Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Maffiózók 6x01 - by LeAnn

2008. január 14. 00:02 - sixx

Az 5. évad vége óta Anthony Soprano még mindig a New Yersey maffia feje, vagyis a Don. Carmela természetesen még mindig csinos bár ennyi pénzből nem nehéz annak lennie. Ha leltár, akkor vannak porontyok is Meadow hajhossza csökkent, míg A.J haja lassan bokáig ér. Ja és ami nagyon fontos uram ég Janicenek gyereke született. Szegény gyerek mamlasz apa és egy idióta anya nem irigylem. A rész azzal kezdődik, hogy mindenkit megnézhetünk épp hol is tart az életben. Szegény Adriana, Carmela álomában még megjelenik, de mint tudjuk, ő már oszladozik az erdőben. Adrianat szerettük, de sajnos biztos volt a sorsa mikor akarata ellenére a F.B.I szakszervezeti listájára felkerült, mint dolgozó.

A központi kérdés az, hogy mi van, ha valaki nyugdíjba menne a maffia kötelékéből, és mi van, ha öreg maffiózó nem kissé lesz dilis. Szóval Tony Juniornál ássa a kertet Kína felé tartva, aki elméletileg begolyózott és ezzel mindenkit az őrületbe kerget. Janis otthonba szeretné dugni, de Tony hallani sem akar róla. Üzlet frontra ugrunk. Johnny Sack dutyiban van és Phillt fegyverszünetre, kötelezi Tonyékkal szemben.

Tonyt felkeresi Jim az egyik végrehajtó embere, csinál egy fényesre nyalom kört, ajándékot hoz és persze, hogy akar valamit. Nyugdíjba szeretne menni. Rossz örököltem 2 milliót és Floridába költöznék dumáját, Tony egy fejbiccentéssel veszi tudomásul, majd lerázza egy „Még át kell gondolnom” mondattal. Persze az arcán látszik, hogy szó sem lehet róla. Végrehajtó emberünk indián szökelléssel galoppozik haza örömében, és újságolja a családjának, hogy minden sínen van Tony még meg is ölelte. Tony és Carmela együtt vannak boldogok, csicseregnek a madarak, szól az andalító zene, minden rózsaszín és új helyet találnak, ahol végre ehetnek.Hesht és a vejét megtámadják Phill emberei.

Tony és csapata a placcon ülnek. Vito lefogyott, Christopher pedig ha eddig nagyképű volt, akkor most már lassan buszok oldalára lehetne ragasztani a fényképét akkora lett az arca. Tony ekkor tudja meg, hogyan járt Hesh és a veje, aki igen rossz állapotban van. Carmela épülő házát az apja koordinálja, aki megint elbénázza a dolgot. Tony gondjai megint gyülekeznek és még csak az első rész derekán tartunk. És megint esznek. Szerencsére Silvo és Paulie is feltűnik a közös evészeten, szeretjük őket.

Az FBI kezd vesztésre állni, mert hullanak a tégláik, mint a legyek. Adriana mint már említettem nem önszántából, de elhagyta az épületet, öreg maffiózó tégla, pedig épp besúgás közben hajolt el oldalra az FBI-ügynök csaj kocsijában. Az öreg maffiózó temetésén nyugdíjba készülő végrehajtó ember tesz Tonynál még egy kört, hátha rábólint végre a főnök, de válaszul azt kapja, hogy „még töprengek”. Már nem indián szökdel hazafelé Jim. Tony és Tonyné a temetés után enni megy és Carmela egy gyönyörű autót, kap Tonytól. Carmela másnap azon foglalatoskodik, hogy minél több barátnőjének eldicsekedhessen a Tonytól kapott új autójával. Már csak azt nem mondja, hogy bi bi biiii nekem ilyen autót vett az uram, neked meg túróst a füledbe.

Tony, pedig a pszichiáterhez veszi az irányt, ahol megint a „Juniort otthonba!” felkiáltással találkozik. Tony, Christopher, Silvio és Paulie próbálják intézni a Hesh elleni támadást Johnny Sacknál a sógorán keresztül, akinél Tony „vesz” egy Armani napszemcsit, persze sajnos a kocsiban hagyta a bukszáját. Johnny a feleségével és a sógorával azt próbálja kitalálni, hogy mit adjanak el, hogy kézpénzük legyen, valamint Phill ténykedésével mi is legyen. Tony és Phill találkoznak és két puszi közepette 50 ezerben állapodnak meg a kellemetlenségek miatt.

A nyugdíj szélén álló Jim, Christophhernél puhatolózik Tony döntése felől, Christopher inkább munkával bízza meg és megígéri, hogy érdeklődik a nyugdíja felől. Tony eszik. Jim elintézi a munkát, ami durrogásokkal és vérrel jár, a munka alanya, pedig fűbe harap erősen. Silvio másnap közli Jimmel, hogy bocs, nincs nyugdíjba vonulás. Tonynak megint Juniorhoz kell rohannia, de előtte még útba ejti Bobbyékat, akinek elvileg az lenne a dolga, hogy Juniort istápolgassa, helyette terepasztalokat gyárt és hülye sapkában villanyvonatozgat a garázsában, Janice meg babázik.

A nem nyugdíjas Jim otthon próbálja eladni, hogy milyen jó is New Yersey és még pár évig maffiózó lenne, ha lehet. Jimről kiderül, hogy az FBI fizetési listáján van, amiről tudja, hogy szintén nem nyugdíjas állás. Ennek hangot adva elmorzsol egy könnycseppet a szeme sarkában miközben a fiával közös képeket nézegeti, majd felakasztja magát a pincéjében. Tony éppen főz Juniornál mikor az öreg egyszerűen, lelövi őt, majd az emeletre szalad és elbújik a szekrényben. Nem komplett az öreg. Tony nagy bajban van. Egy hétig köröm rágásra vannak kötelezve a nézők.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leeann 2008.01.14. 00:31:02

Előre is bocsánat mindekitől a Jerseyért nem tudom megmondani, miért írtam rosszul, pedig még jártam is ott.

Gn · http://www.google.co.hu 2008.01.14. 15:58:26

rövid, már-már bántóan tömör, de ilyen mondatok bennmaradtak: "Végrehajtó emberünk indián szökelléssel galoppozik haza örömében". ??? később meg: "A nyugdíj szélén álló Jim" milyen Jim??
Eugene Pontecorvo a katona neve!!!
ez így kevés...

mjordan 2008.01.14. 23:17:24

Ja,a Jim az zavaró eléggé,ráadásul többször is.

WUTM 2008.01.15. 09:25:13

a "Janis" pedig "Janice" (egyszer jól van írva, egyszer nem),
a "Phill" igazából "Phil",
"kézpénz", "köröm rágás" - no comment,
központozás nulla,
sok az elütés,
de a legrosszabb ez: "Már nem indián szökdel hazafelé Jim." JAJ.

Számít? Nem. Ez fog nyerni, jelen állás szerint :-))

Gn · http://www.google.co.hu 2008.01.15. 12:46:24

szerintem inkább szólj te is a haverjaidnak, hogy klikkeljenek, mint hogy itt lektorálsz...

WUTM 2008.01.15. 12:54:22

nem gondolod, hogy ilyenekkel járatom le magam a barátaim elôtt :-DDD

Malachi 2008.01.15. 15:03:56

Az utolsó bekezdés szörnyű. Bocs, de tényleg az.
süti beállítások módosítása