Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 3x06 - Que sera sera

2008. január 10. 13:40 - candyperfumegirl

A House kontra Tritter meccs 2. menetéhez érkeztünk, de hetibeteg is van természetesen, aki megközelítőleg egy bálna testsúlyával rendelkezik, és éppen egy tűzoltókülönítmény távolítja el a lakásából, és tennék egyenesen egy XXL-es koporsóba, amikor egy szerencsés pillanatban elszabadult fingnak köszönhetően kiderül, hogy még életben van. Na, akkor mégsem a föld alá kerül, hanem House-hoz és csapatához, de hol van House? Ugyanis amikor Cuddy bedobja a beteg aktáját a diagnosztikára, csak a nyugisan reggeliző csipet csapatot találja, mester sehol. Na de akkor hol van?

Börtönben, ott, amiben csak az a meglepő, hogy kibírta a 3. évad 6. epizódjáig, hogy ne kerüljön oda, de a végzet mindenkit utolér. A végzet ez esetben Shitter, aki még basztatja egy kicsit (eleve milyen már bent tartani egész éjszakára egy kis gyorshajtásért meg gyógyszerbirtoklásért?), de House-ért már jön is az asszony, Jimmy nem csak letette érte az óvadékot, hanem még be is fuvarozza a kórházba, mehet az orvoslás!

Ami érdekes, hogy azon túl, hogy a beteg közel 300 (!!!) kiló, és éppen kómában van, makkegészséges, legalábbis az eddigi tesztek nem mutattak ki semmit. Na, egy ilyen esethez House kell, a csapata viszont eltérően reagál az esetre, Chase pl. úgy ahogy van kihúzza magát az egészből „aki olyan hülye, hogy halálra zabálja magát, az forduljon fel” jelszóval, Cameronnál viszont azonnal beindul a gondoskodás-kedveskedés-megmentés láncreakció, aminek tudjuk, hogy az utolsó állomása a hozzámenés. Ezért jó lesz vigyázni, nehogy rákot diagnosztizáljanak a betegnél, mert akkor már lehet is venni a nászajándékokat.

Ha már úgyis felkeltette a szimpátiáját, Cameron megy házkutatni Jabba (becenév copyright by House) lakására, én a magam részéről fel voltam készülve, hogy minimum olyan látvány fogad majd, mint Mills és Somerset nyomozót a Falánkság bűntett helyszínén (csak hulla nélkül), vagy ami Sean McNamarát Mamma Boone házában. Ehhez képest Moby Dick lakása egy patyolattiszta, és egészen kellemes agglegénylakás stílusosan berendezve, hangszerekkel, natúr színekben, ha valamire, hát House kérójára hasonlít leginkább. Cameron ledöbbent arckifejezését látva neki is hasonló gondolatok forognak a fejében, hát még amikor a pletykás szomszéd informálja, hogy a pasi magányos, nincsenek barátai, de kurvázni azt szeret. Cameron meg egyre párásabb szemekkel mered maga elé, értjük, levágta a hasonlóságot, amit alig otrombán tolnak az arcunkba.

House éppen szokásos délelőtti bunkóságát végzi a klinikán, a pech az, hogy az a rohadt Shitter éppen ott lábatlankodik, amikor a beteg sírva távozik, és elégedetten nyugtázza, hogy House pont olyan rohadék, amilyennek elsőre tűnt, egy élmény lesz megszívatni. Ezúttal az ellentétet egy kölcsönös csúnyán nézéssel tudják le, korai még a tökönrúgás és fogkiverés, de elalvás előtt mindkettő spanyol inkvizícióról fog fantáziálni, az tuti.

Jabba még mindig kómában, az agyát kéne vizsgálni, de nem véletlen van súlyhatár az MR-nél, nyilván nem fog beleférni, de a fejét csak bele tudják gyömöszölni, az elég is lesz. Chase-nek és Foremannek nagyon nem tetszik a dolog, így a kb 30 kilós Cameron próbálja mozdítani a közel 300 kilós testet (egyedül!), nem kicsit vicces jelenet.

Cuddy ügyvédet szerzett House-nak, hogy stílszerűen fogalmazzak, nehézsúlyút, nem mást, mint Princeton legjobb ügyvédjét. House viszont olyan szinten nem veszi komolyan Shitter bosszúhadjáratát (még!), hogy egy laza 3 pontossal a kukába dobja a sztárügyvéd adatlapját. Lehet fogadni, hogy kihalássza-e még onnan az epizód folyamán.

A csapat közben mozgósította a teljes kórházi személyzetet, és együttes erővel sikeresen belenyomták Jabba fejét az MR-be, aki viszont pont ezt a szerencsétlen pillanatot választja ki arra, hogy felébredjen a kómából! Ez többszörösen szívás, mert egyrészt oltári patáliát rendez, másrészt a teamnek kell kiszednie onnan, ami egy ekkora test esetében nem egyszerű menet, és harmadszor a nagy cibálás közben ripityára törik az MR-t. A másodikat a sorozat történetében. Vajon hány másodperc alatt ér ide Cuddy ordítása?

A következő jelenetben persze már balhézik is Főnöknéni, de csak szolidan, tudjuk, hogy megy ez neki jobban is. Cameron meg olyan pontosan összerakott óhéber dumát nyom arról, hogy DIREKT törték szét az MR-t, mert a javítás olcsóbb, mint a pereskedés, és Moby Dick biztosan perelt volna diszkriminatív bánásmódért, ha nem MR-ezik meg, és az egész az ő ötlete volt, hogy csak kapkodtam a fejemet. Mindezt lélegzetvétel és szemrebbenés nélkül adja elő, House és Cuddy meg nem győzi vágni a WTF-fejeket, de szóhoz egyik sem jut.

A diagnózis tehát folytatódhat, a kurvázás miatt nemibetegségeket keresnek, de csak Cameron és Foreman, mert Chase a tökéletes érdektelenségével kihúzta magát a meló és az epizód további része alól, ez utóbbiért kimondottan szomorú vagyok. A betegnek nem esik jól, hogy nemibetegség jeleit keresik rajta, ráadásul a kórházat is rühelli, nincs neki semmi baja, hagyják hazamenni a Tatooine-ra, ott van kaja meg rabszolganők is. Ezt a team elpanaszolja Háznak, éppen akkor, amikor Jimmyvel filozofálgatnak, ezt csak azért érdemes megemlíteni, mert Jimmy beszólása tíz pontos: „a beteg nem racionális és a legkevésbé sem együttműködő? A lábát vizsgálták már?” Szép volt.

House lakásán sem a legjobb a helyzet, ugyanis arra ér haza, hogy fel van forgatva MINDEN, az utolsó zokni is ki van fordítva, még azt a szentségtörést is elkövették, hogy a gitárját lehajították a földre, és az őskáosz közepén a világvége-hangulatot fokozandó maga az alattomos Shitter mosolyog setéten. (ki is rázott a hideg) Azt hiszem, Ház kb. ekkor kezdte felfogni, hogy ellenfele nem kispályás, hát még amikor a felügyelő megmutatja neki, hogy begyűjtötte a lakásban az ÖSSZES Vikodinját, megközelítőleg 600 db-ot, ami így ránézésre simán kereskedelmi mennyiség, de hogy a Szigetre nem engednének be vele, az biztos. House persze mondja, hogy mind receptre van, de már látszik a szemén, hogy kezdi érezni, hogy nyakig lesz abban a bizonyos barnában hamarosan. Shitter sunyin vigyorogva el.

A beteget meg hazaküldik, mert most mit csináljanak vele, ekkora testtel szemben ellenállást tanúsítani kész öngyilkosság lenne. Azért Cameronnak is megvannak a módszerei, engem pl. egészen meglepett ezzel a húzásával: képes volt ugyanis bedrogozni a bálnát, hogy ne tudjon hazamenni, ami sajnos éppen akkor kezdett hatni, amikor már az ajtónál voltak, így Moby Dick –rajta Cameronnal- átesett az üvegen egy 8-as erősségű földrengés kíséretében. Cameron meg kezdheti fogalmazni az „érhette volna a kórházat nagyobb anyagi veszteség is, ha” –kezdetű szövegét.

A csapat most éppen parazitákra gyanakszik, amihez lumbálni kéne, de huttot még nem lumbáltak az orvostudomány történetében, inkább megfúrják az agyát, azt legalább látják, hol van. Viszont ettől a betegtől már megszokhattuk, hogy mindig a lehető legalkalmatlanabb pillanatokban történik vele mindféle hülyeség, most éppen megvakul, miközben az agyát piszkálják. Az ilyesmi nem tesz jót a csapat hírnevének.

Az öteletek pedig egyre fogynak, pláne így, hogy már a vakságot is fel kell venni a tünetek listájára, House legéletképesebb ötlete most a diabétesz. Csakhogy Jabba már annyira berágott a team-re, hogy nem hagyja, hogy leteszteljék. Ami röhej, mert a teszthez csak egy kis üdítőt kéne meginnia, de a lehető legrosszabbkor rádöbbent, hogy neki büszkesége is van, mert azt mondja, csak olyan betegségre tesztelhetik le, aminek semmi köze a testsúlyához. Milyen szar helyzet.

House időközben felfogta, hogy Shittert nem lehet félvállról venni, ezért végre elment Princeton legjobb (és legdrágább) ügyvédjéhez, aki kb. közli vele, hogy az ellenállhatatlan sármjával győzheti majd csak meg az esküdtszéket az igazáról, és ez House-t valahogy nem kimondottan nyugtatja meg. Izgis bíróságos epizódot vizionálok.

Ház arra a kellemetlen hírre tér vissza a kórházba, hogy Jabba nem egyezett bele a tesztbe, neki pedig most fogyott el a türelme, eldönti, hogy leerőszakolja a cukros üdítőt a torkán, ha addig él is. Az antihumánus bánásmód pedig most kivételesen eredményes, ugyanis mialatt Ház és Moby Dick szabadfogású birkózást vívnak, Gregnek feltűnnek a beteg dobverő-szerű ujjai, amit egyik tanítványa sem szúrt ki, pedig éppen ez a megoldáshoz vezető nyom. Ez ugyanis a tüdőrák tünete, amit pár vizsgálat igazol is, Cameron mehet sírva közölni vele a szomorú hírt.

Van még egy kisebb, de annál fontosabb meccs hátra az epizódból: Wilson kontra Shitter. Jimmy természetesen -mint a Greg House Baráti Kör alapító tagja- semmi terhelőt nem fog a barátjára mondani, ha a félmeztelen táncosnők potyognak az égből, akkor sem. Tart ez az acélosság addig, amíg Shitter sunyi vigyorral az orra alá nem tolja House vikodinreceptjeit, köztük azzal, amit még véletlen sem James Wilson kézírásával szignáltak. (emlékeztető: 3. évad első epizód, utolsó jelenet, Greg Jimmy fiókjából kicsórta a receptet, a dög) Jimmy arcáról egy pillanatig MINDEN leolvasható, Shitter ördögi vigyora egyre szélesedik, de a Világ Legönzetlenebb Barátja cím örökös birtokosa még ekkor is tagad. Néha máshogy írom alá a nevemet csak úgy brahiból, mondja Jimmy, amit nyilvánvalóan egy agykárosult troll sem venne be, de ő tartja magát ehhez a verzióhoz. Köszönöm a segítséget, így Shitter, és egy olyan kézfogással és tekintettel távozik, ami nem sok jót ígér House-nak és országos cimborájának a jövőre nézve.

Címkék: house
40 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leonov 2008.01.10. 13:59:39

jó volt elolvasni is

Pu 2008.01.10. 14:06:42

"egy laza 3 pontossal a kukába dobja a sztárügyvéd adatlapját"

House pont hogy mellédobta az ügyvéd
címét. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.10. 14:11:57

"Cameronnál viszont azonnal beindul a gondoskodás-kedveskedés-megmentés láncreakció, aminek tudjuk, hogy az utolsó állomása a hozzámenés. Ezért jó lesz vigyázni, nehogy rákot diagnosztizáljanak a betegnél, mert akkor már lehet is venni a nászajándékokat."

Hahó! Rák lett a vége és mégse lett belőle inverz leánykérés. Ez most képzavar lesz, de már az előző rész is arról győzött meg, hogy Cameron egyre tökösebb :-) Szerintem az eutanázia volt nála fordulópont.

candyperfumegirl 2008.01.10. 14:15:02

Talán Cameron képes a változásra? :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.10. 14:21:04

juj, ezt te pénzért írod le? fárasztó lehet...

amúgy senkinek nem hiányzik H. karakteréből, ill. mellőle egy nő? vagy elég, hogy egy sánta cinikus addikt profi szakember téblábol egy órát? (ari, de ahogy pöngetett a záróképben, erősen magányos volt)

moni77777 2008.01.10. 14:28:04

És megint egy zseniális House résznek lehettünk tanui. Bár mi a Sharkot is nagyon imádjuk. Nekem a tegnapi részben az ambuláns beteg tetszett a legjobban, aki a bal kajrán alszik és aztán csodálkozik, hogy az miért zsibbad. És House arca, mikor közölte vele, hogy arra nem gondolt-e még a kedves beteg, hogy ha egész éjjel azon fexik és zsibbad, akkor talán "nem kéne" egész éjjel úgy aludni??? Aztán jött House zseniális ötlete, hogy a gondot úgy lehetne megoldani, ha amputálják a beteg bal karját. :-)

Dorkapa 2008.01.10. 14:30:09

Nem láttam ezt a részt, de jól van megírva, így mintha mégiscsak.
És hogy most a kukában vagy mellette landolt-e a papír, nos, asszem ezen nem akadok fenn... :)

emmie 2008.01.10. 14:35:20

Valaki ismeri annak az okát, h. Chase miért idegenkedik a kövér emberektől, Volt az első évadban egy rész, amikor egy kövér kislány volt a hetibeteg, és akkor is hasonló megnyílvánulásai voltak...

Egyébként egy újabb szuper rész vol, és egy újabb hogyvolt :)

emmie 2008.01.10. 14:36:46

hupsz, az utcsó mondat elég hiányosra sikerült, szval: szuper volt a hogyvolt is :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.10. 14:46:29

"Valaki ismeri annak az okát, h. Chase miért idegenkedik a kövér emberektől"

Lehet, hogy nála is a Schobert Norbi effektus játszik, vagyis kövér kisfiú volt, csak leküzdötte :-)

Ruffian 2008.01.10. 14:55:09

Tényleg klassz rész volt, a végén a magányos gitárjáték különösen - és megemlíteném azt a kedves részt is, amikor Ház ráfröcsköli a paradicsomot a szájából (!) Wilsonra (a fehér köpenyére) mire az, csak annyit mond:" á, nem volt elég érett!" és állati nyugisan elkezdi törülgetni magáról a rózsaszín levet:-)

United82 2008.01.10. 15:26:43

Mikor kivilágosodik hogy Cameron miatt dőlt össze a monstrum mert adott neki valami cuccost, akkor House-nak van egy jó kis beszólása hogy "Szép játék volt Manning"...utalva egy kicsit az NFL második legjobb irányítójára(mármint számomra második legjobb:D)...lehet az írónak vagy House-nak ő a kedvence:D
Amúgy újra remek rész volt.
Ez az egyetlen sorozat amit tv-ben nézek, bár már kiváncsi lennék eredetiben is, a 4.évadot töltögettem d emég nem néztem bele..
Milyen eredetiben?
Minden más sorozatot angolul nézek és utána borzongok ha véletlenül belepillantok egy tv-ben futó részre 2 mspig mert nem bírom elviselni...de ezt magyarul "kezdtem el"..lehet fura lenne eredetiben....tapasztalatok mit mondanak?

candyperfumegirl 2008.01.10. 15:28:08

emmie: Chase idegenkedése a kövérektől még elvarratlan szál sajnos, egyébként nagyon érdekelne engem is. Kár, hogy ebben az epizdóban is ennyiben hagyták, csak úgy lógott a levegőben a dolog.

És igen, az utolsó gitáros jelenetet én is imádom.

candyperfumegirl 2008.01.10. 15:32:29

Rooney: szerintem telitalálat a magyar szinkron (és 90%-ban a fordítás is), de elsősorban én is angolul nézem. Azért mindenképpen érdemes belenézni az eredeti verzióba, hogy még csak véletlenül se maradjanak ki olyan poénok, mint pl. a mostaniból ez: "so you're referring to the fundraising funbags to the royal we now?" (valami miatt a fordító egyszerűen kihagyta), meg persze Hugh Laurie vagy Lisa Edelstein orgánuma utánozhatatlan.
De tényleg nincs semmi gond a szinkronnal, Kulka remek, és pl. Selmeczi szerintem egy az egyben elkapta Wilsont és Fekete Zoltán is Chase-t. Nagyon nagy élmény eredetiben is és magyarul is.

emmie 2008.01.10. 15:42:18

Az AXN-n felíratos formában adnak előzeteseket, és nagyon furi eredetiben House hangja, teljesen más hangszíne van.
"Kulka remek" - csatlakozom, eleinte féltem, h. mi lesz (mert ugyebár Szakácsi utánozhatatlanul jól hozta a karaktert), de szerintem ahogy haladunk előre, egyre jobb :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.10. 15:49:27

Annyira, hogy pl. én most olvasom Laurie könyvét, a Baleket, ami egyes szám első személyben íródott, és folyamatosan Kulka hangján hallom a fejemben :-)

Boise 2008.01.10. 15:50:03

Chase-t akaroooook! :(
Ugye jövő héten már lesz?
Köszi a hogyvoltot, nekem nagyon bejött!

bög 2008.01.10. 15:50:04

"so you're referring to the fundraising funbags to the royal we now?" (valami miatt a fordító egyszerűen kihagyta)

gyakorlatilag szó szerinti forditásban benne volt a tegnapi részben

candyperfumegirl 2008.01.10. 15:55:49

Bög: tényleg? akkor nem ugyanazt a magyar verziót néztük, mert én a funbag szónak semmilyen magyar fordítását nem hallotam. Másik lehetőség, hogy szelektív a hallásom.

theshadow · http://hackstock.blog.hu/ 2008.01.10. 16:00:01

emmie: Nem jobb csak megszokod... mint kezdő pornós a seggbedugást.

Balcika 2008.01.10. 16:05:43

moni77777: Nem csak arin pöngetett, de korrektül is. Tuttátok, h. gitározik az ürge? Figyeltem a kezét, totál live felvétel volt, még a rugós reverb is kiszólt rendesen! Multitálentum!

denamano 2008.01.10. 16:17:11

jáááááj, már múlt szerda óta erre vártam... House-ra és hogyvoltra :)

bög 2008.01.10. 16:32:06

cpg

lehet ám hogy csak behaluztam

Kobaljov 2008.01.10. 16:44:29

Amikor Wilson ette a céklát nem Horváth Ágnes volt a háttérben?

Artie 2008.01.10. 16:58:31

"Cameronnál viszont azonnal beindul a gondoskodás-kedveskedés-megmentés láncreakció, aminek tudjuk, hogy az utolsó állomása a hozzámenés. Ezért jó lesz vigyázni, nehogy rákot diagnosztizáljanak a betegnél, mert akkor már lehet is venni a nászajándékokat."

Hahó! Rák lett a vége és mégse lett belőle inverz leánykérés. Ez most képzavar lesz, de már az előző rész is arról győzött meg, hogy Cameron egyre tökösebb :-) Szerintem az eutanázia volt nála fordulópont.


Beszélni magyar, törni beszéd? Pont azt írta kedves blogíró kolléganőnk, ha nem lesz rák, akkor lehet venni a nászajándékokat.

Kobaljov 2008.01.10. 17:02:26

"Ezért jó lesz vigyázni, nehogy rákot diagnosztizáljanak a betegnél, mert akkor már lehet is venni a nászajándékokat."

azt írta, ha lesz rák, akkor..

candyperfumegirl 2008.01.10. 17:07:34

Na igen, Cameron is okozhat néha meglepetéseket. ;)

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.01.10. 17:20:02

Jót tett a sorozatnak, hogy - akár ideig-óráig - valaki House-t is szívatja.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.10. 17:31:20

" Artie 2008.01.10. 16:58:31 "

Itt valamelyikünknek szövegértelmezési problémái vannak, és szerintem nem nekem...

Anak 2008.01.10. 17:50:20

mert Jimmy beszólása tíz pontos: „a beteg nem racionális és a legkevésbé sem együttműködő? A lábát vizsgálták már?”

Elmagyarázná nekem valaki, hogy ez mi akart lenni? Akárhogy gondolkodom, nem esik le a poén. Kösz

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.10. 17:57:27

Arra utalt, hogy tök úgy viselkedik, mint House...

Berix 2008.01.10. 18:27:03

Köszi a hogyvoltot, jó lett. Chase hiányzott, Wilsonnak nagyszerű mondatai voltak:))

kibukott angyal 2008.01.10. 23:16:59

jó rész volt, és tetszett a hogyvolt is, meg a képek is! köszi! :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.10. 23:38:47

"emmie 2008.01.10. 15:42:18
...(mert ugyebár Szakácsi utánozhatatlanul jól hozta a karaktert), de szerintem ahogy haladunk előre, egyre jobb :)"

amióta az AXN-en ismétli az első évadot, sok részbe belenéztem újra. szerintem kulka szinkronja sokkal jobb mint a szakácsié. jobban illik a figurához.(az eredetihez is jobban hasonlít) a szakácsi hangjával szerettük meg a figurát, és természetes, hogy az az "eredeti" de így visszanézve szerintem egyértelmű, hogy a kulka jobb.
persze izlések és...

Consuela 2008.01.11. 11:34:19

Chase most kimaradt egy körből, biztos
mert nem volt jachtos kérdés.

Szinkron:
Egy barátnőm most volt itthon, aki 20 éve Boston környékén nyomja és nagy Ház
rajongó. Neki pl. naggyon nem jön be a magyar szinkron és odavan Laurie eredeti hangjáért. Izlések és pofonok.

pocak 2008.01.11. 12:47:15

Balcika:
www.youtube.com/watch?v=6riY-103vbc
www.youtube.com/watch?v=jBwbJWF8_-Q&feature=related
www.youtube.com/watch?v=6AvMUR_XMlg&feature=related
De ha zongorázni is akarod látni:
www.youtube.com/watch?v=raRQilFcriw&feature=related


Különben meg ha az ember eredetiben látta előbb, Szakácsy rémes, a kellő tisztelettel mondom, de fogalma nem volt a karakterről. Kulka viszont jó.

pocak 2008.01.11. 12:57:28

De höhö, itt a tegnapi is:
www.youtube.com/watch?v=g16u3GosOH8&feature=related

Meg egy előzetes a 4. szezonból (vigyázat, szpojler!)
www.youtube.com/watch?v=5AceqJQTMSU&feature=related

candyperfumegirl 2008.01.11. 13:26:07

Hát igen, Hugh Laurie és a zene...tökéletes párosítás. Köszi pocak a linkeket (azt hiszem, mindenki nevében mondhatom), érdemes végignézni őket, nem véletlen rajongok a pasiért, egyszerűen zseniális. (persze az utolsó klip a kedvencem ;)

Micsike · http://verzse.blog.hu/ 2008.01.11. 14:07:15

CPG
Állati jó hogyvolt!Grat.:D:D A rész is,Wilson egyre viccesebbnek tűnik nekem.House meg olyan fejeket vág,hogy meghalok:))

krumplicukor 2008.01.11. 15:18:48

A szinkronos vagy eredeti: Kulka szerintem is nagyon jó, Cameronnak jobb a magyar szinkron, mint az eredeti, viszont Chase-nek gyönyörű mély hangja van (plusz tündéri ausztrál akcentusa:))/, ami a szinkronnál nincsen meg. Én is magyarul kezdtem el nézni, de amikor áttértem az angolra gyakorlatilag az első pillanattól nem volt zavaró és szerintem /még így is h jó a magyar szinkron) teljesen más az eredeti hangokkal a sorozat hangulata, szóval én javaslom az eredetit:)))
süti beállítások módosítása