Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x10 - The Index

2007. december 06. 10:00 - sixx

Rögtön a közepibe csapunk a lecsónak, semmi felvezetés, így mi sem számolunk be a múlt hétről, legyünk stílszerűek. KicsiSydnek szülinapja van, de ez annyira nem egyszerű, mert nem is tudja, hogy mikor van pontosan. És bulit szerveznek, amin majd Marshall lesz a dj, fuck, yeah! Ez most ráér, mert eligazítunk.


Párizsban ráleletek valami listára, ami nagyon kemény, mert aki számít rajta van, és lehet zsarolni is, na ez az, amije nincs Cuslágjancsinak, mert ha lenne, akkor nem a sitten ülne, hanem a Bahamákon röhögne teli szájjal. A lista (Index! Hejj! Anyánk!) 4096 bites kódolással van titkosítva, amitől mi nem esünk hasra, mert nagyon kiskorunkban kivágtak minket a geekóvodából, de Marshall szeme akkorára tágul, mint egy tányér. Esküszöm, erekciója is van. A listát nem lehet elolvasni, mert kurvára le van kódolva.

Igen ám, de ezt a listát most ellopták, mégpedig az egyetlen logikus helyszínről, ahol a világ összes befolyásos emberéről kompromittáló infót tartalmazó listát tárolni lehet: a legendásan jó közbiztonságáról híres Szarajevóból. Lehet Jancsinak is volt listája, csak ellopták, mert Tiranában tárolta, és neki nincs KémBarbie-ja. Az APO-nak viszont van, és persze pont két hete, hogy meglett a dekódoló lemez is, amire vastag fekete filctollal lehet ráírva, hogy "NEM PORNÓ - TITKOS DEKÓDOLÓ LEMEZ", és most hogy ez a vége megvan a szekérnek, be kell elé fogni a lovat is, hogy ilyen álnépies kiszólással éljünk.


A francia szövetségesek annyira nem haverok, így nem kell nekik tudni, hogy mi van a lemezen, és mivel a rendőrségen őrzik, ezért oda be kell jutni: kézenfekvő, hogy Sydnek le kell tartóztatnia magát. Igen, nekünk sem tetszik a terv. Dix közben Sloane után nyomoz, mert nem bízik benne, ahogy tulajdonképpen senki sem, csak kissé hibbant lánya. Hoppácsak, Sloane Szarajevóba telefonozott korábban, ez gyanús, nem? Dix be is avatja Sydet, Arvinbácsi hazudik! Mint a vízfolyás! Felvette a kapcsolatot a korábbi haverjaival! Gonosz mind! Arvinbácsi szopat minket! És ehhez 10 rész kellett?


Dix nem áll meg ennyinél, hanem megy feljebb, egészen Angela Bassethez, aki a főnöke, de nem jár sikerrel, összeesküvés-elméleteket gyártasz, olyan ez, mint a többiztosítós rendszer, csak pletyka. Syd sem hisz benne, már látom, ahogy Dix monomániája a romlásához vezet. Vón elmegy a nagybátyjához, mert az szarul van agyvérzésileg, ha jól vettem ki, az szar. A bácsika Willt emlegetett a nővérkének, aki mellesleg Vón apja, és meghalt már régen, de a bácsika várja. Fogadjunk, hogy nem halt meg?


Weiss lebukik Arvinbácsi előtt, dugod a lányom, te köcsög? Majdnem kitépi a gigáját. Az alagsorban Syd és Dix konspirál, ellen-küldetést terveznek, mint a régi szép napokban, a lemezt lemásolják a Hordozható Dekóder MiniDisc Másoló Szerkezettel, amiből pont volt egy Marshall asztalán. Párizs, Syd a terveknek megfelelően fogdában köt ki, mert kiprovokálja valami anarchista üzenettel, amit Weiss kocsijára fúj. Igen, nagyon ciki a jelenet szerintünk is. Az ügyvédje természetesen Dix lesz.


KicsiSyd átmegy Hujbert Feribe, és sapkában hekkerkedik, a rendőrség belső hálózatra rácuppan, és így mindent lát a kamerákon át, többek között azt is, ahogy Dixék lemezt keresnek. A francia rendőrségnél frissen bevezetett műpunk egyenruhának köszönhetően Syd akadálytalanul mozoghat, kutya nem foglalkozik vele. Mivel KicsiSyd figyeli kamerán, hazudik egy kicsit, lemásolja a minidiscet, majd kicsit szalad a rendőrök elől, akiknek csak feltűnik végre, és kajakra átugrik a tetőről egy pont arra járó helikopterre.


LA, Dix paranoiája a tetőfokon, Arvinbácsi Brüsszellel beszél telefonon! Ez gyanús! Ott csak csipkeverők vannak, meg rohadt erős sörök! Új terv van: be kell jutni a főnök házába, és megszerezni a kódot a telefonjához, vagy miafasz. Arvinbácsi kicsit lecseszi Sydet az akció miatt, hol kujtorogtál annyi ideig a rendőrségen? Erre Syd bedobja a "lányodnak születésnapja van, elfelejtetted, mi?" kártyát, és máris megvan, hogyan jut be a házba. Vón a bácsikánál továbbra is, beszélget egy kicsit a nővérrel, aki nekem gyanús, de lehet, én is paranoid vagyok már. Kiderül, hogy a rokonnak van valamije Billnek (ezek szerint nem Will), már ha visszajön, egy kulcs az természetesen, ilyenkor mindig kulcsot hagynak hátra. KicsiSyd és Syd a "Volga menti, még nem nyugaton dolgozó kurvák" verseny első és második helyezettjének öltöznek a családi vacsihoz, Weiss, jól szemed van, bazmeg.


A vacsora kissé feszültté válik, amikor Weiss Arvinbácsit letegezi, és ezzel egyidőben KémFater energiaválságról és hibridautókról beszél, nagyon jó a jelenet. Syd kivonul, és Arvinbácsi meglehetősen nagy házában kering, megvan a telefon, habár mekgájverkedni kell hozzá egy kicsit. A kódfejtő berendezés felszerelés alatt, persze Arvinbácsi pont ekkor indul el a lánya ajándékáért, izgulunk kicsit. KicsiSyd rajtakapja a tesót, és egy világ dől össze benne, illetve csak sejtjük, hogy így van, mert a színésznő arca egy merev maszk, kábé, mint Májkülé a feszült pillanatokban, odaát a Szökésben. Torta, ünnepi beszéd, rejtett utalások a családi kapcslatok fontosságára, bizalom a titka mindennek. Nem is érthetnénk jobban egyet. Otthon jön a konfrontáció, miafasz volt ez? Kihasználtál? Akkor most szépen elmondjátok mi a helyzet - mert közben megjön ám Dix is.


Vón elmegy a kulccsal szekrényt nyitni, buszállomásra, mert ezek az amcsik ilyen szerencsések, hogy ha az ember 20 évvel ezelőtt valamit betesz egy ilyenbe, az ott is marad örökre. Tessék ugyanezt megpróbálni a debreceni vasútállomás szekrényeivel. A titokzatos csomagban egy jegyzetfüzet van, és hoppá, a bejegyzések a fater halála után is folytatódnak, ugye megmondtam? Dixék közben lehallgatják Arvinbácsi Nagyon Titkos beszélgetését, és kibújik a macska a zsákbúl: ez bizony geciemberekkel kokettál, és Brüsszelbe megy, indexet és kódtörő cédét átadni. Dix annyira büszke magára, hogy az már gusztustalan valahol, én szeretem, ha Arvinbácsi geci, ez adja a sorozat dinamikáját. A terv: követni kell Arvinbácsit, és megtudni mindent a titkos találkáról.


Brüsszel, ami úgy néz ki a képen, mint Békásmegyer madártávlatból. A csajok szarul vannak, különösen KicsiSyd, Arvinbácsi meg indul a folyó felé (Duna?), találkozóra. Sydék megelőzik, így mindent látnak-hallanak,  Arvinbácsi két geciemberrel talákozik, és átadja nekik a kódfejtő lemezt, közben a dolog súlyának megfelelő létszámú CIA-egység (értsd: 4 fő, hát ennél azért erőteljesebb részvételre számítottunk) bekerít, pozíciót vesz fel, stb.


Hé, Arvinbácsi itt van, de egyedül! És csak megfigyel, nem is geciember! KémFater ment el a találkozóra! Miafasz van? Konkrétan pofára estem. Arvinbácsi közben elmagyarázza, hogy mivel a CIA túl fafejű lett volna egy ilyen ármánysághoz, ő a kezébe vette a dolgokat, s lőn, a Szövetség (Alliance) túlélő tagjai itt vannak, egy szobában, na ki a faszagyerek? Dix még mindig nem bízik a dologban, és ebben a pillanatban derül ki, hogy ugye a dekóder cédé ki lett ám cserélve, KémFater hirtelen nagy veszélybe került, aggódjunk közösen!


Meg is ütik, ahogy kell, Sydék rohannak a 37. épülethez, mert most fatert kell menteni, de tüstént. KémFater közben emberkedik, megkötözött kézzel is beszól, hogy kinyírlak, genyó, de mire nagyobb lenne a baj, megjön KicsiSyd, leamortizálja a Ford Mustangot, és lelövi a három ellet, három lövésből. Az argentín kisöbű sportpuska-csapat sokat veszített, amikor beszervezték ügynöknek.


Vón visszatér a bácsikához, aki túl sokat nem mozgott azóta sem. Kérdezgeti egy kicsit, mondjad már, mi ez a kulcs-dolog. Erre bejön a nővér, de nem az, akit eddig láttunk, hanem egy másik, aki természetesen nem ismeri a nekünk azonnal gyanús álnővért, meg lettél szopatva, Vón. Dix otthon kap egy kis lecseszést, nem kell ennyire monomániásnak leni, mondja a Nő Aki Volt Már Tina Turner is, és flörtölnek egy kicsit, mert miért is ne. Dix ettől még nem nyugszik meg, és ahogy az utolsó jelenetet elnézzük, igaza is van Arvibácsi dekódolja a listát, majd közli KémFaterrel, hogy minden megvan, amire számítottak. Ezek nagy zsiványok, így ketten.

Címkék: alias
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.06. 10:55:37

király nagyon:))) a bubik is:)))
Arvinbácsi nagyon-nagyon kedvemre való!

sélli 2007.12.06. 11:24:46

Yess! Volt egy pár hűbazzeg jelenet, Kémfater rlz!!! Végre igazán kezd beindulni a szezon.
Vicces volt, ahogy Dix és Syd az alagsorban kokettáltak, tiszta 1. évad, csak ott Vón (aki akkor még nem volt Darth) volt a másik.
Most nem teccenek annyira a bubik...

benchmade 2007.12.06. 12:10:32

Gratula. Az eddigi legjobb Hogy vót.

megadeth1 2007.12.06. 12:15:39

Ez nem ma este lesz az AXN-en? Vagy az atkozott DigiTV megint szivat, mint a Discoveryvel?

sélli 2007.12.06. 12:32:58

mega, AXN-ék kedden 9-től Aliasoznak, és asszem szombaton ismételnek. Ismétlést nem tudom pontosan. Ez a rész tuti kedden ment le.

candyperfumegirl 2007.12.06. 13:36:20

LOL, a debreceni vasútállomás csomagmegőrző szekrényeire kurva nagy betőkkel ki van írva, hogy NEM MŰKÖDIK, pont egy hete jártam ott, így nagyon jót röhögtem a hasonlaton. :D

A "brüsszeles" kép iszonyat durva, ezek az összes városképet Budapest különböző részein vették fel? Mert Zürich meg persze az Astoria környéke, alap.

A vacsora zseniális volt szeritnem, főleg hogy egy az egyben ugyanaz a koreográfia, mint az első évadban, amikor Syd és Will mentek vacsorázni Arvinhoz hasonló gerilla házkutatási szándékkal. Szeretem, amikor így visszakacsintanak.

SpyDaddy feje meg midnen pénzt megér a "bazmeg lebuktam" pillanatban, imádom.

A legnagyobbat a Dixes képen röhögtem meg hozzá a Lokkbácsis kommenten, és ez egy baromi jól sikerült hogyvolt lett, köszi az élményt!

madz 2007.12.06. 14:04:34

bocs, hogy ide megy, de mikor lesz már poszt az utolsó Tűzvonalbanról??? légyszi, mondd meg kiricsinek, hogy dolgozzonmá!!!

madz 2007.12.06. 14:08:53

amúgy király a poszt, de belekötött már valaki abba, hogy egy puska nem kisöbLű hanem kisöbű?

Hivatalnok 2007.12.06. 19:14:21

Áhhh...Én meg pont ezt a részt nem láttam. A kézilabdát választottam, mert ugye magyar válogatott, meg nők, meg minden, de csak jól felidegesítettem magamat. A fene egye meg. Nem tudjátok, hogy mikor ismétli az AXN? Szombaton, vasárnap?

megadeth1 2007.12.06. 19:49:03

Kicsit off, bocs. Hát, ez beszarás... nézem, minek kéne menni az AXN-en, tök nem az megy, mint amit a port.hu ír! És most mondják, h Alias 8-tól!!!
Létezik az, h a DigiTV Kincsesbánya metropolisba külön műsort ad? Ha mégse, akkor indíts mindenki, aki lemaradt és Digitv-je van!!

megadeth1 2007.12.06. 20:16:21

Hivatalnok, az én privát AXN-em szombaton 8-tól ismétli, és ebben a pillanatban megy...

Gabba 2007.12.07. 09:14:20

Azért Marshallt megnézném, amint dj-zik, kár, hogy ezt nem dolgozták ki, csak beszéltek róla.

Az másnak is feltűnt, hogy miután KémFatert pofánvágták (végre!), másnap reggel már hegek nélkül tűnt fel az APO-ban? Tiszta Jack Bauerba oltott Terminator...

Dark Wolf 2007.12.17. 18:36:36

A DigiTV-s AXN-esek közül látom, még sokan nem tudják, mi van: a Digi a román AXN műsorát adja, amit a www.axn.ro/English/Program -on lehet megnézni. DE: a más időzóna miatt egy órát vissza kell számolni a kezdési időpontokból!
süti beállítások módosítása