Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x16 - Tuesday

2008. január 23. 09:19 - sixx

Nu, kérem szépen, ez még csak a múlt heti rész hogyvoltja, megcsúsztunk egy kicsit a melóval, van ilyen. A probléma ezzel a résszel a következő: a DVD-kiadáson, és az amerikai sugárzási sorrendben ez a 13. epizód volt, Syd zabos Arvinbácsira és szó sincs ArvinKlónról, pedig az előző két epizód pontosan ezt vezette elő, és akkor nem is beszéltünk a 15. befejezéséről, a csuromvér Arvinnal, és az ördögi mosollyal - ez most mind tessék elfelejteni, a produkciós sorrendben való sugárzás miatt bekövetkezett nézőszopatás minősített esetével állunk szemben, az idény során már másodszor. Ami az igazán dühítő a dologban az, hogy az AXN blogja szerint az ismétlések során már az amerikai epizódsorrendet követik - vajh miért nem ment ez elsőre?

Havanna, Syd tánccal csábít egy informátort, aki elárulja neki egy merevlemez hollétét - ezt Dix előszedi, és minden rendben is lenne, de miközben KémBarbi taxizik, geciemberek lelövik a sofőrt, az informátor főnöke zabos, elrabolja Sydet, lelövi a másikat, és kedvenc kémcsajunkat élve eltemetiegy koporsóban, a rohadt szemét állatja. A merevlemezzel sincs minden rendben, mert amikor piszkálgatják, felrobban, és valami idegmérget bocsát ki, ezt meg Dixon szívja meg - hiába no, ez már csak egy ilyen rész. Az APO-t karanténba zárják 36 órára.

Marshall családi gondok miatt késik, de ez a szerencse, mert így nem kerül be a lezárt APO-ba, viszont kommunikálni nagyon is faszán tud velük, így tudomást szerez a karanténról, laptopról beméri a hálót, gond egy szál sem, oda nem törtek be (miért törtek volna?). Sdy magához tér a koporsóban, mellette a halott informátor, őt miért nem lőtték le? Nem ez lett volna a logikus? nem temethették túl mélyre, mert előveszi a pengemotót, és hazaszól, izé, engem eltemettek, koporsóba, nem, nem tudom, hol vagyok, A FÖLD ALATT FEKSZEM EGY KURVA KOPORSÓBAN, EGY HULLA TÁRSASÁGÁBAN, MIT NEM LEHET EZEN ÉRTENI?

Marshall, mint a világ egyetlen elérhető, (terepmunkára nem felkészített) CIA-ügynöke elindul Havannába, Sydet menteni, miközben az APO-ban mindenki vörös fényben fürdik (vész esetén azonnal MINDENT vörössel kell bevilágítani, az segít). A kubai vegyeboltokban kiváló alkatrészeket lehet vásárolni a Sydet Bemérő Mobilos Bizbaszhoz, így Marshall majdnem rátalál KémBarbie-ra, de ó jaj, lemerül a híresen nem jó akkuidejű Motorola V3 (két reklám is volt, a pénzt a szerkesztőségbe, kösz), és minden veszni látszik, DE Marshall kitalálja, hogy akkor most tessék egy műholdat a temető felé zavarni, és majd az infaképből megtudjuk, hol van Syd - reméljük nem minden sírba temettek egy élő embert is a lelkes helyiek.

Nem temettek, Syd megvan. Örülünk. A kalandnak nincs vége, irány Berlin, ahová a halott csávó (Alex) főnöke (Ulrich) ment, mert tervez valamit az ideggázzal/méreggel, minden bizonnyal egy a) klubban, b) éjszakai bárban, c) sörházban. Berlin gyanúsan Budapestnek tűnik, Zürich mindig az, lehet Berlin is. Miven Syd kvázi halott, így Marshallnak kell küldetésre mennie (az évadonként megszokott minimum egy tehát az idén már túl lett szárnyalva, ez a második ugyanis), hatalmas meglepetésünkre egy éjszakai klubba, ilyen helyszín még soha nem volt az Aliasban.

A gonoszembernek van irodája, abban számítógépe, abban merevlemeze. Marshallnak van cigarettatárcája, abban adatlopó miskulancia, de szopás, mert minden le van kódolva - egy tűzfal csinál ilyet a sorozat szerint, ezt most ízlelgessük egy kicsit. A tűzfal egy pincében lévő szerveren fut, a terv egyszerű: Marshall telefonja egyben pisztoly is, ezzel kellene Ulrich-ot rávenni, hogy kapcsolja le a tűzfalat, Marshall ideges, és lelövi az ellent, de ez nem lehet akadály, mert csak a szeme kell ahhoz, hogy bejussanak a terembe ott lent, ki kell hát venni, és ez bizony így is történik, Marshall a magyarul talán kanálgép néven ismeretes villa/kanál hibridben viszi körbe a szemgolyót, yeah.

Syd most már nyugodtan jöhet, a szem magában nem lát. Megver egy pár csávót és megy a szerverhez Marshallal és a szemmel együtt. Miközben Marshall hekkel, Syd a rájuk támadó random sameszeket lövi szanaszét. A tűzfal leomlik (muhaha), és kiderül: a biológiai fegyver célpontja Hong Kong, Marshall elgyötörten sóhajt egyet. Ugrunk az APO-ra, Dixon már talpon, Hong Kong megmentve, Marshall mehet haza a családhoz, Syd a vasútállomásra, ahol táncol Vaughnnal. A tegnapi rész hogyvoltja istenbizony elérhető lesz a héten.

Címkék: alias
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli 2008.01.23. 09:38:26

Az 'Engem szabadítson ki!, 'Ne, engem! Egy hete itt rohadok' bubikon fél órája röhögök. LOL!
Mellesleg tényleg mekkora baromság már, hogy a 10 méterre földbe-temetett koporsóban van térerő...???!
1ébként, ezt a vonalat már lelőtték a KillBillben. Bezzeg ott Uma puszta kézzel kiöklözte magát. Ejnye Syd, van még mit tanulni :)

úrilány 2008.01.23. 09:41:42

igen, a buborékok :lol:

Gabba 2008.01.23. 10:15:01

Marshall akcióban, yeah! A kanálgép fordítása az epizódban ’kalla’ volt (kanál és villa egyben)

De az már milyen, hogy Marshall a lantanidákról mesélve nyugtatgatja a síró gyereket?

Dorkapa 2008.01.23. 11:16:00

Mikor hozzákezdett és szemtelenül elintézte a fickót Marsall, már tudni lehetett, hogy egy küklopsz esetén bukta lett volna a terv: még jó hogy az embereknek 2, azaz kettő db szeme van! :)
A pályaudvari randit/táncot nem nagyon értettem, de nem gondolom, hogy különösebb jelentősége lenne...

candyperfumegirl 2008.01.23. 11:39:50

Francba már ebbe a sorrend-kavarásba, nevetségessé teszi az egészet. Én imádom az Aliast, de ez így sokat levon az élvezhetőségből, van ArvinKlón, nincs ArvinKlón, van Rambaldi, nincs Rambaldi, Arvin bekattan, a "következő" részben tök normális, felvesznek meg ledobnak szálakat. Grr.

Gabba 2008.01.23. 15:30:54

Azt lehet tudni, hogy miért Tuesday volt a rész címe? Kedden játszódott vagy mi?

sélli 2008.01.23. 15:33:58

Sztem már olyan kavalkád van a részek egymásutáni/nemegymásutáni-ságával (hű de szép magyar szó...) kapcsolatban, h ezek után minden rész címe Tuesday (mer'hogy AXNék keddenként adják) lesz +számozás :)

k.Tomi 2008.01.23. 19:14:18

Már megint a disco. :))) A forgatókönyvíróknak ez a perverziója? A rosszfiúknak csak night clubbokban lehet a főhadiszállássa. :)))

Mostantól asszem már az eredeti sorrenben adják a részeket.

Sitrep 2008.01.23. 22:07:38

Tényleg, miért Tuesday? Nekem sem rémlik semmi utalás
süti beállítások módosítása