Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x17 - A Clear Conscience

2008. január 27. 10:16 - sixx

A múlt heti kitérő, avagy tévés nyelven "filler" epizód után remélhetőleg visszatérünk a rendes kerékvágásba, és foglalkozunk kicsit KémFater sugárbetegségével, vagy ArvinKlónnal, aki meglógott, és szabadon geciskedik valahol a nagyvilágban. Koppenhágában nyitunk, két gyanús alak egy bombával szórakozik, majd az egyik bemeny az indonéz követségre, ahol a kapuőr a bombával teli zsákját átengedi a röntgengépen, így a zsák tíz perc múlva simán felrobbanhat. Ugrás az APO-ra, ahol Arvinbácsi közli a jónéppel, hogy ezt a Belgrád-frakció néven ismeretes terrorcsoport csinálta, mert ők már csak ilyenek, robbantanak ezerrel, de még nem lehet tudni, hogy miért.


Pont ezért építettek be hozzájuk egy embert, Raimes a neve, és ismerős az arca, általában geciembert alakít sorozatokban. A jóember egy ideje nem jelentkezett be, tehát szar van a palacsintában, de hálistennek ennek a Raimesnek volt még annyi ideje, hogy halála/lebukása/eltűnése előtt közölje a CIA-vel, hogy a terrorfőnököt Milos Kradicnak hívják, és másnap pont lesz egy Nagyon Titkos Találkozója Amszterdamban (a Sportingbet a diszkó/nightclub kombóra 1,02-es oddsot ad), Dix és Vaughn mehet elfogni. Egy kérdés: MIÉRT NEM ARVINKLÓN UTÁN MEGYÜNK?

Az eddigi szálakat azért felvesszük, mert KicsiSyd hívást kap Sophiától, aki jön Los Angelesbe, mert nagyon megverték gonoszemberek Argentínában. Biztos velük is geciskedett, vagy mittudomén. A tesók kimennek elé a reptérre, aztán elviszik a kórházba, ahová már Arvin is megy, elméletileg sajnálkozni, gyakorlatilag meg azért, hogy ellopja a nő ujjlenyomatát, ki tudja miért. KicsiSyd kap egy medált a nőtől, ez majd biztos fontos lesz. Ugrunk KémFaterre, akit egy rókaképű doki kezel éppen azért, hogy ne nőjön még egy fej a már meglevő mellé, de szomorú képpel közli, hogy mindhiába, már csak napjai vannak hátra, így ideje lenne mindent elmondani Sydnek. Pont az hiányzik KémFaternek, hogy Syd megtudja mekkor geci volt vele, agyon is vágná.


Amszterdam, Dix és Vaugh megfigyel, hoppácsak, ez a Raimes nem is halt meg, hanem ott mászkál a coffeshopok és kurvák között, ráadásul Dix régről ismeri, tán a seregből. Gyanús. Az APO-ban Arvinbácsi átadja az ujjlenyomatot Marshallnak, KémFater pedig a bőrét kapargatja a tenyeréről, nagyanyám szerint pénz áll a házhoz, szerintem halál, majd meglátjuk kinek van igaza. Syd jő, Raimes életben van, ne szórakozzunk már hülyeségekkel. Amszterdam, valami nightclub, Vaughn Raimes nyomában, csudaszert tesz az italába, de közben egy nagyon fura ember (még Alias sztenderd szerint is meglepő feje van) nagyon figyeli Raimes-t.


Raimes a budiban okádik, és mire magához tér, már Dixon áll a vécékagyló mellett, és faggatja, hogy is volt azzal a robbantással? Miért nem szóltál? Már ha élsz ugye, mert mi már kurvára aggódtunk, hallod? Hát nem szóltam, mert Kradic egy új biológiai fegyverrel kísérletezik, amit ha vízbe teszünk, akkor nagyon rossz lesz az ökoszisztémának, és ehhez kurvára fel kellett robbantani a nagykövetséget. Ezt nem nagyon érti senki, mi sem. Vaughn hazatelefonoz, és kiderül, hogy a hydrosec nevű izét az indonézek csinálják, és a robbanás azért kellett, mert akkor a cuccról szóló adatokat egy másik szerverre nyomják át, és ott majd Kradic bérelt hackerje leszedi, mindenki elégedett. A terv: kapjuk el a hackert, akivel a főnökember még nem találkozott, és helyettesítsük be Dixonnal, aki ennek nem örül, legalábbis az van az arcára írva, hogy bazmeg JJ, így akarsz kiírni a soroztatból? Miért nem Weisst, akinek egy értelmes jelenetete nem volt az egész évadban?


A hackert Linusnak hívják (hehe, beszólunk a Linuxnak?), és Nágyja megtudja, hogy melyik amszterdami hotelben szállt meg. Eszem megáll, ha minden bűnözőről ennyit lehet tudni, nem lehetne egy nagy razziával összeszedni az összes geciembert? Mindegy. Arvinbácsi is kap hírt, mégpedig Marshalltól, gondolom az ujjlenyomattal lehet kapcsolatban, mert a vén gazember nagyon örül neki. Linus után Vaugh megy, de majdnem elkúrja az elfogását, e csak majdnem, mert Dix segít neki. Arvinbácsi ismt rohadék módba vált, és elmegy a kórházba, mi van, Sophia, azért jöttél ide, hogy megúszd a rendőrségi vizsgálatot? Ja, tudom, hogy kinyírtál egy Jose nevű lúzert. Hát nem éppen, hanem mert azért vertek meg Buenos Airesben, mert nem árultam el KicsiSyd jelenlegi nevét, Arvin, keresik a lányod, én meg kemény voltam, köszönet érte?


Az APO-ban Syd Marshallnál vizitál, aki megmutatja neki, hogy mit tesz a vízzel a hydrosec, de közben az asztalon hagyta a Sophiáról szóló dossziét, amitől Syd kiborul, berúgja Arvinbácsi ajtaját, és magyarázatot követel. Nem kap, ugrunk Amszterdamba, ahol az idő megállhatott, mert még mindig ott vagyunk a klubban, és várjuk a hackert, aki nem más, ugye, mint Dix. S lőn, megérkezik, vörös striciöltönyben és kalapban. Király. Kadric leteszteli, de semmi pánik, Vaughn közben az igazi Linusból kiszedi a válaszokat, és rádión továbbítja őket Dixnek. Nem, mintha ezen meglepődne bárki is.


Az APO-ban Kémfater addig kapargatja a tenyerét, míg a bőr alatt egy kapszulát nem talál, vaddöfakk? El is megy a dokihoz, kapszula bazmeg? A tenyeremben? Van a lábadban is, mondja az, én figyelmeztettelek, hogy el fogod felejteni, de ezek szerint az amnézia hamarabb beütött. A kapszula szabályozza a gyógyszer adagolását, de ezt senki nem hiszi el természetesen. Közben Amszterdamban a rosszemberek a reptérre hajtanak, de Vaughn már ott van, és Syd is figyeli a dolgokat otthonról, ráadásul rájön, hogy az indozének Peruban gyártják a cuccot (mi van???), de mindez korántsem annyira érdekes, mint KémFater és Arvinbácsi beszélgetése, amiből kiderül, hogy valamit el kell mondani a lányoknak, mert itt az ideje.


A reptéren egyszer csak megjelenik az a Fura Fejű Fazon, akit a klubban is láttunk, és egy nyílt frekvencián beszól, hogyaszongya, Dixon ügynök még mindig be van építve? Hát ezt meg így hogy? Az adást természetesen veszi az egyik rosszember, és mindenki fegyvert ránt, melyik az a Dixon? Dix csak néz, én? Én Linus vagyok, bazmeg. Raimes hőskomplexust kap egyszerre, fegyvert ránt, és üvölt, én vagyok Dixon, ide lőjetek! Kicsit lövöldözünk, aztán Dix odaáll a sebesült Raimes elé, és mellbelövi, ezzel biztosítva az akció sikerét, de aludni biztos nem fog egy ideig. A gép felszáll, Vaughn odarohan Raimeshez, aki túléli a dolgot, hurrá.


Vissza az APO-ba, ahol a két fater behívja a lányokat az irodába, vesznek egy nagy levegőt, és kipakolnak. A helyzet az, hogy KémMuternek volt még egy nővére, Elena. És ez Elena nagyon gecinő volt, kiváló bérgyilkos, számos diplomata hóhérja, stb. Harminc éve eltűnt, mert összebalhézott KémMuterrel, de mi találtunk róla anyagot, illetve azt, amit ő gyűjtött rólatok, kiskedveseim. És előhúznak egy nagy rakés dossziét, benne képekkel Sydről meg KicsiSydről, ez a nő rátok vadászik, biztos ő verette meg Sophiát is Buenos Airesben. És ekkor jön az, amire számítani lehetett: a KicsiSyd nyakában levő medál egy lehallgatókészülék, a beszélgetést nem más, mint a Fura Fejű Fazon hallgatja le, és felhív egy nőt, aki nem más, mint Elena, azaz Sophia. Hoppácsak. DE MI AZ ISTEN VAN ARVINKLÓNNAL?

Címkék: alias
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úrilány 2008.01.27. 12:06:12

és hogy nem volt valami nagy szám a rész, sajnos rányomta a bélyegét a buborékokra is:(

k.Tomi 2008.01.27. 15:12:28

"Az APO-ban Marshall átadja az ujjlenyomatot Marshallnak"

Ez most hogy??? :))) Inkább Árvinbácsi adja át. :))

Csak én hallottam rosszul? De mintha Kémmuter tesóját Elenának szólították volna, nem Jelenának.

Basszus nekem nem is esett le, hogy a végén amikor mutatták Elenát, hogy az Sophia volt. Pedig eleve gyanús volt a nő. De akkor Vaughn apja mért pont neki adta oda a még csecsemő kicsisyd-et?

Gabba 2008.01.27. 17:10:31

Sixx, az nem lehet, hogy a Linus névvel JJ Abrams inkább a Lost gülüszemüjére utal?

sixx · http://comment.blog.hu 2008.01.27. 17:32:54

de, lehet az is, csak én a hackerkedés miatt tippeltem így.

Dark Wolf 2008.01.27. 18:15:03

Hol volt még ekkor Ben a Lostban?

sélli 2008.01.28. 10:02:00

Volt egy olyan érzésem, hogy ezt a részt úgy írták az írók, hogy fogtak egy kalapot, beledobtak vagy 50 db történést, és randoban- amit kihuzigáltak egymás után, abból lett ez a rész. Ezt a hokerájságot...

Aki már látta a 4. évadot nyugtasson már meg, hogy ez a tendencia nem fog folytatódni, mert lassan agylövést kapok annyira nem történik semmi, vagy ha történik is hüjjesssséééég...
Az egyetlen izgi jelenet az volt, mikor kémfater elkezdte a bőrt lenyúzni a kezéről és megtalálta a kapszulát... utána hosszú hosszú szünet.

Gabba 2008.01.28. 10:53:50

És tényleg amnéziás-e már KémFater, vagy a doki direkt nem szólt neki a kapszulákról?
süti beállítások módosítása