Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x15 – A szemfényvesztő

2008. február 12. 11:20 - Deana W.

Már akkor sejtettem, hogy ez jó rész lesz, amikor az emlékeztetőben csupa olyan jelenetet vágtak nekünk össze, mikor Dean és Sam szívatják egymást és válogatott kedvességeket vágnak egymás fejéhez. És tényleg. Vicces volt, kár ha valaki lemaradt róla. És Dean megint gyönyörű volt... Egy idősödő, de még mindig jóképű professzor esetével kezdődik az eheti nyomozás. A professzor késő éjszaka az egyetemi irodája felé tartva egy a tél ellenére igen lengén öltözött csinibabába botlik, és kb fél perces kéretés után fel is viszi magához. A hölgy rövid úton felkínálja bájait a tanárnak, aki kifejti milyen erkölcstelen is volna elfogadnia az ajánlatot – miközben már épp a lány manduláit készül tanulmányozni. Pedig jobban tette volna, ha ezúttal megpróbál uralkodni a micsodáján, mert a szépséges lány hirtelen szépséges, félig rohadó zombivá változik át. Ez annyira kiakasztja a profot, hogy fejest ugrik a negyedik emeletről.


Egy héttel később a W. fiúk már a városban nyomoznak az eset után. Kissé feszült a hangulat köztük: Dean azt hiszi, Sam lezúzta az Impalát, amiért ő eldugta az öccse számítógépét, osztják egymásra rendesen. Mielőtt azonban elfajulna a vita a fiúk közt, Bobby toppan be a hotelszobába. A srácok hívták, hogy segítsen nekik az ügy megoldásában, mert ők ilyet még nem lőttek. A professzor halálhírére jöttek ide, mert az épületről, ahonnan kiugrott, egy kísértetlegenda kering. A kocsmában Sammy két egyetemistánál puhatolózott a helyi városi legendáról. Jen szerint 30 éve egy diáklány lett itt öngyilkos, miután a professzora, aki a szeretője volt, szakított vele. A nagyon ördögi 669-es szobából ugrott ki az ablakon és azóta kísért itt. Igaz, a legenda szerint senki nem éli túl a vele való találkozást, ezért a barátja, Curtis szemtanúk hiányában kissé kételkedik a történet valódiságában.

Eközben Dean is lelkesen nyomoz: épp három purple nurple koktélt gurít le gyors egymásutánban. (Sajna nem tudom ennek mi a magyar megfelelője, és nem láttam szinkronosan sem, de cserébe itt egy recept: ¼ oz. blue curacao, ¼ oz. vodka, ¼ oz. alma likőr, ¼ oz. grenadine. De van Malibus és Jégeres változata is. Nyami.) Az italok mellé egy okádni készülő, kissé közönséges, Starla nevű hölgyeményt próbál becserkészni. De álljunk csak meg egy pillanatra! Dean kikéri magának ezt a leírást, ő teljesen másképp emlékszik az esetre: a csaj nem is volt közönséges, kifejezetten értelmes, elegáns fiatal hölgy volt, és képtelen volt ellenállni Dean szépségének. Sőt, épphogy Sam volt irritáló az okoskodó blablájával. Bobby kezdi nem érteni mi baja a két hülyegyereknek, miért csesztetik egymást, de egyelőre folytassuk a történetet.


Sam tovább meséli, hogy a kocsma után ellátogattak a Crawford Hall-ba, és a gondnok fickó segítségével bejutottak a professzor irodájába (ahol Sam szerint Dean vagy tíz csokit tömött egyszerre az arcába és teli szájjal beszélt). Ez a gondnok fickó találta meg korábban a holttestet is, és lelkesen mesélt az egyébként erkölcs és etikát oktató tanár piszkos kis titkairól (szerinte több seggel volt kapcsolata mint egy vécéülőkének…). A helyszínen azonban Sammyék nem találtak elektromágneses jeleket, és 669-es szoba sincs, szóval a legenda igen gyenge lábakon áll. Sam azért utánanéz az épület történetének (Dean ekkor lebukott, hogy a bustyasianbeauties.com-ot nézegeti :) ). Semmi különöset nem talál róla, azonban az események egyre furcsábban folytatódtak.


Dean elbeszéléséből megtudjuk, hogy a korábban a kocsmában iszogató srác, Curtis hazafelé tartva különös esemény áldozata lett, szintén a Crawford Hall-nál. Egy fénycsóva jelent meg fölötte és elrabolták a földönkívüliek. Na, ez már Bobby-nak sok, látott már az életben pár hihetetlen dolgot, de ufót még soha. És bár W-ék sem nagyon hisznek benne, azért elbeszélgettek az elrabolt sráccal. Curtis először egy tipikus ufóelrablós sztorit mesélt el, de végül aztán bevallotta a kínos részleteket is: gyanúsan sokszor dugtak szondát a seggébe (Dean szerint ribancot csinált belőle egy űrlény :) ), de ami még ennél is megalázóbb, arra kényszerítették, hogy LASSÚZZON EGY UFÓVAL!!! ROTFL.


Bobby ezt már végképp nem akarja elhinni, de Dean tovább folytatja a sztorit: az elrablás helyszínén egy nagy kerek égésnyomot találtak a füvön, pont amilyet egy repülő csészealj hagyhatott volna. Nem értik, mi lehet a kapcsolat a dühös kísértet és a kívánós E.T. között, ezért tovább nyomoznak, Curtis szobatársát kérdezik ki. Sam nagyon megértő a sráccal, jóformán sírva fakad, hogy milyen nehéz lehet neki, bátor kis katonának nevezi és össze-vissza ölelgeti – legalábbis Dean szerint, mert Sammy mindig ilyen buzis dolgokat csinál. Hehe. Szóval a kissráctól megtudjuk, hogy Curtis már nagyon megérdemelte ezt az elrablást, vagy akármi is volt, mert jó nagy szemét, ő szokta szervezni az újoncok beavatását, ami elég durva szívatás. Dean szerint ez lehet a kapcsolat az esetek között: a professzor is és Curtis is jó nagy szemétláda volt. A nőcsábászra lecsapott egy halott nő, a szívató mestert jól megszívatták - mindenki a neki való büntetést kapta.


Közjáték: a hotelba visszatérve Sam sehol sem találja a laptopját, és rögtön arra gyanakodik, hogy Dean dugta el. Ő persze ártatlannak vallja magát a géplopásban, és már most figyelmezteti, ha Sam neadjisten bosszúból az autójához nyúlna, hát addig él. Bobby kezdi elveszteni a türelmét az állandó civakodás miatt, de azért tovább hallgatja a történetet. Még egy szokatlan esemény történt az egyetemen, a Crawford Hall-nál, ezúttal egy kutatóval, aki állatokon kísérletezett – azaz pöcs volt, beleillik a képbe. Hazafelé menet egy csatornában meglátott egy csillogó órát, amit megpróbált kiszedni onnan – de szerencsétlenségére volt ott valami más is, ami elkapta a kezét és kampec lett neki is. A helyi rendőrök nem tudták, mi tehette ezt, így nem hozták nyilvánosságra a halál okát. Ezért a fiúk betörtek a hullaházba, hogy jobban szemügyre vegyék a halottat – illetve ami maradt belőle, egy kart és egy lábszárat. Broáf. Sam a maradványokat vizsgálva talál valamit, ami pont olyan mint egy alligátor pikkely (hát, ha ő mondja…). Továbbra sem értik, mi lehet ez az egész, talán bizonyítékot találtak egy újabb városi legendára, a csatornában élő óriás alligátorra? Ekkor döntöttek úgy a fiúk, hogy idehívják Bobby-t, hátha ő érti, mi folyik itt.


Közjáték 2: mielőtt Bobby ideért, még átvizsgálták a csatornát. Nem találtak semmit, viszont Dean kiszúrt kerekekkel talált A Kocsira – mellette elszórva egy köteg pénz, S.W. monogramos pénztartóban. Dean szerint ez pont elég bizonyíték, hogy Sam a tettes, aki persze tagad és a vita egy jó kis testvéri bunyóval végződik (azta!) Bobby teljesen készen van már ettől az ovis veszekedéstől, és rávilágít, hogy ha végre mindketten kihúznák a fejüket a seggükből, egyből rájönnének, mivel van dolguk: egy csaló szemfényvesztővel. Sam-nak és Dean-nek ugyan lövése sem volt, de Bobby a viselkedésükből egyből levágta a helyzetet. Ezek a lények (félistenek) ugyanis folyton káoszt teremtenek maguk körül. Rájöhetett, hogy a nyomában járnak, ezért őket is jól elkapta, és végig manipulálta őket (a laptoppal meg a kocsival), hogy végül egymásnak essenek. Ezek a lények halhatatlanok, és a semmiből tudnak előteremteni vagy eltűntetni valóságos dolgokat – mint például egy zombilány, ufók, vagy egy alligátor. Halálos tréfákat űznek. Ja, és egyébként általában ember képében garázdálkodnak. És ki volt az, aki végig ott volt a tűz közelében? A gondnok fickó...


„Gondnokunk” eközben épp egy képes magazinban valami láncfűrészes kannibálról szóló cikket olvas (felvillannak a korábbi számok is ufó-elrablós-szexelős és alligátoros sztorikkal), majd a semmiből kaját és két csaj varázsol magának. Másnap Sam és Dean visszatér a Crawford Hall-ba, hogy „ellenőrizzenek pár irodát a harmadikon”. Az ál-gondnok kíséri fel Dean-t, amíg Sam kiszalad a kocsiba, mert otthagyott valamit. Igazából azért kopott le, hogy átfésülje a feltételezett félisten szekrényét, de nem talál mást, mint az újságot (Weekly World News), ami szerinte nem bizonyít semmit, végülis Dean is olvassa. Ebből megint egy jó kis vita kerekedik a két testvér között, Dean szerint tuti ő a tettes, de Sam kételkedik, ezért úgy dönt, mielőtt ledöfnék a fickót egy karóval, átkutatja a lakását, biztos ami biztos. A „gondnok” persze titokban kifigyeli a vitát.


Este van, Dean már unja a Sammy-re való várakozást, ezért egyedül megy be az épületbe. Az egyik teremből Barry White hangja szól, bemegy megnézni, mi folyik ott: a katedrán a két elővarázsolt csaj üldögél igen hiányos öltözékben egy nagy ágyon és csak Dean-re várnak. Dean nehezen, de visszautasítja a gondnok „békeajánlatát”. A félisten már tudja, mire készülnek ellene, de szerinte békén hagyhatnák, mert végülis csak olyanokat ölt meg, akik amúgy is megérdemelték a halált. És különben is, Dean elcseszte, hogy egyedül jött ide, úgysem jutna vele semmire. Vagy mégsem? Nem hát, megjelenik Sam és Bobby is egy-egy karó társaságában – az a vita délután csak egy trükk volt, átvágták a csalót!


Csak az a baj, hogy ő jobb trükköket tud: például a semmiből elővarázsolja a láncfűrészes kannibált, aki Sammy-t veszi üldözőbe, a két csinibabát meg Dean-re uszítja, hadd verjék szegényt agyba-főbe. Bobby is a láncfűrészessel küzd, miközben a trükkös fickó jót derül az egész kavalkádon. Már úgy tűnik, alul maradnak a vadászok, de ekkor Dean egy óvatlan mozdulattal beledöfi a karót a félistenbe. Egyből is tűnik minden, amit teremtett, a fiúk megmenekülnek. Hurrá!


A három vadász gyorsan olajra lép, nehogy ott találják őket egy hullával – de előbb még Sam is, Dean is (bár nem mondják ki konkrétan) bocsánatot kérnek egymástól a sok baromság miatt. Már csak egy baj van, miután a srácok elhúznak, visszatérünk az előadóba és ez nem jelenthet jót. Hát nem is, a hulla hirtelen eltűnik, ahogy a többi teremtmény is korábban. Ezek szerint a szemfényvesztő, akit Dean leszúrt, csak egy újabb illúzió volt, amit a valódi, még mindig életben lévő félisten varázsolt oda a megtévesztésükre...

Címkék: odaát
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annácska5 2008.02.12. 16:36:58

Nem könnyű egy eleve vicces epizódból poénos hogyvoltot írni, de neked sikerült! Még most is röhögök :D
Purple nurple lila mellbimbót jelent(arra utalva, hogy olyan erős, mintha úgy megcsavarnák a mellbimbóját, hogy az belilul), én legalábbis így tudom. A szinkronban tehetségesen lefordították lila libára...

Deana W. 2008.02.12. 23:22:50

köszi, de ezt tényleg látni kellett :)

purple nurple-t én is így tudom (meg egy iskolai bünti is, szerencsére nálunk nem volt divat :)) de lila liba? na ne már, ezt jobb is hogy nem hallottam...

hogy állsz a kezdeti részekkel?

Annácska5 2008.02.13. 10:48:21

Küldtem mailt :)
Amúgy az egész szinkron egy rakás sz*r volt. Néha csak fogtam a fejemet...
Pl. felcserélték a mondatokat, Dean szövegét Sam szájába adták...Fertelem volt na.

Boise 2008.02.13. 13:30:48

Jó, hogy végre az Odaátról is van hogyvolt, köszi!
Szerintem ez a lila liba dolog azért volt, mert próbáltak valami vicceset kitalálni. A purple nurple olyan viccesen hangzik kimondva, és bár a fordítás nem fedi az eredeti jelentést, szerintem megbocsátható, mert vicces szójáték lett és úgysem volt jelentősége, hogy miért is lila az a liba :) Nekem legalábbis viccesen hangzott, ahogy Dean kimondta, hogy lila liba.

A fordítás amúgy sokszor szörnyű, de szerintem, mivel a magyar megjelenés után kerül ide a hogyvolt, azért nem ártana megnézned, hisz sokan csak ezt látják, nem az angol verziót. Ettől még megírhatod előre, csak addig ne rakd ki, míg a magyart meg nem nézted, mert hátha valami magyarul más. Így ha valamit félrefordítanak, esetleg megírhatod a rajongóknak, hogy ez valójában vicces csak a fordító elcseszte. (Okie-dokie :)))

De tényleg köszi, jó munka volt!

Deana W. 2008.02.13. 14:25:58

köszi Blythe26 az észrevételt, egyébként persze hogy meg szoktam nézni a magyart is, csak múlt héten pont lemaradtam róla én is, meg a videó is :|
de majd megtanulom jobban kezelni az időzítést, vagy a purple nurple-özést nem péntekre időzítem legközelebb :D

Boise 2008.02.13. 21:46:03

Vagy szombat reggel kölcsönadom a videókazettát :)
Én is gondolkodtam, hogy írnék hogyvoltot, de nekem nincs rá időm, meg energiám, úgyhogy nagyon örülök a lelkesedésednek :)
Hajrá!

Ruffian 2008.02.16. 18:57:55

Ez klassz volt!
Nagyon szeretem ezt a sorozatot, még akkor is így voltam, mikor végülis egy kaptafára ment mindegyik rész, de úgy tűnik, most már régesrég kilépnek ebből és egyre izgibb.
Hajrá, hajrá!

Bettyno 2008.02.18. 22:12:33

köszi a "lila liba" receptjét. :-)
Nagyon vicces ez a rész! s jó az írásod is.
(Én is inkább angolul nézem real-time, a magyar szinkron hangokkal nincs is bajom, de a fordítás néha......
süti beállítások módosítása