Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 2x12 - 19:00-20:00

2007. december 17. 10:05 - Bruti

7 óra. Hogy rohan az idő, elérkeztünk az évad feléhez, de higgyétek el, hogy a java még hátra van. A múlt részben rá kellett döbbennünk, hogy Mari mekkora ribanc, már-már túltesz Palmer exnején, aztán Zombi se lett a kedvenc karakterünk, szegény Kimet meg a puma se szereti. De Syed Ali a legnagyobb moslékosvödör, mert felgyújtott egy iszlám tesót, hogy mentse a bőrét.

Jack hamar rájött, hogy itt nem spontánégésről van szó, szóval nem kell hívni Scullyt meg Muldert, és az is kiderült, hogy nem Ali az áldozat. Az imámmal beszélget és persze neki is megemlíti az atombombát (mi meg húzzuk a strigulát), viszont a fickó nem tud segíteni. No, de nem is kell, mert találnak egy titkos csapóajtót. Jack megy le egyedül, mert félő, hogy Ali is ráharap a ciánkapszulára, mint a Flexes Béla haverja és akkor ott állnak, mint elsödleges nemi szerv a lakodalomban.

Jack egy szál viperával beveti magát a sűrű, sötét, kerek pincébe. Ali közben hívja Marit, hogy változik a TERV, ha nincs ott időben, akkor a csajnak kell cselekednie, majd zajt hall és leteszi a telót. Jack áll a fal mögött és mire Ali észbe kap, már bucira verte a viperával, és könyékig turkál a faszi szájában. Gyorsan felidézte magában a „Hogyan szedjünk ki ciánkapszulát öngyilkos arabok szájából” óra tananyagát, és megszerzi a kis fiolát, mielőtt Ali ráharaphatott volna. Hát igen… Jack egészen más szint!

CTU. Warner még mindig nem tudja megemészteni a történteket. Bercinek mesél egy régi történetet a lánya furcsa eltűnéséről, de ettől mi még nem vagyunk előrébb. Jön Fürtös, találtak egy cetlit Ali zsebében, amit majd egy photoshopbuzi fog faszául megfejteni. Ugrunk. Zombit még mindig Dr. Rex Van De Kamp vallatja. Már annyi áramot kapott, hogy ha betekernének a seggébe egy százas izzót, egész nap világítana, de az öreg nem adja fel. Állítólag kemény kiképzést kapott még fiatal korában, úgyhogy az ilyen lófaszpisták nem törik meg egyhamar. Tikk…takk… Tikk…takk…

Tóni Kimet keresi, de Berci lecseszi, hogy inkább a bombával foglalkozzanak. Váltunk Szőkénkre. A sötét erdőben ücsörög és próbálja levenni a lábáról a sima hurkot, de meghaladja a képességeit a bonyolult szerkezet. Hát igen… az élet kegyetlen. Ha hülye vagy, még kegyetlenebb. (A másik érdekesség, hogy este hétkor már vak sötét van Kaliforniában, nyáron! Ez csak nekem szúrt szemet?) No, szóval Kim ücsörög, és meg se próbálja a drót másik végét megkeresni (ha már a hurok kifogott rajta), mikor zajt hall. Egy vadőr külsejű fickó jön nagy puskával. Szóba elegyednek, majd egy mozdulattal lehúzza a hurkot a csaj lábáról. Kurva nagy habszivacs esett le a szívünkről, Kimnek mégse kell tőből lerágnia a bal virgácsát.

Jack kihallgatja Alit. Hogy finom legyek, megint nem a verbális meggyőzést választotta. Üti-veri a fickót, ahol éri, és hát be kell látnunk, hogy Bauer elöl információt elhallgatni már önmagában is öngyilkossági kísérletnek számít. Felcsendül még a „Hol van a bomba te moslék!?” című örökzöld, majd Jack úgy töri Ali ujjait, mint postás a CD-mellékletet. Erdő. Szőkénket befáslizta a vadőr, mert van nála fásli (!), majd felajánlja éjszakára a kunyhóját, ahol Kim meghúzhatja magát. Ő meg Kimet… de ne legyünk már rosszmájúak... höhö.

Vissza Jackhez. Mivel Ali nem beszél, beengedik hozzá az imámot, hátha meggyőzi, de esélye sincs a fickónak. Közben Kate meghallja, hogy a húga mobilszámát emlegetik Jackék, így neki is elárulják, hogy Mari a gyanúsított. Na ez nagyon nem tetszik neki, de segít előkeríteni a csajt. Tikk…takk… Tikk…takk…

A CTU-n keresztül Kate telefonál Marinak, de az hamar rájön, hogy lehallgatják és pár szóval elintézi a nővérét. Kidobja a mobilt, csak hát addigra bemérték. Ráküldik a járőröket. Kate picsog még kicsit, hogy biztos kényszeríti, meg hasonlók, de lassan be kell látnia, hogy ez a csaj már nem az ő kishúga. CTU. Photoshoposunk levág egy kurva nagy technohalandzsát valami cgi-algoritmusról, meg hasonló faszságok, de a lényeg az, hogy talált pár betűt és számot a papíron. Toncsi ráállít egy embert az adatokra. Vissza Bauerhez. Ali még mindig nem beszél, pedig Jacknek brutális ötlete támad. Monitort hoztak be, majd élő adásban közvetítenek Ali családjának elfogásáról. Ha nem mondja el, hol a bomba, kinyírják a kiccsaládot. Alinak egyből elkezd forogni a maradék egy szeme, de nem beszél. Jáájjj… ez csúnya lesz. Tikk…takk… Tikk…takk…

Mike tájékoztatja az elnököt, hogy Jack egyesével nyíratja ki Ali családját, ha az nem tér észhez. A Fuckisztániak meg félnek Amerikától, szóval minden bizonnyal meg is fogják tenni, de Palmer gyomra nehezen veszi be az ilyesmit. Jack még húzza Ali agyát, hogy a fia mindjárt 12 éves, de nem hinné, hogy megéri (kedves), mikor telefonál Palmer, hogy nem engedélyezi a kivégzést. Jack tudomásul veszi, de ahogy az elnök bontja a vonalat, eljátssza, hogy megkapta az engedélyt. Snitt. Lynne nem bízik Sherry Palmerben és ezt megosztja Mike-kal. Egy informátora szerint Sherry és Zombi az elmúlt fél évben tartották a kapcsolatot. Pár perc múlva találkozik a forrásával.

Kemény percek jönnek. Jack beront Alihoz és üvöltve követeli, hogy árulja el, hol a bomba, mert kinyírja a nagyobbik gyerekét. Ali nem biztos, hogy komolyan veszi, így Jack kiadja a parancsot. A fiút felborítják székestől, majd két lövéssel lerendezik. Ali üvölt, kínlódik, de nem beszél az istennek se. Tikk…takk… Tikk…takk…

Lynne egyedül érkezik a találkozóra, ahol nagy meglepetésére Sherry várja. Jön megint hátulról, ahogy szokott, hogy ő nincs is benne az összeesküvésben, csak rá akarják verni a balhét, de Lynnek már attól kinyílik a Scud rakéta-indítógomb a zsebében, ha meglátja ezt a nőt. Zsigerből elhajtja a picsába. Váltunk. Ali ki van borulva, de Jack nem hagy sok időt neki a gyászra. Most a kisebbik gyereken a sor. Kiadja a parancsot a kivégzésre, mire Ali végre megtörik. Egy reptéren van a bomba, a város fölött akarják felrobbantani. Dettó Hirosima. Bauer hívja a CTU-t és már lépnek is. Bravo, Echo és tököm tudja milyen egységek, F-16-osok, bombaszakértők, kommandósok indulnak a helyszínre, szóval ott lesz mindenki, aki számít. Snitt. Ali őrjöng, hogy ő márpedig nem megy addig a paradicsomba (nem tudom miből gondolja, hogy odajut), amíg nem végez Jackkel. Kate is szörnyülködik kicsit, hogy milyen rohadék alak ez a Jack, de a monitoron helyreállítják az adást és kiderül, hogy csak színjáték volt az egész. Mindenki megnyugodhat, gyermek él, homlokról veríték letöröl, nagy kő legurulni szívről. Jack szól Kate-nek, hogy jöjjön vele a reptérre, mert a húgával kell beszélnie. Elindulnak.

Utolsó snittünk következik. Marika megérkezett a reptérre az indítóval. A gyapjas fejű arabbal letesztelik a cuccot, majd mikor frankón működik, behelyezik a bombába. Minden klappol, a bomba ketyeg. „Most pedig imádkozzunk” –mondja a gyapjas. Hát rátok is fér öreg, mert Jack Bauer a nyomotokban van! Tikk…takk… Tikk…takk…

Címkék: 24
41 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pink Freud 2007.12.17. 10:06:59

Na végre! Már tegnap 23.00 óta várom!

gyz 2007.12.17. 10:30:08

na ezt a színjátékosdit magyarázza már el nekem valaki. Ki volt benne? Nagyon nem jön össze a kép.

- duplagondol 2007.12.17. 10:31:19

Hmm, nyár van? Eddig kajakra úgy tűnt, hogy minden gané terrorista január közepén, korai sötétedés után akar elementálit csinálni Los Angelesből..

Már megint jót röhögtünk, kongratulésonsz...)

- duplagondol 2007.12.17. 10:34:32

gyz

Vaktöltény lehetett Harisnyás Pippi pisztolyában, Bauer ügynök meg olyan meggyőző erővel bír, hogy még az arab szolgálatok emberei is gyerekmészárlással ütik el a szabadidejüket, ha ő ad utasítást rá..

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.17. 10:52:06

gyz!
A Fuckisztániak az Amerikaiak utasítására összeszedték Ali családját (mivel, hogy fosnak a megtorlástól, ha robbanna a bomba).
Valószínüleg nem kérték tőlük, hogy nyírják ki őket, az amcsik azt megoldották videótrükkel. Rá volt vetítve a kép az eredeti videóra. Aztán a végén mutatták, hogy eloldozzák a kissrácot és futhatott anyuhoz.

szando007 2007.12.17. 10:55:22

előbb fellökték székestől, utána lőttek.. szal elég levágós volt hogy nem lövik le

gyz 2007.12.17. 10:56:38

emberek!

1. ha vaktölténnyel lőtték le, miért feküdt ott a kissrác mozdulatlanul?

2. ha trükk, mitől volt megrémülve a lövés után az anya, meg a báty?

vagy nagyon hülye vagyok, és azért nem értem? :-)

mindegy, családom van, úgyhogy nem leszek terrorista

Potenciális Disznó 2007.12.17. 11:02:38

Most éppen nem nézem egyik évadot sem, de a vicces nevek és a buborékok miatt mindig várom a leírásokat, thx :)

- duplagondol 2007.12.17. 11:08:34

Hámerhogy' se ők, se mi nem láthattuk, ficánkol -e valaki a felborított székben. De lehet, hogy csak újra kellene nézni a dolgot..

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.17. 11:13:30

Gyz: Akit lelőttek vaktölténnyel, az már nem az igazi kissrác. Az a rávetített kismókus volt és gondolom szóltak neki, hogy meg vagy halva, maradj nyugton. (persze, hogy honnan szereztek ügynökgyereket, azt ne kérdezd :D)
A családnak is szólhattak, hogy most kell sikítani vagy mi, de ennyire azért nem szokták kiművelni az ilyen jeleneteket.
Az ostobák nem is sejtették, hogy majd a magyarok 2007 végén, ezt még tüzetesen kielemzik. :DD

szando007 2007.12.17. 11:13:47

hülye lenne a kiccsávó ficánkolni ha egyszer két katona fogja rá a fegyverét. sztem vagy halottnak tettette magát (:D:D) vagy reménykedett hogy a pisztolyos bácsi legközelebb se céloz jól.

szando007 2007.12.17. 11:15:30

azért ami még tetszett ebben a részben az a puszta kezes fogászati beavatkozás volt.gondolom Jack foggal együtt szedte ki a ciánkapszulát

gyz 2007.12.17. 11:21:28

Bruti,

"(persze, hogy honnan szereztek ügynökgyereket, azt ne kérdezd :D)
A családnak is szólhattak, hogy most kell sikítani vagy mi, de ennyire azért nem szokták kiművelni az ilyen jeleneteket."


hát ez az, hogy mindezt az Ali elkapásától számított 5-10 perc alatt intézték el. :-)

Bár nem tudom, min vagyok kiakadva, Bauer 2 órával ezelőtt lezuhant egy repülővel, kirántott a combjából egy mamutfenyőt, most meg vidáman szadizza Alibabát. :-)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.17. 11:25:55

Hátja...
Azé mondom, hogy nem kell ezt ennyire komolyan venni :D
Miért, mikor a PDA-ra 2 mp alatt áttöltenek neki komplett térképeket, az meg má milyen? :DD

kompi · http://filmtrailer.hu 2007.12.17. 12:12:40

Na ezt a sorozatot nem tudtam már bevállalni. Sokat vesztettem? (mer akko mexerzem valahogy)

candyperfumegirl 2007.12.17. 12:34:30

Ez kész.... :D
Bruti, ez egyre jobb. Már a "hol a bomba, te moslék" örökzöldnél leestem a székről, de akkor jött az utolsó kép, és csak fetrengek tovább.
:D

candyperfumegirl 2007.12.17. 12:40:00

kompi: hát ezek alapjén nem világos, hogy milyen sokat veszítettél? :D

A színjátékba szerintem meg csak a katonák voltak beavatva, senki más, még a család sem, így a sírás-rívás-jajveszékelés valódinak tűnhetett, mivel valódi is volt. Székkel felborított kissrác meg olyan szinten frászt kapott attól, hogy golyók röpködnek a fülétől fél centire, hogy ha akart sem tudott volna megmozdulni.

Más kérdés, hogy a keménytökű terrorista Alinak hogy nem jött le, hogy meg van rendezve az egész, amikor az egyszeri néző simán kitalálhatta.

Dorkapa 2007.12.17. 12:40:15

Kim annyira szőke, hogy alighanem egy nyakkendőcsomót sem tudna kibogozni, és egy STOP tábla is képes lenne fogva tartani.
Jin meg úgy mondta Dzsekknek a mobilszámot, mintha az egy telefonkönyv lenne és egyből mondaná hozzá a nevet és címet. Depersze csak így lehetett Két tudtára hozni...

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.17. 12:49:17

candyperfumegirl: Igyekeztem :)
Dorkapa: már látom is, ahogy Kim ott áll a Stop tábla előtt és meg van delejezve :DD

Gabba 2007.12.17. 12:57:24

Azért a "Kim a vadászházban meghúzza magát és a vadászt" epizódot jobban kidolgozhatták volna, hátha új oldaláról ismertük volna meg szőkénket.

sélli 2007.12.17. 13:23:43

kompi, sztem nagyon gyorsan kezdd el nézni... két-három epizód után úgy rákattasz, hogy JUJ.
Bruti, grat! De tudod, már nem is mondok semmit :)
Ja, 1ébként a BK jóóóóval 8 után kezdődik. :)))

Llew 2007.12.17. 14:00:58

Respect. Ez a hogyvolt is egy "egészen más szint". Fetrengős röhögős. Én nem vágtam le, hogy itt valami video trükközés volt az Ali családdal. Szerintem csak terrorista reality volt fej mellé lövöldözéssel. A Kim kirándulása vonalat szerencsére nem erőltették túl ebben a részben. Már a múltkor is furcsáltam amikor egyik percről a másikra korom sötét lett, de ezek szerint nem csak én. "Hát rátok is fér öreg":)

Dorkapa 2007.12.17. 14:35:11

Nagyot kamuzott Dzsekk, mikor az elnök letette a telefont: köszönöm a támogatást, nahogyne.
Aztán meg mentálisan a pokolba taszította Alit: "megvetem magát azért, hogy erre kényszerít", és ""kivégeztette"" a gyerkőcöt. Szerintem ettől a mondattól roppant meg Ali... :)
Megmondom őszintén, mikor a tanácsadó néni hátat fordított Seri-bébinek, nem voltam benne biztos, hogy elér épségben a gang végéig.

Llew 2007.12.17. 14:44:04

Dorkapa:
Dzsekk egy született színész:)
Azt én is vártam, hogy Lynne-t mikor lövik le vagy valami. Sherry annyira irritáló, hogyhihetetlen. Már csak szegény Palmert sajnálom, met lassan mindenki tud mindent csak őt felejtik ott a Zombi kinzós monitor előtt.

szando007 2007.12.17. 15:12:55

azért az kemény lett vna ha mikor Jack magával beszélget telefonon, a teló megcsörren..

Zombit meg nem baj ha feltöltik, ha felrobbanna a bomba és összedőlne LA elektromos hálózata, ő lenne az áramszolgáltató.. nem gonosz ez a Palmer elnök, csak előrelátó

EasyFriend 2007.12.17. 15:35:30

Tulajdonképpen azért jó, hogy nem csak az állandó stressz van Palmernek. Mások pasziánsszal töltik azt a bizonyos öt perc szünetet, ő a Zombi kínzását nézi zártláncún. Ez is van olyan jó.

EasyFriend 2007.12.17. 15:38:05

Ez a rész most kivételesen elég kiszámítható fordulatokat hozott (nekem legalábbis). A szájműtét és Jack átlátszó blöffjei legalábbis megvoltak. Na jó, arra nem számítottam, hogy családi videokonferenciát rendez Jack Alinak, meg arra sem, hogy Lynne randijára Sherry megy el.

EasyFriend 2007.12.17. 15:39:10

Az éjszaka nekem is feltűnt, az első évadban mintha konzisztensebb lett volna ez. Most nagyon hirtelen sötétedett be, az előző részben még fényes nappal volt, most meg már töksötét.

Pink Freud 2007.12.17. 16:18:18

Nem értek hozzá, de szerintem nagyon kényes dolog lehet szürkületben forgatni. Van egy órád kb. amíg a nap se fent se lent, aztán ha nem jön össze a jelenet, várni kell másnap estig.
Ki emlékszik a Sivatagi Show-ban a poénra: "hirtelen leszállt az éj"?

EasyFriend 2007.12.17. 17:38:27

Hát igen, biztos vagyok benne, hogy nem egyszerű megszervezni, de hát ez vele jár, ha az ember 24-et akar forgatni... Meg szerintem az első évadban tényleg jobban ment ez, nagyon sokfélék voltak a napszakok, emlékszem hajnalos meg szürkületes részekre is. Mondjuk valószínűleg megkérik az írókat, hogy ezekre az órákra a lehető legkevesebb külső essen... :-)

gyz 2007.12.17. 18:06:13

ne vicceljetek már: azon, hogy 2 órája 10 ezer métert zuhant, 2 perc alatt napirendre tértek, a szaros alkonyat meg kicsapja nálatok a biztosítékot? :-)

Biztos Dzsek rendelte a sötétet, mert jobban bele tudnak olvadni a fekete cuccukkal.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.17. 18:44:04

Az előző részben sötétedett be amúgy. Mikor várták a mecsetnél, hogy Ali kijöjjön, még világos volt, akkor mondta Jack, hogy van még 17 percük.
Aztán negyed óra múlva, már tök sötét volt.
Végül is ez legyen a legkisebb bajunk. :)

Llew 2007.12.18. 08:42:42

gyz: A zuhanás túlélést/megse kottyanást betudjuk Jack atom szervezetének, meg csúcs kiképzéséne. De az már sok lenne még tőle is, ha a napszakokat is befolyásolná.

Consuela 2007.12.18. 09:18:17

A cég igazán megnézhetné, hogy kikkel
dolgoztat külsősként. Mari faterja elég gáz, apaként és CIA-sként is bebuktázott, nem figyelt eléggé a szöszkére.

Zombié meg minden tiszteletem, ő lehetett az előző generáció dzsekkje,
parádésan bírja a kínzást.
Amúgy Rex Van de Kamp korábban nem nyomta az X-aktákban szintén mint agent?

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.18. 11:26:07

Consuela.
www.imdb.com/name/nm0191688/
Ezekben szerepelt. Az X-aktákat pont nem látom itt, de ki tudja...
Azért játszott pár sorozatban.

Dorkapa 2007.12.18. 12:47:28

Van de Kamp a JAG-ban volt CIA ügynök.
Rabb hadnagy/őrnagy/ales stb. húzta elő olykor a mellényzsebből...

Talán ezt a feladatot Bercire kéne bízni: ő a haldokló kolléganőből is kiszedte a kódot, mikor a CTU felrobbant...
Vagy szólni Zombinak, hogy mingyá ittvan Dzsekk, mi lehet ennél fenyegetőbb???

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.18. 13:11:26

Meg ugye Zombinak is biztos van családja.. talán az célravezetőbb lenne. :F

gyz 2007.12.18. 13:43:14

nekem Zombival kapcs. az a gyanúm, azért bírja ilyen jól a kiképzést, mert pont a vallatás előtt kapott egy szívattakot, és most még jól is jön neki, hogy a srác párszor kiüti.

szóval most mással kéne próbálkozni.

Dorkapa 2007.12.18. 13:52:45

...ja, van az úgy hogy vkinek a tökét kell satuba tenni, vagy a körmeit egyenként letépni, de ennél sokkal durvább, ha a családot, szeretteit kezdik el mószerolni.
Egy újjal sem kell a delikvenshez érni, mégis dalolni fog. ...mint Ali.

Laverna 2007.12.18. 22:17:12

A feliratokon szétröhögtem magam. Köszönet értük. :-)

EasyFriend 2007.12.19. 14:39:58

Most komolyan, szerintetek egy ilyen fejű embernek lehetnek "szerettei"? :-D
süti beállítások módosítása