Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 3x15 – Az utolsó pillanatban

2007. december 19. 11:01 - Tm

Van egy jó meg egy rossz hírem.  A jó, hogy Hodge-fronton ma minden kiderül. A rossz meg, hogy az ünnepek alatti szünetben a napi két kiló szaloncukor betömését így már nem foghatjuk a megválaszolatlan kérdések okozta feszültségre.

Ott tartottunk, hogy Orson kaszáló mozdulatokkal lezúgott a tetőről. A kórház szerencsére jó magas, így a becsapódás előtt bőven van ideje felidézni Monique halálának estéjét.  Végre mi is megtudhatjuk, hogy Mike villáskulcsát Gloria használta, akinek már ekkor megvolt az a szokása, hogy korábbi dolgokra célozgatva simán rávesz embereket bármire. Jelen esetben Orsont például arra, hogy segítsen neki nejlonba tekerni a csaját és egy klassz gödröt ásni neki, amíg ő kirángatja a fogait. Talán valami alapvető fogorvosi bakit vétett közben, mert ez kivágta a biztosítékot Orsonnál, ő meg az anyját a sírgödörbe. Nem mellékesen ennek a landolásnak a hozadéka Gloria ördögi sántasága és arisztokratikus, aranyfejű botja.

Az emlékekkel eddig, a zuhanással meg az első óriásfa koronáján keresztül néhány segítőkész mentős lábáig jut a Orson. És bár úgy néz ki, mint egy robbantott erdei manó, világnagy mázlijának és a gyors segítségnek köszönhetően fizikailag tök jól van. Amire nagy szüksége is lesz estefelé. De előbb lássuk a többiek napját.

Tom a pizzéria nyitóbulijának reggelén az idegösszeomlás szélén áll. Pedig azt még nem is tudja, hogy üzletvezetője elbaltázott rendelésének köszönhetően hamarosan 50 db etetőszék érkezik majd dédelgetett éttermébe. És sokáig nem is fogja megtudni, ugyanis Lynette, gondos feleségként néhány bogyót rátukmálva elzavarja aludni. Így a Scavó pizzéria főnöke átalussza azt az időt, amit Lynette, mégsem tévedhetetlen üzletvezetőként többtucatnyi - egy idő után bármilyen – ülőalkalmatosság beszerzésével tölt. A végeredményt aztán kétségbeesetten próbálja bohém dizájnként eladni Tomnak, aki úgy tűnik nemcsak Lynette kirúgásán, hanem a válóperen is elgondolkozik egy pillanatra. De a pizza jó, az emberek vidámak, és Edie dekoltázsa meg két hirtelenjött lánykérés feledteti az egész székügyet.


Edie dekoltázsa:


Lánykérés No.1.

Susan és Ian délelőtt a jövőjüket befolyásoló látogatást tesz a kórházban. Nem, nem terhes az új csaj, a régi holmijait jönnek átvenni. De Susan megtudja, mi történt Breevel, tőle meg, hogy Mike tényleg ártatlan, és ettől majd kiugrik a bőréből. Ami érthetően nem annyira tetszik Iannak, aki a véletlennek meg egy trehányul címkézett doboznak köszönhetően amúgy is épp azzal szembesül, hogy a szerelő el akarta jegyezni a csaját. A féltékenység gyors cselekvésre ösztönzi, így esik aztán, hogy az esti bulin a nyílt színen megkéri Susan pizzát tartó kezét. Mrs. Mayer kivételesen nem fullad meg sem a falattól, sem a meglepetéstől, hanem viszonylag kulturáltan igent mond. Igaz, döntésében szerepe lehet a Mike és Carlos közt korábban elcsípett beszélgetésfoszlánynak, melyből azt vette ki, hogy a Monique-ügyben tiszta pasi Orson-ügyben még lehet sáros.


Lánykérés No.2.

Rémes reggelre ébredt Gabrielle is. Ez csak kisebb részben köszönhető az előző este elfogyasztott alkohol mennyiségének, nagyobb részben az ágyban mellette alsógatyában terpeszkedő Zach látványának. Aki ráadásul áhítattal ejti ki a „mi” szót, és jelentőségteljesen bököd fejével az éjjeliszekrényen heverő óvszeres zacsi felé.  Gabrielle-t - bár nem emlékszik semmire – a „csodálatos voltál” végképp leveszi a lábáról – ami jól jön a vécécsésze fölé hajolásban. Jól szórakozik viszont Gaby nyomorán Carlos, sőt kajánul megjegyzi, hogy megy és figyelmezteti a Scavo-fiúkat a néni új pasizási szokásaira.


Este a nyitóbulin Zach ráadásul már nyíltan egy párként kezeli magukat. Amire Gabrielle szerint egy megoldás van: Carlosnak meg kell fenyegetnie a kis taknyost, hogy kettétöri, ha nem pattan le a volt feleségéről. Mr. Solis hosszas győzködésre bevállalja a latin bika szerepét, de végül nem adja elő. A piszoár fölött ugyanis olyat lát Zach-ből, ami szerinte ex-nejének is emlékezetes lenne. Ha találkozott volna vele. Nagyfarkú is, milliomos is, Gabrielle-nek mégsem kell, mert minimális elvárásai közé felsorakoztatja a férfias őszinteséget is. Amire Zach Ianben vél példát találni, és róla koppintva izibe megkéri ő is imádottja kezét. Ez az imádott azonban olyan dühös nemet mond, hogy Zach Youngot valószínűleg nem látjuk egy ideig.


A pizzériás örömködésekkel egy időben odahaza is zajlanak az események. Alma például még mindig igazi Hodge akar lenni, és mivel ezeket mostanában a magas helyekről való zuhanás jellemzi, gyorsan ő is lepottyan a háza tetejéről, ahová a padlásszobából küzdi ki magát. Igaz, ő ezzel a megmozdulással - kissé túlteljesítve a Hodge-szintet –ki is írja magát a sorozatból.


Gloria szokása szerint rosszba sántikál. A létrás trükk félsikere után, új tervet, no, meg egy saját recept szerinti levest főz ki az otthon lábadozó Breenek. A pszichopatából jófiúvá avanzsált Andrew nincs otthon, Danielle-nek meg az egész jópofizásból annyi jön le, hogy mégiscsak elmehet a pizzabuliba - nyilván a teljes agykapacitását elhasználta arra, hogy úgy nézzen ki, mint aki a Grease-ből pattant elő. Oké, nem muszáj rájönni, hogy a levesben altató van, a  sárga gumikesztyűket és a nagykést meg csak a távozása után keresi elő a nagyi, de akkor is. Mindegy. Luvnya el, Gloria meg hozzálát az öngyilkosságnak álcázott gyilkosság kivitelezéséhez. Picit ugyan sajnálkozik, hogy egy olyan rendes asszonyt kell kinyírnia, mint Bree, de második feleségnek kádban a helye.


Ahogy egy tisztességes thrillerhez illik, több hullámban érkezik a mentősereg. Andrew még csak megzavarja Gloria munkálatait és betöreti a fejét az aranyfejű bottal. Orson viszont - aki kitalálta mire készül a gonosz nőszemély (nem hiába ismeri évek óta) - épp jókor érkezik ahhoz is, hogy rájöjjön, az apja öngyilkosságnak beállított halála is Gloria műve volt. Az évtizedes lelkiterror alól való felszabadulás egyben mindeféle morális gátat is elsöpör Orsonban, aki ahelyett, hogy mentőt hívna időközben agyvérzést kapó anyjához, felnyalábolja szépen és akkurátusan elhelyezi Alma holtteste mellett.


A nyilván Roal Dahl-rajongó forgatókönyvíróknak köszönhetően Gloria végül életben marad, de állítólag tiszta aggyal, bénult testtel fog élete végéig vegetálni, a rendőrség előtt a fogak tisztázzák Mike-ot, Orson egy nagyszerű Bree hajdublőrrel tervezgeti a nászútját, mi meg elbúcsúzunk: elvileg két hétre a sorozattól, és hét részre a szülési szabadságra távozott Marcia Crosstól.


15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorkapa 2007.12.19. 11:40:16

Carlos jól nyomta ebben a részben, különösen epés volt a Scavo fiúkra tett utalás... :)

Artie 2007.12.19. 12:44:32

Edie dekoltázsa velem is sok mindent feledtetne.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.12.19. 13:28:41

Egész jól elvarták az összes nyitva lévő szálat. Viszont pont emiatt nem értem: hova fog tünni hirtelen 7 hétre Bree? Mondjuk nagyon ráfér: hiába mutatták csak az arcát, mér nagyon nagyon látszottak rajta az ikrek...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.12.19. 13:40:38

"Carlos jól nyomta ebben a részben, különösen epés volt a Scavo fiúkra tett utalás... :)"

És amikor pont eközben kiviharzott a házból Lynette a székekkel, az tiszta Monty Python volt :-)

Llew 2007.12.19. 14:04:00

Carlos tényleg marha jó volt. Meg Julie az: "Anya, pizza!" beszólással.

Charlie Drop 2007.12.19. 14:28:30

Fedor 2007.12.19. 13:40:38

Sikítva röhögtem a szitun :D:D:D

redzsihemmond 2007.12.19. 19:16:00

" Alma például még mindig igazi Hodge akar lenni, és mivel ezeket mostanában a magas helyekről való zuhanás jellemzi, gyorsan ő is lepottyan a háza tetejéről, ahová a padlásszobából küzdi ki magát. Igaz, ő ezzel a megmozdulással - kissé túlteljesítve a Hodge-szintet –ki is írja magát a sorozatból."

Hát ezen hangosan röhögtem :D

moni77777 2007.12.20. 08:51:04

Az elmúlt részekhez képest ez volt magasan a legjobb. Kicsit sok volt a zuhanás, de sebaj. Én örülök, hogy Orsonról kiderült, hogy végülis totálisan ártatlan. De a helyében az anyját már réges-régen kinyírtam volna! Az a Glória egy hárpia. De így talán mégjobb. :-)

Gestas 2007.12.20. 11:41:31


Carlos minden részben jól nyomja!!

candyperfumegirl 2007.12.20. 12:37:28

Egész ügyesen megoldották a Marcia szülése körülötti nehézségeket, még a szálak is lettek varrva, tetszett.

Orson teljes ártatlanságához annyit, hogy Mike elgázolása?

Kackac 2007.12.20. 19:15:23

Szentem a film vegen mar nem is Marcia volt csak egy vörös haju nő.Különben miert nem mutattak az arcat??Orson meg egy gazos alak.Mike-t is ő utotte el!

yokli 2007.12.21. 08:19:18

Kackac: hm... talán ez lehetett az oka a "nagyszerű Bree hajdublőrrel" kifejezésnek? :))

Orson teljes ártatlanságához akkor még annyit, hogy mit művelt épp most a saját anyjával... tudom, tudom, láttam én is, tudom, hogy a K.Mama maga volt a sátán, de azért a totál ártatlanságba ez nem fér bele...nem?

HLaci 2007.12.22. 08:48:42

jaja, nekemis a májkgázolás az, ami nem kóser.

ez még mindig rejtély, vagy csak lemaradtam valamiről?

Dando01 2007.12.29. 21:36:40

MIKE GÁZOLÁSA

Orson azért ütötte el Mike-ot, mert még a 2.évad végén anno, mikor Karl beverte Mike fejét a zöldségaprítóval és Mike elment fogrovoshoz, aki véletlenül Orson volt, Mike azt mondta, h nagyon ismerős neki Orson. Ezért Orson úgy döntött, jobb ha gyorsan megöli Mike-ot (ami nem sikerült, mert csak kómában volt), hogy nehogy lebukjon...

Dando01 2007.12.29. 21:37:45

Mert ugye Mike ott volt, mikor Gloria megölte a Monique-ot, és Caloyne gyanakvásával az már egy kicsit sok lenne...
süti beállítások módosítása