Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek - A legszennyesebb részletek

2008. január 16. 14:35 - Tm

Ez itt nem a kritikarovat, nekem meg volt gyerekszobám, de bár ne lett volna, mert akkor most a megfelelő szavakkal tudnám kifejezni, mit gondoltam tegnap a szenzációsnak beharangozott összefoglaló és leleplező epizódról. Na mindegy, eleve nem tűnt nagy ötletnek hogyvoltot írni a hogyvoltról, így hát a nyögvenyelősen tagolt, zagyván egymás mögé hajigált jelenetek és aljas spoilerfiókák helyett egy legalább ilyen felesleges és értelmetlen triviagyűjteményt ütöttem össze a sorozatról meg a színészekről. És a "tudta-e ön, hogy" fordulatot nem írom le egyszer sem.


Lila akác köz a valóságban a Universal Stúdió Colonial utcája, ahol számos filmet forgattak a 40-es évek közepétől. Susan háza például látható volt a Deep Impactben, a Van De Kamp rezidencia pedig az Ami sok, az sokk című Tom Hanks filmben.

A sorozat főcíméhez id. Lucas Cranach: Ádám és Éváját, Nofertari királynő falfestményét, Jan Van Eyck Az Arnolfini-házaspár és Grant Wood: Amerikai gótika című festményét valamint Andy Warhol Campbell leveskonzervjét használták  fel.

Az epizódcímek szinte kivétel nékül Stephen Sondheim musicalekből származnak. A forgatókönyvírók valamiért nagyon bírják.

A sorozatban az autók rendszámtábláin az Eagle State felirat olvasható, ezzel is jelezve, hogy egy átlagos kertvárosban vagyunk valahol az USÁ-ban.

Julie eredetileg Jenna, Edie Britt pedig Evie McCall névre hallgatott volna. A Mary Alice Scott név sem mond semmit, igaz? A jog szerint egy karakter csak olyan nevet viselhet, amiből legalább hármat találnak az országban. Mary Alice Scottból csak egyet találtak, így lett narrátorunk Mary Alice Young.

Marcia Cross eredetileg Mary Alice, Nicolette Sheridan pedig Susan szerepére castingolt. Ez utóbbira egyébként korábban szóba került Calista Flockhart, Heather Locklear, Mary-Louise Parker és Courteney Cox is, de őket nem izgatta a dolog. A legnagyobb kavarás Mary Alice-szel volt, az ő szerepét ugyanis le is forgatták Sheryl Leevel a pilothoz, amikor egyszer csak bekerült Brenda Strong a képbe. Ja! És egy hajszálon múlt, hogy nem ő lett Gabrielle.


Marcia Cross több sorozatban is szerepelt, mielőtt feleség lett, nálunk a Melrose Placeben tűnt fel a finoman szólva is labilis Kimberly doktor néni szerepében. Ugyanabban a templomban mondott igent a férjének, ahol Bree Orsonnak, csak gondolom ő nem zavarta meg a szertartást mindeféle kérdésekkel. A legújabb pletykák szerint elege van a sorozatból és inkább gyerekezni akar, és összetűzésbe került a kukásokkal, akik nem akarták visszaadni neki a korábban kihajított 200 pucér képét. Nohát!

Teri Hatcher egykori Lois és Bond-lány, aki MacGyverrel is élt egy ideig. Bizonyára erről is beszámol az Odaégetett pirítós című önéletrajzi művében. Állítólag a '90-es évek közepénének legnépszerűbb fotója őt ábrázolta egyszál Superman-köpenyben.

Felicity Huffman nemcsak a sorozatban vasasszony, férjével, William H. Macy-vel együtt rendszeresen vesz részt triatlon versenyeketen, és elvileg harmadik gyerekét tervezi 2008-ra. Példaképe Tina Turner.

Eva Longoria (újabban) Parkert kábé 500 lap választotta eddig az év, a hónap, a föld, a világegyetem és minden egyébb legszebbikének. Tetszenek neki  a brit fiúk, pl. Ewen McGregor, bár kicsit alacsonynak tartja. Ő beszél, miközben nincs 1,60.

Nicollette Sheridan nem amerikai, Angliában született, nevelőapja Telly Savalas volt, de nemcsak miatta, hanem egyenesági felmenői miatt is beszél görögül.Igaz, ilyen alapon pandzsábul is beszélhetne.

Doug Savant nemcsak Tomként hátrányos helyzetű. Az első évad szinte minden epizódjában szerepelt, mégis csak a második évadtól írták ki állandó szereplőként a főcímben.

A sorozat mörcsendájzilag abszolút A-kategóriásnak minősíthető: a szokásos dvd, könyv, poszter, naptár, póló, parfüm satöbbin túl eljutott a DH-társasjáték,  a DH-babák, sőt a DH-videójáték piacra dobásáig.

A teljes sorozatban eddig 25-en haltak meg így vagy úgy. Legtöbben persze inkább úgy. Mi 18-nál tartunk.

Az Akkor is szeretnélek, ha gyilkos lennél mondatot Marc Cherry forgatókönyvíró édesanyukája bírta mondani coming outoló fiacskájának, ezek után természetes, hogy Andrew is ezt kapja Breetől.

Melegszervezetek többször nehezményezték, hogy a sorozat egyetlen meleg szereplője gyakorlatilag szociopata. Lehet, hogy ennek köszönhető Andrew megjófiúsodása?

 Breet George és Orson esetében is figyelmeztették, hogy nem kéne férjhez mennie választottjához. Rexszel kapcsolatban nincs ilyen infónk, pedig azért ő sem volt semmi.

 A Csak a testemen keresztül epizódban Alma papagája az Orson, ne! mondatot ismételgeti Bree érkezésekor. Ez utalás egy hasonló jelenetre a Twin Peaksből, amiben Kyle MacLachlan Cooper ügynököt játszotta.

Eredetileg Mike a kómából való visszatérés után eredeti azért jött volna össze Edie-vel, mert Susannek hiszi, az agymosásos változat később született.

A Bumm című epizódban Carolyn Bigsbynek ötlövetű fegyvere van, valahogy mégis sikerül belőle hat lövést leadni a szupermarketben.

Az Emlékképek epizódban Gabrielle emlékezetes ágyon fetrengése a Macy's pasadenai nagyáruházának bútorosztályán került felvételre, adásba kerülés után a Macy's kis táblácskákkal fel is hívta erre a vásárlók figyelmét.

A sztrájknak tíz elkészült résszel futott neki a sorozat, amiből december 2-án adásba került a bazi nagy cliffhangerrel ellátott szezonzáró 9. rész. Az ABC ekkor még azt tervezte, hogy a megegyezésig visszatartja a 4x10-et. A helyzet eszkalálódása miatt végül leadta január 6-án, és azóta az évad ismétlésével próbálja kihúzni.

25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.01.16. 15:11:00

Hát, valóban, a tegnapi minden DH összefoglalók legaljábbja volt, szerintem is érthetetlenné vágva.
AKi látta, untatta, aki nem látta, hát, az meg piszkosul nem tudott meg belőle annyit, hogy megérje csatlakozni a későbbiekben (már, ha ő is végig bírta nézni)

Ezért, külön köszönet EZÉRT a hogyvolt-ért, mert legalább érdekes volt (a frász kerülgetett, mikor megláttam, hogy felkerült a hogyvoltra, és tényleg féltem belekezdeni az olvasásba)
Mé1x, köszönet! ;-))))

Spaeter 2008.01.16. 15:26:36

Én nem láttam a tegnapi adást, viszont a Hogyvolt alapján az az érzésem, hogy a "Született Feleségek- Zárt ajtók mögött" című könyvből csinéltak egy filmet. Az itt leírt információk nem voltak újak számomra, mivel olvastam a könyvet...
Én már nagyon előre járok, láttam a 4. évad 10. részét is, hááááááááát na. Érdmes kitartani, azt mondom! Habár a TV2 nagyon eldugta a műsort a késő esti sávba és szét is cincálja a hülye reklámokkal rendesen!

moni77777 2008.01.16. 15:32:21

Igen, nagyon szar volt a tegnapi rész, jó hogyvoltot csináltál belőle, gratulálok! Bár én tegnap este (szitkozódva, mert ilyen szar) arra gondoltam, hogy vajon ebből hogy lesz hogyvolt, és hogy fogod kommentálni a "jovőbe-pillantásokat" mert ugyebár az is volt!!!! nem sok, de volt. Már látom, Gabin megint jókat rögögök majd, Idi már lassan az egész utcával dugott, 5 gyermekes anyánknak meg udvarlója akad :-) És persze Májk végre ráveszi magát és... :-)

EasyFriend 2008.01.16. 15:54:10

Muhaha Sheryl Lee megint egy halott csaj szerepében? Kicsit beskatulyázták :-D

bee1005 2008.01.16. 15:55:58

Szóval a hullák sorából kimaradt (közben eszembe jutott még kettő): Melanie Foster (akit a "béna" öccse ölt meg), Zach nagyapja, a pedó ürge húga, akit a szívroham vitt el és a pszichopata lövöldöző Caroline. Jut még eszébe valakinek ilyesmi?

EasyFriend 2008.01.16. 15:56:57

"Melegszervezetek többször nehezményezték, hogy a sorozat egyetlen meleg szereplője gyakorlatilag szociopata. Lehet, hogy ennek köszönhető Andrew megjófiúsodása?" - teljes nevetség; aki Marc Cherry-t ebben az irányban elfogultnak hiszi, az nem olvas újságot ill. nem sokat tud a sorozat születéséről.

EasyFriend 2008.01.16. 16:03:54

Köszi, Tm, hogy nem kellett végigásítoznom a #&@#@ összefoglalót, és leírtad az érdekességeket. Cserébe én is írok egyet, amit nemrég tudtam meg.
A Mrs. McCluskey-t játszó Kathryn Joosten, aki jelenleg 68 éves, és mellesleg ezért a figuráért Emmyt kapott, a karrierjét gyakorlatilag 56 éves korában kezdte el. Szóval sosem késő belevágni!

moni77777 2008.01.16. 16:25:38

Úristen, ezt a sok "igazi" rajongót, én még az összes színész nevét sem tudom, nem hogy mi van az egész mögött vagy mi miért jött létre.... Én csak nézem

kla 2008.01.16. 17:07:48

A jog szerint egy karakter csak olyan nevet viselhet, amiből legalább hármat találnak az országban.

Ez milyen hülye szabály már.

candyperfumegirl 2008.01.16. 17:26:48

A jog szerint egy karakter csak olyan nevet viselhet, amiből legalább hármat találnak az országban.

De miért?
És ezek szerint Bree Van De Kamp-ből minimum van 3?

EasyFriend 2008.01.16. 19:02:28

Ez nekem is furcsa, de a tippem az, hogy ha nincs olyan nevű ember, az nem para, csak az, ha 1 vagy 2 olyan van. Hogy miért, azt ne kérdezzétek, hát pont ebben lenne logika a jog világában?

akyyy 2008.01.16. 19:59:36

Nem tudjátok véletlenük ami az előzetesbe ment zene, annak a zenének mi a cime?
www.youtube.com/watch?v=opknO7Mt8C8
itt meg lehet nézni ujra

hagymácska 2008.01.16. 21:09:09

jaja nem szeretem én se az összefoglalókat..:(
Mrs.McClusky pedig az egyik kedvencem rajta borulunk a legtöbbet. merthogy ez az egyetlen sorozat amit komolyan szeret a pasim is no meg a dr.house:)
szal EasyFriend thx az infoért.

Madmoazell 2008.01.17. 00:01:59

És akkor Nicolette Sheridan kvázi rokona Jennifer Anistonnak? Mert neki asszem nagybátyja Kojak :))

yokli 2008.01.17. 10:42:07

nadekérem, én kényelmesen üldögéltem a babérjaimon, h. nem kell megnéznem ezt a szar részt, mert a lényeget ("spoilerfiókák" :) majd itt elolvasom, erre tessék!!! ;)

érdekesek voltak az érdekességet; sztem Heather Locklear nagy tévedés lett volna, ahogyan Longoria kihagyása is az lett volna.

ez a legalább 3 fős szabály sztem nagyon rendben van, nyilván az a célja, h. ne lehessem azt hinni, konkrétan arról az 1 vagy 2 személyről van szó. mielőtt megmosolyogjuk az amerikai jogrendszert, nem árt tudni, h. NAGYON más mint a miénk (ahogyan a mentalitásuk és az életvitelük is), és nem könnyű megítélni innen, mit miért és hogyan szabályoznak.

valahol meg kellett húzni a határt, biztos úgy gondolták, ha már 3 van, az már elég nagy tömeg ahhoz, h. ne kelljen attól tartani, h. konkrét személlyel azonosítsák a szereplőt. :)

Tm 2008.01.17. 11:52:37

Madmoazell:
nem nagybátyja, hanem keresztapja, de mindegy: rokon- rokon:)

Tm 2008.01.17. 12:02:27

yokli:
a harmadik posztban moni77777 gyakorlatilag mindent leirt részletesen (!), ami a nagyon beharangozott jövőbe tekintésekből kiderült.

Retexis 2008.01.17. 13:07:48

A festmények között van egy Roy Lichtenstein is. :)

kujoon 2008.01.22. 23:19:51

Nem értem ezt a filmes "szlenget": mi a bánat az a cliffhanger??Szikláról lelógó?
És a szpojlerről is úgy tudtam, hogy az a kocsikon a légterelő....
Miért nem lehet rendes magyar szavakat használni?

Tm 2008.01.23. 00:34:39

kedves kujoon, sorozatok szövegkörnyezetében az a spoiler, amikor valaki elmondja előre, hogy mi fog majd történni, elrontva ezzel mások örömét.

a cliffhangerről meg itt olvashatsz: comment.blog.hu/2006/04/11/sorozathatarozo3

sixx · http://comment.blog.hu 2008.01.23. 05:24:31

kujoon? azért, mert ez rá a elfogadott kifejezés, nincs magyarítva, nem is lesz, és úgy mellesleg a "film" és a "szleng" sem magyar szavak, már ha.

kujoon 2008.01.23. 23:25:14

Tm, köszi a linket, hát ebbe jól beletrafáltam... :-) Már csak az 5ös lottóba kéne így ...:D A szpojlert kb sejtettem, csak valahogy marhára nem idevágó ez a szó.Mér' nem találnak rá másikat? A tréler se igazán megfelelő, mert az meg az autószállító kamion... :D
Az autózást és a filmezést miért kellett így összekeverni?

sixx a film és a szleng azért mára már igenis magyarnak elfogadott szavak sztem, senki nem beszél már úgy hogy "mozgókép" vagy "argó ill. tolvajnyelv"... 60-80 évvel ezelőtt még talán.
Na mindegy.

múvemáccsó 2008.01.30. 12:18:46

szerintem a képeknél,a felsorolásban kimaradt egy Lichtenstein-kép. Pontosan nem tudom mi a címe, de egy párt ábrázol csók közben- tipikus Comic stílusban.
A Warhol képet meg nem tudom hol keressen a főcím alatt...hmmm-lehet keveset nézem.
süti beállítások módosítása