Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x11 - The Road Home

2007. december 17. 08:50 - sixx

Párizsban vagyunk, Syd negyvenéves takarítónőnek álcázza magát (sikerrel), Vaughn meg iszik a bárnál, biztos csak vizet, mert holtrészegen nem lehet verekedni, illetve lehet, csak nem tanácsos. Dix odakint, rutin találkozó, valami faszit várnak, akit ismét egy iszonyú hülye kulcsmondat-párral azonosítanak: "Veszélyes itt egy nőnek egyedül - Nem veszélyesebb, mint Bangladesben" ez mekkora baromság már, nem? Syd francia akcentussal operál, és venne tőle egy chipet, ami biztos jó valamire, de elszabadul a pokol, egy bőrdzsekis nyikhaj lövöldöz, majd chipet oroz. A küldetés nettó bukta lenne, ha Vaughn nem lőné hátba a menekülő gazt, aki azonban inkább elvágja a torkát (a sajátját bazmeg) a fogság helyett.

Arvinbácsi már otthon világosít fel mindenkit arról, hogy Ausztriában valami biometrikus fegyverrendszert feljesztenek, ami egy DNS-minta vagy mi alapján keresi meg az áldozatot, oszt lelövi. Ez jól hangzik, de egy háborúban milyen gáz már, hogy előtte be kell kérni az ellenséges hadsereg génálományát a sikerhez, nem? Mindegy, a hírtől mindenki nagyon komoly képet vág, nem jó ez így, hogy a sógorok ilyet fejlesztenek, nyögje az APO bús hadát Salzburgnak büszke vára, höjj! A toroknyiszálós ember egy Szása nevű fegyverkereskedőnek melózott mellesleg, és azért vágott, hogy ne pofázhasson, mert akkor a családját felnégyelik, meg ilyenek. KémFater megy az orosz után, akivel van valami korábbi balhéja, titok van itt.

Vaughn beavatja Weisst a fater naplóiba, lehet tovább élt, mint hittük, sőt, de el ne mondd senkinek, majd én kiderítem magamtól. Arvin megtárgyalja a Szása dolgot KémFaterrel, mit kovbojkodsz? Hát, mert nekem már korábban ki kellett volna nyírnom a muszkát, de elbasztam, most majd helyreteszem a dolgokat. Van egy olyan érzésem, hogy KémMuter vonalon lesz itt valami. Madagaszkár, idáig jön el KémFater gyilkolászni, és rátalál egy régi kapcsolatra egy kocsmában, akinek hoz egy DVD-t, a hangokból ítélve valami szadista horrorpornót, de lehet modern balett, ezt soha nem tudjuk meg. Cserébe Szása elérhetősége kell, a perverz kocsmáros segít. Nagy úr a merevedés. Főcím.


Marshall eligazítja Sydet, a fegyverrendszer egy diszkó pincéjében lapul Salzburgban, és kiszól egy jót nekünk, nézőknek is: "Miért pont éjszakai klubokban tartják az ilyeneket a gonoszok?" Sűrűn bólogatunk. Salzburg, farönkökkel díszített klub, agyunkat eldobjuk. Marshall pontosan tudja, hogy Szása alpesi bárjában ki a főnök és milyen biztonsági előírások vannak érvényben, ha a világ tényleg így működne, nem lennének gazemberek. Az első feladat: nyúlni egy belépőkártyát az egyik alkalmazottól. Sikerül. Egy cigisdobozba rejtett kütyü segítségével Syd felturbózza a kártyát, hogy a Nagyon Titkos Pincébe bejusson, és közben flörtöl egyet a mosogatófiúval.


A kártya működik, Syd bejut ahová nem kellene neki, de a kártya beindítja a riasztórendszert, és jönnek a mit sem sejtő gazok, hogy jól le legyenek karatézva. A fegyverrendszer nincs meg, csak mindenféle dokumentumok, melyeket láthatatlan tintával írtak, ebben a pillanatban megjelenik egy ellen, akit nagyon megvernek. A pincérfiú is szarban van, Sam Hausernek hívják, és ha Syd nem viszi ki a klubból, akkor el fogja veszíteni egy csomó végtagját, így Syd lesmárolja, és kirángatja a kocsmából. Syd és Sam közösen keringenek Salzburgban, Sam megtudja, mibe keveredett, és nem annyira örül, ilyen jónő, hogy lehet ennyire geci?


San Diego, Vaughn jön egy emberhez, akinek a nevét a fater naplójából szerezte meg Weiss. Az ember tolószékben ül, és képeket mutogat, együtt kommandóztunk annak idején, Falkland-szigetek, stb, és képzeld el Vaughn fiam, az apád simán hátba lőtt, azért vagyok béna. Király fater volt. Syd kémnyelven folytat beszélgetést egy fülkéből, azt hiszi, hogy egy megbízható emberrel, pedig nem, mert Salzburgban még a titkos CIA-összekötők is Szása emberei. Ez egy ilyen szar világ, kérem szépen. Angola, KémFater idáig jött el, hogy kinyírja Szását. Természetesen folyékonyan beszél portugálul, így a helyi zsoldosokkal tud kokettálni, de biztos szar az akcentusa, mert leütik, és elviszik valahová.


Syd és Sam vártja a fuvart, ami a büdös életben nem fog jönni. Sam sír sokat, hogy neki milyen szar az élete, minket ez annyira nem érdekel. Megjön egy kocsi, benne az osztrák kettős ügynök, akivel lesz egy kis csörte, Sam meg csak néz, bazmeg, Terminátor Barbie. Mennek metrózni, mert úgy el lehet jutni a kikötőbe, oda, ahol a fegyverrendszert tárolják. Angola, KémFater Szásánál, akivel régi haverok, miafasz? Kicsit beszélgetnek, KémFaternek üzleti ajánlata van, de mire elmondhatná, telefon jő Salzburgból Szásának, minden rendben van. Szása felesége egy iszonyú helyes helyi csaj, tudnak élni az oroszok.


Kikötő, a rosszarcúak a Nagyon Titkos Fegyverrendszert tologatják egy raktárban, Syd kikémleli jól, és megy megszerezni a cuccot, ehhez le kell ütni egy faszit, de amilyen kis buta ez a Syd, pont belenéz a véletlenül élesített puskába, ajaj, az meg kiírja, hogy célpont bemérve, innentől kezdve Sydnek nincs menekvés elméletileg. Sam odakint tököket növesztett magának, és egy VW furgonnal beront a raktárba, kezdődik a James Bond utánérzés, a minihelikopterbe épített fegyver üldözi Sydet, aki viszont annyira fasza csaj, hogy ezt is megússza nagy nehezen. Sam sem tétlenkedik, ezért vállon lövik, kellett neki.


KémFater belső konfliktussal küzd egy ideig, hiszen Szása neje terhes, így nem lehet kinyírni valakit, vagy igen? Mindjárt kiderül, mert Szása ugyan szépeket mond róla, de ez sem elég, egy zongorahúrral megfojtják. KémFater lelép, minden a lehető legnagyobb rendben. LA, Weiss és KicsiSyd moziznak, Vaughn meg szomorúan néz, hiszen a faterja csak nem volt jó ember, ez így elég szar érzés lehet. Salzburg, Syd örömmel közli Sammel, hogy mehet haza, mert minden oké. Két küldetés is sikerrel zárult ma este, ez sikeres napnak mondható, Syd és KémFater mennek kajálni egyet közösen, apa-lánya kapcsolat erősítése a kémvilágban, oh. Jövő héten folytatjuk.

Címkék: alias
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k.Tomi 2007.12.17. 09:34:32

áááááááááááááááááá. Már megint diszkó a titkos találkahely.
Ebből kiindulva amikor bulizni megyek hétvégenként tuti van egy-két kettősügynök is a helyen.

Biodorci 2007.12.17. 10:02:18

Szia! Jó az írásod. Viszont ez az epizód a negyedik évadban volt (4x11).

Gabba 2007.12.17. 12:52:54

Biodorci, végig a 4. évad epizódjairól van szó.

Amúgy ez sajnos nagyon gyenge rész volt, a hogyvót sokkal jobb róla. Ráadásul Salzburgot úgy állítja be, mint fontos kikötővárost, eh.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.12.17. 13:41:41

Gabba: igaza volt Biodorcinak, mert elírtam, aztán sunyiban javítottam, és nem szóltam, hogy. sorry.

sélli 2007.12.17. 14:23:45

Ez egy olyan 'töltelék rész' volt... nem történik a világon semmi. Hiányolom a pezsgést. No, mind1, majd csak elindul - bár lassan a szezon felénél járunk...- sixx, köf a HV-ot!!!

SPOILER!
svati: lesz

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2007.12.18. 16:41:45

"Párizsban vagyunk, Syd negyvenéves takarítónőnek álcázza magát (sikerrel)"

???? Muti erről kééééééépet!!!
süti beállítások módosítása