Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Maffiózók 6x04 - A véres valóság

2008. január 30. 14:32 - leeann

A negyedik részt Paulie-val kezdjük, ahogy kijön egy boltból, és a kocsijához megy. A kórházban Tonynak épp a sebét kötözi át egy nővérke, aki azt ecseteli Tonynak, hogy milyen szerencsésen megúszta a dolgot és milyen jól meg fogják műteni. A titokzatos írás („Amikor nagyon eluralkodik rajtam az önsajnálat, akkor hirtelen felkap a szél és átröpít az égen”) megint felbukkan, amit Tony, Janice térítő programjának hiszi. A nővért Carmela váltja a kórteremben, aki ismét kifestett és vidám és dínós könyvet hozott Tonynak.


Új helyszínünk egy szeméttelep, ahol Jason, akinek az apja jó főnök, volt Gustól azt tudakolja meg ki is Anthony Soprano, akit eltart a cégük. Gus elirányítja ebben a témában a fiút Pauliehoz, aki nagy büszkén egy hirdetőtáblán szerepel egy képen, kezében egy érdemeit elismerő díjjal, amerikai zászlóval a háttérben. Ismét Tonynál vagyunk, ahol épp a Janice féle család boldogítja. Tony megemlíti Janicenek a titokzatos írást, amit Janice elhárít, mondván nem ő tette ki a szobában. Tony kiosztja Bobbyt, bár nem úgy, ahogy megérdemelné, mert tudja mekkora csapás a nővére, úgy önmagában is. Miután a család lelép a kórteremből, megjelenik Janice narkolepsziás, pár évaddal ezelőtti pasija, aki sosem volt normális. Ezt most is bizonyítva egy táblával a kezében lép be Tonyhoz, amivel épp tüntetni akar egy gyógyszerész mellet, aki nem ad ki fogamzásgátlót, a vállán egy összecsukható kemping szék van és valami fehér az orrán.

Persze hozott magával egy papot is, aki szintén nem százas. Úgy hiányoztak ők most Tonynak, mint üveges tótnak a hanyattesés. Mesél az atya Tonynak isten erejéről, hogy, aki imádkozik, az gyorsabban gyógyul és hogy ő is milyen bűnös életet élt sztriptíz bár, alkohol, drogok és mennyire bánja már. A közben megérkező Carm kapva kap az alkalmon, és együtt imádkozásra bíztatja férjét. Tony még betegen is hozza a formáját, a papot arról kérdezi, mit szól az Isten a Viagrához. Persze a Viagra nem bűn. Mindenki nagyon boldog lett ettől a hírtől és a térítő páros dolgára indul, Carmela meg óvatosan kiosztja Tonyt. Tony szájában ismét cső van, mert épp a beígért műtétje zajlik, ahol mindenki jót mulat az orvos beszólásán. A műtét sikerült Tony pihenget, Meadow a dínós könyvből olvas apjának. Az idilli képet a munka zavarja meg. Megjelenik Tonynál Paulie és Jason Barone, akinek az apja jó főnök volt. Meadow és Jason egymásra nézett, egymásra mosolyogtak, és ha egy rózsaszín sorozatban lennénk felcsendült, volna a zene, és egymás karjaiban találták volna magukat, de mivel a Maffiózókban vagyunk Meadow néhány régi történet felidézése után megpuszilta az apját és lelépett a szobából. Jason, akinek az apja jó főnök volt, el akarja adni a vállalatát, de Tony és Paulie erről lebeszéli a fiút.

Egy zárdába ugrunk, ahova Paulie tart a nagynénjéhez. A kertben kézi motoros fűnyíróval vágják a füvet az apácák. Ez valami modern zárda lehet. Szóval Paulie a haldokló nagynénjénél van, aki utolsó ténykedéseként meggyónja Paulienak mi is történt a háború idején. Az egészből az sül ki, hogy Dottie néni nem volt makulátlan apáca és Paulie az ő fia. Pauliet hideg zuhanyként éri a hír. A kórházban egy hideg, kimért dekoratív biztosítós nő próbálja elmagyarázni, hogy miért is kell Tonyt minél előbb kidobni a korházból. Tony elküldi a francba. Nem sokkal később Tony már a kórház folyosóján sétál egyik oldalán Carmelával másik oldalán, pedig egy állványon tolva fél korházat. Carmnak az orvossal kell beszélnie így Tonyt leparkoltatja egy másik kórterem előtt, ahol az aktuális rap sztár fekszik jó pár golyóval a testében. Tony végighallgatja, ahogy a rap sztár ügynöke azt ecseteli milyen jót tesz a hírnevének, hogy több lyuk lett rajta, mint ami eredetileg volt.


Bobby közben a rap sztár sleppjével ismerkedik. Egy feltörekvő slepp tagjában bevételi forrást lát. Felajánlja a fiúnak, hogy szakszerűen lelövi őt, némi pénzért cserébe és akkor ő is híres rap sztár lesz és neki is, majd lehet saját sleppje. A pokolian dühös Paulie a kvázi anyja elé megy, aki épp egy busszal érkezik meg az öregek otthona elé. Paulie számon kéri a hamis anyját, aki először tagad, de utána bevallja az igazat, és mentegetni kezdi a nővérét. Paulie ezután a kórházba megy és összefut Ryan Chappelle-el, aki nekem mindig fura látvány Phil atyaként. Phil atya kedvesen beszélgetni szeretne Tony hogylétéről, de Paulie kifejti a most már igen rossz véleményét az egyház apácáiról. Paulie bemegy Tonyhoz elmondja neki, hogy itt van Phil Leotardo is, majd segít neki felkelni az ágyból.


Tony sétálni indul a Paulival és a gyógyszeres állványzattal, majd barátkozni kezd a szomszéd szoba lakójával, aki egy tudós. A kórházfolyóson összefutnak a kilyuggatott rap sztárral is, aki megtiszteltetésnek veszi, hogy megismerte Tonyt és meghívja őket, boksz meccset nézni. Tony helyes csíkos köntösben Phillel vitázik a kórház előtt, akinek a foga úgy világít ki a szájából, mint egy vallató lámpa, majdnem bevallottam mindent. Tony továbbra is fizetést akar és betegbiztosítást meg 25%-ot a Barone vállalat eladásából. Tony enged a %-ból, amit Phil közvetít Johnny Sack felé. Tony és Paulie visszamegy a kórházba, és Tony azt próbálja kiszedni Pauliból, hogy miért nem tud figyelni, mintha máshol járna. Pauli a nagynénjének hitt apáca halálával érvelt. Tony figyelmességi kérdéseire csak szűkszavúan válaszol Paulie, miközben visszacammognak a kórterembe Tony gyógyszeres állványát közrefogva.


A kórteremben raportra hozták a mentőst, aki meglopta Tonyt, mikor beszállították. Tony egy hetet adott neki, hogy visszaszolgáltassa a pénzt. E közben megjelenik Carmela és A.J. így a sokaság kivonul a kórházi szobából. Tony újdonsült kórházi barátaival boksz meccset néz a rap sztár szobájában egy plazmán, és a bokszolók betegbiztosításáról értekeznek. Pauliet még mindig a ki az igazi anyja játék dühíti. Phil elújságolja Johnny Sacknak, hogy mit intézett Tonyval. Johnny dühös és új ajánlattal küldi el Philt ismét Tonyhoz. Tony persze nem elégedett az új ajánlattal. Paulie és Patsy meglátogatja Jasont, aki jól felismeri, hogy Paulie megfenyegeti. Vagy nem adja el a vállalatot vagy a térdének annyi. Persze a potenciális vevő nem kar lemondani a vállalatról. Tony a kórházban egy megégett kislány szobájánál áll, mikor Paulie benyögi, hogy neki is milyen rémes hete volt. Tony nem érti, hogy Paulienak mennyire lehetett rémes hete egy összeégett kislányhoz képest. Pauli elmeséli Tonynak, hogy akit eddig az anyjának hitt, az a nagynénje, és akit eddig a nagynénjének hitt, az az anyja. Tony jól meglepődik Paulie családi kavalkádján.


A Barone cég egyik szállítóját megverik a fia szeme láttára az új tulaj emberei.
Paulie meglátogatja az anyját, aki a nagynénje és dühöngve kidobja a tévéjét az ablakon, majd közli, hogy nem akarja többé látni. A kórházi szobában ismét felbukkan a titokzatos írás és megint az eladandó cég körül, folyik az eszmecsere. Jason próbálja elmagyarázni, hogy ő mindent megpróbált, hogy visszacsinálja az üzletet, de nem sikerült. Jason naivan azt gondolja, hogy nem igazságos, ami vele történik, mert ő nem tudott semmiről. Bobby az ígért 8000 dollár helyett 7000 dollárban állapodik meg a feltörni akaró fiúval, hogy lelövi őt a hírnévért.


Tonyt meglátogatja Hesh és a lánya, majd megjelenik az isten mindenen átsegít atya, aki a rész elején a narkolepsziás fickóval már meglátogatta Tonyt. Reméli, hogy meg tudja téríteni Tonyt és próbálja meggyőzni, hogy az evolúció smafu. Christopher kisüti, hogy ha Ádám és Éva a dinoszauruszokkal élt együtt, akkor nem a paradicsomban éltek, hanem jobbra,- balra menekülniük kellett a tiranoszaurusz rexek elől. Tony megint sétálni megy, de most Vito kíséri el őt meg az állványzatát, a szomszéd szobában lévő tudós emberhez. Tony bevallja a tudós embernek, hogy elgondolkodott a pokolról és a mennyről. Paulie duzzogva meséli Tonynak, hogy nem akarja látni többé a hamis anyját. Tony meg elmagyarázza neki, hogy sokan örülnének, ha annyit megtenne értük az édesanyja, mint ő érte a nagynénje tett, mint az anyja.


Bobby seggbe lövi a feltörni próbáló rappert. A kórházban Carmela felhívja Tony figyelmét Vitora, mert még mindig azon a borítékon gondolkodik, amit Paulie és Vito adtak neki, amikor Tony felébredt a kómából. Megint megjelenik a biztosítós csaj, gyorsan megállapítja, hogy Tony hazamehet. Tony éppen tévézik, mikor Jason Barone anyukája egy tepsi töltött cukkínivel jött látogatóba. Szeretne könyörögni a fia egészségéért, és mindent magára vállal, szeretne ő fizetni mindenért, ha fiát valaki bántani akarja. Paulie kiszalad a kórteremből, és zokogni kezd a folyosón. Tony épp hazafelé készülődik, mikor Bobby leadja neki a frissen szerzett ezreket. A kórház halljában a mentős egy borítékot akar átadni Tonynak bűnbánó arccal, de Tony nem fogadja el.

Hogy én is mondjak valami hibát, Tony Janice öccse, de mikor kifele mennek a kórházból a Janice, azt mondja, hogy nem ismered az én bátyámat elpusztíthatatlan. Persze, hogy ez a miatt van, hogy egy szavuk van a fiútestvérre, de lehetnének következetesek a fordítók. Tony Janice öccse és ez tény. Tony Janice kezét fogva ismeri el, hogy átkozott mázlija van, hogy még él, amit Jenice a szokásos persze, persze módon vesz tudomásul. Tony végre otthon van. Carmela jelzi Tonynak, hogy Phil szeretne beszélni vele, de pihennie kell, így ne húzza sokáig az üzletet. Tony helyesen szöszinek nevezve feleségét, azt mondja, hogy csak miatta sikerült visszajönnie. Phil új ajánlatot hoz, amit Tony elfogad. Tony pizsiben kiül a kertbe és élvezi a szelet és azt, hogy él. Paulie közben pokoli dühös Jason Baronera amiért az anyja kiállt érte, térden vágja, és azt mondja neki, hogy 4000-et minden hónapban le kell adnia vagy a stukkerét érzékeny helyre dugja szegény kölyöknek.

Címkék: maffiózók
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.01.30. 15:05:01

Ez a Bobby tényleg nem egy orvlövész típus. Bizonygatja a rappernek, hogy milyen fontos, hogy profi végezze el a feladatot, erre amatőr módon seggbelövi.

Tony Accardo 2008.01.30. 16:57:15

Janice is volt már Tony húga a szinkronos verzióban, mégpedig az V. szezonban abban a részben, mikor Janice Bacala lányának focimeccsén nekiugrik egy másik anyukának... Persze ettől még a nővére marad, ez van...

Mikor a doki varrja össze Tony sebét: "Úristen! Megtaláltam Jimmy Hoffát!" Sajnos ebből se maradt semmi a szinkronban...

mjordan 2008.01.31. 00:24:08

Tony,jaja én is észrevettem,hogy lehet így elcseszni egy poént?

Bandit81 · http://sunseaty.blog.hu 2008.01.31. 13:13:04

A rész legnagyobb beszólása, persze eredetiben, és ami persze kimaradt, de képekben ittvan a cikkben. Amikor Tony először fut össze a rapper csávóval a folyosón. A rapper magyarban vmi ilyet mond, h Tiszteletem + v jelző (maximális v teljes nem emléxem) de az eredetiben azt mondja h Tony Sopprano, "The REAL "G" Ami már csak azért is kvajó mert ugye ezek a rappmajmok csak játsszák a vagyányt, de ez a csávó ezzel a félmondattal nemcsak a respektjéről tanúsítja Tony-t de be is ismeri egyben a saját és többi hasonló "színészkedését".
Kár h a magyarból kimaradt. Sztem hatalmas! Az évad 2 legjobb jelenete viszont még hátravan!

CsakaCalcio 2008.01.31. 13:24:49

Melyikekre gondolsz mint 2 legjobb jelenet?
Szerintem annyi részenként található kb.
De most akkor szerintetek a mentős tényleg ellopta Tony pénzét, vagy csak le akarták rántani 2 lepedővel? (mint tudjuk, Tony nem szokta tárcában hordani a zsét)

santinocorleone 2008.01.31. 14:14:26

Nekem úgy jött le, hogy csak meg akarják leckéztetni, hogy máskor ne nyúlkáljon a tárcákba. Bár én retek szinkronnal nézem, úgyhogy az is lehet, hogy az eredetiben volt erre vmi utalás.
Baromi idegesítő ez a sok félrefordítás amúgy, hisz ahogy itt is olvasható, a legjobb részek sikkadnak el ezáltal.

Paulie meg a havi 4rugó viszont nagy volt :D

Bandit81 · http://sunseaty.blog.hu 2008.01.31. 14:15:11

A mentős dologra én is kiváncsi lennék, a két legjobb jelenettel pedig spoilereznék, de leírom tehát figyelem aki nem akarja tudni mi lesz még az NE OLVASSA EL SPOILER:
Kedvenc jelenet 1: amikor AJ bemegy kinyiffantani az öreg June bácsit a diliház-otthonba és az utána lévő beszélgetése Tonyval a kocsi mellett (ha jól emlékszem) AJ-nek talán az egész évadban ennyi a lényegi szerepe, de ez épp elég.
A másik pedig talán a köv v utána részben amikor Tony először megy vissza a BadaBing-be, méregeti a többieket, mindenki akkora mint a ház Paulie bicója is nagy meg Bobby is akkora mint 1 ház, és szépen kinézi az új-legjobban kigyúrt fiút... na innentől ahogy beleköt, és péppé veri, és a többiek néznek rá h " The BOSS is BACK!" majd Tony még a verekedés lendületével ki is megy a klotyóba rakni a rókát...
Hát ez a két legnagyobb jelenet talán!

v_lad 2008.01.31. 18:00:25

Jól sikerült a hogyvolt, grat!

Engem kicsit felspannolt Paulie viselkedése, fogadni mertem volna hogy a végén bezúz eggyet a Jason gyereknek, akkor is elég ronda húzás volt. De hát ez a sorozat ilyen....

ugyhogy 2008.02.02. 06:55:16

Elnézést kérek, amiért a hibát hozom fel, összességében tetszett a beszámoló. A gond: rengeteg a vesszőhiba. Ez bizony zavaró. Pl.: "Nem sokkal később Tony már a kórház folyosóján sétál egyik oldalán Carmelával másik oldalán, pedig egy állványon tolva fél korházat." helyett "...Carmelaval, másik oldalán pedig..."

rivera 2008.02.02. 08:18:59

"Ez a Bobby tényleg nem egy orvlövész típus. Bizonygatja a rappernek, hogy milyen fontos, hogy profi végezze el a feladatot, erre amatőr módon seggbelövi."

Bobby direkt lövi seggbe a rappert, amúgy pedig igen jó lövész, lesz még róla szó az évadban.

netiltsálle 2015.01.12. 13:47:14

Ritka rosszul lett ez a hogyvolt megírva? :(
süti beállítások módosítása