Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 02x05 - Női könnyek

2008. február 08. 10:01 - kiricsiz

Az intróban rég nem látott jelenet: Pircsi és Alter együtt járőröznek. Habár az előző szériában sem járőröztek ők együtt túl gyakran, mert Alter igyekezett úgy intézni a dolgokat, hogy Szivarral legyen egy járőrben, de most ez mindegy, a hangsúly különben sem Pircsin van, hanem azon, hogy Alter járőrözik. Vida igyekszik minél kevesebbet beszélgetni Pircsivel. Ennek két oka lehet. Egyrészt Pircsi elég sok hülyeséget beszél, úgyhogy Alter nyilván nem akarja ezt hallgatni, de a másik ok a fontosabb, nem akarja, hogy faggatózásba torkolljon a dolog, hogy mit csinál ő itt, mi ez az akció és így tovább.

Eközben Zolika egy dílerrel vitatkozik az utcán. Na, ennek a dílernek sincs igazán gengszter feje, de gondoljunk bele, hogy legalább egy olyan díler biztos létezik valahol a széles világon, akinek olyan feje van, mint egy kiégett latintanárnak, és akkor ez a szereplő pont rá hasonlít. Egyébként az van, hogy Zolika egy időre el szeretne tűnni, mert Kriszta nagyon rászállt, és ezt kívánta volna megbeszélni a fickóval, aki kevéssé vevő Zolika nyavalygására. Ez a szóváltás pont arrafelé van, amerre Alter és Pircsi járőrözik, úgyhogy a zsaruk előbb-utóbb beleakadnak a két dílerbe. Igazoltatás, miegymás. Pircsi szokás szerint megint megkavarja a dolgokat, rákérdez, hogy Zolika nem Kende öccse-e. Zolika meg rávágja, hogy de. Az idióta. Aztán elengedik őket. Alter persze tudja, hogy van náluk anyag, de futni hagyja őket "az akció" miatt.

Miután a rendőrök eltűntek, a fődíler újra elkapja Zolikát és kihúzza belőle, hogy a nővére zsaru. El lehet képzelni, mi futhat át a fickó agyán.

Alter felcsörgi Bordást és elmondja neki a Zolika-dolgot, hogy belebotlottak reggel és egy közismert dílerrel dumált. Tényleg, a dílerek között is vannak ismertebbek? Akkor biztos ők a sztárdílerek. Az a lényeg, hogy a Kende-ügyet meg kell oldani, mert nem lenne jó, ha Kriszta belekeveredne. Habár nemigen értem, hogy egy utolsó kis koszos utcai díler ügye hogyan zavarhat be a giga Demsa-akcióba. Bordás viszont parasztállat, lezárja a dolgot annyival, hogy "majd megoldjuk", "legközelebb csak akkor hívjon, ha tényleg fontos". Anyád - gondolhatja halkan Alter.

Kis erdei ház. Bordás kiszáll a kocsijából és egy virágcsokorral, meg egy üveg pijával a kézben a házba be. Na vajon ki várja őt ott? Hát persze, hogy Zsuzsa, akinek a háziőrizete felér egy dobogókői üdüléssel. Ennél sokkal meglepőbb, hogy Bordás egyszercsak megbocsátott. Úgy látszik, a forgatókönyvírók mégsem akarják csak úgy ejteni a Zsuzsa-Bordás-szálat, úgyhogy fonogatják, sodorgatják tovább. Bordás nemhogy megbocsátott, de tulajdonképpen még meg is érti Zsuzsát, és nem gondolja, hogy Zsuzsa elárulta volna. (Ekkora baromságot.)

Közben kis életképek az őrsön. Kálmán bá kávét főz, ordibál, elemében van az öreg. Móricz meg faggatja Altert, hogy mit keres itt szolgálatban és egyenruhában. Úgy tűnik, megint jól össze vannak hangolva a dolgok, Móricznak elfelejtettek szólni, hogy az őrs állománya megszaporodik plusz egy jamesbonddal. Kálmán bá berakja az arcába a déli császárszalonna-hagyma-kenyér-adagját (ha jól látom), közben Alter azt próbálja kihúzni belőle, hogy látták-e Zolikát elhúzni a Dühösből a múltkor, amikor Cynthia túllőtte magát. Kálmán bá együttműködik Alterrel.

Ez az őrs olyan, mint egy találkahely. Mostmár nem csak Bordás különböző funkciójú női tesznek látogatást, hanem Klárika is, Móricz csaja. Vagy majdnem-csaja, mert Móricz nem adja olyan könnyen magát. Illetve Móricz muterja nem adja olyan könnyen Móriczkát. Móricz nem nagyon lelkesedik, hogy a csajszi meglátogatta, tulajdonképpen kicseszett bunkó vele. Persze tudjuk, hogy valójában nem bunkó, hanem fél attól, hogy Johnny leselkedik, meg hogy a muterja kiakad, ha lányokkal rándevúzgat. Szegény Klárika, ha tudná, milyen bonyolult ügy ez a Móricz.

Kálmán bá viszont duzzog, hogy Alter nem hajlandó semmit mondani az akcióról. Bezzeg, amikor rendet kellett rakni, akkor jó volt az öreg. Egyébként nincs igaza. Mint öreg, minden hájjal megkent, sokat látott zsernyák tudhatná, hogy mi a pálya. Egyedül azért bocsátjuk meg neki ezt a vénasszonykodást, mert Hollósi Frigyes baromi jól hozza a figurát, az összes díszítőelemmel együtt.

A lényeg, hogy Klárika megpróbál megbeszélni Móricz-cal egy sima, egyszerű randit, nem a világ legbonyolultabb dolga, de mégsem sikerül, ilyen indokok hangzanak el, hogy "ma este nem jó, mert anyámmal kell lennem". Kész csőd.

Zsuzsa asszongya, hogy miattam lőtték le a barátodat és majdnem mindenki meghalt. Bordás szerint meg "nem így történt". Hát akkor hogy, Bordáskám? Oké, Erikáékat azért lehetett könnyen megtámadni a hangárban, mert a védelem nuku volt, de azért mégiscsak Zsuzsa könnyítette meg Malekék dolgát.

Bordás Zsuzsa után Erikáékhoz szalad fel, hogy megbeszélje ezt a Demsa-vacsorás dolgot. Erika persze kiváncsiskodik, hogy miért olyan fontos az őrnagynak, hogy egy ezer éve nem látott haverjához elvigye a feleségét, akivel baromi rosszban van. Bordás azt kamuzza, hogy Petár rossz passzban van, mert a felesége meghalt, és ezért. Föl is csörgik egyből Petárt, aki viszont épp egy kocsiban dekkol Stirlitz-cel, egy szállítmányt várnak. Pontosabban A Szállítmányt.

(Közjáték: az kurva vicces jelenet, amikor a szuper kávéfőző bekrepál és Kálmán bá kiabálni kezd a géppel.)

Otyó és Kriszta járőrben elkapnak egy temetői szarkát. Virágokat lopott a temetőből. Be is viszik a fickót. Ennek az epizódnak ez a nagy megoldott bűnügye.

Kovalik Kálmán bától kér tanácsot a csaj-ügyben. Merthogy közben Johnny kinyomozta a körözött lány/volt osztálytársnő címét. Kálmán bá azt tanácsolja, hogy a csaj kérjen halasztást.

Demsa és emberei elkapják a két kamionost, akik a hernyó-szállítmányt fuvarozzák a franciákhoz. Demsa ráteszi a kezét az árura, mert szerinte fölösleges ide-oda furikázni vele, ha úgyis ide jön vissza. A pénzt meg ugyanúgy elküldik a franciáknak. Persze nyilván Demsa ugrálását a franciák nem fogják széles mosollyal nyugtázni, úgyhogy remélem, lesznek jó kis leszámolásos, lövöldözős jelenetek.

Estére Bordás is befut az őrsre, Kendével akar beszélni, nahát, véletlenül pont a Zolika-ügyben. Az őrnagy szerint szorul a hurok Zolika körül, nem sokáig tehetnek úgy, mintha nem tudnák, mivel foglalkozik, főleg, hogy ő adta el a cuccot Cynthiának, és főleg, hogy igazoltatták a közismert dílerrel, szóval nyoma van a jelentésekben Zolika áldásos működésének. Ráadásul Kocsisék is tudnak már róla, "látókörükbe került". Kriszta könyörög Bordásnak, hogy ne kapják el Zolikát. Csak tudna mondani legalább egy érvet, hogy ezt a hülyegyereket miért ne varrják be.

Aztán az őrnagy Alterrel is beszél és ekkor jön ebben a részben a második balfaszsága. (Az első, hogy megbocsátott Zsuzsának és még felmentő indokokat is gyártott neki nagy szériában.) Most meg lecseszi Altert azért, mert Alter "szerint" Cynthia Zolikától kapta az anyagot. "Az nem bizonyít semmit, hogy Zolika kilépett a kocsmából, mielőtt Cynthia rosszul lett. Szemtanúkat gyártson, ne elméleteket." Ekkora pronyóságot még életünkben nem láttunk. Tényleg fel kell tennem a kérdést, hogy Bordás mi a francért védi a mísz, kedvetlen, idióta Krisztát? Mondjuk Alter is épp ezen gondolkodik.

Kovalik felkeresi a csajt, a volt osztálytárnőjét, aki most körözés alatt. Lelki fröccs Anitának, miért nem vonultál be? A csaj azért nem vonult be, mert egyedül él a kisfiával, a férje lelécelt, nem hagyhatja itt a fiát. Kovalik felajánlja, hogy majd a muterja (mármint Kovaliké) vigyáz a kisgyerekre, amíg a csaj a sitten van. Kíváncsi vagyok, miután kijön a sittről, összejönnek-e.

Móricz kifelé az őrsről, épp ekkor csörög rá Klárika. De Móricz megint nem kicsit ergya. A főhadnagy megmondja az őszinteséget, hogy nem a csajjal van baja, hanem az van, hogy a muterja napokig megjegyzéseket tesz, ha randizik Klárikával. Szegény Klárika, pont egy ilyen balfaszba botlott. (Megjegyzem, ha Klárikának a forgatókönyvírók jóakaratából kifolyólag mégis sikerül átnevelni Móriczot, és rávenni, hogy álljon a saját lábára, és ha már a saját lábán áll, akkor a saját lábával billentse szépen fenéken az állandóan belepofázó muterját, nos, akkor veszítünk egy jó kis karaktert. Hova lesz akkor a tesze-tosza szűzfiú Móricz? Persze a jellemfejlődés se rossz. Majd meglátjuk.)

És a végén a slusszpoén. Demsa lakása. Petár Stirlitz-cel beszélget a kamionról. Stirlitz véletlenül kimondja a bűvös szót: heroin. Demsa jól be is fenyíti, merthogy megmondta ezerszer, ebben a lakásban tilos kiejteni ezt a szót. De már késő. Demsa nem tudja, de Denise kihallgatja az egész beszélgetést. Az sem kizárt, hogy szándékosan, mert már gyanakszik a faterjára. Ezzel zárul Miki mókatára.

Címkék: tűzvonalban
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyurmalány 2008.02.08. 11:33:46

nekem ezt a részt két dolog vitte el.

Pircsi haja, és Otyó beszólásai.

Ja, és az a döbbenet, hogy Zsuzsa pocakos. eddig azt hittem elvetette a gyereket. De még ezekkel együtt is szar rész volt.

Gn · http://www.google.co.hu 2008.02.08. 12:11:16

az a bosszantó, hogy tudnak nagyon jó helyzeteket / párbeszédeket írni/összehozni, de utána meg jönnek ezekkel a hülyeségekkel.
Zsuzsa pl mér lakik az erdészházban?? az előtt miért posztol rendőr? Miért bocsátott meg Bordás? az első 2 részben pl nem is volt szó Zsuzsáról...
Vagy a nagy kamionrablás is annyira volt valószerűtlen, hogy már fájdalmas...

a végén azt vártam, hogy elütik Moriczot kocsival...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.02.08. 12:55:18

"akik a hernyó-szállítmányt fuvarozzák"
Mint a régi szép középkori időben, amikor a kínai selyemmonopólium megtörése volt a cél :-D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.08. 12:57:40

Valahogy megint az az érzésem, mint az első néhány résznél, hogy túlságossan húzzák az időt, sok a töltelék.

"
- Jöhetnének már...
- Mi van Stirlitz, mozijegyed van?
- Nem, a nagymamámat viszem diszkóba.
"

Vince Larkin 2008.02.08. 13:01:24

Buci megint kapott egyet forgatókönyvileg. A Dühösben Kálmán bá lánya szólt be neki, ha jól emlékszem, hogy "az őrnagy úr meg ugye nem iszik, mert vezet.." :-)))) Hanyadik ez már?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.08. 13:21:44

Tényleg :-) Az eddigieket kiszúrtam, de most nem kapcsoltam...

kiricsiz 2008.02.08. 13:45:38

Vince Larkin 2008.02.08. 13:01:24

:)))

dupi 2008.02.08. 13:49:41

Gn: mert háziőrizetben van.

iszik-vezetre és se kapcsoltam, de tényleg :)

dupi 2008.02.08. 15:50:51

ja persze ez a rendőrre vonatkozott, Zsuzsáról meg volt szó talán az első részben: akkor kérte Bordás, hogy helyezzék (át) háziőrizetbe.

Renáta_ 2008.02.08. 20:12:45

Nekem meg az valószerűtlen, hogy egy felnőtt férfi Atkának szólítson egy másikat. Még akkor is, ha gyerekek voltak még, amikor haverkodtak.

Viszont nekem tetszett a rész, bár szerintem az izgalmakat kedvelőknek kicsit türelmesebbnek kellene lenni, állítólag lesznek itt fordulatok.

Egyébként pedig nagyon király ész volt beszólás-szempontból!! :)

dupi 2008.02.11. 22:49:42

Atkával semmi gond szerintem, nagybátyámat (60+ éves) is mindenki öcsinek szólítja :)

új rész: csak előkerült a szekrényes banda, bár sejthető volt hogy szegény pircsire szabadítják őket, amekkora szerencsétlenségre csinálták a szerepét :)

Demsa meg csak körültekintő vagy tud valamit? Nagyon durva volt (nekem) az a rész, miután bordás elment az étteremből.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.02.12. 08:42:11

De aztán Pircsi megint átváltozik Rambóvá, mint a múltkor, amikor elhozta a dokit, és szétüt a szekrényesek között :-)
Kihagyott poén: Otyó fűzi Pircsit:
-Mi lenne ha munka után beülnénk valahová?
Kriszta meg ideges, menne járőrözni, igazán ráripakodhatott volna Otyóra:
-Otyó, mi lenne ha munka közben beülnénk valahová? Mondjuk az autóba!

Badbitie 2008.02.12. 10:06:59

Azért az tréfás, hogy mikor vége lett az első évadnak többen hiányolták Mike-ot, mire a következő részben megkerült Mike, aztán Zsuzsát, mire megkerült Zsuzsa, legutóbb, ha jól emlékszem vkinek a szekrényesek hiányoztak, és kik kerültek elő a következő rész első pillanatában? Naná, hogy a szekrényesek. Ha nem tudnám, hogy előre le van forgatva az egész még összefüggési elméletek gyártásába is kezdhetnénk. :)

dupi 2008.02.12. 12:30:56

de szép is lenne: péntek helyett már hétfőn hogyvolt, és szerdáig lehet szavazni a vasárnapi részről :)

fotelpatkányban ha jól emlékszem azt mondta buci, hogy a 12. rész van kész - ez két hete volt talán.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.02.12. 15:18:06

A forgatókönyvíró szerintem is kóstolgatja Bucit, ezekkel a beszólásokkal. Vicces kis forgatás lehet. :D

akyyy 2008.02.12. 15:26:57

egyébként olvasgattam epizódba egy kis cikket, és ott már zöld rendőrautójuk volt:D meg téli sisak
süti beállítások módosítása