Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 3x07 - A kómás fickó fia

2008. január 17. 11:12 - candyperfumegirl

Ebben az epizódban szerencsére nem pazarolták a drága műsoridőt dögunalmas hetibeteg-felvezető jelenetre, hanem egy zseniális húzással megmutatják az egész alapszituációt, és még House is brillírozik a jelenetben, süti. Kedvenc dokink éppen egyik kedvenc időtöltésének hódol: egy kellemes pikniket fogyaszt egy kómás beteg ágya mellett, csipsszel, szendóval, szappanoperával, vikodinnal, ahogy kell.

Az idillt megtöri a kissé idegesen beállító Wilson, akit persze elkezdett marni a bűntudat, hogy hazudott a rendőrségnek, de még ennél is jobban idegesíti, hogy House le se szarja mindezt, és különben is miféle tiszteletlenség egy kómás beteg ágyára morzsálni? Ház megnyugtatja, hogy csak vegetatív állapotú a beteg, így máris sokkal vidámabb mindenki. Vegetatív pasi fia ekkor állít be szobába, na most van egy kis ciki, mi az, hogy ezek itt a vegetáló apja mellett piknikeznek, és őt meg se várták? Pedig, ha tudták volna, hogy még bort is hozott… Ház kapcsolgatni kezdi a villanyt, amitől a srác kicsit ideges lesz (meg Jimmy is), majd összeesik. (a srác, nem Jimmy) Kiderül persze, hogy mindez Greg House brilliáns tervének a része volt, ugyanis kiszúrta, hogy a fiú mozgáskoordinációja eléggé bizonytalan, a mozgást nem érzékeli, de majd ő kigyógyítja ebből. Na így kell beteget szerezni!

Mehet is a tesztelés, House valamilyen genetikai betegséget keres, mert gondolja, hogy az, hogy az apa vegetatív, a fia meg majdnem az valamilyen szinten csak kapcsolatban áll egymással. Chase és Cameron megtalálják a srác hátizsákjában a bort, amit be akart csempészni, na most már az alkoholizmust is beírhatják az eddig igen hiányos kórtöténetbe, a srác pedig most vesztette el végérvényesen Chase szimpátiáját. Semmilyen örökletes betegséget nem sikerül elsőre találni, a beteg mája viszont felmondja a szolgálatot. Most már nem lehet szarakodni, fel kell állítani egy normális kórtörténetet, amit kicsit nehéz lesz úgy, hogy mindenki, aki ebben segítségükre lehetne, kómában van. Az apáról ugyanis azt kell tudni, hogy annak a lakástűznek a során került ebbe a szerencsétlen állapotba, amibe az anyuka belehalt, más élő rokon pedig nincs. A megoldás egy Gregory House kaliberű orvosnak persze nem okozhat gondot, fel kell ébreszteni az apát, és elbeszélgetni vele. Már száguld is az amfetaminnal a beteghez, a csapat egy kicsit tiltakozik, de House még sántítva is gyorsabb, valljuk be, ez azért teljesítmény. Cuddy az utolsó utáni pillanatban érkezik, Ház már beadta Kómáspasinak a szert, Főnöknéni éppen nagy levegőt vesz az ordításhoz, amikor Kómáspasi ébred, megszólal, hogy baromi éhes és egy steaket nem utasítana vissza. Menetrendszerű WTF-fejek következnek.

Cuddy persze nincs a plafonon az örömtől, ugyanis ezzel hosszú távon nem gyógyították meg Kómáspasit, csak felébresztették egy, max másfél napra, utána vagy meghal, vagy visszakerül ugyanebbe az állapotba, addig viszont lehet neki magyarázkodni, mekkora seggfej ez a House. A legnagyobb királyság viszont az, hogy Kómáspasi teljesen képben van, mi történt, mennyi egy meg egy, meg ilyen alap dolgokkal, azzal viszont nem, hogy 10 évig kómázott, és azóta a kórházi adminisztrátorok öltözködése egyre kurvásabb lett, vagy hogy a Star Wars előzménytrilógia szar volt.

 Közben Jimmy is értesül róla, hogy Cinikus Faszi felébresztette a Vegetatív Faszit (ezt szó szerint idéztem), és ő sem dicséri meg érte, eközben Vegetatív Faszi már terveket szövöget. Cuddy ugyanis elmondta neki, hogy már csak egy napja van hátra, akkor ő viszont nem akarja ezt a napot egy klórszagú kórházban tölteni (ezért valahogy nem tudom elítélni), úgyhogy Atlantic City baby! Mivel House-nak nagyon kell az a kórtörténet, és csak akkor kapja meg, ha tapad Kómáspasira, mint légy a légypapírra, ő is vele tart. Nem is a kaszinók és kurvák városa csábítja, dehogy, első a munka. Hogy a szituáció még viccesebb legyen, Jimmy kocsijával kell menni, ráadásul Kómáspasi vezet (10 év kihagyással, jogsi nélkül), így inkább ő is velük tart, hogy páholyból nézze végig autója leamortizálását. Az azért nem rossz jelenet, amikor Kómáspasi tök értetlen fejjel megkérdezi, mi az az Ip-od. (így, fonetikusan) És első osztályú reklám is természetesen.

Kórhában közben hadiállapot van, Shitter kiszagolta, hogy nincs a közelben a főnök, tehát tökéletes az időpont a csapat tökeinek megszorongatására. Először Cameronnal próbálkozik, aki persze hazudik, hogy House-t védje, nem is ez a meglepő, hanem, hogy Chase és Foreman is kiállnak mellette. Shitter persze tudja, hogy hazudnak, csak még nem tudja, melyiken keresse a fogást. (Vagy éppen azon bosszankodik, hogy a kínzószerszámait otthon felejtette.)

House, Jimmy és Kómáspasi úton, nagyon hangulatos, éppen csak nem szól a King Of The Road. Ház olyan egyességet kötött Kómáspasival, hogy minden kérdésére válaszol, de cserébe ő is kérdezhet. Így szépen összeáll majd a kórtörténet, Kómáspasi pedig élvezettel vájkálhat House magánéletében. (Szerencsétlen még nem tudja, hogy az nem fog túl sokáig tartani.) Kiderül, hogy Kómáspasinak hajógyára volt, ahol a fia is sokat lógott, így House szerint simán higanymérgezést kaphatott, hívja is csapatát, hogy teszteljék. Cserébe neki a szerelméről kell mesélnie, kiderül, hogy Stacyvel egy paintball meccsen ismerkedtek meg (vicces elképzelni), de ennél is érdekesebb, hogy Ház konkrétan kikerüli azt a kérdést, hogy másba is volt-e szerelmes. Jimmy meg azzal basztatja Kómáspasit, hogy mi baja van a fiával, ugyanis ha egy apának egy napja van hátra az életből, és az alatt nem akarja látni az élet és halál között levő fiát, az valahogy nem fér bele a harmonikus gyerek-szülő kapcsolatba. Kómáspasi valami speckó szendvicset akar, amit 10 éve evett utoljára, naná, hogy olyat már nem lehet kapni, viszont ha már egyszer Atlantic Cityben vannak, kivesznek egy hotelszobát. Kezd érdekes lenni.

Eközben Kómáspasi fiának a szíve majdnem felmondja a szolgálatot, ezen a fronton kezd nagyon nagy baj lenni, a kórtörténetben meg egyelőre semmi válasz a srác bajára.

Az Atlantic City-i hotelszobában beindul az érzelmeskedés, agyalás, lelki szemetesládázás, vagyis csupa olyasmi, amitől minden felnőtt férfi frászt kap. Házat idegesíti is a dolog, Jimmy meg tudni akarja, miért az ő receptjeit hamisította haverja, amikor a csapata bármelyik tagjának receptjeit is lenyúlhatta volna. Jaj nem Jimmy, nagyon nem érted te ezt, ez olyan különleges bánásmód, ami csak a legjobb havernak jár, érezd magad megtisztelve.

Foreman telefonon értesíti a House Rinyaközpontját, hogy tesztelték a srácot higanymérgezésre, és negatív, nem ez a baj, a szíve viszont egyre kevésbé bírja a kiképzést. Kómáspasi felteszi House-nak az egymillió dolláros kérdést: miért lett orvos? Jimmy feszülten figyel, Ház pedig elmeséli, hogy mekkora hatással volt rá egy japán kitaszított karbantartó, akire kitaszítottsága ellenére hallgattak az orvosok a kórházban, mert jobb doki volt, mint ők, és mindig igaza volt. Hmm. Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem akkora kamu az egész, mint Dél-Amerika.

 A vallomás viszont megindítja Kómáspasit, elmeséli, hogy a fia gyújtotta fel a házukat, természetesen véletlenül, há, tudtam én, őt okolod – gondolja House és Wilson. De a helyzet nem ez, hanem Kómáspasira olyan hatást gyakorolt ez az érzés, hogy nem tudta a családját megmenteni, hogy köszöni szépen, nem akarja újra átélni. A sztori pedig House-nál epifániát vált ki: mivel a fiú úgy gyújtotta fel a házat, hogy kiesett a kezéből a serpenyő, rájön, hogy ez egy tünet, ez az ügyetlenség, mozgáskoordinációs zavar egy örökletes betegség tünete, ami anyai ágon öröklődik. A fiúnak szívátültetésre van szüksége, viszont mivel keményen iszik, így ki lehet találni, mi lesz Cuddy válasza, amikor nekiszegezik a kérdést. Talált, süllyedt.

Ki lehet találni, mi következik most, Kómáspasi fel akarja ajánlani a szívét a fiának (a betegség anyai ágon öröklődik, az ő szívének semmi baja), House pedig majd segít. Kemény pillanatok ezek. Ház elzavarja Wilsont, hogy ebben ne vegyen részt, nem kell több hazugságba belekeverednie, ugyanis tényleg fontos neki a barátsága, és nem akarja elveszíteni. Én ezen a ponton elmorzsoltam egy könnycseppet. Jimmy Greg botjával együtt távozik. Kómáspasi és House pedig az ideális öngyilkossági formákról folytatnak eszmecserét, meg is egyeznek az akasztásban, így lesz a legkevesebb a szívkárosodás. (arról nem is beszélve, hogy Háznak tutira nem volt kedve vért takarítani) Kómáspasinak még van egy utolsó kérdése, nevezetesen mi az a mondat, amit House hallani szeretne az apjától. „Igazad volt, helyesen cselekedtél” –a válasz. Hmm. Naná, hogy vannak itt csontvázak a családi ruhásszekrényben.

Jimmy persze nem azért csórta el a botot, hogy mindenféle kétes fétisjátékot űzzön vele, sokkal nemesebb cél vezérli, nevezetesen az, hogy alibit szerezzen haverjának. Meg is fizet egy ál-House-t, hogy aszsisztáljon. Függönyt fel, a kaszinóban látványosan (és nagyon szerencsétlenül, eszem a szívét érte) kikezd egy nővel (randával és öreggel pedig tudhatná, hogy sokkal jobbat is kaphatna), majd a fél kaszinó füle hallatára elhangzik a „hányas szobában is lakunk, House?” –mondat, ál-House pedig jó hangosan és artikuláltan válaszol. Teljesen le vagyok nyűgözve, hogy Jimmy micsoda szakértő az ilyesmiben.

Arra ér vissza, hogy Ház a szoba előtti folyosón gubbaszt, és éppen fültanúi lesznek annak a pillanatnak, amikor Kómáspasi véget vet az életének, nem egy kellemes pillanat, viszont gyászra nem sok idő van, vinni kell a szívdonort a kórházba.

Ház a műtétet nézi, és jön Cuddy, aki már TUDJA, hogy mit művelt, Jimmy mesterien megrendezett alibije ide vagy oda, de lemondó arccal elmegy, ő nem fogja beköpni. Greg House helyében én százszorosan is hálás lennék, hogy ilyen emberekkel vagyok körülvéve.

A műtét sikeres, Kómáspasi fia gyógyult, House pedig elmondja neki azt a mondatot, amit ő szeretne hallani az apjától, ez a srácnak persze nem mond semmit, ő maga viszont soha nem fogja ezt az apjától megkapni. A jelenetről csak úgy üvölt a diszharmónia, de éppen ettől zseniális.

Még egy pofon hátravan az epizódból, ezúttal Jimmy kapja, aki éppen pénzt próbál felvenni, amikor kiderül, hogy a rendőrség befagyasztotta a számláját. (Ez de szar ügy, az összes készpénzét a kis road tripre költötte.) Úgy tűnik, az a rohadt Shitter kitalálta, kinek a tökeit kell megszorongatni ahhoz, hogy elérje a célját.

Címkék: house
77 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yokli 2008.01.17. 12:12:44

a végén sztem haláli volt House rekaciója a számlazárolásra:
"Hát, nem marad örökre úgy" :DDDD

egyszer legyen egy hogyvolt csak house-os fotókkal, jó??? :)))) tudom, tudom, hogy a többiek is, meg minden, de akkor is! úgyis minden karakter főtt hal, legalább szimbolizálná House "súlyát". Mondjuk egyáltalán nem ezért örülnék neki, hanem esztétikai okokból :)

béna, japán-dokikarbantartós sztori nekem is bűzlik nagyon

amúgy az egy kicsit zavaró, h. house egyik kicsinye sem bír úgy beszélni a zsaruval, mintha nem falazna. oké, h. éreztetni kell a leghülyébb nézővel is, h. itt biza falazás esete forog fenn, de riadt kis arcocskáik, brrrrr, már nagyon túlzás volt.

Artie 2008.01.17. 12:17:08

Egyezség, nem egyesség.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.01.17. 12:21:07

Két dolog zavart:

Azt mondja a kómáspasi ott vidéken: ugye most már padlógázzal se tudnánk odaérni időben a fiamhoz? Igen, válaszolja HáziGergő. És mi történik? Megöli magát a pacák - és hipp-hopp már vissza is értek a kórházba időben... Most akkor élve már lekésett a fiáról, de mint halott odaért időben?
Vagy Házi ilyen gyorsan megszervezte, hogy jöjjön egy helikopter ezért a frissen meghalt szívdonor illetőért...??

A másik: milyen jogon tiltotta le Wilson számláját a zsaru? Még csak nem is gyanusított... (és Házinak le van tiltva - mer ő viszont az...)

yokli 2008.01.17. 12:26:59

Hoppácska, igen, ez nagyon béna volt meg azért abban sem vok biztos, h. vk-t lenyiszálnak a kötélről és minden további nélkül, azonnal mehet a szerve jókat cselekedni. azért ez elég kemény lenne, ha belegondolok...(egyébként is ez az egész rész kicsit sztem "mesésre" sikeredett, pont az ilyenek miatt)

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2008.01.17. 12:27:15

Hoppácska: Nem azért nem értek volna időben vissza a kórházba, mert az öregnek meghal a fia, hanem mert az öreg addigra kómába esett volna. Neki meg akkor már tökmindegy úgyis.
Egyébként ez a rendőrös téma a 3. évad alatt szerintem túlságosan elfárad egy idő után (még nem ennél a résznél). A negyedik évad viszont eddig nagyon tetszik az első 9 epizód alapján. :)

kolestom 2008.01.17. 12:30:13

Hoppácska:
"Most akkor élve már lekésett a fiáról, de mint halott odaért időben?"

A válasz szerintem az aszpirinben van, amit Cuddy említ a végén.
Ha megpróbáltak volna visszaérni a kórházba, akkor lehet, hogy károsodott volna a szíve és nincs transzplant. Így meg nem volt gond, bár nekem sem teljesen tiszta a dolog (nem vagyok orvos)

Amúgy is kicsit túl mesterkélt volt ez a rész, bár így visszaolvasva a hogyvolt-ot, jobban tetszik, mint tegnap este :-)

Héttörpe (törölt) 2008.01.17. 12:33:14

Namost nehogymán 10 év kómáció vagy vegetáció után kiugorj az ágyból, felvedd a cuccod és elmenj egy kicsit zúzni. A tökéig nem bírná elvinni a kezét a faszi, nemhogy ezt. Tudom, hogy csak film, de mégis.

kolestom 2008.01.17. 12:34:09

Ja, igen.
Tíz év kóma és csak úgy felpattan az ágyból?

moni77777 2008.01.17. 12:37:15

Szemét geci TV2! a www.port szerint 22:10 kor kezdődött VOLNA a következő műsor. 22:10-kor be is kapcsoltuk a Tv-t reklám volt. ok, tehát vége. Leállítottuk a felvevőt, átkapcsoltunk az RTL-re, hogy a Gyilkos elméket kezdjük felvenni. És miután néztük a House-t az egyik reklám alatt egyszer csak vége lett! MERT ELCSÚSZOTT AZ EGÉSZ. Tehát odáig jutottam, hogy a kómás apa nem kapta el az üdítőt. A nagyja még aztán jött, itt most elolvastam. Nagyon haragszom a TV2-re, eddig legtöbbször mindig jól ment a felvevés...

moni77777 2008.01.17. 12:39:24

a 10 év kóma utáni mozgáshoz annyit fűznék hozzá, hogy "elméletileg" civilizált országban egy gyógytornásznak kell mozgatnia "tornáztatnia" a kómás beteg tagjait, hogy ne legyen gáz, hátha valamikor felébred. Persze nem feltételezem, hogy ez itt Magyarországon működik is. De kinn a jó öreg jóeszéjben, pláne ilyen jó kis kórházban mint a House-é, szerintem csinálják...

moni77777 2008.01.17. 12:40:52

júeszéj, bocsánat nem jóeszéj

yokli 2008.01.17. 12:43:04

nem vok abszolút hozzáértő, de sztem a gyógytornászos segítség "csak" arra jó, h. ne sorvadjanak el végképp az izmok, arra nem, h. úgy szinten tartsa, mintha használná. ld. még Kill Bill vol.1. vonatkozó jelenete :)

Héttörpe (törölt) 2008.01.17. 12:51:36

yokli! Igen, javaslom King holtsáv című könyvét, bár az jó 30 évvel korábban játszódik, ott John Smith 4 év után nem tud járni, mozgatni a kezeit, stb. Gyógytornászi segítséggel. King nem szokott ellenőrizetlen dolgokat írni. Persze ki tudja? Lehet hogy egy kis kóma gyógyír a bajra!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.01.17. 12:52:39

"Ha megpróbáltak volna visszaérni a kórházba, akkor lehet, hogy károsodott volna a szíve és nincs transzplant."

Tehát a szív szempontjából jobb ha most rögtön meghal, mintha mondjuk félúton újra kómába esne...

candyperfumegirl 2008.01.17. 12:57:28

Egyrészt a pasi nem kómában csak vegetatív állapotban volt, ez azért nem ugyanaz, másrészt nem egyszerűbb simán élvezni a filmet anélkül, hogy ilyeneken agyalnátok? :) Persze lehet, hogy csak én vagyok ezzel így.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.01.17. 13:10:10

Igen, Candy, te a belefeledkező olvasó, akarom mondani néző vagy, mi meg az elemző :)

emmie 2008.01.17. 13:13:13

Ha újra vegetatív állapotba került volna, nem vehetik ki a szívét - mert ugye főnöknéni határozott nemet mondott erre, ezért jött képbe a második lehetőség, az öngyilkosság.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.01.17. 13:25:06

héttörpe: azért ne SK legyen már a kómaszakértő egy olyan könyvével, amiben a főhős megérinti jóskát, és látja, mit reggelizik másnap.

Johnny336 2008.01.17. 13:50:10

Ez a rész kifejezetten tetszett (valahogy régebben is kimaradt). Viszont a hogyvolt-ban az enyhe Friends S05 utalás 10 pontos... :)))

candyperfumegirl 2008.01.17. 13:57:25

Johnny: ott a pont! :) Annyira kíváncsi voltam, hogy valaki kiszúrja-e.

madz 2008.01.17. 14:01:33

hoppácska, ha csak bekómál és úgy viszik vissza, akkor nincs szív, mert ezt mégsem Stephen King írta :)
tegnap viasaton egy ősrégi Jóbarátokban láttam House-t! :)vagy ez csak nekem új?

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2008.01.17. 14:04:42

nekem valami olyasmi rémlik, hogy volt is erről szó, mármint hogy nem kóma, hanem vegetatív állapot, és house még mondta is, hogy ilyen állapotban nem lép fel izomsorvadás
hát én nem szúrtam ki semmit.... eláruljátok, hol az utalás?
a japcsi kitaszított karbantartó meséjét kissé alátámasztja, hogy house erősen pedálozik a kitaszított szerepére, legalábbis a modorával, szegény, a tudása meg másokat személyiségének elfogadására predesztinálja...

krumplicukor 2008.01.17. 14:04:59

Hát, be kell vallanom ez volt az első rész, amit untam. Erőltetett volt nagyon a heti beteg, a road movie is, a "miért lett House orvos?" sztori pedig csalódás volt, ennél kevésbé szájbarágósat is választhattak volna. Úgy látszik nem jön be, ha elkezdenek lélekbúvárkodni, különösen, ha ennyire alapfokon csinálják:)))

Ettől függetlenül a hogyvolt és a képek most is nagyon jók voltak!:)))

candyperfumegirl 2008.01.17. 14:07:18

A lélekbúvárkodás az nem megy nekik. :D

Andal 2008.01.17. 14:11:32

Az időben visszaérni a fiához az arra vonatkozott, hogy még tudnának-e találkozni, beszélni, nem? Az apának nem volt már ideje visszaérni a kómája előtt, a fia még kibírta azt a fél napot, míg megkapta az új szívet.

madz 2008.01.17. 14:12:04

ezt a lélekbúvárdolgot én kicsit paródiaként néztem, úgy jó volt :)

Johnny336 2008.01.17. 14:13:59

az elátkozott fagylaltos 2008.01.17. 14:04:42

Atlantic City baby!

Ezt mondja Phoebe, mikor elfolyik a magzatvíz.

steelhand 2008.01.17. 14:15:51

Nekem a parbeszed buborekok hianyoztak a legjobban, b@szki ez hosszabb volt mint a film.
Speciel amcsiban miota tiltjak le egy szabadlabas gyanusitott szamlait, amikor nem penzugyi bucselekmenyekkel vadoljak???

Micsike · http://verzse.blog.hu/ 2008.01.17. 14:19:18

Hol volt ilyen utalás??Lemaradtam :) A hogyvolt meg megint zsír..!! :)

yokli 2008.01.17. 14:20:08

krumplicukor, a szívemből szóltál! nagyon megnyúlt a fejem, amikor House arra, h. mit hallana az apjától, azt válaszolta, amit. remélem, h. vm rettentő jó sztori sül ki ebből vmkor, mert ez így tényleg alapfok.

Héttörpe, köszönöm a tippet, elolvasom!

candyperfumegirl 2008.01.17. 14:21:03

Zsé: Utalás nem az epizódban van, csak a hogyvoltban. :)

Micsike · http://verzse.blog.hu/ 2008.01.17. 14:21:11

ÁÁÁáhh,megvan,köszi :) És tényleg..tudtam én,csak nem sejtettem :)

Héttörpe (törölt) 2008.01.17. 14:23:34

jóvanna sixx. Ma kómába esem büntiből, 10 év múlva kérem a szurit!

yokli 2008.01.17. 14:32:26

hehe, most olvastam sixx vél-ét a kingkönyvről. azért sejtem ám én is, h. nem egyenértékű azzal, mintha orvosi szakkönyvet olvasgatnék, csak esélyesebb :)

héttörpe, na, legalább 10 év múlva meglátjuk, mi az igazság ;)

Héttörpe (törölt) 2008.01.17. 14:45:10

el is mondom majd. Csak legyen az ágyam mellett, amikor felébredek 16 vérbeli maláj csaj. Mindet meg fogom egymás után kapni, amelyikkel nem bírok, az majd tanácsokat ad.

alibi borz árny (törölt) 2008.01.17. 15:27:29

a japánkarbantartós sztori nem a diplomák usabeli elismeréséről szól?

Renáta_ 2008.01.17. 15:56:09

Hát, ez szerintem gáz rész volt. Candy írása meg nem hosszú, hanem rövid, szerintem hiányzott belőle egy halom rész ezzel a nem látja a mozgó tárgyakat dologgal kapcsolatban, ami meg nagyon látványos volt a filmben. Szerintem.
Nemazért mondom, mert alapból viszont szeretem ezeket a hogyvoltokat...

A tegnapi résszel még egy (ööö, ill több) bajom van. Az, hogy kómásapuci nem kapja el a kólát, amit Wilson hozzávág (a srácnál is ez volt az egyik tünet), nem épp azt bizonyítja, hogy nem az anya, hanem az ő ágán megy a betegség?? Nem egészen értem...

Ez a vegetatív állapotból felébredek, és úgy csinálok, mintha mi sem történt volna vonal kicsit sem tűnt hitelesnek, ahogy az sem, hogy menekül a fia elől, pedig semmi baja vele vonal sem.

És bár általában simán el szoktam menni House által cselekedett etikai dolgok mellett, de ez, hogy gyakorlatilag megöngyilkoltatta a fickót, hogy megmentse a fiát dolog pedig durva túlzás volt.

És bár én nem láttam előre a sorozatot, de ha Shitter erre a dologra rájön/rászáll, lehet belőle bőséggel bonyodalom...

dpspeti 2008.01.17. 16:04:35

Van egy kulfoldi oldal, ahol orvosilag vannak a reszek kivesezve es ott ez all:
"It was amazing Gabriel had such great muscle tone and no problems speaking after ten years in a vegetative state, wasn’t it? And I sure hope he has a compatible blood type with his son, or that heart he killed himself for is going to go to waste."

Szoval bár állitolag a forgatokonyvet orvos irja, ez nem volt éppenséggel orvosilag korrekt rész, inkább volt szappanopera szeru... amugy meg egy Dr House ne lelkizzen...hogy miért és mikor lett orvos stb stb...:D

2008.01.17. 16:10:24

Egy apróság: amikor előkerül a fiú hátizsákjából az alkohol, azt mondja: "harapást szőrével". A mondás helyesen: "kutyaharapást szőrével", ráadásul a helyzetre nem is illett, szerintem itt valamit félrefordítottak.

candyperfumegirl 2008.01.17. 16:13:51

Kompi, és aki még hiányolta: bugyborék nincs, az én hogyvoltjaimnál nem is volt soha. Aki csak azokat olvassa el a hogyvoltokban, annak csalódást kell okoznom.
Bruti és sixx marha jól csinálják, de én nem vagyok benne biztos, hogy mindig minden résznél tudnék 9-10 vicces bubit összeállítani. Ha meg nem vicces, és erőltetett, semmit nem ér az egész.

dpspeti 2008.01.17. 16:13:51

Holden: szedulest alkohollal, az kutyaharapas szorevel :P :D

en-gé · http://aapp.blog.hu 2008.01.17. 16:14:15

tegnapi rész aranyköpése:
"Kómásfickó": -"Asszongya, ippod...Ez mi!?"

en-gé · http://aapp.blog.hu 2008.01.17. 16:16:59

sztem, ez az egyik legjobb epizód a house-ológiában...

dpspeti 2008.01.17. 16:18:31

Amugy meg az eredeti szoveg:

00:03:59,138 --> 00:04:01,663
Say, do you mind passing me
my backpack?

69
00:04:16,589 --> 00:04:18,489
Hair of the dog.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.17. 16:18:36

"Az, hogy kómásapuci nem kapja el a kólát, amit Wilson hozzávág (a srácnál is ez volt az egyik tünet), nem épp azt bizonyítja, hogy nem az anya, hanem az ő ágán megy a betegség?? Nem egészen értem..."

Szerintem inkább azt bizonyította, hogy már kevésbé hat a szer, amitől magához tért, lassan jön vissza a szobanövény-állapot...

madz 2008.01.17. 16:19:34

renáta, a lólásüveg elejtése nem a genetikai betegség tünete volt ( hiszen a kocsikulccsal még prímán ment), hanem hogy kezd visszaállni a vegetatív állapot
a japánfickós szöveg pedig kamugyanús

madz 2008.01.17. 16:20:04

szóval kólásüveg...

Johnny336 2008.01.17. 16:47:39

Nem öngyilkoltatta meg. A csávó vállalkozott rá. Öngyilkos csak önszántából lehet valaki. Öngyilkosságra való felbújtás szerintem pedig az amerikai jogrendben nincsen. Bár a fassetudja, nyert már hajléktalan pert vasútállomás ellen, mert kidobták, hogy ne ott melegedjen...szóval... :)

Boise 2008.01.17. 16:48:42

"Menetrendszerű WTF-fejek következnek." :)))
Köszi a hogyvoltért!

mizrolist 2008.01.17. 20:19:21

moni77777, a tv2-nél már jópár hete nem a műsorok között van a reklám, hanem kizárólag közben...

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.17. 20:48:21

El kéne már kezdeni nézni a House-t. Ezt nézik a legtöbben, én meg jó, ha néha elkapok egy-egy részt. Tiszta ótszájder vagyok itten. :D

denamano 2008.01.17. 20:57:26

én nem tom, nekem tetszett az epizód. a hogyvolt is, és nekem nem kellenek buborékok.
mondjuk igaz, hogy House kicsit fura lelkizősen, és ez a duma arról, hogy mért lett orvos...lehet, hogy próbált valami hihetőt mondani az igazság helyett? mert ugye a doki nem szeret magáról beszélni. és különben is: Everybody lies...

Renáta_ 2008.01.17. 21:11:22

"és különben is: Everybody lies... "

Igen, igen, igen. Ezt akartam még. Nekem a tegnapi rész kulcsmondata volt ez Tritter szájából.
Ő már Housetól ismeri ezt a szöveget, vagy ez csak arra utalt, hogy ennyirenagyon egyforma a két fickó??

Tipca 2008.01.17. 21:20:31

Szerintem Tritter ezt még nem hallotta House-tól, csak ez az ő életelve is. Mekkora szemeket meresztett már Chase, mikor meghallotta. (Asszem Chase volt.)
Még a 10 év után felpattan témához szólnék hozzá. A fickó nem kómában volt, hanem vegetatív állapotban, és House említette, hogy az nem ugyanaz, mert a vegák mozognak, meg minden (tehát, gondolom, mintha csak aludnának). Ha mozognak, akkor nem olyan gáz a felkelés, nem? Bár mondjuk tíz év után...

candyperfumegirl 2008.01.17. 21:50:02

Az Everybody lies-t szeritnem Shitter teljesen magától mondta, nem hallotta még House-tól, éppen ezért ütött. Igen, nagyon hasonlítanak, meg hát mindketten olyan szakmában dolgoznak, ahol ezzel nap mint nap szembesülnek.
(Foremannek mondta amúgy)

pamphila 2008.01.17. 22:03:26

Kicsit ugyan későn csatlakozom, de feloldanám az időbeli ellentmondást(ti. élve nem, holtában időben érkezik az alkesz kölkéhez):sztem a kivett szerveket helikopteren szokták szállítani(vö. ER jó néhány idevágó része)

EasyFriend 2008.01.18. 01:15:41

Bruti, szerintem megérné neked mint viccesembernek... Csak ne egy ilyen lelkizős résszel kezdd, mint ez volt, hanem mondjuk az elejéről.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.18. 02:29:04

sajnos azt kell mondjam, ez most egy meglehetősen felületesre sikeredett hogyvolt lett. lehet, hogy egy kicsit még dolgozni kellet volna rajta:)

az izomsorvadásról meg annyit, hogy mindegy, hogy valaki vegetatív, vagy kómás állapotban van, az izmok így is, úgy is elsorvadnak. sőt a csontritkulás is fellép, és az izületek is becsontosodnak, tíz év alatt, gyógytornász ide vagy oda. kábé egy-két év kemény rehabilitáció után, jó ha talpra állna. (de ezt már írtam a tólószékből hat év után hirtelen kipattanó pasi esete utáni posztban is.)
persze még így is a leghitelesebb orvosi filmek közé tartozik a házdoki, csak néha elszalad a ló velük. de ez nem baj:))

moni77777 2008.01.18. 10:03:30

köszi mizrolist! igen, ezt már nekem is feltűnt de valahogy abban apillanatban nem esett le. :-( Mindenesetre köszönöm annak a valakinek, aki tegnapra lehetővé tette, hogy hozzájussak szuper minőségben, szélesvásznúan és magyar hanggal a tegnapelőtti House-részhez! Igy meg tudtam nézni magyarul a végét tegnap este!

Dorkapa 2008.01.18. 11:08:07

Kóma vagy vega nem mind1? Felkelt meghalni és kész.
Nem úgy Steven Seagal, ő asszem 7 év kóma után kelt fel hogy aztán végig verje a fél világot és helyre billentse annak a tengelyét. Ha neki sikerült maradéktalanul felgyógyulnia, akkor egy házdoki által szapportált macskajancsinak mé ne jönne össze majd egy egész nap???

candyperfumegirl 2008.01.18. 14:33:16

Toma: miben volt felületes? Mit hagytam ki? (privátban is írhatod, ha gondolod)

Rebel Inside 2008.01.18. 16:00:48

pamphila: ez eddig OK, de a részben egymás mellett tolták be őket a műtőbe:)

nemtom nekem tetszett ez a rész, de a 3. évad vége nem igazán.. a IV. évad viszont zseniális:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.18. 19:03:28

candyperfumegirl 2008.01.18. 14:33:16

nem hagytál ki semmit, csak nekem ez volt az érzésem. pl. a shitter szál is, többet megért volna két mondatnál...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.18. 19:08:31

dorkapapa
a seagal filmben, azért utaltak rá, hogy hetekig lábadozott, akupunktura, meg kínai gyógyszerek stb. csak utána verte végig a fél világot:))

candyperfumegirl 2008.01.18. 19:23:21

Mindenkinek más az érdekes egy adott epizódon belül. Szerintem gyakorlatilag ennyi történt most Shitter téren.

klasztika 2008.01.18. 23:04:13

Tudja vki, hogy tényleg van/volt/lesz-e House-Cameron szál? Az elejét még nem láttam:S

klasztika 2008.01.19. 08:55:01

OK, köszi, csak tele van ilyen kreált videóval a youtube és kezdtem magam hülyén érezni, amiért nekem nem tűnik fel:D

EasyFriend 2008.01.19. 13:27:04

Három kérdés, egy válasz. ;-)

candyperfumegirl 2008.01.19. 22:34:58

klasztika: ne érezd magad hülyén, nem veled van a gond, ha nem tűnik fel. :D
(youtube elég sok hülyeséggel tele van)

klasztika 2008.01.22. 12:34:40

Köszi, igaz:D
Várom az ehetit ;)

Cirmoscica · http://www.doktorhouse.hu 2008.01.25. 17:06:38

"Holden 2008.01.17. 16:10:24
Egy apróság: amikor előkerül a fiú hátizsákjából az alkohol, azt mondja: 'harapást szőrével'. A mondás helyesen: 'kutyaharapást szőrével', ráadásul a helyzetre nem is illett, szerintem itt valamit félrefordítottak."

Szerintem azért mondott csak "harapás"-t, mert a szinkronizálásnál arra is figyelnek, hogy a magyar mondat beleférjen az eredeti mondat idejébe. A "kutyaharapás"-t túl hosszú lett volna.
Amúgy a hogyvolt tetszett. Nagyon rákattantam a többi írásra is itt mostanában. :D

efzsé 2008.01.26. 05:08:29

sixx! Naaaa!
Hát ez meg milyen egy megjegyzés volt?
ANNYIRA méltatlan!

Hát a könyv fantázia része és az őt körülvevő elemeknek való gondos utánanézés szerinted nem lehetséges egyszerre?
Pláne Kingnél, aki erről híres?
És különben is - ennyi Hogy volt után, amiben rengeteg pasik éringettek és olvastak gondolatot -
És egyáltalán!
Tök ki vagyok idegileg!
---------------------------------------

Amúgy Kómás Pasi azért kérdezte, hogy padlógázzal odaérnek-e még, mert arra volt kiváncsi, tud-e még beszélni mégiscsak azzal a gyerekkel( hisz, mint kiderült,nem utálta, csak szégyelte magát előtte, de a szíves ötlet után már...),de ha nem -nem. Akkor itt lesz öngyi. Értitek?

efzsé 2008.01.26. 05:19:39

klasztika

Cameron az elején mintha szerette volna. Na, nem mintha hajtott volna rá, csak az az áldott nagy szíve, meg a sajnálkozás mintha keveredett volna benne egy kis szerelemfélével. De ez aztán megmaradt halvány szálacskának.
( Ami jó, nagyon jó, többek között ezért is szeretem ezt a sorozatot!)
süti beállítások módosítása