Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x12 - The Orphan

2007. december 29. 10:30 - sixx

Túl sok meglepetést nem tartogat a cím, az első jelenet meg erre rá is tesz egy lapáttal: 1992-ben vagyunk Buenos Airesben, egy meglehetősen depis árvaházban (jó, ebben a műfajban nehéz vidámnak lenni), ott, ahol egy ember éppen gyereket rabolna, de nem tud, mert egy másik kiscsaj (KicsiSyd) közbelép, és megakadályozza a geciséget, ilyen rendes gyerek volt ez a Nágyja, bizony. Az árvaház vezetőjét az a Sonia Braga adja, akit a Zöldfülü című Eastwood-filmben annyira rühelltünk, mert nagyon gecinő volt. Most is gyanús, mert ahelyett, hogy rendőrt hívna a gyerekrablóra, behívja az irodájába, és leginkább az zavaja, hogy KicsiSyd elrohant/menekült.


Ugruk vissza a jelenbe, Nágyja fut a semmiben, és láthatóan nem van jól, ezt hazaérve Syd is észreveszi, de mire kiderülhetne, hogy mi a baj, Vaughn telefonoz, gyere, találkozzunk, fontos. Az hát, a fater naplóját nézegeti párás szemmel, ezt tényleg ő írta? A halála után? Aztakurva, az élőhalottak írni is tudnak? A lehetőségek végtelenek, de Vaughn azt is feltételezi, hogy valakik azt akarják, hogy ő azt higgye, a fater nem is halott. A naplóban vannak mindenféle titkos akciók, azokat kell összvetni a CIA adatbázissal, hátha.

Az eheti küldetés tárgya egy nagyító, ami csak elsőre ilyen röhejes, mert a lézerfényt tízezerszeresre erősíti, vagy mi, és az nagyon rossz, Marshall teljesen beleizzad a lehetőségbe, egy CD-lejátszóval ki lehet lőni egy repülőt innentől kezdve, tehát gyerek kezébe ne adjuk. Újabb rosszemberek a színen, a Dzsakarta-frakció, nekik kell a nagyító, aminek az ellopásához egy argentin macsót alkalmaznak, még jó, így tudunk majd visszakanyarodni az első jelenethez. Hoppácsak, KicsiSyd emlékei között szerepel ez a macsóember, akit Cesarnak hívnak, és régebben nem tudta az illemet, mert két pofára zabálta a csipszet, valamint egyszerű utcai rablásból tartotta el magát és Nágyját, aki bűntársa volt, de csak vizipisztollyal riogatta a Buenos Aires-i kávézótulajokat. Nohát.


A jelenbe visszarévedve kiderül, hogy Avinbácsi pont KicsiSydet bízta meg Cesar aktájának feltúrásával, emberünk szabadúszó, és nagyon gonosz. Nágyja annyira rosszul adja az "én ezt az embert most láttam először" ügynököt, hogy Syd összeráncolja ívelt szemöldökét, ez tud valamit. A nagyító az oroszoknál van, menni kell érte. Flesbekk, Nágyja és Cesar számolják a zsákmányt, de megjelenik egy rendőr, és módszeresen agyonverné KicsiSydet, de nem tudjuk meg mi lett a vége a dolognak, mert ismét a jelenben találjuk magunkat, ahol a zaklatott KicsiSyd beszól az aggódó nővért adó Sydnek, és így a 10. percre már mindenki tudja, hogy ez az akció is el lesz cseszve, mert jönnek az érzelmek, meg a múlt árnyai, csak bele ne haljon valaki a végén.


Vaughn a fater naplójával foglalkozik, amihez Marshall ad neki kódokat, mert Marshall ilyen kódokat bármikor tud adni. Minszkben vagyunk, Syd ezúttal szőke (bár ne lenne), és egy tudós PDA-ját keresi, amin rajta az összes infó, és a fazon felső zsebében van, 3,4 cmre a szívtől, mert ezek MINDENT tudnak állandóan. Syd megszerzi az ember aláírását, mert az kell a kikódoláshoz, ne tessék kérdezni, Marshall sem magyarázhatta el hogyan megy ez, mert KémFater ránézett, és lefagyott a rendszer. Nekünk is lefagyna, Victor Garber úgy tud nézni, hogy megfagy az ereinkben az Unicum. Az infó megvan, most jön a lenyúlás, ehhez már Nágyja kell, aki egy meglehetőseen átlagos zöld ruhában sasszézik be a terembe, lenyúl egy kódkártyát, és megy lopni.


És ha már itt tartunk, akkor flesbekk, argentín sitt, ami nagyjából úgy néz ki, mint az argentín árvaház, benne KicsiSyd nagyon megverve, Bejön Roberto, akiről mi már tudjuk, hogy nem egy hosszúéletű ember, mert Cesar kinyírja valamelyik flessbekkben, és közli Nágyjával, hogy megvették a Nikita argentín remake-jének jogait, és ő játszhatja el az utcáról összeszedett, majd nagyon faszán kiképzett gyilkológép szerepét a francia Anne Parillaud, az amerikai Bridget Fonda és az ausztrál Peta Wilson után.


Minszk, Nágyja csak nem megy a nagyító után, hanem Syd fog, aki a közvetítőnek fellépő Weisstől kapja meg a kártyát. A bulin közben megjelenik maga Cesar is, Nágyja múltjának macsó szelleme, és megint flesbekk, amiből kiderül, hogy az árvaház feje tud Robertóról meg a Nikita-bizniszről, és azt akarja, hogy KicsiSyd belevágjon. Gyanús a nő. Megint Minszk, Cesear nem sokat szarozik, és belelő a mennyezetbe egy tárat, hogy mindenki a földre vághassa magát, és ő nyudogtan ihassa a pezsgőjét, miközben kényelmes léptekkel megy Syd nyomába, aki eközben Dix utasítása ellenére folytatja a nagyító keresését.


Ez azért lesz kellemetlen, mert Cesar és sameszei pont akor érnek be a laborba, ahol Syd kajtatja a nagyítót, amikor rá is talál. Mivel sokan vannak, és fegyverrel, így Syd nem emberkedik nagyon, csak beszól egyet Cesarnak, aki ezért jól pofánvágja a pisztollyal, majd aziránt érdeklődik, hogy kinek dolgozik Syd. Hát velem melózik, mondja egy hang, KicsiSyd az, akitől Cesar ellágyul, babám, te meg itt? Gyengéd érintés jön, majd összekötözés, miközben Syd olyan ideges, mint Semjén Zsolt a Gyurcsány-gyerekek szülinapi buliján.


Cesar, a többi, szakmáját csak alapfokon elsajátító gazemberhez hasonlóan nem öli meg a tesókat, akik így Los Angelesben magyarázkodnak éppen, Arvinbácsi nem kissé ideges arcába, hát igen, mondja Nágyja, kiskoromban együtt bandáztem ezzel az alakkal, oszt? Majd én visszaszerzem tőle a nagyítót. Ez annyira szar ötlet, hogy ihaj, így persze belemegy Arvinbácsi is, jóvan, menjen akkor Syd és Weiss is, Vaughn közben hadd fejtegesse a fater naplóját. Jó, ezt nem mondja, de kissé feltűnő, hogy nincs benne a heti tervekben. Flesbekk, Nágyja az argentín Nikita-képzőben ül, és tanul bombakészítést, meg emberkínzást, és hoppácsak, ki jön be a terembe? Cesar, nem mintha annyira meglepődnénk rajta, ő is ebbe a suliba járt. Sőt, együtt verekedtek ilyen botokkal is, meg majdnem dugtak is, de Roberto ezt nem bírta elviselni, és nyilvánosan megszégyenítette Cesart, aki ezért később majd jól megöli.


A jelenben Syd éppen indulna Argentínába, de még van 73 másodperce arra, hogy kisegítse a listával küszködő Vaughnt, nesze, majd én megfejtem az első látásra semmit nem jelentő sorokat, mert én annyira fasza csaj vagyok. Buenos Aires, Nágyja és Cesar egy kávézóban, Weiss és Syd a közelben fgyel. KicsiSyd nem árulja el, hogy a CIA-nak melózik, csak annyit, hogy van neki főnöke, akinek nagyon kell a nagyító, és most ő szarban van, ehhez remegő ajkak, kétségbeesett tekintet és hullámzó kebel dukál, Cesar, mint minden forróvérű latin, máris csak a dugásra tud gondolni. Jóvan, mondja, megkapod a nagyítót, de csak ha már nem figyelnek a kis haverjaid, mert Cesar az ilyen okos. Sebaj, Nágyja eszén nem tud túljárni, marad a nyomkövető a retikülben.


Los Angelesben Vaughn közben eljut arra a következtetésre, hogy Portugália a fater dolgainak kulcsa. Ne tessék kérdezni, honnan. Buenos Airesben Cesar ügyesen leléptetni Nágyját, hpgy kettesben lehessenek, és Sydék nézzenek bután. Flesbekk, amiben a talpig bőrbe öltözött Nágyja a Nikita-képző főnökével, Robertóval smárol, majd dug egy hatalmasat, hoppácsak, az nem volt benne az eredeti verzióban. Persze nem csak ezért flesbekkeltünk, hanem azért is, hogy kiderüljön: Roberto geciember, ezt Diego mondja el halála előtt Nágyjának, a bőrruhás szexistennőnek. Nágyja nagyon szomorú, hogy pont most dugott egy bűnözővel.


Buenos Aires, Cesar, ez a romantikus fiú visszaviszi KicsiSydet a Nikita-képző udvarára, oda, ahol botokkal verekedtek annak idején, és amit Cesar megvásárolt Roberto halálát követően. Erről persze Arvinbácsi is tud, így Sdyék hamar rátalálhatnak Nágyjára. Cesar nagyon geci, mert tudja, hogy Nágyja dugott Robertóval, így beviszi az irodába, ahol kiderül, hogy nem is Cesar lőtte le a csak-nem-jóember Robertót, hanem Nágyja, mert ugye Diego elmondta neki, hogy mi az ábra. Ez Cesarnak annyira nem kóser, Roberto mentette meg az életünket, te gyökér, hogy lehetsz ilyen paraszt, hogy lelövöd? Ebből verekedés lesz, amit természetesen Nágyja nyer, mire megjön Syd és Weiss, már a nagyító is megvan.


Vaughn Portugáliában kajtatja a fater nyomát, egészen pontosan egy nagyon ápolt kertben, ahol nem mással fut ösze, mint KicsiSyd árvaházának főnökével, aki elmeséli, hogy Bill Vaughn hozta el hozzá KicsiSydet talpig vérben, majd lépett le egy pár nap múlva. Jó, jó, de akkor minek a portugál cím a naplóban, he? Ezt a nő sem tudja, kérjen telefonos segítséget, Mr. Vaughn, sugallja a tekintete. Fater nem mondott semmit? Dehogynem, azt, hogy "csalogány". Mert a kémek csak ilyen kódszavakban beszélnek. Na, majd kiderül ez mit jelent, de a nő, na az továbbra is kurva gyanús.

Címkék: alias
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sitrep 2007.12.29. 11:58:40

dejó, végre, kösz!
A nightingale-t asszem fülemülének forditották, meg nem mondom melyik a helyes, lehet mindkettő.

kicsi off:
vigyázz a speech bubble-okat milyen sorrendbe rakod, mert különben nem értelmes, vagy nem egyértelmű melyik válasz melyikre (pl. utolsó kép, gondolom a Vaughn van előbb, de akkor az ő bubble-je kéne előbb legyen, baloldalt vhol. A bubble-ok kvázi vezetik az olvasó szemét a helyes sorrendbe.
en.wikipedia.org/wiki/Speech_balloon#Order

sélli 2007.12.29. 12:18:30

Remek kis évzáról HV volt sixx, köszi! Az egész évi betevőt is persze! Rájöttem, hogy a diszkó után a kávézó a második legkedveltebb helyszín a titkos találkozókra... vagy a piac... fifti-fiti osztoznak a második helyen.

Sztrájkmentes BUÉK mindenkinek! :)

Gabba 2007.12.29. 12:36:21

"olyan ideges, mint Semjén Zsolt a Gyurcsány-gyerekek szülinapi buliján."

Ez naggyon jó!

Köszönjük sixx, de még a héten volt egy rész, a Nightingale. Lesz arról még idén hogyvót?

Gabba 2007.12.29. 13:16:06

Ja, a fülemüle és a csalogány ugyanaz (Luscinia megarhynchos)
hu.wikipedia.org/wiki/Csalog%C3%A1ny

kompi · http://filmtrailer.hu 2007.12.29. 13:17:27

A második bagyon ütős lett:) Zseni vagy sixx

úrilány 2007.12.29. 13:55:56

az utolsó szövegbuborék totális K.O. volt:)))))
süti beállítások módosítása