Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 2x15 - 22:00-23:00

2008. január 07. 10:48 - Bruti

Este 10. Ott hagytuk abba a múlt héten, hogy Kim lelépett Darth Vadőrtől, Berci belátta, hogy kilátástalan és átadta a stafétát Tóninak. Jack meg addig szaladgált ide-oda, amíg meg nem találta a bombát. Izgalmas kalandok elébe nézünk ma is, mert ketyeg ez az izé, és kurvára nem lehet tudni, mikor fog robbanni, ami ugye minimum kínos.

Bombaszakértőink könyékig turkálnak a cuccban, közben megy a parasztvakítás, hogy: „Kérnék egy relét. Áramköri panel! Várj! Ez integrált. Áthidalom.” Mindig eszembe jut, hogy vajon ki a fasz találja ki ezeket a dumákat. Jack szigorúan néz, és egyszer csak megérkezik Berci. Mit akar ez itt? Nem volt elég a dózis? Közben a kopasz bombaszakértő éppen most baszott el valamit, innentől kezdve nem lehet kikapcsolni a bombát, viszont tudjuk, hogy mennnyi idő van hátra. „El kéne húzni innét a büdös picsába, amíg tehetjük” -gondolja. No, de majd Jack megoldja! Kerítenek egy Cesnát, közben hívja az elnököt. 55 perc maradt a pukkanásig, osztok-szorzok: belefér ez még ma? Izgulhatunk.

Szőkenőnk baktat az úton és lestoppol egy verdát. A srác fel is ajánlja, hogy elviszi, de Kim meggondolja magát. Kicsit, elege van mára a pasikból . Na, de nem is lenne értelme a jelenetnek, ha nem keveredne megint valami szarba. A csávó erőszakoskodik, hogy most akkor kell a fuvar, vagy nem, mire Szőkénk előkapja a Vadőrtől kapott fegyvert és szétlövi a szélvédőt. Ezt már nevezem. Így kell stoppolni bazmeg!

Jack és Palmer telefonál. Vagy az óceánra viszik a bombát, vagy a sivatag fölé. Az elnök és munkatársai most beszélik meg, hogy hol is lenne a faszább. Az óceánban se a bálnák, se az emberek nem vennék jó néven a bombát, a sivatagban meg a skorpiók hőbörögnek. De kit érdekelnek azok a kis gecik. Úgyis csak a baj van velük, csípnek, marnak, harapnak, szóval atomot nekik! De van itt egy kis probléma. A Cesna nem vadászgép, nem lehet célozni vele, meg ilyenek, szóval a pilótának le kell zuhanni a géppel. Kamikáze sport! Szerintetek ki vállalja? Palmer hívja Jacket és közli a döntést: „Sivatag, és valaki csúnyán megjárja, mondhatni autofelláció”. De Jack persze már kisakkozta az egészet, és szerinte legalább félszáz jelentkező van a feladatra. Há’ hogyne. Berci is kapkodja a fejét, de nem lát egy fia önkéntest se. Azt találta ki, hogy majd ő vezeti a gépet. Neki már úgyis mindegy. Mi meg egyetértünk, de Jack nem. Fél, hogy nem bírja ki odáig. Tikk…takk…Tikk…takk…

CTU. Megérkeznek Ali Baba cuccai, meg egy fuckisztáni ügynök. Nem nagyon szeretik itt az arabokat, szóval Fürtös szemmel tartja. Tóniék egy vinyót találnak Ali cuccai között, már küldik is feltörni. Ugrunk. A bombát feltették a gépre, Jack meg Tónival vitatkozik, hogy hiphop kerítse elő a lányát, mert ő fogja vezetni a gépet. Toncsi nem érti, miért, de Jack vicces kedvében van: „ Nincs időm pályázatot kiírni rá”. Snitt. Kim kullog az úton, jön egy nő és felveszi. Én már azon se csodálkoznék, ha egy leszbikus sorozatgyilkos lenne, de úgy néz ki, hogy minden rendben van vele. Vissza Jackhez. Éppen beszállni készül a gépbe, mikor Kate felfogja, hogy itt kérem egy igazi hazafi készülődik a halálba. Egyből nedvesedik a szeme sarka meg a bugyija. Pont most repül el a nagy Ő, pedig már kezdtek összemelegedni. A bombász csávó meg hogy köszön el? „Sok sikert uram!” A hülyéje…! Tikk…takk…Tikk…takk…

Az elnök úgy dönt, hogy L.A.-be repül. Hiába nyafog Mike és Lynne, hogy nem kéne, a fickó hajthatatlan. Még rákérdez, hogy ki vezeti a bombás gépet és Mike elárulja neki. Hát ez már csak egy ilyen szar nap. Ugrunk. Jack jól elboldogul a gépen, mikor jelentkezik Tóni, hogy megvan Kim. Telefonálnak. Jack elmondja, hogy megtalálták a bombát, egy repülőn viszi a sivatagba, aztán nagy nehezen kinyögi, hogy innen nincs visszaút. Hát kérem, ahogy ez ilyenkor lenni szokott, sírás-rívás, harag, tagadás, beletörődés, búcsúzkodás, hadd ne soroljam. Szomorú pillanatok ezek. Tikk…takk…Tikk…takk…

Kim kiszáll a kocsiból, most már annyira nem sürgős elhagyni L.A.-t. CTU. Fürtös hozza a híreket. Ali vinyóján találtak egy érdekes hanganyagot. Syed és három ország magas rangú hivatalnoka beszélget rajta. Nemcsak, hogy tudtak a bombáról, hanem egyenesen ők vásárolták. Még azonosítani kell őket. Tóni hívja az elnököt és előadja a sztorit. Palmer szóbeli vállonveregetéssel jutalmazza, majd Mike-kal átgondolják a történteket. Ebből még háború is lehet, barátom.

Jack halad a célpont felé. Nagyon megy neki ez a repülés, vajon atomtengeralattjárót is tudna vezetni, ha úgy hozná a sors? (Talán majd a 7. napon). Még 15 perce van. A toronnyal beszélget, mikor zajt hall hátulról. Pisztoly elő, és ki van a gépen? Hát Sugár Berci! Gondolta, sétarepülőzik egyet, még mielőtt leteszi a kanalat. Há’ lehet ezt megtagadni egy haldoklótól? Sőt, még egy ejtőernyőt is hozott Jacknek, és szép lassan meggyőzi, hogy innen már egy szellemifogyatékos amőba is elboldogul a bombával. Bauer a rend kedvéért még hezitál kicsit, majd elmagyarázza, hogy mit kell tennie. Tikk…takk…Tikk…takk…

Jack hívja a CTU-t, hogy változott a terv és kéne egy helikopter. Tóni már intézkedik is, de jön a fuckisztáni ügynök és kérdezősködik a vinyón talált cuccról, Toncsi elhajtja, mert utálja az arabokat, meg úgy egyáltalán. Air Force One. Az elnök saját gépével indul L.A.-be. Jön valami tábornok, és máris háborúzni akar. Ezeknek a katonáknak mindig ezen jár az eszük. Már van is vagy 200 féle tervük, hogy kéne kiirtani a fél arab világot. Az elnök belemegy, hogy aktiválják a terveket, de semmi mást nem tehetnek a beleegyezése nélkül. Fasza, nyakunkon a III. Világháború. Snitt. Jackék búcsúzkodnak, kis vállveregetés, stb. és Jack kiugrik. Berci, a hős, meg ott marad egyedül. Váltunk. Az elnök elhelyezkedik a páholyban, mert a gépéről már látni lehet majd a robbanást.

Újra Bercivel vagyunk. „Itt az ideje atomjaimra hullni” –gondolja, és lenyomja a gép orrát. Még utoljára beugrik neki a távoli szép jövő, ahol gombamód szaporodnak a Sugár Bertalan Általános Iskolák és úttörőőrsök, így boldogan áldozza fel magát a hazájáért! Azért vártam volna legalább egy amerikai lobogót a szélben, vagy valami, én a magam részéről beraktam Bercit háttérképnek. Jack is földet ér lassan, majd fedezéket keres és visszaszámol. Aztán jön a nagy bumm. Látja Kim is, Palmer is, Jack is, meg gondolom még pár millióan, csak ők nem játszanak a sorozatban. Szegény Masonnek meg reszeltek. Tikk…takk…Tikk…takk…

Címkék: 24
32 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorkapa 2008.01.07. 11:18:37

Még nem olvastam végig, de ez a visszaváltanám a tüzijátékom duma, egyből vigyorgásra és írásra késztetett... :))))

Llew 2008.01.07. 11:26:22

Sose sikerül gondolkodás nélkül átadnom magam a sorozatnak, de ebben a részben csak kapkodtam a fejem. Egyrész volt egy olyan érzésem, hogy ezeknél furán tellik az idő. Mintha Jack belassította volna az órát. Kiírják, hogy 10:2x perc, pár képpel később látszik, hogy 35 perc a robbanásig, erre 10:59-kor még éppen belefér a robbanás. Én úgy számoltam, hogy kb. 50-55 között kellett volna robbanni. Nem értek hozzá, de nem biztos, hogy egészséges, ha Jack 4 percel robbanás előtt ugrik ki, mert így kb. 14 km-re volt a robbanástól. Nem lehetett volna egy katonai helikoptert vagy esetleg egy Harriert (helyből fel-le szálló vadászgép) a reptérre kéretni, mert a Cesna a 210 km/h sebességével elég lassú volt. Csoda ,hogy elérte a sivatagot. Berci meg nem volt valami fasza pilóta, mert miután tisztázták, hogy csak egyenesen kell repülni, majd 30 fokban zuhanni, ő a végén látványosan vett egy kb. 90 fokos kanyart. Tudom, hogy kötekedés, de ezek nekem nagyon szúrták a szemem.
Ha az egyik érintett ország Fukisztán, akkor a másik kettő mi lehet?:)
Mindig dícsérem az írásodat Bruti, de a Star Wars-os képbuborék poén miatt külön respesct.
„ Nincs időm pályázatot kiírni rá”. :)

Llew 2008.01.07. 11:27:48

respect akart lenni, csak most is gyorsan akartam gépelni

Dorkapa 2008.01.07. 11:31:09

Van még hátra 9 óra a napból. Az atom meg felrobbant, oda a probléma, de ahogy sejtem majcsak generálnak újat hogy kitöltsék az évadot. Dzsekk csak nem egy haza megenni a somlóit és lefeküdni!?
Mongyuk meg kell akadályozni a világháborút valahogyan, pölödö...

LEN 2008.01.07. 12:27:19

"én a magam részéről beraktam Bercit háttérképnek"

De kész vagy ember!!!! :DDDD

EasyFriend 2008.01.07. 12:30:43

"Van ott somlói galuska is. Én már nem eszem meg." :-D ROTFL
Asszem Mason most már tényleg utoljára szerepelt a sorozatban. :-) Elég nagy írói bravúr lenne őt visszahozni.
Néha már azon kapom magam, a sorozat nézése közben előre kuncogok azon, mit fog erről írni Bruti...
Azt megfigyeltétek, hogy Jack elmondja Tóninak, hogy van egy széf a lakásában (ezek szerint most életében először tényleg veszélyben érezte az életét :-)), de a kombinációt már nem árulta el? :-) Vigyetek a szerszámokat, srácok, aztán jó mulatást! Vagy a CTU-nak van egy titkos adatbázisa a világ összes széfjének a kombinációjáról? Vagy kulcs a lábtörlő alatt?
Szerencse, hogy a 10-15 km-nyire robbanó atombomba nem nagyon kócolta össze Jack haját. Na jó, mondjuk lebukott egy bucka mögé, oké.
Aranyos volt, ahogy Mason próbált Jack lelkére beszélni, hogy ha ennek vége, hozza rendbe a kapcsolatát a lányával... Asszem, ha ezt megpróbálja, na az tényleg élete leghosszabb napja lesz :-). Elképzelek egy 24-szériát vidámparkozással, vattacukor-evéssel és szexuális felvilágosítással :-).
Én is gondolkodtam, mi jöhet még újabb konfliktusnak. Azért vannak itt lehetőségek.
- Szőke most már tényleg egy leszbikus sorozatgyilkos mellé ül be vissza LA-be.
- Jack megtalálja az 54-es körzetet a sivatagban és meg kell küzdenie a kiszabadult ufókkal.
- Fürtöske és az új csaj iszapbirkózást rendez a CTU-ban. Meg ott az a külföldi fószer, aki a vinyót segített megtalálni. És ne feledkezzünk el Warner papáról sem.
- Az elnök körül sem csendesült le minden, Roger és Sherry még mindig élnek (a fenébe, a picsa még szabadlábon is van!), és tartanak LA-be, hátha a második hullámban nekik is sikerül meghalni. Nem igazán értem, mitől van így besózva Palmer, de nem lesz ennek jó vége.

Gabba 2008.01.07. 12:30:56

Gondolom Jack addig nem megy haza megenni a somlóit, amíg kicsit le nem lazul Vegasban a Montecito Casinoban; oda hamarabb odaér, mint vissza LA-be.

EasyFriend 2008.01.07. 12:32:59

Szerintem a 3-féle hang a felvételeken csak egy ismert fuckisztáni hasbeszélő terrorista műve, remélem, az elemzés engem igazol majd.

Llew 2008.01.07. 12:56:59

Jack szerintem kezdő ügynök korában írhatta a búcsúzós levelet. Azóta nincs ami az életét fenyegetné. Most is csak önkéntes volt. Ma reggel meg úgy se ért rá fejlevágás mellett ilyesmire. Szerintem nem áll neki lazulni LV-ban (fél úton van LA és Lv között), mert ez neki egy félsiker, hisz az A-TOM-BOM-BA mégiscsak felrobbant. Ezek után hazafelé mérgében elintéz minden terroristát, stoppos gyilkost, zsebtolvajt és exelnöknét. Kim egyébként azért szálhatott ki a kocsiból, mert megtudta, hogy van otthon somlói a csaj meg pont az ellenkező irányba vitte volna.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.07. 20:41:02

Hát azért van itt még mire nézni az utolsó 9 órában! Mert ugye egy világháború van kibontakozóban, meg ilyenek, szóval lesz itt még lótás-futás, plusz még fel kell vezetni a 3. évadot, de nem spoilerezem. ;)

Pink Freud 2008.01.08. 00:00:25

Nagyon nehéz lehet úgy írni, hogy ne legyenek utalások a későbbiekre - miközben már láttad az egészet, ahogy írod. Kérlek Bruti, tartsd meg ezt a jószokásod, mert tök izgalmas így!

Dorkapa 2008.01.08. 09:42:33

Juteszembe: az évad elején Dzsekk levágja egy faszi fejét, hogy demonstrálja ez ellennek: veletek vagyok.
Nem emléxem rá, hogy ezt a problémát feloldották-e, vagy ő tényleg a NAGY ÜGY érdekében mindent megtehet, és következmény nélkül táskába gyömöszölheti vki fejét???
Persze mindenki ezt várja tőle, deazértmégis...

blökikutya 2008.01.08. 09:56:36

Ez nagyon jó! :)))
Nekem az tetszik, ahogy a skorpiók megbeszélik az atomvillanást. Vicces, hogy ilyen jutnak az eszedbe a 24-ről. :DD

Dorkapa!
Jack mindent megtehet az ügy érdekében! Ez nemzetbiztonsági kérdés! Ez pl. egy kémes filmben, meg se fordulna a fejekben.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.01.08. 12:31:56

Llew, ha már most 5 perc időeltolódáson fennakadsz, akkor mi lesz veled a 4. évadban? :D Na ott tele lesz ilyen problémákkal. (Remélem ez nem számít spoilernek :P)

Amúgy köszi Bruti, megint feldobtad egy délelőttömet.. :D

Kenda 2008.01.08. 13:35:28

„Itt az ideje atomjaimra hullni”
Jajj :-DDD
Bruti, állat vagy, a jó értelemben :)

Szerintem sem hasznos 4 perccel az atomvillanás előtt ejtőernyőzni, meg nem hiszem, h 5 perc alatt nem tudtak keríteni egy F-valahányast a nagy L.A-ben, ami aztán jó messzire repült volna...!

Bocs, de most írok ebben az évben először: BUÉK mindenkinek!

asztrov 2008.01.08. 13:51:50

hát nincs egy éve hogy láttam ezeket a részeket, de meg kell feszülnöm, hogy ráismerjek... amúgy vicces, már annak, aki elejétől követi a hogyvoltokat. funkcionálisan, aki csak azért klikel ide, hogy az elmulasztott részt kövesse (nincs videója/betárcsázós a nete/akármi), nem hiszem, hogy vágja mi van.

blökikutya 2008.01.08. 14:54:19

Szerintem meg felismerhető. Én is vagy két éve láttam, most csak bele-bele nézek, de vágom, hogy mi van. Mondjuk a tulajdonnév-másításokat meg kell szokni, mert Sugár Bercire, meg Fürtösre először én is kapkodtam a fejem. :)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.08. 15:53:44

asztrov. A történések, pedig ugyanazok, csak kicsit kiszínezem, vagy eltúloztam őket. Ugyanúgy leírni, nekem unalmas kicsit. :)

A neveket tudom kicsit nehéz követni, de, ha elolvastok egy Hősök, vagy Lost hogyvoltot, ott se kutyák.
Egyedül Jack Bauerhez nem mertem hozzányúlni. :F

Dorkapa 2008.01.08. 16:37:43

24fan lettem, és szerencsére adódott a lehetőség és már rég ledaráltam (szépen adagolva persze, hogy élvezetes maradjon) a 2. évadot.
Mostanság csak azért nézek bele vas. este az aktuális epizódba - azon túl, hogy többx is néézető (!), hogy készűjjek rá: vajh' hogy alakul majd a hogyvótban, mit szólnak majd hozzá a klubbtársak!?

Sajna a közvetlen környezetemben nincs kivel együtt rajongani, ezért a példátlanul naccerű sorozatért, így ide "járok", közétek, hogy együtt lelkesedjünk és szoríccsunk a mondernkori Lancelotért! :D

candyperfumegirl 2008.01.08. 17:28:30

Nekem ez volt az edidgi legsokkolóbb 24 epizód, de hogy a hogyvolton mekkorákat röhögtem, az már egy egészen más történet, köszönöm az élményt ismételten, Bruti! A Jack és Kim telefonbezsélgetése-kép volt most a kedvencem, na meg az utolsó... :-D

kezike · http://gertarauss.blog.hu/ 2008.01.09. 08:45:47

egy baj van ezzel a hogyvolttal, hogy sajna mar nem tudom rohoges nelkul nezni az ujabb reszeket, mer mindent hogyvoltos szemmel nezek, meg buborekok nonek a kepen:))

Gabba 2008.01.09. 10:49:33

He-he, Bruti saját képére formálja a sorozatot...

Consuela 2008.01.09. 11:53:50

Berci is kiugrott a gépből 1 perccel a robbanás előtt és bevakondozta magát
a sivatagi homokba. Az ismételten bekapott dózis kioltotta a már benne lévőt és most átruccan a Hírózba és
ő lesz a második robbanós ember.

gyz 2008.01.09. 13:43:02

a hogyvolt megint jó volt :-)

a filmben viszont amikor felrobbant az atombomba, az valahogy nagyon szar érzés volt, még ha csak film is.

Spoiler:

A harmadik évadban Dzsek a csomókban hulló hajával fog küszködni, szőke meg egy 31 lábujjú gyermeknek ad életet.

Bunko 2008.01.09. 15:49:09


Ezektől a képektől készen vagyok, na meg a hogyvolttól is. És én is úgy nézem mostanában a 24-et, hogy előre röhögök mi lesz itt. :)))

Bruti! Megint csak grat!

Gabba 2008.01.09. 16:23:35

gyz: akkor már kezd derengeni, hogy mi az a négyujjú lábszobor a Lostban...

Dorkapa 2008.01.09. 16:27:04

Ugyanmár: láttam a 3. évadot (pontosabban folyamatban van) és Dzsekken nem fog az atom, plutóniumos-uránmüzlit reggelizik olykor, viszont a polipgyerekre emléxem... :o)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.09. 18:55:17

Tegnap pont elkaptam a Coolon a 24 végét és ott sírdogált Jack magában. Rendesen nem emléxem, hogy mit pityergett ott, de nem baj, legalább jövőre, majd az újdonság erejével hat. :)
Persze csak, ha adja az m1, meg ha írunk róla.

Gabba 2008.01.10. 11:25:41

Bruti, túl sok a ha...
Muszáj adnia az M1-nek, és kész. És úgyis téged kér fel az egész hogyvolt olvasótábor, hogy írd meg.
Punctum.

Dorkapa 2008.01.10. 13:44:54

Gabba beszélt: UFF.
Ennyi.

Gabba 2008.01.10. 15:13:20

Bruti, mérvadó médiakritikusként érdeklődj az M1-nél, hogy mikor tervezik műsorra tűzni :-)
süti beállítások módosítása