Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 01x17 - Barátok, szerelmek, ellenségek

2008. január 04. 08:06 - kiricsiz

Ott emeljük föl a fonalat, ahol a múltkor leejtettük. Tehát Lackó kifut, Bordás meg bebiceg, miután elmorzsolt egy könnycseppet. Az őrs zárkájában mint egy kriplikommandó hevernek szerteszét a zsaruk. Johnnyt annyira megütötték, hogy azóta se bír felállni. Móricz meg Pircsi tulajdonképpen rendbejöttek. A főhadnagy megkérdezi Kendét, hogyan kapták el, Kende meg elmondja, most már úgyse számít szolgálati titoknak.

Bordás meg belép az őrsre, egyből kéri Maleket, hogy engedje el a túszokat. Malek meg persze felhívja Bordás figyelmét, hogy nem kívánságműsor.

Közben Pircsi annyira magához tért a pofonból, hogy már megint be van sózva, fejébe vette, hogy beszélni akar Malekkal, merthogy ő "ismeri" és valójában "rendes ember". Azt hittem egyébként, hogy annyi cseszegetés után Pircsiről ebben a részben tényleg kiderül, hogy tulajdonképpen egy szuperzsaru. Szóval, hogy a múltkori kirúgása csak ravasz dramaturgiai előkészítése volt annak, hogy mondjuk lelövi Malket. De nem. Pircsi az utolsó részben is ugyanolyan sükebóka, mint az elsőben.

Bordás közben továbbra is arról győzködi Maleket, hogy engedje el a túszokat. Ekkor Malek embere bevezeti Pircsit, hogy beszélni akar a főnök úrral. Malek valamiért nem lövi le, hanem beszélgetni kezd vele. De Pircsi se tud sok újat mondani neki, csak annyit, hogy engedjen el mindenkit. Pircsi meg felajánlja saját magát helyettük. És még azt is hozzáteszi: "maga jó ember".

Aztán Malek, mintha csak meghallgatta volna Pircsi könyörgését, kiengedi a túszokat hirtelen. Kivéve Móriczot. Persze nem hirtelen döntés ez, hanem a Nagy Terv része. Azt akarja, hogy szép lassan csak négy ember maradjon az őrsön, hogy a kommandósok minél biztosabban lőjék le Bordást. Kriszta, ahogy kiengedik, rögtön beszélni akar Koloniccsal. Elmeséli, hogy a gengszterek barikádokat építettek, és megmutogatja egy rajzon, hogy hol vannak a barikádok. Egyébként Kálmán bá is ott ül a parancsnoki kocsiban, ő segít eligazodni az őrs alaprajzán. Merthogy az őrsről készült alaprajz teljesen rossz, még a felújítás előtti.

Őrs, Malek szemben ül Bordással és Erikával, mint valami házasságkötő teremben. "Közös barátnőnk szerint szépen elkúrtad a házasságodat, az ország meg elkúrta a rendszerváltást" - mondja Malek, aki, mint az ősszes őrült gonosz, szónokol. Először az anyjáról szónokol, aztán a rákról, aztán a terrorizmusról. Az egész bolygó rákosodik. Bordás: "A terrorizmus csak egy probléma, mint ahogy maga is csak egy probléma."

Odakint megy a kupaktanács a parancsnoki kocsiban. A térkép tanulmányozása közben kiderül, hogy Malek úgy rendezte át az őrsöt a barikádokkal, hogy ha bejönnek a kommandósok, akkor egymás tűzvonalába kerüljenek. Újabb célzásokat hallunk arra, hogy Kolonicsot a KGB képezte ki...

Malek meg valahogy magára hagyta Bordást és Erikát, akik egyből elmélyült lelkizésbe fognak, meg az újrakezdésről társalognak, Erika magát hibáztatja az egész ügyért. Ez egyébként többszörösen nagy marhaság, habár lehet, hogy ez már a következő széria egyik szála lesz. De akkor is. Egyrészt az elmúlt 17 részből úgy ismertük meg Erikát, mint egy hisztis picsát, aki már teljesen elhidegült Bordástól. Nem hinném, hogy a trauma hatására most újra szerelembe esne. Másrészt ki a fene jönne újra össze egy olyan csajjal, aki a saját haverunkkal van éppen együtt? Az viszont jó poén, hogy a poloskákon keresztül mindezt végighallgatja szerencsétlen Mike. Jó érzés lehet neki, hogy a csajának, akit épp meg akar menteni, elég volt cirka öt perc, hogy újra össze akarjon jönni a volt férjével, akit eddig szívből gyűlölt.

Eljön a pillanat, hogy Móriczot kihozatja Malek a fogdából. Ruhát kell cserélniük, Móricznak Bordás pulcsiját kell fölvennie, Bordásnak meg Malek zakóját. A csaj száját már leragasztották, aztán Móriczét is. Bordásét még nem, ugyanis válaszolnia kell arra, hogy "ha mond három elfogadható érvet, akkor szabadon engedem a feleségét". Az őrnagy egyből mond is három érvet. Odakint közben a kommandósok készülődnek a betörésre. Malek nem nagyon engedi szabadon a csajt, helyette inkább szónokolni kezd arról, hogy Bordás katona, tehát rossz apa, hiszen nem a család a legfontosabb neki, hanem a csata. Bordást nem érdekli a szónoklat, inkább tovább könyörög.

Malek teljes csendet akar, hogy gondolkodhasson ezen a kérésen. A csendet nagyon egyszerűen oldja meg: leragasztja Bordás száját is. Aztán pillanatragasztóval odaheggeszt egy pisztolyt Bordás tenyeréhez, és bónuszként még kap az őrnagy egy lassító szurit is, nehogy pattogni kezdjen, amikor nem kéne.

A Nagy Terv következő lépése az, hogy Malek két embere feladja magát és kisétál. Persze biztosra mennek. Az oroszok majd kérik a kiadatásukat, hazai földön meg a maffia mindent elintéz majd, nemsokára szabadok lesznek. A két gengszter kimegy, a kommandósok szakszerűen leszerelik őket.

Malek nagymonológja következik. A leragasztott szájú hallgatóság meg figyelmesen hallgatja, kivéve Bordást, aki a nyugtatótól kókadozik. És persze Kolonicsék is a parancsnokiban. Malek a háborúról, meg az elmúlt 17 év érdekességeiről mesél. Ez "az elmúlt 17 év"-téma elég gyakran előjön, és még elő is fog jönni ebben a részben. (Mondjuk ezt a hadizsákmányos, kalasnyikovos sztorit nem értem, ha mindenki fizetett és mindenki megkapta a pénzét, meg az árut, akkor hol van itt a trükk?) Közben a kommandósok kibontják hátul a rácsot, Malek viszont berakja a diktafonba a kazettát: "tárgyalást" rendez. A lényeg az, hogy a szónoklatból Kolonicsék azt higgyék, hogy Móricz a fogdában ül még, és hogy Malek éppen most akarja kivégezni Erikát. A kommandósoknak meg azt kell majd hinniük, hogy Bordás az Malek, és hogy vele szemben ülő két alak Bordás és a felesége. Ezért Malek Bordás fejébe nyomja kalapját. Persze az hülyeség, hogy Bordás szája közben nagy fekete szigszalaggal le van ragasztva. Ezt egyből kiszúrnák a kommandósok, szerintem testszínű ragasztóval kellett volna. Szóval amikor Malek eljut odáig a tárgyalásban, hogy na, akkor most "kivégzi" Erikát, akkor Kolonics kiadja a parancsot a kommandósoknak a támadásra.

Innentől zavaros a dolog. De annyi azért világos, hogy a berontó kommandósok 1. nem néznek körül, nem fedezik magukat hátulról, csak berontanak, 2. azt azért észreveszik, hogy Bordás nem Malek. Az is biztos, hogy Malek akkor kezd lövöldözni, mikor látja, hogy a Nagy Tervnek annyi, és az is biztos, hogy jó ideig kaszálhat az AK-val, míg valaki az ötezer kommandós közül leszedi. És az is biztos, hogy Malek nem sebesíti meg sem Bordást, sem Móriczot, sem Erikát, pedig egy egész tárat kilő.

Nem világos viszont, hogy ki lövi le végül a Főgonoszt, ugyanis azt nem mutatják, hogy Bordás. Lehet, hogy a két lekaszált kommandós után benyomuló kommandós lőtte le Malekot, aki elkiáltja magát, hogy "lent tiszta".

Snitt. Odakint vagyunk, mindenki boldog és felszabadult, Móricz gratulál Bordásnak - milyen jóban lettek hirtelen. De kérdés, hogy mihez gratulált.

Kolonics hatalmas teremben áll, mint Darth Vader Palpatine császár előtt. Az altábornagy nyugdíjazza Kolonicsot, mert sokat hibázott.

Aztán Bordás meglátogatja Zsuzsát a sitten, vagy előzetesben, de nem bocsát meg neki az árulásért. Nem romantikázik sokat, otthagyja a csajt hamar.

Őrs. Móriczra vár mindenki, mert eligazítás lesz, de a főhadnagy a tükörben nézegeti magát.

Bordás meg Kolonics szobájában ücsörög, szemben a tábornokkal. Újból előjön a "ki mit csinált itt az elmúlt tizenhét évben"-téma, Dénes ravaszkásan somolyog. És Bordás Dénesnek sem bocsát meg.

Vágás, őrs. Móricz roppant vicces hangulatban van. A szokásos eligazítás, meg Johnny hülye kérdései után bejelenti az állománynak, hogy ma érkezik egy új kolléga. Erre persze Bordás jön be. Képzeletben tüzijátékot lövünk föl és konfettit szórunk az őrnagy fejére. Kezdődik újra az őrs élete. Jövő héttől. 

Címkék: tűzvonalban
56 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dupi 2008.01.04. 08:47:17

köszi a kitartó hogyvoltozást, remélem a season 2-t is lenyomod :) már ha érdemes lesz ;)

sztem válla szélén lövi bordást, attól az megbillen, és úgy tudja hastájon lőni malekot. kommandóstól nem egy golyót kapott volna sztem, bár hogy miért borul fel bordás székkel együtt, az nekem se tiszta.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.04. 08:58:50

Hol maradtak a képek?

Ide is benyomom, hátha az előző rész kommentjeibe már későn került be:

A következő évad indítása a port.hu szerint, kedvcsinálónak (ez még talán nem spoiler):

"A BRFK nyomozói tájékoztatják Bordást egy tervezett fedett akcióról. Bordás nemet mond, amikor megtudja, hogy ki a fedett akció irányítója."

Ezentúl ha valaki lemarad a vasárnapi részről, már nem csak az mtv.hu-hoz fordulhat segítségért, a rákövetkező kedden, este 11-kor lesz hivatalos ismétlés is... Én lehet, hogy arra fogok átszokni, mert ez a vasárnap este 8 nekem nem a legalkalmasabb tévézésre, és már unom, hogy mindig a neten nézem meg utólag.

2008.01.04. 09:16:32

Akkor elmondom, amit már a szélbe kiálltottam az előző rész hogyvoltja után, mert nem bírtam ki máig ;-)
Csalódtam a végében!
És, ez nem a Stohl balesete miatt átírt forgatókönyv okozta, mert, ugye az első rész első jelente és a lezárás elég közvetlenül mutatja, hogy ez volt az eredeti elképzelés is.
Persze, vasárnap óta már egy-két dolgot kisakkoztam, de én balga azt hittem, a sok, gondosan egymásra épített kis infó majd itt elnyeri az ő értelmét.á
Hát, nem.
És, kétségtelen tény, hogy végre egy sorozat, ami nem szájbarágva, sőt, azt is háromszor átcsócsálva adja a dolgokat az ember arcába, de azért ném több támpont időnként nem ártana. Mert, ha nincsenek a fórumos kollégák, akik felvették a részt. és kockáként visszanézték, akkor még ma is azt találgatom, vajon, ki lőtte le Malekot... (pedig, az mtv weboldaláról vagy ötször néztem meg az akciót.
De, azt még ma sem tudom, hogy meghalt-e Mike, ami, azért nem lenne hátrány. Mert, cliffhangerek kicsi a második évadra, engem viszont érdekelne ;-)
Összességében azért az EGÉSZ első évad tetszett: jó színészek, időnként jó forgatókönyv, humor, mindennapok vegyítve az izgalommal, ezért, inkább várom a másodikat, mint nem, de azért a finálé után kicsit félek is, hogy se Szomszédokba, se Kisvárosba ne fulladjunk majd, hanem legalább ez a szint megmaradjon.

Denisa Wry (törölt) 2008.01.04. 10:05:18

Los Alamuszi: mindent leírtál amit gondolok erről a sorozatról.
Hajrá 2. évad vagy mi a fene ez most.

Pol 2008.01.04. 10:25:58

Fedor:
Haszonos a dolog, főleg, ha az MTV webje nem mindig van topon:

comment.blog.hu/2008/01/01/az_ev_utolso_faszsaga#c1201765

báró Csekonics 2008.01.04. 11:03:30

Denisa Wry 2008.01.04. 10:05:18

Csatlakoznék: ha pl. egy 24-hez hasonlítom, akkor persze vastagon alulról karcolja a lécet, de magyar viszonylatban (anyagi és egyéb lehetőségek) igenis nagyon frankó kis cucc.

Sőt, szerintem ezen az egy 'évadon' belül is nagyon sokat fejlődött az egész gárda: a főcím / vége részek idegesítő csipogásait / zenéit is sikerült kicsit kigyomlálni.
Egyre jobbak lettek szerintem a párbeszédek meg a karakterek is.
(Aki látta / emlékszik a 24 első évadra, na ott pl. az első 2-3 epizód azért elég nyögvenyelős volt.)

Szóval, lesz ez még frankó kis világszínvonalú sorozat, csak tartsák meg a jó szokásukat és tanuljanak a hibákból / ne hagyják el a jó dolgokat.

A főcím például továbbra is király (csak a huzagolt lövedékig persze).
Spec. nekem Alter karaktere tetszett a legjobban - jól hozza a sokat látott ezért semmin sem majrézó / meglepődő titkosügynököt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.04. 11:20:57

Azért arra kiváncsi leszek, hogy ebbe az új fedett akcióba hogyan szuszakolják bele az örs személyzetét. Mondjuk arra az utolsó rész fényében van ötletem, hogy ki lesz az az irányító, aki miatt (gondolom csak elsőre) nemet Bucibauer. K-val kezdődik, és talán most végre megtudhatjuk, tényleg KGB-s volt -e anno, vagy sem, vagy esetleg csak "ott tanult, de nem szervezték be", mint a büdös nagy magyar valóság nemzetbiztonsági vezetője...

Ja, és akkor Móriczot mégse helyezték át?

dupi 2008.01.04. 12:15:28

móriczot kinyírhatták volna nyugodtan, akit elkaptak rendőr srácot volt egyáltalán neve? (a sorozatban :)

valami dorgelleneset olvastam a folytatásról, ahhoz azért nem kell nbh+fszb+izé

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.04. 12:17:48

Azért csak benne lesz a titkosszolgála is, vagy Altert kiírják a sorozatból?

Denisa Wry (törölt) 2008.01.04. 12:33:49

Tv-újságban elolvastam a 2. rész tartalmát (soha többet) és volt benne Alter, aki egyébként nekem is személyes kedvencem.

2008.01.04. 14:01:55

"Azért arra kiváncsi leszek, hogy ebbe az új fedett akcióba hogyan szuszakolják bele az örs személyzetét"
Szerintem, már az első évad fedett akciójába sem igazán szuszakolták bele őket, a vége kivételével, élték a maguk kis napi életkéjét, színes párbeszédekkel örvendeztettek meg minket, oszt, ennyi.
Simán lehet, hogy Bordást beavatják majd a nagy kábszer leleplezésbe, ő egy kicsit úgy kevergeti az embereit, ahogy az segíti az akciót, de, nem hinném, hogy bármelyikről kiderülne, hogy annál beljebb van a nagy titkolózásba.
Alter (és részlegesen Kálmánbá) storyját nem lehet (vagy, legalábbis, nem kéne) még1x elsütni ;-))))

Annak én örülök, hogy Móriczot nem murdelték meg, de, csak akkor, ha visszazökken a régi formájába, azaz, az meg néha nagyon túl volt játszva, de, mondjuk a kettő között pont feldobná a dolgokat ;-)
Valamint, több szerepet Cézárnak!!!! ;-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.04. 14:11:18

Cézár, ha valami fáj? :-)

akyyy 2008.01.04. 14:22:07

szerintem is hibákat javitani kéne. főcim jó, csak az előző rész tartalmából kcsit túl hosszúra sikeredett... kicsit rövidebbre kellene.

füredi (törölt) 2008.01.04. 15:43:01

Szerintem szar volt a vége.

Van ugyanis egy őrült, akinek van egy jó trükkje. Hogy jó legyen a vége, akkor ezt a trükköt legalább ilyen jól kell borítani. Itt viszont az a helyzet, hogy egyszerűen csak észrevették a trükköt.

Fogalmam sincs, ki lőtte le Malekot.

Nem lehet, hogy Mike ismerte fel a Bordást, és ő ott elesett a tűzharcban?

A másik bajom: végig azt mondták, hogy itt mindenki más, mint amit gondolunk. Aztán közben senki. Kálmán bá is az ami, csak öt percig volt ezrdes.
Én például azt hittem, hogy Móricz hős lesz a végén, vagy legalább jó fej.

A harmadik bajom: az elején azt írták, hogy nagyon pontos minden szakmailag. aztán lófaszt, jogilag például hatalmas, és egyébként kiküszöbölhető hibák voltak. A két elfogott manuszt pl. nem fogjuk kiadni a ruszkiknak, csak akkor, ha itt már leülték az életfogytot.

És nagyon nehezen hiszem, hogy egy ilyen túszejtést átélt társaságot egyben hagynak szolgálni tovább...

füredi (törölt) 2008.01.04. 15:44:57

Igen, és azt is hittem, hogy Cézár fogja megoldani a dolgot, hiszen az előző részben volt utalás arra, hogy Móricz Visszahozza őt!!!

dupi 2008.01.04. 16:08:22

fedor: "Cézár, ha valami fáj?" - hát az volt az egyetlen pillanat,a mikor majdnem abbahagytam az egészet. az valami szörnyen szar volt.

füredi: a kiadatás nem rendőrségi ügy. sztem a leszerelésre, bilincselésre, ilyenekre figyeltek. meg arra, hogy a drogdílereket fejbe lehet rúgni :)

ahogy ülepszik le a vége, egyre jobban szétesik. húdeőrültnagykonspirációnál miért 6-8 kommandós ment be/volt? nem is volt több, tehát nem a hely miatt. mike mellett tudom hogy kettő volt meg az orosz csaj, és két csapat volt.

otyó, móricz bá jó, a többiek mehettek volna a levesbe :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.04. 16:34:39

"az előző rész tartalmából kcsit túl hosszúra sikeredett... kicsit rövidebbre kellene."

Ez így van.

""Cézár, ha valami fáj?" - hát az volt az egyetlen pillanat,a mikor majdnem abbahagytam az egészet. az valami szörnyen szar volt."

Hát, tényleg rezgett a léc, hogy most krimi, vagy Mikroszkóp kabaré lesz belőle...

Renáta_ 2008.01.04. 16:52:29

Miii?? Malek Erikát akarta volna kivégezni? Nekem csak az rémlik, "hogy a bíróság meghozta első ítéletét...", de végig Bordás volt vádolva nem?? Vagy meg kell néznem harmadszor is ezt a részt?? :))

kiricsiz 2008.01.04. 17:14:06

dupi 2008.01.04. 08:47:17

én is köszi, hogy olvastátok. meg azt is, hogy ilyen jó itt a hangulat, jók a kommentek stb.

2008.01.04. 17:24:55

Szuper ötlet volt a hogyvolt, mint külön blog indítása ;-)
És, tényleg, amit olvasok, az összes öf jó, még, amit nem a "régi" comment.com-osok írnak, azok is.
Úgy, hogy mi köszönjük, mi csak élvezkedünk, szórakozunk ;-))))

2008.01.04. 17:28:17

Renáta, ki van zárva, hogy Erikát meg akarta ölni, Malek nem öl ártatlanokat, ezt még az akció előtt is elmondta Kolonics. És, tényleg Bordásra vonatkozott az ítélet.
Erika csak annyit kapott, amennyit szükséges volt ahhoz, hogy Bordás szenvedjen egy kicsit.
Bár, azt továbbra sem értem, hogy hogyan úszta meg Móricz és Erika egyetlen karcolás nélkül a dolgokat, mikor csak úgy repkedtek a töltények Malek géppisztolyából...
Na, mindegy.
Vagy, nem.
Mert, hogy csak még egy icipici odafigyelés, erőlködés kellett volna, hogy ne majdnem világszínvonal szülessen, hanem, tényleg...
És, ezért bosszantó ;-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.04. 18:19:26

Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk :-)

s3v3n 2008.01.04. 18:25:04

az elöző részek tartalmából direkt ilyen hosszú.. vazz.. fináléknál általában hosszabb.

az epizód feléig én teljesen a sorozat hatása alatt voltam, kemény izgalom volt, aztán jött az a gecibéna tűzharc.. komolyan mondom inkább lőtték volna le Bordást.

Nagyon bejött Malek karaktere, kár volt kinyírni. Meghát az a tűzharc... szóval ez a nagy terv? Elég béna volt.

Az utolsó jelenet pedig amolyan "magyaros" volt. Hirtelen Móricz jószívű lett, minden a helyére állt, hepi hepi joy joy. Remélem csak átmeneti.

Viszont a Kolonicsos zárójelent jó volt.


6.5/10 a részre, az évad 6/10 ami magyar sorozathoz képest ISZONYATjó.

kiricsiz 2008.01.04. 19:51:45

most megnéztem mégegyszer és tényleg lehet, hogy bordást akarja ELŐSZÖR kinyírni. ezt mondja malek a magnóról:

"Maga meg ne mocorogjon, Bordás! Nem mondom még egyszer! Aztán az is lehet, hogy így akar megszabadulni a feleségétől.
Közös barátnőnktől tudom, hogy rossz a házasságuk. Szívesen megkímélem a válóper kellemetlenségeitől. Így legalább nem lesz gond, hogy kinél maradjon a gyerek. Búcsúzzon el a feleségétől. Vessen rá még egy utolsó pillantást. A bíróság meghozta első ítéletét."

abból gondoltam, hogy először erikát akarja kinyírni, hogy asszongya, hogy "így akar megszabadulni a feleségétől", meg a válóper stb. s végül: a bíróság meghozta ELSŐ ítéletét.

szóval az első ítéletet. persze ez kétértelmű, mert vonatkozhat bordásra is. és akkor másodiknak nyirná ki erikát.

kiricsiz 2008.01.04. 19:53:45

ja igen. és:

"le fogom lőni a felségét, ha sokat mocorog."

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.01.04. 20:30:01

Senkit sem akart kinyirni (hiszen a magnó nem egy gyilkológép), kár ezen filozofálni.

"Valamint, több szerepet Cézárnak!!!! ;-) "
A következő sorozatban kiderül Cézárról, hogy kiképzett drogkeresőkutya!!! :-D

2008.01.04. 22:10:23

A magnón lévő "búcsúzzon el a feleségétől" szöveg a kommandós támadás kiprovokálására szolgált.
Hiszen, Malek ötlete az volt, hogy a kollégáival, sőt, átvitten tkp. Koloniccsal nyiratja ki Bordást.
Azaz, továbbra is fenntartom, hogy direkt módo nem akarta Erikát bántani, a szövege (ez is, meg a felderítetlen dolgokról szóló rész is) ügyesen elhelyezett csali volt.
Örülnék neki, ha a második részben kiderülne, hogy az olaj/gáz szőkítésről, meg a többi dologról elejtett megjegyzése még kavar majd nagyobb balhét, mint az, hogy Kolonics (persze, gyanusan nem törődöm módra) megkérdezte Bordást, hogy mondott-e neki Malek KOKRÉTUMOKAT a dolgokról...

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.01.04. 22:10:53

A "névtelen" rendőrt Zsolnainak hívták (Móricz kérdi Pircsitől, meghalt-e? 0:55-nél)

Más: a lehallgatót az irodában vették észre, az előtérben nem. Honnan tudta Malek, h. ott a magnót hallani fogják? Ha viszont tudott a lehallgatóról, miért mondta fennhangon, h. öltözzenek át? Azt miért nem hallották?

Tudom, szőrszálhasogatás, de mégis..

2008.01.04. 22:38:56

Nem szőrszálhasogatás, nekem is eszembe jutott, de aztán arra jutottam, hogy, mintha valami walkie-talkien beszéltek volna Koloniccsal (talán a túsztárgyaló vitte be, mert így szokás?), és erre számítva adta le a felvett beszélgetést. De, gondolom, poloska és az esetleges walkie-talkie nélkül is ""leadott" volna a megfigyelőknek, mondjuk mobilon... Hiszen, a poloska a parancsnokiban nem volt ELŐRE tudott, tehát, arra még ott sem számíthatott.

kiricsiz 2008.01.04. 22:40:26

persze, most a fiktív tárgyalásról beszélünk. idézőjelben értettem, hogy "ki akarta nyírni erikát".

2008.01.04. 22:49:38

Én az első ítélet, második ítélet dolgot úgy értettem, hogy az első Bordásé, a második meg majd Kolonicsé lesz.
Erika egy pillanatra sem jutott eszembe, egyszerűen annyit sujkolták, hogy MAlek soha nem öl kívülállót, hogy elhittem. Persze, azt is elhittem, hogy mindig saját mancsúlag áll bosszút, aztán, tessék ;-)
És, igazság szerint, azért is gondoltam Koloncsira, mint következő elítéltre, mert, Krisztának is olyan jelentőségteljesen kérdezett vissza, hogy tényleg Kolonics vezet az akciót, meg, a kettejük beszélgetése Internacionálét idéző beszélgetése is arra programozott, hogy igenis valamit tesz Koloniccsal.
És Kolonics nemtörődöm kérdése Bordáshoz még mindig abba az irányba visz engem, hogy a csehovi puska talán majd csak elsül már, és Malek papa elültetett magocskái még csírázni fognak ;-)

h492019 2008.01.05. 14:19:48

nekem az nem tetszett, hogy a két magát megadó orosz leszerelése tovább tartott a 30 percen át felfokozott túszhelyzet megoldásánál, amúgy megszerettem őket eléggé nálam 5.9/10 az eleje meg a vége nem volt jó... remélem a 2-ban is lesz szezonon átívelő sztori, meg főgonosz aki a 22-ben meghalál.

teljesen egyetértek füredivel, csak aláírni tudom: "Van ugyanis egy őrült, akinek van egy jó trükkje. Hogy jó legyen a vége, akkor ezt a trükköt legalább ilyen jól kell borítani. Itt viszont az a helyzet, hogy egyszerűen csak észrevették a trükköt." ámen

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.05. 17:12:17

malek majdnem elmondta, hogyan történt a Fenyő-gyilkosság. csak nem jutott eszébe a neve:))) meg az olajszőkítések ügye is... kicsit még monolgizálhatott volna, és sok titkot megtudhattunk volna a gengeszterváltásról:)))
kalasnyikovokról előadott sztorit, én sem értettem.
na mindegy, várom a következő évadot. már csak egyet kell aludni:)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.01.05. 18:33:01

Szerintem azzal a kalasnyikovval az volt a lényeg, hogy azért egy kicsit büdös lett volna egy az egyben a maffiától venni a fegyvert, így egy kicsit megcsavarták: kifizették, majd úgy tálalták a dolgot, minthogyha egy razzia során fogalták vona le...

madz 2008.01.06. 00:25:24

tök jó, hogy átfestették az őrsöt, nagyon nem bírtam a színét! :)
a végén a lövöldözés nagyon elkapkodott volt, jobb vágásokkal érthetőbb is lett volna meg izgibb is
és nyelvtannáci énem beszól kiricsiz-nek: azt, hogy higgyék, úgy kell írni, hogy higgyék, nem pedig úgy, hogy ×higyjék (bocs)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.06. 20:46:19

Király! Kivették az elejéről a Pirx effektet! :)
Úgy látszik, olvassák a kommenteket a készítők. :F

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.06. 20:49:25

igéretes kezdet. jó volt az évadnyitó.

"főnök, nincs tizenkettes fúró" :DDD

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.06. 20:50:09

bruti
pont ezt akartam még hozzátenni:))))

Erzo 2008.01.06. 22:15:53

Jó nyitás volt, nekem még az tetszett:
"- Mi az a Különleges Műveleti Csoport?
- Mi hárman..."

Illetve Alterral 4-en vannak ;).

hottentotta 2008.01.07. 11:09:11

Nem bírom kivárni az új posztot, ide írok :))

Nagyon zsír volt a tegnapi rész, és én azt külön üdvözlöm, hogy nem új évad indult, hanem a régi folytatása ( gondoljunk csak a 18/38-es epizódszámra... )

Az új örs tényleg fasza. Erre a beépülésre kíváncsi vagyok :)

Kriszta hisztijét viszont nem vágtam, kicsit túljátszott volt...

Renáta_ 2008.01.07. 15:51:56

Kriszta hisztije -nőként- részben érthető volt. Nyilván csalódott, hogy az istennek nem jut be a kommandóhoz (bár nem vágom, mit vár, ha annyi kreativitása sincs, hogy hogy hagyja ott a megbilincselt pasast...), és ez súlyosbítva egy olyan öccsel, aki meg nála lakik és baromira nem csinál semmit. Én megértem :)

Azt legalábbis, hogy egyszer hazamegy melóból csapkodva, de hogy fel is akarjon mondani, azt nem.

kiricsiz 2008.01.07. 16:53:23

ja, de ha jól értettem, akkor azért nem vették föl most, mert nem is jelentkezett :))

ez a narkós öccs egy érdekes vonal lesz. remélem, nem viszik el olcsó közhelyek irányába.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.07. 19:43:58

ezzel az öccsel, az a bajom, hogy ilyen ellenszenves, negatív karaketereket, nem szabadna ilyen szar színészekkel játszatni, mert így csak baromi idegesítő lesz a figura. az fej, ahogy üvöltött az ágyból...finoman szólva is túl volt játszva. márpedig ennek a sorozatnak a színészi játék az erőssége!
a fúrós ember, viszont nagyon ott volt:))

Nikolka 2008.01.07. 20:37:24

Sziasztok!

Szerintetek Mike meghalt?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.01.07. 21:16:48

Májk mesélt Kolonicsnak Petár és Bordás barátságáról, ha jól értettem. Viszont mikor szóbakerült, mindenki nagyon lógatta az orrát...

Nikolka 2008.01.08. 19:13:11

Hát ez az, a hangsúlyból és a hatásszünetből arra következtettem, hogy meghalt :(((
Szerintem még korábban beszélhetett a hármas barátságról, mert a kábszerügyben már egy ideje nyomoznak....
De sehogyse áll össze a kép.

kiricsiz 2008.01.08. 19:35:59

én valami olyasmit értettem, hogy "mike szerint" ez és ez.

ezt érthetjük jelen időnek is.
de simán lehet, hogy múlt idő, meg az is lehet, h rosszul értettem :) még nem néztem vissza.

az viszont gyanús, hogy mike halálát csak ennyivel elintéznék. nehogymá lekaszálja kalasnyikovval malek, mint az állat, és egy kukkot nem szólnak róla a következő epizódban.

na, majd kiderül, remélem nem halt meg.

madz 2008.01.08. 21:52:35

kiricsiz, te ne ide írogass, hanem csináld az új posztot :)

hottentotta 2008.01.09. 12:41:30

Na.

Mike szerintem sem halt meg, ha igen, annak szerintem jóval drámaibb befejezést csináltak volna ( pl. Erika lassított felvételen zokogva borul a mellkasára, míg Bordás szigorú-komoly-megrendült-sírást visszatartó fejjel álldogál valahol mellette :) ).

Kriszta öccse tényleg gáz, ha ilyen testvérem lenne, jól belevernék egyet a fejébe, utána meg kidobnám az utcára, dacolva a szülői haraggal :) ami a színészi teljesítményeket illeti, Malek szőke csaját leszámítva nem volt különösebb gond :)

Illetve lenne egy dolog, ami nem hiszem, hogy csak nekem szúrt szemet. Szóval Pircsi ( alias Habermann Lívia (?) ), nem rokona teljesen véletlenül a producernek ( Habermann Jenő ) ??? Hm????? Erre válaszoljon valaki :)

hottentotta 2008.01.09. 12:44:42

Ójajj, bocsánat a dupláért. Megválaszoltam saját magamnak a dolgokat :) Megosztom veletek is, hátha valaki még nem tudja, vagy nem biztos a dolgában.

Livia Habermann
Date of Birth:10 January 1982 more
Trivia:Daughter of producer Jenõ Hábermann.

Forrás imdb.com/name/nm1327058/

Bocs mégegyszer a dupláért, de egyrészt nem tudom szerkeszteni a hozzászólásom, másrészt előbb járt a kezem, mint az eszem :)

dupi 2008.01.09. 14:49:10

öccs: családi vonás lehet, engem általában a nővére is idegesít :)

sztem se írták ki májkot.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.10. 13:09:53

Mike-ot nem nyírták ki, az új rézben szóba került egy től kapott friss infó. Viszont ha már: Mikor lesz a folytatásról hogyvolt? HAHÓ!

dupi 2008.01.10. 16:41:22

az utsó jópár darab pénteki, szóval sztem már csak egyet kell aludni. bővült a péntek: már nem csak subba iwiw, hanem tűzvonalban hogyvolt is :)

kiricsiz 2008.01.10. 17:40:34

igen!!! péntekenként van a tűzvonalban hogyvót.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.11. 08:53:57

Azért jobb lenne, ha előbb lenne. Oké, azt nem várhatom el, hogy már hétfőn reggel itt legyen, hisz ebből nem lehet DVD-ről előre dolgozni, mint az amerikai sorozatoknál, de mondjuk szerdán, a keddi ismétlés után. Ez a péntek nagyon későn van...
süti beállítások módosítása