Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Shark 1x11 - Khan haragja

2008. február 14. 14:55 - mg_b

A cím már sokat sejtető, ha valakinek még rémlik a Star Trek II – Khan haragja című film és Mr. Spock halála, de óvatosan megjegyzem, a Gonoszság héja (Skin of Evil) jobban illene. (Utóbbi Az új nemzedék alcímű Star Trek spin-off egyik epizódja.) Valahogy az egész rész ilyen: majdnem olyan, mintha; majdnem jó, de; majdnem nézhető, csakhogy… Ejj.

Kommandósokkal kezdünk, repülőtér, csikorgó fékek. Egy szem rendőr tartja vissza a fotósok hadát, nincs itt semmi látnivaló. Dehogynem, bazmeg, Amir Khan van az egyik gépen, keresett fegyverkereskedő és bombagyáros, ráadásul épp berongyol az FBI, hogy átvegye az ügyet Starktól. Csakhogy neki van több embere a környéken, ráadásul ha az a jet fölszáll, CASEY MEGHAL! Jesszus!

Látjuk is Casey-t megkötözve, a fő események azonban továbbra is a repülőtéren történnek. Mindenki nagy telefonálásban, befut Jessica is, mi van a mi drága Casey-nkkel, Stark, ki fogja dugni Madeleine-t? Nemtom, Jess, de szereld le az FBI-t, jó? Mosolyogj rájuk, mutasd meg a combod, csak tégy valamit, mert CASEY ÉLETE VAN VESZÉLYBEN! Érted? És olyan fontos szereplő az a mihaszna bájgúnár, hogy majdnem el is hisszük, hogy számít ez számít is valamit. Mindegy, Jessica megértő, és elküldi az FBI-os faszit a francba, végtére is fél éven át nyomozott az állami ügyészség Amir Khan után, nem most fogják átadni egy szövetségi, tehát felettes szervnek. Fő a hitelesség. Az FBI-os persze nem ijed meg, Starkéknak van tíz perce kiüríteni a terepet, utána mindenkit letartóztat, akit ott talál.

Ugrunk térben és időben, 32 órával korábban járunk az ügyészi irodán, ahol az FBI-os faszi kiselőadással untatja Starkot Amir Khanról. Kicsit morcos, mert Starkék nyomozása Khan után bezavart egy szövetségi nyomozásba, Stark és Jessica viszont egyenesen dühös, mert Khan és a bandája egy ideje robbantgat LA-ben. A faszi ettől függetlenül odacsördít nekik, Jessica pedig egy napra saccolja, amíg a szövetségiektől megjön a parancs a nyomozás leállítására. Szóval lépni kell.

Ezek után egy halom unalmas jelenet jön, hiszen CASEY VESZÉLYBEN VAN!, kit érdekel ezalatt, hogy jutottunk el idáig? De azért elmondom: Stark diszkontáron vett magának két beépített nyomozót, akik mióta csak eszüket tudják, bandatagnak adják ki magukat LA-ben, és összehozott egy akciót Khan letartóztatására. Ehhez kellett egy igazi tégla is, akit Stark bírói ítélettel kötelezett arra, hogy köpjön. Felteszem ez a legbiztosabb mód arra, hogy igazat mondasson valakivel… ejnye. Mr. Perez végül köpött, hiszen mit tehetett mást, és meg is szervezték az éjszakai akciót.

Ugrunk: A két beépített feka zsaru egy parkolóban várakozik – miközben nekünk azon jár az eszünk, hogy alig fél nappal később CASEY VESZÉLYBEN VAN! –, de bukik az akció, a begördülő közvetítő kocsijában nix robbanószer, pedig milyen jó lett volna! És kiderül, Mr. Perez hazudott, mi pedig meglepődünk jól. Csak időbe telik előkeríteni a fickót, ráadásul bevallja, hogy elrabolták a lányát, csakis ezért hazudott. Mi pedig megsajnáljuk. Mondjuk én nem, de biztos akad olyan, akit nem zavar a pocsék színészi játék.

Ugrunk, esemény van: C4-et kutatnak a kommandósok, Isaac Wright és az egyik feka zsaru betörnek egy raktárházba, de a C4 eltűnt. Ott hever viszont a másik feka zsaru holtan, ráerősítve egy aktív robbanószerkezettel – BUMM! Itt lett volna a lehetőség kinyírni Isaacot, de kihagyták, valaki más patkolt el a kommandósok közül. Na de ki nyírta ki a feka zsarut, és hogy került oda egyáltalán? Tudja fene, de Casey és a megmaradt fekete elindulnak egy nyomon, amit a feka ajánl, és CASEY nem tudja, hogy VESZÉLYBEN LESZ!

Aztán jön az infó, hogy Khan gépre szállt és menekülni készül, úgyhogy Stark és Madeline már rohannak is oda. Raina és Allende közben Perezt faggatják. Fölösleges jelenet amúgy, megint elmammogja, hogy elrabolták a lányát, meg hogy mennyire sajnálja a feka halálát Ja, és hogy a feka zsarut amúgy lefizette Khan, tudjanak már róla. Stark ekkor kapcsol, nyilván a feka ölte meg a társát, és rögtön megijed: CASEY akkor nyilván VESZÉLYBEN VAN!

Ugrunk térben és időben, mintha tényleg egy Star Trek filmben lennénk, és hurrá: visszatértünk a jelenbe, Stark már tervezi is a mentőakciót. A feka zsaru egy raktárépületben tartja fogva a Perez-lányt és Casey-t, és dörzsöli a tenyerét, Casey meg pofázik, mint aki nem tudja, hogy Khan haragja a film címe, és Mr. Spock mindjárt meghal. Készíthetjük a zsebkendőt!

Szópárbaj jön, Stark az egyetlen megoldáshoz folyamodik, felhasználja a médiát: az FBI-t faképnél hagyva újságírók serege előtt kisétál a jethez, és kihívja Khant, biztosítva arról, hogy nem fogják lelőni (hacsak nem ránt fegyvert). Aztán jól alkut ajánl neki: ha elintézi Casey és a Perez-kislány elengedését, akkor ő megvédi a szövetségiektől. És legyen tisztában azzal: ha felszáll, amint nyílt vizek fölé ér, a szövetségiek lerobbantják az égről.

Khan rábólint, Stark megkapja a címet, Allende meg viszi oda Mr. Perezt, fasz se tudja, miért. Isaac és a kommandósok rajtaütnek a raktáron, a feka zsaru menekül, fedezékként használva a Perez lány testét. Isaac meg beront az épületbe, és KISZABADÍTJA CASEY-t, aki így már NINCS VESZÉLYBEN. Hát mi lesz így a címből, vaze?

De elkezdődik a lövöldözés, a fekát lelövik, a kislányt pedig Allende menti ki a tűzvonalból. Aztán Raina felsikít, és ALLENDE MEGHALT! A kis latinó csávó, akinek épphogy egy-két értelmes mondata volt a tizenegy rész alatt, holtan hever baszki. Ezt érdemelte? Küldték volna vissza a balettba táncolni, vagy valami, csesszék meg, miért kell valakit így írni ki a sorozatból?

Ráadásul olyan mellékszereplő volt ebben az epizódban, és értelmetlen a halála, mint Tasha Yar hadnagyé volt a Skin of Evil c. Star Trek epizódban, szóval jobban illett volna az a cím. Hát vazz…

Címkék: shark
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p3d3str1an 2008.02.14. 15:19:02

hehe, látom nem tetszett a rész :)
viszont az kimaradt, hogy a besúgó először a másik fekazsarut mártotta be, és csak amikor azt holtan találták, akkor mondta el, hogy ki az igazi hunyó

moni77777 2008.02.14. 15:44:36

Köszi a hogyvoltot! Nekem sem tetszett a rész. Más volt mint szokott, szerintem uncsi, legyen inkább úgy mint régen. Egy pozitívum viszont volt: nem szerepelt Stark lánya, aki nekem baromira az idegeimre megy a sok hülyeségével. De ez a tény sem menti meg ezt a részt attól, hogy ez legyen az eddigi legrosszabb epizód. Talán majd jövö héten!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.14. 18:18:22

aszem a filmtörténelem legbénabb kommandós-akcióját láttuk tegnap. a feka csakó ott állt egyedül az ötven géppisztolyos kommandós előtt, és egy percig lövöldözött, mire valaki elintézte.

f3 2008.02.15. 08:31:08

Ez most olyan volt mintha egy Kobra 11-et vagy mit néztem volna. Gyenge :(
süti beállítások módosítása