Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x14 - Pandora

2008. január 04. 10:00 - sixx

A múltkor kiderült, hogy a két vén gazember rosszban sántikál, Vaughn lenyúlt valami miskulanciát és pofán vágta Sydet (játszásiból), KémFater meg annyi sugarat nyelt, hogy elmehetne Csernobilba portásnak (na jó, ez tuskóság volt). Rögvest az eksün közepibe csöppenünk, egy alagútban rohannak emberek mindenfelé, kiabálnak és lövöldöznek is hozzá, hogy meglegyen a bazári fíling. Dix is itt van, lövöldözik derekasan, de csak addig, míg egy nálánál is sokkal jobban célzó ember mellbe nem lövi háromszor, és amikor leveszi a maszkot kiderül, hogy Vaughn, akurvaéletbe.


Persze, hogy két nappal korábban kezdjük a sztorit, nem mintha nem tudnánk, hogy a mellbelőtt Dix csak félrevezetés, biztos mellény van rajta, de lássuk hogyan jutottak Vaughn nyomára. Sydet vegzálja Arvinbácsi, oszt beszéltél-e mostanában azzal a pernahajder Vaughnnal? Vagy csak egy sms volt, amiről tudunk, mert kifizettük a 340 forintot a részletes számláért, he? Syd kicsit elsápad, de visszavág, Vaughn csak elnézést kért a pofonért, ennyi, nem kell vájkálni a magánéletemben, és máris villog a szeme, még a végén pofánvágja a főnökét.

Vaughn közben kávézik Párizsban, de nem ízlik neki (nem csoda) és már menne is, nem jön ez az Omár. De jön, és  arrogáns, mint a Drótban, ott is nagyon kedveljük emiatt.  Mire megtudnánk, hogy mi van Bill Vaughnnal, visszaugrunk LA-be, ahol Syd takarításba menekül a gondok elől, a kék gumikesztyű még soha nem volt ilyen szexis, mint ebben a jelenetben. Megjön KicsiSyd is, de rögvest ki is megy telefonozni, na ki hívja? Kátya, a nagynéni, a KémSógornő, akit KémFater azért megcsinált korábban. Sitten van, és csak KicsiSyd látogatja, hát ezt meg így hogy?


Vissza Párizsba, Omár forradása külön életet él az arcán, egyszer tényleg utánanézek, hol szerezte. A főnökével beszél telefonon, aki meg Vaughnnal akar csevegni, maga, Mr. Vaughn egy gyökér, nem erről volt szó, hol van a miskulancia, amit lenyúlt??? Anyádba', ott, elegem van ebből a szopatásból, kiszállok, mondja Vaughn, mire a hang azzal jön vissza, hogy 1. lesz még egy küldetése, 2. az asztal alatt van valami, aminek örülni fog. Honnan tudták, melyik asztalnál fog ülni? Vagy ilyen boríték van minden asztal alatt? Eh, mindegy. A borítékban fotók, rajta a fater, hát ez meg él. Vagy csak egy jó hasonmás, ki tudja. Vaughn összeszorítja az ajkát, ezel jelezve, hogy nem szívesen ugyan, de elfogadja a feladatot.


Sitt, KicsiSyd KémSógórnőnél, közben a C-sztoriban Marshall meg akarja menteni KémFater életét, ezért ujjlenyomatokat nyúl tőle, hogy bevizsgáltathassa. A sitten Kátya csokit kap KicsiSydtől, abban van a reszelő? Nem, arra allergiás Kátya, aki mindenképpen Syddel akar találkozni, és ezért képes saját magát halálos veszélybe sorolni, death by chocolate. Ekkora baromságot. Párizs, Omár és Vaughn vitáznak egy kicsit, de a végén csak beadja a derekát szomorú szemű hősünk, mert meg akarja találni a fatert. A feladat az lesz, hogy a reaktorból lenyúlt izéhez ellopják a használati utasítást, mert az ilyan nagyon gonosz szarságokhoz olyat is írnak.


A tervhez tartoznak gonoszemberek is, köztük egy random jónővel, aki nagyon méregeti Vaughnt, kicsim, Syd úgy meg fog verni, hogy csak pépeset fogyaszthatsz majd három évig. Az eksön annyira csak nem egyszerű, mert el kell lopni valamit egy péncélkocsiból, DE ehhez kell egy hideg lézer vagy miafasz, amit meg Bordeaux-ból kell lenyúlni, hoppácsak. Otthon KémFater összekap egy kicsit Arvinbácsival, mert kölcsönadta Dixont egy európai akcióhoz, hehe, azt a kocsit őrzi majd, amit Vaughn kis csapata akar kirabolni. Arvinbátyámnak nem tetszik, hogy KémFater így tologatja az alkalmazottakat, én vagyok a főnök bazmeg! Ja, de ez Rambaldi-téma, ahhoz te meg nem nyúlhatsz, vigyorog KémFater, és balra el.


Syd és Nágyja Kátyáról beszélgetnek, meg a Derevkó-vérről, ez is hazudik, az anyánk is hazudott, csalnak, lopnak, rabolnak ezek mind, szégyellem, hogy ilyen anyám van, mondja Syd szemöldöke, de Nágyja nem hisz neki, ennyire nem szar a helyzet, biztos mondott neked mesét esténként. Nem mondott, sőt, ki akart nyíratni, ilyen egy rohadék az anyánk, bizony. Ettől még Syd elmegy Kátyához a kórházba, ahol a csokis húzása örvén vitték.


Bordeaux, Vaughn és a jócsaj balesetet mímelve bejutnak a Nagyon Titkos Lézert Őrző Közkórházba, majd levernek két dokit, és immáron a környezetbe beleolvadva keresik a cuccot. Megvan, egy Nagyon Titkos Pincében, ahol a csaj csak éppen azt nem mondja Vaughnnak, hogy gyere és szeress hosszan a lézer dobozán, de hiába, ez a faszi egyenes és kemény, nem lehet csak úgy befűzni. A lézert sikerül leszerelni, mire jön egy őr, DE addigra Vaughn már csuklóig van a kurvában (szevasz, Laci), álcából, és emiatt nagyon megveri az őrt. Mert egy csók is megcsalás. A csaj a bázison sem adja fel a dolgot, ezért Vaughn megint visszautasítja, unlak már bazmeg, mondja.


Börtönkórház, Syd idegesen közli Kátyával, hogy szakadjon le KicsiSydről, mertkülönben. És egyébként is, hogy is volt azzal a pisztollyal, amit rám fogtál nénikém? Hehe, ez jó volt. Erre KémSógornő/Nagynéni benyögi, hogy sem én, sem  az anyád nem akart téged kinyírni sőt, KémMuter halála előtt velem akart kommunikálni, hogy elmondja ki állt a dolog mögött. És Sydnek most ezt az üzenetet kell megszereznie, bárcsak tudnám, honnan. Marshallnak szar napja van, eleve úgy fél Arvinbácsitól, mint a tűztől, most még le is cseszik amiatt, hogy valami vizsgálatot rendelt el (KémFater ujjlenyomata), ráadásul az alany valamiféle genetikai mutációtól szenved, amitől Marshallt kiveri a víz.


Omár a világ másik felén lelkesen magyarázza a sameszeinek, hogy a használati utasítást a középkorban írta egy fószer, és ez milyen fasza. Vaughn arcán nem látszik, hogy rájött: Rambaldi írta a dokumentumot, de az igen, hogy tudja, ez egy CIA-konvoj, ajvé, lebukás lesz. Ezen annyira felbassza az agyát, hogy vitatkozik egy kicsit Omárral, de Omár egy kőkemény csávó, és elhajtja, jössz velünk, kispofám, ugyanolyan vagy, mint a hülye apád, az a családot árulta el, te meg a CIA-t. Vaughn ideges lesz, és felhívja Sydet, aki éppen egy zenedobozért ment, abban van az üzenet, amire KémSógórnő vágyik annyira. Vaughn nem szól egy szót sem a telefonban, ami idegesítő, legalábbis engem a halálba lehet ezzel kergetni.


Vaughn belenyudogni látszik a megváltoztathatatlanba, megyek oszt legyakom a haverjaimat, de úgy, ahogy nekem tetszik. Tudják, hogy a dokumentum egy széfben lesz, sőt, azt is, milyen széfben, így a terv naccerű: a jócsaj lézerez, Vaugh kiiktatja a széf másodlagos mittudoménmijét, és kész, ennyi. Közben látjuk, ahogy Dix fontoskodik a nagyon titkos páncélautóban. Vaughn utasítja a geciembereket, hogy ne lőjenek, mert a CIA-ügynökök cak akkor tüzelnek, ha lőnek rájuk. Na, persze, az első jelenetből már tudjuk ez mennyire jött össze.


Syd otthon szórakozik a zenedobozzal, ami a mellére vetít számokat, de csak addig, míg meg nem jön KicsiSyd, mert őt ebből ki akarja hagyni, és lezárja a tetejét a doboznak. KicsiSyd megy vacsizni, Syd meg vissza az APO-ba, ahol meg akarja fejteni a számokat, hát sikerül: egy bankszámla lesz, A. Sloane név alatt, nem ismerős? Szóval a vén gazember akarta kinyíratni Sydet? Tudtam, hogy nem stimmel vele valami. Darmstadtban Vaughnék bejutnak a páncélkocsiba és gonoszemberkednek egy sort, ami azért nem annyira érdekes, mert már tudjuk mi lesz az epizód utolsó jelenete, így ugorgyunk is. Dix ugye lelő valakit (a jócsajt), erre Vaughn reflexből mellbelövi, egyenesen háromszor. És leveszi a maszkot, ugyan miért is? Mindegy, Dix szeme mintha csukva lenne, és elég nehezen lélegzik. Vaughnban valami elszakad, visszamegy a főhadiszállásra, előveszi Omárt, és addig üti, míg be nem vallja, hogy az egész apadolog csak szopatás volt,  KémMuter kinyírta Bill Vaughnt, csókolom, ennyi volt, azért kellettél, hogy elrabold a kéziratot, ja és a főnököm Sloane. AZTAKURVA.


Syd otthon elmondja KémNagynéninek, hogy mi az ábra, de a lelkére köti, hogy KicsiSyd soha nem tudhatja meg, mekkora geci a faterja. Egy kicsit pityeregnek amiatt, hogy ha időben eljut az üzenet a címzetthez, akkor KémMuter még életben lenne, hát igen. Marshall KémFatert szembesíti azzal a ténnyel, hogy hamarosam három keze és két feje nő a mutációk következtében, orvoshoz kéne menni, miszterbrisztó. Na húzzál innen a vérbe, te monitorfejű geek, de ez most nem jön be, mert Marshall kiakad, és kiabál (!!!), ráadásul mindezt Arvinbácsi is végighallgatja.


Vaughn hazatér, a faterom halott Syd, ez a geci Arvin ültetett fel engem. Ez mind semmi, mondja Syd, engem is szopat, ő akart kinyíratni! A beszélgetés alanya éppen az irodájában üldögél, és KémFaterral nyugtázzák, hogy megvan a tekercs, a kézirat és Dixon is túlélte a kalandot. Erre az utolsó jelenetben Santiagóban vagyunk, ahol egy kéz letesz egy telefont, majd átmegy egy másik szobába, és közli Mr. Sloane-nal, hogy a használati utasítás nincs meg, és Omár is visszament Baltimore-ba, Avon Barksdale embereit vegzálni, szar nap ez. A székben ülő faszi NEM Sloane, de valóban hasonlít rá, a kurva mindenit. Két Sloane? Alig várom a következő részt.

Címkék: alias
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sitrep 2008.01.04. 10:27:33

na, ez már jó rész volt, igy tovább!

sixx, rákerestem neked:
Michael K. Williams (Omar Little) -
He received the scar in a barroom brawl on his birthday and credits it with helping to launch his acting career.

persze hisziapiszi, lehet csak egyszer véletlenül a henteskéssel akart fésülködni, nadehát az hogy hangozna a 'hoodban? :>

sélli 2008.01.04. 12:13:03

Ámulatba-kábulatba ejtő k.nagy cliffhanger, ezt már szeressük! Ültem vagy két percig a képernyő előtt, hogy most akkor ez a Sloan, nem az a Sloan, hogyisvanez? :))
Omar kezéből határozottan hiányzott a bazinagy shotgun, már hozzászoktam a Drótban!

candyperfumegirl 2008.01.04. 14:46:40

Annyira röhögtem azon, hogy most már egyenesen két Sloane van, mert egy már nem is elég az Aliasba...ez milyen húzás már? :D

sélli 2008.01.04. 14:58:00

Azért a radioktív fater szál sem gyenge... :))
Olyan lesz mint robbanó Ted vagy mi???!

Gabba 2008.01.04. 14:58:31

Én is csak pislogtam: ezek a Sloane-ok most akkor tesók vagy az egyik hamisítvány?
Kezdenek felpörögni az események, még arra kíváncsi vagyok, hogy fog kinézni Kémfater három fejjel.

Sitrep 2008.01.04. 15:04:59

elvileg simán lehetne egy akárki aki csak eljátssza hogy ő Sloane, de ahogy az Aliast ismerem, biztos valami elveszett tesó/iker vagy neadjisten klón (az jó lenne, lehetne akkor Szlón-klón!)

Gabba 2008.01.04. 16:12:48

És ha WC-re megy, akkor Szlón-klón a klón!

úrilány 2008.01.04. 23:03:47

köszönet az eheti buborékokért :P
süti beállítások módosítása