Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x17 - A 22-es csapdája

2008. február 07. 21:47 - sixx

Ilyen címhez nem egyszerű felnőni, és az az igazság, hogy bármennyire is vagyunk Dezmond-fanok, és szeretnénk vele iszonyatosan berúgni egy trópusi szigeten, ez a rész kissé olyan "eh" érzéssel csúszott le a torkunkon, mint egy üveg Durbincs sógór nevű kocsisbor a nyolcvanas évek második felében, mert szarnak szar volt ugyan, de kicsit azért ütött. Ez meg nem annyira jó, de legalább Lost. És a hobbit majdnem meghal benne.


A sziget eseményei (főleg) és a flessbekkek (totál) a skót hajós körül zajlanak, aki Lokkbácsit vagy vicces Szójert akar, az nost kurvára csalódott volt, mi annyira nem, mert legalább Dzsekkből sem volt sok, bárcsak törölné már le a hülye félmosolyt az arcáról valaki egy lapáttal. Kezdjük a flessbekkel! Dezmond szerzetes volt, már tudjuk, hogy miért testvérez le mindenkit, kisgyerektől nőkig, a hobbiton át, pedig ez utóbi KURVÁRA nem testvére senkinek, csak egy vinnyogó kis görcs. Azt, hogy miért állt be a rendbe, biztos megtudjuk később, azt viszont máris, hogy a főnöke (apát?) nem hitte volna, hogy a némasági fogadalmat be fogja tartani, pedig.

Később Dezmond már borokat pakolgat, mert a szerzeteseknek is élni kell valamiből, hát alkohollal látják el a jónépet, még mindig jobb, mintha webkamerás homopornó oldalt működtetnének. Dez nem tud csak úgy rakodni, mert közben hitvitát folytat a főnökével, és valaki még a kapuban is várja, én meg még azt hittem, ha valaki beáll ebbe a csapatba, akkor békén hagyják, de ezek szerint a világ elől elmenekülni nem lehet csak úgy. A faszi, aki várta Dezt, nem sokat szarozik, bemegy az apátságba, és szájbavágja, helló. Dezmond vérzik, a támadó keresztet vet.


Snitt, Dez egy ajtó előtt, kinyitja a szájbavágós, de most nem üti meg, mert Dez a tesójához jön, akit Ruth-nak hívnak, és Dez csaja volt a szerzetes-hakni előtt, és egy héttel az esküvő alatt hagyták ott. Mármint Dez, a léhűtő. Az ok: valami felsőbb hatalom hívta (értsd: nem akarom az életemet veled leélni). Ugrunk megint, Dez a kolostor konyhájában ül holtrészegen, és sajnálja magát, a belépő főszerzetes meg a bort, amit megivott. Megállapítják, hogy Dez sok mindenre alkalmas, de szerzetesnek nem, így kirúgják. A szerzetesrendből. Útravalóként kap egy tanácsot: addig menjen, míg meg nem találja, amit keres. Kösz. A flessbekkek utolsó momentuma egy nagy találkozás: Dez egy kocsiba pakol bort fuvarért cserébe - és a kocsit nem más vezeti, mint Penny, aki később Dez csaja lesz.


Nézzük a Dezmondmentes szigeti eseményeket: Katinka iszonyú féltékeny Juliet embertelenül kék szemére, és pofás csöcseire, amikkel megbabonázta Dzsekket, és látszólag csak idő kérdése, hogy mikor viszi be az ágyába is. Ezért bosszúból megdugatja magát Szójerrel (megint), de rájön a lelkiismeretfurdalás (miafasztcsinálokénitt???) és inkább nem alszik Szójer sátrában, hanem "hazamegy", de ezzel senkit nem ver át, még magát Szójert sem, aki ezért csak szerelmes a kis szeplősbe, mert ad neki egy Phil Collins kazettát. Tudok olyan környéket mondani Debrecenben, ahol ezért a gesztusért leütik az embert. Dzsekk leszarja, hogy Katinka kivel dug, neki Juliet kell.


A fősodor úgy kezdődik, hogy Dez a jövőbe lát, kempingezést és erdei sétát, melynek során ő, Hörli, a hobbit és Dzsin elmennek valahová, és miközben az esőben mászkálnak, és Hörli meg a hobbit Szupermen és Fless erényeit vetik össze, a francia tyúk egyik Rambó-csapdája nyakon lövi Csárlit, az meg jól meghal. Na, ez már látomás. Dez a parton tér magához a tripből, és látszik a fején, hogy eddig megmentette Csárlit, de mindennek van határa, ha ennek így kell történnie, akkor így is fog. Szépen lassan ráveszi a hobbitot és Hörlit is, hogy menjenek el kempingezni, szerez hozzá egy elsősegély-csomagot, és Dzsint is ráveszi az útra, habár mindenki hülyének nézi, bazmeg, egy szigeten vagyunk, rakjál tüzet a parton, oszt jónapot, minek elmenni innen?


Hát azért, mert Dez nem csak a hobbit idő előtti kimúlását, hanem mást is lát a jövőből: valaki jön a szigetre, és meg van róla győződve, hogy ez a személy nem más, mint Penny, a csaja, akit a skót menyasszonyhoz hasonlóan otthagyott a francba, és most értejön, hogy beverje a pofáját. Vagy megsimogassa - ez még nem világos. Mivel Dez meg van arról győződve, hogy ha bármit is változtat a jövőn, mondjuk elmondja a hobbitnak, hogyan fog kimúlni, vagy elfelejti magával rángatni Dzsint, akkor a látomás nem válik valóra, így kissé szarul érzi magát, de mindent pont úgy csinál, mint haluzta.


Bejön a dolog, az erdőben kempingezést és tábortűz melletti rémtörténetmesélést zúgás szakítja félbe, valami jön, aztán lezuhan, és villog. Dzsin szerint kaját dobtak a Dharmások, Dez szerint Penny eljövetele lesz az, irány az erdő mélye. Erre a hobbit kiakad, bazmeg este van, nem megyek én sehová, Deznek meg eszébe jut, hogy a látomásban nappal halt meg, ráérünk. Reggel van, indulás. Menet közben egy fán hátizsákot pillantanak meg, benne műholdas telefonnal, ami (döbbenet) nem működik, és egy könyvet (a címre tessék felpillantani), abban meg egy fotót beletűzve, na ki van rajta? Dez és Penny a kikitős szakítási jelenet előtt.


Elered az eső is, közeledünk a hobbit halálának pillanatához, izgalmas a dolog, vajh Dez képes lesz befogni a száját? A hobbit lassan ráébred, hogy szar van a palacsintában, miért nem mondtad el, hogy szerinted Pennyt dobták le a szigere, tesókám? Mert nem akarok semmit megváltoztatni, mondja Dez, és látszik rajta, hogy alig várja a nyilat, fúródjon már a nyakadba, gondolja, oszt menjünk Pennyért. És végre elérünk arra a pontra, amikor végleg megszabadulhatunk a drogfüggőség megszünése óta teljesen felesleges Csárlitól, de NEM, mert az utolsó pillanatban Dez rádöbben, hogy innentől kezdve már ugyan mindegy, hiszen az ejtőernyős a szigeten, akár élhet is a hobbit. Élni fog, basszameg.


Az ejtőernyős fent lóg egy fán, lerángatják, megnézik, sisak van rajta, nem látszik az arca, izgul mindenki, jaj, most akkor Penny? Dehogy, nem Penny az (emelje fel a kezét az, aki egy milliomos fater unatkozó lányét képzelte egy kommandós ejtőernyős ugrás kivitelezőjének a helyére!), hanem az az angol bige a Las Vegasból, aki elég szar bőrben van, de annyit még kinyög, hogy "Dezmond". Jövő hét szerdán folytatjuk.

Címkék: lost
32 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slugger 2008.02.07. 22:07:04

"Na végre!" LOL

"Dezmond szerzetes volt, már tudjuk, hogy miért testvérez le mindenkit, kisgyerektől nőkig, a hobbiton át, pedig ez utóbi KURVÁRA nem testvére senkinek, csak egy vinnyogó kis görcs."
Na, a tesójával együtt nyomták a Drájvseftben!

akyyy 2008.02.07. 22:28:03

mi vót a könyv cime?
a fönöke képén meg ott volt az a nő az ékszeresből felismertem:D

vargatom 2008.02.07. 22:35:23

Ebben van az, hogy "108 percenként pingpongoznunk kell, különben felrobban a sziget" meg hogy "épp arról dumáltok, hogy ki a kedvenc Otheretek?", ugye? :D

s3v3n 2008.02.07. 22:37:25

aky: ardil 22 asszem, portugál nyelvű 22-es csapdája

igen, vargatom ebben :) legjobb duma

(6/10 a résznek, leggyengébb a 3.évadban szerintem, bár így is elég szórakoztató volt... azért valami erősebb cliffet berakhattak volna)

kla 2008.02.07. 23:04:04

"leggyengébb a 3.évadban szerintem"

Ugyan már. Vagy a 3x09-et már kitörölted az emlékeidből?

A rész tényleg nem a legjobb az évadban, nincs se Ben, se Locke, se Sayid, viszont nagyon sok mindent indít el.

EasyFriend 2008.02.07. 23:08:51

Hehe, volt egy fogadásom, sixx, hogy amikor először láttad az epizódot, többször visszapörgetted a nyakonlövős résznél... :-)
Olyasvalakivel néztem a részt, aki utoljára az első évadot látta, és teljesen kiakadt tőle, hogy a doki új szinkronhangja mennyivel rosszabb. Én már megszoktam.

EasyFriend 2008.02.07. 23:18:14

Jah, én sem gondoltam komolyból, hogy Penny lesz a fennakadt ember, de jobban örültem volna neki vizuálisan, mint ennek a csajnak, bárki is ő...

civistroll 2008.02.07. 23:40:26

Egy vétek ezt nézni.Annyira kínfos lesz a vége...

limbekcs 2008.02.08. 01:07:47

én totál befostam :)

Olmen 2008.02.08. 01:49:22

"kínfos" :) ez a jószórá

Yeto 2008.02.08. 07:32:00

Durva váltás lehet a sziget egy kaszinó után.

EasyFriend 2008.02.08. 08:11:19

Azért van abban némi irónia, hogy lehull valami az égből, loholnak, és mikor kinyitják a táskát, az első, amit meglátnak, a 22-es csapdája... :-D Jót kacagtam rajta legalábbis én.

Llew 2008.02.08. 09:04:01

A jó kezdés (nyaklövés) után erősen vissza esett (mégsincs nyaklövés). Tegye fel a kezét aki szereti a hobbitot. Azért nem volt rossz rész. Volt alul öltözött Katinka, Penny, Szójer, Dez meg a flesbackjei (ez egy jó fazon), kevés hülye doki.
Lehet bealudtam rajta valamikor, mert a "108 percenként pingpongoznunk kell, különben felrobban a sziget" meg hogy "épp arról dumáltok, hogy ki a kedvenc Otheretek?" részre nem emlékszem. Ezek mikor voltak pontosan?
A pilóta csajt nem ismertem fel.

Winkie 2008.02.08. 09:04:46

a hobbitot ennyit basztatni nem csak unalmas, hanem parasztság is
a képbubik mosz szarok lettek
a rész pedig csakazér'is jó
:PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Winkie 2008.02.08. 09:05:29

mosz -> most
(korán van még így 4x02 után...)

Johnny336 2008.02.08. 09:23:06

Na jol van, most dontottem el, hogy el kezdem nezni ezt a sorozat... Meddig letezik? 4. evad?
Housebol is megneztem lazan harmat par nap alatt :)))

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.08. 10:39:56

aki meg a homár kommentelőitől idézget, az meg idióta. kimoderáltalak, mert untatsz.

Gabba 2008.02.08. 11:30:00

Ne bántsátok már Csárlit, jó gyerek az.

És végre leszállt közéjük Marsha Thomason, itt valszeg kevésbé vihogó hp lesz, mint a Las Vegasban.

És a Kapanyányi Monyók LOL!

BruceWayne 2008.02.08. 12:19:30

ezt a csárlit szerintem minden néző gyűlölte az elején, de az évad 2. felére pozitív irányba fordult ez a dolog, jó szerepet írtak neki...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.08. 13:20:16

"az angol bige a Las Vegasból"

Ezt most éretnem kéne?

Amúgy meg lehetett volna a gazdag csaj is, hisz szerintem pontosan tudja, hogy hol van Desmond. Idéznék a második évad utolsó részének hogyvoltjából:

"az ég lilává változik... sarki kutatólaborban sakkozó portugál tudósokat látunk, akik valami műszerrel érzékelik a szigeten történt kisülést, és telefonálnak, hogy incidens történt. Dezmond nőjének. Aztakurva."

hogyvolt.blog.hu/2007/02/10/hogy_volt_lost_2x24_elj_masokkal_halj_me_2

Vajon véletlen, hogy a tudósok is portugálok, meg a 22-es csapdájának a kiadása is? Ez is arra utal, hogy ő küldte a barna csajt, ha esetleg a közös fotó nem lenne elég bizonyítéknak...

Slugger 2008.02.08. 13:25:49

Valami lényeges kimaradt ebből a leírásból. Mégpedig Dez flesbekjében volt egy jelenet, amikor az ápáttal dumcsizik annak irodájában, miután kirúgták. Ekkor egy pillanatra mutatnak egy képet az íróasztalon amin rajta van az apát meg az az idősebb nőszemély, aki Dez korábbi flesbekjében elmagyarázta neki, hogy mindennek úgy kell történnie, ahogy.

Cinnouse 2008.02.08. 13:38:26

én föltettem a kezem, mert szeretem csárlit. :)))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.08. 13:40:34

"mutatnak egy képet az íróasztalon amin rajta van az apát meg az az idősebb nőszemély, aki Dez korábbi flesbekjében elmagyarázta neki, hogy mindennek úgy kell történnie, ahogy."

Na ezért járok ide a hogyvoltra. Ki emlékszik már 3 évad összes apró utalására?

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.08. 14:13:17

na, én az öregasszonyt kibaszottul benéztem. kár, milyen jó bubi lett volna, hogy kiszól belőle "mindjárt pofánvágnak, dezmond!"

dupi 2008.02.08. 15:52:10

dezmond jó arc, sőt egyre inkább a legjobb.

dupi 2008.02.08. 16:08:38

a "na végre" (pic01) kemény lett :)

EasyFriend 2008.02.08. 21:33:57

Nekem nincs bajom Csárlival, de nem is szeretem különösebben. Néha kicsit untat, de ez szinte mindegyik karakterről elmondható, talán Szójer és Ben kivételével.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2008.02.09. 00:01:37

Charlie jó arc, a kettőseik Hurleyval, nagy komikus páros ők...

kangool 2008.02.09. 09:06:06

milyen programmal készülnek a képbuborékok? tudja valaki?

Egyébként a losztot nézem. 1.évad ütös volt. harmadiknak a vége lesz ütös.

cicómicó 2009.08.18. 15:26:20

Újra megnézve ezt az epizódot (is) egy érdekességet láttam.
A szerzetesrend főnökének asztalán egy kép volt, amelyen ő (szerzetesrend főnök) és öreg Eloise láthatóak. Talán a 6. évadban magyarázatot kapunk erre is.
süti beállítások módosítása