Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 01x15 - Akkor higgy nőnek...

2007. december 21. 10:06 - kiricsiz

Kolonics megtalálta a tuti búvóhelyet, ahol majd nem keresi senki Erikáékat. Mondjuk azt elfelejtette, hogy talán nem kéne mindenkinek megmutogatnia, hogy hol fekszik Bordás, mert akkor hiába a jó kis külvárosi vasúti hangár, vagy mi ez. A búvóhely kellemesen lepusztult, Erikáék majd egy lakókocsiban laknak kiselejtezett vasúti kocsik és mozdonyok között, amin persze mi röhögünk, mert Erika valahogy nem lett kedvencünk, de Erika nyilván nem hahotázik velünk.

Malek "valakinek" egy képet küld, még nem áruljuk el, hogy kinek, de már úgyis mindenki tudja.

Újra a hangár. Erika nem tud rendesen aludni, ezért Mike jól megdugja. Béka meg közben figyel, nehogy pont most törjön be Malek és csapata.

Zsuzsa maroklőfegyvert rak a kis táskájába. Ez csak ennyi, ez a jelenet, de fontos. Viszont az őrsön zajlik az élet. Megtudjuk, hogy Otyónak új csaja van, aki rántott húsos zsemlét csomagol neki uzsira, Alter meg eltűnt három napja, miután újra összejött Szivarral. Szóval csupa fontos dolog, amivel megy a néző drága ideje. Az viszont rohadt idegesítő, hogy ez az idióta Frímen elpofázta Szivarnak, hogy Kálmán bá nem is ezredes, a mégidiótább Szivar meg továbbpofázza ezt az őrsön. Na ennyit a Szigorúan Titkos Szolgálatról. A továbbiak távirati stílusban: Móricz kirúgja Pircsit. Illetve felfüggeszti, de utána jönne a kirúgás. Móricz azt hiszi, hogy ő az őrsparancsnok. Kriszta beszól Móricznak.

Hangár, azaz szupertitkos rejtekhely. Kolonics és Mike megbeszélnek. Kolonics terve az, hogy ha Maleket 48 órán belül nem találják meg, akkor közhírré teszik, hogy Bordás hol fekszik, teleraknak mindent mesterlövészekkel és kommandósokkal, aztán jöhet Malek.

Az őrsön gyűlde van, összehívták magukat a kisrendőrök, találkozót beszéltek meg Zsuzsával, hogy megmondják neki, azt üzenik Bordásnak, gyere haza Mikkamakka!, jöjjön vissza azonnal rendet rakni, mert Móriczból elegük van. Zsuzsa helyett egyelőre Kolonics jön csak, aki félrehívja Krisztát, hogy a testőrködésről egyezkedjen vele. Kriszta először még nem akarja vállalni, de aztán Kolonics megígéri, hogy elintéz neki egy-két hét rendkívüli szabadságot, és így nyugodtan dolgozhat. Kriszta cserébe azt kéri, hogy Pircsit ne rúgják ki. És azt is megtudjuk, hogy Kriszta beleszeretett Bordásba. Vagy ezt már eddig is tudtuk?

Kolonics az őrsről kifelé menet Zsuzsába ütközik, aki meg az őrsre befelé. Zsuzsa kiveri a balhét, hol van Bordás, joga van tudni, meg ilyenek. Kolonics azt ajánlja neki, hogy délután jöjjön be az irodájába és megdumálják az ügyet. De Zsuzsa nem azért jött, hogy Koloniccsal csevegjen, hanem azért, mert az őrs gárdája akart vele beszélni. Azt akarják, hogy jöjjön vissza Bordás, mert már nem tudnak nélküle élni. Zsuzsa erre persze elmondja, hogy Bordásra egy terrorista vadászik, ezért bujtatták el az őrnagyot. És hogy fingja nincs, hogy hova.

Malek lakosztálya. A gengszter egy szöszi kurvától búcsúzkodik, aki valahogy nagyon megszerette. A kurva hisztizik, de Malek mégsem lövi le.

Zsuzsa Kolonicsnál. Zsuzsa is hisztizik, mindenki hisztizik, de Kolonics egyelőre nem akar mondani semmit Bordásról. A fordulat úgy történik az ügyben, hogy amíg Kolonics telefonál, addig Zsuzsát a szobájában ülteti le, úgyhogy a csaj a titkárnőtől tök véletlenül megtudja, hogy Kriszta szabadságra megy. Naná, hogy Zsuzsa egyből kombinálni kezd, hogy Kende biztos Bordással van, úgyhogy tovább hisztizik. Erre Kolonics annyit elmond, hogy Bordásra rálőttek Malekék.

Őrs. Móricz behívatja irodájába Kendét. Móricz ki akarja nevezni Krisztát váltásparancsnoknak. Kende erre megmutatja a rendkívüli szabadságos papírt. Aztán később, este Kriszta találkozik Alterral, aki mostmár Vida százados néven nyomul. Alter pisztolyt ad Krisztának és annyit el is mond rögtön, hogy Bordást lelőtték.

Vágás, Bordás szobája. Zsuzsa sertepertél az őrnagy körül, szóval valahogy mégiscsak elérte, hogy Kolonics elvigye Bordáshoz. Tulajdonképpen már tényleg csak Pircsi meg Johnny nem tudja a városban, hogy hol fekszik a szupertitkosan elrejtett kommandós. "Még a végén te ölsz meg engem" - mondja az őrnagy a másik őrnagynak (Zsuzsának), és mi értjük, hogy ez olyan drámai, előreutalgatásos dolog.

Szabó ezredes látogatóba érkezett az őrsre Móriczhoz. Jön a hidegzuhany: Móricz nem őrsparancsnoki kinevezést kapott, hanem egy áthelyezési parancsot - méghozzá maga Gergő bácsi helyezi át, akiről Laci eddig szentül hitte, hogy a legnagyobb span.

Újra kórházi szoba. A változatosság kedvéért Zsuzsa itt is folytatja a hisztit, azzal gyanúsítja Bordást, hogy összejött Krisztával. (Ezek szerint Zsuzsa őrnagy talán mégsem csak azért jött össze Bordással, mert Malek így akarta, különben nem féltékenykedne orrba-szájba.) Bordás kidumálja, hogy Mike és Béka vigyáznak Erikára és Lackóra. Aztán Zsuzsa elhúz, Kriszta tisztázni szeretné vele a dolgokat, de nem tudja, mert Zsuzsa szó szerint elszalad előle. Úgyhogy Kriszta ezzel a szörnyű teherrel a lelkén bemegy haverkodni Bordáshoz. Az őrnagy pedig magánakcióba kezd. Odaadja Krisztának az egyik mobilját, hogy a csajszi azon hívja föl, ha odaér a rejtekhelyre, és mondja el Bordásnak a nagy titkot: hol vannak Erikáék. Persze már megint az van, hogy minden kiszivárog, de nyilván ennek később még jelentősége lesz. Talán Bordás odabiceg majd gipszben megmenteni a családját és a világot, vagy valami ilyesmi (tényleg, Malek miért csak Bordást akarja kinyírni, miért nem akarja elpusztítani a világot is, mint egy normális főgonosz?)

Vágunk. Zsuzsa az irodájában ül, könnyek között és éppen Béka, meg Mike adatai után kutakodik, ki is jegyzeteli őket, ahogy azt kell. Aztán egy fényképet nézeget, amin egy család áll. (Jó, itt nagy titkok nincsenek, kommentelőink már megfejtették, hogy ez Zsuzsa Vajdaságban maradt családja, és hogy Malek nyilván ezzel tartja a markában a csajt. Minden adat megy szépen a főgonoszhoz.)

Kriszta és Erika ismerkedik. A paprikás krumpli a legjobb ismerkedős duma. Aztán Mike eligazítást tart a rendőrcsajszinak. Sok esélyük nincs Malek ellen, ha az itt terem és támad - ezt nem én mondom, hanem Mike. Ráadásul azt is sejtik, hogy Maleknak beépített emberei vannak a Polgári Titkosszolgálatoknál. Ezért még Alterék sem tudnak arról, hogy Erikáék itt vannak. Magyarul, ha komoly támadás éri őket, akkor csak magukra vannak utalva, itt nem vigyáz rájuk senki.

Ezután jön a durvulás. Zsuzsa követi Békát (a szuperkommandóst, aki ebből semmit nem vesz észre, de erre már kommentelőink rámutattak.) Közben egy mesterlövészt látunk, aki éppen a fegyverét szereli össze. Béka simán elvezeti Zsuzsát a rejtekhelyre, még azt sem veszi észre, hogy Zsuzsa fél percre rá elhajt az épület előtt. Esküszöm, mint egy ifjúsági filmben, mint az Utánam srácokban a titkos villamos. Aztán a Zsuzsa őrnagy találkozik Malekkal. A főgonosz megkérdezi, hogy tetszett a fotó, erre Zsuzsa öklendezni kezd (gondolom, nem azért, mert nem tetszett neki a fotó). Ráadásul Malek még azt is tudja, hogy Zsuzsa terhes. Aztán végre fölteszi a kérdést: hol van Bordás Attila? Ezzel zárul Miki mókatára.

Persze kérdések azért vannak. Például, akkor Zsuzsa a 4. rész elején is Malekkel társalgott a telefonban? És ez az idióta csaj miért nem szólt Kolonicsnak, hogy zsarolják, hiszen ők elvileg erre specializálódtak, terroristák elkapására. Így most veszélybe sodorta Bordást, Bordás családját, Mike-ot, Békát, Krisztát, saját magát. Persze simán lehet, hogy lesz még csavar, de az is lehet, hogy egy kicsit béna túszos dologba fullad a sorozat, Erikáékat elkapják, Bordás meg lerúgja a gipszét és megment mindenkit, aztán visszamegy az őrsre, és ott folytatják a veszekedést Móriczcal, ahol abbahagyták, merhogy Móriczot is visszarakják, hogy legyen kivel veszekedni és hogy boldogság legyen a vége.

Címkék: tűzvonalban
26 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brady 2007.12.21. 12:47:56

Én csak egyet nem értek. Pár résszel ezelőtt volt hogy bordás maszkban volt annál a túszos cuccnál, amikor lelőtte malek vkijét. és ezért malek nem tudottt róla semmit. akkor miért kellett tényleg bucibauert használni csalinak? lehetett volna akárkit..

csalint 2007.12.21. 13:23:42

főnök... jól találgatsz. Ha kiváncsi vagy a kövi részre akkor Wikipedia vagy Port.hu... én személy szerint véletlen olvastam el és azóta is verem a fejem a falba és van egy olyan érzésem hogy... Na majd a következő rész után.

2007.12.21. 13:49:49

Ugye, ha hozzábújnátok sérült párotokhoz Ti is a sérült felére telepednétek? (lsd. kép Zsuzsa Bordáson és a kórházi ágyon)
;-)

brady, ezt kérdeztem már egy előző rész után.
Aztán rájöttem, hogy azért, mert, ha egy olyat tesznek meg bűnbaknak, akinek nincs családja, akkor a cselekmények fele elveszik. Ha meg még olyat is, aki tud róla, akkor a másik felének nagy része is, mert nem lehetett volna részeken keresztül dilemmázni, hogy akkor most lehallgatják, kik, miért, mikor jön rá, stb. ;-))))))

2007.12.21. 13:51:43

És, még egy kérdés, ami a szuper hogyvoltból vilant be:
Zsuzsa nem tudja, mi van Bordással
Zsuzsát megzsarolja Malek
Zsuzsa nem gondolt rá, hogy Bordás nem Krisztával hetyeg, hanem vm gáz történt?

Dick Tracy 2007.12.21. 14:44:13

Hát ha ennek a követős sztorinak az lesz a vége, hogy Béka tényleg oda vezette Zsuzsát a fedett helyre és nem valami random helyre vitte megtévesztésből, akkor esküszöm odavágom a papucsomat.
Gondolom csak a költségvetés miatt lehet, hogy Zsuzsa csak egy rikító színű Fabiát kapott és nem Tomasz Magnum tűzpiros Ferrariát, mert ennél az autónál már csak az lett volna feltünőbb. Szerintem így még én is kiszúrtam volna nemhogy egy szuperkommandós, legkésőbb a kietlen vasúti placcon, elvégre ott más nem nagyon lehetett rajtuk kívűl.

Ha most Izaura korában lennénk simán írnék a Takács Albertnek, hogy ezt hülye Békát helyezzék át a terrorelhárítástól a forgalmi zavar elhárításhoz.

brady 2007.12.21. 14:50:02

Los Alamuszi
hát igen.. végülis akkor nem lenne sorozat
és a zsuzsát nem vmikor régebben szervezte be malek? mert szerintem már azért ismerték meg egymást. vayg nem ?
különben meg buci lábtörése zavarhatott be, biztos k.rva máshogy lett volna.

kiricsiz 2007.12.21. 15:47:03

csalint 2007.12.21. 13:23:42

uhh, nincs is annál rosszabb, ha az ember véletlenül belefut egy spoilerbe. az majdnem olyan, mint sötétben gereblyére lépni :) őszinte részvétem :)

Los Alamuszi 2007.12.21. 13:51:43

jaja.

persze mindig rájövök, hogy egy ilyen csavaros, fordulatos, szövevényes sztopri forgatókönyvét elég nehéz megcsinálni, de ez csak akkor mentség, ha a következő sorozatra tanulnak a hibákból és kurva jól csinálják meg.

krumplicukor 2007.12.21. 16:09:10

Én csak azt nem értem, h a Zsuzsa miért nem védett személy? Vagy ez a sorozat házasságpárti és csak akkor részesülhetsz speciális védelemben, ha feleség vagy?:))) Zsuzsa élettárs, leendő gyermek anyja, őt nem tekinti a titkosszolgálat Malek lehetséges célpontjának? Annyira nem, h még csak nem is követik? Remélem, h szándékosan hagyta a titkos szolgálat ilyen szabadon, védelem nélkül, mert ha nem, akkor ez teljesen érthetetlen.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.12.21. 16:55:40

"Ezek szerint Zsuzsa őrnagy talán mégsem csak azért jött össze Bordással, mert Malek így akarta, különben nem féltékenykedne orrba-szájba" :-)ú

Még jó hogy láttam a részt, mert ez alapján a hogyvolt után, azt mondtam volna, hogy tovább nincs értelme nézni... Azért ennél jobb volt a rész:-)

Arról nincs valami infó, hogyan ment
volna a sorozat, ha nincs a baleset?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.21. 18:51:42

brady 2007.12.21. 12:47:56
" bordás maszkban volt annál a túszos cuccnál, amikor lelőtte malek vkijét. és ezért malek nem tudottt róla semmit. akkor miért kellett tényleg bucibauert használni csalinak? lehetett volna akárkit.. "

malek a bordás nevét ismerte. ha valaki mást tettek volna be helyette, a kapcsolatai révén rájött volna, hogy az nem az igazi bordás.

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2007.12.21. 21:22:40

krumplicukor 2007.12.21. 16:09:10

szereltek be hozzá is három lehallgatót, de abból valamennyit zsuzsa megtalált. arra nem emlékszem, hogy követték-e, de abszolút jogos a fölvetésed. zsuzsa is lehet vagy célpont, vagy zsarolható rés a falon (képzavar!).

vadász2!

az még a jobbik eset, ha szerinted jobb volt a rész :))

2007.12.21. 21:41:05

Szerintem Malek nem szervezte be korábban Zsuzsát, de az elhangzott róla már korábban, hogy ő is onnan származik, ahonnan Malek.

Nem hinném, hogy nagy gond lett volna Malekot beetetni bárkivel, hogy ő lőtt, most sem tudja, hogy hol van Bordás, Pircsit kérdezgeti, mint egy óvodás (Zsuzsa meg nyilván félre fogja vezetni, és az asszonyhoz küldi őket, nem a pasiját fogja lelövetni)

Mondjuk, én azt sem értem, hogy miért vár még Dénes 48 órát, hogy elkapják-e Malekot. Hogyan, honnan akarja elkapni, ha eddig ÉVEK ALATT nem sikerült senkinek? Azért tették ki célpontnak Bordást. Most, meg csak 48 óra múlva teszi ki az ablakba? Talán most kéne, és őrizni (nem, mkt a múltkor), akkor Erikáéknak sem kellene hónapokra (megint csak hülyeség valahol) berendezkedni azon a totálisan amatőr rejtekhelyen.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.22. 03:18:55

A gond ott van, hogy kurvára nem tudjuk, Zsuzsát mikor környékezte meg Malek (mert ugye nem mindegy a sztori szempontjából). Most ez vagy koncepció, vagy csak elnagyolták a történetet.. no, majd meglátjuk... vagy nem.

udeze 2007.12.22. 10:48:41

Kár hogy a Kálmán Bá vonalat kinyírták, lett volna még benne lehetőség.

dupi 2007.12.22. 15:34:25

udeze: lehet lesz még - például valójában kálmán bá malek, és malek bordás :)

a malek "elfoghatatlansága" már ott is megdőlni látszott, amikor jogászfogásznemdoktorunk megtalálta. 2forintos kurvákat véd, és eléri azt, akit a kgb nem? hehe

szerintem zsuzsa nem azért volt bordással, mert malek ráküldte - akkor malek is tudott volna a kamerákról, ergó a csapdáról. most az nem rémlik, hogy a terhesség bejelentése melyik részben volt (és lusta vagyok visszakeresni), mármint hogy a telefonhívás előtt vagy után. meg zsuzsát nagyon szerelmesnek írták meg, túl elcsépelt lenne ha álcából csinálta.

brady 2007.12.22. 20:44:10

télleg nemtudjátok hány rész van még hátra? sztem már a végefelé lehet
és lesz második évad?

dupi 2007.12.23. 13:33:45

és lesz második évad

Dark Wolf 2007.12.23. 17:46:57

Nagy kérdés, h a 2. évad mi a vérről fog szólni, mert ez a sztori lezárul az 1. évad végén, és így a következőre már nem lesz összeesküvéses-titkosszolgálatos vonulat. Marad a dögunalmas nyolcas körzet? Nagy visszaeséstől tartok.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.23. 21:16:47

most én azon gondolkodtam, hogy mi a vérnek kellet egyáltalán ez az egész. malek úgy is megdöglik fél év múlva, kicsit vártak volna még, azt megoldódik minden. akkor meg minek kellet bordást odadobni csalinak??

dark wolf
szerintem még azok voltak a legjobb részek:)) lehet hogy a 8-as körzet életéből, izmosabb sztorit tudnának kihozni.

2007.12.23. 23:17:48

Bombadil Toma:
malek a bordás nevét ismerte. ha valaki mást tettek volna be helyette, a kapcsolatai révén rájött volna, hogy az nem az igazi bordás.
Bordás nevét anynira ismerhette, hogy ő volt az osztag vezetője, de, hogy kinek a lövése találta el Malek öccsét, szerintem, nem, hogy a szemtanuk, de még az osztag tagjai sem tudták.
Esetleg, fegyvervizsgálat után megállapítható volt.
De, akkor meg már lehetett volna "kártyázni", és azt hozni ki győztesnek, akit akartak.
Vagy, már akkor Zsuzsa lett vlna a forrás, akinek Bordás eldicsekedett, hogy "jaj, kedvesem, ma lőttem neked egy csúnya bácsit"?
Na, ne! ;-)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.24. 00:14:38

nem tom:))
mindenestre azt látni, hogy a forgatókönyvírók, képtelenek kilábalni a stohl sérülése okozta káoszból.
legalábbis, feltélezem, ennél jobb lett volna az eredeti vonal:))

2007.12.24. 10:48:27

Sőt, a topikban tovább is gondoltam, miután megnéztem a túszszabadíító akciót:
több kommandós lőtt egyszerre Malek öccséékre, remélhetőleg, többen el is találták.
Miért, pont Bordás lett bűnbakká előléptetve?
Kellett az alapsztory...

ssjani 2007.12.25. 22:43:36

A második sorozat a kábítószer elleni harcról fog szólni.Biztosan eredeti lesz.A video korszak hajnalán az összes hong-kongi film erről szólt.(De szép is volt, azok az ezerszer másolt videokazetták...)

Tűzvillám (törölt) 2007.12.28. 13:56:01

Ha Zsuzsánál volt lehallgatókészülék meg kamera, akkor nem lehet, hogy a nagy testvér hallotta Zsuzsát, amint Malekkal beszél telefonon? Vagy otthon soha nem hívta őt Malek?
süti beállítások módosítása