem is nagyon lehet máshogy írni róla. A másik dolog, ami még fontos, hogy hiába adták anno a Cool műsorán, ott nem néztem, vagyis csak pár részt, de a szinkron nem fogott meg. Így az eredeti nyelvű részekről írok majd, nomeg a magyar epizódcímekkel sem vagyok/leszek tisztában. Marad az eredeti.


Kezdésnek máris egy duplarészt kapunk (így az adásba került 1. részt ketté szedtem, és két hogyvolt lesz róla), másfél órán keresztül bontakozik ki, hogy ki, mikor, kivel, hol, a Los Angelesi saját nemükhöz vonzódó lányok/nők/asszonyok kicsiny közösségében. Két szállal indul a történet. Az egyikben Tim Haspel (Eric Mabius, akit az Ugly Bettyben is, O.C.-ben is láthattunk, meg még jópár filmben is) úszóedző, nagyon pakol valamit, mintha várná valaki érkezését. A másik szálon Tim szomszédai végzik éppen a reggeli köröket. Tina Kennard (Laurel Holloman, filmek mellett még az Angelben is felbukkant 8 részben) és Bette Porter (Jennifer Beals, más sorozazban nem igazán szerepelt, de filmekben igen. Nomeg Tony Soprano is meg említette az egyik Maffiózók részben.)

Szóval a csajok ébredés után futják a reggeli köröket, aminek része Tina hőmérőzése, mivel gyereket szeretnének a barátnőjével/élettársával. Éppen jó időben vannak, most jönnek a tökéletes napok a fogantatáshoz. Bette el is kezdené a gyerekcsinálást, csak épp neki nincs meg hozzá a megfelelő felszerelése, így folytatják a megfelelő donort keresését. Meg amúgy sem lenne izgalmas a sorozat, ha már az első percben vad női ágyjelenet bontakozna ki a képernyőn. Később nem lesz ilyenből hiány, de most inkább mennek a dolgukra. Vissza Timhez, aki nagyon készülődik, még az enyhén mosásra váró ingét is lecseréli valami tisztábbra, a koszos cipőt meg nemes egyszerűséggel benyomja az ágy alá.


A Planet nevű kávézóban vagyunk, aholis négy újabb főszereplővel ismerkedhetünk meg. Marina Ferrer (Karina Lombard, a 4400-ak közül ő volt Alana Mareva), aki tulajdonolja és vezeti is a kávézót, Dana Fairbanks (Erin Daniels, igen a Jericho rádiós katonanője) profi teniszezőnő, és a karrierje miatt titkolja a szexuális irányultságát. Alice Pieszecki (Leisha Hailey) egy magazinba irogat cikkeket. Shane McCutcheon (Katherine Moennig) fodrászként dolgozik. Az hamar kiderül róla, hogy a csapatból ő a Don Juanita, aki szinte minden nap más mellett ébred. Nomeg nem igazán lóg együtt a csajokkal, általában elég hamar lelép mindenhonnan, van mikor egyedül, de többnyire társaságban.


Shane szokásához híven most is épp lelép, mikor Bette és Tina megérkezik, de Bette is indul már. Várja a múzeum. A csajok, kávéznak, közben a téma Tináék nagy napja. Ma mennek megtermékenyülni, de meg előtte egy párterápiás kezelésre is, mert azért nekik sem fenékig tejfel az élet. Került bele egy kis Safranek is :) Mivel Bette rákérdezett hogy mikorra kell ott lenni (11-re), előre látható hogy miért is van szükségük a terápiára. Sejthető, hogy nem lesz ott időben. A vágás után, egy forgalmas pályaudvaron vagyunk, a kamera pedig egy tornacipőről siklik felfelé. Egy újabb állandó szereplő következik, mégpedig Jenny Schecter (Mia Kirshner, a 24 Mandy-je, a Holló Sarah-ja) írónő. És hamarosan meg tudjuk azt is, hogy Tim hozzá indult, miatta vágta puccba a lakást és önmagát is (nem csodálkozom rajta, Mia miatt én is rendet raknék). Nagyon örülnek egymásnak, nem csoda, hisz jó ideje (hat hónapja) nem is látták egymást.


Váltunk, Tina ül a lélekbúvárnál (nem kicsit idegesen), 11 meg már elmúlt, Bette természetesen sehol, elvégre nagyon fontos személy ott a múzeumnál, és épp valami kiállítást próbál leszervezni. Tina mentegeti az élettársát a pszihódokinak, hogy sok a dolga, kiállítás és egyebek, de pár pillanattal később Bette végül megérkezik, a telefon a füléhez nőve. Kezdődhet a párterápia ami ezekután világos, hogy nem lesz problémamentes. Megtudjuk azt is, hogy kifele úgy tűnik, rendben van a kapcsolatuk, de a felszín alatt már nem tökéletes a harmónia. Az ágyban sem az igazi a dolog már, már nincs meg az a kezdeti hevesség, vágy. Pszihómókus doki a szar szót használja, de szerintük nem szar az, csak nem jó. Bette persze kiakad, hogy egy halmozottan hátrányos (heteró, férfi) pszihódoki hogy próbál megérteni egy leszbikus kapcsolatot. Mindkettőjük szerencséjére lejárt az idejük is (ezért jó késni) így fellélegezhet, mert szerintem rendesen kiosztotta volna egymást a doki és Bette. De búcsúzóul még szóba kerül a megtermékenyítés, ami Tina szerint fix, hogy meglesz, bármilyen szar a szexuális életük. Már fel is mondott a munkahelyén, hogy 100%-ban csak a terhességre készülhessen. Bette meg amilyen gyorsan tud megszabadul a dokitól.


Jennyék közben autókáznak, Tim idegenvezet, gyorstalpalót ad közben Los Angelesből, Hollywoodból. A kocsikázás után hazaérkeznek, Jenny ámuldozik a házon, hogy milyen jól rendbehozta a pasija. Azon, hogy egy külön dolgozószobát (inkább dolgozókunyhót) kapott meg csak ámul. Egy garázsból átalakított írólak, ahol Jenny nyugodtan tud majd gondolkodni, és hagyni magát, hogy az ihlet megszállja. Vagy a múzsa megcsókolja, de ha nem a múzsa akkor másvalaki. De ez még mindig nem jött el, hisz még 10 perc sem telt el, és mégsem szexsorozatot nézünk.


Bette-ék a doki után a következő napi feladatukat látják el, mennek az apajelölthöz. Mindenképpen ragaszkodnak ahhoz, hogy művészlélek legyen a gyerek apja. A jelölt azon sem lepődik meg, mikor egy üvegcsét nyomnak a kezébe, a szavaival élve 'Egyébként is ezt csinálom állandóan.'. Művész el, persze a papírvékony fal mögé, ahonnét a sziluett elég jól áttűnik. A csajok közben sétálgatnak, nézegetik a Művész festémyeit, és suttogva kitárgyalják az új képeket. Biztos nem akarják a nagy koncentrációban megzavarni a donort, hogy tökéletes legyen az anyag. A küldetés sikeres az üvegcsébe kerültek a kis fickók, így a lányok kocsikázhatnak a megfelelő helyre. Vezetés közben Bette szokásához híven telefonál, Tina meg a combjai között melengeti az üvegcsét, míg elérnek a megtermékenyítő állomásra. A dokinő elviszi a mintát vizsgálgatni, és emlékezteti Bette-t, hogy nagyobb az esélye a fogantatásnak, ha a párja izgalomban van. Ezért kettesben is hagyja őket, Bette persze nem akar dugni a rendelőben, de Tina rávillant egy mosolyt, és máris a barátnője combjai közé hajtja a fejét.


Még mindig értetlenkedik, zavarban van, és mondja a magáét, hogy szerinte a dokinő egy heteró párnak nem mondana ilyet. Oké, hogy nem otthon vannak, ágyban, párnák között, vagy a medencében, de ha szükséges, akkor szükséges. Tina pillantásából meg világosan látszik, hogy 'ha már elkezdted Drágám, akkor fejezd is be. Fejet vissza, nyelvet ki!' Mit lehet ilyenkor tenni, Bette folytatja. Nem sokáig, mert jön dokinéni, Bette-t elrángatja, hogy egy nagyon rossz hírt közöljön vele. Spermavizsgálat megvolt, helyzet rossz, kilátástalan és javíthatatlan. A kis fickók nem mozognak.


Közben történnek a dolgok Jennynél is, aki épp rendezgeti be az írólakját, miközben a szomszédból női hangok hallatszanak át. Persze ez érdekesebb, mint a notebook tápkábele, ezért elindul a kerítéshez, és kicsit kukucskál. Shane érkezett Tináék házához (medence használat céljából) egy szőke lánnyal. Mindketten ruha nélkül ugranak be a medencébe. És mivel már túl vagyunk az első 10 percen, lehet egy kis sex in the pool is. Jenny meg persze zavarban van, majdnem el is pirul, de csak a szemét süti le, mint egy szende szűz, de azért tovább leskelődik. Kerítés peep-show :). Jennyvel legközelebb már a boltban találkozunk, épp bevásárol, és ha már ott van, szerez magának egy pénztárosi
munkát is.


Tina visszamegy a Planetbe ahol már várja őt Alice és Dana. Persze mint újdonsült kismamát köszöntik, de gyorsan lehűti őket, hogy a Művész anyaga nem volt használható. Aliceről meg kiderül, hogy ő igazából nem is igazi L, hisz kever mind a két nemmel, nem akar, és nem is tud választani, a szopás és nyalás között. A téma visszakanyarodik a termékenyítéshez, csatlakozik a társasághoz Marina, és igy már négyesben töprengenek, ki lehetne az ideális donorjelölt. Olyan pasi kéne nekik, aki magas, jóképű, művész beütésű, és emellet nem zavarja, hogy egy üvegbe kell elvégezni a dolgát. Betoppan még Shane is, Danától rögtön megkapja, hogy úgy néz ki mint egy leszbikus :). Mindeközben Jenny a boltból hazafelé a Planet előtt sétál el, és persze a négyes jó alaposan megbámulja. A csajok a gondolataikban a ruhákat már le is tépték róla, sőt szinte meg is dugták a szemükkel.


Következő jelenetben Jenny már otthon van, Tim ölében ül, közben a szomszéd csajokról kérdezi a pasiját, és elmeséli, hogy Bette-t és Tinát látta szeretkezni a medencében. Tim erre elmondatja vele az egészet, hogy mit látott, hogyan csinálták a lányok. Közben hámozzák le egymásról a felesleges ruhadarabokat (cirka 16 perc kellett az első heteró szexig). Jenny meg mesél a szőke lány gyönyörű melleiről, hogy hogyan lettek egymáséi a lányok ott a medencében. Mikor ahhoz a ponthoz ér, hogy Shane elkezdte dugni a szőkét, Tim sem bírja már tovább, felkapja, hátára fekteti a csajt, a maradék ruhát leszed róla, beléhatol és megkérdi hogy "Valahogy így?".

Másnap reggel, szokásukhoz híven a Planetben gyűlnek a csajok, megy a pletyka, ki kivel, mikor, hol, hogyan. Szó esik a fenékgyantáról, meg arról is, hogy Alice megtalálta a megoldást Tináék donorproblémájára. Partit kell tartaniuk Bette-éknek, ahová meghívnak minden pasit, akit ismernek, aztán majd válogatnak közülük, mintha piacon lennének. Bette ismét rohan, ahogy szokott, így a leszervezés meg megmarad Tinának. Majd visszatérnek a hátsótájék borotválásához, megtudjuk, hogy nagyon is fontos a dolog. Főleg randik előtt. Dana (Nem Vállalom Fel, Hogy Meleg Vagyok) persze megszeppenve néz, dehát ő kérdezte.

Jenny épp elgondolkodva sétálgat a kertjükben, mikor Tina felbukkan és felajánl neki egy kis rozmaringot. Aztán ha már igy összefutottak, gyorsan szóba is elegyednek, kölcsönös tiszteletkörök, 'azon gondolkodom, visszamegyek az iskolába' 'igen, azt kéne tenned' jelleggel. De Tina nem változik, központi témája a teherbe esés, és erről Jennynek is tudnia kell. Jennynél ejtőernyős a tantusz, hogy két nő hogyan, de végül koppan neki. Pont ekkor vonulnak el a járdán a Meleg Papák klub tagjai. Jenny még nem igazán tudja, hová rakja ezt a meleg dolgot, igy inkább lelép haza, hogy írjon egy kicsit. De előbb Tina még elhívja őt és Timet a partira.

Címkék: l
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akyyy 2008.02.23. 12:38:01

tudtommal a Coolon ment/megy és nem viasaton

minadelic 2008.02.23. 13:09:11

Igen, a coolon volt.
Amerikában már az 5. széria megy.

Hartmann 2008.02.23. 14:30:29

teljesen jogos.
igazatok van. ha tudom updatelem majd a postot :)

fénycsepp 2008.02.23. 15:50:07

többet vártam a sorozattól..csupa férfi készíti nő-nővel-fantáziával (el)élvező férfiaknak...

Hartmann 2008.02.23. 16:04:58

háát nem tudom, hogy mennyire pasik készítik. ok hogy dolgoztak a stábban pasik is, az irók között is, de akiknek a tollához köze van, azok nagyrészt nők

rendezője: Rose Troche (nő)

Írták:
Ilene Chaiken; Kathy Greenberg; Michele Abbott; Ilene Chaiken (nők)

a vágó is, a művészeti vezető is nő, és még a sminkes is :D

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.02.23. 16:14:21

A pilot nagyon ütős volt, de több részt nem néztem meg. Ha leszbikus nő lennék, nézném.

Hartmann 2008.02.23. 21:40:09

SpockCooper: van olyan leszbikus nő ismerősöm aki nem nézi, de olyan is aki imádja.
Sőőt, meleg pasi ismerősöm is oda van érte :)

No én is, bár én eleinte csak Mia szemei miatt néztem :D

Gabba 2008.02.24. 14:34:12

Mia Kirshner az utóbbi évek legbájosabb színésznője. Én miatta és persze Jennifer Beals miatt kezdtem bele a soriba.

Hartmann 2008.03.04. 20:35:32

engem is először Mia szeme fogott meg a sorozatban :)
aztán sajnos egy időre jegeltem, de mikor Miát megláttam a 24ben, egyből elővettem ismét ezt a sorit is :D:D
süti beállítások módosítása