Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x13 - A tallahasse-i férfi

2008. január 17. 09:05 - sixx

Az előző rész végén azt láttuk, hogy a doki mosolyogva bolondozik az ádörökkel, így jogos volt a kérdés: vaddöfakk? Nyugi, megtudjuk, de először tudjuk le a flesbekket, ami annyira nem is volt unalmas (nem hát, Lokkbácsi visszaemlékezései mindig ütnek), és van benne egy kis disztroj is a miheztartás végett. A munkaügyi hivatalban nyitunk, Lokkbácsi segélyen, de nem sokáig, mert nem jár pszichiáterhez, így nem kap lóvét sem, ez szívás. Ja, nem azért jár, mert tolószékben van (még nem), hanem mert a faterja (?) lenyúlta a veséjét. Én is járnék.


Lokkbácsi egy nagyon lepukkant apartmanban lakik, mikrózható kaját vacsizik, és a tévében egy olyan sorozatot néz, aminek az egyik szigetes tyúk a főszereplője, de nem mondjuk meg ki. Nem sokáig tart a nyugalom, mert jön egy nyikhaj, akinek van egy kis baja egy Adam Seward nevű emberrel. "He?" kérdezi Lokkbácsi, és mi is, de kiderül, hogy Adam Seward és Anthony Cooper (Lokkbácsi apja) egy és ugyanaz, egy mocskos szemét állat, aki ugyan most nem vesére hajt (már van neki), hanem a nyikhaj anyjára és a lóvéjára. Lokkbácsi látszólag leszarja az egészet, van nekem elég bajom.

A lelkiismerete azonban addig baszkurálja, mígy meg nem találja a fatert egy virágboltban, ezt így most hogy? Fater majdnem infarktust kap, aztán összeszedi magát, mit akarsz, kopaszember? Fújd le az esküvőt, mertkülönben. A nő fia mindent elmondott! Éktelen haragra gerjedek! Anthony Cooper (maradjunk ennél) látszólag megretten, és belemegy a dologba, jóvanna, lefújom. Egy szavát nem hisszük. Nem is szabad, mert egy pár nappal később rendőrök keresik Lokkbácsit, hiszen a fiatelember meghalt, tragikus baleset, nohát. Lokkbácsinak ez nem elég figyelmeztetés, elmegy az álfaterhez, megölted azt a szerencsétlen kölyköt! Nem én, mondja az, majd egy óvatlan pillanatban kihajítja Lokkbácsit az ablakon! A 8. emeletről! Na, így tört el a gerince a kopaszembernek.


A szigeten most csak a kommandóval és az ádörökel foglalkozunk, a parti népséggel nem, de nem is baj annyira, itt zajlanak az izgalmas események. Katinka szaladna Dzsekkhez, de Szájid visszatartja, Lokkbácsi a fegyverét markolja, és elszánt képet vág hozzá. Dzsekk közben Dzsuliettel nevetgél, és Bent tologatja a kerekesszékben, ettől mindenki kiakad, áruló lett a hősünk? Vagy agymosták? Lokkbácsinak terve van: várjunk estig, lopózzunk be, kérdezzük meg Dzsekket, hogy miafasz, aztán menjünk haza. Ez így a 10. percben túl egyszerűnek látszik.


Este, Katinka fétékenységtől eltorzult arccal nézi, ahogy Dzsekk és Dzsuliet andalognak Ádörfalván, kitépem a hajad, te kurva. Mentőakció indul, Katinka és Szájid nyílegyenesen Dzsekk kunyhójához mennek, Lokkbácsi eltűnik, mint Zuslágjancsi zacskójában a valuta. Dzsekk otthon zongorázik, aztán meglepődik Katinka láttán, majd lemondóan a kamerára mutat a feje felett, bazmeg, te azt hitted ezek megbíznak bennem? Hát nem. Jönnek is az ádörök sorban, fegyverrel és karikába között Szájiddal, a terv kiváló, immáron 3 túszuk van, már csak a sötétben kóválygó Lokkbácsit kell elkapni.


A kopaszembernek esze ágában sem volt orvost szabadítani, ő inkább Ben házába tör be, mert válaszokat akar, és tengeralattjárózni. Ben alszik, de nem sokáig, mit akar maga itt? TENGERALATTJÁRÓT! Ben úgy tesz, mint aki nem tud semmiféle járműről, mi van Lokkbácsi, begombáztál? Nem, Mihály mondta, hogy van neked olyanod. Ja, az már más. Akkor van olyanom. Alex, a lófejű gyermek pont ekkor esik be a szobába, ami kapóra jön Lokkbácsinak, már neki is van túsza, menten kettő is. Ben háza olyan, mint egy átjáróház, megint jön valaki, mi van itt? ZZTop az, fogtunk két idiótát, mi legyen? Zárjátok be őket külön, majd kérdezünk tőlük. És hozd elő a tallahassee-i férfit. Közben Lokkbácsi a szekrényben Alex társaságában, mi ez a tallahassee? Meg is kérdezi, hogy ez egy kód-e. "Nem, John, nincs kódszavunk arra, hogy egy fickó a szekrényemben fegyvert fog a lányom fejéhez. Lehet, hogy kéne." - ez volt az epizód első kurvajó beszólása.


Ben kikászálódik az ágyból Lokkbácsi segítségével, és közben megjegyzi, hogy a tengeralattjáró az nem bicikli bazmeg, nem lehet csak úgy vezetgetni ide-oda. Megoldom, mondja Lokkbácsi, dehogy oldod meg, válaszol Ben, te egy mániákus vagy, és mivel találkoztál Mihállyal, így van robbanóanyagod a kunyhóból, és fel akarod robbantani. Ismerlek én, Lokkbácsi - és ismerteti az élettörténetét a tolószékig, majd megkérdezi, hogy fájt-e. Fájt hát. Eltört a gerincem, kibírtam röhögés nélkül.


Katinka egy biliárdasztalon fekszik, de nem sokáig, mert kibújik a bilincsből, pont akkor, amikor ZZTop behozza neki Dzsekket. Egy kis vádaskodás után Dzsekk beismeri, hogy lepaktált az ádörökkel, segítettem a gülüszeműnek, az meg elenged. A szigetről. És én ezt elhiszem. Katinka kiakad, ennyire nem lehetsz hülye Dzsekk, az a szőke luvnya hálózott be? Fested az ördögöt a falra Katinka, bejön Dzsuliet, és kiviszi Dzsekket, aki az utolsó pillanatban Katinka fülébe súgja: "Visszajövök érted." Nohát.


Ben arról faggatja Lokkbácsit, hogy milyen hamar gyógyult meg a gerince, mert ő már jó ideje itt ül a kurva tolókocsiban, oszt semmi. Nekem azonnal jött a hatás, mondja Lokkbácsi, majd megeszi Ben hűtőjéből a maradékot. Ez sem szép dolog. Aztán megkérdezi, hogy honnan a delej a hűtőhöz, mire Ben faarccal annyit válaszol hogy van egy nagy mókuskerekük, amiben két hörcsög szaladgál fel s alá, onnan. Második kurvajó beszólás. Lokkbácsi zabál, közben Ben megjegyzi, hogy nem kéne felrobbantani a tengeralattjárót, mert az neki nem jönne jól, az embereinek kell az illúzió, hogy akkor mennek el innen, amikor akarnak. Lokkbácsi csak a vállát vonogatja, ugyan már.


Ben tovább folytatja a lelkiterrort, te Lokk, van ezen a szigeten egy bazinagy doboz, amiből az jön ki, amit belekívánsz. Lokkbácsi arcára rá van írva, hogy szerinte elment Ben maradék esze is, de megjegyzi hogy reméli van akkora, hogy beleférjen egy tengeralattjáró. Ezek szerint tényleg robbantani akar eszem megáll, MIÉRT NEM ELMENNI? Alex közben emegy Szájid hátizsákjáért (abban van a C4), akit egy játszótéren tartanak fogva a mókás ádörök. Szájid megjegyzi, hogy Alex pont úgy néz ki, mint az anyja, mire pofánvágják, Alex meg nem érti, hogy most akkor mi van, hiszen az ő anyja meghalt. Dehogy halt meg, ott kódorog a bozótban, és nem mosott hajat 16 éve. Nem akarsz vele találkozni, hidd el.


Lokkbácsi megkapja a robbanóanyagot, és rohanna a tengeralattjáróhoz Alex társaságában, mire Ben megjegyzi, hogy Dzsekk nemigen fog ennek örülni, mert azt ígérték neki, hogy ezzel a járattal távozik a szigetről. Lokkbácsi vállat von, az élet nem habostorta, és elrohan robbantani. Dzsekk nem sokkal utána tépi fel az ajtót (itt senki nem kopog?) és közli Bennel, hogy engedje el Katinkáékat. Ben szeme a megszokottnál is jobban kigúvad, majd megígéri, hogy amint Dzsekk elhagyja a szigetet, menten elengedi Katinkáékat. Mekkora szemétláda ez is!


Mire Dzsekk és Dzsuliet leér a mólóra, Lokkbácsi már visszafelé jön a tengeralattjárótól, és csak annyit tud kinyögni, hogy bocsesz, dokikám, nekem van egy ilyen hajlamom, ha gombot látok, megnyomom, oszt valami felrobban. Mire Dzsekk megfojtatná, a tengeralattjáró felrobban, Dzsekk pedig olyan halálnézést produkál, mint Májkül szokott a Szökésben. Vágás, Lokkbácsi egy csőhöz bilincselve próbál aludni, de jön Ben, és elengedi. Aztán megjegyzi, hogy Lokkbácsi biztos nem figyelt oda a dobozos sztorira, amiből az jön ki, amit az ember akar. Jaj, dehogynem, mi volt benne? Gyere, megmutatom. Kinyitnak egy ajtót, és ott van Lokkbácsi apja. Egy székhez kötözve. AZTAKURVA. Pénteken folytatjuk.

Címkék: lost
37 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.01.17. 10:34:29

Jajj, ez nagyon jó, a Maunikás képnél már a székről is leestem.

f3 2008.01.17. 10:56:41

A kép kommentek kicsit olyanok, mint régen a Sör Kálmán képregény volt. Király ;)

Tengeralattjáró. Volt. :D

f3 2008.01.17. 10:59:39

A kép kommentek kicsit olyanok, mint régen a Sör Kálmán képregény volt. Király ;)

Tengeralattjáró. Volt. :D

f3 2008.01.17. 11:05:07

A kép kommentek kicsit olyanok, mint régen a Sör Kálmán képregény volt. Király ;)

Tengeralattjáró. Volt. :D

f3 2008.01.17. 11:07:56

Ööööö. Sorry, de valamiért háromszor ment el.

Luxon 2008.01.17. 11:38:31

Kircsi rész volt!
Cartman: ..pics@ba miért csak pénteken van?
Kyle: Vaze az áikszenen már láttam..
Kenny: hmmhmhmhhHHHMMHmmmmmhmmh
Cartman: Pics@ba x 3!

candyperfumegirl 2008.01.17. 11:45:59

Lokkbácsi robbantás-mániáján és tengeralattjáró megszállottságán már sírva röhögtem, nagyon vicces ez az epizód. Lokk ha így halad, pár nap alatt leamortizálja az egész Szigetet. Nem is csodálom, hogy góvadnak Benjámin szemei.

dupi 2008.01.17. 11:48:35

nevezd át magad f5-nek :)

Gabba 2008.01.17. 12:10:34

Candy, pont ezt írtam az előző rész kommentjében, még azt gondolják, egy személy vagyunk :-)

limbekcs 2008.01.17. 12:10:59

maunika!
tengeralattjáró!
lol

Llew 2008.01.17. 12:56:32

A sorozatfüggésből lassan kezdek átcsúszni a hogyvolt függésbe. A Bruti féle 24-es somlóis képbuborékok után is vizionáltam egy jelenetet, és a múltkori "Dzsonn vagyok, gombfüggő." után itt is vártam, hogy a dobozos sztori után, mikor Lokkbácsi benéz a szobába, akkor valami gombokkal teli termet kap. De így is jó volt. Mondjuk ritka hülye az öreg az biztos. A
repülése nem volt gyenge.

EasyFriend 2008.01.17. 13:38:38

Lokk arra gyúr, hogy valaki sürgősen juttassa vissza a tolókocsiba. Irigylem a többiek türelmét, hogy még nem tették meg.

Andal 2008.01.17. 14:07:26

Nagyon jó hogyvolt, jobb mint a sorozat. :)

"Ellenség. Kurva. Tengeralattjáró." :)))

BruceWayne 2008.01.17. 14:32:46

sixx a mostani Locke-os búborékjaival már-már LinkolnBáróz-i mélységekbe taszította a kopaszt, na most akkor ki a butább sixx, Báróz vagy Dzson???
+ juliett sucks, kap tőlem is egy lekurvázást. Ben meg mégegyet, mert egy f*sz.

s3v3n 2008.01.17. 14:37:50

miért lenne buta locke, tudatosan robbantotta fel a tengeralattjárót.

Llew 2008.01.17. 15:26:18

sixxet ne bántsd, mert megharagszik és nem írt több vicces hogyvoltot.
Dzsonn, pedig nem buta, csak a hülyeséggel határosan fanatizmusos gomb és robbantás függő. Linc meg szerintem csak játsza a hülyét (nagyon meggyőzően), mert valójában ő a mindentudó John Doe. Ezt pedig azért leplezi, mert ha a lángeszű öccse megtudná, hogy a tetkóival, meg a 20 évre előre elkészített terveivel együtt se éri el a tudása a bátyó eszének nagyon-nagyon kicsi részét se akkor összedőlne a világképe és gyogyibakerülne.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.01.17. 15:45:50

bántson csak nyugodtan. seven: úgy írom a hogyvoltokat, mintha most látnám először, tudom, hogy mit miért csinált lokk (legalábbis van egy sejtésem)...

BruceWayne 2008.01.17. 16:13:40

nem bántásból, írtam, csak úgy, amúgy Locke tényleg egy fanatik, negatív értelemben, sok szívás neki köszönhető. most leírnám hogy miért robbantotta fel a tengeralattjárót de az lehet spoilernek számítana. amúgy meg érdekes hogy egy ilyen realista és épeszű embernek tűnő karakter mint Locke miért botra vésett krixkraxok és begompázva átélt trippek alapján képzeli el és alakítja a további sorsukat a szigeten

kukacka 2008.01.17. 16:56:07

Többször is utaltak reá, hogy Lokbácsi nem akar elmenni a szigetről, mert itt minden olyan jó. Meghogy különleges kapcsolata van a szigettel, a sziget neki megmutatta. Ejh...

Lokbácsi seniort pedig gondolom azért hozták ide a szigetre, hogy csináljon már a hülyegyerekivel valamit, monjuk lopjon tőle szervet, vagy lökje le egy szikláról vagy valami, még mielőtt az egész szigetet atomjaira szétcseszi.

Tipca 2008.01.17. 21:14:01

Eddig csak olvastam a hogyvoltokat (egyes sorozatokét, amiket nem nézek, csakis a "képregények" miatt :D), de most éreztem szükségét, hogy meg is szólaljak. Sixx, te nagyon kész vagy! :D És ezt vedd dícséretnek. Az "Olyan vagy, mint anyád. - Lófejű?" képnél konkrétan beestem az asztal alá a röhögéstől. XDDD És Locke-nak igazi egyéniséget adtál ezzel a pár képpel, szinte hallom is lelki füleimmel, ahogy mély, bamba hangon mondja: "Tengeralattjáró." :D Egyébként a hogyvolt is nagyon klassz lett, gratula. :) Egyébként Locke tényleg AZT a sorozatot nézte? Nem is figyeltem eddig...

kukacka 2008.01.17. 22:24:13

Oké, szabad a gazda! Melyik sorozatot nézte és ki az a szereplő? Nekem lemaradt.

Dark Wolf 2008.01.17. 22:37:52

Holnap este megtudod.

kopa. · http://kopa.blogja.net/ 2008.01.17. 22:52:07

Az Exposé-t nézte, szereplőt nemmondok XD

kla 2008.01.17. 22:54:59

Bár ha mondanál, szerintem akkor sem mondana senki semmit, ha nem nézett utána a sorozatnak az interneten. (ezzel nem téged akarlak bántani, hanem a szereplőt)

kukacka 2008.01.17. 23:25:46

Oké, köszi, majd holnap sasolok. Nem akarom magamnak idő előtt lepuffantani a poénokat.

EasyFriend 2008.01.18. 00:48:36

Link vs. Lokk? Szerintem előbbi ostoba, utóbbi őrült.
Akármennyire felbaszott engem Lokk ebben a részben, a befejezésre én is csak azt tudom mondani, amit sixx: aztakurva.

EasyFriend 2008.01.18. 00:55:05

Nerazzurri 2008.01.17. 16:13:40
(...) amúgy meg érdekes hogy egy ilyen realista és épeszű embernek tűnő karakter mint Locke miért botra vésett krixkraxok és begompázva átélt trippek alapján képzeli el és alakítja a további sorsukat a szigeten

Az ilyenek adják számomra a sorozat érdekességét. Keményen összecsap benne a keleti és a nyugati világnézet, a ráció és a misztikum, és az egész a sorsszerűségről szól. Szeretem, hogy vannak dolgok, amiket csak érezni kell/lehet, de azért érteni is van mit. Kicsit a Twin Peaks-et idézi fel nekem.

EasyFriend 2008.01.18. 00:57:07

(rézandrás mode off)

EasyFriend 2008.01.18. 01:05:07

Jah és Ben benyög még egy-két ilyen dumát, mint amiket sixx is kiemelt, és kedvencemmé lép elő :-)

s3v3n 2008.01.18. 07:37:16

ööö, nem neked írtam sixx, hanem Nerazzurri-nak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.18. 11:16:02

"Ezek szerint tényleg robbantani akar eszem megáll, MIÉRT NEM ELMENNI?"

Nem lehet, hogy csak attól fél, a szigeten kívül visszakényszerülne a tolószékbe? Ráadásul őneki jött be a legjobban a Robinson-lét, hisz mindig is erről álmodott. Ebből a szemszögből nézve teljesen logikus, hogy mindent megtesz a külvilág kizárására...

Amúgy lassan már félek itt, a munkahelyemen olvasni a hogyvoltokat, mert furán néznek rám a kollegák. Nem értik, hogy mi olyan vicces van a php kódokban meg a Photoshopban...

kukacka 2008.01.18. 12:03:04

"...mert furán néznek rám a kollegák..."

Ez azért van, mert ők csak pornóznak és most nem értik mit rögögni való van egy pinán...
És egészen mást hisznek, mint azt te hiszed.

:)))
Bocs.

kukacka 2008.01.18. 12:03:54

jav: mi röhögni való

Dark Wolf 2008.01.18. 20:05:43

kla 2008.01.17. 22:54:59

milyen igaz!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.01.18. 23:08:24

Nah, épp ma gondoltam rá, hogy mi lett azzal a párral, amelyik pár résszel ezelőtt befizetett a Szajid-Két utazási irodához egy szigetkörüli túrára, és farkas(fél)szemet néztek Mihállyal? Erre tessék! Jó kis űrtöltelék volt :-)

BruceWayne 2008.01.19. 17:57:32

ez a tegnapi egy retek szar rész volt de a vége annál nagyobbat útött...

autumn33 2018.02.07. 19:01:00

Röpke 10 évvel később, most tévedtem ide (Lost újranézés van nálam éppen :D ).
Sixx, én már a Trónok Harca hogyvolt-jaidat is nagyon bírtam, követtem is hétről hétre, de ez is üt... :D
süti beállítások módosítása