Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 3x08 - Lássuk a medvét

2008. január 24. 11:28 - candyperfumegirl

A Shitter éra folytatódik, és bár ebben a részben legkevésbé kedvenc detektívünk éppen fizikailag nincs jelen, a ténykedése nagyon is rányomja a bélyegét az eseményekre. Azért hetibeteg is van, hogy doktoraink életét nehezítse: egy 18 éves srác, aki két fiatalabb tesóját neveli, mióta a szüleik meghaltak. A világbajnok diagnosztikai teamhez kerülésének az oka az, hogy egy gyerekzsúr kellős közepén (ahol ő pincérként van jelen, nem kell semmi furcsaságra gondolni), csúnyán behány az ajándékokkal borított asztalra. Ez önmagában is elég kellemetlen lenne, hát még ha hozzávesszük a szívleállást is, így már jön is érte a rohammentő, utána pedig a főcím.

Jimmynek is volt már életében ennél jobb napja, igaz, ez még nem a Jack Bauer-szint, de énekelni sem nagyon fog munkába menet: éppen a kocsiját vontatják el Shitter parancsára, a rohadék kezd bekeményíteni. Wilsont láthatóan nagyon megviseli, hogy busszal kell mennie a kórházba, le is kési a fél munkanapot.

Indul a diagnózis, ahol a teamnek meglepően sok ötlete van, de a lábviszketés (amit próbálnak ugyan lábgombával magyarázni) valahogy kilóg. Ház azzal borzolja csapata idegeit, hogy előadja, ő TUDJA, mi a baj, és rohadtul irritáló módon LE IS ÍRJA, beleteszi egy borítékba, lezárja, és kiteszi a táblára „a játék neve viszketős láb”- felirattal ellátva. Érdekes elképzelései vannak a csapat motiválásáról, annyi szent. A játékhoz hozzátartozik, hogy minden tanítvány csak egy tesztet végezhet, azt, ami szerintük a legnagyobb eséllyel vezet a megoldáshoz, így majd egymás idegeire is mennek, ami csak külön bónusz lesz House-nak ezen az amúgy nem túl vidám napon.

Persze nem éri be ennyivel, hogy még szórakoztatóbb legyen a délelőttje, direkt láb alatt van a tesztek elvégzésekor, és mindenféle idegesítő beszólással próbálja kikergetni alkalmazottait a világból. Cameront pl. miután manipulatív módon ráveszi egy nagyon genya és erkölcsileg megkérdőjelezhető módszerre (=alázzuk és szívassuk a beteget addig, amíg szívgörcsöt nem kap), jól le is cseszi, hogy lehet ekkora szemét, na ez legalább vicces. Foreman MR-rel próbálkozik természetesen, nulla eredménnyel, Chase vizsgálata alatt pedig House a páciens tesókáival haverkodik. „Lehetek a képzeletbeli barátod?” –első osztályú ismerkedős szöveg, csak a pedofilok nehogy ötleteket kapjanak.

Jimmy nagyon el van kenődve, hogy busszal kellett jönnie, nyilvánvalóan nem bírja a kiképzést. (utazott volna a Budapest-Kecskemét vonalon, hetente kétszer csúcsforgalomban, bazinagy táskákkal, minden egyes alkalommal büdösszájú-beszélgetős útitárs mellett, akkor most nem nyavalyogna) Jól van, az ügyvédet is útba ejtette, aki nem sok jóval biztatta, ez is hozzájárult az erősen lefelé görbülő szájszélekhez. Az ő napja pedig egyre csak szarabb lesz ezután, a kórházban szembesül vele, hogy Shitter a receptjeit is letiltotta. Cuddy pedig finoman figyelmezteti, hogy még csak eszébe se jusson House feladásáról fantáziálni, és vele jó lesz vigyázni, mert hajkeféje van, és tudja hogy kell használni.

A tesztek eredménytelenek voltak, amiért Ház jól ki is cikizi a team-et, nagyban növelve ezzel a munkamorált, Chase meg pofákat vág. Azért valamit mégis találtak, hepatitis A-t, azt meg kell gyógyítani, és mehet is haza mindenki. Gondolják ezt most, mert nem tudják, hogy az epizód háromnegyede még hátra van.

Naná, hogy most jött el az a pont, amikor a betegnek egy Nagyon Aggasztó Tünetet kell produkálnia, vérzik minden testnyílásából, ideje lesz a diagnózissal nagyobb sebességre kapcsolni. A csapat összes ötlete szar, House leugatja őket, erősen fogy a vikodinja, azért genyább a megszokottnál is. Valószínűleg kezdi realizálni, hogy ez mekkora gáz, ugyanis befut Jimmy ritka savanyú ábrázattal, és közli, hogy nem állíthat ki recepteket. Gregnél rögtön villog a vészjelző, hé, akkor ki írja fel nekem a vikodint? Jimmyt elnézve szívesen adna neki kreatív ötleteket, hogy mit csináljon a vikodinjával, de őt most jobban aggasztja az, hogy halálos betegei vannak, akiknek a fájdalmait enyhíteni kéne. Ház kiutalja mellé Cameront, aki az érdemi munkában ma használhatatlan, aláírni csak tud – Jimmy receptjeit. Na persze, őt ismerve, nem fog ez irritáló moralizálás nélkül zajlani, jobban belegondolva nem vagyok benne biztos, hogy ez a húzás nem direkt kibaszás volt-e Greg részéről.

Ha már kibaszásoknál tartunk, Chase-t elküldi a beteg hányásáért a srác munkahelyére, de előtte még jó lenne, ha írna neki egy kis vikodint. Francokat, ebbe nem megy bele a wombat, nem hülye ő, felfogta, hogy Shitter nem kispályás, inkább elmegy hányást kihalászni a kukából, mint az engedélyét kockára tenni. Okos fiú.

Ahogy az várható volt, Cameron csak még szarabbá teszi Jimmy napját, nem hajlandó aláírni azoknak a receptjeit, akiket nem ő diagnosztizált! Ez milyen világméretű köcsögség már, ráadásul beül a vizsgálatokra, amivel persze egyértelműen használ Wilson és a betegi közötti bizalmi köteléknek.

Foreman a beteg kishugával építi a kapcsolatát, nagyon édi jelenet, a baj csak az, hogy lumbálás közben eltörik a páciens bordája. Én nem végeztem orvosit, de volt egy olyan érzésem, hogy ez nem normális. Igen, a következő jelenet ezt igazolna, nagy a baj, mert ez azt jelenti, hogy a srácnak valami fertőzése van, ami már a csontjait is támadja, az immunrendszerének meg annyi. Jáj.

Háznak is egyre több baja van, nem elég, hogy már alig van vikodinja, most éppen a válla fáj, ez valami új. Fizikoterápiára ment, és kb úgy tűri a fájdalmat, mint egy öt éves kislány. A masszőrnőt meg mintha kelet-német olimpikonok számára képezték volna ki, nem ismer irgalmat. House nyavalygását pl. azzal bünteti, hogy elveszi tőle a már imázsa részévé vált szépen polírozott csinos botját, és ad helyette egy kifejezetten ciki, nagy randa böhöm alumíniumeszközt, ami valahogy úgy néz ki, mint egy hibrid, ami egy félbetört vállfa és egy járókeret keresztezéséből született.

Miközben a csapat House legújabb „segédeszközén” röhög, a tesztek pozitív eredményt hoznak 3 fertőzésre is! Ezt most mégis hogy? Nagyobb a baj, mint gondolták. House-nak persze kezdettől fogva egy dolog körül forognak a gondolatai, mivel a srác 18 éves és nincsenek szülei, egyértelmű, hogy drogozik. Ez esetben drogozott, múlt időben, de az anyag még benne lehet a szervezetében, nevezetesen a zsírsejtjeiben, amik súlyveszteség esetén lebomlanak, akkor pedig nincs, ami védje a szervezetet ezektől a káros anyagoktól. Hogy a teóriát igazolva lássa, ahhoz elő kéne idézni egy ilyen állapotot, de fogyasztani időbe telik, egyszerűbb, ha izzasztják kicsit. Ezen pedig izzadhat a team is rendesen, mert mennek ők is a szaunába a pácienssel, ráadásul mind a hárman, mert így sokkal viccesebb.

A roham jön, ahogy kell, de nem a drogok idézték elő, erre mit lépsz House? Ahhoz, hogy lépni tudjon, először is normális botra van szüksége, nem égetheti magát tovább azzal az idétlen fémeszközzel, már a nővérek is ujjal mutogattak rá. Simán elveszi egy betegtől a sokkal formásabb botját, és amikor az néz , hogy ezt mégis hogy, Foreman feltartott hüvelykujjal jelzi, hogy ez teljesen szokványos eljárás. vikodint persze ő sem ír fel, amikor Ház megkéri erre. House most már kezd kétségbeesni, Cameront kell puhítani, próbálja is House manipulálni mindenféle lelki terrorral, de csak azt éri el vele, hogy Cameron hozzávágja a menstruációs gyógyszereit vikodin helyett. És még mondják, hogy House a szemét.

A csapat már végképp tanácstalan, úgyhogy újra a páciens agyát vizsgálják, és szinte hihetetlen, de azt látják, hogy tele van tumorral! Hogy nem vették észre először? Úgy, hogy akkor még nem voltak ott, mert nem tumor az, hanem fertőzés, csak le kell tesztelni. Ezt meg is lehet ejteni az alatt, amíg House az utolsó esélyét is felhasználja vikodin szerzésére.

Cuddyra ráront azzal, hogy lesz ő a gyereke apja, csak akkor adjon neki vikodint az előjátékhoz, és hát melyik nő tudna ellenállni ilyen mesterien kivitelezett udvarlásnak? Főnöknéni persze érti a dörgést, és átlátja a helyzetet: akármekkora hiba is vikodint írni House-nak, NEM felírni még nagyobb hiba lenne, mert az Shittert igazolná, hogy Háznak nincs is a gyógyszerre szüksége. Főnöknéni zseniális. Gregnek is tetszik a dolog, jóhogy tetszik, hiszen, egy friss ropogós, aláírt recepttel távozik. Cuddy még elégedetten megjegyzi, hogy szerinte House vállfájdalma pszichológiai eredetű (nem ez lenne az első eset), ami jó, mert ezek szerint van még némi remény arra, hogy House is ember.

House most már a recept birtokában nagyobb elánnal diagnosztizál, addig már eljutott, hogy a srácnak valamilyen örökletes betegsége van, ami évekig lappanghatott, de egy nagy trauma –nevezetesen a szülők elvesztése- előhozhatta. Remek teória, már csak ki kell találni, melyik genetikai betegség. Leszűkítik a lehetőségek számát négyre. Ez a 4 betegség pedig 4 féle fertőzéssel jár, hogy meg lehessen őket különböztetni. A beteg majd kap egy koktélt a kiváltó anyagokból, és amelyik szerve bajt jelez, ott van a baj.

 A dolog nagyon látványos, csak nem kéne nagy dobra verni, mert széles körben még nem egészen elfogadott tesztelési módszer ez. De mivel a Dr. House című sorozatban alkalmazzák, ezért természetesen célra vezető, a tüdő volt a bűnös, megvagyunk. Kezelhető, viszont a srác immunrendszere tropa, csontvelő-átültetésre van szüksége. Ami akár mehetne is, mert az öccsével egyezés van, a beteg viszont nem egyezik bele a műtétbe. Foreman szerint nemes, House szerint idióta. Ráadásul álszent is, mert mint kiderült, nem az a döntés egyetlen oka, hogy öcsit kímélje, hanem az is, hogy nem akar egészséges lenni, mert 18 évesen sok az neki, hogy két kistestvérének az apja legyen. Gyerekek mennek állami gondozásba, Foreman pedig reménykedik, hogy a srác rá fog jönni, mekkora világméretű baromság ez, és belemegy a műtétbe. Ne ébresszük fel.

Estére Jimmy már romokban hever, ugyanis miután Cameron már kellett a diagnosztizáláshoz, nem tudott recepteket kiállítani egyáltalán, teljesen működésképtelen volt, ráadásul azt látja, hogy House a nyomorát le se szarja, már azt fontolgatja, hogy feladja a praxist. Sovány vigasz az egészért, hogy House-nak bűntudatból fáj a válla. Ettől Jimmy még ugyanúgy pénz, kocsi és receptek nélkül marad, és a nap végén ott fog ülni a buszváróban, miközben Greg a motorján hazafelé száguld.

Címkék: house
30 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilcsák Bea (törölt) 2008.01.24. 12:43:23

ez egy nagyon lehangoló rész volt:(((

moni77777 2008.01.24. 12:44:50

Csak nekem tűnik úgy, de szerintem Cuddy NAGYON jól nézett ki ebben a részben... A rész végét nem egészen értettem. House miért nem kérdezte meg Wilsontól, hogy hazaviheti-e? Ennyire genya lenne? (vagy 1 személyes a motora, ehez nem értek..)

Weboldal készítés olcsón · http://olcsoweboldal.hu 2008.01.24. 12:49:13

"Cuddyra ráront azzal, hogy lesz ő a gyereke apja, csak akkor adjon neki vikodint az előjátékhoz, és hát melyik nő tudna ellenállni ilyen mesterien kivitelezett udvarlásnak?"

Ez ütött :) Köszi a hogyvoltot!

www.lovardakalauz.hu

kolestom 2008.01.24. 12:49:41

Most nagyon antipatikus volt House.
A szó minden értelmében (:-D Bruhahaha! Értitek, hogy... bocs)

vasszűz 2008.01.24. 12:50:36

House számára egy nő vonzereje a vicodin-receptben rejlik.

kolestom 2008.01.24. 12:51:40

Ja, igen.
Tetszett a hogyvolt.
Főleg a "wombat" :-)

gonoszkiralylany 2008.01.24. 12:52:16

"can I be your imaginary friend?"

Louo 2008.01.24. 12:55:43

Szerintem ez a rész nem volt túl jó.
Lassan rövidre kellene zárni a rendőrös vonalat. Tök felesleges, és a kezdése is abszurd volt.

Big-B 2008.01.24. 12:56:06

Érdekes, hogy a vérzéses láz tüneteit látva nem rendeltek el karantént. Igaz, nem isa kérdezték meg a csókától, járt-e mostanában Kongóban.

Cuddy tényleg dögös volt, bár ezt minden rész után elmondhatnám róla.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2008.01.24. 13:00:33

Louo: Sokáig nem lesz az még rövidre zárva, ezzel lett elrontva ez az évad. Attól persze jó, csak a végén már frusztráló ez a rendőrösdi. :)

emmie 2008.01.24. 13:18:09

nekem sem lesz ez a kedvenc részem...
a hogyvolt viszont jó volt :)

SilentSound! Mennyi részre vetül még Tritter árnyéka?

2008.01.24. 13:19:46

Nekem eddig House "jópofán" szemétláda volt, most egyszerűen undorítóan szemétláda. Én Wilson helyében sokkal határozottabb lennék, azért nem kellene mindent eltűrnie. Az meg, hogy ne írhatna fel receptet a halálos betegeknek, az szerintem kabaré. A valóságban ezt kizártnak tartom. Ha elég gyanú van akár Wilson, akár House ellen, vigyék őket előzetesbe, ha meg nincs, hagyják őket békén. Nem hiszem, hogy valakit (még Amerikában is) így lehetne szívatni, hogy nem csukjuk le, csak lehetetlenné tesszük, mégiscsak jogállam az is, vagy nem?

Egyébként a hogyvolt nagy kedvencemmé vált, nem tudom ki találta ki ezt a műfajt, de zseniális ötlet!

madz 2008.01.24. 13:22:07

sokáig gondolkoztam, ki lesz majd a hármasfogatból Ház méltó utódja és tanítványa, de most már egyre világosabb, hogy Cameron! Néha olyan genya tud lenni, hogy csak lesek :)
amúgy nekem tetszik, hogy House mennyire következetes: ha valaki igazán szemét, legyen a legjobb barátjával is az !

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2008.01.24. 13:23:05

emmie: Sokra, ha jól emlékszem, akkor csak az évad vége felé zárul le ez a szál... De akkor meg lesz más ami frusztráló. :)))
Viszont a negyedik évad eddig valami zseniális. :)

candyperfumegirl 2008.01.24. 13:26:54

Nem az éved vége felé zárul le a szál, aki szeretné tudni, nézze meg itt, hogy David Morse hány epizódban szerepel még:

www.imdb.com/name/nm0001556/filmoseries#tt0412142

(csak hogy annak meg ne lőjük le, aki nem akarja tudni előre)

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2008.01.24. 13:30:10

candyperfumegirl: Akkor sorry, már régen láttam. :) Lehet, hogy csak nekem tűnt soknak. :))) Valamiért én úgy emlékszem, mintha ennnyinél több lett volna, mint ami az idézett linkben van, nem tudom miért. Biztos, mert utáltam azt a karaktert. :)

candyperfumegirl 2008.01.24. 13:30:17

moni: tök viccesen nézne ki a motoros House mellett Wilson egy oldalkocsiban. :)

gonoszkiralylany 2008.01.24. 13:45:04

a rendőrös szál sztem se olyan jó, nekem a 2. évad a nagy favorit...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.24. 14:13:35

Ennek a résznek a végére olyan depi lettem, hogy majdnem öngyit követtem el :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.24. 14:34:09

Annál én több, mint kétszer idősebb vagyok, hogy emós legyek. Nem láttad a végén a szmájlit? De tényleg elég lehangoló volt ez a rész.

Tegnap a comment.com-on már elsütöttem, de azért ide is beszúrom: Van az inforadio.hu-n egy ide kivánkozó cikk House-ról, meg hogy kiről is mintázhatta a kitalálója:

"House-ra egy Moriarty nevű ember lő rá, miközben Holmes fő ellenfe is egy ilyen nevű férfi. A diagnózis pedig biztos lábakon áll, ha észrevesszük, hogy Gregory Housenak ugyanaz az ajtó-, illetve házszáma (221b), mint Sherlock Holmes-é."

Részletesebben:

inforadio.hu/hir/kultura/hir-176167

Arilian 2008.01.24. 14:49:21

én áttekertem a rendőrösöket mindig a második után.
(gépen néztem)

candyperfumegirl 2008.01.24. 15:30:51

Igen, a Holmes-House hasonlóság abszolút direkt, a házszám, a drogfüggőség, Wilson-Watson, stb.

galffycsaba 2008.01.24. 15:35:26

Hoppá, az kimaradt, hogy mi lesz a borítékkal!

Lássuk azoknak a tekinteteknek a leírását hogyvolt-styleban! :D

2008.01.24. 18:55:23

Bár Wilsont sajnáltam, én egyetértettem House-zal, hogy nem hajlik meg Tritter szemétkedéseinek hatására.
Mert, ha Wilson eddig támogatta, akkor bizony most csak azért, mert rajta csattan éppen az ostor, nincs joga azt kérni, hogy ezért adja fel.
Ja, és a gyógyszer felírási jog megvonása: Wilsonról feltételezhető, hogy extrém mennyiségben írt fel szigorúan ellenőrzött szert (ugye, House volt, de magára vállalta). Ezért a biztosító a kivizsgálásig felfüggesztheti a felírási jogát (még itthon is, elvileg, nem, hogy az USA-ban!) Szóval, VAN ilyen.
Cameron is ugyanebből az okból pampogott, hogy anélkül kellene Wilson pacienseinek felírnia a gyógyszereket, hogy akár csak látta volna őket. Ezt ugyanis sem ott, sem Magyarországon nem díjazzák, pedig Tritter ugye egyértelműen arra utazik, hogy valakit a négyből megtörjön, hogy House ellen valljon...

EasyFriend 2008.01.24. 19:25:18

Ez a Wilson egy szent, fát lehet vágni a hátán. Mondjuk eleve aki ilyen kaliberű emberrel barátkozik, mint House, annak bírnia kell a gyűrődést. Amennyire végletes figura House, annyira hihetetlenül végletes a másik irányban Wilson mint ellenpont.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.24. 23:17:23

Az jutott most hirtelen az eszembe, hogy nem -e azért kapja ezt Wilson a nyakába a forgatókönyvíróktól, hogy helyrebillenjen az egyensúly. Mivel ugye ő is piszok volt House-zal pár résszel ezelőtt ("Ne mondjuk el House-nak, hogy igaza volt, tanuljon alázatot").

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.25. 03:35:22

-lehetek a képzeletbeli barátod?
:DDD azóta is ezen röhögök!

sr13 2008.01.25. 19:01:02

Szegény Wilson. A végére komolyan megsajnáltam. Cameron meg egyre "tökösebb" lesz, House azért rendesen hattással van rá :)
A szaunás jelenet nálam mindent vitt. Azok a fejek :)))

kockaspingvin 2008.01.31. 14:04:31

A borítékban egyébként nem a betegség szerepelt (amit Hosue tényleg tudott előre) hanem hogy ki milyen tesztet fog elvégezni (pl "Foreman:too stubborn to look at the lungs, MRI" [azaz túl makacs hogy a tüdővel foglalkozzon, MR]) és mindet eltalálja :) Arról tényleg rakhattatok volna be képet.
süti beállítások módosítása