Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x13 - Nightingale

2007. december 30. 21:48 - sixx

A fülemüle avagy csalogány szócska, amit Sonia Braga elsuttogott oly gyanúsan Vaughn fülébe a főszereplője ennek az epizódnak, legalábbis a címből erre gondolunk, de az is lehet, hogy szimplán csak egy ornitológus fog 43 percen keresztül természetfilmeket vetíteni. Nem fog, Washingtonnal nyitunk, ahol Vaughn a CIA épületében kószál, a fater emlékére emelt csillagot nézegetve. Álmodunk, még jó, az ember egy ilyen helyen nem áll neki két kézzel kikaparni a már említett csillagot, pedig Vaughn pont itt keresi a csalogányt/fülemülét/kitudjamit. A rémálomnak ott van vége, hogy a csillag lakója megunja a kapirgálást, és kinyúl, hogy megrázza Vaughnt, mint Krisztus a vargát. Vaughn csuromvizesen ébred Syd mellett, minden a legnagyobb rendben.

Szibéria, isten háta mögötti atomreaktor, az Alias-írók másik kedvelt helyszíne, ha titokzatos kísérletek folytatásáról van szó. Egy faszit beinjekcióznak valamivel, otthagyják egy teremben, amit jól rázárnak, aztán beindítják a reaktort, és két nagyon gyanús alak kezdi figyelni a csávót, hogy akkor most mit is fog csinálni. Az előttük levő pulton gombok, meg egy monitor, rajta felirat oroszul: csalogány/fülemüle, hoppácsak. A piros gomb megnyomása után az ekkorra már az életéért könyörgő csávó arca elkezd kajakra lerohadni, egy jobb B-kategóriás horrorra emlékeztet a dolog, kicsit nevettünk is. A tesztalany kibírja röhögés nélkül, viszont nagyon kiabál. A végén az orosz tesztfőnök megunja a dolgot, és egy zöld gombbal leállítja a kísérletet, emberünk odabent teljesen halott (vagy csak úgy tűnik), lehet ez volt a cél. Na, ezt tudja a csalogány/fülemüle, amibe a másik gyanús alak pénzt fektetett, fene az ízlését.

Tovább
Címkék: alias
komment

Alias 4x12 - The Orphan

2007. december 29. 10:30 - sixx

Túl sok meglepetést nem tartogat a cím, az első jelenet meg erre rá is tesz egy lapáttal: 1992-ben vagyunk Buenos Airesben, egy meglehetősen depis árvaházban (jó, ebben a műfajban nehéz vidámnak lenni), ott, ahol egy ember éppen gyereket rabolna, de nem tud, mert egy másik kiscsaj (KicsiSyd) közbelép, és megakadályozza a geciséget, ilyen rendes gyerek volt ez a Nágyja, bizony. Az árvaház vezetőjét az a Sonia Braga adja, akit a Zöldfülü című Eastwood-filmben annyira rühelltünk, mert nagyon gecinő volt. Most is gyanús, mert ahelyett, hogy rendőrt hívna a gyerekrablóra, behívja az irodájába, és leginkább az zavaja, hogy KicsiSyd elrohant/menekült.


Ugruk vissza a jelenbe, Nágyja fut a semmiben, és láthatóan nem van jól, ezt hazaérve Syd is észreveszi, de mire kiderülhetne, hogy mi a baj, Vaughn telefonoz, gyere, találkozzunk, fontos. Az hát, a fater naplóját nézegeti párás szemmel, ezt tényleg ő írta? A halála után? Aztakurva, az élőhalottak írni is tudnak? A lehetőségek végtelenek, de Vaughn azt is feltételezi, hogy valakik azt akarják, hogy ő azt higgye, a fater nem is halott. A naplóban vannak mindenféle titkos akciók, azokat kell összvetni a CIA adatbázissal, hátha.

Tovább
Címkék: alias
komment

Tűzvonalban 01x16 - Szemtől szembe

2007. december 28. 23:02 - kiricsiz

Ellentmondásos epizódot láttunk, több sebből vérző, néhol kifejezetten röhejes forgatókönyvvel, idegesítő bakikkal, súlyos önellentmondásokkal, és én mégis azt mondom, hogy az egyik legdurvább, legizgalmasabb, tulajdonképpen az egyik legjobban sikerült epizódja volt a sorozatnak. És ez nem kis részben köszönhető a színészeknek is. Például a Maleket alakító Balikó kapott ugye egy közhelyes szerepet, a geci főgonoszt, éppenhogy nem macskát simogat, mint a James Bond filmekben szokás. Ennek dacára ennyire sötét lelkű, rohadék, mocsodék és jól eljátszott főgonoszt keveset láttam. Maleken nem röhög az ember, mint általában az idétlenül megformált sátáni figurákon, hanem szívből gyűlöli. És tegyük hozzá, a forgatókönyv sokszor teljes mértékben a színészek ellen dolgozik. Nehogymár elhiggyem, hogy Malek a két emberével bármit megcsinálhat. Akkor ezzel az erővel nem tíz évente lenne móri mészárlás, hanem hetente. Bocs. Ennyit bevezetőként.

Hodály. Erika lefekteti a gyereket. Kriszta és Béka őrködés címén évődnek egymással. És ezzel bele is csöppentünk ennek a résznek a legdurvább baromságába: a totál amatőr módon viselkedő "testőrök" bénázásaiba.

Malekék támadásra készülnek. Megbeszélést tart az embereivel. A kórház megtámadása ugrik, mert túl sokan vigyázzák, úgyhogy a terv az, hogy elrabolják Erikáékat, így Bordás kénytelen lesz értük jönni. Most mondjuk a hülyeségeket, vagy később? Na csepegtessük. Ugye, az mekkora baromság már, hogy Kolonics mindössze két emberrel őrizteti Bordás családját, ami ugye a legfőbb lehetséges célpontja Maleknak. Jó, jó, Kolonics azt hiszi, hogy semmilyen módon nem derülhet ki a rejtekhely, de hát valószínűnek tartom, hogy az ilyen akciókban nem úgy döntenek, hogy mit hisznek, és mit nem.

Tovább
Címkék: tűzvonalban
komment

24 2x13 - 20:00-21:00

2007. december 24. 07:32 - Bruti

Este 8 óra. A Tévékettőn javában megy a Jóban Rosszban, de Jacket ez kurvára nem érdekli, mert feléjük nem is lehet fogni ezt a magyar csodát, meg amúgy se hinném, hogy érdekli, hogy Hujber Feri mi a faszt csinál a Csillagvirág Klinikán. Van neki ott elég baja. Most éppen a reptér felé tartanak és közben Toncsival telózik. Kisjányáról megy a duma. Mivel Kim bevetette magát a rengetegbe, így nekik kell megtalálni a nyomorultat. Váltunk Szőkére, de csak egy pillanatra látjuk, ahogy Darth Vadőrrel sétál az erdőben a kis kunyhója felé. Ugrunk Palmerhez. Gondolta, benéz Zombihoz, hogy mégis mi a pálya. Az öreg szemhéja gyakorlatilag a füléig csúszott Simons ügynök áldásos tevékenységének hatására. Kis noszogatásra beszélni kezd. Hetek óta tudtak a bombáról, ők engedték be az USA-ba. Palmer védelmi politikáját próbálták kicsit drasztikusabbra faragni, de ehhez nem biztos, hogy atomot kell robbantani az országban. Vissza Szőkéhez. Darth Vadőr éppen bezavarja zuhanyozni a csajt, mert kicsit megbüdösödött az erdőben.

CTU. Berci hívja Jacket. Van itt egy kis gond. A Kirgyókommandó is a bombára utazik, de nem lehet velük kapcsolatba lépni, szóval nincs tárgyalás. Meg amúgy is, Jack már kinyírta a csapat egyik felét még a gépnél, úgyhogy nem hinném, hogy szóba állnának vele.

Tovább
Címkék: 24
komment
süti beállítások módosítása