Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 3x12 - Egy nap, egy szoba

2008. február 21. 10:00 - candyperfumegirl

Lenne egy kérésem: ha valakivel meg akarjátok szerettetni a House-t, ne ezt az epizódot mutassátok meg neki. Vagy kapcsoljátok ki úgy a 14. perc környékén. Annyira nem house-os az egész, hogy fáj, David Shore már megint valamit bevett, amit nem kellett volna. Az epizód előnyei egy mondatban: mindenki kurvajól néz ki benne, van pár vicces jelenet és jó beszólás az elején, végén egy közepesen sokkoló magánéleti információ House múltjából, valamint szép a fényképezés. Ennyi.

Na, akkor lássuk, mi történt itt, hogy ilyeneket írok. Az alapszitu ugye az, hogy Cuddy megmentette House seggét, ezért most birtokolja azt. Szívatja is úgy, ahogy csak ő tudja, nevezetesen 2 nap nonstop klinikai rendeléssel. Király. Lenne, ha erről szólna ez az epizód. De nem, a rajongó meg koppan. Azért itt az elején pár percig még élvezzük a klinikát, úgyis keveset kaptunk belőle mostanában, jönnek a hülyébbnél hülyébb betegek, a lábuk között gyanúsabbnál gyanúsabb dolgokkal. House persze nem olyan családból származik, hogy sokáig bírja ezt, ha nincs normális eset, majd szerez magának egyet, ez egyszer már bejött. Egy beteg szabálytalan téglalap alakzatban (mert Greg House ezt is megfigyelte!) rohangál fel-alá a klinikán, fejét fogva, üvöltve, elég látványos meg hangos, jó lesz, mehet is a diagnosztikára.

Akik arra tippeltek, hogy ő lesz a hetibeteg, vesztettek, a baj ugyanis annyi, hogy csótány van a fülében, de House arra pont ki tudja használni ezt az esetet, hogy kiszökjön a parkba egy kicsit nézelődni, és egy szebb, klinikamentes életről álmodozni. Jimmyvel egészen biztos, hogy működik valami misztikus, telepatikus kapocs, mert nincs rá más magyarázat, hogy még itt is megtalálja, mert könyörgöm, mikor láttuk utoljára Greg House-t egy parkban? Egy olyan helyen, ahol se tévé, se kaja, se pia, se vikodin, se kurvák nincsenek? Bocs, vikodin van, mert hozott, a többit meg majd odaképzeli, ha eleget vesz be belőlük.

Eközben a kórházban kibontakozik a főszálnál is unalmasabb mellékszál, amit most hadd tudjak le egy bekezdésben, mert ennél többet nem érdemel. Cameron találkozik egy rákos beteggel, akinek már csak órái vannak hátra, és azokat szeretné a kórházban tölteni, de mindenféle gyógyszert megtagad. Közben olyan kérdésekkel idegesíti Cameront, hogy ugye eszébe jut róla a halott férje, Cameron szemei meg majd kiugranak a helyükről, ezt vajon melyik pletykafészek nővér köpte el? Semelyik, de köztudott, hogy a Princeton Plainsboro kórház egy ismeretlen dolgozója minden reggel egy post-itet ragaszt Cameron hátára „halott férj” felirattal, csak a miheztartás végett. B-hetibeteg kínok között akar meghalni, hogy valaki emlékezzen rá, és Cameron majd emlékszik, mert ő végignézi. Én meg végignézetném ezt azzal, aki ezt a szálat megírta. Sokszor egymás után.

Egy haszna azért van Cameron klinikai ténykedésének: belefut Cuddyba, így kiderül, hogy House mindenhol van, csak a klinikán nem, és Cuddy első útja a PARKBA vezet, az eszem megáll. (többet sem fogjuk látni ezt a parkot a sorozatban, de ma törzshely) House kiterülve, Cuddy behajol fölé, és ha nem állig begombolt télikabátban lenne, ez lenne House életének legszebb pillanata. De Cuddy gyorsan átvált főnöknéni-üzemmódba, vissza azonnal a kórházba, vagy mész börtönbe. House ráadásul van olyan pofátlan, hogy Cuddy szeme láttára kapkodja a vikodint (nem tic-tacot, akármit is állít), és akármilyen szép szemekkel néz, Főnöknéni nem enyhül. Pedig House még egy smárolás ötletét is bedobta, jaj, Lisa Cuddy, miféle nő vagy te, hogy ezt elengedted a füled mellett? Tudom, olyan, akinek egy kórházat kell igazgatnia, ahol szerencsétlenségére akad fokozottan antiszociális munkaerő is. Egy kis fenyegetőzés, börtön meglebegtetve, House segge szétrúgva, és irány a klinika, van még idő pár vicces klinikai páciensre.

Jönnek is, van olyan, akinek lábgomba van az orrában (ne kérdezzétek), és 3 nemibeteg 3 korosztályból (egyik se nézi a Dawson és a haverokat – nem tudom hibáztatni őket), akik miatt Ház ma már köszöni szépen nem érne több beteghez, mert szeretne ma még ebédelni is. Van olyan is, akit lefizet, hogy tűnjön el, egyre szélesedik House eszköztára, eddig csak leüvöltötte a fejüket, most már materiális eszközöket is bevet, halad a korral. Hogy feldobják egy kicsit a hangulatot, meg az unalmas orvoslást, fogadást kötnek: House 10 dolcsit kap minden olyan beteg után, akit képes úgy gyógykezelni, hogy hozzá sem ér, de ha hozzáér egyhez, akkor ő fizet Cuddynak egy tizest. Na, ez jó buli lesz. És persze, hogy van egy dögös csaj, aki kicsit sem látszik betegnek, és az eredmény kitalálható: 10 dolcsi Cuddynak, meg ez a jelenet, ami már-már korhatáros:

Eddig volt vicces a dolog, most sajnos megismerkedünk a hetibeteggel, aki számomra minden idők legirritálóbb hetibetege, de ha gondoljátok, erről rendezhetünk szavazást a kommentekben. A csajt megerőszakolták, így érthetően ingerlékeny, és House már uszítaná rá Cuddyt, amikor a beteg közli, hogy neki nem kell dokinéni mély dekoltázsa, vissza csak a szépszemű sánta bunkót, ha valakivel, hát vele szívesen…elbeszélgetne. House abszolút nem érti, miért őt akarja, Cuddy még annyira sem, én meg csak húzgálom a szemöldökömet, hülyék ezek? A beteg nőből van. Van még kérdés?

Ilyenkor azonban pszichológust szoktak hívni, na nem azért, mert egy beteg House-zal akar kettesben maradni, hanem az erőszak miatt, de neki csak az antiszoc diagnoszta kell, akinél kevésbé nem sokan értenek a pszichológiához, de mit érdekli ez a beteget, gerjed a botjára, ez van. Ezen a ponton még nem lehet eldönteni, hogy a hetibeteg zakkant, hisztispicsa, borderlány, vagy egyszerűen periszhiltoni mértékben ostoba, ugyanis minden kérdésre az a válasza, hogy nem tudom, és képes ezt olyan buta szemforgatással közölni, hogy a kezem remeg a távirányítón. Izgalmas beszélgetést lehet vele folytatni, kb ilyet:
„Miért engem akarsz?” „Nem tudom.” „Miért akarsz velem beszélgetni?” „Nem tudom.” „Miről akarsz beszélgetni?” „Nem tudom.” „Mi a fenének kellett téged beleírni ebbe az amúgy zseniális sorozatba?” „Öööööööö…”

House végképp nem tud a helyzettel mit kezdeni (nem ő az egyetlen), szívesen lepasszolná alkalmazottainak, azok persze nem kérnek belőle, jobban is járnak. Ilyen még nem volt Dr. Gregory House praxisában. Ha valakit húsevő baktériumok zabálnak, nő létére hererákja van, vagy lupusza ÉS vaszkulitisze egyszerre, az nem gond, vacsorára meggyógyítja, de egy beteg, aki BESZÉLGETNI akar? Ráadásul halvány segédfogalma nincs, hogy miről? Na ez valami új. Cuddy szerint bele kell menni, mert ha ez kell ahhoz, hogy hetibeteg megnyíljon és túltegye magát az erőszakon, akkor hajrá, House kezdheti is az „egészen enyhe a tél az idén” mondattal, és töltheti a teát, amit majd kisujjukat eltartva szürcsölgethetnek.

Eleinte két témára szorítkoznak, az időjárásra, és a jelenlevők egészségi állapotára (aki megmondja, ezt honnan idéztem, meghívom egy csésze teára), de hamar átmegy a laza csevely összehasonlító vallástan kontra racionalizmus vitába, na most meneküljön, ki merre lát. Hetibeteg ugyanis vallástant hallgatott az egyetemen, Greg House-t, a buzgó katolikust pedig ugye nem kell bemutatni. A beteg egyre nagyobb kikerekedő szemekkel fürkészi a dokibácsit, érezhető, hogy mindjárt jönnek a személyes kérdések, kedvenc szexuális pozíciók, alsógatyaméret, stb, úgyhogy House szalad is Wilsonhoz tanácsért, szerinte hogyan tovább.

Jimmy azt javasolja, Ház menjen bele a játékba, nem árthat, ha ő is kiad magából valamit, és elő is ad a csajszinak egy nyilván jól begyakorolt „terrorizált a nagymamám, a szadista banya” –jellegű nagymonológot. Nagyon megrázó és megható, éppen csak egy szavát sem hiszi a hetibeteg, tehát még egy darabig nyaggatni fogja, és sajnos van még az epizódból bőven.

Cuddy megrázó felfedezést tett: hetibeteg terhes. A támadójától. (ebben a sorozatban soha nem az terhes, aki az szeretne lenni, kollektív szívás) Emiatt most újabb hitviták következnek, ezúttal az abortusz körül. House álláspontja kitalálható, csaj persze nem akarja elvetetni a gyereket. Na itt az ideje kiszellőztetni a fejét, gondolja House, és már viszi is legújabb törzshelyére, a parkba. Egyetértés persze a friss levegőn sem születik, de a nagy vita hevében valahogy csak eljön az a pillanat, amikor House is megnyílik, és *dobpergés* elárul egy elég kellemetlen epizódot az életéből! Agresszor-terrorizáló nagyi sztori gyakorlatilag igaz volt, de a nagyi valójában apuci volt. Ez azért sok mindent megmagyaráz.

A vallomással House elérte, hogy hetibeteg belement az abortuszba, sőt elkezdett beszélni az erőszakról is. Egy nap alatt ez egy pszichológustól is szép eredmény lenne, hát még az emberség és a tapintat koronázatlan királyától! Dicséri is Cuddy, Wilson meg szóhoz sem jut, ő várná a folytatást, de House leállítja, hogy ez egyszeri alkalom volt, ő nem fog egyelőre pszichológiai boncasztalra feküdni. A rajongó meg fellélegzik.

Címkék: house
97 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2008.02.21. 10:27:49

Hű, ez de NAGYON rossz rész volt..! Inkább valami csúnyán elrontott tvájlát-zóna epizódnak nevezném, mint Housenak.

emmie 2008.02.21. 10:28:20

húúú, h. vártam ezt a részt, Tritter-mentes, klinikai helyszín, csak jó lehet - gondoltam... és nem :( remélem az volt a lejtő alja, és innen már csak felfelé visz az út.... egyetértek, nem ettől a résztől válik vki House-rajongóvá

s3v3n 2008.02.21. 10:33:15

haha. szerintem meg simán az egyik legjobb house rész.

báró Csekonics 2008.02.21. 10:36:19

„Mi a fenének kellett téged beleírni ebbe az amúgy zseniális sorozatba?” „Öööööööö…”

Hát ja. Az eddigiek jók voltak, de ez a tegnapi epizód... Gáz.
Ha nem lenne a magyar TV lemaradva a vetítéssel, azt mondanám, hogy biztos az írósztrájk alatt a színészek írták a forgatókönyvet, vagy a kellékes, vagy a büfés...

Gazuzem 2008.02.21. 10:37:05

Dögunalom volt az egész. Csak a lábgombás faszi volt érdekes, igaz az csak egy perces jelenet volt.

Mostly Harmless 2008.02.21. 10:38:21

Candyperfumegirl, az idézeted a My Fair Ladyből van. Mikor teázunk?

doors (törölt) 2008.02.21. 10:39:57

Egyetértek, nekem tetszett, kevés hányingert okozó dolog, szép halál, felépülő lány. És kedvesség. Néha ilyen is kell.

2008.02.21. 10:42:56

No, azért a Twilight Zone-t ne bántsuk!!! Az volt minden idők legjobb science-fiction TV sorozata.

Ez a rész viszont tényleg csapnivaló volt. Az értelmetlen kérdések és dialógusok engem a Mátrixra emlékeztettek, azt nem is bírtam végignézni. Ennyi közhelyet is régen hallottam már, mint ebben a részben. Nem tudom, hogy az alkotók nem is sejtették, hogy ennyire nézhetetlen részt csinálnak? Bár lehet, hogy pihentető epizódnak szánták.

Azért a House sztorival még óvatosan kellene bánnunk, igaz-e egyáltalán? Vagy csak trükk volt az is?

Bladvaki 2008.02.21. 10:46:56

Nekem az tetszett, ahogy Cuddy behajol Ház fölé, volt egy kis Dexter-fíling benne :-))Szinte vártam, hogy előveszi a szikét és a vérmintás üveglapokat...

mikipeti 2008.02.21. 10:48:06

Ennyire idegesítő csajt még nem láttam. Egy normális részben House lealázza egy laza félmondattal.

Ha már House múltjában akarnak vájkálni, arra tökéletes megoldás volt egy korábbi részben a halálán lévő apucival való alkudozás.

cornea 2008.02.21. 10:54:26

Szerintem se volt rossz rész. Eltekintve attól az apró bakitól, hogy nincs olyan módszer, amivel az egy hetes terhességet ki lehet mutatni. De Cuddy laborja biztos még erre is képes. :P

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2008.02.21. 10:54:34

Most döbbentem rá, hogy Wilson új hangja nem jó.
Nem jó hogy Clooney magyar hangján szólal meg. Nem Szabó-Sípos Barnával van gondom hanem a választással. Nem illik hozzá ez a mély hang.

winnie 2008.02.21. 10:59:00

Szenzációs rész volt, az egyik legjobb a sorozatban - nem is meglepő, hogy ennyire szélsőséges a megítélése. nyilván nem mindenkit kap el.

Nem véletlen, hogy David Shore a Three Stories óta és a 2. évad előfináléja óta, csak ennek a résznek a megírását hagyta másra.

winnie 2008.02.21. 11:01:29

"az írósztrájk alatt a színészek írták a forgatókönyvet, vagy a kellékes, vagy a büfés.."

"David Shore már megint valamit bevett, amit nem kellett volna."

azt azért ne feledd, hogy a "megírás" az nem azt jelenti, hogy az író találja ki a törtánetet.

minden epizód minden egyes mozdulatát a sorozat 8-12 írója alkotja meg kalákában és amikor jelenetről-jelenetre le van bontva az egész epizód, akkor kiadják a párbeszédek megírását egy írónak.

így, ha a párbeszédek nem tetszettek, akkor az írót kell hibáztatni, ha a koncepció, akkor viszont az írókat.

david shore nyilván akkor ludas, ha az ember úgy érzi, hogy egy remek történetet elrontott az íróssal, a dialógokkal.

Chipie 2008.02.21. 11:03:43

de azért ebben is volt oltári duma, a kiscsávóról, aki hűtőmágnest nyelt...Lenyelte a hűtőmágnest? Hány éves? Tíz? akkor Darwin szerint méltó a halálra.
és a többiek feje, amikor a szikével diagnosztizálta, na azért azon röhögtem.

Napibeteg liba meg szerintem valakinek a valakije és még szép is, ezért kapott egy részt, hogy metszően nézzen, csücsörítsen és hülyeségeket kérdezzen.

yeti68 2008.02.21. 11:07:34

Sziasztok !

Én is nagy rajongó vagyok és szeretem a commentet.
És sajnos teljesen egyetértek candy-val.Ez nem az a rész volt amitől valaki rajongóvá válik. Nyugtassatok meg/ akik előre nézik letöltésről/, hogy a többi rész ismét visszatér a régi bevált sémához.

winnie 2008.02.21. 11:08:56

érdemes elolvasni a tv.com-os és imdb-s kritikákat, ott is tanulságos, hogy mennyire imádják vagy utálják az epizódot.

www.imdb.com/title/tt0902016/usercomments

egy biztos, a one day one room volt a legnézettebb house-epizód az első 3 évadban - ezzel indította a fox a februári sweeps-et. (ami persze nem jelent semmit, hiszen a nézettséget az előzetesek kreálják, nem a végső minőség)

winnie 2008.02.21. 11:12:54

"Nyugtassatok meg/ akik előre nézik letöltésről/, hogy a többi rész ismét visszatér a régi bevált sémához."

visszatér. azonnal. mindig kell valami emmy-esélyes epizódot írni és ugye sapka-nem sapka.

van, aki szerintem monoton, hogy minden rész ugyanarról szól és frissíteni kell - van, aki (a zöm) pedig ezt szereti a sorozatban.

és amikor jön egy másféle rész vagy átívelő sztori, azonnal erősödnek a hangok, hogy "mégis legyen a régi formula"

szegény írók:)

sélli_ 2008.02.21. 11:14:57

Persze, az igaz: nem árt néha a vérfrissítés. De erre volt a részeken átívelő Tritter szál, nem? Ez a sírós-picsogós rész inkább Grészklinkás volt, mint House-os. Kinek a pap, kinek a paplan.

Renáta_ 2008.02.21. 11:29:05

Úúúúú, hadd ne értsek egyet.
Tudom, hogy ez a hogyvolt attól lesz izgalmas, hogy a szerző nem hagyja magát kívül, de szerintem nem feltétlenül kellene ilyen egyértelműen lehúzni egy részt. Szerintem.

Nekem valami nagyon-nagyon tetszett ez a rész. Épp azért, mert kicsit más volt, mint a többi.
És amit még én kiemelnék ebből a részből, az a House kontra Cuddy párbeszédek tömkelege volt, ami pl sokkal jobb volt, mint ahogy itt utalás történt rá.

Na, szóval bár imádom ezeket a hogyvoltokat, de most sajnálom, hogy a szerző véleménye így rányomta a bélyegét a leírásra... :(

Renáta_ 2008.02.21. 11:31:35

Ja, Wilson új hangjával én is küzdök, de mintha tegnap oda lett volna figyelve jobban, hogy kicsit magasabb legyen a hangfekvés. Az a baj, hogy nekem is Ross-dokit hozza vissza, de sebaj, majd megszokjuk.

Kulka is mennyire jó lett hosszútávon, most már abszolút nem hallom bele Mágenheim-dokit a hangjába :)

s3v3n 2008.02.21. 11:38:10

winnie:

"Nem véletlen, hogy David Shore a Three Stories óta és a 2. évad előfináléja óta, csak ennek a résznek a megírását hagyta másra."

mármint NEM hagyta másra :) amúgy igen, nekem is az egyik kedvenc epizódom.

winnie 2008.02.21. 11:53:41

ááá, igen. nem javítja ki valaki?:)

csillagzafir 2008.02.21. 11:58:48

A My Fair Ladyből van :)
Amúgy sztem ez egy zseniális és furcsa rész volt, tátott szájjal néztem anno végig... De a Hogyvolt jó mint mindig :)

meinung 2008.02.21. 12:07:08

Én meg örültem ennek a résznek. Már lassan eljutottam odáig, hogy nem nézem tovább, mert akkora szemét lett a pasi, hogy már több bosszúságot okoz a sorozat, mint élményt. Ki tudná ezt hosszasan nézni, ha csak arról szólna az egész, hogy kit hogy szivat, kit mikor aláz le? Még abba az egy barátjába is állandóan beletörli a lábát. Ha nem lennének az izgalmas orvosi esetek, és nem villana fel néha, hogy azért House is emberből van, biztos nem nézném tovább.

ladybyron 2008.02.21. 12:17:06

Nekem is bejött a rész, az öt kedvenc House-részembe biztos beválogatnám. A másik tuti befutó a Három történet. Tetszik benne, hogy remek színészi lehetőségeket teremt, megmutatja House másik oldalát is, megtudhatjuk, hogy milyen, ha idegen pályára kerül, vagyis ha nem elég egy esethez a racionalitás és az intellektusa. Szerintem aszerint gyűlölik vagy kedvelik a rajongók ezt a részt, hogy mit szeretnek a sorozatban, milyennek szeretnék látni House-t. Ha valaki a beszólásai, a nyersessége stb. miatt szereti, és azt szeretné, hogy csak egy zseniális bunkó kalandjait lássuk, annak ez idegesítő lehetett. Viszont ha valaki árnyaltabban látja és árnyaltabb figuraként szeretné tekinteni, annak ez nagyon bejött. Az írók mindkét tábornak adnak muníciót.

Edward Nygma 2008.02.21. 12:20:06

Csatlakozom azok táborába, akik szerint az egyik legjobb rész volt. Talán csak a Shitter utáni megkönnyebbülés miatt lett ennyire filozofálgatós, ki tudja.

De a hetibeteg lány, hajj, bárcsak testközelből akarna idegesíteni...

Darrick 2008.02.21. 12:26:33

Egyszer egy ilyen rész is kell. (EGYSZER.)

candyperfumegirl 2008.02.21. 12:30:16

Igen, emlékszem rá, hogy ennek a résznek a bemutatása idején is teljesen szélsőséges volt a megítélése, vagy imádta, vagy utálta az ember, középút nem nagyon volt. Ami persze nem baj, az igazán hatásos dolgokra jellemző ez.

A 3 stories talán a kedvenc epizódom a sorozatban, mert hihetetlenül izgalmas a koncepciója, a No Reason is formabontó, de én azt (vigyázat, szentségtörés következik) ki nem állhatom, ez meg szerintem borzasztóan unalmas lett. Nincs baj a formabontó részekkel, de igazán ütős ötletek kellenek hozzá.

Többen írtáok, hogy voltak benne jó részek, szeritnem is, az elején, a House-Cuddy mecscek, naná, meg a "nyugtatót?" "nem kösz, jól vagyok.", ezeket természetesen én is értékeltem. Nem véletlen, hogy a promóba is pont ezek lettek összevágva.

2008.02.21. 12:32:53

Teljesen egyetértek Candyvel és Holdennel. Szörnyű volt. És nem azért, mert más volt mint a többi, beszélgetős, lelkizős, hanem mert elviselhetetlenül közhelyes, értelmetlen mondatok hangzottak el benne! House és a csaj mintha nem is egymással beszéltek volna, hanem mindketten párhuzamosan nyomtak volna valami agyament monológot, amit egy tizenhét éves gimnazista írt világmegváltó hangulatban. Még soha nem álltam fel House elől, de most megtettem.
Brr.

beavereater [AT] 2008.02.21. 12:35:44

yeti68 2008.02.21. 11:07:34 -> a harmadik évav vége rendesen felpörög, annak örülj, mert utána jön a negyedik évad, na az olyan ritka szar, hogy ahhoz képes a grészklinika egy álom. Még csak az első tíz részt néztem meg, de azokat is csak azért, hogy talán valaki szétveri house fejét egy téglával. Már csak ebben reménykedem...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.21. 12:44:47

Nekem bejönnek az ilyen filózós részek is. A House vs. Isten jutott róla az eszembe...

A mágnes helyének meghatározása frenetikus volt :-)

candyperfumegirl 2008.02.21. 12:46:14

A House vs God egy zseniális epizód!

ladybyron 2008.02.21. 12:46:16

Ezt elfelejtettem: elfogadom és megértem, ha valakinek nem jött be ez a rész (nekem igen), de két dolgot biztos nem mondanék. Az egyik, hogy Grace klinikás. Igaz, magam nem láttam ezt a sorozatot, így talán nincs is jogom ehhez hozzászólni, de más fórumokban egyértelműen úgy utalnak rá, mint egy nyálas, csöpögős sorozatra. Hát ez a rész ettől messze állt... A másik, hogy közhelyes lett volna. Persze, hogy elhangzottak közhelyek (főleg a lány részéről, az abortusszal kapcsolatban), de a közhelyek gyakran hangzanak el a legigényesebb vitákban is, amelyek attól lesznek végül igényesek, hogy ezeken a közhelyeken felülemelkednek. Itt is ez történt. :-))

sélli_ 2008.02.21. 12:46:54

Melyik rész az a 3 stories...?

candyperfumegirl 2008.02.21. 12:52:07

sélli: 3 stories (Három történet) az a rész, amikor House egy osztályt oktat, 3 lábfájással küszködő beteget kell diagnosztizálni, mire kiderül, hogy mind a hármat csak kitalálta, és a beteg, akit diagnosztizálni kell, valójában ő maga. Arra volt kíváncsi, hogy valaki rájön-e, mit kellett volna vele csinálni, ami megmenthette volna. A végére flashbackeket is kapunk. Első évad utolsó előtti epizódja.

sélli_ 2008.02.21. 13:02:55

Kösz candy, beugrott! Na AZ jó rész volt!!!

FlybyWire 2008.02.21. 13:09:12

winnie 2008.02.21. 10:59:00
Szenzációs rész volt, az egyik legjobb a sorozatban - nem is meglepő, hogy ennyire szélsőséges a megítélése. nyilván nem mindenkit kap el.


Egyetértek, nekem a top 3-ban van ez a rész. Candyperfurmegirl pontosan mellélőtt: egy rakás emberrel lehetne megszerettetni a sorozatot ezzel a résszel.
Bár meg még nem erőszakoltak, sőt nő sem vagyok :) de szerintem egyáltalán nem volt gáz a csaj viselkedése, sőt teljesen rendben volt. Sőt, még nőies is :) nekem bejött.

FlybyWire 2008.02.21. 13:11:18

Chipie 2008.02.21. 11:03:43

Lila gőzöd sincs a színészetről, a megerőszakolt kiscsaj szerepében óriásit alakított ez a nő....

FlybyWire 2008.02.21. 13:13:12

Winnie, örülök, hogy nemcsak én tudtam értékelni ezt a részt :)

Az IMDB nagyon kemény, van 10 full max és 4 totál lenullázó értékelés :)
Mindesetre ott a pozitívak vannak sokkal többen :)

Dekatlon 2008.02.21. 13:15:17

Hmmm... Mintha a nők inkább utálnák a megerőszakolt csaj alakítását a férfiak meg inkább kedvelnék.
Talán azért mert végülis úgy játsza, ahogy nincs, de a férfiak olyannak képzelik?
Mint a párbeszédek sztereotípiája:
Ház: Logikus magyarázat?
Nő: Nem tudom./Csak.

FlybyWire 2008.02.21. 13:17:04

A sok "nem tudom" válasz a csajtól az egyik legpontosabb telitaláta a nők "megfogalmazásának". És hogy ezt mennyire nem pejoratívan mondom, azt bizonyítja, hogy a kedvesem jutott eszembe a film közben :)

Csumpitáz Alfréd 2008.02.21. 13:26:59

A megerőszakolt csaj annyira idegesített, azzal, hogy állandóan eleresztette a könnyzacskóját és remegő szájjal beszélt, de közben meg okosakat is mondott... A színész lányka, meg jól nézett ki, de ezt egy kicsit túljátszotta. Nem csoda, hogy House nem tudott vele mit kezdeni, biztos ő is azt gondolta, amit én: Most bőgd ki magad, aztán kezdd el összeszedni az életed, de ne mártírkodj már!

Amúgy vitatkoznék azzal, aki azt mondta, hogy a negyedik évad rossz lesz, nagyon is jó lesz az, jobb, mint a harmadik a Shitteres részekkel...

FlybyWire 2008.02.21. 13:27:58

Egyébként a sok "nem tudom" a nők belülről jövő extra empátiájából és diplomáciai érzékéből adódott. A legvégén végül el is mondja House-nak, hogy azért akart PONT ővele beszélgetni, mert megérezte azonnal, hogy ő is egy sebzett, traumatizált lélek, és éppen ezért neki/vele együtt tud majd megnyílni. Ezt nyilván az elején nem mondhatta el neki...
Szóval ennek az epizódnak a megértéséhez több kell, minthogy "túl sok volt a szöveg", "nyálas volt", stb. stb. Gondolkodás, empátia, nyitottság!

FlybyWire 2008.02.21. 13:29:52

galabenisztomasz 2008.02.21. 13:26:59
Kösz az ellenpéldát, így értékel az, aki nem nyitott, nem empatikus, nem gondolja át :) nem baj ez sem, csak jelzem, hogy mivel lehet/érdemes megnézni ezt az epizódot pl.
Megy úgy nagyjából bármilyen értelmes filmet.
Ha nem megy, még mindig ott a Barátok közt :) vagy a Maunika.

candyperfumegirl 2008.02.21. 13:33:23

Ficere: ne egyszerűsíts, ha valaki nem értékeli ezt a részt, annak ezer oka lehet, de nem hiszem, hogy az empátia hiánya közte van. El kell fogadni, hogy nem mindenkinek tetszik ugyanaz, szerintem, inkább itt jön be a képbe az empátia.

FlybyWire 2008.02.21. 13:36:42

candyperfumegirl:

Bocs, ha rosszul jött át, természetesen sok okból lehet "nem szeretni" ezt a részt, de az ilyen "galabenisztomasz 2008.02.21. 13:26:59" -féle értékelések ordítanak az empátia teljes hiányáról.
Természetesen lehet anélkül is filmet nézni... kérdés, hogy minek? :)

FlybyWire 2008.02.21. 13:38:38

Mondjuk sajnos a te értékelésedből sem látszik túl sok megértés, beleélés egy megerőszakolt nő irányába - valahol ez persze jó dolog. De tényleg elég "egyoldalú" lett ez a mai hogyvolt...

FlybyWire 2008.02.21. 13:40:04

"A csajt megerőszakolták, így érthetően ingerlékeny"

"Ezen a ponton még nem lehet eldönteni, hogy a hetibeteg zakkant, hisztispicsa, borderlány, vagy egyszerűen periszhiltoni mértékben ostoba,"

Ezekre gondoltam....

Csumpitáz Alfréd 2008.02.21. 13:47:20

Már miért lennék én érzéketlen, csak azért, mert egy megerőszakolt nő, szerintem, nem így viselkedik és pláne nem így beszél? A csaj szerintem túljátszotta és eléggé egyféle kelléktárral dolgozott, ez nem tetszett. Gondolom Ficere minden léleknek nagy ismerője, a megerőszakoltakénak is, meg az enyémnek is.

FlybyWire 2008.02.21. 13:51:03

Az érzéketlenség nem egyenlő az empátia hiányával - mondom: nem baj, csak szerintem jobban lehet értékelni a filmeket, ha ez embernek van az utóbbi, ill. használja is :)
Peace!

Csumpitáz Alfréd 2008.02.21. 13:51:34

Ja és Ficere, szerintem candyperfumegirl-t sem kellene bántani, mert más a véleménye, de persze őt nem feladatom megvédeni...

s3v3n 2008.02.21. 13:53:17

igen, csakhogy a véleményét erősen beleszőtte az epizódleírásba ;) de mind1.

FlybyWire 2008.02.21. 13:55:38

Nem bántásnak szántam, csak szerintem kissé erősen jött át a szubjektív véleménye - legalábbis azok számára, akiknek esetleg tetszett az epizód.
Ízlés és pofon, ugyebár :)

Mellesleg (ahogy írtam), én sem ismerek személyesen megerőszakolt nőket, de a női lelkivilágot már egészen jól, és szerintem teljesen normális és hihető volt a csajnak a szerepe, és a játéka is. Na persze, ahogy minden ember más, minden megerőszakolt nő is más nyilván. Mégegyszer: nekem hitelesnek tűnt.
Pszichiáter nem olvassa a blogot véletlenül? .)

YessicaHard 2008.02.21. 13:55:47

Azzal szerintem nem lenne baj,hogy néha House "emberi" arcát mutatják, attól is jó a karaktere (sok egyéb mellett),hogy kiszámíthatatlan mikor lesz vérgenya, mikor megértő - bár többnyire vérgenya. Szeretem az olyan részeket, amikor kicsit ő is szenved (elvonási tünetek, Stacey felbukkanása stb.)mert hosszú távon unalmas lenne ha csak mindig csa a rohadék arcát látnánk.
A szőke csaj magyar hangja is nagyon rossz volt, az plusz idegesítő lehetett, Wilson hangja pedig valóban egyáltalán nem illik a karakterhez.
Gondolom egyébként a sztorit író team grammra kiméri, hogy épp milyen House -t kell mutatni ahhoz, hogy ne üljön le a cselekmény.
Ja és legalább Cuddyval összejöhetne végre, tök jók együtt!

FlybyWire 2008.02.21. 13:59:28

YessicaHard 2008.02.21. 13:55:47

A magyar hang szerintem nem volt rossz a csajnak, na persze, ha angolul láttam volna először, lehet hogy kiakadtam volna én is :))
Pl. a "Fogd a nőt és fuss" - egyik kedvenc filmem. Anno HBO-n láttam, ahol Kim Basinger szinkronja zseniális volt.
Sajnos lett egy másik szinkron is, és ez utóbbit adják azóta a kertévék - valami gyomorforgatóan arrogáns, hülyep***ás, agresszív idegesítő hangja van ott a csajnak, ráadásul egy csomó helyen totál rosszul hangsúlyoz, érezni hogy baromira nem érdekli a szerep, azt se tudja, mi van a filmben stb.

A szinkronon sok áll vagy bukik, ez tény.

krumplicukor 2008.02.21. 14:14:08

Hát, én is azokhoz csatlakozom, akik szerint ezt rettenetesen rossz volt.

Nem azzal volt a baj, h más volt, mint a megszokott, és hogy House "emberi" arcát (akarták) megmutatni, hanem azzal ahogy ezt megvalósították: ötlettelen volt, totál klisé, gagyi. House sokkal érdekesebb úgy, ha nem mondják ki direktben, h "nézd, ő is ember! ő is szenved! és látod, még a gyerekkora is milyen rossz volt! ÉRTED MÁR HOGY MIÉRT ILYEN????". Jobb, ha nem mennek bele ezekbe az ál-pszicho-izékbe, mert még a végén kiderül, h House nem is annyira érdekes.

Ami tetszett (a klinikás részeken kívül: a csipet-csapat megoldási javaslatai arra, h House mit is mondjon a csaj azon kérdésére, h vele történt-e már igazán rossz dolog. Különösen Chase-é:)))Azt hiszem mindnyájan jobban jártunk volna, ha végig altatják a csajt a teljes részen keresztül:)))

candyperfumegirl 2008.02.21. 14:18:25

krumplicukor: erről van szó. House csak addig érdekes, amíg nem tolnak az arcunkba válaszokat róla. Sokkal izgalmasabb amikor finoman, áttételesen teszik azt. képesek erre is, volt már rá példa, de nem itt, nem ebben a részben.

evicska 2008.02.21. 14:45:40

Sziasztok!

Még sosem írtam a kommentekbe, mert eddig mindig elfogadtam, h vannak jobb és kevésbé sikerült részek, és természetesen epizód és epizód közt is vannak különbségek (naná, elvégre Carmen Electra sem egyenlő Meryl Streep-el :), de tegnap kirántottam a nemlétező kardomat és szívesen kaszaboltam volna vele egy kicsit. Tökéletesen egyetértek herbivore 2008.02.21. 12:32:53 véleményével. Nincs baj a sorból kilógó részekkel, meg a filozofálgatással sem, de itt annyira nem találták el egymást a dialógusok, az események és a színészek sem, hogy az már fájt. A lány szép volt és jól játszott - na, de könyörgöm, akit megerőszakolnak, az nem fogja állandóan emlegetni és főleg nem így. Mintha azt mondogatta volna, hogy "összekarcolgatták a kocsimat a mosóban, juj, de mérges vagyok".
Más komoly bakik is voltak. Például akit zabál belülről a rák, az egyszerűen nem bírja fájdalomcsillapítók nélkül, főleg nem egy hang nélkül, csendben szenvedve. Ilyen nincs.
És candy gratulálok a kifejezőkészségedhez, nagyon találóan írod le a dolgokat!

2008.02.21. 15:28:08

Na eszembe jutott végre: Neo és az Orákulum között voltak hasonló dialógusok a Mátrixban. Ezek azok a párbeszédek, amikről először úgy tűnik nagyon mélyek és titokzatosak, valójában azonban csak iszonyatosan zavarosak és értelmetlenek. Ebben a részben is ilyenek voltak a párbeszédek.

Ilyesmiket én is tudnék gyártani:

- Hogy érzed magad?
- Nem tudom.
- Talán még nem készültél fel rá.
- Lehet.
- Keresd a választ, és ha felkészültél már rá, akkor biztosan megtalálod.
- De honnan tudhatom, hogy már felkészültem?
- Ha megtalálod a választ, akkor már felkészültél.
- De lehet, hogy én magam sem akarom.
- Ezt nem tudhatod.
- De érezhetem?
- Talán, egyszer. Ha már készen leszel rá.
- Mire?
- Azt neked kell tudnod.
...

Na én az ilyesféle dolgoktól tudok kikészülni.

Egyébként candy természetesen a szubjektív véleményét írja, ettől olyan jók ezek az írások. Szerintem ha mindenáron objektív akarna lenni, az olvashatatlanná tenné a hogyvoltot. Természetes, hogy nem értünk egyet, azért vannak a hozzászólások, hogy ezt átbeszéljük. De candy legyen csak továbbra is szubjektív. Én így szeretem az írásait.

kla 2008.02.21. 15:33:52

Nekem tetszett a rész, kellemes csalódás volt az amúgy szerintem jó Tritter-szál elbaszottbefejezése után. A változtatás sosem árt, néha már nagyon unalmas a hetibeteg. Viszont szerintem jobb lett volna, ha nem úgy van megcsinálva, hogy első 20 perc rendelés, ásodik 20 perc pszichológia, mert így kicsit furcsa volt, mintha kitaláltak volna két szálat, de egyik sem töltött volna ki egy részt.

candyperfumegirl 2008.02.21. 15:39:19

Holden: ez nagyon jó. :) Telitalálat, bár én szeretem a Mátrixot (az elsőt), de ezektől a típusú párbeszédektől falnak megyek, mert tényleg nincs semmi értelmük, csak próbálják úgy beállítani, mintha lenne.

madz 2008.02.21. 15:49:37

elég ellentmondásoss rész volt, sokáig nem tudtam vele mit kezdeni, de a csaj dumái pl. szerintem zseniálisan megmutatták a női lélek működését.
a cameronos szál ratyi volt, ez igaz.

denamano 2008.02.21. 15:53:20

"candyperfumegirl 2008.02.21. 14:18:25
"...House csak addig érdekes, amíg nem tolnak az arcunkba válaszokat róla..."

ezt Hugh Laurie is megmondta egy interjúban: amint kiismerik House-t a nézők, vége van a sorozatnak.

a részhez nem tudom, hogy álljak hozzá. a csaj idegesített, de mivel nem ismerek megerőszakolt nőt és hál'isten nem voltam még ilyen szituban, ezért nem tudom megállapítani, hogy reálisan viselkedett-e. mondjuk ezt mindenki másképp, más megnyilvánulásokkal éli meg.

a hogyvolt-ban meg éppen az tetszik, hogy candy a saját véleményét is beleírta. akinek objektív leírás kell, vegye meg a tv-újságot, vagy olvassa el a fox oldalán az összefoglalót.

FlybyWire 2008.02.21. 17:02:46

Nem tudom, szerintem a Mátrix párbeszédei érthetően voltak, csak kissé nehezek... ebben a House epizódban pedig minden párbeszéd szimpla és érthető volt....

FlybyWire 2008.02.21. 17:04:19

"madz 2008.02.21. 15:49:37
elég ellentmondásoss rész volt, sokáig nem tudtam vele mit kezdeni, de a csaj dumái pl. szerintem zseniálisan megmutatták a női lélek működését."


OTT a pont. Tökéletesen így láttam én is!

candyperfumegirl 2008.02.21. 17:06:43

Akkor van egy hírem: nem minden nő működik így. Sőt.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.21. 17:09:10

na végre!! vége a tritteres szálnak:))) már csak ezért is tetszene ez az epizód. de szerintem egyébként is ez volt az évad egyik legjobb része. nekem bejött a kiscsaj alakítása is. kellő arányban volt hülyebeteg, és vicces beszólás, egy kis filóval. egyedül cameron kezd az agyamra menni ezzel a terézanyu mentalitással, ráadásul szerintem szarul is játszik. remélem előbb-utobb kiírják a sorozatból, szerintem csak javára válna.
na mindegy. a lényeg a lényeg, ez egy qrva jó epizód volt:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.21. 17:16:55

ficere
nagyon fiatal lehetsz még, ha azt gondolod, ebben megmutatták a női lélek működését:)) candyperfumegirlnek van igaza, szerencsére a nők nem egy rugóra működnek, mint mi faszik:))

Caeiro 2008.02.21. 17:48:52

Ez a rész állati vontatott és unalmas volt. Sosem fordult még elő velem, néztem, még hány perc van vissza! A világnézeti vitánál már arra gyanakodtam, hogy a forgatókönyvíró az Aranymálna-díjra gyúrt.

FlybyWire 2008.02.21. 18:34:12

Bombadil Toma · artlobo.blogspot.com/ 2008.02.21. 17:16:55

Aha. Ezek szerint te ismersz megerőszakolt nőket...
Sosem írtam, hogy minden nő így viselkedik, de a csaj alakítása nagyon is jellemzően nőies volt, jól megragadta a lényeget.
Amúgy idősebb vagyok, mint hinnéd, sajna :(

FlybyWire 2008.02.21. 18:35:03

candyperfumegirl 2008.02.21. 17:06:43

Ok, remélem te sosem kerülsz ilyen helyzetbe, de azért merész, hogy meg tudod ítélni, hogy viselkednél egy ekkora sokk után...

Fega 2008.02.21. 19:09:01

Szerintem az egyik legjobb House rész ever, és ne felejtsük el, hogy amerikában az a rész volt az ami hatalmasat dobbantot nézettségileg!

candyperfumegirl 2008.02.21. 20:50:15

"de azért merész, hogy meg tudod ítélni, hogy viselkednél egy ekkora sokk után... "

Ilyet sehol nem mondtam, ne olvass bele olyat, amiről szó nem volt.

madz 2008.02.21. 21:14:28

candyperfumegirl, oké, nem mindegyik nő, de én speciel igen :) a férjem csak kapkodta közben a fejét, mintha engem hallott volna

Nephin 2008.02.21. 22:35:05

Nekem is a top3-ban van ez a rész (a másik kettő az első szezon záróduplája). A szinkron/fordítás sokat levett róla, eredetiben sokkal ütősebb mind a lány, mind a haldokló öregúr (nagyszerűen játszanak, a lány és House interakciói pedig szimplán wow),a "So life is...it's a series of rooms. And who we get stuck in those rooms with, adds up to what our lives are..." szövegrész a mottómmá is vált. :) Annak idején tátott szájjal néztem.

FlybyWire 2008.02.21. 23:05:51

madz 2008.02.21. 21:14:28

Én is totál, mintha a párom lett volna :))

FlybyWire 2008.02.21. 23:07:22

Nephin 2008.02.21. 22:35:05

Ja, engem is megdöbbentett, sorozatban ritka az ilyen minőségi epizód (mind színjátszás, mint forgatókönyvben Emmy-gyanús volt ez a rész :)

FlybyWire 2008.02.21. 23:08:01

(mind színjátszásBAN, minD forgatókönyvben)
Késő van :)

FlybyWire 2008.02.21. 23:18:42

Azért a végére itt is beáll az IMDB-s arány (14-15 embernek atom bejön, 7-8nak nem :) ha jól számoltam.
Jóéjt!

Teru 2008.02.22. 01:12:16

Csatlakozom a nemtetszését kinyilvánítók táborához. House out-of-character volt, amikor leállt ezzel a csajjal vitázni, aki meg egy Mary Sue. Ergo: ha ilyen epizódra vagyok kíváncsi, keresek valamit a fanfiction.net-en. Ehh.

marcilu 2008.02.22. 08:49:58

Eddig még nem szóltam hozzá. De egy ilyen ellentmondásos rsznél nem tudom megállni, hogy gyarapítsam a kedvelők táborát.
Nekem nagyon tetszett, szerintem a csaj figurája remek volt, zavart, és válaszkereső... Egy okos nő, akivel olyasmi történik, amit nem tud megérteni... Tetszett az 1 szoba, 2 ember filozófia, van benne valami csodásan zseniális. Kicsit úgy éreztem, hogy a lány a domináns ebben a szobában, és House csak az ő szolgálatára van jelen...
A Cameronos szál gyomorforgatóan bűnrossz volt.

FlybyWire 2008.02.22. 10:03:31

"Nekem nagyon tetszett, szerintem a csaj figurája remek volt, zavart, és válaszkereső... Egy okos nő, akivel olyasmi történik, amit nem tud megérteni... "

Pontosan...

krumplicukor 2008.02.22. 11:25:11

FeGa: nem ez a rész volt, ami megdobta a nézettséget, hanem az American Idol. Valóban ez a rész volt a legnézettebb a Super Bowl-os részig, de ez annak volt köszönhető, h téli szünet után jöttek vissza (nagy volt a hájp) és addigra elkezdődött az AI is. A következő rész már szépen visszaállt a szokásos AI utáni nézőszámra.

Nekem a részben nem a csajjal és az ő viselkedésével volt bajom, hanem azzal, hogy többnek akart (erőlködve) látszani, mint ami.

A Three Stories tényleg zseniális volt, de nekem már a No Reasonnél is volt ilyen érzésem, de ott még elment (legalább láthattuk, h House mit is gondol valójában a barátairól és a csapatról), de számomra itt már semmi sem volt ami megmentethette volna ezt az üres frázispuffogtatást. Shore nem filozófus, nem is pszichológus és még csak nem is (irodalmi műveket író) író: szerintem maradnia kellene annál, amihez ért:))))

sz b&b 2008.02.22. 18:22:39

sajnálom azokat, akik szinkronnal látták csak ezt a részt. A lány hangja olyan idegesítő volt, hogy rádöbbentem, baromira utáltam volna ezt a részt, ha így látom először. brrr.

De mivel nem, nagyon szerettem ezt a részt.

"Nekem nagyon tetszett, szerintem a csaj figurája remek volt, zavart, és válaszkereső... Egy okos nő, akivel olyasmi történik, amit nem tud megérteni... "

ezzel én is maximálisan egyet értek.

FéeVerte 2008.02.22. 20:14:35

Hehe! :-)

Amíg a pasik ezt a hölgyet egy okos nőnek látják, nincsenek veszélyben a "fejet mozgató nyak" típusú nők, akik valóban okosak. :-P
Jó, tényleg durci arcocskája volt, meg duzzadt ajkacskái, de okosnak inkább Hillaryt mondanám...

marcilu 2008.02.22. 20:44:40

Well, well. Én spec egy nő vagyok. Talán nem az emlegetett fajtából. Mégis okosnak tartottam a csajt... Gondolkodó ember, véleménnyel, és ami nagyon fontos, képes kontaktusba kerülni egy másikkal, felfogni a mondandóját.
(((Nagyon zárójelben: Attól, hogy valaki egy aszexuális tyúk - Hillary, nem lesz okos. Legfeljebb ravasz.)))

FéeVerte 2008.02.22. 22:52:16

Akkor én nagyon okos vagyxok. :-) órákig tudok filozófiai művekből származó szállóigéket idézgetni.
(((Nagyon zárójelben: mi volt a csaj saját véleménye? House frázisai összeálltak valamiféle világképpé, de szegény "okos" csajé valahogy nem. vajon miért? )))

Ha ravasz= taktikus, akor zárójeleiddel egyet értek, ha nem, hát nem.

klasztika 2008.02.23. 10:18:00

így pár nap elteltével már nem bánom annyira, hogy megnéztem, de a reklámoknál csak az tartott pl. a tv előtt, hogy hátha ezután fog történni vmi..hátha..:)
amúgy (szerencsére) ezt a sokkkot nem életem át, de ha kevésbé túlozzák el a jeleneteket, akkor nagyon ütős lehetett volna. ebben a formájában tényleg a grészklinika szintjére való (nem értékítélet, csak a kettőt összehasonlítva, ott jobban el tudnám képzelni).
így nekem olyan Scarlett O'Hara-s volt a rész:), a megdöbbentőnek szánt igazság is rendben van, de House mostani reakcióin is lehetett volna alakítani.
persze könnyű innen beszélni:)

a szinkronvitához: csak belejön a karakterbe Szabó-Sipos is, mi meg addig megszokjuk, hogy nem Clooney van a plazmán. (már annak, aki azon nézi:D ) nekem most már pl. Kulka természetes, és a régebbi, Szakácsival forgatott részek a furák.

Farky 2008.02.23. 12:55:07

A Houset követem most egyedül a tévén folyamatosan, persze pár így is kimaradt. De olyan még sosem fordult elő, hogy elaludtam rajta. Nem előtte, közben.

candyperfumegirl 2008.02.23. 14:42:12

Ahogy mondod. Nicked rulez. :)

Ross 2008.02.23. 15:26:35

tudja valaki, hogy ki volt a hetibeteg szőke csaj magyar hangja? szerintem szuperül csinálta a szinkront, jól hozta a karaktert és illett is hozzá maga a rész sem volt rossz, inkább csak kevésbé volt "akciódús", ezért tűnhet unalmasabbnak, de megvoltak a maga értékei, pl. érdekes az, hogy House aki kerüli a betegeket, rákényszerül arra, hogy beszélgessen egyikükkel azzal azért egyetértek, hogy nem ez alapján fogja valaki megszeretni a sorozatot, mert eléggé elüt a többi résztől, de kell ilyen is néha

Ross 2008.02.23. 15:28:01

bocs, a sortöréseket rakja vissza valaki :)

protkózúzó 2008.02.24. 13:44:03

ez egy szar rész volt.
Az "egy nap egy szoba"-féle komolykodó
szólamokra Ház az előző részben
még lazásan rásütötte, hogy KÖZHELY, nagy, vörös betűkkel, és jól tette. Kábé öt percembe kerülne összedobni egy effajta
gondolatsort, és ez nem az én zsenialitásom és filozofikus gondolataim jele lenne.
Max annyi szerepe lehet ennek az epizódnak,
hogy ezentúl jobban fogunk örülni house szokásos cinizmusának. Szőke csaj rekord idegesítő volt, tündöklésének ötödik percében már azt kívántam, halna már meg.

Ex Termesz · http://karvolt.blog.hu 2008.03.19. 10:50:49

ez nagyon rossz volt. brrr, több ilyet ne. ha ilyesmit akarnék nézni, akkor más sorozatot néznék. (de nem akarok :) )
süti beállítások módosítása