Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 01X12 - Egy zsaru mind fölött

2007. november 30. 10:15 - kiricsiz

Ott folytatjuk, ahol az előző részben abbahagytak minket: Kriszta mellett kicsöng a mobil. Beugratás volt az előző rész zárójelenete, mert Kolonics hívja Krisztát, nem Malek. Persze ettől függetlenül érdekes lehet majd, hogy ki volt a "magyar csaj", akire Malek rácsörgött a múltkor. Szóval Kriszta éjjeli ügyeletben nyomja a gályát az őrsön, Kolonics pedig a kocsiban várja az őrs előtt ("feltűnés nélkül jöjjön ki"), Otyó meg szundikál. Persze épp akkor ébred föl, amikor Kriszta beszáll a kocsiba, és ezt ugye a térfigyelő kamerák monitorján keresztül Otyó figyelemmel is kíséri. Az egészhez háttérzajt az ad, hogy Pircsi hangosan próbál valami szöveget az öltözőben.

Kolonics a kocsiban emlékezteti Krisztát, hogy tőle szép ajánlólevelet kaphat a kommandósokhoz. Egyszóval elégedetlen Kriszta munkájával, és egy kicsit hajtani próbálja a csajt. De Kolonicsot leginkább az érdekli, hogy tud-e valamit Kriszta arról, hogy Bordás megpaskolgatta egy kicsit Kirner orcáját a Copland klotyójában. Kriszta nem tud semmit, honnan is tudhatna. Aztán Kolonics arról faggatja, hogy lefeküdt-e már végre Bordással. A csaj viszont összeszedi a bátorságát és megkérdezi, hogy mi folyik itt. De Kolonics nem mondja meg neki, amiben az a vicces, hogy Kovaliknak meg simán elárulták a múltkor. Persze lehet, hogy ennek dramaturgiai okai voltak, szóval nem Kovaliknak árulták el, hanem szerencsétlen nézőknek már kellett dobni valami koncot, de mindegy is.

Főcím.

Eligazítás. Bordás a trükkös autótolvajokról beszél, aztán elhajt mindenkit melózni.

Öltöző. Kriszta és Szivar váltanak néhány szót. Összebútorozás lefújva, ugyanis Szivar apukája a kemoterápiás kezelés miatt felköltözik a lányához. Az a durva, hogy az ember már gyanakszik, hogy ez is valami kamu, hogy Szivar is be van építve. Szivar és Kriszta stresszoldólag ölelgetik egy picit egymást, de nem sokáig, mert benyit Johnny azzal - a tőle szokatlan - stílusú kívánsággal, hogy "húzzál kifelé a kocsiba!" Szivar kimegy az öltözőből, Johnny pedig bezárja maga mögött az ajtót és nekitámad Krisztának, hogy vallja be, kinek dolgozik, kinek jelent. Kriszta persze el akarja hülyéskedni a dolgot, de Kovalik ettől még jobban bedurvul és megszorongatja egy picit a csajt a nyakánál. Aztán ahogy szorongatja, Kriszta szeméből kiolvassa, hogy jól sejtette, amit sejtett. Drámai jelenet: Kovalik elengedi Kendét, leroskad a padra és felteszi a kérdést: mibe keveredtünk? Kriszta már nem játssza meg magát, annyit mond: nem tudom. De ekkor benyitnak és Kovalik elhúz szolgálatba.

Szivar és Johnny együtt vannak járőrben. Szivar egész végig pattog, hogy Johnny mekkora bunkó volt.

Iroda. Bordás és Móricz a szokásos reggeli szópárbaját vívja a kávé mellé. Aztán áttérnek a Picur-témára, hogy Bordást följelentették, és hogy már megint kijönnek vizsgálódni az ügyészségtől. Majd Móricz a múltkori orditozásra tereli a szót. Bordás bocsánatot kér Móricztól a balhézás miatt. Ez egy ilyen bocsánatkérős sorozat. Közben az osztott kép másik felében azt látjuk, hogy Kriszta a tükörben nézegeti a nyakát, azokat a nyomokat, amiket Kovalik ujjai hagytak a bőrén. Pircsi szakítja meg a gyönyörködést. Kriszta megkérdezi Pircsitől, ahogy akkor most járnak-e Johnnyval, vagy mi van, aztán megmutatja az ujjnyomokat. Kriszta úgy tesz, mintha fogalma se lenne, hogy Johnny miért csinálta ezt. Pircsi meg megígéri, hogy majd megrendszabályozza Kovalikot.

Szivar és Johnny éppen egy öreg néninek segítenek cipelni a csomagokat (zzolgálunk és védünk), közben természetesen még mindig azon vitatkoznak, hogy Johnny mekkora tapló volt.

Az őrs előtt kocsi áll meg, kiszáll belőle az a tenyérbemászó képű ügyész, aki a kalapácsos esetkor is vizsgálódott, és kiszáll a kocsiból Zsuzsa is. Elkezdődik a rohadt idegesítő vizsgálódás, kihallgatás, vagyis az ügyész szőrszálhasogat, Bordás meg gúnyolódik az idióta ügyész és Zsuzsa szőrszálhasogatásán. Persze Móriczot is behívják tanúskodni, de érdekes módon nem tagadja le, hogy bent volt a Picur-ügynél, csak elkezd fontoskodni, hogy ő megmondta, hogy szabályellenes kihallgatni a gyanúsítottat, és hogy ő tudta, hogy ebből baj lesz. Úgyhogy Móricz túl nagy zűrt nem csinál, nem áll kegyetlen bosszút a sorozatos megaláztatásokért, csak hozza a szokásos formáját.

A kihallgatással párhuzamosan zajlik egy másik nagyjelenet, ugyanis Kálmán bá'-t meglátogatja a lánya. Kálmán bá' először el akarja zavarni a csajt, mert azt hiszi, hogy az csak azért jött hozzá, mert megint szarban van és a vén rendőrnek kellene kihúznia onnan. De a lány valójában azért jött, mert új életet akar kezdeni, és Kálmán bá' a múltkor azt ígérte neki, hogy segít megszerezni egy jó kis pultos melót egy kocsmában.

Bordásék eközben ott tartanak, hogy Kirner meg akarta vesztegetni Bordást. Az ügyész persze nem hisz neki. Ez az ügyész kezd egyre idegesítőbb lenni, drukkoljunk, hogy valahogy ő is olyan szerencsésen összefusson Malekkal, mint Kirner.

Kálmán bá' meg a lánya folytatják a beszélgetést arról, hogy kicsoda Edit gyermekének apja. Aztán Kálmán bá' a lányának is beismeri, hogy rossz apa volt, aztán meghatódik, sírva fakadnak mindketten, és hosszan ölelik egymást Edittel.

Megérkezik Szabó ezredes, meg egy fazon az ötkerületi rendőrkapitányságról. Az ötkerületi százados persze azért jött, hogy kifaggassa Bordást arról, hogy van-e alibije a Kirner-gyilkosság idejére. Bordás viszont nem tud elszámolni pár óráról. Pontosabban nem akar elszámolni, ilyesmiket mond, hogy hamburgerezett másfél órán keresztül. A százados erre megkéri Szabó ezredest, hogy függessze fel az őrnagyot. Ekkor, a csúcsponton, megszólal Zsuzsa, és alibit igazol Bordásnak, együtt voltak. Úgy látszik a csajnak mégis megjött az esze. Viszont azt nem tudjuk, hogy Zsuzsa kamuzik-e, hogy mentse Bordást, vagy tényleg együtt voltak. A helyzet azonban ettől nem lesz jobb, az izgága százados mindkettejüket be akarja vinni a kapitányságra. Bordás őrjöngeni kezd, előveszi a lehallgatókat a fiókjából és az asztalra szórja őket. Színvallásra akarja kényszeríteni azokat, akik felszerelték a sok szart az irodájába. Bordás azt kiabálja, hogy a nyilvánossághoz fordul, kitárja az iroda ablakát, és ekkor pont kikászálódik egy autóból egy tévéstáb. Ez az egész szervezés pont ugyanannyira rejtélyes, mint Alter felrobbantása. Hogyhogy pont akkorra ért oda a stáb, amikor be akarják vinni Bordást a kapitányságra?

Ekkor a kukkoló titkosszolgálatos fószer fölhív egy telefonszámot, és csodák csodájára Kálmán bá' veszi föl a telefont, aki éppen közösen zokog lányával. "C2-es gyalog, menjen át ütésbe"- hangzik a parancs, Kálmán bá' pedig egy pillanatra félbe szakítja az enyelgést a lányával, és kimegy, megnézni, hogy mi folyik odakint. Odakint pedig éppen Bordás mutogatja a lehallgató készülékeket a tévéstáb kamerájának. Ekkor érkezik meg Kálmán bá, aki erélyesen felszólítja az operatőrt, hogy kapcsolják ki a kamerát és adják át a kazettát. Bordás rászól, hogy mit csinál, ehhez magának semmi köze. Ez Kálmán bá' nagyjelenete, a coming outja. Igazolványt vesz elő, majd Bordás orra alá nyomja. Kőrösi Kálmán ezredes, titkosszolgálat. Szabó ezredes hitetlenkedik: "Kálmán, te egész életedben közrendőr voltál." "Gergő, te egész életedben hülye voltál. Nem emlékszel?" Kurvajó, Kálmán bá, most Gergő bátyánk is megkapta a pofájába. Bordás: "hoppá!"

Be is fut az őrshöz két nagy fekete verda, néhány titkösügynök száll ki az egyikből, Kolonics, Irina, meg Alter a másikból. Besétálnak az őrsre. Alter feltámadásán és eljövetelén mindenki elcsodálkozik. Kolonics egyből elküldi Szabó Gergőt, de még figyelmezteti, hogy el fognak vele beszélgetni a koronglövészetről, vagyis arról, hogy köpött. Az ötkeres századost szintén elküldi a francba, de előtte még figyelmezteti, hogy nem látott és nem hallott semmit, ami itt történt. És így tovább, Kolonics mindenkit kiküld. Kálmán bá' kikíséri a tévéseket, a kazettát persze nem kapják vissza.

Kolonics leül, Alter pedig kéri Bordást, hogy hallgassa meg őket. Mesedélután lesz.

Kálmán közben szól Móricznak, hogy hívja vissza Kovalikékat.

Johnnyék továbbra is épületes dolgokkal csesztetik egymást járőrben. A csesztetést egy táskalopás szakítja félbe. Kovalik és Szivar persze megmentik a táskát is, a nőt is, és elkapják a tolvajt is. Ekkor fut be Móricz hívása. Behívja Johnnyt és Szivart, de arra kéri Johnnyt, hogy készítse fel valahogy a csajt, hogy Alter él, és ott van az őrszobán. Johnny persze a maga idétlen módján próbálja elmondani a dolgot. Hiszel te a feltámadásban? Mit tennél, ha nyernél a lottón? Hogyan viselnéd a lelki megpróbáltatást? Ájulós vagy? Aztán belevág: ez az egész egy mocskos konspiráció, Alter halálát megrendezték, valójában él és bent van az őrsön. Szivar kicsit lefagy ettől a hírtől, de Johnny empatikus alkat: tudom, hogy mit érzel, egyszer nekünk is eltűnt a Rózsika macskánk és csak két hét múlva került elő. Szivar otthagyja Kovalikot és futva indul az őrsre.

Őrs. Az "iskola-ügynél" kezdődött minden - mondja Alter és Kolonics. Bordás viszont úgy gondolja, hogy ezt az egészet az állomány összes tagjának hallania kell, úgyhogy Kolonics halvány tiltakozása ellenére behívja az őrs összes dolgozóját, hallják ők is a nagy sztorit. Pont, mint egy Agathe Christie-krimi végén, amikor mindenki összegyűlik. Közben berohan Szivar is, aki teljesen ki van készülve, ezért elrángatják és átviszik valami másik helyiségbe. Szóval Bordás folytatja. Most elmondja, hogy miért helyezték ide. A túsz-ügy márciusban indult. Egy Török, meg egy Janek nevű fickók voltak a túszejtők.

Vágás. Janeket és Törököt látjuk egy híd alatt várakozni hajnalban. Tobit várják (akit pár résszel ezelőtt lelőtt Malek). Hülyeségekről beszélgetnek, milyen balhéik voltak, meg hogy szépek a nők Magyarországon. Megérkezik Tobi. Annyit tudunk meg tőle, hogy a csajt, akit el kell rabolni, egy testőr kíséri. Aztán Tobi kipakol egy táskányi a fegyvert. Odaadnak egy csomó pénzt Tobinak a fegyverekért, meg gondolom, az infókért, Tobi pedig elhúz. Főcím.

Címkék: tűzvonalban
28 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dupi 2007.11.30. 11:27:12

hát igen, a hoppá ütött, Rózsika macska nagyon ott volt, meg én hiányolom a belvárosos szöveget a kihallgatásról, jól megírták azt is. Ami minusz, az a szokásos szájbarágós-mindent-elmondunk.most, de eddig is tudtam hogy nem csak én vagyok a célközönség. Bár nem értem 18-39-ben miért ilyen gyenge, nekem teljesen bejön, pedig általában finnyás vagyok.

Sectumsempra 2007.11.30. 13:56:44

Szerintem a legszebb: Szivar eszét vesztve beviharzik, tombolva nekiesik Alternak, elrángatják, kituszkolják, közben a nyomában befut Johnny, gyermeki ártatlansággal: "Jöttünk, ahogy tudtunk..."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.11.30. 14:30:32

Kálmán bá színeváltozása 10 másodperc alatt nagyon ott volt... Meg a beszólása a Szabónak :-)

Azért a magyar maffiózó se semmi.

"
- És, hogy tetszik Budapest?
- Szépek a lányok. Szőke, vörös, fekete, barna... Nagy a választék.
- Na hallod, ezt az országot Mohács óta negyven évente végigbaszta egy hóditó hadsereg!
"

És milyen igaza van!:-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.11.30. 14:32:35

Egyébként honnan ismerős nekem az a fickó? Mármint a magyar maffiózó. Nem ugrik be, hogy miben láthattam... Bár a magyar színészek helyzetét ismerve, lehet, hogy csak egy reklámban.

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2007.11.30. 16:38:54

nekem is rohatt ismerős! rá is akartam keresni a nevére, csak elfelejtettem. asszem a mi kérünk elnézést-ben humorizált. de lehet, hogy tévedek...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.30. 20:41:06

"Kálmán, te egész életedben közrendőr voltál." "Gergő, te egész életedben hülye voltál.
Bordás: "hoppá!"

na, ezen vidultam egy darabig :DDD

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.30. 20:42:40

...buborékos képeket akarok a "tűzvonalban" hogyvoltba!!

mizrolist 2007.11.30. 22:49:43

Na igen, ebben a részben sírtam a röhögéstől a poénokon, miután magamhoz tértem az épp aktuális sokkból... Esküszöm, ezt a sorozatot simán el lehetne adni a világ sok országába.

h492019 2007.11.30. 23:41:13

"Hogyhogy pont akkorra ért oda a stáb, amikor be akarják vinni Bordást a kapitányságra?" Szerintem úgy, hogy Bordás hívta őket oda időre nem? Ott vártak míg nem szól nekik... Nekem így jött le.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.12.01. 09:32:03

Bombadil Toma, én meg legalább képeket szeretnék... legyen akár csöndes kép, vagy bugyborékos....

Tűzvillám (törölt) 2007.12.01. 15:02:58

Csá, Sectumsepra, úgy látom, egy hajóban evezünk :-)

Nagyon király rész volt, Kálmán ütős pasas!
Krisztáról nem gondoltam volna, hogy ekkora manipulátor. Pircsit szépen Johnny ellen hangolta.

hagymácska 2007.12.02. 09:28:01

a tatárjárásos poén hatalmas volt :DDDD
Kálmán Bá hab a tortán:))
a Tv stábra van egy másik elméletem, mivel Bordás csali a maffiózók elfogásához símán lehet h. Kolonicsék intézték a média jelenlétét h.ráharapjanak a rosszfiúk látva h.elhurcolják a Kirner ügy miatt.sztem.

hagymácska 2007.12.02. 20:57:49

na pasim is azt mondja h.Bordás rendelte meg a médiát...nekem ez kiesett.
na de a mai rész is...klassz volt. várom a hogyvoltját:)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.02. 21:05:30

Ja egész jó volt a mai.. cliffhanger meg minden? :D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.02. 21:12:19

miért nem tudnak még mindíg normális lövéshangokat készíteni a magyar hangmérnökök vagy kik???? vagy akkor miért nem lopják le valamelyik amerikai akciófilm hangsávjáról?? olyanok voltak ezek a lövések, mikor bordást lelőtték, mintha egy kinai petárdaárus szponzorálná a sorozatot.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.02. 21:18:41

...bocsi az előbbi, esetleges spoilerért, (bár már lement az epizód, és aki a hogyvoltokat olvassa az már látta) de annyira felbosszantottam magam ezen... pedig olyan jó ez a sorozat, csak ezeket a gyerekbetegségeket kéne valahogy leküzdeni.

Dark Wolf 2007.12.03. 11:17:51

Amikor kiderült, h Kriszta felhívása csak a nézők szopatása volt, felkiáltottam, hogy ekkora gagyiságot nem lehet csinálni. De aztán a rész folytatása elfeledtette velem ezt az érzést, frankó volt. Visszagondolva az első részek eseménytelenségére, nem is tudom, mi tartott itt a sorozatnál. De nem bánom, h kitartottam!

gyurmalány 2007.12.03. 11:42:01

én a legrosszabbkor mentem ki pipilni. valaki megmondaná nekem, hogy bordás lelőtte-e a mukit tényleg? Mert én ott mentem ki, hogy élve kell, mire visszajöttem már állt a bál.

one nation under-dog 2007.12.03. 17:24:00

gyurmalány 2007.12.03. 11:42:01

"valaki megmondaná nekem, hogy bordás lelőtte-e a mukit tényleg?"

Le.

Bombadil Toma · 2007.12.02. 21:12:19

"miért nem tudnak még mindíg normális lövéshangokat készíteni a magyar hangmérnökök vagy kik???? vagy akkor miért nem lopják le valamelyik amerikai akciófilm hangsávjáról??"

A valóságban kurvára nem úgy hangzik egy pisztolylövés, mint az amerikai akciófilmekben ;D
Meg azokban amúgy is minden italbolt-rabló Desert Eagle mordályokkal lövöldözik.
Szóval sztem inkább ne...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.03. 19:26:32

engem meg kurvára nem érdekel, hogyan hangzik valójában egy lövés, de ennél a szánalmas petárdapukkanásnál minden jobb.
szerintem az emberk többsége leéli úgy az életét, hogy nem hall élesben lövést egy berettából. ellenben, amerikai akciófilmeken, és a spagetti westernekneken nevelkedik és neki az az "igazi" lövés hangja. és ez így van jól! :))

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.12.04. 10:27:06

Jéééé... képek! :-D
Kösssssssssz...........

gyurmalány 2007.12.04. 19:08:53

de miért? gondolom meg kell várnom ezzel a következő hogyvoltot. Nem lehetne, hogy kivételesen az aktuális rész előtt legyen?
lécci-lécci.

Nem hagy nyugodni a téma.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.05. 00:51:44

Gyurmalány!
Katt ide: www.mtv.hu/videotar/?id=13841

A 23. perctől nézheted és tartsd vissza, vagy tena lady. :P

gyurmalány 2007.12.05. 18:06:24

wow!!!

Bruti köszi. Megvilágosodtam.
különben annyira jó ez a sorozat, hogy szép lassan kezdem elfelejteni Stohlnak a műsorvezetést.
süti beállítások módosítása