Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x07 - De nem Portlandben

2007. november 26. 16:42 - sixx

Mint az a képekből észrevehető, megirigyeltem Bruti kolléga képregényesített illusztrációit, tessék jelezni a kommentekben, hogy van-e erre szükség, vagy sem.

Kérem szépen, a Lost legutóbbi évadának ez volt az a része, ami beindította azt a 16 epizódos rohanást, ami az első évad frissességére, újszerűségére emlékeztetett, szinte nem is volt olyan rész, amit nem izgultam volna végig, a történet állandóan szolgált újabb és újabb meglepetésekkel, egészen a szezonzáróig, ami akkorát ütött, mint egy szívlapát. Emlékeztetőül: Katinka dugott Szójerrel, Dzsekk szaboltálja Ben műtétjét, mindenki kiabál, van aki a walkie-talkie-ba más az esőbe'.


Nő ül tengerparton, Juliet az, sír egy kicsit, majd visszamegy valahová, és ÍtönRommal találkozik útközben, a geciemberrel az első évadból, aki sikertelenül próbálta felakasztani a hobbitot. Szigetes flessbekk lenne ez? Nem tűnődhetünk túl sokat a dolgon, mert Juliet egy fejkendős nőnek ad be valami cuccot (hé, ez meg Calamity Jane a Deadwoodból, cocksuckers), egyelőre nem lehet tudni miért. Tesók ezek ketten, és a fejkendős beteg, ágy mellett az oxigénpalack, a fejkendő a kemó miatt kihullott hajat kopasz fejet takarná feltehetően. Ja, és Miamiban vagyunk, eh.

Sziget, Dzsekk kiabál Katinkával, hgy húzzon má' a faszba a ketrecből, Juliet meg éppen rebootolja az agyát, legalábbis pont úgy néz ki, mint egy windózos gép kék halál után. Szójer a nagy üvöltözést kihasználva pofán gyűri Danny-t, (ennyivel tartozott neki), Katinka meg a másik fegyverest intézi el, lehet rohanni, de hová? A műtőben ZZTop arra próbálja kapacitálni Julietet, hogy varrja be ő Ben veséjét, de Dzsekk csak röhög az egészen, nem ért hozzá, muhaha. Juliet pillantása megkeményedik, és utasítja a Random Ádört a műtőben, hogy hozza vissza Katinkáékat. Helló, nem úgy volt, hogy ő is ki akarja nyírni Bent? Ugye, hogy nem lehet elmenni a nőkön???


Flessbekk, Juliet a múltban, nagyon birkára dauerolt hajjal mászkált valami folyosón titokban (a zene miatt sejtjük), és telefonoz. Aztán meg lop, gyógyszert, de megzavarják, mégpedig a főnöke és a csaja, akivel dugni jött a laborba. Le is bukik, és a magyarázat sem az igazi. Kiderül az is, hogy a főnök az ex-férj, no meg az is nyilvánvaló, hogy a válás a kurvázás miatt következhetett be, minden férfi disznó, biztos én is. Back to the island, a helyzet pattanásig feszült, csipognak a műszerek, és Juliet végre elmagyarázza, hogy Katinkáék ugyan rohanhatnak, mert szigeten vannak - csak éppen nem ott, ahol Dzsekk gondolja.


A doki erre ideges lesz, és beköpi Julietet, ZZTop bazmeg, ő akarja kinyírni Bent elsősorban, nem én, erre mit lépsz? Ki is zavarják a műtőből, mennyé' keresd meg Szójeréket. Danny bezárva a ketrecben, de nem sokáig, mert kiszabadítják, Katinka pedig szembesül az "ez nem az a sziget" dologgal. Dzsekk közben utazásszervezőnek lép fel, és chartert intéz ZZToppal, de egyeztetési problémák lépnek fel (lófaszt neked Dzsekk, nem hajót).


Danny nagyon hamar leér a partra, ami azért kellemetlen Szójernek, mert a korábbi ütlegelésre fegyverrel igyekszik válaszoni, értsd: le akarja lőni, parancs ide vagy oda. Katinkáék addig menekülnek a dzsungelben, míg meg nem jelenik Alex, a kelemesen lóarcú leányzó, és parittyájával le nem gyakja az ellent. Egy pont kéznél lévő föld alatti bunkerbe bújnak, amit valahogy senki nem vesz észre, vége a rohanásnak. ZZTop kicsit kérdezgeti Dzsekket, hogy volt ez a "nyírjuk ki Bent" dolog? Közben a beteg feléled, és a szőkecsajt akarja. Flessbekk, Juliet az exnél raporton, a haja továbbra is minősíthetetlen, a 24 első évadából megismert Zeljko Ivanek pedig kiváló, mint geciember. Tudja mit nyúlt le a laborból, és be akar szállni a dologba - jó lenne, ha minket is beavatnának, mert nekünk fogalmunk sincs a titkoztatos oltóanyagról. A főnök ajánlata: vagy velem, vagy a sitt, mert etikailag igencsak megkérdőjelezhető, amit csinálsz, DE MIT???


Szigetelés, Juliet ideges, mint Bayer Zsolt az MSZP székházban, mennie kell Benhez, elmagyarázni a kis tervet, meg mindent. Szójerék kis barátnője, aki kap egy becenevet (Sheena, muhaha), hajót kínál nekik, de előtte lesz egy mellékes küldetés, ki kell szabadítani Karlt, az első epizódban látott ádört, akit ketrecben tartottak. Juliet visszaér Benhez, és szeretne négyszemközt maradni vele, nyitott háttal csak nem veri pofán, így Dzsekk kimegy, és ZZToppal kokettál, akinek Tom a neve, ennek örülünk.


Julietet Ben simán rávette, hogy ne nyírják ki - cserébe megy, és elintézi, hogy Katinkáék elmeneküljenek. Nahát. Flessbekk, Juliet egy rémesen sminkelt faszival tárgyal, akit Ricsárdnak hívnak, és nagyon bőkezűen bánik a szempillaspirállal, pedig. Egy Mittelos Bioscience nevű intézetet képviseli, és nekik is kell Juliet kutatása, mert az annyira fasza. A szokásos beszervező bullshit után rátér a lényegre: Juliet egy hím mezei egeret is meg tudott termékenyíteni, hoppácsak. Ez utoljára Svarcinak sikerült valami szar filmben.


Juliet termékenység-szakértő, és annyi pénzt kap a kutatására, amennyit csak el tud képzelni, de ott van az ex-férj problémája (Juliet kutatása a laboré, stb.), akit Juliet szerint csak akkor lehet meggyőzni, ha elüti egy busz. Hmm. Sziget, Szójerék visszamennek az Ádör táborba, és keresik Karlt, akit egy csávó őriz - nem nagy kaland, leütik, bántják kicsit. Karl is megvan, éppen az agyát mossák kifelé klasszikus módszerekkel, azaz színes képek és hangok segítségével, szar lehet neki.


Juliet hírt hoz Dannynek, nem bánthatod Szójeréket, ez parancs. Szarok én a te fejedre, mondja erre, és flessbekkelünk. Juliet nem akar Portlandba menni, mert a húgára kell vigyázni, aki rákos, és terhes is, aha, szóval ez volt az a cucc amit kapott. Sírunk kicsit. Az ex problémája a következő jelenetben megoldódik - jön egy busz, oszt elüti. Király. Juliet vigyázhatna arra, hogy mit kíván a jövőben. Sziget, Ben elég rozzant állapotban, Dzsekk műt, Tom meg hányingerrel köszködik, mert nem bírja a vér látványt, amiből viszont bőven van, mert a doki elkúrja a műtétet.


Sheena (aki Ben lánya!) betartja a szavát, és hajóhoz juttatja Katinkáékat, de van egy kis probléma: Danny, meg az ő pisztolya, illetve vérszomjas arckifejezése, de csak időlegesen, mert Juliet jókor érkezik, és lelövi. Hoppá. Sheena nem megy sehová, mert Ben ebbe már nem megy bele - Katinkáék viszont igen, lehet evezni északnak. Dzsekk és botcsinált asszisztense műtik Bent, közben Katinka elmagyarázza, hogy mennek haza, és jön az a jó kis történet, amit kitaláltak titkos jelszónak, stb. Flesbekkeljünk már, az érdekesebb.


S lőn. Hullaház, az ex-férj kiterítve, és megjelenik ÍtönRom, és Ricsárd, a Maybelline-reklám, akik kurvára sajnálják, hogy így alakult, de annyira azért nem, mert hát így övék lesz a kutatási anyag. Elfogadja az állást, kisasszony? Juliet nem nagyon tud túllépni azon, hogy ez a buszos dolog milyen simán összejött, most akkor nagyobb melleket is kívánhatok? Ricsárdék tudnak a húgról, és annyira nem is Portlandban melóznak, de hát ezt tudtuk.


A szigeten Dzsekk befejezte a műtétet (sikerrel), Juliet meg jön beszámolni, kinyírtam Dannyt, elengedtem Katinkáékat, ez is egy jó nap volt, de te, Dzsekk, te mehetsz vissza a celládba. Vagy egy ketrecbe. Ja, Ben azt ígérte Julietnek, hogy három év után elereszti a szigetről, ezek szerint nem minden ádör van itt saját jószántából. És erre vége, kurvaélet, pedig néztük volna még egy kicsit.

Címkék: lost
37 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slugger 2007.11.26. 17:00:29

Jól levágták a végét a majmok!
Az, hogy "Only fools are enslaved by time and space" nem ebben az agymosós jelenteben volt, vagy lett volna, vagy keverem? Zsülinek meg minek még mell? A hátára?

kevert 2007.11.26. 17:27:35

Elnézést az OFF-ért:
Drót hogyvolt lesz-e? Most jól jönne, lemaradtam az előző részről :(

Sitrep 2007.11.26. 17:35:20

marhajó!! a képregényesités sztem atomjóra sikerült, a kép is, a bubble-ok is, a szöveg is vicces, nekem kell több ilyen demostazonnal!

Winkie 2007.11.26. 17:35:22

ebben volt... meg a God Loves You As He Loves Jacob is.... meg sok okosság az agymosó filmben, James is ráflashelt...:P

képeknek meg fele jó, fele nem... de ami jó, az nagyon...

következő rész nekem a favoritom a Lostból...

dupi 2007.11.26. 18:14:48

sorry, nekem annyira nem tetszenek a képek :(

enzo23 2007.11.26. 18:26:21

Az RTL KLub hülye.
A képek jók, de tényleg:)bár akár olyat is lehetne h nem mind képregény(funny-fanart)hanem van benne pár igazi is. Szerintem.
A következő részt megnézem még(legalább)egyszer mer kissé zavaros.:)

candyperfumegirl 2007.11.26. 22:16:14

Őszinte leszek, nekem nem tetszik, amit a képekkel csináltál. A szövegbunorék-dolog valahogy jobban működik Bruti 24-es hogyvoltjainál, és bár magát a "buborákolást" itt sem bánnám, de a képek képregényesítése abszolút nem tetszik. Nem elég jó ez az effect, inkább szétesik pixelekre, minthogy igazán comic hatást keltsen, röviden és tömören nem néz ki jól.
A Lostnak pedig annyira gyönyörű a képi világa, a színek, a fényképezés, a beállítások, hogy egyszerűen sajnálom így szétesve látni.

Remélem, nem bánod a kritikát, goldolom, hogy ez még kísérleti dolog, ezért írtam le a véleményemet.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.11.26. 22:26:31

Azért a kollega képregényei jobbak! A felirat is jól lakik, és a képek is normálisak maradnak... Meg a szövegbuborékok tartalma is találóbb, de a lényeg az hogy ne rondítsatok a képeken ;-)

[Sven] 2007.11.26. 22:28:16

Ez nem is igazi képregény-stílus. Hisz akkor lenne az, ha egy adott vastagságú vonallal körbehatárolt területen egy azon szín lenne csupán, azaz nem lennének árnyalatok egy körbezárt részen, itt meg vannak (lásd az emberek arca). Nem igazán jó...

sixx · http://comment.blog.hu 2007.11.26. 22:30:25

oké, kísérletezés volt, mellesleg nem a fotóbolttal, hanem a Comic Life című alkalmazással készültek - próbálok más effektet, aztán majd látjuk.

panoz (törölt) 2007.11.26. 22:39:15

Szövegbuborék maradhat, képregény nem kell, RTL meg dögöljön meg.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.11.26. 22:46:46

állj. mi ez az rtl dögöjjönmeg? mit tettek?

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.11.26. 22:58:51

Nemtom.. nekem bejönnek a képek, bár én alapból szeretem a képregény ábrázolást.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.11.26. 23:02:46

a szökés hogyvolt meg a grace ezen a héten kísérleti alanyként funkcionál, meglássuk.

BruceWayne 2007.11.26. 23:36:00

röviden: nincs rá szükség. :-)
a 24-es eredeti és frappánsan vicces volt, ez sajna erőltetett és képileg is eltúlzott, bocsi

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2007.11.27. 01:18:16

A lóarcú lány nem a francia nő lánya?
Ezek szerint Ben+francia liba?

Muhahaha

EasyFriend 2007.11.27. 08:51:22

Ez egy kurvajó rész volt. Amikor Juliet kimondta, hogy "üsse el egy busz", már éreztem, hogy lesz valami, de mégis milyen brutálisan váratlan volt, amikor Zeljkót elcsapta a busz. Ez az ember egyébként valóban zseniális, arra született, hogy keresztülmenjen rajta egy busz. Ezzel az arccal mást nem is játszhat.

Llew 2007.11.27. 09:15:53

Jó rész volt, de ha tényleg ilyen fejkapkodós lesz akkor lehet egybe kéne néznem és nem a RTL-n. Jack ez most véletlen volt dumája nagyon ott volt. A képek elég furák. Nem lehet őket jobban képregényesíteni, mert így nem az igazi. A szövegen is lehetne javítani, de legrosszabb esetben felveheted Brutit szövegírónak.

f3 2007.11.27. 09:51:38

A képek átszerkesztése nem az igazi. A szövegek meg mérsékelten humorosak. Szerintem. A LOST olyan gyönyörűen van fényképezve, hogy kár elrontani a képeket.

Az epizód meg fantasztikus volt! Nekem a második évad is tetszett, de ez a harmadik űbereli az eddigieket.

Legjobb sorozat ever :)

f3 2007.11.27. 09:53:54

De egyébként miért hagyták le a végét??? MErt ugyebár RTL-en úgylett vége, hogy "Nem igazán Portlandben vagyunk". És nekem az jött lett, hogy ezért Not In Portlan a címe, mert kb ezzel a mondattal van vége. erre kiderül, hogy utána még volt pár perc... Kellett az idő a Találkozásoknak???? Ehh.

panoz (törölt) 2007.11.27. 10:32:35

sixx: RTL-nek mindig van oka hogy megdögöljön :).
Nekem most a pénteki ámokfutásuk nem tetszik, az 1 rész alatt 2 reklám, amikor már 1 reklám alatt el tudják kúrni a sorozatot (lásd: reklám alatt 2 percet visszatekertek a kazin).

candyperfumegirl 2007.11.27. 10:34:28

f3: Most vagy nálam más az RTL, vagy nem vártad meg a végét, mert én határozottan úgy emlékszem, hogy végig leadták. Az az utolsó jelenet, hogy Jack és Juliet beszélik, hogy Jules mióta van a Szigeten, és Ben azt ígérte neki, hogy elengedi. Végig lement.

limbekcs 2007.11.27. 11:02:53

vicces(!) buborékok hadd jöjjenek, de effekt nélkül.

Gabba 2007.11.27. 12:08:23

Mindenkinek tiszta, hogy miért lett Alexből Sheena? Valszeg bealudtam, mert erre nem emlékszem...

sixx · http://comment.blog.hu 2007.11.27. 12:12:12

mint dzsungel királynője? szójer adta neki.

Dark Wolf 2007.11.27. 17:42:08

Nem adták le a végét, én is láttam. DE MÉRT?

f3 2007.11.27. 20:15:03

candyperfumegirl: Nálam a Dark Wolf féle RTL van, mert nálam sem volt meg a vége :)

candyperfumegirl 2007.11.27. 20:46:04

Akkor én már csak odaképzeltem, mert tudtam, hogy az jön. :D Öregszem.

Dark Wolf 2007.11.27. 21:12:57

candyperfumegirl: vagy neked is befigyelt egy kis ketamin, mint Greg barátodnak? :)

EasyFriend 2007.11.28. 02:16:35

A képeket én is eredetiben hagynám, viszont a buborékok dizájnja meg a betűtípus tök jó, hogy ilyen képregényes, magát a szoftvert megtartanám és Bruti 24-eibe is átvenném.

Gabba 2007.11.28. 09:09:56

De most tényleg nem adták le végig? Hát ezt így hogy?
sixx, nem vállalnád fel, hogy rákérdezel a retekklubnál, mégiscsak egy mérvadó sajtómunkás vagy, neked hátha válaszolnak.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.11.28. 09:51:37

Gabba: megkérezem, de sztem a standard "technikai probléma" választ kapjuk.

Gabba 2007.11.28. 10:34:14

Köszi, de azért egy próbát megér.
Az utolsó pár perc ezexerint fontos infót tartalmazott, tehát mindenképpen csonkolásnak számít, nem védekezhetnek azzal, hogy a történet szempontjából nincs jelentősége a kimaradt résznek.

EasyFriend 2007.11.28. 10:47:31

Szerintem pont annyit vágtak le a végéről, amennyivel visszább tekerték reklám után a kazit. Úgyhogy a felelős szépen játssza el egyedül és tegye közzé youtube-on a lemaradt részt. Azt hiszem, ez méltó büntetés lenne.

f3 2007.11.28. 11:17:26

De mi az már, hogy visszatekerték a kazit :) Itt nem digitális miacsodán jön az anyag? Valaki bennfentes árulja el, hogy hogy van ez mostanában.

Egyébként arra emlékszem, amikor a Mókus Plusz (gyk. Fókusz) átállt a digitális adathordozóra, akkor voltak nagy leállások meg nem időben elindulások, meg rossz filmrészlet bejátszások.

De azért csak fejlődtek azóta :)

Hozza a bringás futár a LOST _kazit_ ámerikából :)

EasyFriend 2007.11.29. 13:57:55

A digitális miacsoda se véd 100%-osan az emberi hülyeségtől... (Ld. még: "A jövő gyárainak két alkalmazottja lesz: egy ember, aki vigyáz a gépekre, és egy kutya, aki vigyáz, hogy az ember ne nyúljon a gépekhez.")
süti beállítások módosítása