Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 3x10 - Kiskarácsony, nagykarácsony

2008. február 07. 10:32 - candyperfumegirl

Zseniális vizuális elemekkel nyit az epizód: a kórház gusztustalan mennyiségű karácsonyi giccsben fürdik, többek közt egy akkora Betlehem van a hallban, amibe csövesek simán beköltöznének és még bulizni is lenne helyük benne, minden négyzetcentiméteren karácsonyi dekor hömpölyög, és ide sétál be a botjára görnyedő House az „Is that you Santa Claus” dallamára. Hangulati aláfestés csillagos ötös, ez így is marad az epizód folyamán, a 3. évad karácsonyi epizódja olyan sötét és depresszív, amilyen talán még soha nem volt ez a sorozat, közben pedig folyamatosan agyonjátszott karácsonyi slágerek szólnak, és minden jelenetben gondosan el vannak helyezve a jellegzetes karácsony-hanuka giccskellékek.

A szeretetteljes karácsonyi hangulatot rögtön meg is alapozza Shitter, aki House irodájában sátáni vigyorral az arcán már alig várja, hogy elmondhassa dokinknak az év hírét. Országos cimborája beköpte, már tudja, hogy hamisított recepeteket, így most 2 választása van: 2 hónap elvonó vagy meghatározatlan idejű börtön, kap 3 napot hogy eldöntse. Kár, hogy az ilyesmit nem lehet becsomagolni, pedig szerintem a legszívesebben éktelen nagy piros masnit kötött volna erre a hírre. (Itt nem kell a Grace klinikás rószaszín karácsonyi nyálfolyamtól tartani, House és csapata karácsonya egész már hangulatban fog telni.) Jimmy győzködi, hogy menjen bele az alkuba, menjen rehabra, de nem nem nem, azért sem, sőt House mostantól csak Amy Winehouse-t fog hallgatni. Gregnek most különben is az a legsürgetőbb probléma az, hogy nincs vikodinja, persze rohan is anyuhoz ahogy a lába meg a botja bírja. Jimmynek még útközben odalöki azért a hét beszólásást a hallban felállított jászólra mutatva: „nézd, ott van Jézus, szólj a rómaiaknak!” House for president.

Cuddy a klinikán, vikodint nem ad, esetet viszont igen, ugyanis éppen egy törpeanyu törpe kislányát vizsgálja, akinek kilyukadt a tüdeje és Főnöknéninek halványlilája nincs, hogy mitől. Gregnek kell az eset, ha megoldja, esetleg vikodinról is szó lehet.

A diagnózis szokásos baszogatós stílusban zajlik, képes még Chase álla iránt is érdeklődni, amit persze ő dekorált ki egy epizóddal ezelőtt. A wombat kicsit duzzog, de csak félgőzzel, szerintem közben rájött, hogy a zúzódás bejön a csajoknak. Azt sikerül kiokoskodni, hogy ha a beteg úgyis törpe, biztos gyenge az immunrendszere, és már javában zajlik a vizsgálat, milatt House törpeanyuval flörtöl, de szemérmetlenül. Cameron meg csúnyán néz. Eredményes volt a dolog (na nem a flört, a vizsgálat), mert kizárnak egy csomó mindent, az elsődleges gyanúsítottakat, a TBC-t, meg a fertőzéseket, és Ház a májra gyanakszik.

Eközben Cuddy nem akármilyen lebaszásban részesíti Jimmyt, nem kifejezetten díjazza, hogy Wilson feldobta a legjobb doktorát, és most ki fog neki gyereket csinálni, mondd Jimmy, erre gondoltál már? Naná, hogy nem, mert persze mindig az a nyakatekert segítő szándék, amit rajtad kívül senki se ért, most majd szaladhatsz Cuddy ostora elől. Jimmy szerint House-nak kell a rehab, így jár jól, sőt arra is ráveszi Főnöknénit, hogy vegye el House-tól az esetet, mert úgyis a Szadizmus Világnapját ünnepeljük így karácsony előtt, és ha ez se használ, folyamodjon keményebb pedagógiai módszerekhez. Úgy is lesz, Cuddy átveszi a beteget, de mivel ez a lehető legkisebb hatással sincs Házra –ahogy ez várható is volt- azonnali vikodinelvonást is kilátásba helyez, na ez az, talán ezzel kellett volna kezdeni. Kemény napok következnek Greg House-nak: amíg nincs alku Shitterrel, addig nincs meló és nincs viikodin. House szerint viszont Cuddy hamarabb fog megtörni, mint ő, meglátjuk melyikük nagyobb bajnok mazochizmusban, nekem volna egy tippem.

A beteg mája leáll (egy:null House-nak), a differenciáldiagnózis Cuddy vezetésével meg nehézkesen halad, elsősorban azért, mert Wilson és Cameron leginkább azzal vannak elfoglalva, hogy egymás felmenőit szidják. Kicsit sem profi viselkedés, Cuddy ki is vágja az egész bandát a francba, Jimmy meg elbeszélget Cameronnal, hogy megjött neki, vagy mi a franc baja van, amiért nem száll le róla. Cameron dühös, hogy Jimmy felnyomta House-t, mert ezzel csak ártott, bla bla bla, zihál, hörög, ő tudja, mi lenne a jó House-nak, bla bla bla, én meg csak ásítozom és szemet forgatok, hagyjuk már.

House most, hogy ennyire ráér, betör Cuddy irodájába, és a priuszos kollégát is segítségül hívja, sőt, alkut ajánl neki: Foreman feltöri Cuddy fiókját, ő meg cserébe ad ötleteket a diagnózishoz, hülyének is megéri, nem? Ex-kocsitolvaj bele is megy, ötlet van, vikodin viszont nincs a fiókban, azért ennyire nem kéne hülyének nézni Főnöknénit. Szerintem a kórház (vagy az ország) teljes vikodinkészletét egy böhömnagy páncélszekrényben őrzi, de olyanban amit Jack Bauer ÉS Sydney Bristow se tudna feltörni együttes erővel se.

Másnap a diagnózisban Foreman persze bedobja a House-tól kölcsönzött ötletet, nézzük a hasnyálmirigyet, mire Wilson benyögi, hogy „de szépen lebarnultál House”, részemről ez 10 pontos beszólás. House pedig tovább próbálkozik vikodin szerzésével, most éppen egy rendelőintézetben, ahonnan rövid úton kidobatja magát, mert lehet, hogy az ügyeletes orvos nem egy Einstein, de egy elvonással küszködő drogost simán felismer. A Foremannek adott tipp viszont jó volt (kár, hogy nem hallgattak rá), a beteg hasnyálmirigye leállt, és ez Cuddyt nagy tettekre indítja: személyesen megy el House-hoz, hogy meggyőzze, fogadja el az alkut és segítsen a diagnózisban. House-nál viszont most már végképp beakadt a lemez: vikodin van? Nincs? Akkor ajtó. Főnöknéni orra előtt becsapva.

Márpedig nélküle sehova nem halad a diagnózis, csak Wilson és Cameron marják egymást a változatosság kedvéért, mindkettő meg van róla győződve, hogy a másik ötlete egy baromság, az onkológus rákot, a immonológus auto-immun betegséget erőltetne, milyen meglepő. Cuddynak használható ötletek kellenek, 5 teljesen józan orvos képtelen bármi értelmeset kisütni, az elvonással küszködő drogos viszont biztos kapásból megmondja majd mit kell csinálni, nem irigylem Cuddyt, hogy ilyen alkalmazottai vannak. Most Cameron megy Házhoz, vikodint ő sem hozott, viszont azt látja, hogy Greg egy újabb lépcsőfokot lépett lefelé: már vagdossa is magát. Mielőtt azonban még feketére festené a haját és a körmeit, és a tincseit a szemébe húzva a fürdőszobatükör előtt fényképezné magát, jó lesz meggyőzni, hogy menjen bele az alkuba. Vikodin nincs, tehát minden hasztalan. Cameron vissza a kórházba, és jelentést tesz anyucinak (naná, hogy Cuddy küldte), hogy egyre aggasztóbb a helyzet, mert House-t már beszippantotta az emóhullám, és ez rosszabb, mint a drogfüggőség. Azért egy ötletet csak kibökött két „hoztál-e vikodint?” között: auto-immun betegség. Mehet is a kezelés, Cuddy viszont már romjaiban.

House tűnik fel a kórházban, és gyanúsan a gyógyszeres pult körül őgyeleg, de persze belefut Jimmybe és jelenetet rendez, miközben Wilson egy özvegyet próbál vígasztalni. Az egész arra ment ki, hogy ellophassa egy halott páciens fájdalomcsillapítóját, de Jimmy rajtakapja, így radikálisabb és annál hülyébb módszerhez folyamodik: azt hazudja a gyógyszertárosnak, hogy Wilson nevében vesz fel gyógyszert – a halott páciensnek. Gratulálok Greg, ha ezzel nem buksz le, akkor semmivel, Shitter már készítheti is elő neked a cellát.

Apropó Shitter. Ő is a közelben van, csak hogy véletlen se hiányozzon, most éppen Jimmyt környékezi a kocsiban, és gyanús tekintettel méregeti, hát neki minden kell, ami House tulajdona? Jimmy a árulását próbálja szépíteni, közli, hogy nem tanúskodik, mire Shitter vigyorogva rávágja, hogy akkor majd beidézlek, ellenkező esetben jut neked is hely House cellájában, ha már annyira ragaszkodtok egymáshoz. Ez úgy tűnik, hat. House meg közben már repül, a lépcsőfordulóban benyomja a gyógyszeres üveg tartalmának felét, és elérkezett számára az epizód fénypontja.

Hetibeteg is itt van még, ha elfelejtettük volna, már-már úgy tűnik, hogy hat a House által javasolt kezelés, amikor vérezni kezd, ez pedig sehogy sem fér össze az auto-immun betegséggel. Újra össze kell dugni az okos fejeket, de Wilsont az egyik sarokba, Cameront meg a másikba ültetve, különben újra kezdődik a hajtépés. Abszolút patthelyzet és ötlettelenség van, és Cuddy tudja, hogy most jött el az a pillanat, amikor be kell adnia a derekát, House kaphat vikodint, diagnózisért cserébe.

Ezzel viszont már elkésett, mert Ház már a lehető legnagyobb lelki nyugalommal kajál egy kislánnyal (akit ő mondjuk már lehet, hogy rózsaszín elefántnak néz -az elfogyasztott gyógyszermennyiséget tekintve), számára már minden szép és jó, és csodálatos harmóniában van a természettel. Kislánnyal éppen azon vitatkozik, hogy kutya vagy maci a meghatározhatatlan plüssállat (az élet nagy kérdései), és látszólag tök fölösleges jelenet, csakhogy pont ez vezet el az…igen, tudjuk mi jön most….epifániához! Konkrétan az „attól, hogy kutyának hívod, még nem lesz az” mondat váltja ki, ebből ugyanis rájött, hogy a törpe kislány egyáltalán nem biztos, hogy törpe, attól, hogy anyuci is az, csak nem működnek a növekedési hormonjai, hoppá! Tehát a mélynövés tünet, na ez egészen új megvilágításba helyezi az esetet, és rájön, hogy a kislánynak limfómája ÉS auto-immun betegsége IS van, egy cukorka Cameronnak és egy Jimmynek. Egy kis kemó, egy kis növekedési hormon, és egészséges és magas lesz, mint mindenki más, és ha anyu idegesíti, simán bele tudja majd tenni egy dobozba, vagy hasonló, a magasság tele van előnyökkel.

Eljött a karácsony este, és Jimmy aggódik, mint kiderül, nem is alaptalanul. Ház a karácsonyt egy doboz oxi és egy üveg whiskey társaságában tölti, nagyon ünnepi a hangulat. Amikor azonban felhívja anyucit, hogy boldog karácsonyt kívánjon neki, ráadásul el bír mondani egy mondatot baszogatás és szarkazmus nélkül, már én is komolyan elkezdtem aggódni. Vágás, és Jimmy dörömböl az ajtón, House nem válaszol, Jimmy beront, és a látvány, ami fogadja kicsit sem szívderítő: haverja a földön, mellette hányástócsa és üres gyógyszeres doboz, ha ezt lefotózná és rányomtatná egy karácsonyi képeslapra, forradalmasítaná az üdvözlőkártya bizniszt. De talán mégsem, őt ehhez túlzottan sokkolja a látvány, nagy baj szerencsére nincs, hogy is lenne, Amerika egyik legnézettebb sorozatának a címszereplőjéről beszélünk könyörgöm. Magához tér, és azt még éppen látja, hogy Jimmy csalódottan távozik. Ez már a padló szó szerint, most vagy soha, Greg House.

És szinte hihetetlen, de a józan ész felülkerekedik, ilyen is van – egyszer minden szökőévben. House szállítja Shitter karácsonyi ajándékát, feladja magát, jelzi, hogy unja az Amy Winehouse-attitűdöt és készen áll a rehabra, de Shitter csak röhög. Az ajánlat ugyanis már a múlté, egész pontosan akkor vesztette érvényét, amikor Ház volt olyan hülye, hogy gyógyszert vegyen fel egy hulla nevében, ez valóban világméretű faszság is volt, nem kéne olyan nagy szemeket mereszteni. Shitter az ördögi vigyora mögött gondolatban már vad győzelmi táncot lejt félmeztelenül, fűszoknyában, mert tudja, hogy számára az igazi élvezet csak most következik. Hamisítatlan győztes felsőbbrendű pofával eloldalog, miközben pofátlanul szól itt nekünk a „Have yourself a merry little Christmas.”. Hát így kívánt a sorozat boldog karácsonyt a rajongóinak tavaly, ezt csinálja utánuk valaki!

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2008.02.07. 11:02:33

"House törpeanyuval flörtöl" - azaz beszólogat neki "dulván", meg még egyet, nem olyan dulván

Vad.Korte (törölt) 2008.02.07. 11:04:54

Ebből hogy húzzák ki House-t... Mert nyilván nem váltunk át börtönsorozatra a kórházasból.

Faby 2008.02.07. 11:13:33

Szinkronban nem Kiskarácsony kiskarácsony volt a címe? Vagy én hallottam félre?
A Port.hu is Kiskarácsony, nagykarácsonyt ír, de attól még lehet...

seron (törölt) 2008.02.07. 11:14:30

a "törpeanyuval flörtöl" helyett inkább élvezi, de roppantmód, hgy törpeanyu simán visszaszól neki, és nem kezd rinyálni, hogy jajdecsűnyánbeszélvelemabácsi, mint ahogy mások annyian.
az a kis (belinkelt) ajaksarki mosoly erre utal( ld. "hűapám, itt egy egyenlő ellenfél")

candyperfumegirl 2008.02.07. 11:18:53

Faby: a címmel most bajban voltam, mert mindenhol 'Kiskarácsony, nagykarácsonyt' írtak, csak az epizód előtt hangzott el a 'Kiskarácsony, kiskarácsony', na ilyenkor mi van? Arra jutottam, hogy lehetett ez a bemondás akár tévesztés is, mert a Kiskarácsony, nagykarácsoynnak több értelme van, ha már az eredeti epizódcím is egy jól ismert karácsonyi dal címe. Tudom, nem mindig egyezik azzal, amit kiadnak a sajtónak, nem ez az első ilyen eset.

klasztika 2008.02.07. 11:20:57

a szinkront én is úgy hallottam. de szerintem csak elrontották. mi volt az eredeti? engem érdekelne.

candyperfumegirl 2008.02.07. 11:21:45

Eredetiben Merry little Christmas.

Faby 2008.02.07. 11:23:03

Semmi gond, csak azért említettem meg, mert megütötte a fülemet, és utólag nem tudtam eldönteni, hogy félrehallottam-e, vagy nem (gyak én vagyok a hülye, vagy a címfordító a sorozatban.)
Örömmel látom, hogy nem én vagyok!

Pusztán ennyi.

Koordinátor (törölt) · urbanlegend.blog.hu 2008.02.07. 11:33:06

Valszeg _direkt_ kiskarácsony, kiskarácsony... dehogy cseszték el. Úgy nem lenne feltűnően _más_ értelme.

Xabit 2008.02.07. 11:47:30

"haverja a földön, mellette hányástócsa és üres gyógyszeres doboz, ha ezt lefotózná és rányomtatná egy karácsonyi képeslapra, forradalmasítaná az üdvözlőkártya bizniszt."
Hihi! :D
Nagyon jó Hogyvolt! Nem lehetne, hogy Te már előre leírd az összes részt, s mi már olvashatnánk? :)

Shadow82 2008.02.07. 12:01:13

A kiskarácsony, kiskarácsony szerintem nyilván utalás a két törpe növésű emberre.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.07. 12:03:10

A kiskarácsony, kiskarácsony, kiskarácsony egyrészt jobban passzolna az eredeti címhez, már csak azért is ,mert gondolom mindkettő a törpeségre utal...

Shitternek is nagy élete lehet, ha karácsony este egyedül üldögél a kapitányságon... Azt hiszem sikerült megalkotni az egyik legellenszenvesebb negatív hőst, akit vlaaha filmen láttam.

cierre 2008.02.07. 12:04:33

T. Blogíró!
Ha neked ez flörtölés volt akkor nagy bajok vannak nálad!
Honnan másolod a cikket? Mert, hogy nem nézel tv-t az fix….

Johnny336 2008.02.07. 12:05:16

Szerintem House-nak meg tetszett is Torpeanyu, foleg a "hanyattfekudt es porgetett magan..." beszolas utan. Az jo jelenet volt nagyon.

renesis 2008.02.07. 12:05:52

szerintem is direkt 2xkiskarácsony. Gondolom azé mert Housenak most nem jutott nagykarácsony-csak hányás :) :(

ez az egy sorozat amit nézek, de ez teccik
NE HOGY LEIRJA VALAKI A FOLYTATÁST!!!!

gyüttment 2008.02.07. 12:06:51

jé krisztus a reklámokban sokkal jobb, mint a sorozatokban:
napielet.hu/napi/rovat/reklama/1335/a_szupersztar

candyperfumegirl 2008.02.07. 12:18:23

cierre: egyértelmű, hogy nem nézem a sorozatot, azt se tudom, mi ez. Az életben nem láttam egy epizódot sem. Azt is csak képzeltem, amikor House szexuális utalásokat tett törpeanyunak, nyilván. Nem hangzott el a "Care to go for a spin?" -mondat sem. Sőt, ezt a hozzászólást sem írtam meg, mert nyilván fogalmam sincs, hogy miről beszélek.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.02.07. 12:21:06

Nyugi, Candy, teljesen egyértelmű, hogy flörtölt a kiscsajjal, csak egyesek itt értetlenkednek...
Olyannyira, hogy én vártam is, hogy esetleg a kiscsaj fog elmenni Házihoz, hogy segítsen a lányának...

Laverna 2008.02.07. 12:28:31

T. cierre, hátrább az agarakkal.
Flörtölés volt a javából. :-)

kamarti 2008.02.07. 12:30:27

huhh, de sokunkkal vannak bajok, T. cierre... mind szembemegyünk veled az autópályán... :)

Berix 2008.02.07. 12:33:16

Candy, ismét nagyon jó a hogyvolt! Lassan kiadhatnád könyvben is:)Még életemben nem láttam annyi karácsonyi kelléket, mint amennyi ebben a részben volt. Törpeanyu sminkje sem volt semmi. Cameron viszont egyre jobban idegesít.

NagyonPC 2008.02.07. 12:33:43

Azt a dialógust kihagytátok, amikor a végén a Kismama meg House vitatkoznak a gyerekről, aki nem akart nagy lenni.
Pedig talán ez volt a legjobb rész.
Valahogy így hangzott:
House: -Bennünket a különbség (különcség/másság) erőssé tett. Milyen erőssé akarja, hogy a lánya váljon?

Bocs, ha nem voltam pontos.

Kenda 2008.02.07. 12:34:41

Hajrá candyperfumegirl, ne hagyd magad! :)
Köszi a hogyvoltot, sajnos a tegnapi kimaradt nálam :(

Seduxen (már NEM dr.) 2008.02.07. 12:39:18

David Morse barátunk remélem nem sokáig zavarja már a vizet... Jól játssza Ritter-t nem mondom, de én olyan szívesen megsimogatnám egy böhöm nagy szívlapáttal :-)))
Különben csatlakozok az előttem szólókhoz, szerintem is imponált Háziorvosnak a "törpemami" karakánsága...

sélli 2008.02.07. 12:50:24

Go Candy, Go! Mit se törődj negatív hullámokkal! :)
Úgy látszik ez egy ilyen hányós hét... hétfőn Bauer ügynök, tegnap House. Lehet valami vírus van ott is :))))

Alfonz 2008.02.07. 12:54:42

Cierre, ne nézzél te tv-t, ha még az is meghaladja a szellemi képességeidet. Hát a House lélekbem meghágta a törpicseket.

Micsike · http://verzse.blog.hu/ 2008.02.07. 13:10:25

Cierre,te egy ostoba fajankó vagy!
Candy,a hogyvolt zsírtuti volt megint!:)

kamarti 2008.02.07. 13:12:55

... de nyilván ez a "lelki egyesülés" is az önimádata része... :) magára ismert a másik jóagyú különcben... és hát nyilván ezért is volt fontos a folyosói beszélgetésük, meg a mama+lánya polémiája arról, be lehet-e, kell-e olvadni a tömegbe. És ugye a "mennyire erős, aki különc?" is elég jó kérdés, tekintve a Shitter-szálat és folyományait...

yokli 2008.02.07. 13:12:57

juj, de ugye azért lehet nem-egyet érteni a hogyvolt íróval? mert az sztem sem flört volt (House törpökre vonatkozó későbbi megjegyzései IS sztem ezt azért eléggé kizárják), és nem kötekedésből írom, hanem mert nekem úúúúúgy, de úúúúgy tetszett, hogy elismerően néz törpanyura, amiért az olyan derekasan állta a piszkálódást. Szóval nekem pont az tetszett benne, h. igazi , minden más érzelemtől mentes elismerést láttam rajta, tök jó volt.

amúgy house egy félisten ugye, és ha rám nézne így, mint néhány szereplőre, hát magam állnék kikeverni neki a vikodint, de istenermre mondom, TÖKJÓ, hogy végre megszorongatták, egyszerűen annnnnnnyira kijárt már neki.

kamarti 2008.02.07. 13:15:51

yokli! de ugye azért ez is előfordul, nem csak tévésorozatokban, hogy valaki szívesen "pörögne" azzal, aki intellektuálisan (is) állja a sarat?... :)

nickita 2008.02.07. 13:27:59

király volt House és a hogyvolt is. nekem törpeanyu azon beszólása teccett, hogyaszongya: "majd veszek neked egy vicces sapkát" (mármint, hogy a kiscsaj mégse legyen átlagos a kezelés után sem)

yokli 2008.02.07. 13:35:40

kamarti, jóóóóóóóóó, persze, igen, csak én PONT, ÉPP azt éreztem, h. itt most ettől mentes a dolog, és olyan jó volt, csak az illúziómat (?) szerettem volna védeni :)
amúgyéskülönbenis én még soha nem láttam house-t így mosolyogni amikor flörtölt, akkor sokkal hiénásabb fejeket vág. ;)

Neocon 2008.02.07. 13:44:42

"Hajrá candyperfumegirl, ne hagyd magad!"

Candy meg tudja magát védeni, úgyhogy kollektíve vegyük ki a fejünket a fenekéből, köszönöm. :)

kamarti 2008.02.07. 13:50:33

House+illúziók? asszem, lehetetlent kívánsz... :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.02.07. 14:14:41

"Candy meg tudja magát védeni, úgyhogy kollektíve vegyük ki a fejünket a fenekéből, köszönöm. :)"

No hát.... az a kérdés, hogy milyen Candy feneke...

candyperfumegirl 2008.02.07. 14:17:08

Erről a témáról viszont azt hiszem, leszállhatunk. :D

yokli 2008.02.07. 14:42:14

kamarti, ezek azért nem hagyományos illúziók ám ;)nem arra várok, h. egyszer rózsacsokorral bocsánatot kér pl. cuddytól, szóval semmi utópia :)

Xabit 2008.02.07. 15:00:16

Én meg azt várom, hogy House melyik nővel jön össze: Cuddyval, vagy Cameronnal? :D

candyperfumegirl 2008.02.07. 15:08:22

yokli: img149.imageshack.us/img149/580/rozsaaq7.jpg
Ennyit az illúziókról? ;)
(nyugi, a kontextus ismerte nélkül nem spoiler a kép, és mivel House-ról van szó, semmi sem az, aminek látszik)

protkózúzó 2008.02.07. 15:08:51

miben fogadunk, hogy jön ügyvéd exfeleség és kihúzza a szarból Házat?
House&Cuddy szerintem
elképzeltem, milyen lesz house gyereke....

Allenmaci · http://www.allenmaci.tvn.hu/ 2008.02.07. 15:14:48

Brumm, ez tetszett:-)
Maga a rész sem volt rossz, de a leírásod tökély!:-)))
Vissza fogok járni:-)
Brumma:-)

candyperfumegirl 2008.02.07. 15:20:47

House-nak nincs exfelesége, sosem volt nős.

Viszont House és Cuddy közös gyerekére én is kíváncsi lennék, vajon mennyi idő alatt kergetné idegbajba az óvónéniket? ;)

denamano 2008.02.07. 15:51:37

nem lehetne valahogy vizualizálni a House-Cuddy gyereket? most hogy felvetettétek, egyre kíváncsibb vagyok.:)

a hogyvolt szuper, mint mindig. az epizód meg depisebb, mint valaha. mondjuk egy elvonási tünetekkel küzdő drogfüggőről nem is lehetne vidám részt forgatni.

amúgy mért ne lehetne börtönorvos House? szerintem nagyon jól elpaktálgatna a rabokkal.

kla 2008.02.07. 15:59:20

A legjobb az eleje volt, amikor a dal végén a "here is Santa Claus" sorra megjelent Tritter :D

EasyFriend 2008.02.07. 16:04:04

Szerintem is flörtölt törpeanyuval, aki mellesleg elég jó bőr.

Renáta_ 2008.02.07. 16:09:27

Érdekes kis rész volt ez is (és a hogyvolt is tetszett :)).

A House-részek általában vagy nagyon jók, vagy nagyon gázak, itt viszont minden volt. Trittert meg a bukóságát már fene-nehezen viselem, az is tény, hogy kell néha, hogy megszorongassák Houset, bár én meglennék nélküle, csak ase hiteles, hogy House hülyeségei nem zavarnak senkit a környéken...

Törpeanyu valóban belevaló volt, és érdekes módon vele House a végén sokkal emberségesebb és normálisabb volt, mint valaha is valakivel.

Wilson barátságát sem mindig értem, mert néha olyan, mintha hagyná, hogy hülyét csináljon belőle H, máskor meg játssza a félistent, aki megmondja a tutit.

Hm... A karácsonyos jelenetnél nem tűnt fel a "tócsa" House mellett, így én azt hittem, csak hülyíti a haverját ezzel az ájulásos jelenettel... :/

mrssolis 2008.02.07. 16:20:57

Szerintem ez volt az egyik legerősebb rész beszólások tekintetében: egyrészt az összefoglalóban is emlegetett "jé, ott van Jézus..." az csillagos ötös, de volt egy olyan is az elején, mikor Cuddy első diagnózisa után közölte törpanyuval, hogy "akkor ezt lefordítom tolkieni nyelvre", ami szintén ütött.

kockaspingvin 2008.02.07. 17:22:50

Nagyon jók a hogyvoltjaid, már láttam az összes részt 2x de mindig elolvasom amiket írsz. Csak így tovább!

madz 2008.02.07. 18:02:13

hát, aki szerint ez a szócsata nem volt flört, annak sajnos fogalma nincs, milyen egy igazi kifinomult flört, ami lehet épp egy parázs vita is (nem ám "jó vagy nálam, járunk?")
nagyon ütős rész volt és a hogyvolt is egyre jobban fejlődik :)

szinkrobi · http://iszdb.hu 2008.02.07. 18:41:22

Kedves candyperfumegirl!

Mi lenne ha már tényleg átírnád a rész címét?

candyperfumegirl 2008.02.07. 19:00:45

Legközelebb majd megszavaztatom, hogy a sajtónak kiadott címet, vagy az epizód előtt elhangzó címet válasszam, és akkor majd egymást marhatjátok érte. Többen úgyis szórakoztatóbb ilyen lényeges dolgokon vitatkozni.

klasztika 2008.02.07. 19:04:01

Éééééén is kíváncsi vagyok House és Cuddy gyerekére. A mostani csattogós kis Cameron-Wilson csata után már az ővékre is ;) :):)

klasztika 2008.02.07. 19:04:47

Candy jó ez így, ahogy van:D

Ruffian 2008.02.07. 19:10:51

Igen, Candy, csatlakozom!

Én is mindig elolvasom és alig várom, hogy olvashassam, ha mindig meg is nézem!

Grafithuszar 2008.02.07. 20:02:40

Amúgy akiket érdekel a Shitter story vége el ne mulassza a következő részt. Annyit elárulok hogy akkora csatttanó lesz a végén hogy a földről kell majd összeszedni az állatokat :)

Kardics 2008.02.07. 20:30:33

Evvel a zsaruval(David Morse) már a Langolierek sem bírtak:)A hogyvolt pedig tök jó!Így tovább.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.02.07. 21:07:20

Egy szót mondok: zseniális. A hogyvolt is, a rész is. :-)

"olyanban amit Jack Bauer ÉS Sydney Bristow se tudna feltörni együttes erővel se." -> ROTFL

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.02.07. 21:08:30

jah, amúgy meg nem lehetne egy képet mellékelni Jimmy tegnapi kockás ing + csíkos lila nyakkendő párosításáról?

Csak az a kár, hogy most hallottuk utoljára Rolandot wilsonként... :-(((

tiktaktiktak 2008.02.07. 21:22:03

Eddig kedvenc részem,
rendezés is ötös.
A hogyvolt is rendben van.

candyperfumegirl 2008.02.07. 21:40:13

Bruzsy, erre gondolsz?
img167.imageshack.us/img167/9162/jimmycz4.jpg
Ami azt illeti, elég merész összeállítás, de végül is Jimmy is merész. A divat terén is. ;)

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.02.07. 23:06:00

Az biztos, hogy merész... :D

Köszi! :-)

yokli 2008.02.08. 08:41:00

candyperfumegirl 2008.02.07. 15:08:22

tyűamindenit, há' remélem is, h. nem az, aminek látszik ;)
ami látszik, az annyira valószínűtlen mintha Kiszel Tündét látnám kiszedett szemöldökkel

kiskifli 2008.02.08. 10:02:21

Nem tudom, volt-e már, de érdemes alaposan megnézni a jobb oldali középső fotót a kis bongyori dokiról.

www.imdb.com/media/rm4098265600/tt0083483

(tritter még ártatlanul és angyali mosollyal egy kórházas sorozatban valamikor i.e.)

escaramujo 2008.02.08. 10:35:49

hát pedig szerintem igenis volt exfelesége házdokinak...
üssetek,ha rosszul emléxem...

candyperfumegirl 2008.02.08. 11:21:49

senorita: elhiszed nekem, hogy nem volt? :) Senki nem fog ütni, de rosszul emlékszel, egy nő volt az életében, akiről tudunk is valamit, Stacy a jogász, exbarátnő, aki otthagyta, majd amikor visszatért House küldte el.

escaramujo 2008.02.08. 12:04:08

egyes leírásokban pedig a volt felesége
most ezt így hogy?
úgy utánanéznék, de mire hazaérek elfelejtem :))

candyperfumegirl 2008.02.08. 12:20:30

Azt hiszem, van még mit csiszolni a meggyőzőképességemen. Tényleg nem lehet nekem elhinni? :) (komolyan kérdezem) Nincs felsőfokú bizonyítványom House-rajongásból, de hidd el, hogy imádom ezt a sorozatot annyira, hogy nem tévedek ilyesmiben.
Valamint azt hiszem, valamit csak változtatna House jellemén, ha már élt volna házasságban, szerintem nála elég lényeges tényező ez is.

ladybyron 2008.02.08. 13:27:17

Senorita, hidd el, hogy Candy nagyon profi House-ügyben (még ha néha vitatkozgatunk is a vonatkozó topikokban :-))), és a tényeket vágja. Márpedig a tény, hogy Stacy nem volt House felesége. :-)) Az első évad végén több utalás is van arra, hogy csak együtt éltek. Példa: Cameron House-nak: "a nő, akivel együtt élt?" Vagy Stacy Cameronnak: "x hét után hozzá költöztem", és szó sincs esküvőről, házasságról. Azok a leírások, amelyek azt állítják, hogy a felesége volt, hülyeséget mondanak. Ráadásul Cuddy és Wilson is többször azt a kifejezést használják, amikor Stacyről és House-ról beszélnek, hogy "relationship", azaz "kapcsolat". :-))

protkózúzó 2008.02.08. 15:12:11

lényeg, hogy house életében ez házasságnak számított, mivel túlélte az első randit
house gyereke? Feketehajú, sarokban ülve vigyorog, és körülötte felboncolt plüssmacik és babák. A gyerekek félnek tőle.

yokli 2008.02.08. 15:40:31

House és Cuddy gyereke? Feketehajú, sarokban ülve vigyorog, és körülötte felboncolt plüssmacik és babák. Majd öt perc múlva bocsánatot kér a felboncolt babáktól és maciktól és belátja, h. nem volt helyes. A gyerekek félnek tőle.

halalosiram 2008.02.08. 19:39:19

Hello!

Ez a rész is nagyon ütött, Hugh Laurie megint oltári jól játszott (mint mindig, de ilyen szenvedős Houset én még nem láttam, és zseniális volt), a hogyvolt is remek volt, várom a szerdát!
Shitter-es szál meg szerintem marhajó, egyrészt mer rohadtul szorul a hurok dokink körül és érdekel, hogy fog kikavarodni belőle, de nem izgulok egy csöppet sem, mert Tritter az esélytelenek nyugalmával lépett pályára, végülis House a főhős!:-) Amúgy Tritter karaktere is oltári jól van eljátszva!!!

protkózúzó 2008.02.08. 20:55:03

ja. és cukorka-függő

Gladia Delmarre 2008.02.08. 21:37:33

Nekem kicsit uncsi már ez a Tritter-szál. Főleg mert ugye tudjuk, h a továbbiakban nem ő lesz a főszereplő. És nekem valahogy akkor most nem világos, h House miért is szedi a vikodint. Mármint, h ténylegesen. Vagy ez már összefolyt? Azért szedte mert fájt a lába, de mivel opiát, ezért rászokott, a megvonás elvonási tüneteket produkál. De attól még fáj a lába, ha elmúlik a v. hatása...vagy nem? szóval miért nem kap másféle fájdalomcsillapítót? Miért hagyja mindenki szenvedni? Vagy csak a leszokástól szenved? Bocs, ha értetlen vagyok:-/

ladybyron 2008.02.08. 22:10:21

Persze, hogy nem csak a leszokástól szenved. A fájdalom az elsődleges probléma, ezért ha le is szokik, az sem megoldás. Az egész leszoktatósdi elég álságos addig, amíg nincs valami megoldás a krónikus fájdalmakra. Amúgy a sorozat készítői sem döntötték el, hogy tényleg függő-e vagy sem - az utóbbi részek szerint igen, viszont a harmadiki évad eleje szerint nem és SPOLIER a negyedik évad eddigi részeiben alig volt jelenet, amikor Vicodint szedett volna. SPOLIER VÉGE. Szvsz, aszerint kezelik elő a függőség témát, hogy éppen mi felel meg jobban a történetnek.

ladybyron 2008.02.08. 22:19:29

Mármint SPOILER - mea culpa, hétvégére diszlex lettem. :-))

pocak 2008.02.09. 22:55:01

Care for a spin?

Kár, hogy kifordították belőle.
süti beállítások módosítása