Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 2x16 - 23:00-24:00

2008. január 14. 10:02 - Bruti

11 óra. Na, kérem szépen, Berci nincs többé! A mi Bercink oda van. Életében nem volt nagy hős, de szép ember volt, amíg a plutónium össze nem pocsékolta a fejit. Végrendeletében hamvasztást kért, az meg már megvolt, csak túl jól sikerült, de legalább nem kell a tengerparton szembeszélben a hamuval piszmogni.

A gombafelhő meg csak nő, egész jól néz ki, és eszembe jut, hogy katonaságnál mindig így viccelődött a kiképzőnk: „Atomvillanás esetén laposkúszásban indulj el a temető felé kopasz!” Szóval szép látvány, csodájára is járnak a CTU-nál. Nem tudom, honnan kameráznak, de frankó légifelvételt néznek a monitoron. Tóni már a rekultiváción gondolkodik, Halle Berry gondterhelten rágja a szája szélét. Az elnök és a sleppje is szótlan, Kim meg egyenesen befordult. Egyedül Jack nem ér rá ilyesmire, világít a helikopternek, ami meg is érkezik. Felszáll és egyből telefonálni akar, de nincsen térerő. Kurva Pannon, nem rakott ki tornyot, bár itt a sivatagban annak a pár begombázott indiánnak meg a hülye skorpióknak, nem is sok értelme lenne. Na, akkor Kim árva marad még egy darabig.

Tóni beszédet tart, a háta mögött a kijelzőn meg úgy ismételgetik a robbanást, mint a BL döntő legszebb gólját. Berciről beszél, meg arról, hogy itt nincs vége a napnak. Azért, mert atombomba robbant a szomszédban, még nem kell egyből eldobni a kalapácsot. Tessenek dolgozni! Jön az arab ügynök fickó és elégedetlenkedik, hogy őt mindenből kihagyják, de Tóni elmagyarázza neki, hogy, hát pont azért, mert arab vagy. Fogd már fel! Fürtös Alit faggatja a három fickóról és a ciprusi felvételről. Az meg tagad, mint a szökött katona. De vajon miért? Mindent elmondott a bombáról, akkor most már minek sunnyogna? Engem meggyőzött, hogy a hanganyagot összevágták, de vajon meggyőzi-e a CTU-t, mert éppen azon megy a vita, hogy hamisítvány-e a felvétel. A szakértők szerint az anyag eredeti. Fürtös szerint meg Ali igazat mond, tehát hamis. Na, ezen Halle Berryvel jól összevesznek, de Tóni leállítja a két luvnyát.

Mike jelent az elnöknek. A robbanásban egy áldozat volt, de az nem Jack Bauer. Lynne jön és hozza a hírt, hogy a ciprusi felvétel nagyon úgy néz ki, hogy valódi. Na ezzel csak az a baj, hogy ha igazi, akkor mese nincs, támadni kell, mert amúgy puhapöcsnek nézik az arabok Palmert meg az egész USA-t. Itt kérem, a tökeikről van szó!

CTU. Tóni látja, hogy Fürtös nem csumázza Halle Berryt. Alit se neki kellett volna kihallgatni, így elküldi inkább Guantanamoba. Váltunk. Az elnök meg a dagadt tábornok már a gyors ellencsapásról egyeztetnek, mikor bejön Lynne, hogy a fuckisztáni miniszterelnök-helyettes van a vonalban. Rábírja Palmert, hogy beszéljen vele. Éppen csak nem küldik el egymást az anyjukba.

Alit viszik el a CTU-ból, mikor megjelenik Bauer. Na az, amit kap Alitól! Szidja, mint a bokrot, csak nem értjük, mert arabul megy az epehányás. Tóni üdvözli Jacket, az meg már lépne is le, csak még megkeresi Kimet. Telefonál a lánya után, mikor Fürtös megkörnyékezi. Szeretné, ha beszélne Alival, mert ha igazat mond, akkor durva lenne egy hamis bizonyíték alapján kinyírni pár millió arabot. Jack Ali után megy és még az udvaron elkapja. Közli, hogy nem ölték meg a fiát, csak vicceltek, de tudnia kell, hogy a felvétel igazi vagy hamis. Ali is jól szórakozott a viccen, és továbbra is állítja, hogy hamis a cucc, de ez az utolsó szava, mert valaki fentről fejbelövi! Tikk…takk… Tikk…takk…

Amíg Alit pakolják a hullazsákba, Tóni meg Jack beszélgetnek. Jack szerint is rá kéne menni erre a ciprusi felvételre, mert ha hibáznak, Tóninak szétrúgják a seggét. Na ezen összekapnak és Toncsi gyakorlatilag érdemei elismerése mellett elküldi a picsába. Hát, nem kell kétszer mondania. Snitt. Előkerül Szöszink is. Vajon ma mibe keveredik? Egyelőre semmibe, csak egy bolt mellett telefonálna, de foglaltak a vonalak. Egyszer csak megjelenik a boltos, és Kim bekéredzkedik a mosdóba. Na, itt megint lesz valami. Váltunk. Az elnök és a vezérkar a háborúról és a lehetséges áldozatok számáról tárgyal, mikor Jack rácsörög. Persze az elnök hagyja a picsába az egész sleppet, mert Bauer felhívta. Jack megosztja vele a kételyeit a hanganyaggal kapcsolatban, és kérdi mennyi ideje van, hogy utána nézzen. Palmer oszt, szoroz: „Ha a mait nem számolom, nyolc rész van még hátra az évadból, 1 rész 1 óra, szal húzzál bele öreg!”. Tikk…takk… Tikk…takk…

CTU. Jack hívja Fürtöst. Ráveszi, hogy segítsen neki bizonyítékot keresni. Fürtös elárulja, hogy itt van egy fuckisztáni ügynök, azzal talán lehet valamit kezdeni. Jön Kate, meglátja Jacket és megörül neki, mint parasztjány az angol WC-nek.

Air Force One. Bauer bogarat tett Palmer fülébe, így nem szívesen kapkodná el a háborút. Nagy dilemmában van, de Mike, aki általában a jó oldalon áll, most a háború felé tereli. Na, ezen még rágódnak egy darabig.

Jack megkeresi a fuckisztáni ügynököt, aki éppen a budiban fektetett kábelt. Segítségét kéri, de az most játsza a sértődöttet. „Na akkor duzzogjál” –gondolja és felveszi a telóját. Egy ismeretlen hívja. Tudja, hogy hamis a ciprusi felvétel, és közli, hogy ő szedte le Alit. Találkozni akar, de Kate Warner kell neki.”Ugyan minek?” –kérdi Jack, de nem árulja el. Még megmutatják az alkarján lévő tetkót. Szóval ő a kirgyókommandósok főnöke. Tikk…takk… Tikk…takk…

Na, nézzük meg Kimet. Kijön a klotyóról, mert veszekedést hall kintről. Egy fickó akar bejutni a boltba, de a boltos nem engedi be, inkább kihívja a rendőrséget. A fickó viszont nem hagyja annyiban, egy bevásárlókocsival bebassza az üveget, majd ráfekszik a boltosra. Kim előveszi a pisztolyt, és a levegőbe lő, mert bátor, de ezzel csak azt éri el, hogy elveszik tőle a fegyvert.

CTU. Jack hívja Fürtöst. Ő lesz a szövetségese, de az a moslék Halle Berry állandóan figyeli. Vissza Kimhez. Miután a fickó elvette a fegyverét, bevásárolt és most fizetne, mert becsületes és nem lopni jött. Bekapcsoltatja a tévét, ott meg a robbanásról beszélnek. Közben megérkezik a rendőrség és kész a dráma. A boltos fickó hősködni kezd, de nem sokáig, mert a barátunk haslövéssel súlyosbítja a helyzetét, Kimet meg túszul ejti. Na, így kell 2 perc alatt szarba keveredni. CTU. Kate Warnert éppen kihallgatják. Fürtös bemegy, és elcsalja Jin ügynököt, Jack meg lelép Kate-tel. Jaj, de nem olyan egyszerű az! Halle Berry is figyel ám, és a vamzer már köp is az akcióról Toncsinak. Nagyon be akarja szopni magát a CTU-ba.

Az utolsó kockák a szokásos mozaik: Kim a boltban próbálja újraindítani a boltost, Palmer gondterhelten ráncolja a homlokát, Jack és Kate sietősen távozik a CTU-ból. Azaz csak távoznának, mert Tóni eléjük toppan. „Hová lesz a séta?”, de Jack nem árulhatja el. Erre pisztolyt ránt, amit Jack egy akkora sallerrel jutalmaz, hogy még Tóni bokája is megreccsen. Na, ezért kellett ugrálni? Most feküdhetsz ott egy hétig. Tikk…takk… Tikk…takk…

Címkék: 24
48 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dupi 2008.01.14. 10:24:46

Most feküdhetsz ott egy hétig :)

Llew 2008.01.14. 11:02:44

Na baszki, felrobban egy A-TOM-BOM-BA és máris mindeki meghülyül. Tóni alig egy órája főnök, de már most elgurult vele az igazgatói szék. Eddig örült, hogy pénteken azzal viloghat a kocsmában, hogy egy helyen dolgozik Jack Bauerrel, most meg ha valami nem tetszik leugatja a világmegmentőt. A végére meg akkora önbizalma lesz, hogy még fegyvert is fog rá. Hát miből gondolta ez, hogy nem fog írgalmatalan nagy fülest kapni? Ha tovább keménykedik, még Fürtös is visszamondja a randit.
Szegény boltos jól rábaszott. Gondolta jól zárja a napot és mg éjfél előtt térdre kényszerít egy kis szőkét, erre kap egy haskövést. Nem tudta kivel hozta össze a sors, bár Kim így is térdre borult, csak felette és nem előtte, ami azért nem ugyan az.
A múltkori buborékok után várom a nap végét mikor Kim haza ér és feltépi a hűtőt, ami tök üres. Erre a háta mögött bejön a fater és eszi a somlóit.:)

Dorkapa 2008.01.14. 11:08:06

Ez a KIM szál olyan mint a ker. adókon a reklám: muszáj nézni, mert nemtom mikor folytatódik a film, depersze ettől még qrvára érdektelen.

Aranyos volt Dzsekk, mikor az udvaron állva kissé megszeppenve kérdezte Tónit - miután az rendesen leugatta a fejét, hogy ezt most miért mondod nekem? Gondolom ez is benne volt, mikor a végén adott aztán egy bokaficamos sallert neki... :)

gyz 2008.01.14. 11:32:52

Vacsora Baueréknél:

- Na, kicsim, milyen napod volt ma?

- Fura. Reggel szokás szerint elmentem bébiszittelni, de kiderült, hogy a kiscsaj apja pszichopata. Elloptam a gyereket, apját tökön rúgattam a barátommal, a vérbe fagyott anyját meg megkocsikáztattam Losziban. Aztán felgyújtottam egy rendőrautót, beleléptem egy vadcsapdába, leléptem egy másik pszichopata atombunkeréből, láttam egy gombafelhőt, aszittem, árva vagyok, túszul estem, meg ilyenek.
És veled mi volt?

- Velem? Csak a szokásos. Lefejeztem egy hájpacnit az irodában, kínoztam egy-kettőt, öltem, csontot törtem, túléltem egy 10 ezer méteres zuhanást meg egy atomcsapást.

- Örülök, hogy végre együtt vagyunk. És látom, Te is sugárzol a boldogságtól.

Gabba 2008.01.14. 11:45:20

Berci hamvasztása túl jól sikerült...
Erős kezdés, de ismét végig kitart a lendület :-)

A somlóival meg nagyot dobtál Bruti, azóta is izgatja az olvtársak fantáziáját!

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.01.14. 12:29:33

Percekkel az olvasás után is fel-fel tör belőlem egy röhögés... :)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.14. 12:39:30

Áh.. a Kés/Alatt-os, 2-es képet le se vettétek! Pedig mit össze agyaltam rajta. :P

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.01.14. 12:43:16

Azért nekem eddig úgy tűnik Kimnek csak simán peches napja van...

De miért kell ez bele? Mert ha a gonosz arab terorrok miatt került volna bajba azt még megérteném... Sztem már lazán kimaradhatott volna az évadból...

báró Csekonics 2008.01.14. 12:44:13

"Erre pisztolyt ránt, amit Jack egy akkora sallerrel jutalmaz, hogy még Tóni bokája is megreccsen"

Jaja, ezen röhögtem a legnagyobbat anno, mikor néztem.

SPOILER

...hogy a pofon miatt utána Tóni bottal járkál (vagy asszem mankóval) egy darabig. Bakker, nem szeretnék soha ekkora sallert kapni :-D

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.14. 12:53:21

Prof. William!
A 24 legnagyobb hibájának a Kim vonalat tartották.

Kis spoiler!
A 3. évadban már nem is kap ennyi szerepet, utána meg ki is írták a soriból.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.14. 12:55:49

Jah még annyit, hogy a hogyvolt szempontjából, viszont Kim a legjobb alany, mert nagyon hülye és sose unatkozik :D

Llew 2008.01.14. 13:12:54

Baszki, de vak vagyok. Csak most esett le a Kés/Alatt, ahogy újra menéztem a képet és elsőre teljesen átsiklottam a McNamara/Troy szövegen (kicsit sötét a felirat). Nagyon jó:), de lehet olyan képhez kelle volna amin már fejbe volt lőve.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.14. 13:30:50

A fejlövés után nem volt már jó kép róla, még egy tisztességes vértócsa se maradt utána...

Dorkapa 2008.01.14. 13:41:34

Úgy tűnik eléggé sorozatfüggő vagyok, és hasonló az érdeklődési körünk, mert nekem azonnal megvolt a két kékköpenyes doki a háttérben, ahogy felteszik a nagy kérdést?

Ezt persze Sugárbercinek is feltehették volna mondjuk a repülőn, ott már elég zsivány volt az ábrázattya... :S

henye 2008.01.14. 14:03:24

Nem akarok kukacoskodni, de egy kérdés: este 11-kor a sivatagban, hogy lehet a gombafelhőnek árnyéka?
Már a filmben is feltűnt, de itt az első képen jobban látszik.

Llew 2008.01.14. 14:35:15

henye: megvilágította a robbanás:)
egyébként meg Jack jelzőfényeitől, mert neki az is jobb. Az jutott eszembe, hogy Jack azért dolgozik egyedül, mert nincs még egy ilyen faszagyerek aki a társa lehetne. Talán Walker, de az csak helyi ügyeket intéz.

en-gé · http://aapp.blog.hu 2008.01.14. 15:20:11

"Ébresztő macipofa" :P :)
Na is mét túl voltunk egy remek kis epizódon..."Berci" pukkant egy kicsit..."Tóni" bokálya amortizálódik...Jack ugyanazt csinálja mint "Tóni" a harmadik évadban, és nem ítélik el (jó tudom más kaliber, de lényegében ugyanaz)...Ali fejében lévő nyomást kiegyenlítik...I LÁV TVENIFÓR!!!

Pink Freud 2008.01.14. 15:30:13

gyz! Nagyon jó amit írsz, de így csak bélszínt töltesz a fasírozottba. Ne brutihoz kommentelj, hanem írj önálló hogyvoltot! A Szopránokhoz keresnek úgyis embert. Tök komolyan mondom, nagyon tetszett a kis összefoglalód!

Pink Freud 2008.01.14. 15:32:32

bruti, kicsit ritkítani kellene a poénzuhatagot, mert amikor az ember zihál a röhögéstől, már képtelen befogadni a következő humorbombát. Ahhoz meg gyenge akaraterejű vagyok, hogy kis adagokban olvassak.

henye 2008.01.14. 15:47:09

Llew: vagy Kim lángelméje világított bele az éjszakába. Végülis pont arra nézett, apucit siratva...

en-gé · http://aapp.blog.hu 2008.01.14. 16:28:57

Pink Freud!
nem nagyon szoktam maffiózókat nézni sajna (nem akarom a 6. évadtól kezdeni (a coolon nemtom hogy melyiknél jár (de azse az eleje)))(

en-gé · http://aapp.blog.hu 2008.01.14. 16:33:43

dehülyvagyok...nemnekedakartam pinkfreud!!bocs

Toszkána Grófja 2008.01.14. 16:33:47

Tök jó, hogy a helikopter Dzsekkért időben majdnem hamarabb odaért (mégha 10-15 km-rel előrébb is), mint a Cessna az atombombával, mégis a Cessnát vetették be, amivel esély nem volt letenni, gyorsan felszállni és elspurizni. Az ok egyszerű: akkor hová lettek volna a szép jövőből a Sugár Bertalan Általános Iskolák és Sugár Bertalan őrsök? :D

Amúgy Berci máris hiányzik, ennek a Tóni gyereknek egyből kinyílt a csipája, ez a főnökösködés nem neki való...

en-gé · http://aapp.blog.hu 2008.01.14. 17:02:02

Hells Kitchen!
de dzsekket nem lehet (sőt nem szabad) megváratni :)

gyz 2008.01.14. 17:35:27

Pink Freud,

semmiképpen nem bruti babérjaira török (nem is lehet - ő már klasszikus :-9), pusztán - mintegy hangosan gondolkodva - összefoglaltam (sok egyebet kihagyva), mit is zsúfoltak az írók egy napba a Bauer-family esetében. Az egyes részek izgalmasak, de így felsorolva mindent baromi groteszk.

Az meg csak engem zavar, hogy egy k. nagy gombafelhő után az elnök közelében egy hang sem hangzik el evakuálásról, polgári védelemről, stb? Halál biztosak benne, hogy Bercin kívül nincs emberáldozat, a sugárzás meg persze nem fog semerre terjedni, miért is tenné, nem olyan típus.

ssjani 2008.01.14. 18:55:51

Jack Bauer evett már ma?

- duplagondol 2008.01.14. 19:55:52

"A 3. évadban már nem is kap ennyi szerepet, utána meg ki is írták a soriból."

Grüss Gott! Vigyázni kell az ilyen mondatokkal, másként még petíciók tömege fogja követelni, hogy arról is legyen HogyVolt..:-)

candyperfumegirl 2008.01.14. 20:37:25

Bruti, a kedvencem az egész hogyvoltból most a Kés/alattos kép, tökéletes. :D

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.14. 21:00:28

Oh.. ez kedves Candy :)

Henyének igaza van. Nem lehet a gombafelhőnek árnyéka. Biztos előszedtek valami archiv felvételt és beződezték, hogy szakszavakat használjak. :)

beavereater [AT] 2008.01.14. 21:07:24

Archív felvétel? Vazze, én azt hittem, Jack Bauernek a kellékesei/pirósai is kőkemények ;)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.14. 21:28:29

Háh.. mit találtam. Ugyan Chloe csak a 3. évadban lesz, de akkor is :)

www.jonco48.com/blog/chloe_small.jpg

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.14. 22:26:15

gyz.
Aki látta a 3-6. évadot, annak érdekesség, a többinek meg egy jó csaj. :P

blökikutya 2008.01.15. 07:23:15

Bruti :DD

Jacknek nincsenek életszükségletei!
Mindigcsakameló!

gyz 2008.01.15. 09:53:57

Bruti,

na csak emiatt a csaj miatt nem várom az új évadot. Mutass valami jobbat! :-)

EasyFriend 2008.01.15. 11:33:12

Szerintem ez egy relatíve lapos rész volt, a képek ismét jók ("mit nem szeret magán" :-D, meg a macipofás pl).
Most olvasom a kommenteket, Bruti, nekem lejött a kés/alattos poén, király volt, csak nem volt időm hamarabb beírni.
Ami a Kim-vonalat illeti, a vadőrös rész teljes faszság volt, látszott, hogy az csak helykitöltő, de ez a boltos-túszejtős dolog legalább lazán kapcsolódik a fő sztorihoz (mert ugye a robbanás miatt kattant be a csávó a boltban, azért kezdett fosztogatni is).
Tóni is bekattant sajna, de szerintem jó arc, csak nem bírja az ilyen hirtelen felelősséget, amit Berci rányomott. Nem volt még rá felkészülve. Ilyenkor miért nem jön Chapel vagy valaki segíteni neki?
Asszem ez a pofon kicsit beárnyékolja majd a viszonyukat Jackkel. :-) Hülye Jack, egy ember volt, aki mindig falazott neki, azt is lepofozza a lábáról. Most aztán megnézheti magát.

EasyFriend 2008.01.15. 11:35:21

Egyébként, hogy a lényegről is szóljak, biztos, hogy nem lehet a gombafelhőnek árnyéka? Pl. gyújtok egy magasan lobogó tábortüzet egy poros helyen, és aztán felverem a port, akkor a tűz kell hogy vessen árnyékot, nem?

Phédra (törölt) 2008.01.15. 11:48:40

Szerintem sem volt ez a rész annyira jó, igazad van EasyFriend! De a Jack eszik linkben kár, hogy nem azt a bizonyos somlóit eszi, amit a hűtőben hagyott!:)De a szájmozgás nagyon jó Bruti!!!

blökikutya 2008.01.15. 13:54:33

Easy. A boltos fickónak se sok köze van az egészhez, csak azért kell, hogy Szőke megint belekeveredjen valamibe.

Dorkapa 2008.01.15. 14:47:24

Fürtös is fasza csaj: flörtöl a Tónival, de simán kijátsza őt Bauer kedvéért... Persze mi ennek örülünk, de mégiscsak milyen barátnő/feleség lesz az ilyenből? :D

EasyFriend 2008.01.15. 16:09:53

blökikutya: hát alapvetően persze azért, igen.
Dorkapa: hát amilyen szeretője Jacknek Nina volt. :-)

Pink Freud 2008.01.16. 01:12:40

"A 3. évadban már nem is kap ennyi szerepet, utána meg ki is írták a soriból."

Uramstein! Attól félek, valakit kiírni a 24-ből, az nem ugyanaz, mint a Barátok köztből. Mi lesz szegény szőkenővel? Savval locsolják? Atombombára kötik? Flexszel vágják? Könyörgöm, NEHOGY elárulja valaki!

EasyFriend 2008.01.16. 09:37:38

Valaki azt mondja neki, "menj a fenébe", és erre elmegy és nem látjuk többet. :-)

blökikutya 2008.01.16. 14:22:57

Nem lesz az ilyen drasztikus :)

Dorkapa 2008.01.17. 10:52:09

Kim eltéved egy hosszú, kivilágított, csontegyenes, elágazásmentes folyóson, és sosem talál vissza... Brrrgrrr..., de dúúúrva! ;-)

bozso1981 2008.01.20. 13:33:35

NIP/TUCK bubble az eddigi legnagyobb, naggyon betalált, macipofán meg már másfél órája röhögök...
Bruti, abba ne hagyd!
süti beállítások módosítása