Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x20 - The Descent

2008. február 14. 16:05 - sixx

Mikor az ember azt hitte volna, hogy a KlónSzlón lesz az évad főgecije és az utolsó pár rész középpontja, a 18. epizódban a készítők húznak egyet, és elintézik a problémát egy tipikusan Aliasos kütyüvel - akkor mi lesz az utolsó három részben? Hát pofáraesás, az, de ne szaladjunk előre. Buborékmentes hogyvolt következik.


A CIA raktárában kezdünk, ahol egy pre-alkoholizmus előtti Billy Zane-re kísértetiesen hasonlítő őrt szúr mellebe Mihály, a félszemű orosz a Lostból, bár most mind a két szeme megvan, és nem is úgy hívják. A különleges kutatások raktárában vagyunk, a gonoszok (mert többen is vannak) lenyúlnak egy rakás Rambaldi-cuccot. Syd hazamegy, ahol Sophia és KicsiSyd várja, muhaha, ha tudnátok, hogy ez Elena Derevko, nem ölelgetnétek a némbert. APO, KémFater már kurva jól van, Vaughn megy is vele beszélni, de Marshall akadékoskodik egy sort, erre kiderül: Vaughn megkéri Syd kezét, és reméli, hogy ezért KémFater nem lövi majd térden.

A leánykérés KémFater viszonylatban egész jól zajlik, tehát nem tépi ki Vaughn gigáját azonnal, de ez nem azt jelenti, hogy odáig van az ötletért. Mielőtt elszabadulnának az indulatok, megszólal a riasztó, lockdown van érvényben, minden bizonnyal felfedezték a betörést. Fel hát, és jönnek házkutatni, sőt, mennek Sydékhez is, baj van, nem is akármilyen. KicsiSyd éppen a zuhanyzóból mászik elő, de ez nem akadályozza meg abban, hogy pofán verjen egy ügynököt, és elvegye a fegyverét, a törölköző meg biztos oda van ragasztva a melléhez, mert nem esik ke közben, eh. A kutatást Agela Basset, azaz a főnéni vezeti, aszongya, hogy dolgok tűntek el, emberek haltak meg, KicsiSydnek meg magyarázattal kell szolgálnia - biztos rájöttek, hgy az ő gépéről tört be az adatbázisba Elena.


A házkutatás során a lakásban több fegyvert találnak, mint a Magyar Hadsereg állományában, meg egy notebookot, amit ugye más nem használhatott, csak KicsiSyd, és pont erről kódolták ki a raktár ajtaját, ajaj. Közben Random Ügynök1 poloskákat keres a lakásban, és ugye aki keres az talál is, megvan a nyaklánc, amit Elena adott KicsiSydnek. Megérkezik KémFater és Arvinbácsi is, senki nem ért semmit, Sophia Vargas tiszta volt, amikor vizsgálták, de KémFater ebben nem hisz, és kijelenti, hogy Sophia = Elena. Végre, valaki használja a fejét is. Arvinbácsi ennél kissé idegesebb, az kéne még csak, hogy Elena összeszerelje a Rambaldi cuccokat. Ja, az tényleg végzetes lenne, ha egy gömbhöz hozzácsatolnak egy tekercset, megöntözik valami folyadékkal és szimbola lesz belőle. Ezt a dialógust akár Rejtő Jenő is írhatta volna.


Az APO-ban mindenki ideges és/vagy szomorú, Sophia nem jutott el egy állomásra és/vagy reptérre sem, van remény. Arvinbácsi lelkiismeretfurdalást színlel, és közli, hogy ezt a szart ő kavarta, megy, és feltakarítja. Elena ugyanis Lazlo Drake-hez (ez milyen magyar név már???) fog fordulni, megint mi vagyunk a főgecik? Bárcsak beszélne Syd megint magyarul, annyira édes volt a múltkor is. Kína, flesbekk, KicsiSyd és ArvinBácsi Lazlo Drake-hez megy, mert neki van egy fasza műszaki rajza, amiből kiderül, hogyan kell összeszerelni a Rambaldi-miskulanciát. Lazlo le van nyűgözve KicsiSyd láttán, mert a csaj olyan neki, mint Szűz Mária, de ez sem elég, hogy átadja a  rajzot, ahhoz kell ugyanis az Élet Gömbje vagy miafasz, az meg akkor még nem volt Arvinbácsi tulajdonában.


KicsiSyd balra el, Lazlo meg teljesen kiakad, úgy rá van kattanva, mint Orbán Viktor az "igen" és a "népszavazás" szavakra, Arvinnak ez kurvára nem jön be, mit akarsz te a lányomtól, perverz állat? Hát ő az egyetlen, aki meg tudja szerezni a gömböt, Arvin bazmeg, ezt te is tudod! Mert ő az élő megtestesülés (minek)??? Ugrunk Sienába, ahol minden bizonnyal a gömb van, amolyan Indiana Jones-szerű régészkalandnak tűnik a dolog, Arvin megszállott korszaka sokkal ütősebb, mint ez a mostani, normális. Valami földalatti üregben vagyunk, ahol maguktól gyulladnak be a fáklyák, középen pedig egy üveglap, rajta oszlop, azon egy doboz, amit csak KicsiSyd tud megszerezni.


Rambaldi ugyanis ötszáz évvel ezelőtt úgy írta meg a dolgot a nagykönyvben, hogy csak KicsiSyd mehet el a dobozért, hiába recseg alatta az üveg, mint az  állat. A doboz kinyitva, benne egy gömb (mecsoda meglepetés), amit megérintve Nágyja apokalipszist, októbert 23-ra hajazó rendőri jelenlétet és horrort vizionál, még jó, hogy hagyja a dobozt a francba, pedig Arvinnak már habzik a szája az izgalomtól. Persze, hogy úgy dönt, hogy ő is el tudja hozni a dobozt, besétál az üvegpadló közepére, ami faszán megreped alatta, és lezuhan egy gödörbe. Önfejű ez, nem is kicsit, KicsiSyd megmenti, amit most már lehet bán is egy pöttyet, de utólag mindig okosabbak vagyunk. Vissza az APO-ba, eligazítunk, Arvinbácsi beszámol arról, hogy Lazlo ismeri Rambaldi "végjátékát", ami nem egy gyerekjáték, ismerve az eddigi szarságokat, amiket a cuccok elkövettek. Megvan a kapocs a magyarhoz (persze, hogy megvan), egy milliomos gyökér személyében, akivel TUTI, hogy egy klubban kell majd találkozni. Dixon halkan megjegyzi, hogy Arvinbácsi nemigen beszélgethet Lazlóval, mert ugye ez Rambaldi-cucc, arról meg le van tiltva, de mint anyiszor, nem hallgatnak rá.


Cannes, Syd egy elkényeztetett gazdag picsát alakít egy exluzív ékszerboltban, ahol ez a milliomos is császkál, és totál paraszt módon viselkedik, de jól ál neki. A lábát is mutogatja, nem is rossz. A milliomos faszi természetesen azonnal beleesik, ó jaj. És mindkettőjükön van Rambaldi-tetoválás! Király. Syd megtudja, hogy Lazlo Drake hol van, és Arvinbácsi társaságában megy a találkozóra, Mexikóba. Vaughn közben otthon szomorkodik az elmaradt leánykérés miatt, de ez senkit nem érdekel. KicsiSyd Marshalt vegzálja, nyomozzuk már le az Elenától kapott nyakláncot, mondja, de túl közönséges darab, bárhol készülhetett.


Mexikó, Syd és Arvinbácsi vitázik egy sort, senki nem hisz senkinek, fasza lehet így melózni. Megtalálják Lazlo lakókocsiját, meg a halott magyart is, Elena is megtudta a címet ezek szerint, nem mintha csodálkoznánk rajta. Arvinbácsi Sydet hibáztatja, bazmeg, ha nem kellett volna rád várnom, akkor ideértem volna hamarabb. Syd észrevesz valamit (egy kamerát az egyik fán), és a lakókocsiban keresi a rögzítőt, megvan. Tényleg Elena volt az, aki kinyírta a magyart, de mire kiderülhetne, hogy hol vannak a cuccok - mert éppen elmondta volna - ARVINBÁCSI NYAKONSZÚRJA SYDET egy fecskendővel, tudtam, hogy geci!!! Neki kell a Rambaldi-miskulancia!!!


Otthon Dixon felelősségre vonja a főnököt, hogy lehettél ilyen hülye bazmeg? És megcsókolja! Ezek dugnak!!! Micsoda rész ez már! Syd síkideg, és KémFaterrel közösen kitalálják, hogy csak Kátyja Derevko segíthet nekik. Isabelle Rosselini iszonyú jó, minden perc élvezet, amit a képernyőn tölt. Az infóért cserébe Kátyja ki akar jutni a sittről, ez nem fog annyira könnyen menni. Kiderül, hogy Elena már évek óta a Rambaldi-izékre hajtott, és ehhez a Covenant nevű szervezetet használta fel - ettől KémFater kissé kiakad, bazmeg, hogy lehettünk ilyen idióták? Elena volt a legszemetebb Derevko, mint kiderül, és KémMuter pont azon volt, hogy megállítsa. Szédülök, esküszöm.


Syd megtudja, hogy Elena Prágában van, irány a cseh főváros, ott is egy vegyiüzem. Ugrunk, Elena egy nagyon pöpec blézer-nadrág kombinációban fogadja Arvinbácsit, akit az emberei rángatnak be hozzá. Miért jöttél ide, Arvin? Csak nem a tervemet akarod meghiúsítani? Hülye tyúk, én mindent tudok Rambaldiról, segíteni akarok. Most akkor ez is csak egy álca, vagy mi? KicsiSyd, Syd és Dix a vegyiüzemnél, este van, de ettől még legalább negyven ellen tobzódik a gyárban. Ezek most mind meg fognak halni??? Nem, a lopakodós módszert választják. Dix végignézi, ahogy egy rabot elvezetnek az üzemből, és nem nagyon érti, hogy mi van - mi sem, de mi nem láttuk az arcát az illetőnek.


Az nagy csodálkozásában Dix elfelejti az alapvető biztonsági szabályokat is, és Arvinbácsi becserkészheti, aminek a vége elég csúnya lesz szerintem. Syd és KicsiSyd nekilát legyakni az ellent, közben Elena hátbalövi Dixet, kétszer! A tesók elég ramaty állapotban találják Dixont, akit azonnal haza kell szálítani, ez az akció befuccsolt. Kérdem én: mi lett a gyárban császkáló negyven ellenséggel? Otthon az igazgatónő lebukik Sdy és KémFater előtt, hehe, mert a kórházban simogatta Dix arcát. Arvin közben Elenával kocsizik, és vésztjósló hangvételű beszélgetést folytatnak.


Az epizód végén Vaughn és KémFater visszatér az első percben megkezdett leánykérésre, és KémFater beadja a derekát. Sdy és KicsiSyd a kórházban tárgyalják ki Arvinbácsi szemétségét, majd elmondjuk Maunikának! Ez egy nagyon szemét apa! Dix magához tér, és el akar nekik mondani valamit: a fogoly, akit látott nem más, mit IRINA DEREVKO!!!! MERT KÉMMUTER ÉL!!!! YEAH!!!!

Címkék: alias
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli 2008.02.14. 16:41:48

Drék László, muhahahaaa.
Ej de tudtam, hogy Kémfater jó arc és mégsem volt Anyu-gyilok!!! Yess! Már csak két rész a végéig...

k.Tomi 2008.02.14. 17:26:22

Jókis fordulatos rész volt.

Ez az Elena mekkora geci. Láncraveri az egyik tesóját. Nameg ő volt végig a Társaság főnöke. Azaz ő volt Fogtündér és Sark fönöke is. :)) Tényleg Fog Muter-rel mi lett? Ő is társaságos volt. Elmenekült vagy elkapták?

Mégre visszatért Arvin is. :) Sokkal jobb így Rambaldi mániás megszállottként, mint APO főnökként.

úrilány 2008.02.14. 17:39:46

hiányoznak a buborékok, de megértem....komoly egy epizód volt ez.....leánykérés,meg ilyenek, meg kémmutter is él...

(Isabelle Rosselini-nek meg ezen a képen tisztára olyan a tekintete, mint az anyjáé:))

candyperfumegirl 2008.02.14. 18:01:05

Tiszta Lost crossover volt ez a érsz, még flessbekkek is voltak. :) Tetszett. Pedig engem a 3. évad nyitóepizódja óta frusztrál, hogy hol a francban van már Irina, és ezt a kérdést minden egyes epizódban felteszem magamnak. Szeretem az Aliast, de azért kimondottan mérges vagyok, hogy ilyen kurvajó karaltereket ilyen hosszan parkolópályára tesznek. Nem vagyok felspoilerezve, úgyhogy csak reménykedem, hogy a követlezőben már tényleg lesz. Most már TUDJUk hogy él, ide vele!

És végre Evil Sloane is back! Kezd már egészen oldschool lenni az Alias, ennek örülök.

Isabella Rosellini valóban egy istennő, az egyik legjobb húzása a sorozatnak, csak remélni tudom, hogy lesz közös jelenete Lena Olinnal.

És imádom, amikor Syd elkényeztetett hülye gazdagpicsákat játszik, azok az álcái a legviccesebbek.

(azt pedig csak zárójelnben jegyzem meg, hogy a buborékmentes hogyvolt nekem szimpatikusabb, mert lehet, hogy ezzel a véleményemmel egyedül vagyok)

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.02.14. 18:01:30

szuper rész volt, végre!!!!
Arvin egy dög (imádom) és Lena Olin is lesz remélem a következő évadban, mert kell. és Sark is kellene, nagyon.

Gabba 2008.02.15. 09:35:08

sixx, a rejtőjenős mondatért nagyon köszi, bennem is hasonló fogalmazódott meg a sok kavarás láttán.
A korházban meg nemcsak arcsimogatás volt ám, hanem csók is!

Gabba 2008.02.15. 14:51:36

Ez a Mihály bajusszal még ellenszenvesebb, mint félszeműen.

Amúgy meg mi van Weiss-szel? Már két rész óta meg sem említik.
süti beállítások módosítása