Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x14 – Rossz vér

2008. február 11. 19:22 - Deana W.

a szerző DeanaW, igyekszünk, hogy hamarosan szerzőként az ő neve szerepeljen.

Akkor: Az előző részeket felvillantó képsor három korábbi eseményre emlékeztet minket (az ezerszer hallott „femilibiznisz, apa azt akarta hogy folytassuk”-on túl). Újranézzük a vitát a testvérek és Jo, a démonvadászok kocsmájának pultoslánya között: apjaik valaha társak voltak, de egy balul sikerült akció közben Jo apja az örök vadászmezőkre távozott (hehe) John W. hibájából, amitől a csaj kissé zabos a fiúkra. Találkozunk Meggel, akit megszállt egy démon, de a srácok jól kiűzték belőle a Salamon-kör és némi varázsige segítségével. Végül felidézzük John papa végakaratát, amit Dean-re testált a halálos ágyán (hogy mentse meg öcsikéjét a Sárgaszemű démontól, de ha ez mégsem sikerülne, akkor ölje meg a srácot. Kösz, apa!) Ja, és Dean, aki szép, ezt el is mondja Sam-nek, akinek így már minden oka meg van a parázásra, hogy talán ő az új Anakin Skywalker (gy.k. átáll a sötét oldalra).


Most: Ez a rész egy híd alól indul: Dean félőrülten telefonál Ellen-nek (Jo anyjának, a kocsmárosnőnek), hogy hallott-e valamit az öcsikéjéről, mert az egy szó nélkül eltűnt és ettől ő teljesen kész van. Senki nem tud semmit, de mielőtt kétségbe esnénk, Sam jelentkezik, és Dean már robog is hozzá A Kocsival. Sam bánatosan üldögél egy hotelszobában, véres kézzel és inggel, de gőze sincs, hogy mi történt vele. Dean, aki nem csak szép, de okos is, kideríti a recepción, hogy Sammy két napja jelentkezett be Richie Sambora néven (Sammy meg vicces lenne?), de senki nem látott semmi különöset, pl. hogy véres ruhában rohangált volna. Dean ezzel le is tudná az ügyet, elvileg az öcsi jól van, Sam-re ellenben rátör a sötét oldal para, hogy talán bántott valakit. Így végül úgy döntenek, kiderítik, mi történt vele az utóbbi egy hétben, amiből semmire sem emlékszik. Végülis ez lenne a szakmájuk, vagymi.

A környék szemrevételezése közben Sam-nek egy garázssornál dereng, hogy talán már járt itt, ami azért is elég valószínű, mert a zsebében lévő kulcs épp nyitja az egyiket. Kettes ajtó, nyílj ki! Egy kisautót találnak a garázsban, belül csupa véresen és egy jókora véres késsel a hátsó ülés alatt. Sam ettől annyira beijed, hogy megpróbálja eltűntetni az ujjlenyomatait a késről. Mert hisz nyilván nem fogdosta előtte végig az egész garázst meg a kocsi többi részét... no de sebaj, nézzük csak tovább, mi van még itt: egy doboz mentolos cigi - akkor nem lehetett Sam, hisz ő jófiú! - meg egy blokk egy benzinkútról.


A nyomozás a kútnál folytatódik. Miután Dean eltol egy-két deja vu poént útközben, bemennek a boltba, hátha ott emlékszik valaki valamire. Szegény eladó srác majd össze is szarja magát Sam látványától, és már hívná is a zsarukat, mert mint kiderül, Sam tegnap jól fejbevágta tök részegen. Dean vigasztalásképp beveti cuki mosolyát, ami most nem annyira jön be (nálam mondjuk elég hatásos lett volna), de némi készpénz segítségével kideríti, hogy Sammy tegnap észak felé indult a 71-es úton, kifelé a városból. Kösz az info-t, már autókázunk is a megadott irányba – hirtelen a sötét éjszakában, csak hogy félelmetesebb legyen a dolog.

Sam-nek megint ismerős egy kanyar, itt a vészjósló fák között egy üresnek tűnő, ámde biztonsági kamerával kiválóan felszerelt házat találnak. Ablak betörve, riasztó elvágva – ez nem sok jót jelent. Nem is, a házban minden össze van törve és egy halott ember fekszik a konyhában. Ajjajj, Sammy bajban van, de Dean még mindig hisz az ártatlanságában, ez tök ari. A halott mukinál irat nincs, viszont egy szekrényben egy rakat különleges fegyvert tart. Pont olyanokat, mint a W. fiúké, így gyorsan rájövünk, hogy nem lehetett más mint szintén zenész. Vadász. Na de nézzük meg, mi történt itt: a biztonsági kamera felvételén Sam (avagy egy Sam-nek látszó tárgy) hidegvérrel elvágja az idegen férfi torkát, amit a fiúk tök megdöbbenve néznek végig. Hát, ettől a terhelő bizonyítéktól jobb lesz mielőbb megszabadulni, mielőtt a többi vadász rájönne, mi történt a kollégával. Sam csak kesereg, így Dean jobb híján földhöz vágja a gépet, ezzel nyilvánvalóan eltűntetve róla minden adatot...


A hotelbe visszatérve Dean zseniális megoldással áll elő: egy kiadós alvás után húzzanak a francba jó messzire innen. Sam erre kiakad, mert hát nem úgy van az, mégiscsak megölt egy embert. Dean még mindig más magyarázatot keres a dolgokra (alakváltó, ilyesmi), de ez már elég gyenge próbálkozás. Sammy biztos a bűnösségében, és bevallja, az utóbbi időben többször is hülyén érezte magát, düh és gyűlölet kerítette hatalmába, amit már nem tud legyőzni. Szerinte nem is lehet ez más, mint a végzet, amit a Sárgaszemű rótt ki rá, úgyhogy itt az idő, Dean-nek végre kell hajtania apjuk testamentumát. Egy rövid szóváltás után (lőjj le - nem lőlek - de lőjj le - nem lőlek) Sam végül jól fejbevágja Dean-t, amiért az nem öli meg, majd gonosz tekintettel elhúz.


Dean másnap fejfájással ébred, a hoteles fickó szerint a másik srác már hajnalban elhajtott A Kocsival, így ideje Dean-nek is elhúznia a belét. Egy kis kenőpénz ellenében Dean még használhatja a számítógépet és a telefont, és persze rögtön ki is deríti, hova ment az öccse. A mobilszolgáltató simán beveszei az eheti kamu sztorit (cukorbeteg fia elszökött egy Justin Timberlake koncertre, és ha azonnal nem találja meg, inzulin nélkül meg fog halni), és aktiválják Sam mobilján a GPS-t. Az eredmény: Duluth, Minnesota. Duluthban ismét este van, egy kocsmában egy szőke lány a pultot törölgeti. Jo az, aki nem annyira számított a záróra után betérő Sam-re. Sam megpróbál kibékülni vele, mert végülis ő aztán nem tehet róla, hogy az apja béna volt és miatta halt meg Jo papája, blabla.


Közjáték: hé, Sammy, mi az a furcsa kerek égésnyom a kezeden? Á, semmiség, csak nekimentem a forró sütőnek (biztos belébújt a konyhatündér). Visszatérve a témára: Jo kissé hiányolja Dean-t, hogy nem jött ő is Sam-mel a nagy kibékülésre. Áhá, most megvagy kislány, te totál bele vagy esve Dean-be (ki nem?), haha – élcelődik rajta Sam, és közben jól beletipor a csaj szívébe, mondván, hogy hiába, mert Dean csak egy dedósnak tartja. Bezzeg ő igazán törődne vele, akár még egy dugásra is jó nála... Hát ez nem jött be, Jo nem annyira kap a remek ajánlaton, amitől Sam kicsit megerőszakolós hangulatba kerül. Na neeee, a cigi meg a pia még elment, de ezt már ki hiszi el Samről? Jo-nak is gyanús, hogy ez nem lehet az általa ismert jófiú, pláne miután szex helyett inkább leüti, kikötözi egy kicsit, és szivatja az apja halálával: hogy nem is halt meg rögtön, hanem a lény, ami elkapta, épp csak kitépte kicsit a beleit, így végül W. apuci sajátkezűleg lőtte le, hogy ne fájjon neki annyira. De Jo örülhet, most ő is csali lehet, mint egykor a papája.


Dean be is sétál a csapdába, egy jól irányzott ajtóberúgással. Kezdődik megint a lőjj már le huzavona: Sam saját bevallása szerint már nem bír az agyával, és ha Dean nem teszi meg, akkor bizony ő fogja megölni a lányt. Dean-nek erre több se kell – nem, nem öli meg, csak jól arcul locsolja szenteltvízzel az öcsköst és a biztonság kedvéért lefaszkalapozza (szánoföbics). A vizes cucctól rögtön ki is lóg a lóláb (vagy az ördög patája?): Sam szeme tök fekete lesz, a bőre meg füstölög, és igen morcos képpel kiveti magát az ablakon. Jo meg ebből egyből levágja, hogy Sam-et megszállta valami.
Akkor most már jöhet az eheti harc a gonosszal: Dean és démon-Sam valami gyárépületben bújócskáznak és szócsatáznak. A démon tovább teszteli Dean-t, hogy rá bírja-e venni a testvérgyilkosságra. Hát megölni nyilván nem fogja Sam-et, de azért lázasan gondolkodik, hogy űzze ki belőle a rohadékot. A bökkenő csak az, hogy anélkül nem tudja bántani, hogy az ne fájna Samnek is. Ellenben amíg a démon benne marad, folytathatja ördögi tervét: Sam bőrébe bújva sorra látogatja a vadászokat, és módszeresen kiírtja őket. Dean pont kéznél is van – lelövi a mólón, egyenesen bele valami vízbe. Apu fortyogó epéje vagyok.


Mindeközben Jo is összeszedi magát a kötözés utáni sokkból és a fiúk után indul. Szerencsére Dean mobilja még mindig a Smoke On The Water-t csörgi, és nyilvánvalóan vízálló is, mert a hangját követve a csaj rátalál szerelmére. Huhh, csak a vállát érte a lövés, és Dean keményfiú, ez meg se kottyan neki. Persze az sem árt, hogy Jo kiveszi belőle a golyót (áhá, ezt én is bármikor megcsinálom). A fájdalomcsillapító gyanánt alkalmazott fél üveg viszki elfogyasztása után Dean kocsiba vágja magát és démon-Sam után indul, hogy megakadályozza annak ámokfutását. Búcsúzóul még lerázza Jo-t, hogy majd hívja. De szar szöveg.


Démon-Sam eközben már megérkezett Dakotába, hogy folytassa a vadászirtó hadjáratot. Öreg barátjukhoz, Bobby-hoz megy, aki a számításoknak megfelelően tárt karokkal fogadja a srácot. Még sörrel is megkínálja a váratlan vendéget – de hoppá, Sam füstöt okád a sörtől. Nem, nem romlott meg, csak kicsit fel-szenteltvizezték, hehe. Nem lehet csak úgy átvágni egy öreg rókát, kisfiú. Démon-Sam pillanatok alatt a plafonra vésett Salamon-kör alatt találja magát (ez csapdába ejti a démonokat, nem tudnak alóla kiszabadulni). Végre Dean is ideér a nagyjelenetre, egyből le is kever néhányat öcsinek, kicsit aggódunk is a csini pofija miatt. Jöhet az eheti ördögűzés. Bobby kántálja amit kell, Dean meg addig jól beolvas a démonnak: bármit is tervez a démon társadalom Sam-mel, ő bizony nem fogja hagyni és ezt megmondhatja a haverjainak is. Nade! Démon-Sam egy jólsikerült sátáni kacaj után felvilágosítja Dean-t, hogy ez tévedés, mert ő bizony nagy ívben tesz A Nagy Démoni Összeesküvésre, ez az akció részéről magánkezdeményezés. És nem is hat rá a varázsige, ajaj.


Hát igen, a démon ugyan nem szép, de ő is okos: neki is van megfelelő handabanda szövege, ami megtöri a kört és így kiszabadul a fogságból. Sőtmitöbb, egy záró varázslattal bezárta magát Sam testébe (hát mégsem a konyhatündér szállta meg). Úgyhogy most rohadt erős: Bobby-t a falhoz vágja, Dean-t pedig iszonyatosan megveri. Közben pedig elárulja, miért pont a W. családod cseszteti: ő volt Meg megszállója, és miután anno a srácok kiűzték a lányból, egyenesen a pokolba jutott. És hát a pokol az már csak pokol (értsd: ótvar hely) egy démonnak is, ezért most, hogy kiszabadult onnan, bosszút áll és tervei szerint szép lassan halálra kínozza Dean-t. Ennek keretében Dean friss golyóütötte sebében turkál élvezettel és önérzetileg is lealázza szegény fiút (hogy milyen béna, nem tudta megmenteni se az apját, se az öccsét). Így viszont nem lehet vége egy résznek, lesz itt megoldás: Bobby miután összerakta az agyát, egy forró piszkavassal kiégeti a Sam karján lévő záró bélyeget, így végre felszabadítja a megszállás alól. A démon iszonyatos fekete füst formájában távozik Sam száján, a kandallón át. Reméljük egyenesen vissza a pokolba.

Minden jó, ha a vége jó, Sam is magához tér végre, de azt se tudja, mi van, hol van. Egy biztos, azt az iszonyatos jobb egyenest nem feledi egyhamar, amit ezután kap Dean-től. Ennyit minimum megérdemelt cserébe a nagy verésért, még ha megszállott is volt.
De ezután már minden a régi: Sam és Dean megint rossz poénokkal húzzák egymást. Bobby még érdeklődik egy kicsit, hogy nem hallottak-e egy Steve Wandell nevű vadászról, akit a napokban saját házában holtan találtak, elvágott torokkal. Hát, izé, nem. A majdnem hihető válasz után Bobby figyelmezteti őket, ez maradjon is így, mert a vadászok keresni fogják a tettest... Búcsúzóul a srácok kapnak egy-egy amulettet az öregtől, ami véd a megszállás ellen (hisz ez a démon is még valahol kint lődörög), majd gyorsan olajra lépnek. Bobby megfejthetetlen arccal bámul utánuk – vajon ez jelent valamit?


Back on the Road Again, a rész végére még jut némi elmélkedés a történtekről: Sam-et megszállták, nem tehet semmiről, de néha magához tért közben, így emlékszik miket tett, és ez szar érzés. Ki van akadva, hogy Dean nem lőtte le, és attól tart, ha komolyabb lesz a helyzet, akkor sem lesz képes rá, hogy megölje. Nem hát, de Dean megígéri, erre nem is lesz szükség, mert mindig meg fogja menteni Sam-et, ha belehal, akkor is. Sniff. Ellenben jót röhögnek, hogy egy héten keresztül egy csaj volt Sam-ben :)

Címkék: odaát
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sikamlós Jim DiGriz 2008.02.11. 21:16:04

Hajrá, hajrá, a kevés Odaát-rajongó pasi egyikeként (:D) már én is gondolkodtam hogyvoltozáson, de jobb vagyok olvasásban, mint írásban :).

WUTM 2008.02.11. 22:20:14

jó lett, jókat röhögtem (apu fortyogó epéje, hehe) :-)))))
kicsit (?) elfogult Dean javára, de ez érthető :-))

Dark Wolf 2008.02.12. 22:36:05

Már mért lenne kevés Odaát-rajongó pasi? Egyáltalán nem arra van kihegyezve a sorozat, h a főszereplők milyen szépfiúk, na meg a témák se túl csajosak szerintem... Egyik legjobb sorozat.

Deana W. 2008.02.12. 23:34:12

köszi, WUTM.
igen, szerelmes vagyok Dean-be, és? :)

azért van benne mindig egy-két jó csaj is, a pasik kedvéért ;)

Sikamlós Jim DiGriz 2008.02.14. 10:25:24

Akármerre láttam SupNat beszélgetést, a háromnegyede az volt, hogy 'Dean annyira cuuuuukiiiiiii' és 'Sam olyan édibédi' :D. Mondjuk Dean az asszonykám szerint is tökéletes pasi (külső, kocsi, duma, zene), és mindig kénytelen vagyok emlékeztetni, hogy kitalált ;D.

Deana W. 2008.02.14. 19:33:17

Dean szerintem nem cuki. Ha az lenne, nem ő lenne a tökéletes férfi. Márpedig tényleg az :DD

Bettyno 2008.02.18. 22:22:33

A 2. a legjobb évad szerintem! A 3. nekem annyira nem jött be eddig.
Dean isteni, Sammy is az:-)

Bejgli 2009.03.10. 11:10:52

Még pár év és Sammy is gyönyörű lesz, mint a bátyja... :) Deana W.: tök normális, hogy szerelmes vagy Deanbe, igazad van: ki nem??? :)
süti beállítások módosítása