Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 2x21 - Kutyaszorítóban

2008. január 26. 10:21 - sixx

A szerializált drámák évadainak utolsó előtti epizódjaira az a jellemző, hogy faszán felvezetik az évadzárót, megnyitnak egy rakás szálat, kisebb-nagyobb cliffhangerekkel idegesítik a jónépet, hogy aztán a befejező epizódban sok mindent megoldjanak, de hagyjanak elég kiskaput ahhoz, hogy a néző visszajöjjön a övetkező évadra. A szökés írói hajszálpontosan ezt az irányt követték az eheti epizóddal, de lássuk miből élünk.


Májkül ugye elindul Panama Citybe rendet tenni, mert Tíbeg barátunk odacsalta Mehón segítségével, aki meg MiszterKim utasítására cserkészi be a tetkóst meg fogyatékos bátyját. Szukre és Bellik is pont ide igyekszik, így kell ügyesen a főbb szálakat az évad végére egy marokba venni, és rángatni bolond módon. A hajón nyitunk, Link elmélyülten nézegeti Májki blackberryjét, majd elindul utána, most az egyszer azt hiszem magától támadt értelmesnek hitt gondolata. Tíbeg a szállodában dekkol, és meglehetősen ideges, menne inkább kurvákat vagy kisgyerekeket hentelni, de nem lehet.

Májki odalentről sasolja, álcázza magát (értsd: a fejébe húzza a kapucnit, (ami ebben a meglehetősen meleg országban abszolút nem feltűnő senkinek) és Tíbeg korábbi bűneit idézi fel az emlékezetében, ahelyett, hogy mondjuk Sárát képzelne maga elé, fene az ízlését. Kiszúrja, hogy Tíbeget figyelik az utcáról, megszólal a pánsíp, terv fogan, halleluja, tán még a tetkók közt is akad egy, amit pont erre az eshetőségre varratott magára. Mehón is úton van Panama Citybe, és a nejével telefonoz amolyan keserédes, "én most elmegyek, ne sírass babám" stílben. A Tíbeget sasoló ügynökök neki dolgoznak, ezeket közben Májki egy utcakölyök és néhány petárda segítségével (ott még legális ez a szar) lebuktatja.


A következő pillanatban egy amolyan family reunionnak vagyunk tanúi, megjön Szukre és a fényes nappal is fegyverrel hadonászó Bellik, ez a Panama nagyon veszélyes hely lehet. Májki rádöbben, hogy meg lett szopatva az üzenettel, amit olvasott, van ilyen. Bellik idegbeteg, mert neki a lóvé kell csak, és úgy gondolja, hogy majd Májki megszerzi Tíbegtől, ő lenyúlja, és tőle a fáklyásmenet. Hősünk belemegy a dologba, mert neki nem a pénz kell, hanem Tíbeg maga, illetve Szukréval akar jót tenni azzal, hogy Keresztes Máriát kiszabadítja.


Ugrunk haza, Sára tárgyalása megy ezerrel, az ügyvédek tiltakoznak, meg indítványokat nyújtanak be, Sára ül a tüchtig kis kosztümben és a haját is megmosta végre. Vita van a szalag miatt, amin ugye Májki elmagyarázza, hogy Sára ártatlan. Közben vágunk Kellerman haverre, aki éppen rituális öngyilokra készül katonamódra, azaz díszegyenruhában, kitüntetésekkel felszerelkezve, mert ez így dukál. Panama City, Májki és Szukre Kereszes Máriáról beszélget, kit érdekel, mellékszereplő. Tíbeg a szobában gyakorolja, hogy kell egy kézzel kártyát osztani, ahogy elnézem, van még mit csiszolni a technikán. Bellik megkezdi a Nagyon Titkos Pánsípos Tervet - megszólaltatja a tűzriadót.


Tíbeg a pézeszsákkal együtt távozik, mert bennégni csak nem akar, az FBI-ügynökök és Májkiék is követik, cseppet sem feltűnő a cirkuszi menet. Minden menne rendben, de egyszer csak ki jelenik meg? Mehón, aki mostantól Májkiékat követi, már csak Link hiányzik, és teljes a kép. Mire ezt kigondoljuk, megjön az őserő, és félig agyonveri Mehónt egy félreeső házban, de annyira fasz, hogy még ezt a meglehetősen egyszerű tervet sem tudja kivitelezni maradéktalanul, mert Mehón kirántja a lábát, és elkezd beszélni hozzá, amivel azonnal felé kerekedik, majdnem megfojtja, de mégsem, mert Link őstulok ereje elég ahhoz, hogy legyűrje, de nem lövi le, mert egy fasz, így Mehón visszavág, és folytatódhat a sorozat.


Tíbeg talál magának egy szimpatikus lépcsőházat (amit felírtak neki egy darab papírra a szállodában), Bellik meg valami nagyon fal dumával lefoglalja a két FBI-ügynököt, miközben Májkiék becserkészik őket, és máris annyi a titkos akciónak. Közjáték: Kellerman már csak percekre van a ravasz meghúzásától, de csak nem megy neki, mert csikön, de először elhitetik velünk, hogy igen, fejbelőtte magát, még a fegyvert is mutatják, ahogy elsül, meg az aggódó képpel telefonozó tesóját. Májkiék közben a Cég embereit markecolják egy sikátorban, (oké, nem FBI-ügynökök, oszt?) elveszik tőlük az útleveleiket, és mennek Tíbeg után a lépcsőházba.


A ház félig van csak készen, olyan, mint egy labirintus, de meglesz Tíbeg, aki hoppácsak, szántszándékkal csalta pont ide a Vidám Fijuggat, és erre Májki rá is jön, legalábbis erre utal az összevont szemöldöke. Tíbeg elszalad, Májkiék a házban egy halott kurvával, akit az előző részben ölt meg Tíbeg - csapda ez a javából, mert a rendőrök már a lépcsőházban vannak. Bellik kirúgja az egyik ajtót, és máris a félkarú nyakán vannak, de az még visszalő egyet, Bellik harcképtelen - elviszik a rendőrök, a fejiben a tudással (Keresztes Mária lakcíme), Szukre sír, Tíbeg menekülne, de addig áll az utca közepén, míg el nem üti egy kocsi, és Májki el nem kapja. Májki lelkiismerete felébred, és míg Szukre elmegy kocsit lopni, ő egy elhagyatott épületben ki akarja nyírni Tíbeget, mert ő egy nagyon gonosz ember.


Közjáték 2: Kellerman fegyvere PONT beragad, és ezért nem hal meg, így beszélget egy sort a tesójával, és elhiszi neki, hogy ebből a szarból még kimászhat. Fogadjunk, hogy bemegy tanúskodni a bíróságra! Panama, Szukre nyúlt egy kocsit, amivel Májki az amerikai követségre akarja vinni Tíbeget, ez nem fog simán menni, csókolom. Közjáték 3: Sárának 12 évet ajánlanak fel vádalkuban, amit persze nem akar elfogadni, mert ő nem nagyon csinált semmit. Link és Mehón Májkit hívják telefonon, de a tetkós most éppen nem ér rá, így inkább egymással beszélgetnek, ami nagyon fájdalmas. Májkiék a kocsiban, Tíbeg előszed magának egy csavarhúzót (bravó, Szukre, jó átnézted a kocsit), amivel azonnal vállon döfi Szukrét, ez egy nagyon kitartó és elszánt ember, kérem szépen.


Májkit is le akarja döfni, de nem jön össze, a kocsi ettől még letér az útról, és egy árokba zuhan, Szukre vérzik egy kicsit és Keresztes Máriát emlegeti - Tíbeg meg fogja a pénzt, és elszalad az erdőbe. Király, mi neki szorítunk, mint egyetlen hiteles karakternek. Egy erdei kunyhóig jut csak, de a tetkós rátalál, és egy kis szájkarate után legyűri, a nyakának kést szegez, és gonoszan vigyorog hozzá. Aztán egyszer csak felemelkedik a kés, Májki elszánt arcot vég, és lecsap, Tíbeg meg üvölt, mint a fába szorult féreg. Nabazmeg. Közjáték 4: Sárát hozzák bilincsben, és amikor pont bevallaná, hogy segített Májkiéknak meglógni, megjelenik Kellerman, hogy vallomást tegyen.


A dzsungelben katonák motoznak, eljutnak a házikóig, ahol a padlóhoz szögezett Tíbegre lelnek - Májkül csak nem vgta el a nyakát. Bellik után még egy szereplő kerül a panamai rendőrök keze közé. Májki a lóvéval együtt a hajóhoz megy, MERT Ő ÚGY TUDJA, HOGY AZ IDIÓTA TESTVÉRE OTT VÁRJA, és akkor vége lehetne a sorozatnak, de Link sehol, így Májkül kénytelen telefonálni. Közben megszólal a telefon, Link az, majd Mehón, akinek nem kell más, csak a pénz, mert valahogy megtudta, hogy Tíbeg mellett nem volt ott a pénzeszsák (honnan?). Jövő héten évadzáró, izgalmakkal és további hülyeségekkel.

Címkék: a szökés
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G@bee--> 2008.01.26. 12:11:38

Bellick már volt a 24-ben :D asszem az első évadban, de gyorsan elhalt.

JMBG 2008.01.26. 12:18:03

Gratula, az utolsó kép megint nagyon üt...

Weboldal készítés olcsón · http://olcsoweboldal.hu 2008.01.26. 12:53:33

Elnyomjuk az ecserin... ütött :) Köszi a hogyvoltot! Amikor rituálézik Kellermann, volt egy "kis" hiba. Pakolászott. Egyszer rajta volt a gyűrű, egyszer nem.

SONA

BruceWayne 2008.01.26. 16:04:46

Mehón írt Májkinak hogy Tíbeg iz in dö táun, aztán gondolom saját tapasztalataiból következtette ki hogy biztosan sikerült neki megtalálnia, legyűrnie a félkarút és nála a lé. szerintem.
egy fontos mozzanatot amúgy kihagytál sixx: Májki a kést tíbeg ép csuklójába b***ta bele elég keményen.
én csak azt nem tudom hogy most ez a két maki ügynök ez kinek az emberei is voltak?
meg lesz még egy pár kérdés az évadzáró után is na de ne szpojlerkedjünk.

BruceWayne 2008.01.26. 16:18:10

ja és Bellick a 24 első évadában kb 14:40 és 14:55 között szerepelt, nem volt nagy élete :-) de a 15 perc hírnév megvolt

Gabba 2008.01.26. 17:49:43

Sixx, a hogyvót már régen jobb, mint maga a sorozat, ráadásul ezúttal Gyalog galoppos utalásos bubival.
Sára dokinéni meg igenis szép :-P

EasyFriend 2008.01.26. 20:01:45

Meg kell szereznem ezt az epizódot, hogy rájöjjek, hogy azért aludtam-e el az ötödik percben, mert fáradt vagyok, vagy mert eddig bírtam a sorozatot...

Dorkapa 2008.01.26. 21:25:32

Nemtom mekkora hely ez a Panama, de nem lehet nagyobb mint a Kálvin tér: mindenki odatalál (még az a nagyonhülye Baróz is!) és aztán szép menetet alkotnak Zsebessel az élen...

BruceWayne 2008.01.26. 22:26:21

király volt az a vonulás

en-gé · http://aapp.blog.hu 2008.01.27. 13:58:50

Bellick tényleg volt a 24-ben...jack régi bajtársa volt aki infókat szolgáltatott neki...de stílusosan kinyírták (zongorahúrral a kocsmabudiban :D)

sélli 2008.01.28. 10:17:38

sixx! A nap süssön le rád! :)
Uez jutott eszembe: nyáron, 45 fokban fekete kapucnis felső mint álca... Asszem Link kimondottan rossz hatással van Májkülre. Eddig legalább egyiküknek volt esze...

EasyFriend 2008.01.30. 16:31:59

Most tudtam megnézni az epizódot és meg kell őt követnem: nem volt ez rossz. Jó kis tocsogós rész volt. Bellik és Tíbeg hangja eredetiben nagyon fasza. Link már megint tulok volt, nem kicsit.
süti beállítások módosítása