Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 2x17 - Rossz vér

2007. december 22. 14:31 - sixx

Nem bajlódunk az előző rész felidézésével, legyen annyi elég, hogy Zakkant már nincs többé (Mehón-Vidám Fijjugg 3-0), a tesók+Kellerman+Sára a dokinő faterjától nyúlt kulcs segítségével akarnak megszerzni valamit, MiszerKim meg kihúzta a gyufát Kellermannál. A szivarklubban vagyunk, ahol a kulcs nyit valamit. Sára már-már kinyitná a fater titkos szerényét, de ekkor megjön egy rendőrautó, és menekülés lesz a dologból a konyhán át, de ezek a zsaruk csak jönnek, mint a talajvíz. Mire nagyon idegesek lehetnénk, ugrunk Mehónra.


Kedvenc idegbeteg ügynökünk Minneapolisban kajtatja Szukre Színót és lánya nyomát, de közben a szerencsétlen gyerekével is beszélget, akivel kvázi zsarolják - most kelene sajnálnunk, de nem fogjuk. Zakkant, nem felejtünk. Ismét Sáráék, immáron a kocsiban a két tettestárssal, és van egy terv (naná, hogy Májkültől): menjünk el a börtönigazgatóhoz (Póp), mert ő véletlenül pont ennek a klubnak a tagja, és majd ő segít. Ez naccerű kis terv, én Póp helyében simán fejbevágnám a gyökér Májkit egy szívlapáttal.

Tippünk bejön, az igazgató nem nagyon akar közreműködni, koszos drogos kurva meg tetovált rab ne legyen az én lakásomban bazmeg, bárcsak tartaná magát az elképzeléseihez, de nem fogja, tudjunk mind. Tíbeg viszi a családot valahová, szintén nem volt nhéz kitalálni a célpontot: a Bagwell-klán rezidenciáját mutatja meg nekik, biztos nagyon fognak örülni egy lerobbant vidéki kalyibának. Szukre többet szív, mint az egész bagázs összesen, most éppen a lopott kocsi rohad le alatta. Szerencséje lesz persze, mert rögvest felveszi egy autó, benne egy reptéri biztonságissal, muhaha.


Szegény Színótnak sem túl szép az élete, se tébékártya, se pénz, így nem lesz gyógykezelés. Se papír nála se semmi, vitatkozásig fajul a dolog a kórházban, majd visszatérünk, ha érdekes lesz. Májki puhítja Pópot, aki nem puhul, hanem rendőrt hívna, de Májkinál fegyver van, bazmeg ez az ember hardcore bűnöző lett az elmúlt két hónapban, pedig egy mérnökember vagy mi. A forgatókönyírók az ilyenkor szokásos "odaadja a fegyvert a másiknak a bizalom elnyerésére" húzással élnek, ami annyira gagyi, mint amilyennek hangzik.


Színót a kórházban példabeszédet tart az amerkiai egészségügy helyzetéről, milyen már, hogy maguk nem akarnak ellátni engem? Miféle világban élünk? Demagógia 1.0. Befut közben Mehón, kovbojosan övébe dugott fegyverrel, és egyre csak megy a közben vonathoz érő Színót után, gyerekkel zsarolja, szívszorító jelenet, de Színót meglóg, mert indul a vonat. Májki és Póp továbbra is járja a násztáncot, nem hiszek neked te tetovált köcsög, a tesód bűnös, te is az vagy, kuss. Májkinak van még egy terve, hogy meggyőzze az igazáról.


Tíbegék rezienciája leginkább egy amszterdami foglalt házra emlékeztet, csak nincs a nappali közepére szarva. Itt nőtt fel a kis Theo, akit most sajnálni fogunk, mert ő nem attól lett geciembere, mert az akart lenni, hanem mert a körülmények, verte az apja, a családot is terrorizálta, és ezt magkapjuk flashbackekben is, kiváló kis találmány ez, ha nincs jobb ötletünk, gondoljunk valami gyerekkori traumára. A kis Theo nagyon okos volt, mert 10 szinonímát tudott minden egyes szóra.


Link és Kellerman kissé kínos társalgást folytatnak egymással, hé, te ki akartál engem nyírni, bemártottál, micsoda egy fasz vagy! Én? Csak az elnök parancsait követtem, öcsém, nincs nekem veled semmi bajom, csak a buta nézéseddel, meg az alacsony homlokoddal. Ja, és úgyis meghalunk mind a hárman, te is, én is, a tetkós is. Átmegyünk pesszimistába, de Link töretlenül bízik Májki tetkóiban meg a hülye terveiben, hát meglátjuk mi lesz belőle. MiszterKim megtudja, hogy Sára megjelent a szivarklubban, és ezúttal nem Mehónt ugráltatja, hanem ő maga megy. Nagyon meg fogják verni.


Szukre kiért a reptérre, ahol hamarosan mindenki megtudja, hogy ő a körözött amerikai szökött rab, mert ilyen helyes kis körözési fotóval van kitapétázva egész Mexikó. Hálistennek megjelenik Keresztes Mária is, stílszerűen kereszttel a a nyakában, hogy végre befejezhessük ezt a borzalmasan erőltetett, és sehová nem vezető történetszálat, remélhetőleg egy lassított felvételes üldözés - golyószaggatta testek hevernek a sivatagban - sírós arcú Szukre kaparja a a homokot közeliben, hogy még egyszer megértintse kedvese lassan kihűlő arcát motívummal. Nem így lesz, mert fognak egy taxit, és lelépnek.


Póp a szivarklub előtt, magkapja a kulcsot, és indul befelé, mi van, ha a titkos dobozban egy szivar van? Közben Sára és Májki romantikáznak, egy dugás nagyon ráférne már a duóra. A dobozban egy USB-drive lapul, minden bizonnyal a Nagy Összeesküvés részleteivel. Tíbeg nelikát a családi fészek rendbetételének, aminek a csaja nem nagyon örül, se kád, se fűtés, itt nem lehet élni, Theo. Ez most nagyon unalmas, adhatna a kellékes Tíbeg jobbik kezébe egy láncfűrészt. Hoppácsak, kiderül, hogy Tíbeg steril. A csajt ez sem hatja meg, ezért bezárja a pincébe. Nem értem én ezt.


Színót egy szegényekre specializálódott "rendelőben" köt ki, a doki cigizik, mindent értünk, az amerikai egészségügy szarban van. Egy elég kelletlen vizsgálat következik, a fásult dokit a 400 dolláros kenőpénz sem nagyon hatja meg. Közben Póp kijön a szivarklubból, és ki várja vigyorgó arccal? MiszterKim. Kellerman szeme felcsillan, ezt most nagyon meg fogom verni. Májki akcióba lép, és elüti MiszterKim egyik sameszát, Póp beugrik a kocsiba, Link meg úgy érkezik a helyszínre, mint Garaba Imre fénykorában, és a szart kirúgdossa a geciemberből. Ja, Kellermant meg úgy otthagyják, mint eb a szarát. Nesze neked, tolvajbecsület.


Tíbeg nem ölte meg a csaját és a kölyköket, ezt a csalódást, ne már. Ki akar rendes Tíbeget? De most komolyan? Színót lánya beteg. Ezt eddig is tudtuk, de most egy katétert kell a nyakába beteni, akit én erre az orvosra kurvaisten, hogy nem bíznék rá, láthatóan másnapos a pali. Színót rájön, hogy ez így nem kóser, és inkább feladja magát a gyerek egészségéért cserében, mert ez csak és kizárólag így érhet véget - még egy történetszál, ami nem vezetett semmibe.


Póp házánál kiderül a nagy terv: Májki azt ajánlotta Pópnak, hogy adja fel a rendőrségen az USB-drive-ért cserébe, de persze ez nem így lesz, mert Póp rendesember, és meghalgatta a drive tartalmát, nohát, micsoda meglepetés. Sára kerít egy notebookot, leülnek meghallgatni végre, hogy mi van rajta, és pont ekkor fejezzük be a részt, a kurva életbe, ez milyen már? Jövőre találkozunk.

Címkék: a szökés
20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosencrantz 2007.12.22. 14:51:01

Hát ez most nem annyira jött össze. Nem baj,. Majd jövőre.

Rosencrantz 2007.12.22. 14:55:00

Tompítandó az előzőt: A többi- igen magas színvonalúhoz képest kell érteni az első kritikát. Hajrá sixx! (És máskor ne várass 3 napig, már aggódtam miattad.)

2007.12.22. 15:08:05

Én most voltam itt először, nekem nagyon tetszett!

És mivel manapság gyakran ütközik a House és a Szökés, úgy tervezem, a Szökést itt fogom "nézni".

kla 2007.12.22. 15:32:59

Kimaradt a lényeg, hogy C-Note fel akarja nyomni Michaelt.
"Kedvenc idegbeteg ügynökünk Minneapolisban kajtatja Szukre és lánya nyomát" Hö?

madz 2007.12.22. 15:35:01

szerintem jó volt ez, csak azt a Szukre és lányát javítsuk már ki Színót és lányára (valahol az első kép alatt)
asszem, Kellermsn buborékjait találod el a legjobban :)
egyébként egyetértünk abban, hogy ez volt messze a legnyálasabb rész, amit láttunk? a maci volt a csúcs, de a zokogó Tíbeg is ütött

Jaguar 2007.12.22. 15:37:38

AZ meg milyen volt már, amikor Sára bezárta a kocsiajtót Kellerman előtt? Fúbazze!Dráma egy pillanatba sűrítve. Nyilván most már Kellermanus is külön szál lesz. Remélem nem olyan szar mellészál, mint nyálgép Szukre, meg mindentelbaszó Színót.
Mehón meg mikor nyírja már ki Szukrét végre?

Jaguar 2007.12.22. 15:41:37

"Szóval így néz ki egy számítógép. Király."
KIRÁLY!

Avatar 2007.12.22. 15:44:00

Ütközik a House-szal, sokat kell várni az új részre?
Miért nem töltitek le előre az egészet a netről és nézitek meg feliratosan?

akyyy 2007.12.22. 16:11:10

mert lassú a nete és ezer év mire lejön :D

madz 2007.12.22. 16:11:49

avatar, mert úgy nem ugyanaz a fíling
a karácsonyi ajándékom is biztos itt van valahol a lakásban, mégis várok még két napot :)

PetDrag 2007.12.22. 16:14:15

Szerintem jó volt ez a "hogyvolt" (télleg egy elírással) és a buborékok is teccettek!

madz: ööö... azt "szabad"? :-)))

PetDrag 2007.12.22. 16:14:52

bocs, Avatar-nak szólt az előző kérdés... ;-)

madz 2007.12.22. 16:16:04

PetDrag, márminthogy mit? ajándékot kikutatni?

kompi · http://filmtrailer.hu 2007.12.22. 17:15:05

Megyei Clint Eastwood nézés verseny :)))
Király!

[Sven] 2007.12.22. 22:10:14

"Szóval így néz ki egy számítógép. Király." - Ez baszott jó volt. :D

Gabba 2007.12.23. 08:49:10

Jó a hogyvót, ebből a sorozatból többet nem lehet kihozni.
És tényleg, mi lett volna, ha a titkos dobozban egy szivar van? Le lehetett volna zárni még egy felesleges történetszálat :-P

PetDrag 2007.12.25. 13:33:23

madz, utólag elolvasva lehetett volna az is, de nem Neked szántam, bocs!

sélli 2007.12.27. 10:50:24

'Ez egy kicsivel több információ a kelleténél' :)) Yess! Tarantino-t! MÉG!!!

Edd China 2008.01.05. 22:26:37

Mikor jön már a következő szökés hogyvolt?

Jaguar 2008.01.06. 17:39:30

Következőt! Következőt!

Rosencrantz már biztosan halálra aggódta magát!
süti beállítások módosítása