Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Journeyman 1x01 - A Love Of Lifetime

2008. február 19. 15:07 - TorrenteXY

Azért szándékozok erről a sorzatról írni, mert bár itthon sokan nem ismerik, de időutazós-scifis meg nagyonjó egyben, és bár megszűnt, de a meglévő 13 rész nekem igen tetszett. Ha itthon forgalmazzák remélem Kalandember címen fut majdan, mert ha nem, írhatom át az egészet. Nyitókép: Boldog család, palacsinta, kisgyerek, apu siet el dolgozni, és valami évfordulót emlegetnek. A hangulat reggelies. Kiderül hogy apucit Vassernek hívják, az oviban biztos sokat le”vazzer” vagy  „bazmeg”ozták. Munkahelyen főnökkel veszekszik, aki mondja neki hogy most van hősünk házassági évfordulója. Legalább értjük hogy miről beszélt az asszonnyal egy jelenettel ezelőtt. De sajnos elfelejtett valami gyűrűt, és rátör a fejfájás. Bizony nehéz az újságírók élete.


Hogy felvegye a gyűrűt, beül egy taxiba, és a semmiből jön valami villanásszerű kék-fény, de most nem a Kindóz fagyott le, hanem hirtelen a Luna kávézónál terem. A tvben épp valami meccs megy, a nép ünnepel. Nézi a meccset, és nem érti miért ünnepelnek, mert a meccs szerinte 8 éve volt. Bizonyára nem ismeri a magyar focit, itthon még mindig az ’54-es VB második helynek örvendünk. Mindenesetre a csapos megvonja tőle a szeszt. Aztán meglát egy jó kis csajt a kávézóból kikémlelve. Lívia, kiabálja, de már nem éri utol a taxival távozó hölgyeményt. Beszállna egy másikba, de az újabb kék-fény effekt után már este van, és alvó pozícióban taxi-potyázik.

Megint a Lunába megy, és természetesen késik, de az asszony nem dühös, hogy lekéste az évfordulót. Elterpeszkednek vacsorázni, és elmeséli a napját. Véletlenül megemlíti a másik nőt, Líviát is, így kamuzni kell az asszonynak hogy mennyire jó bőr. Utána ünneplés, esti puszi a gyereknek. Pusszancs közben megígéri a porontynak, hogy elmegy valami hangversenyére. Ránézésre öt lehet a gyerek, így szurkolunk hogy Vasser ezt is késse le. Este ajándék szex, a szép gyűrűért. Hajnalodik, az asszony igényelné a reggeli picsi-pacsit is, de Vasser egy csigával ébred valami homeless táborban. A semmiből támadó lovasrendőröktől megtudja ez a Golden Gate Park, akik aztán ki is nevetik, jól. Mezítláb hazafut, de a háza az utóbbi pár óra alatt úgy tűnik elromosodott. Így vegyen az ember ingatlant Los Angelesben. Bemegy, talál végre egy cipőt, de egy bézbólütős dagi megtámadja. Szerencséjére elengedi, de megtudja hogy 1987-be került.


A feleség, Katie a yardra megy, hogy bejelentsen, apuci eltűnt. A rendőr fickó látszólag közeli ismerőse, aki azonnal félredugásra gyanakszik. A már említett Líviára tippelnek, ő lehet a szerencsés, csak állítólag már 9 éve halott. Ezalatt Dan Vasser, a Kalandember a városban mászkál koszos ingben. A hangulat 80-as évek. Meglát egy fickót aki a villamosra vár, csak nem a megállóban, hanem a sínen. Vasserünk szupermenkettőként megmenti a Neal Gainesként bemutatkozó embert, aki egy nő miatt lett volna öngyilkos. Egy nő miatt! Nevetésszünet. Közben bestelledett, Kalandemberünk hazakalandozott, de az asszony látszólag nem örül. Mikor megpróbálja beadni hogy 20 évet utazott vissza az időben, Kati olyan fejet vág, hogy inkább elhinne egy fűszoknyás jetikkel paráználkodós sztorit, mint ezt.


Másnap reggel újabb lebaszás következik, ezúttal a főnöke kekeckedik, aki szerencsejátékra gyanakszik. Mindegy, jöhet a munka, közben Vasserünk rágoglézik Neal Gainesre. És létezik! Meccsoda izgalmak. Mi tehetne erre rá jobban, mint egy kis rajozósmusztáng vezetés, közben blótószos headszettes telefonálás és persze megint jön a kék-fény robbanás. Otthon közben dráma zajlik, a tvben a család látja ahogy apa kocsija oszlopnak csapódott. Kati kimegy a helyszínre, ahol azt hiszik Dani elmenekült a helyszínről. A dráma folytatódik, most már drog-rehabra küldenék hősünket.
Nem tudom viccnek szánták-e, de mikor Kalandember ébredezik az újabb utazásából, épp egy villamos készül őt elütni. De megmenekül, közben pofátlanul iphone-t reklámoz.


Ennek ellentételezéseként egy nyolcvanas évekbeli téglafonos menedzserpofa lehülyézi a headszettje miatt.  Mivel egyre inkább úgy tűnik, célja van az időutazgatásnak, feltűnik Neal Gaines is. Őt Vasser az immár jól ismert Luna kávézóig követi. Neal leül egy hölgyhöz, akivel a családalapításon veszekednek, majd sértődötten továbbáll. Vasserünk odamenne smúzolni a kisasszonyhoz, de sikeresen felborítja a pincérnőt. Kiderül hogy a pincérnő az említett Lívia, aki ekkor (’90-ben) még nem ismerte Vasser pajtásunkat. Kis dumcsi Líviával, de ez se tarthat örökké, mert Neal barátnője elsiet. Szerencsére beszél vele, a nő elmondja hogy terhes, így kamu családi sztorikkal rábeszéli a gyerekvállalásra.


Közben Vasser fiát hallhatjuk zongorázni, nem is olyan rossz…egy öt éveshez képest. Mindenki örül hogy apa is odaért, kivéve anyu, aki újfent leteremti Danit. Szegény, inkább hinnék őt drogosnak mint őrültnek. Itt senki sem tudja hogy például a ’Vissza a jövőbe’ egy igaz történet dokumentumfilmje? Mindegy, főhősünk ékszerészhez megy, mert a már említett eljegyzési gyűrű még nem volt teljesen kész. Immár csillogó gyűrűvel menne haza újabb adag szexért, de otthon már egy kész koalíció várja, hogy segítsenek neki. Hiába magyarázkodik, zombiként mormolják a „segítünkrajtad”-kliséket. Sajnos azonban jön az egyszer már látott rendőr, aki most letartóztatná Vassert cserbenhagyásos gázolásért. A rendőrségen szerencsére kiderül, a srác csak beszélni akar vele, mi a probléma. Ő sem hiszi el az időutazós sztorit, pedig kiderül a rendőrsrác Vasserünk öcsikéje.


A rendőrörsről kikerülve Dani ezúttal újra iphone-t reklámoz, ezúttal már használja is, Finder-spyder reklámra. A szuperjó cuccaival megtudja, hogy Nealnek születik egy fia, de később a boldog apuka legyilkolja az asszonyát meg a fiát is 1997-ben. Csavar hátán csavar, csak tudja követni az amerikai néző is. De nincs idő kombinálásra, újabb időutazás, ezúttal 1997-be. Neal is megjelenik a színen, de kalandozás helyett a nála maradt gyűrűt teszi be egy szerszámosládába, és elmegy vele leendő házába. Az a biztos, ha otthon van. Közben az akkori, ’97-es lakásába is besunnyog. Hazatér Lívia, akivel ekkortájt elég közel álltak egymáshoz, valószínűleg mínusz 20 centire. Most sem történik másképp, azonnal szobára mennek.


Úgy tűnik Daninak az időutazásos szex is megcsalásnak számít, mert még se történik akció, pedig nő legyen a talpán aki erre rájön. Elmegy Líviától de közben megérkezik Lívia 2. WTF? Úgy tűnik Lívia is időutazó. Sajnos nincs elég idő magyarázkodásra. Mivel ’97 szilvesztere van, felhívja öccsét, aki ugyebár rendőr. Infókat kérne tőle, de nem sikerül. Szilveszteri ebéd van a Luna kávézóban, és már látjuk a problémák forrását. Dani Líviával jár, eléggé el vannak jegyezve, míg Kati, Dani későbbi felesége Dani öccsével van együtt. Komplikált, de nyugi, lesz ez még rosszabb is. Kati részeg, tósztot mond, és látszódik, ekkor már bőven tetszett neki Dani. Csak jóképű amerikaiakból lehet időutazó, ez van. Szerencsére mégnemkalandember Dani elsiet, így le tud ülni a kis társasághoz dumálni és információt szerezni Gainesékről.


Újra nyomon, vagyis buszon, megvan Neal, aki kicsit levertnek tűnik. Az asszony el akarja hagyni, de Neal ezt nem engedné. Leszállás után anya és fia épp taxival elhagynák aput, aminek Neal nem nagyon örül. Kalandember segítene, de a már megszokott félig se igaz lelki fröccs helyett Nealt elüti egy busz. A sérülés komoly, eléggé halottnak tűnik a fickó. A felesége meglát nála egy pisztolyt, jujj, meg akart ölni minket.  Jönne az ünneplés, de Vasser ezúttal hazaidőutazik,  sajnos öcsi megint csak nem hisz neki. Végre fény derül a dolgokra, Neal fiát kellett megmenteni, aki egy katasztrófában később 6 embert ment meg.  Persze erről is a szuper iphone-on mutat videót.


Otthon Kati vonakodva fogadja, főleg mikor a pincéből felhoz egy csákányt meg lapátot. Kimegy az udvarra, hogy házasságmentés címén felbontsa a kövezetet, mivel az asszony még mindig nem hiszi el az időutazós sztorit. Csákány és izomropogtatás,  ásá kb. 10 centit a földben, és megtalálja a ’97-ben vett szerszámosládát, meg benne a gyűrűt. Micsoda ötlet! Azért ment haza 97-ben, hogy elrejtse a gyűrűt, és a jövőben végre higgyen neki az asszony. Szerencsére beválik, újra nagy a szerelem, jöhet az esti rosszalkodás.

Címkék: journeyman
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeanny 2008.02.19. 15:43:49

Jajj, ez így első olvasatra olyasmi, mint a Quantum Leap (vajon nézte rajtam kívül valaki??), csak ott konstans a múltakban ragadt a szegény kalandember...:) Meg vicces, hogy anno egy egész szereplő kellett segítőtársnak, itt az i-phone is megteszi...:)
Időutazás rulezzzzz!!!!

dupi 2008.02.19. 16:35:36

jó sorozat volt, nézzétek ti is. Leírva egy kicsit bonyolultabbnak mint, mint amilyen volt, de a poénok jók :) de ez a "kalandember" nekem nem tetszik, az utazó rövidebb is, ugyanaz is.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.02.19. 17:15:58

én szerettem ezt a sorozatot nagyon, jó a hogyvolt is:) én csak gyúrnimentnek hívtam a fickót:))

TorrenteXY 2008.02.19. 18:23:10

A dicséreteket köszönöm, első hogyvoltozásom, úgy olvassátok! :) Egyébként sokat filóztam, milyen beceneve legyen, nekem a Kalandember tetszett, de ha a többség leszavazza, legközelebb átírom.

dupi 2008.02.19. 19:51:15

én speciel lucius vorenusnak hívom :) De a dani is elmegy.

Denisa Wry (törölt) 2008.02.20. 08:15:57

Nagy kedvencem ez a sorozat kár hogy csak 13 része lett.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.02.20. 18:04:00

Érdekes, kár, hogy nem fogható. Elsőnek nagyon jó hogyvolt, és a galandemberrel sincs semmi baj.

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.02.23. 21:31:42

Én is végignéztem, de a történet embertelen unalmas. A szereplők jók. Olvastam a junkien, hogy talán forgatnak hozzá rendes befejezést.

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2008.02.25. 17:43:56

A Quantum Leap rohadt jó volt, érdekes, akkor még be mert vállalni a tv2 olyan sorozatcímet is, amiben nincs szó a kalandról. A Journeyman meg akkor már Az idő kalandora(i) címmel futhatna. Szerintem piszok jó sorozat volt, nagyon sajnálom a hirtelen halálát. A hogyvolt ezért igazán üdítően hat! :)
süti beállítások módosítása