Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

ER 13x08 - A hit ereje

2007. november 28. 12:51 - zaphodbeeblebrox

Neelával kezdünk, az ER dokiszobájában aludt, Tony ébreszti. Kicsi lelkizés, hiba volt a tipitapi, van családod baszkikám. Tony kimagyarázza magát, Neela lába elgyengül, mucincsere következne, de Abby közbejön. Pratt a templomi gyógyszercsereprogramban önkénteskedik, ír fel recepteket, csak épp az a probléma, hogy nem csak orvosra, de a gyógyszer kiváltására sincs pénzük az ide járó embereknek. Így ez szart se ér barátom, a recepttől nem gyógyul meg ugye senki.

Kis hajléktalan gyerekek tolják bevásárolókocsiban a vérző fülű kishavert a sürgősségire. Tony szalad.  A kis vérző fülű démonokról dumál a barátja meg számunkra valami misztikus  oknál fogva, kék asszonynak hívja Neelát. Egy szót se értünk.

Pratt hazaugrik meló előtt, a templom után, benyit a fürdőbe és mit lát? Öcsi egy fiút ölelget félmeztelen vizesen, valamit épp bevégezhettek a fiúk. Pratt arca vörösbe borul és kivágja az öcsit és fiúját mint macskát szarni. Azt meg kell jegyeznem, hogy nagyon jó a fürdőben mozaikcsempe:) A hajléktalan gyerekek valamiért azt gondolják, hogy Neela valami angyalféle, aki megmenti majd a kis vérző fülűt. A tünetek alpján veszettségre gyanakodnak. Szegény kölök. A pultnál Weaver és a tévés csaj tervezgetik a szereplést, volt adás, lesz adás, nem olyan izgi, haladjunk. Ami jön az annál inkább, Kovac kap egy titokzatos borítékot, amitől csúnyán néz, és mivel Frank megkérdi belepillantva a borítékba, hogy a babának ajándék-e, így sejtjük, hogy kicsiJoe békája lapul benne. PszichoAmes beindult. Ezután egy monoklis nőt vizsgál Kovac, akit véletlenül lezúzott könyökkel a férje, akit vele együtt behoztak, mert elesett és beverte mindenét.

Gates küzd egy betegével a kórház előtt, jön Pratt, aki jól felhúzta magát öcsin és ezt most levezeti Tonyn, beleköt és behúz neki egyet. Mondjuk ez a pofon szerintem már rég a levegőben volt, sokkal előbb is megérdemelte volna már. Fülvérzésesre már maszkot adnak, fertőz és haldoklik. Mindenkit be kell oltani, aki érintkezett vele. Közben a monoklis férje bekómált, itt derül ki, hogy iszik de súlyosan. Pratt két kurva nagy bödön pisit nyom Frank orra alá. Najó ez vicces volt. Jön Gates, hogy van a szád, bocs, szar volt a reggel. Legközelebb ha szar a reggelem én is leütök valakit az utcán, hátha attól jobb lesz. Ivós embernél járunk, jaj hát soha nem ütném meg a feleségemet. Hozzá kéne tenni, hogy józanul. A fia is a pia miatt halt meg, ittas vezetés, baleset. Népnevelés megy itt kérem. Amúgy nem tűnik vérengző vadállatnak a pali, inkább sajnáljuk, tökre zavart meg azt se tudja holmimerre. De Lukának bebuccant a feje a békától, úgyhogy ő most ezen a palin vezeti le, jól ráhívja a zsarukat. Váltunk Prattre, aki épp kipakolja a fél gyógyszerkészletet a szekrényekből, viszi a templomba. Gyűjtöget már egy kicsit. Nem vagyunk benne biztosak, hogy neki ezt szabad, de mellette vagyunk. Ha kell majd drukkolunk is. Fuss Pratt, fuss.

Fülvérzéses kisfiú halálán van továbbra is, a barátja végignézi az egészet. Mijafaszért álldogálhat benn a gyerek, küldje már ki valaki?! De tényleg miért nézheti bárki végig ezeket a dolgokat, amiket ott csinálnak a betegekkel, utcai ruhában, semmi fertőtlenítés, miközben ők intubálnak meg torkot vágnak meg kitudjamégmit. Idegesítő. Gyerek végül magától kimegy, megkeresi Neelát, mert hát ő a kék asszony, neki kell megmenteni a kishavert. Beszalad a sebészeten a műtőbe, ahol épp szivet vagy májat vagy vesét műtenek, ő meg besétál a kis hajléktalan rucijában és jól összefertőz mindent. Neela kituszkolja, és perszehogy enged neki, lemegy vele a kis fülvérzéses veszttségeshez. Ugrunk egészen a templomig, Pratthez csatlakozott a jótékonykodásban Hope, naná, ki más, együtt viszik a szajrét a lelkésznek. Hope teljesen ráizgul a templomra, a lelkész meg Hope seggére, hehe. Váltunk Weaverre, akivel egy középiskolában tartják épp a tévéfelvételt, pont közben egy kislánynak a torkán akad a falat, nincs mese, a mi Weaverünk egy konyhakéssel gégemetszést végez az ebédlőasztalon. A tévés nőnek nedves lesz a bugyija, hogy ebből micsoda sztori lesz.

Kórház: veszettség vírusos kölköt mentik, közben a kis szutykos ruhás gyerek továbbra ott áll és bizonygatja, hogy márpedig démonok meg Bloody Mary meg kék asszony. Hát jó. A harmadik gyerek is bejön, miértne, persze, miért nem csatlakozik be még pár vadidegen is a partiba, kevesen vannak még a kölök körül, aki mellesleg FERTŐZ, legalábbis 10 perccel ezelőtt még arról volt szó. Mellékesen Luka és Abby összezörrennek, hogy az ivósra ne hívjunk már rendőrt, adjunk neki esélyt, de Luka nem, ő már kihívta a zsarukat, amitől Abby jól ledöbben és a fejét csóválja. Pratt és az öcsi otthon, hazudtál öcskös, csak ezért akarsz itt lakni, mert apu biztos ferde szemmel nézi hogy meleg vagy. Pratt teljesen be van sértődve, beül a budira és ott sörözik kiborult fejjel, mert őt most becsapták. Öcsi el, Pratt utánarohan és az út közepén (hol máshol) hazarimánkodja mégis. Egyetértünk és bólogatunk. A kórházban a veszettséges kiskölök szive leáll, a két kishaverja meg elszalad. Neela utánuk, hogy legalább oltassák be magukat. Zuhog az eső, Neela szarrá ázva keresi a kölköket, akik felszívódtak. Egy híró ez a Neela. Hope jön, a veszettséges kisfiú mégse halt meg, magától újraindult a szive. Csoda történt ujjongja. Hát persze csakis csoda lehet. Kórházban: Weaver behozta a kislányt, akinek szívószálat rakott a torkába és a tévés nővel átdumálják a történteket. Tévés teljesen fel van ajzva, Weaver pedig elemzi, hogy egy jó bor és egy forró fürdő szokott segíteni, hogy lenyugodjon az ilyen esetek után, erre a tévés közli, hogy benne van. Meleg pillantásokat váltanak (höhöhö), új románc a láthatáron.

Luka a zsaruval: az ivós emberről kevés szó esik, de Luka megmutatja a zsarunak a békát meg egy kis levélke is van a borítékban, amin C.A. az aláírás. Zsaru megigéri, hogy utánanéz a dolognak. Abby Lukát várja a szemközti csehóban, egy idősebb fickóval ismerkedik össze, dumálgatnak, semmi érdekes. A lényeg, az Luka nézésében van, amikor később megérkezik Abbyért. Minden és mindenki gyanús, aki él és mozog. Nem árulja el Abbynek a béka-Ames cuccot, szerintünk hiba, de nyilván Abbyt akarja védeni valamiféle kifacsart módon.

Következik Tony és a családja. Tony kinyögi, hogy foglalkoztatja valami, a nője azt hiszi, hogy házasságra gondol. Hát ebből nagy puffanás van, Gates szakítani akar. A nő persze nem akarja elhinni, hogy elhagyná bárki miatt, mert mi szeretünk Tony és te is szeretsz minket, stb. Ezt már csak a következő részben tudjuk meg, hogy mennyire tökös ez a Tonyfiú, hogy egy ilyen lelkifröccs után is viszlát és kösz a halakat lesz vagy sem. A kórházban: Neela a kis veszettséges mellett virraszt, Hope egy kis kell mindenkinek valami amibe kapaszkodhat dumával jön, ezzel jól szánkba rágva a tanulságot. Ez a rész elég letargikusra sikerült, reméljük a következőben már lesz egy kevés nekünk Morrisból és a kiskopasz főgeciből is, hogy legyen min félmosolyogni néha.

Címkék: vészhelyzet
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Soldier\\\'s Ildi 2007.11.28. 14:04:11

Öcccsém! Most regisztráltam, és első :-)

Llew 2007.11.28. 14:46:55

Öcsém ez nem egy elsőzös blog.
Ez a rész olyan semmilyen volt. Remélem ezt az Ames-es szálat lezárják hamar. Whitaker jó volt vendégszereplőnek, de ezt a pszichopatás szálat nem kéne erőltetni. Aszittem Fred Ward valami komolyabb mellékszerpben lesz. Ja, most nézem imdb-n, hogy lesz még 2 részben.

gyz 2007.11.28. 15:51:38

nem tudom, megmagyaráz-e valamit (ezt a részt nem láttam), de a níla (Neela) szanszkrit szó, és kéket jelent.

kathleen 2007.11.28. 15:51:46

Csak nekem tűnt úgy, hogy a kisgyerek olyan mint Frodó?

zaphodbeeblebrox 2007.11.28. 16:06:09

gyz: megmagyarázná, ha a gyerek nem kezd el kék asszonyozni még mielőtt tudta volna Neela nevét, pedig jó összefüggés lett volna.

aki itt elsőzik, annak egybeépítjük az arcát egy ikarusz féltengellyel. nu.

SzigMa 2007.11.28. 16:28:55

Ez az utóbbi idők legrosszabb része volt. Hihetetlenül frusztráló volt nézni, alig vártam, hogy elkapcsolhassak a született feleségkre végre... Főleg az utcakölykös részek, annyira mesterkélt volt... A többi részben meg igazából nem történt semmi. Ha meg nincsen sztori, akkor hozzanak be egy tripla haslövésest, ne pedig a bárban beszélgessenek idegenekkel.

gyz 2007.11.29. 09:17:41

zaphodbeeblebrox,

nem volt véletlenül a köpenyén egy name badge? :)

Dorkapa 2007.11.29. 10:08:29

...kék vagy nem kék, aligha hiszem hogy a csavargó kiccsákók a szankszkrit nyelv felkent tudorai lennének!
Pedig szép összefüggés/áthallás lenne, szóseróla!

Eröltetett rész volt, pláne a Vívörös vonal, aki tévés felvételt tart és pont akkor kezd fuldokolni a gyerek...

Toni dumája jó volt viszont: mondja neki a kolléga hogy eddig csak egy gyerek élte ezt túl tavaly, 99,9%ban halálos. Erre Toni: mi akkor most megduplázzuk a statisztikát! :)

Soldier\\\'s Ildi 2007.11.29. 10:31:03

Egyébként most komolyan: ezt lehet így, hogy fogom a konyhakést, és belevágom a nyakába? És mi van, ha előtte madáinfluenzás csirkét vágtak vele? Nem fertőződik meg, mire beérnek vele a kórházba?

Amúgy sztem ebből a leszbi-szálból baj lesz... Tévés a csaj, meg minden, nehogy az legyen, hogy hú de izgi, ma este lesz a főnök a tévében, leül az egész kórház nézni, és aztán jön egy összeálítás, hogy leszbi orvosok ne nyúljanak a gyerekeinkhez, meg ilyenek...

pevike 2007.11.29. 12:24:35

Csak nekem hiányzik már az évad eleje óta a régi, jól ismert, képes-szereplős, zenélős főcím?

SzigMa 2007.11.30. 10:50:58

Soldier\\\'s Ildi:

Gégemetszést gyakorlatilag bármivel lehet csinálni, ami éles vagy hegyes, és szinte minden esetben jobb választás, mint ha simán megfullad és meghal a beteg. Azon már nem segít az antibiotikum.
süti beállítások módosítása