Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 2x01 - Erővonalak

2008. január 11. 13:00 - kiricsiz

Jó pont, hogy - ha néha kicsit erőltetetten is -, de az új szériában a legjobb karaktereket meghagyták. Megmaradt Kálmán bá, Móricz, Kolonics, sőt, még Alter is, ő elég mondvacsinált módon, de bentmaradt. Mondja is neki Bordás, hogy maga a jolly joker? És talán még Gergő bácsit is viszontlátjuk. Jó hír, hogy vannak új szereplők is. Szerepet kapott például Újlaki Dénes, a legjobb bajuszú magyar színész, akit azóta imádok, amióta Az égigérő fűben ő volt a szenesember. És akkor is kábé ugyanígy nézett ki... És ha már égigérő fű, akkor itt van Kriszta narkós öccse, tipikus mai forma, amotivációs, szétszívott paraszt. Ja, és van a másik jolly joker, a kábszerügyi zsaru, Kocsis százados. Ő volt az, aki tűzharcba keveredett az előző szériában a két túszejtő gengszterrel. És ő kábitószer elleni ügyosztály századosa, akinek az idióta Johnny és Pircsi elcseszték az akcióját rögtön az első széria első részében. (És ő volt az, aki majdnem kiállt az ádáz bristoli tyúkok ellen.)

Kocsmázással kezdjük az új évadot. Újlaky Dénes kocsmárosként baromkodik a Dühösben, ahol Editke csapos. Épp sörcsapolástan oktatása folyik, amikor beállítanak a gengszterek.

Váltunk. Rendőrségi szoba valahol a Teve utcában. Bordásék és a drogügyi rendőrök akciózást néznek videóról. Aztán rövid ismertető a drogfajtákról, hogy a tájékozatlanabb néző is képben legyen, nehogy amiatt kapcsoljon el, hogy kukkot nem ért a heroinból, meg amfetaminból. "Manapság sikk kokózni, főleg a művészvilágban" - mondja Kocsis, mi meg figyeljük Stohl Buci arcát, nem rezdül-e. Stohl (állítólagos) kokszos kalandjait ismerve ez azért igen vicces jelenet, lássuk be. Sőt, az egész második széria sztorija vicces, ha igaz az, hogy annak idején Stohlt is lehallgatták a kokszos ügyek miatt. De sebaj, anno Fritz Weppernek, a Derrick derék Harryjának is volt drogos ügye. Sherlock Holmesról meg tudjuk, amit tudunk, több vasat tartott a tűzben, és az egyik a kokain volt (hogy egy képzavarral éljek).

Újlaki Dénest (Gyulát) hátraviszi a két gengszter beszélgetni, tartozik nekik egy kevés pénzzel. A beszélgetés persze vipera bevonásával folyik. Edit meg nem akarja tétlenül nézni, hogy a tulajt szétverik a sörösrekeszek között, úgyhogy telefonál, de nem a rendőrségnek, hanem egyenesen a faterjának, Kálmán bának. Kálmán meg riasztja Móriczot, Móricz meg küldi is rögtön Johnnyt és Krisztát. Kálmán bá marha jó: "Nem vagyok ideges", aztán zabál tovább. Közben Gyulából előbújik a volt bokszoló és szétüti a verőembereket.

Bordást az kezdi érdekelni, hogy miért van a drogügyi csoportnak éppen rá szüksége, hogyan csöppen ő ezekbe a drog-akciókba. Kocsis annyit elmond, hogy megvan az egyik legnagyobb hazai herointerjesztő láncolat. Nikosz a fővezér. De azt Kocsisék sem tudják elmondani, hogy mit akarnak Bordástól, azt majd délután kettőkor közlik vele.

Krisztáék megérkeznek a kocsmához. Fölszólítják a gengsztereket, hogy hagyják abba a kocsmáros verését, mire az egyik Johnnyra lő. Johnny persze időben lebukik, addig a rosszemberek menekülőre fogják és kiugrálnak az ablakon. Pontosabban csak az egyiknek sikerül elmenekülni, a másik gengsztert elkapják Johnnyék és megbilincselik. Viszont a második verőfaszi olyan viccesen próbál menekülni, hogy először a pisztolyát dobja ki, biztos előre küldi körülnézni, vagy biztosítani a terepet. De inkább azért dobja ki, mert felméri, hogy nincs idő elrakosgatni, mászni kell kifelé. Szóval ott hever kint a földön a stukker, de az első fickó üldözése miatt Johnny nem veszi föl.

Később, az őrsön. Móricz marha ideges, mert a pisztoly, amit Johnny nem szedett föl - eltűnt, mire Johnny visszaért. Móricz Krisztát basztatja emiatt, aki meg kiakad. Ja, merthogy Móricz szerint Krisztának ott kellett volna hagyni a megbilincselt fickót a földön, kimászni az ablakon és felvenni a pisztolyt. Krisztának sikerül annyira kiakadnia, hogy kéri a felfüggesztését, le akar szerelni.

Bordás és Kocsis Kolonics régi irodájába tart. Itt fogják elárulni neki, hogy mit akarnak tőle a drogügyiek. A poén az, hogy azt viszont nem árulják el neki, hogy Kolonics is ott lesz. Szóval Kolonics jól meglepi Attilát. Aztán kiderül, hogy "Mi ez a Különleges Műveleti Csoport?" "Hát mi hárman." Csakhogy Bordás, amikor felfogja, hogy Dénessel kéne együtt dolgoznia, el akar rohanni. Innentől kezdődnek a minden filmben nagyon fárasztó primadonna-jelenetek, amikor Bordást egy egész akciócsoportnak kell meggyőzni, hogy naaaaaaaa, léci dolgozzál velünk, mert különben a nézőknek nem lesz mit nézni. Ezt egyetlen filmben tudtam élvezni: az És megint dühbe jövünkben, amelyben Charlie Firpo megfogadta, hogy soha többé nem fogad. Dehát Bordás sohasem fog Bud Spenceri magasságokba érni, ezt lássuk be.

Bordás hisztijére Kolonics bedobja Demsa nevét, hátha. Bordás legjobb gyerekkori barátja ugyanis valószínűleg az egyik főgengszter a Nikosz-csoportban.

Kriszta hazaérkezik, macska kiengedve a folyósóra, kaja a gázon hagyva. És megismerjük Kriszta nagy titkát, a narkós öccsöt, aki egész nap otthon fetreng és szív, ahelyett, hogy munkát keresne. Össze is balhéznak rögtön, Kriszta meg kikapja Zoli kezéből a dekket és lehúzza a klotyón, a hülyegyerek meg elszalad. Aztán Kende felhívja a muterját és megmondja, hogy ki fogja rakni a csávókámat. Majd meglátjuk, sikerül-e. Viszont felugrik Krisztához Pircsi, hogy "ápolgassa a lelkét".

Kálmán bá megnézi, mi a helyzet a Dühösben. Kiderül, hogy Gyula kölcsönkapott "valami albántól" és most nagy szarban van, mert nem tudja visszafizetni. Ezért jöttek dumcsizgatni a verőemberek. Kálmán bá jó apa lett, megvárja a lányát zárás után, nehogy gáz legyen.

Bordás egy pillanatra mégis leül beszélni Kolonicsékkal, arról mesél, mikor találkozott utoljára Petárral, vagyis Demsával. Erika haverjának az esküvőjén. Demsa festő lett. és úgy látszik mellékállásban maffiavezérkedik, ilyen rögös a művészi pálya, kell valami mellékes.

A nagy terv az, hogy a KMCS beépít egy embert ebbe a Demsa-féle bandába, és Bordásnak elő kellene készítenie a terepet. Mivel ő ismeri Demsát, neki kéne bemutatni a titkosügynököt a festőnek, és így tovább. Az nem úgy megy, ahogy Móricka elképzeli, hogy beépül a titkosügynök és feldobja a bandát, ugyanis az új fiúk rendkívül lassan jutnak el a hierarchia olyan fokára, hogy nagy halakat is lebuktathassanak. És a KMCS nagy halakra pecázik. Ezért Bordás korrupt rendőrt játszana és így haverkodna össze Demsáékkal. Olyan korrupt rendőrt, aki mindent tud a kábszeres csoport mozgásáról, hol razziáznak és mikor. A fedett ember pedig egy bukott kábszeres zsarunak tetteti magát, aki szintén a velejéig korrupt, és akit átraktak büntiből a nyolcas körzetbe. Szóval Bordás összehozza Demsát a titkosügynökkel, aki meg valamilyen úton-módon beépül a bandába. A problémák ott folytatódnak, hogy Bordás persze nem akarja fölnyomni a haverját, még akkor se, ha nem tartják a kapcsolatot már régen, és még akkor se, ha a gyerekkori haver azóta veszélyes bűnözővé fejlődött. Innen folytatódnak a primadonna-jelenetek, mindenki Bordást kérleli, hogy ugyannmár, segítsenmár.

Ez az unszolós dolog kicsit marhára közhelyes. De annyit el lehet mondani a védelmében, hogy annak ellenére, hogy első blikkre elég nagy hülyeségnek tűnik ez a helyzet (a zsaru nem akar segíteni a maffiavezér sittre küldésében), de azért pszichésen tényleg megokolható, hogy nem akarjuk fölnyomni a gyerekkori legjobb haverunkat. Csak az a probléma, hogy ezt egy közhelyes keretbe ágyazták - rá kell beszélni a primadonna urat, hogy ugyan vállalja már el.

Őrs, pult, egy idősebb AIDS-es úr feljelentést tesz egy Ditta nevű kurvára, aki állítólag megfertőzte.

Bordás az őrsön. Móricz elújságolja neki, hogy Kriszta felmondott, Bordás ezt persze nem akarja annyiban hagyni. De még mielőtt Kriszta keresésére indulna, tiszteletét teszi nála Alter is, aki hát persze hogy a kábszeres bandához beépülő "korrupt zsarut" fogja alakítani az új szériában. Ebben az akcióban nem a Titkosszolgálat, hanem a KMCS állományában focizik. Ha már van egy jó karakterünk, akit megszerettek a nézők, ráadásul fel se robbant a múlt szériában, akkor ne írjuk ki, hasznosítsuk újra. És ezzel tulajdonképpen egyet is érthetünk. Milyen is lenne a sorozat a márványarcú Alter nélkül?

Alter persze azért jött, hogy puhítgassa Bordást. Még fényképeket is hozott magával, halott fiatalok fotóit, akiket a narkó ölt meg. Bordást ez se hatja meg.

A tisztes AIDS-es halántéknak meg befut a neje, hogy hazacsalja a férjet, aki ezek után el akart költözni otthonról. Sikerül hazacsalni. Kis emberi drámák, amik a rendőrök hétköznapjait strasszolják.

Pircsi az Antigóné, avagy az érzelmekbe tekercselt női testek című darabban fog játszani. Ezt csak úgy megemlítem, a vicc kedvéért. Bordás megtalálja Krisztát egy padon a ház előtt, nagyban piál. Ami persze hülyeség, mert miért menne le a lakásból a parkba, de hát nyilván jobban néz ki így a jelenet, hogy az őrnagy odasétál a csajhoz, aztán leül mellé a padra. Bordás megpróbálja kihúzni a csajsziból, hogy mi bántja, miért akar fölmondani, és hogy egyáltalán. Kriszta nem is jelentkezett, azért nem jutott be a kommandósokhoz. De nem is akarja megpróbálni a felvételit, alkalmatlannak érzi magát. A nagy önmarcangolást ordítozás szakítja meg, a házmester egy drogost zavart ki a panel szemétledobójából. A másik drogos még bent fekszik, mert túllőte magát, az nem nagyon szaladgál. Sőt, nem is nagyon lélegzik. Egy újabb ok amellett, hogy Bordás harcba álljon. A mentők kijönnek, ő meg visszamegy az őrsre, elmélkedik egy sort, aztán rácsörög Kolonicsra, hogy vállalja az akciót. De cserébe azt kéri, hogy Zsuzsát helyezzék házi őrizetbe.

Az Aids-es Ditta is meglett, de még nem mutatják meg nekünk, hadd furdalja az oldalunkat a kiváncsiság, ki ez a luvnya.

A zárójelenetekben egy kiscsaj vezet körbe a lakásában egy idősebb párt. A kiscsaj faterját várják. Még fogalmunk sincs, kik ők. Bordás meg felteszi a kérdést Móricznak, hogy ő feldobná-e a gyerekkori barátját. Móricz azt mondja, hogy nem dobná föl, mert becsület is van a világon.

Demsa valami pincében tárgyal egy fazonnal, aki trükkös herkacsempészési módszert ajánlgat neki. Az rohadt idegesítő, hogy a magyar filmekbe a lehető legritkábban tudnak normális bűnözőket találni. Ez a fickó, aki itt a trükkös csempészésről tart kiselőadást kábé úgy beszél, mintha az anyukájának számolna be arról, hogy új munkát kapott egy cuki virágüzletben. Demsa viszont nem örül a csávó ötletének, ezért beszorítja a fickó orrát a satuba. Ha jól értem, Demsának az a gondja, hogy a csávó török herkát akar terjeszteni, meg valami balkáni vonalról beszélnek, Demsa meg a marseille-i nagyfőnökön keresztül kapja az árut. De nem biztos. Annyi biztos, hogy "Nincs tizenkettes fúró."

Demsa embere csak most veszi fel a telefont. A kiscsaj, aki a két öreget kísérgette a lakásban, Demsa lánya és kicseszett dühös, mert a faterja elfeledkezett arról, hogy a két öreg miatt haza kell jönnie. És mivel a faterját kellett várnia a két öreggel, ezért nem tudott átmenni a barátnőjéhez. A faterja tönkretette a délutánját. Az látszik, hogy Demasának nagyon fotos a lánya, az őr orrát nem szorítaná be a satuba. És úgy dönt, hogy mégsem nyírja ki a beszorított orrú Pistát, hanem a lelkére köti, hogy a balkáni kapcsolatokat számolja fel.

Az vicces, hogy amikor a fickó elkezdi kicsavarni a satut, akkor először véletlenül a rossz irányba kezdi tekerni.

Demsát, az új főgonoszt egyébként László Zsolt alakítja. Honlapja itt. Ő is a Nemzetiben játszik, mint egy csomóan a sorozatból (pl Mike és Kálmán bá is!). Viszont, ha végignézzük a Nemzeti társulatának fényképeit, akkor látjuk, hogy nem semmi csajok vannak abban a színházban, nem értem, miért olyan közepes a felhozatal a Tűzvonalban-ban. Emiatt nem tudunk napicsajokat rakni a vasárnapi ajánlóba magyar sorozatból. Meg amiatt, mert a magyar színészekről eszméletlen gusztustalan minőségű fotók elérhetők csak.

Címkék: tűzvonalban
44 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.11. 13:10:03

""Manapság sikk kokózni, főleg a művészvilágban" - mondja Kocsis, mi meg figyeljük Stohl Buci arcát, nem rezdül-e. Stohl (állítólagos) kokszos kalandjait ismerve ez azért igen vicces jelenet, lássuk be."

Abszolút ezen kezdtem el röhögni én is, amikor néztem...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.11. 13:15:33

"tisztes AIDS-es halánték"

:-))))))))))))))))))))))))

limbekcs 2008.01.11. 13:20:35

sörcsapolás: úgy hallottam, hogy aki a csapot belemártja az épp cspolt habba, za nem lehet sikeres ember... :)

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2008.01.11. 13:31:35

2x01 !!!!
vagy 18.epizód de a 2x18 a 35.Tűzvonalban rész lesz

krizsi 2008.01.11. 14:14:42

Hát nálam az AIDS-es szál kiverte a biztosítékot.
A pasi prostituálthoz jár, gumit azt nem húz, majd fel akarja jelenti a prostit?! Mit gondolt, hogy ő az egyetlen kuncsaft, és a csaj szűz?
Ezek után még anyu jön utána könyörögni, hogy jöjjön haza?????? Mert ők egy házaspár, és neki ez lenne a kötelessége, vagy mi? Hogy majd ápolhassa, mert a csávó egyedül életképtelen? Vagy mi a fenét akart/akartak ezzel az író/k?

2008.01.11. 14:24:29

1. Honnan lett Krisztának olyan lakása az 1. évad óta eltelt alig időben, mint, amilyen lett?
2. Alterről, ahhoz képest, hogy nagyon titkos és beépülős rendőr, elég sokan tudják már, hogy ő nagyon titkos és beépülős rendőr...talán nem a legjobb választás egy titkos akcióhoz
3. Gyula miből gondolja, hogy, ha meg is verte most az albán embereit, nem küld rá legközelebb hatszor ennyit, akik már először lőnek, csak aztán kérnek pénzt?
4. Mi lett Mike-kal?
5. Mi lett Szivarral?
6. Mi lett Cézárral? ;-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.11. 14:39:06

1. Eddig is volt, pont hívta volna lakótársnak az egyik kolleginát, amikor feljött az öccse vidékről (benne volt az előző évadban).
2. Ráadásul mintha fel is kapott volna 1-2 kilót...
3. Erre a problémára már Kálmán bá is rávilágított: "Ha olyan messze laknál, mint amekkora hülye vagy, sose érnél haza!" :-)
4. Kolonics szerint ő adott infókat Bordás és Petár kapcsolatáról, amikor gyerekként nagy triumvirátust alkottak.
5. Majd előkerül.
6. Dettó.

Nem kell mindenkinek rögtön az első részben szerepelnie...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.11. 14:40:36

4. ...Mármint Bordás, Mike és Petár

gyurmalány 2008.01.11. 14:44:58

Előre szólok, ha Májk meghalt, petíciót fogok írni, hogy támadjon fel mint bobby ewing.

bár gondolom, ha meghalt volna, az nagyobb hangsúlyt kap.

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.01.11. 14:57:27

Kurvajó ez a sorozat.
De most tényleg.
Nemtom, mikor volt utoljára, hogy magyar sorozat vetítési napját már előre vártam. Talán sosem. Vagy legfeljebb gyerekkoromban a Mézga családot.

kiricsiz 2008.01.11. 15:10:44

igen, gyula azért akasztotta össze a bajszát az albánokkal, mert a forgatókönyv szerint is hülye. gondolom, ebből még lesznek bonyodalmak. aztán majd mellékesen felszámolnak egy albán bandát, vagy összeérnek a szálak a herkával, mittudomén.

mindenestre azt kálmán bá is megmondta, hogy be kéne zárni egy időre a kocsmát, mert vissza fognak jönni a srácok.

ja, mike-ot simán föl lehet támasztani. shrelock holmesot, bobbyt is kénytelenek voltak föltámasztani az írók. és ha azt beszoptuk, hogy alter bemászott egy csatornába, és egy hajlesz hullája robbant fel helyette, akkor mike-ot is gyerekjáték lenne feltámasztani.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.01.11. 15:16:14

"Alterről, ahhoz képest, hogy nagyon titkos és beépülős rendőr, elég sokan tudják már, hogy ő nagyon titkos és beépülős rendőr...talán nem a legjobb választás egy titkos akcióhoz"
Hát nekem is pont ez jutott eszembe, már a fél Angyalföld tudja , hogy ő Vida Péter százados. De Bordás mondta is: ő a dzsonidzsóker!
Két hónap telt el az előző rész óta.
Májk meghalt, csak eddig még nem merték megmondani nekünk (pont a névtelen levek miatt :-)

2008.01.11. 15:40:55

Fedor!
Nem úgy volt, hogy KRISZTÁT hívta lakótársnak Szivar?
ÉS, azt azért, ne tagadd, jó kis kégli ez, jól berendezve egy egyedülálló rendőrcsaj fizetéséből... ;-)

2008.01.11. 15:46:19

Ja, és a négyes ponthoz: baromira nem egyértelmű, hogy Mike MIKOR beszélt arról a barátságról.
Mert, simán lehet, hogy már akkor folytak a kábszeres ügy felderítési dolgai, amikor Bordás még másba volt beépítve, és Mike valóban élt.
Csak, fura lett volna akkor megtalálni Bordást még ezzel is.
Szóval, él-e, hal-e Mike, nem tudom.
ÉS, persze, nem kell mindenkinek szerepelnie az első részben, de azért Mike kellőképpen fontos szereplő volt ahhoz, hogy legalább pontosabb sejtéseink legyenek arról, hogy ő volt-e az egyik a két meghalt kommandós közül.
(mert, Bordás elég szomorúan reagált Kolonicsnál Mike nevének említésére, ami, meg, ugye azt is jelentheti, hogy a halála előtt adta le a drótot a régi barátokról, megpatkolt, és Bordás most szomorú.)

2008.01.11. 15:47:33

Én azt hittem, Kálmánbá csak simá azért hülyézte le Gyulánkat, mert, hogy fegyvereseket ütött meg ;-)
Persze, az sem nagy észmunka, hogy uzsorára vesz fel pénzt, nem tudja visszafizetni, és nem készül arra, hogy jönnek behajtani..

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.11. 15:57:22

"Nem úgy volt, hogy KRISZTÁT hívta lakótársnak Szivar?"

www.mtv.hu/videotar

Le lehet csekkolni, mert én már pontosan nem emlékszem, de utánanézni viszont nincs időm :-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.01.11. 16:03:59

"Stohl (állítólagos) kokszos kalandjait ismerve ez azért igen vicces jelenet, lássuk be."

Maga Stuhl mesélte, hogy tanulmányozták a színészek életét, és bizonyos elemeket átemeltek a sorozatbeli karakterükbe is.

Renáta_ 2008.01.11. 16:12:16

Los Alamuszi:
1. Honnan lett Krisztának olyan lakása az 1. évad óta eltelt alig időben, mint, amilyen lett?
Fedor válasza:
1. Eddig is volt, pont hívta volna lakótársnak az egyik kolleginát, amikor feljött az öccse vidékről (benne volt az előző évadban).

Na, én meg utánanéztem. Nem kell itt a teljes videótárat csekkolni, mikor ilyen szuper hogyvoltjaink vannak :-))

Tán a 12. részből idézek:
"Összebútorozás lefújva, ugyanis Szivar apukája a kemoterápiás kezelés miatt felköltözik a lányához."

Szóval szó nem volt az öccsről.
Amúgy a kéró meg nem elképzelhetetlen, azért szülők is segíthetnek pl., cserében meg ott lakik az öccs is...

Renáta_ 2008.01.11. 16:16:08

"krizsi 2008.01.11. 14:14:42
Hát nálam az AIDS-es szál kiverte a biztosítékot.
A pasi prostituálthoz jár, gumit azt nem húz, majd fel akarja jelenti a prostit?! Mit gondolt, hogy ő az egyetlen kuncsaft, és a csaj szűz?"

Hát, ezen én is kiakadtam, felnőtt ember, még tesztre is jár, de nem tesz ellene?? Az AIDS-teszt nem menti meg.

Annyi, hogy nem egy esetben érzem a sorozaton, hogy vannak bele amolyan népokító jelenetek téve, csak burkolhatnák jobban. Az is erőltetett volt, amikor Bordásnak, mint rendőrnek mesélnek a kábszerezési szokásokról.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.11. 16:59:22

" Renáta_ 2008.01.11. 16:12:16 "

Kösz, akkor ezek szerint összekavartam a dolgokat...

"Annyi, hogy nem egy esetben érzem a sorozaton, hogy vannak bele amolyan népokító jelenetek téve, csak burkolhatnák jobban."

Azért ebbe a hibába az amerikai sorozatok is beleesnek néha. A Numb3rs-ben volt egyszer egy szervkereskedős rész, na az annyira propaganda-ízű volt, hog akár ki is rakhatták volna "Jelentkezzen Ön is szervdonornak!" feliratot. Tegnap este meg egy olyan Pimp my Ride különkiadást adott le az MTV, amelyben a Governator személyesen agitált a biüzemanyagok mellett, és ennek jegyében egy benzinfaló 40 éves Impalát - Hajrá, Üvegtigris :-) - alakítottak át biodieselessé...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 17:30:28

szerintem az aids-es sztori, az aktualitás miatt került be. ha jól emlékszem pár hónapja volt valami a hiradókban hogy valaki HIV-vel fertőzött meg embereket. talán akkor forgatták éppen ezt az epizódot, és az írók betették, az okulásunkra:))

2008.01.11. 18:19:06

Igen, persze, hogy ez lehetett az ötletadó (egyébként a héten született ítélet, tehát, duplán aktuális lehetne)...de miért nem lehetett az aids terjesztő kurvanéni helyett csak simán egy munkahelyi kalandja v. vm fellángolás, és akkor AZ a csaj terjeszt direkt aids-et?
Akkor, mondjuk hihetőbb lett volna, hogy a bácsika védekezés nélkül csinálja, és meglepődik egy aids teszten.
AZt meg pláne nem hinném, hogy mondjuk egy munkahelyi kaland rosszabb a feleséggel szemben, mint, ha vk kurvázik..(mert, talán az is volt a cél, hogy aztán jöhessen megértő feleség pajtás, és meghatódjanak az emberek, hogy meeeekkkora az összehang)

2008.01.11. 18:19:20

És a szekrényes banda?

2008.01.11. 18:20:42

Renáta, köszönet!
Persze, segíthették a szülők, valóban, akár az öcsiért is cserében, de, akkor nem hinném, hogy Kriszta így ki akarná rúgni.
Na, mindegy, nyilván kell ez a lakás a történethez, mert nyilván kisöcsi keményen bele fog keveredni az épp nyomozandó drogügyekbe ;-)))

mizrolist 2008.01.11. 18:33:52

Szivart én is hiányoltam, a stáblistán nem szerepelt...

dupi 2008.01.11. 18:54:54

szerintem nem volt annyira szar az édces vonal, például bennem az a szál ragadt meg legjobban. lehet valaki emiatt nem kapja el, és akkor már megérte.

eyecandy vonalon ott a pont :)

gyurmalány 2008.01.11. 19:09:10

Tényleg baszki. Szivar se volt.

Érik az a levél, érik. Annyira imádom ezt a sorozatot, az egyetlen, amire konkrétan bekészülök kaja-pia-kockáspléd. Nem örülnék, ha elrontanák.

2008.01.11. 20:05:05

Tűzvonalban ügyileg asszem, már elmondtam a véleményem egyszer: ha nézem, sajnos egy csomó hiba (legtöbbször, igen hülye, könnyen kiküszöbölhető) üti meg a szemem, és bosszankodom, de ez az egyetlen sorozat, amin "agyalni" szoktam, azaz, az aktuális rész után még pár napig kombiálgatni, sőt, az mtv-s weboldalról visszanézni.
Szóval, valami van benne, és, mint ilyen téyleg különleges. Ezért viszont cserébe nagyon bosszant, hogy nem csinálták meg jobban, mert nem let volna nehéz. ;-)))
(amúgy ma Csernát láttam a Kisvárosban egy villanásra, nem tudom, mi volt a szerepe, de még jóval kevésbé kopaszodott)

kiricsiz 2008.01.11. 20:42:25

má nem azér mondom, de szerintem telhetetlenek vagytok. nem elég, hogy az első részbe belesűrítették újlaki dini bát, demsát, demsa lányt, aidsest, narkós öccsöt, altert, kolonicsot, kálmánbát, móriczot, otyót, pircsit, kocsis századost, és nektek még ez sem elég???

szerintem jönnek majd sorban mike, meg szivar, meg erika a következő részekben.

vagy ha nem, akkor odacsapunk.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 21:44:28

az aids-es prosti, lehet hogy a kálmánbá lánya?? edit / ditta
ütős egy csavar volna...

Toszkána Grófja 2008.01.11. 21:53:11

én úgy emlékszem azt mondta Móricz, hogy Edit segített megtalálni Dittát, tehát valószínűleg nem ő az, de ki tudja :)

Renáta_ 2008.01.11. 21:54:17

kiricsiz
Jaja, telhetetlenek vagyunk a sorozattal szemben, de még a hogyvoltot is csak csüt-péntek körül kapjuk meg :o)

Érdekes, hogy azzal együtt, hogy láttuk, mennyire jó visszaolvasni, meg agyalni róla...

Bombadil Toma!!
Az AIDS-es prosti nem Kálmánbá lánya, az kiderült a végén egyértelműen, miután ráállították Kálmánt a dologra, hogy ő mindenkit ismer a körzetben. Aztán volt egy visszacsatolás, hogy végül nem Kálmán bá' ismerte a prostit, hanem a lánya, Edit.
Ezzel együtt ugyanez volt az első gondolatom, hogy Edit/Ditta...
(azért az se élethű, hogy az a nő is hogy megváltozott egyik hónapról a másikra...)

dupi 2008.01.13. 16:59:09

+1?: zsuzsát miért említették meg? ő is lesz? és eddig mit csináltak vele, hogy helyezzék most házi őrizetbe? semmit?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.13. 18:59:48

egy óra múlva kicsit okosabbak leszünk. vagy egy rakás kérdéssel többek:))

akyyy 2008.01.13. 21:32:10

lol most fogott el az érzés hogy várom a következő részt:D ez az akciózás megfogott nagyon:D:D:D

Nikolka 2008.01.13. 21:33:28

Szerintem is király volt és még Mike is él! :)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.13. 23:26:07

egyre jobb ez a sororat!:)
moriczról kiderült, hogymégsem akkora lúzer. azmilyenmár ahogy visszaszerezte a fegyvert:))) és még be is csajozik a végén!
akkor most ezekszerint mégsem békültek ki? mármint a bordás, és az asszony. vagy mivan má'.

Kenda 2008.01.14. 12:07:02

Király volt a tegnap esti rész!
Milyet veszekedett az asszony meg Bucibauer!
Várjuk a hogyvoltot :)

h492019 2008.01.14. 14:57:31

"Ott alszik el a gép mellett, mire felébredt már meg is halt! :):) Mekkora... :D

topperharley 2008.01.15. 06:28:20

Nekem minden várakozásomat alulmúlta mind a "szezonzáró" mind az azt követő két rész.
Én speciel az új évad részei alatt kimondottan unatkoztam.
Az elvarratlan szálakra azért szerintem a nyitó részben jó lenne több utalást tenni.
Azt hiszem a hszek közt kérdéses volt Szivar szerepe, szerintem őt kiírták, már a főcímben sincs benne, mint eddig, és mintha Bordás tett volna egy mondatnyi utalást Demére - ha jól emlékszem ez a polgári neve - hogy kilépett. Más kérdés, hogy akkor meg mi értelme volt anno Vidával az a nagy összeborulás?
Azt értem, hogy próbálják kibontani az új cselekményszálat, de nem érzem a lüktetést, pörgést amit az első évad legtöbb részéből sugárzott.

Ui: azt a borzalmas csippogást megváltoztatták, talán jobb is az "új verzió, de sztem még mindig eléggé szánalmas.
Az új főcímben - ha már változtattak - miért az előző évadból vágtak be képeket?

Gn · http://www.google.co.hu 2008.01.17. 23:32:43

egyre jobbak a szövegek. bordás+feleség veszekedése, bordás+vida a kocsiban, Kovalik beszólásai (szivbillentyő, makettezés), stb
hajrá, hajrá tűzvonalban, csak így tovább!

báró Leopold 2008.01.30. 18:38:06

A Gyalog-galoppos poénon 5 percig sírva röhögtem...
süti beállítások módosítása