Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 2x22 - Önvédelem

2008. február 01. 21:01 - sixx

Kezdjük azzal, hogy aki az epizód címét magyarosította, megérdemelné, hogy cápafogas APEH-ellenőrökkel teli medencébe dobjuk, miközben az Igazságügyminisztérium portásainak amatőr sramlizenekara Kozsó slágereket játszik a parton, numetál stílben. SONA - ez volt a címe. A kurva életbe. Az előző részben mindenki eljutott oda, ahol lennie kell egy ütős fináléban, Mehónnak hajó és pénz kell, Szukrénak Keresztes Mária, Májkinak Link, Tíbegnek még egy kéz, Belliknek egy csoda.

Májki a hajón idegeskedik, és felidézi magában Link eddigi tetteit, lehet, hogy ezt nosztalgikus visszaemlékezésnek szánták, mi inkább az "én hülye, miért nem ütöttem le, adtam fel postára, most nyugodtan hajókáznék" arckifejezést véljük feltűnni a tetovált szuperember arcán. Májki nem bízik Mehónban, kinyírtad Abrúzit, a Zakkantat és Tvínert is, mi a garancia, hogy nem kúrsz át, te idegbeteg ember? Engemet elárult a Cég, Májkül, keres az FBI, hidd el, nem váglak át. Na jó, hol vagy? Egy kikötőben (hogy? eddig a városban hédereztek), gyere oda a hajóval. Aztán felhívja MiszterKimet, A geciláda.

Kellermanra ugrunk, aki az utolsó pillanatban csak nem lett ugye öngyilkos, és most kipakol, mert őt is megvezette a Cég, meg minden. És nekünk el kell hinnünk, hogy a bizonyítékokkal szemben (mert Sára igenis kiengedett egy rakás köztörvényes bűnözőt a sittről) egy faszi vallomása elég lesz a felmentő ítélethez. Kellerman sejti, hogy ha pofázik, akkor kinyírják, és ezzel kezdi a vallomást - nem mondom, nem rossz felütés. Aztán ugrunk az időben, Kellerman már nem a gyerekkori sérelmeknél tart, hanem az ex-elnöknőt mártja be nyakig, ő mondta, hogy mártsam be ezt a Börózt, én megtettem, sittre jutattattam, satöbbi. Sára meg van döbbenve, mi is. A vége: Sárát felmentik, Böróz és Májki ártatlan (Májki fegyverrel hadonászott egy bankban, NEM ártatlan), Kellerman meg elindul a halálos golyó elé.

MiszterKim erről még nem tud, vagy ha igen, akkor leszarja, mert Mehónnal telefonoz, hol vagy, Alex? Panamában, te idióta, hányszor kell elmondanom. Gyere ide, megkapod a két testvért, jól. Májki szívhezszóló üzenetet hagy Sára hangpostáján, aki ezt a tárgyalás után le is hallgatja, majd felhívja a tetkóst, de az éppen egy arra kódorgó helyi kólaárussal trécsel, tehát Sárának mennie kell Panamába, ahol hipp-hopp meg lehet találni a fasziját, mert az olyan hely, mint Hosszúpályi, mindenki ismer mindenkit, és 10 perc alatt részegen is át lehet szelni. MiszterKim a kopasz főnökével beszél, akinek ránézésre legalább egy spirálfüzet kellene, hogy ki tudja fejezni a gondolatait a barmokról, akik az általa faszán összerakott konspirációt így el tudták baltázni. Visszafogja magát, és csak annyit kérdez, hogy "Sona"? MiszterKim garantálja, hogy összejön. "Csak az egyik kell" mármint az egyik tesó, gondolom.

Kórház, Szukre próbál emberi külsőt varázsolni magának, pedig úgy néz ki, mint a Múmia rettentő bosszúja 4 egyik statisztája. Menne Keresztes Mariska után, akit Bellik valami veremben tart fogva, de annyira nem fasza a helyzet, mert egy doki mintegy mellékesen megjegyzi, hogy ha kevesebb vér lenne a testében, akkor már halott lenne - csak májon döfték egy csavarhúzóval, vagy mi. Szukre ezzel nem foglalkozik - miért is tenné, kábé annyi esze van, mint Linknek - és telefonoz az amcsi követségre, mert majd ők segítenk neki Belliket meglelni. Ha már itt tartunk, az ex-fegyőr éppen sitten van, és ő is kurva szar állapotban leledzik, ez már csak egy ilyen epizód. Kit hoznak be egy percen belül? Tíbeget, aki szintén nem érzi magát valami fényesen, de ettől még beszélgetnek egy sort, vicces.

Májki kólás haverja a főnökénél, a Nagyon Kemény Helyi Drogbárónál vizitál, hogy van itt egy barom amerikai egy tonna pénzzel, beszélni kellene vele. Kis kínlódás után megtörténik a dolog, mit akarsz, te tetovált ember? Meggugliztunk, 100 000 dollár vérdíj van a fejedre kitűzve. Drámai muzsika. Ugrunk a sittre, ahonnan Belliket kirángatják, hogy egy még szarabb helyre vigyék, és Szukre csak egy kicsivel késik le a dologról - miközben Belliket a rabomobilba suvasztják, Szukre a kocsi mögött, a porban sír, jajistenem, mi lesz Máriával? Meg fog halni, az. Májki megérkezik a hajóval oda, ahová Mehón mondta, hogy érkezzen, de előtte a lóvét egy bokorba rejtette, biztos ami ziher alapon. Jól tette, mert Mehón fegyverrel várja, ide a pénzt is, te gyerek. Nem adom, csak ha elengeded Linket - ez így megy egy kicsit, de telefonoz MiszterKim, hol vagy, Alex? Az elmondja neki, majd felhívja a helyi rendőrséget, hogy jöjjenek a kikötőbe, mert gyilkosság törtét, egészen pontosan két amcsi lelőtt egy ázsiait. "Vaddöfakk?" látszik Májki fején, hülye vagy te, Alex? Nem, ez így lesz a legjobb, majd meglátod.

Mehón kiakad, ide a lóvéval, kiabálja, és habzik a szája. Májki majdnem sírva fakad a rögögéstől, de megjön MiszterKim, aki sejtette, hogy ez nem lesz egy könnyű menet, és hozta magával a haverjait is, mire elszabadul a pokol. Mehón lövi az ellent, Link kiszabadítja magát és elrohan Májkival a pénzért, Mehón hajóra száll, és elmenekülni látszik. Közjáték: Kellerman rabruhában száll be egy kocsiba, biztos kinyírják. Ki is, mert ez nem rabomobil, hanem a Cég egyik kocsija, és nagyon sok golyót pumpálnak a beljesébe á lá Keresztapa - The Death of Sonny Corleone. Vissza Mehónra, aki azt hiszi, hogy éppen úton van Kolumbiába, amikor  egy pár rendőr megnézi a hajót tüzetesebben, és találnak egy rakás kokaint, amit Májki elővigyázatosságból megvett a Nagyon Kemény Helyi Drogbárótól - ez tetszett, habár lehetett tudni, hogy mi fog történni.

Májkiék közben egy erdőben császkálnak, és egymás vállát veregetik, hogy ugyan hajó nincs, de lóvé igen, juhé, nem verték el az összeset drogra. Egy mólóra sétálnak ki, ahol a kólás haver egy hajót mutat nekik, na ezzel mentek majd el mittudoménhová, és ja, van rajta egy nő is. Sára. Aki idetalált. Csak úgy. DE HOGY, BAZMEG? Mindegy, jó hírt hoz: Kellermannak hittek, Link szabad, Sára szabad, csak Májkinak kell sittre mennie, mert ugye Ő KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐ. És ekkor ki jelenik meg a bokorból? MiszterKim, aki szintén idetalált, mert itt mindenki, MINDENT azonnal megtalál, az agyukban van egy GPS-vevő, és Panama összes mólóján egy adó, ne nézzenek már ennyire hülyének!

MiszterKim közli, hogy most szopás van, mert a Cégnek még szüksége van egy brádörre, de nem Linkre persze, akit így le is lehet lőni, míg Májki mehet sittre, mert a rendőrök már úton vannak. Májki kiált, Link bután néz, MiszterKim lőne, DE Sára előkap egy fegyvert az asztalról, amit olyan faszán belengettek, hogy én nem, de a kommentelők bezzeg azonnal észrevettek valahonnan, és azonnal lelövi. A drogos doktornő jobban céloz, mint James Bond. Sára kicsit kiborul, Májki szállna már hajóra, de erre Link kitalálja, hogy NE HAJÓVAL MENJENEK, AMIT KOCSIVAL NEM TUD ÜLDÖZNI A RENDŐRSÉG, hanem meneküljenek gyalog, és itt már tényleg a röhögőgörcs kerülgetett, ennyire szar forgatókönyvet életemben nem láttam, 21 részen kereszül nyelte a ember a nagyobbnál-nagyobb faszságokat, erre a fináléban EZ? A Barátok köztben vannak ilyen fordulatok, könyörgöm!

És futnak. Link balra, Sára ás Májki jobbra, a rendőrök beérik őket, Májki lovagként viselkedik és feladja magát, én voltam, én lőttem, vigyetek! És viszik, mi meg fejezzük be ezt az epizódot, ami a Szökés előző évadának utolsó részéhez méltó színvonalat hozta, logikátlan, kiszámítható és iszonyú buta. Mehónt mutatják, aki sitten van, és onnan hívja a feleségét, hogy ne várja Kolumbiában, nem oda megy a hajó. Sőt, felejtse el, hogy létezett. Nem lesz nehéz, Alex. Link a rendőrség előtt látja, amint Sára épen kijön, és elindul valamerre, nyomában meg egy gyanús alak, de nem megy utána, vagy szól neki, nem, minek.

Ugrunk a sittre, ahol a Cég egyik samesze közli Tíbeggel, hogy megszívta a dolgot, mert elkapták - ez pedig nem volt benne a kis megállapodásban, hoppá. Maradsz a kaptárban, kis barátom. Este van, esik az eső, egy kocsi áll meg egy nagyon csúnya épület előtt, és Májkit rángatják ki belőle. Aztán Mehónt. A bejárat fölött a hely neve: SONA. Na, ezért kellett volna NEM elbaszni a címet. Közjáték2: a kopaszembert mutatják, akit tábornoknak szólítanak, és közlik vele, hogy megvan Szkófild. Vissza a sittre, ami belülről úgy néz ki, mint az egyszeri adócsaló legrosszabb rémálma: sötét van, mindenki koszos és nagyon erőszakos, a földön drogosok lövik be magukat, mellettük Bellik, félig agyonverve, és éppen anális inzultus előtt áll, szép kilátások.

Közjáték3: a kopasz tábornokkal közlik, hogy Szkófild megint sitten, ahonnan feltehetően ismét meglóg, mire a kopasz csak annyit felel, hogy ja, az a dolga. Vissza Sonára, ahol Májki egyre szarabbul van, EZT nem tetoválta magára otthon, mondjuk itt biztos akad valaki, aki a combjára rávarrja az alaprajzot. És ekkor Májki kilép egy udvarszerű izébe, ahol sok ember van, és kiabálnak valamit - na ez az utolsó kép, majd meglátjuk mi lesz ebből a harmadik évadban. Köszönjük a figyelmet, találkozunk a Szökés harmadik évadának kezdetén.

Címkék: a szökés
35 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

16 HP 2008.02.01. 21:53:03

Sixx! -ba/-ban. Nem ugyanaz.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.01. 21:58:16

ok javítva, késő van már.

johevi 2008.02.01. 22:37:46

Bár nézem a 3. évadot ez az egész egy túlmisztifikált, logikátlan, ellentmondásokkal teli, hülyeség.

Edd China 2008.02.01. 22:50:47

A fegyvert amivel Sára lőtt Link szerezte a lövöldözés során - ha jól emlékszem - amit erősen zoomolva helyezett el a hajó belsejében egy asztalra. Nem igaz, hogy nem vetted észre!

Egyébként jó írás volt ez is, kár, hogy sokára jön a következő.

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2008.02.01. 22:52:46

Link rakja le a stukkert a hajón, direkt dramaturgiázták, azzal lőtt Sára.

ÉS: Tíbeg = a felnőtt Barátok-imi!!!!!!!

kla 2008.02.01. 23:15:36

Hát tényleg nem volt a legjobb rész, Kellermannak meg nagyon szar halála volt.

7esbusz 2008.02.02. 03:22:28

Hát igen. Szerintem az úgy volt, hogy ott áll a stáb a parton, kim már készenlétben, rendező fülén a telefon. - Srácok, minden okés, a fox most írta alá a 3.-ik évadot, akkor B verzió, kamera, csapó.

wendriner úr 2008.02.02. 07:40:41

nálam itt lett cancel a sorozat

rivera 2008.02.02. 08:10:46

Eddig nem olvastam szökés hogyvoltot, de ez igen jól sikerült, kacagtam. Szegény Linc egy nagyon buta fasz.

Fokhagymástejfölös 2008.02.02. 08:20:15

az elején nagyon izgalmas volt, de aztán kajak beleuntunk ezekbe a következetlenségekbe. Ráadásul a 3. évad Selmeczi Roland nélkül (Linc hangja) :( mi nem fogjuk nézni, vagy max ha meglesz a tékában majd ecce' akkor egybe kivesszük és úgy nézzük meg.je.;-)

Kardics 2008.02.02. 08:24:25

Lehet, hogy a kóláskölök is ügynök és besúgta őket Kimnél.Mert hát tényleg ,hogy talált oda?
Tíbeg meg lassan csak "törzs"gárda tag lesz ha ilyen ütemben kopnak a végtagjai:)
Körösztös Mariskára meg végül keresztet vethet a Szukre. "Bellik, félig agyonverve, és éppen anális inzultus előtt áll,":D s nem hiszem, hogy most a latin szépség sorsa mélyen foglalkoztatja.

Zoli úr 2008.02.02. 08:36:59

Erősen erőltetett volt a befejezés, a végén (mr. Kim megjelenésénél) nekem is az volt az érzésem, hogy akkor írhatták alá a 3. évadra a szerződést, azért lett ilyen gagyi. Eleve önvédelemnek is előadhatták volna, és akkor minek menekülnek. Vagy nem?
Ja és persze az fantasztikus, hogy Link és Sara szabad, de Michael bankrabló plusz meg is szökött, így neki Amerika nem igazán az álmok hazája.
Szukrét nem vállon szúrta Tibeg? Vagy neki fenn van a mája?

Weboldal készítés olcsón · http://olcsoweboldal.hu 2008.02.02. 13:22:58

És honnan tudod, hogy meghalt Kellermann?? Mutatták a hulláját? Még visszatérhet a 3. évadban, mondjuk tudom, hogy másik sorozatban szerepelt a forgatás alatt, de ki tudja, kis időre esetleg? Nekem tetszik a 3. évad, jók a fordulatok benne, csak kár, hogy a héten nem volt...

PetDrag 2008.02.02. 14:45:30

Kopasz ezredes a "Vészhelyzetben" és MiszerKim kiírtak a 3. évadból buborékoktól bexartam a röhögéstől!!! :-)))

BruceWayne 2008.02.02. 15:30:27

sixx az nem esett le hogy a hajó ha jól tudom be sem volt indítva és már ott volt a nyakukban a rendőrség? és ez a kicsi Panama se lehet annyira elmaradott ország hogy az elmenekülő hajó láttán ne tudnának a zaruk rászólni valami vizirendőrségre vagy akár valami helikopteres egységre, mivel nyilt vizen egy beazonosított kis hajóval nem lehet olyan kurva könnyű elrejtőzni, az erdőbe meg el lehetett volna...
de azért kiváncsi lennék hogy te milyen űberfasza hiperintetlligens sorozatokon szocializálódtál hogy a Szökést ennyire halálba oltottad, tény hogy voltak benne logikátlanságok, + az utolsó 4-5 rész tényleg visszaesett, gondolom azért mert évad közben jött a 3. évados berendelés, de ilyenek minden sorozatban vannak....
azért mert a netes sorozatbuzik nagyrésze a lostra matyizik (amit egyébként is is nagyon nézek), attól még nem kéne ennyire alulértékelni ezt a Szökést...

s3v3n 2008.02.02. 15:36:11

marhára nem volt meglepetés hogy lesz 3. évad...

BruceWayne 2008.02.02. 15:57:40

a sikerek láttán ez természetes volt...
csak a történetet alapból 2 évadosra tervezték

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.02. 16:08:23

Nerazzuri: Deadwood, Drót, Brotherhood, Dexter, Lost, BSG, Dead Like Me, Life On Mars, Friday Night Lights - és akkor csak egy pár, a Szökésnél kb. ezerszer jobban megírt sorozatot említettem.

Dorkapa 2008.02.02. 16:40:14

Kész beszarás, hogy mindig mindenki mindenhova odatalál. Simán.

Sixx! Nem mondod, hogy a felsorolásból kihagytad a 24-et!?!?!?!?

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.02. 16:45:02

a 24, különösen a legutóbbi két évad borzalmasan volt megírva, legalább annyira, mint az előző mondatom.

BruceWayne 2008.02.02. 16:47:42

az egy dolog hogy jobban megírtak, ezt senki nem vitatja, de ettől még a PB se szar, például a 24 is az egyik kedvencem de abban is van sok hülyeség, de át kell siklani felette, a lényeg az hogy élvezzük, és a PB egy élvezhető és eseméydús sorozat. például a Lostban meg egyenesen a legtöbb hülyeség van, mégis nézzük és várjuk.
ez az évad odáig hogy kellerman ki mentette őket, kurva jó volt, utána volt egy nagyobb visszaesés, meg a panamai részek se voltak az igazaik, de akkor sem kéne ennyire lehúzni

[Sven] 2008.02.02. 19:36:18

1, én se vágom, ez ÖNVÉDELEM volt
2, kellerman eseténél, az egyik örzővédő ember nem MELLETTE ült? az nem pusztult e meg? de ezt lehet elnéztem.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.02.03. 00:12:37

Lássuk be, hogy a Szökés második évad annyira szar volt, mint amilyen jó az első. Mondjuk a Walker a texasi kopónál még így is jobb. :D

Johnny336 2008.02.03. 14:57:34

Kellerman szovege tetszett, amikor felteptek a furgon hatuljat: "Kestetek.." Aztan kaptak az olmot...nagyon jol eltalaltak.

Ez a harmadik evados, Sonas dolog. Annyibol jo, hogy megint sitten vannak, hasonlit az elso evadra. De kicsit furcsaltam ott is, hogy bemegy a 65 kilos egyetemista srac a kemeny bunozok koze (elvegre fegyveres rablasert ultettek le), es elkezdi oket ugraltatni...nyilvan!

Gabba 2008.02.03. 15:21:49

Sajnos biztos voltma benne, hogy Májki ismét börtönben köt ki, és ezzel ő is és a történet is a saját farkába harapott.
Most majd kezdődik minden elölről, brrrr.
Ugye 4. évad nem lesz?

EasyFriend 2008.02.03. 16:56:56

"NE HAJÓVAL MENJENEK, AMIT KOCSIVAL NEM TUD ÜLDÖZNI A RENDŐRSÉG" - talán ezen a ponton jöttek rá, hogy egyikük sem tudja azt a hajót vezetni. :-)

EasyFriend 2008.02.03. 17:00:17

Hát, nem tudom, érdemes lesz-e a harmadik szezonra pazarolni az időmet... Annyira nem győzött meg a szezonfinálé se. Az összes nyitott szálból még a leginkább az foglalkoztat, hogy Marikrúz túléli-e... :-)

Dark Wolf 2008.02.03. 18:59:57

Újat nem tudok mondani, a rész katasztrofális volt, a 2. évad uccsó pár része is már fájt, de én olyan vagyok, hogy ha már ennyi ideig nézek valamit, nem fogom sitty-sutty befejezni. Amíg élünk, remélünk...

Arról, meg hogy a Lostban van a legtöbb hülyeség, azoknak a "hülyeségeknek" legalább egymáshoz viszonyítva van értelmük, vmiféle logikájuk, és beleillenek a sorozat univerzumába. De a PB elvileg a való világunkban játszódik, ezért nem veszi be sok embernek a gyomra a sok blőd fordulatot.

_ev_ 2008.02.03. 19:00:08

a harmadik évad a legalja
így, hogy Kellerman nincs többé, nem is tudom, hogy érdemes-e

sélli 2008.02.04. 14:28:13

Én azon (is) voltam ki a legjobban, hogy Sára mégis hogy került Panamába cca. 1 óra alatt...? Az meg h persze egyből megtalálta Májkült, csak hab a tortán...
Sajnos a III. évad sem az über-satu kategória, de azért 1nek jó!

mjordan 2008.02.04. 20:53:50

A 3,évadot Bellick miatt érdemes megnézni,vicces nagyon a szerencsétlenkedése...:D

QK 2008.02.07. 13:56:37

Szerintem Kellerman csak vaktöltényeket kapott hogy eltűntesse magát és megtalálja a szerelmet Kerolájn oldalán valahol Montánában. Majd legközelebb visszatérnek hogy kiszabadítsák Májkit és gondolom magukhoz vesszik még Színótot is. Aztán meg leszámolnak a Céggel Kodzsekestül.

BruceWayne 2008.06.30. 21:34:42

RTL-en Prison Break 3 évad premier Lincoln Burrows magyarhangja László Zsolt LOLLLL :-)

Saavedro 2015.04.02. 13:15:35

"Sára. Aki idetalált. Csak úgy. DE HOGY, BAZMEG?"

Úgy, hogy Mihály még az epizód elején hagyott neki egy üzenetet, hogy hol találja, miután eltervezte a marihuánás ügyletet. Még mondja is a doktornő, hogy 'Michael left me a message', 'I got your message', stb.

Nagyon jók ezek a cikkek, de figyelmesebben kellene nézni a sorozatot.
süti beállítások módosítása