Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x15 - Another Mister Sloane

2008. január 15. 10:20 - sixx

Nu, ez a cím sem sok meglepetést tartogat az epizód tartalmát illetően, mondjuk az előző rész utolsó jelenetét követően nem is nagyon lehetett elképzelni, hogy bármilyen más folytatás legyen belőle. Egy hete kiderült, hogy Vaughn faterja igenis halott, és KémMuter lőtte le, KémFater igencsak sugárbeteg, Arvinbátyánknak van egy olcsó klónja, akit valószínűleg Kínában raktak össze a Recebok gyárban, no meg az, hogy Omar csak Baltimore-ban keménycsávó.

Krakkóban nyitunk, ahol a Battlestar Pegasus Razor egykori parancsnoka, Cain admirális készülődik éppen beszállni a gépbe, de nem fog, mert egy  nagyon gyanús alak, aki a Drótban is geci volt, biztonsági őrnek álcázva magát elrabolja, és leveteti vele a cipőjét is, fétis rulez asszem. Cain most Dr. Sinclairnak adja ki magát, és miközben egy folyosón hurcolják el mezítláb, rájön, hogy vele most ki van baszva, nem is kicsit. LA, Syd-Vaughn-KémFater megbeszélés, apu, ez a Sloane egy geciember, mondja Syd, és bólogat hozzá hevesen, láttam a bankszámlát, ahonnan KémMutert finanszírozta, hogy lőjön le. KémFater arca meg sem rezzen, és az is hidegen hagyja, hogy Vaugn faterja csak nem élőhalott, sőt. De ez a Sloane Rambaldi miskulanciát lopatott magának, höjj! Nyomjuk fel a CIA-nél! Na, most megmozdul KémFater arca, és közli, hogy lófaszt, majd ő ezt elintézi. Ajaj.

Dr. Sinclair közben ArvinKlón foglya, és egyelőre nem lehet tudni mit akarnak tőle, de minden bizonnyal a világ elpusztítása a cél, általában az szokott lenni. Vissza LA-be, Arvinbácsi éppen hugyozna, de ez nem olyan egyszerű, ha KémFater meg beszélgetni akar éppen, mert fegyver van nála. Lelőlek, te nyomorult féreg, rávettél, hogy nyírjam ki a nejem, erre kiderül, hogy csak geci vagy, mert te akartad lelövetni Sydet! Ez milyen dolog már! Ugyan már, mondja a kézmosóra vágyakozó tekintetet vető Arvinbácsi, engem most felültetnek, és mindezt azzal a jól megszokott sztoikus nyugalommal amitől kinyílik a bicska az embernek a tévé előtt is.


ArvinKlón közben Rambaldi-rajzokat mutogat Sinclairnek, amiket állítása szerint még a seregben látott először, és azóta gyűjti a Rambaldi cuccokat - csak úgy, mint Arvinbácsi tette azt fénykorában, Maga tiszta hülye, mondja a nő, és milyen igaza van, ez a sok szar nem működik úgysem, miért építsek magának egy 500 éves hogyishívjákot? Mert különben nagyon megjárja, mondja ArvinKlón, és ekkor betolják az első epizódban látott böhöm nagy piros labda kistesóját, hoppácsak. LA, KémFater közli Sydékkel, hogy egyelőre hisz Arvinbácsinak, és amikor Vaugh hepciáskodni kezd, elöjön a hivatalos dumával, leügynöközi, meg ártatlanság vélelméről pofázik, pont ő, aki egy szibériai atomreaktorban épp' egy hete lőtt fejbe egy oroszt csak úgy. Vaughn ideges, majd én megmutatom, de ezt mindenki leszarja, még Syd is csak legyint, szájkarate. Pedig nem is, mert ott van neki Omar, akit behoz a céghez, tessék, ott van Sloane, mondjad csak! Izé, mondja Omar, ez nem teljesen olyan, mint akivel én találkoztam. Hogymivan? Az a másik ilyen elbaszott másolatnak tűnik, érted, kispofám? Vaughn világa a szemünk előtt dől össze. Arvinbácsi ezt követően átveszi az irányítást, na akkor tessék mindent kiszedni Omárból, de rögvest. Vaughn csak nem bír magával, benne vagy te is nyakig, te rohadék. Mindenki sóhajt, és a fejét rázza, de hülye vagy, te Vaughn fiam.


Sinclair közli ArvinKlónnal, hogy baszhatja a kis piros labdáját, mert a tekercs nélkül nem fog működni, azt meg ugye nem sikerült lenyúlni az előző részben, most mi lesz? ArvinKlón erre bepipul, és szól a samesznak, hogy motiválja a professzort kicsinyég, mert úgy látszik nem akar együttműködni. Ha nemi erőszak jön, kikapcsolom a tévét. Nem az lesz, hanem egy csiszolóval nekiesnek az ujjainak, mivel fog így bizbaszokat buherálni, a lábujjaival??? Los Angelesben Arvinbácsi beavatja a brigádot az ArvinKlón dologba, keressük meg, kapjuk el, tömjük ki, állítsuk ki múzeumban. Vaughn: már ha van klón. Mindenkinek kezd elege lenni a gyökérből. Weiss és Marshall közben azon röhög, hogy "ArvinKlón", mi is. Aztán nem röhögnek, mert Arvinbácsi nem találja nagyon humorosnak a dolgot, inkább utasítja őket, hogy faggassák ki Omárt, és vegyék rá az együttműködésre.


Omar egy kicsit alkudozik, Dix befenyít, Syd kedves arcot vág, Omar belemegy, hogy majd ő elviszi a tekercset ArvinKlónnak, és máris hívja a jobbkezét, aki éppen Sinclair ujjait csiszolgatja csontig. Kis szünet után - jó munkához idő kell - a samesz felveszi a telefont, veled meg mi van, Omar? Visszamentél Baltimore-ba? Nem, nem, itt a tekercs nálam, de inkább 750 000 dollárt adjatok érte, mert csak. Jó, akkor találkozunk valami hotelben, hozzad a tekercset. Szálloda alagsora, Syd és KicsiSyd a biztonsgi kamerákat hekkeli, hogy mindent láthassanak majd, és közben cseverésznek, voltam kozmetikusnál, csak a szemöldököm nem szedettem ki, mondja KicsiSyd, kár, látszik Syd arcán, de nem szól egy szót sem. Az akcióban mindenki részt vesz, Dix, Weiss, KicsiSyd, Vaughn, az előcsarnokban, Marshall az irodában videózik, Syd meg jelmezbálba öltözött a bárban, és pont úgy néz ki, mint az a nő az 1986-os OTP-reklámfilmben. Megjön Omar, majd egy másik faszi is, aki közli vele, hogy a találkozó a lakosztályban lesz odafent, ez így szar a levesben, mert odabent nincsenek kamerák - Syd kénytelen odaadni neki egy mobilt, mintha a sajátja lenne, majd azon keresztül lehallgatják.


Miközben Omar és a samesz felfelé lifteznek és Syd a szomszéd lifttel szintén arra igyekszik, egy harmadik felvonóban megjelenik ArvinKlón, de éppen lefelé halad, valami kurvára nem stimmel, mondja Syd rögvest, s lőn: Omar liftjének a kábele elszakad, elindul lefelé ezerrel, király jelenet. Syd is irányt változtat, de mire leér, már csak Omar maradványait találja, ArvinKlón lelépett a tekerccsel. Szívás. Az irodában Syd és Arvinbácsi a régi szép időket idézi fel, amikor Sark Moszkvában pontosan ilyen módszerrel szerzett meg egy Rambaldi cuccot. Ez az ArvinKlón tényleg azt hiszi, hogy ő Arvinbácsi, még a módszereit is nyúlja. Syd erre megkéri, hogy a Rambaldi-vonal ellenére maradjon az akció élén, mert ez most kezd kissé idegesítő lenni, és különben is, ha ArvinKlón úgy gondolkodik, mint Arvinbácsi, akkor ő biztos el tudja kapni.


Arvinbácsi jutalma: elviszik a Titkos Rambadi Raktárba, és megmutatják neki a kollekciót. Ez szerintünk kurva nagy hiba, de ne legyen igazunk. Vagy legyen, egy iszonyú gonosz Arvinbácsi csak használna a sorozatnak. Miközben Rambaldi naplóját lapozgatja, rájön, hogy miben mesterkedik ArvinKlón, és kissé ideges lesz. KicsiSyd is, amikor megtudja, hogy a fater a zöld folyadék környékén lebzsel, amivel egyszer majdnem kinyírta, Syd bazmeg, mondja, te teljesen hülye vagy? Bólogatunk. Eligazítunk, Arvinbácsi elmagyarázza, hogy a klón egy energiaforrást rak össze, ehhez kellett a tekercs, de ez így magában nem elég, ha nincs neki saját különbejáratu atomfizikusa, akkor baszhatja, és abból nem sok van a világon. Egy ilyen nagyon okos ember pont hiányzik is, Dr. Margaret Sinclairnek hívják, DE mindez még mindig nem elég, mert kell hozzá egy Xantium nevű izotóp is, amiből hogy-hogy nem, pont most rendeltek egy nagyobb adagot Arvin Sloane névre. Arvinbácsi a leszállítás előtt közbelépett, és személyes átvételt ígért, ez nem lesz így jó. KicsiSyd kicsit ideges, megyek veled, apu, nem jössz, Siena rossz emlék, de nem fog még egyszer előfordulni, na persze, mi meg ezt elhisszük. (Mi volt Sienában???)


Szicília, Arvinbácsi találkozik a kapcsolatával, mondjad csak hova szállítottál még ebből a Xantiumból? Az csak hebeg-habog, azt hittem veled tárgyalok, mindent úgy csinált a csávó, mint te. LA, KémFater főnök módban pörög, és Santiagóba szervez egy akciót, oda küldette ArvinKlón a cuccot ezek szerint. Mindenki ideges, hogy mi lesz akkor, ha Arvinbácsi és egy működő Rambaldi cucc közvetlen kapcsolatba kerül, hát igen. KémFater közli Dixonnal, hogy kussoljon, tudja mit csinál, megy egyébként is, ő a főnök.


Santiago, a mieink legyaknak minden ellent, ArvinKlón elindul a laborba, ahol összehozná a professzort a Xantiummal és a kis piros labdaccsal. Dix kifigyeli hova viszik a túszt, és a Syd-Arvinbácsi páros elindul utána, míg KicsiSyd, Vaughn és Weiss megy a laborba labdázni. Ez nem úgy sül el, ahogy gondolták, mert a trió összefult ArvinKlónékkal, és ebből lövöldözés lesz, de csak kicsi, mert a túszt nem akarják kinyírni - Sydék meg egy bezárt ajtóhoz érkeznek, aminek a kódját Arvinbácsi megmondja azonnal, hiszen a klón őt imitálja mindenben. Nu, mi van az ajtó mögött? Egy KURVA NAGY piros labda, az. Arvinbácsi szonnal szét akarja szedni, ez annyira nem tetszik Sydnek, de Vaughn persze pont most tud rádiózni, hogy elbaszták az akciót, és Syd menjen a túsz után, mert baj lesz. ÉS ARVINBÁCSI TÖKEGYEDÜL MARAD A RAMBALDI CUCCAL.

Syd utoléri ArvinKlónt, és azonnal elkezd lőni, mint Jack Bauer minden helyzetben, le van szarva a túsz, ez itt most fontosabb kérdés. Sinclair a földre vet magát, ArvinKlón egy oldalajtón elmenekül, Syd egy kicsit még verekszik egy gonoszemberrel. Közben Arvinbácsinak látogatója jön, a klón jobbkeze, aki csak nagyon későn jön rá, hogy EZ a Sloane nem AZ a Sloane, és ezért nagyon megverik. Weiss és Vaughn csatlakozik Sydhez, KicsiSyd meg elmegy a faterre vigyázni, aki éppen válaszokat akar kiszedni a klón helyetteséből, de annyi fogát kiverte már, hogy nem fog menni a beszéd, csak darabosan. Nem is baj, hogy Nágyja nem látja mit csinál a fater, aki várakozásunkak megfelelően teljesen eszét vesztette a Rambaldi-cucc láttán, és éppen agyon akarja verni a szerencsétlen csávót, mert az azt bírja mondani, hogy a másik Sloane halhatatlanságot ígért neki, mekkora gyökerek vagytok ti mind, ez nem erről szól, hanem, blablablabla, misztikus szarság, Rambaldi, blablablabla. És közben agyonveri. Nágyja ekkor lép be, a fater meg ott áll, vigyorog, hóttvér, és azt mondja, hogy és most mindennek vége. Jövő héten folytatjuk.

Címkék: alias
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.01.15. 11:20:51

Az Arvin Clone tényleg jó poén volt, de Marshallék még fokozták ilyenekkkel, hogy "színpadon a Rolling Clones"

candyperfumegirl 2008.01.15. 14:23:34

Az a jelenet, ahol Marshall meg Weiss az ArvinKlónon röhögnek, minden pénzt megér. :D

zolij 2008.01.16. 17:13:46

cain nem a pegazus parancsnoka volt?

sixx · http://comment.blog.hu 2008.01.16. 17:17:04

óbazmeg, megint fasz voltam.
süti beállítások módosítása