Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x08 - A Man of His Word

2007. november 23. 10:01 - sixx

A címből elsőre arra tippeltünk, hogy Arvinbácsis epizód jön, és enyhe irónia lengi át a "Szavatartó férfi" sort, majd meglátjuk, igazunk volt-e. Ott hagytuk abba, hogy KicsiSyd a pokol tornácán tüdőlövéssel, Sark meg Vaughn társaságában üldögél valahol, és elméletileg segíteni fog az APO-nak, de mi egy percig nem bízunk meg a kis köcsögben (jó arc, de akkor is gyökér).  Visszatért Anna Espinosa is, aki nem halott, pedig. Pofán is lett vágva, yeah. Csak az ajka fel ne dagadjon még jobban, mert az már kissé komikus lenne.


Az epizód elején látható szokásos hogyvolt az előző rész utolsó 2 perce volt, onnan folytatjuk, hogy Arvinbácsi érkezik a kórházba a meglehetősen ramaty állapotban lélő KicsiSydhez, aki kómában van, mert belső vérzés, meg minden (belülről vérzik? ilyen hülyeséget sem hallottam még - ezt asszem Fülig Jimmy mondta). Telefon, menni kell melóba, mert egy Hannibál Lecternél megismert taligán tolt űbergonoszembert hoznak, vajon ki lehet a maszk mögött? Hát Sark. Az a vigyor nem hazudik.

Dixon nem nagyon örül annak, hogy Arvinbátyánk fagatja Sarkot, aki rögvest azzal kezdi, hogy bazmeg Arvin, te aztán nagy franc vagy, éveken át orránál fogva vezettél egy rakás embert, most meg elhihetted az amerikai kormánnyal, hogy jóember lettél? Arvin nincs vicces kedviben, és egy pár fényképel illusztrálja, hogy milyen következményekkel jár, ha Sark emberkedne.


A kis angol azonnal köp, mindent elmond, sőt, megígéri, hogy istenbizony megszerzi a bombát (a címmel kapcsolatban tehát tévedtünk), de Arvinbácsi szkeptikus kissé, kisöreg, többször vágtál át, mint egyszeri vállalkozó az adóhivatalt, miért pont most bízzak benned? Mert a sitten megjavultam. Nohát. Cserébe annyit kér, hogy elmehessen Fogtündér sírjához, és még valamit: exhumáltatni is akarja, Vaughn jelenlétében. Syd ettől kicsit kiborul, Vaughn látszólag nem, de jól ismerjük ezt a nézését, belül dúl a vihar, ó jaj. Főcím.


Elég fura temetőben tárolják Fogast, pont úgy néz ki, mint egy dizájnos hullaház - az ok: nemzetbiztonsági szempontból bizonyos halottakat nem lehet csak úgy akárhová eltemetni (még jó, nehogy feléledjen, aztán meg kóboroljon pucéron). Na jó, nem ez az ok, hanem a titoktartás. A high-tech koporsó mellett kicsit beszólongatnak egymásnak, mi van bazmeg, zavar, hogy dugtam a nejed? Sark most döbben rá a golyónyomokból, hogy Vaughn nyírta ki szíve szép szerelmét, hát sírdogál egy sort, de nem sajnáljuk. Na jó, egy kicsit.


Kórház, Arvinbácsi totál megrendülve, nem téged hibáztatlak, Sydney, mondja, és ekkor megszólal a riasztó, mert ez az Espinosa  egy alapos ember, és nem végez félmunkát. Beront a kórterembe, belelő vagy hatot a takaró alatt fekvő alakba (nem KicsiSyd, nyugi), majd a Long Kiss Goodbye című Sam Jackson-Geena Davis filmre hajazó mozdulattal kiugrik az ablakon, a dereka köré tekert tűzoltófecskendővel. Ezt tényleg nem lehet kinyírni. KicsiSyd egy másik kórházban, Arvinbácsi bosszúálló hangulatban utasítja KémFatert, hogy most azonnal nyírja ki a köcsög kubai kurvát. Marshall a litván videófeedet mutogatja KémFaternek, és rájön, hogy KicsiSyd élete azért forog veszélyben, mert az előző rész végén az egyik random gonoszember (akit kinyírt) súgott neki valami fontosat. Vajh mi lehet az? Az APO-ban Syd és Vaughn a küldetést tervezgetik, és megegyeznek abban, hogy ha Sark geciskedik, azonnal fejbelövik.


KémFater a kórházban, és az orvostól aziránt érdeklődik hogy milyen kockázattal járna, ha KicsiSydet kihoznák a kómából. Eh, Arvinbátyám ennek nem fog örülni. Repülő, a kommandó Sark vezetésével a CRF főgeci felé tart, akit Sankónak hívnak, ezen most röhögjünk egy kicsit felszabadultan. Sankó tudja hol van Esponosa, és a bomba is, de egyedül kell vele találkozni, Sark ismét azt kéri, hogy bízzanak benne - Syd és Vaughn erre kurvára nem hajlandó. Syd szőke macának álcázza magát, nekünk így is tetszik, csak az az áll ne lenne ennyire férfias. Miért pont szőkének? Hogy Fogasra hajazzon, amennyire csak lehet. Velence, a szokásos titkos találkozó egy diszkóban, igazán elmagyarázhatná már végre valaki az amerikai íróknak, hogy Európában nem csak röhejes night clubok és lepusztult gyárépületek vannak. Megérkezik Sankó, és indulhat a tárgyalás. Sankó is egy kétlábon járó klisé, viszkit iszik egy kurva csöcséről, és tuskó eurotrash, eszem megáll.


A bombáért cserébe Sankó is kér valamit, mégpedig azt, hogy Sark és Syd előtte dugjon, de megelégszik egy laza tekilás csókkal is, ezek szerint csak nem viszkiznek. A következő pillanatban szó szerint lőttek a tárgyalásnak, mert megjön Anna, és a maga kifinomult módján jól beleszarik a palacsintába: torkon lövi Sankót, meneküljön ki merre lát. Rohangálás, megbilincselt Sark, ártatlan áldozatok, Espinosa mintha meglógott volna, és vitte magával Sarkot is, muhaha.


Anna kicsivel többet tud, mint kellene neki, hiszen menekülés közben - érzéstelenítés nélkül - kivágja Sark nyakából a robbanószeres nyomkövető izét, amit az APO műtött bele tudta nélkül. Mire Vaughn felrobbantja a cuccot, az megszűnik működni, Sark szabadlábon Velencében (hehe). KémFater kissé ideges lesz a hírek hallatán, asszem most jön el az ideje KicsiSyd felébresztésének. Victor Garbernek sem sok arckifejezése van, de akkor is üt, ahogy a száját összeszorítja, és elszánt lesz. KicsiSyd felébred, mi lesz ebből?


Espinosa és Sark vacsiznak, illetve csak a csaj, mert Sark nem bízik benne egy percig sem. Anna azért rabolta el mellesleg, mert Sark képes volt a saját apját is kinyírni egy ügy érdekében, hát igen, elhivatott ember, ilyenekre vadásznak a multik és a politikai pártok is. Az első küldetés természetesen a bomba eladása lesz, aztán majd meglátjuk a hogyan továbbot. KémFater máris tudja kinek fogja bekínálni a cuccot, KicsiSyd ezek szerint nem szenvedett poszttraumatikus stresszt, vagy már bele is halt tán.


Arvinbácsi bent KicsiSydnél, és az orvos beköpi, hogy a lány nem magától ébredt, ebből baj lesz. Velence megint, Sarkék mennek bombát eladni valami franciának, de úgy sem fog összejönni a dolog, mert Sydék beleköpnek majd a levesbe. Minek a franciának a bomba? Jönnek Sydék, lövöldözés, kergetőzés, Vaughn majdnem felrobbantja Velencét, de mégsem. Sark menekülés közben csapdába ejti Annát, és szól Sydnek is, tényleg szavatartó ember. Csajbalhé jön, némi gimnasztika után Syd félig agyonveri a kubai ribancot, majd megbilincseli, de hiába ad neki Vaughn egy pisztolyt, nem nyírja ki, nem egy Jack Bauer.


Los Angeles, Weiss bűvésztrükkökkel szórakoztatja a csaját, mikor megjön Syd, és ellágyul, jól vagy, kishúgom? Jól, persze, ahhoz képest, hogy a faterod felébresztett. Arvinbácsi vegzálja egy kicsit KémFatert, aki azzal vág vissza, hogy te mondtad, hogy mindent bevethetek Anna elfogása érdekében, ne pofázzál. Arvin egyre idegesebb lesz, és látszik a fején, hogy lesz még egy menet. Jövő héten folytatjuk. 

Címkék: alias
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2007.11.23. 11:24:06

"Victor Garbernek sem sok arckifejezése van"
Na ja, kb. eggyel kevesebb, mint Lincoln Burrowsnak ;-)

k.Tomi 2007.11.24. 00:41:29

Szegény Fogas. :(((

Ahhoz képest, hogy jó rég óta halott már egész jól nézett ki. :) Persze mert csukva volt a szája. :))

Gabba 2007.11.24. 16:47:52

Csak most jöttem rá, hogy Espinozát ugyanaz a Gina Torres játssza, aki a Shieldben Kavanaugh exnejét.
Két tök eltérő karakter, de jól adja.

k.Tomi 2007.11.24. 23:42:48

Sőt ő alakítja a 24 harmadik évadjában Mrs. Milliken-t, aki szintén egy elég más karakter.
Sőt lehetne sorolni Torres kisasszony szerepeit. Elég sok helyen megfordult már...

zolij 2007.11.25. 02:04:30

sőt, ST: Voyagerben főszereplő
Parkman olvashatott volna kicsit Monroe gondolataiban

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2007.11.26. 12:03:23

Jó nagyon a hogyvolt, bár sztem egy kicsit lehúztad a részt... De lehet, hogy ez az én érzésem csak... :)

Amúgy láttátok a konkurens híroldalon a cikket, amiben az Aliast a C11-hez hasonlítják? :P

Én az agyamat majd eldobtam, amikor megláttam... Ez kész :D

Gabba 2007.11.26. 12:49:58

Ez a Sankó még tök jó. Így hívták a Nyár a szigeten (Le a cipővel!) egyik gyerekszereplőjét, a kompos fiát.
Hát így elkanászodott?!

sélli 2007.11.27. 11:34:43

Oh yess! Göndörfürti genyó Sark ismét villantott! Muhahahaa. Volt egy olyan érzésem a hullaházas jelenetnél, hogy Darth Vaughn mindjárt előkapja a lézerkardját és levágja Sark -minimum- fél karját :)
süti beállítások módosítása