Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x16 - Egy közülünk

2008. február 02. 17:13 - sixx

Folytatódik a hullámvasút, ezen a héten visszatérnek a hősök a partra, mínusz a Ben-hívővé vált Lokkbácsi, de kiegészülve a Dzsekk iránt valószínűleg gyendég és/vagy altesti érzéseket is tápláló Juliskával, akinek innentől kezdve hivatalosan is van beceneve, hogy örüljünk neki. Onnan folytatjuk, hogy Katinka, Szájid, Dzsekk és Juliska az erdőben császkálnak a part felé menet - rendezzük le tehát a szigeten játszódó eseményeket az első körben.

Míg Dzsekk és Katinka tűzifát gyűjtenek és eközben vágyakozó pillantásokat vetnek egymásra, Szájid előkapja a Szójer esetében oly faszán bevált iraki kiképző őrmester modort, és nekiesik Juliskának: te meg mit keresel itt? Miért vannak itt az ádörök? Miért raboljátok el/terrorizáljátok a parti népséget? Az kontaktlencse, vagy tényleg ilyen kék a szemed? Julisa tök higgadt, Ben mellett ezek szerint faszán kitanulta hogyan kell érzelemmentesen venni az ilyen kérdéseket, és csak annyit válaszol, hogy ha mindent elmondana, akkor Szajid ott helyben fejbelőné.

Mire erre sor kerülhetne, megjönnek a tűzifások, és Dzsekk totál átáll Juliet oldalára, ne kérdezgesd, és tedd el a kihegyezett bambuszpálcikákat, azokat csak Szójer ellen vetjük be, ha ÉN mondom. Majd válaszol Juliska, ha akar. Dzsekk egy fasz. (A parton közben Kler rosszul lesz, amitől a hobbit teljesen kiborul, jajsitenem, most micsináljak, satöbbi.) Másnap van, az erdőben vonulás a klasszikus gimis osztálykirándulásokra kezd hasonlítani - elöl Katinka és Szájid, és direkt gyorsabban mennek, hülye aki lemarad. Juliska kicsit aggódik, hogy a parti népségnek nem fog bejönni a kék szem, meg az, hogy ádör korában igen geci volt, de Dzsekk megnyugtatja, hogy semmi baj, ő a főnök, majd elrendezi. Lesz nagy pofáraesés.

A parton Kler nagyon betegre maszkírozva kóvályog, ami látszólag az új királyt, azaz Szójert is felzaklatja, de mire kitalálhatná, hogy ezzel mit is kezdjen, megjön Szent Dzsekk, mögötte Katinka és Szájid, jöhet a lassított felvételes/emelkedett hangulatú zenés montázs a nagy visszatérésről. Aztán mindenki meglátja Juliskát, és megfagy a levegő. Kérdem én: Szójeren kívül ki tud még arról, hogy Juliska gecinő? Senki. Hát akkor? Mirefel a nagy kiközösítés? Mert az jön, kérem szépen, a gimis fíling folytatódik. Hörli az első, aki leül mellé, és megjegyzi, hogy a legutolsó ádör, aki itt járt, már 2 méterrel a föld alatt fekszik, és ÍtönRomnak hívják. Csak a miheztartés végett.

Este tábortűz, ahol Juliska sorsát tárgyalják a vezérhímek, Szójer kínoztatna Szájiddal, de az iraki erre nem hajlandó, Dzsekk pedig azzal érvel, hogy Juliskát magára hagyta Ben miközben egy olyan lúzert magával vitt, mint Lokkbácsi szóval Juliska most már csatlakozhat a faszagyerekek (értsd: parti népség) táborhoz, mert Ő Közülünk Való. Az persze senkinek nem jut eszébe, hogy Ben, akiről mindenki tudja, hogy mekkora manipuátor, esetleg direkt hagyta ott Juliskát, mint egy élő trójai falovat? Mire jobban belemehetnénk ebbe, és Katinka kikaparhatná azokat a valószínűtlenül kék szemeket, Kler vért hány, mert már csak így tudja felhívni magára a figyelmet.

Juliska nyel egyet, és Dzsekkért küldet, mert ő tudja, mi a baja Klernek - még jó, ő tette vele. Nabazmeg. Kotyvasztott ugyanis egy gyógyszert, aminek az volt a célja, hogy életben tartsa Klert a terhesség utolsó hónapjaiban, ugyanis a szigeten a nők nem nagyon tudnak szülni, hanem inkább meghalnak. Szán hirtelen kurva szarul lesz ettől, és Katinka sem elkékszik arra, hogy Szójernél lett volna óvszer a jegesmedveketrecben. A helyzet az, hogy a szigeten a nők szervezete a magzatot fertőzésként kezeli, ÍtönRom pedig pont azért rabolta el Klert, hogy ebből a csudagyógyszerből kaphasson, Mert ÍtönRom nagyszerű szülész-nőgyógyász voltm, csak a modorával voltak problémák. Öröm az ürömben, hogy van még egy adag gyógyszer a barlang környékén, és Juliska tudja hol, így elmegy érte.

Reggelre meg is találja a cuccot, de mire kinyithatná a táskát, megjelenik Szójer és Szájid, ne olyan gyorsan, angyalom. Van fegyverünk, ne ugráljál, most beszélgetünk egy kicsit, Kler meg le van szarva. Julsika kissé ideges lesz, és két szóval elintézi őket: Szájidtól megkérdezi, hogy mesélt-e Bászráról a többieknek, Szójert meg Dzsémsznek szólítja, és megemlíti a gyilkosságot. A többi néma csönd, Juliska rohanhat vissza a partra, ahol Dzsekk vizes ruhával borogatja a vérhányós nőt, gondolom jobb híján. Már csak a citromos tea és a háztartási (Dharma) keksz hiányzik. Juliska beadja a cuccot, mire Dzsekk síri hangon megjegyzi, hogy ha ez nem működik, akkor nem tudja megvédeni, mehet világgá Rousseau mellé, az meg ugye nem egy életbiztosítás.

Az utolsó jelenetet majd a végén áruljuk el, most jöjjön a flessbekk, amiben kiderül, hogy Juliska elfogadta Richard Alpert ajánlatát, beállt a Mittelos Biscience céghez titokzatos doktornőnek, de ehhez meg kellett innia egy nagy pohár altatót, amit ÍtönRom adott neki, utána meg elvitték a szigetre a később tragikus sorsot megélt tengeralattjárón. A szigeten egy furcsán gülöszemű és első látásra jelentéktelennek tűnő fazon köszönti, a neve Benjamin Linus, és csodálatos dolgokat helyez kilátásba. Meg azt, hogy akkor megy haza a szigetről Juliska, amikor csak akar. Muhaha.

Ugrunk időben, Juliska és ÍtönRom egy műtőben, ahol éppen meghalt egy asszony. Juliska szerint bármi is történt, az a fogantatás idején tett be a szegény nőnek, és nem tud mit kezdeni a dologgal, így elmegy a partra üldögélni. Ben utánamegy, és beszélgetnek egy kicsit: Julsika menne haza, és vinne magával egy terhes nőt is, hogy jobban megvizsgálhassa, és különben is, a nővére menten szül. Erre Ben csak mereszti a szemét, és közli, hogy ez így nem teljesen igaz, mert Juliska nővére megint rákos, és meg fog halni. Ettől a csaj kiborul, hogy  lehetsz ennyire geci, te Ben? Ha itt maradsz, mondja Ben, akkor meggyógyítom a tesódat. Illetve nem is ő, hanem Jákób, aki olyan lehet a sziget mitológiájában, mint Jézus. Juliska belemegy a dologba.

Juliska ádörfalvai kérójában vagyunk, ahol éppen Goodwin mellett ébred és a mi kedvünkért megjegyzi, hogy ma van három éve, hogy szigeten van. A reggeli mellé egy röntgenfelvétel is jár, amin egy daganat látszik, ezek szerint Bené lesz a felvétel. Juliska átmegy Benhez, és majdnem rárúgja az ajtót, azt mondtad bazmeg, hogy itt senki nem lesz rákos, meg Jákób a csudagyógyító, akkor ez mi? És sírni kezd, ami Benre nem nagyon hat. Még jó, nem Juliska rákos, hanem a gülüszemű, inkább neki kellene sírnia, nem? Megint ugrunk egy kicsit, éppen a zuhanás reggelére, amikor Ben elküldi Goodwint meg ÍtönRomot a túlélókhöz, Juliskát meg magával rángatja Mihály kunyhójába, ahol megmutatja neki, hogy a nővére jól van, és mellesleg megkéri Mihályt, hogy szedjen össze minden infót a gép utasairól.

És most jöhet a vaddöfakk utolsó jelenet: egy asztalt látunk, mellette Bent, aki Juliskát hallgatja: oké, kirángatom Katinkát a dzsungelbe, hozzábilincselem magam, és azt hazudom, hogy engem is elkábítottak. Utána visszamegyek a partra. Ben közbevág, hogy aktiváltuk Kler implantátumát, két napon belül szarul lesz. Ez mekkora szemétláda! Mire Juliska a partra ér, ő lehet a hős, és akkor bízni fognak benne. A gyógyszert addigra elviszik ÍtönRom rejtekhelyére, és Juliska nekiláthat dolgának - egy hét múlva találkoznak. Mert az ádörök mennek majd a parti népségért! És a legvégén ugrunk Juliska arcára, amint iszonyú gonosz képpel néz Dzsekkre. Aztakurva. Nem elfeledni, a következő epizód szerdán lesz!

Címkék: lost
22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JMBG 2008.02.02. 18:35:47

Esetleg tudja valaki annak a számnak a címét, ami a magyar promóban is feltűnt, meg ezt hallgatta Juliette is, amikor készült a könyvklub heti ülésére?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.02.02. 18:38:30

DOWNTOWN! DOWNTOWN!
Á, lekéstem, én akartam lenni az első, és ezt beleordítani a fórumba :-(

Netuddki. 2008.02.02. 18:49:42

Már régóta nem néztem a mostani utolsó kettő kivételével. Hát, még mindíg elég vontatott a történet. Persze, ízlések és ...

Waldi! 2008.02.02. 19:06:57

Mittelos Bi(o)science
Vagy direkt volt?

Petula Clark: Downtown es Mama Cass Elliot: Make you own kind of music a ket legjobb szam a Lostban :)

4. evadot nem lehetne hogyvoltozni?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.02. 19:11:40

1. Hogyvoltozás csak a magyar tévékben leadott részek után lehet. Ez alapszabály.

2. Az első buborék tartalma nekem is eszembejutott, az úton nekiállnak patakban lemosni az iszapbírkozás nyomait, miközben csak öt perccel kellett volna továbbmaradni Ádörfalván egy zuhanyért...

2. Biztos emlékeznem kéne rá, de már keverednek bennem. Ki is ez a Goodwin?

BruceWayne 2008.02.02. 19:25:44

-ez a juliska nagyon egy köcsög nő
-jack itt már jó nagy pöcs volt, hogy felé húz az úgymond "társai" helyett
-sawyer és sayid nem lehet ekkora gyökér hogy juliska 2 mondatától becsicskultak
-a downtown meg egy borzasztóan idegesítő dal

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.02.02. 19:34:27

Azt bírtam, amikor mondta, csak átugrok a szomzédba egy kis gyógyszerért, mindjárt jövök, erre este elindul és világos nappalra ér oda a dugi helyre...
A Downtown egy nagyon jó fülbe mászó dal!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.02.02. 20:02:43

Gudvin volt az, aki a másik túlélőcsoportba beépült, és Anna Luca a kihegyezett karóba taszította.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.02. 22:06:50

Köszi vadász2, most már emlékszem.

adam434. 2008.02.02. 23:13:10

olyan képet kellett volna, h amikor Juliet jön ki a tengeralattjáróból, akkor a tengeralattjóróból jönne ki a szövegbuborék, és aszondja, h lokkbácsi

Slugger 2008.02.03. 00:27:22

Van itt valami, ami nem teljesen vili számomra. Julcsi a repcsi lezuhanása előtti napon tudta meg, hogy Ben rákos, és ekkor szólt is neki. Azonban ha megnézzük a "The Envelope" című (12.) mobizódot, ami a könyvklub-gyűlés napján van (tehát egybeesik a lezuhanással), ott Julcsi olyan képet vág, mintha még nem beszélt volna Bennel, ami teljesen nem igaz. Most akkor vagy más lett még rákos Benen kívül, pl. Íten kapott agydaganatot (ez magyarázná a viselkedését), vagy valami ruhakatalógus volt a borítékba, amiből megtudta, hogy a tegnapelőtt vásárolt rucikat féláron is megrendelhette volna a Quellétől.

karit 2008.02.03. 02:53:35

Talán Juliet miután kisírta magát Bennél, magával vitte a leleteket (végül is ő az orvosa) - de a Te megoldásod se rossz. : )

Orange 2008.02.03. 08:29:28

sziasztok

a zene részéhez hozzá szólva The Mamas and Papas - Make Your Own Kind Of Music
volt az eredeti szerzője.

O

EasyFriend 2008.02.03. 12:10:25

Ez a rész is kurvajó volt, szeretem, ha legalább néha egy-egy választ is becsöpögtetnek a sok kérdés közé.

Gabba 2008.02.03. 15:35:56

"Egy hét múlva megyünk" - búcsúzott Ben Juliskától. Gondolom, az durva lesz...

Waldi! 2008.02.03. 18:48:04

Mama Cass Elliot a Mamas and Papas egyik mamaja volt :)

Dark Wolf 2008.02.03. 19:08:53

Gabba: tudod, a Lostban milyen lassan telik az idő, szóval az az 1 hét még soká lesz! :)

Dark Wolf 2008.02.03. 19:09:54

ja, és Spalya kommentjét szerintem érdemes lenne törölni...

Llew 2008.02.04. 09:59:52

Ádörök beszélgetnek:
Juliska: - Akkor most az egész terv azon alapul, hogy Dzsekk egy fasz?
Ben: - Pontosan.
Juliska: - Semmi gond, menni fog.

Ennyire nem lehet gyökér valaki. Ha legalább a farka után menne a doki bácsi, de még arra is töketlen.
Szójer és Szájid azért keménykedhetett volna kicsit.
Azt mondjuk nem értem, hogy Ben mitől olyan fasza gyerek, hogy senki nem meri pofán baszni. A múltkor Dzsekk is csak ült e ketrecben és hagyta, had hülyítse. Most meg Juliska is csak bőg, hogy nem engedik haza, ahelyett, hogy az asztalra szögezte volna pár konyha késsel. Attól ugyan nem (?) jutna haza, de talán jobban érezné magát. Én biztos, pedig nem vagyok agresszív alak (mégha úgy is tűnhet ez írás alapján).

A 3. képhez nekem a következő buborék jutott eszembe, amikor néztem a tv-t:
Juliska: - Azért küldtek, hogy figyelj rám?
Hörli: - Aha
Juliska: - [Gondolat] Ha elfutok vajon utolér?
Hörli: - [Gondolat] Csak el ne fusson, mert nem érem utol.

Slugger 2008.02.04. 15:48:02

"Azt mondjuk nem értem, hogy Ben mitől olyan fasza gyerek, hogy senki nem meri pofán baszni."

Nyugi Llew, ki fog derülni.
süti beállítások módosítása