Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 2x13 - A csapda

2007. november 22. 05:00 - sixx

Az előző, igazán újszerű és kimunkált évad első 13 része után a második adag nagy csalódást okozott (legalábbis nekem), és ugye ez a második évad sem tudott az első részek pörgéséhez felnőni, pedig igazán bedobtak mindent. Igen ám, de jött a ma esti rész, ami a második szériát tekintve messze az egyik legjobb epizód lett, olyan cliffhangerel a végén, hogy csak úgy szédelgett tőle az ember. Ja, és nem egy hetet kellett várni a folytatásra, hanem majd' három hónapot.


Az előző rész végén látott kellemes kis karambol utóéletével nyitunk, Link buta fejjel néz, Májki idegbeteg, Mehón meg vigyorog, meg lettetek szopatva, mocsokok, most van vége a dalnak, persze az is lehet, hogy túladagolta a cuccot, mindenesetre tiszta Kutyaszoritóban fíling, ahogy áll a fekete öltönyben, kezében fegyverrel. A telefonban Sara szólongatja Májkit, de hiába. Feszült pillanatok jönnek, mert megérkezik a határőrség, ezzel megmentve a tesók életét - ha Mehón nem akarta volna mindenáron elmagyarázni nekik, hogy miért akar lőni, vége is lehetett volna a sorozatnak. MiszerKim le fogja szakítani a tökét neki is.

Szukre repül Mexikó felé, de az előző részben látott vadászgép megérkezik, a pilóta meg ad egy ejtőernyőt a kedves bűnözőnek, majd kiugrik a gépből, valószínűleg összeszartam volna magam a félelemtől, de Szukre kemény csávó, és megy utána. Vágunk MiszterKimre, aki sík idegbeteg a hírek hallatán (elkapták a szkófild-böróz kabarékettőst), Kellermant is megmutatják, ő bicskával eszi az almát, mekkora paraszt ez már. MiszerKim mehet rapportra valami emberhez, és nagyon be van szarva tőle, ömlik róla az izzadtság.


Ugrás Tíbegre, aki egy csehóban éppen hobónak öltözve akar biliárdozni, vagy csak berúgni - van nála ötmillió dollár, hülye ez? Ja, egy másik amputált faszit kérdezget a műkezek árfolyamáról, hát nem arról volt szó, hogy Szingapúrban kap egy másikat? Rossz embertől kérdezett, mert elzavarják a náthás picsába, de mi már tudjuk, hogy a finom lelkű déli úriember az ilyet megtorolja, nem is kicsit. Rendesen rákattant a manus karjára. Ugrunk vissza Fox Riverre, ahol új főnök van, és menten keménykedik, ahogy visszakerül ez a Böróz, úgy belevágjuk a székbe, hogy belesül. Szkófild meg sose jön ki a sittről, lenyúzzuk a bőrét, ha kell, oszt legyen úgy okos.


Mehón az irodával vitatkozik, mert kiderül, hogy a reflektorfényből a büntetésvégrehajtás is kapni akar, sok fegyőr jön a tesókért, ez meg ugye nem fasza, mert akkor nehéz gyilkolászni. Annyit kisír magának, hogy a meseautóban kap egy ülést. Link és Májki rács mögött, az öcsi máris tervet sző (tetkó nélkül!), egy telefonhíváshoz joguk van, hát felhívja majd a dokinőt. Telefonszexelni? Szopás van ám, mert amíg hivatalosan nem veszik őket őrizetbe, addig nem telefonozhatnak. MiszerKim ideges, ő bezzeg telefonozhat, és arra utasítja Mehónt, hogy most azonnal, ott a sitten lője őket fejbe. AZONNAL. Ezt az embert egyszer nagyon meg fogják verni.


Tíbeg új kezet szerzett magának, és leselkedik, valami nőcskének a seggét stíröli, majd utánamegy, és felszedi, mert tud ő kedves lenni, ha akar. A nők meg ezért odáig vannak, eszem megáll. Egy kedves szó, és kész, a félkarú rabló már bent is van a bugyiban? Kansas, Bellik bátyánk máris bíróság előtt, a hangfelvétel tulajdonképpen beveri a szeget a koporsójába. Mehón jó gyógyszerfüggőként remeg, mint a nyárfalevél, és a pisztolyával játszik, most akkor öngyilkos akar lenni, vagy Terminátor? Közben Sara hívogatja Májkit, és rámondja a hangpostára (amit mi csuklóból kikapcsolunk, tehát nem lennénk jó menekülő emberek), hogy történet vele valami, és nincs jól.


Megjön a rabomobil, Mehónnak is van terve, közli a rendőrökkel, hogy ő márpedig bent fog ülni a kocsiban, ha tetszik, ha nem. Lófaszt, mondja a szimpatikus afroamerikai rendőr, majd beülsz szépen egy másik kocsiba, oszt követed őket. MiszterKimet egy régi haverja, a két nap alatt kellemes borostát és hobókülsőt öltő Kellerman haver hívja, segítsek, öcsi? Mert ha nem, akkor akár pofázhatok is. MiszterKim csak kis papírokra írsogált üzenetekkel tárgyal a főnökével mindeközben, ezeknek el kellene menni egy pszichiáterhez. Vagy lehet, hogy a faszi néma.


Tíbeg dugás után nézi magát a tükörben, csak fasza csávó vagyok én bazmeg. A nő meg közben a földön hever mereven, vagy sokkot kapott, vagy halott, szerintem bé. Nem az, csak nagyon megdugta a félkarú ember, aki Sam néven fut mostanában. Még mindig nem fogom, mire kell ez a nő Tíbegnek, de egy esti randihoz is ragaszkodik, mondjuk a sitten csalk análba nyomta, így valahol érthető a dolog. Mehón szorgosan követi a meseautót, benne az idétlen brádörz, előttük valahol Kellerman haver, és hoppácsak, MiszerKim arra utasítja, hogy amint a két tesónak annyi, nyírja ki a Nemlétező Embert, mert emberkedett a telefonban korábban. Mehón annyira nem akar egy másik ügynököt kinyírni, de belemegy a dologba, mert a gyerekével van fenyegetve. MiszerKim főnöke elég ijesztő figura mellesleg, itt egy kép róla.


Bellik rabruhában, az ügyvédje alig bírja visszafojtani a röhögését, bazmeg te annyira hülye vagy, mint a seggem. Életfogytot ki tudok neked sírni, mondja, de ennyi, 25 év után szabadulsz, ha rendes vagy. Jól van, de csak a Fox Riverben vagyok hajlandó ilyen hülyeséget csinálni. Eh, Bellik, ott nagyon meg fognak dugni. Májki észreveszi hogy a Link lábát összefogó láncot záró TUTO LAKAT nincs bezárva. Sara egy bolt kirakatában pont jó helyen kitett tévé képernyőjén meglátja a tesókat, és olyan képet vág, mint aki sapkát kapott karácsonyra.


A rabok Albuquerque-be érkeznek,  ahová Kellerman a kis akcíót tervezte. De hülye neveket tudtak adni az indiánok a településeiknek, nem csoda, ha az USA-ban az már okos embernek számít, aki az ilyet kapásból le tudja írni helyesen. Egy alagútból jönnének ki, amikor is nincs tovább, mert egy kamion pont a kijáratnál robban le, és ezt persze MINDEN rendőrnek meg kell nézni, mert kurva izgalmas, kamion bazmeg, csőrös! Májki rájön, hogy valami nem stimmel, akkor meg különösen, amikor a FEGYŐR KISZÁLL AZ AUTÓBÓL ÉS OTTHAGYJA A KULCSOT. Mehón szuggerálja, vedd már el a kulcsot, kurvaélet, pont ott egy ajtó nyitva melletted, kisköcsög.


Tíbeg bemegy a csajhoz a postára, és végre megvan mit akar tőle: az exnője jelenlegi címét. Ez meg is volna, de közben a falon ott díszeleg a körözési fotó is, ami a nő halálát jelenti, kutyából nem lesz szalonna. Bellik közben visszaér Fox Riverbe, ahol azt hiszi, hogy a többiek majd vigyáznak rá, mármint az ex-kollégák, de ez nem így lesz, hanem beteszik egy kétméteres barom mellé, köcsögnek. Példát statuálnak, kérem szépen, nem is akármilyet. Basszus, most veszem észre, hogy még dohányozni sem lehet az amerikai sitteken, ez milyen már?


Sara egy borotvapengével szemez, de nem öngyilkossági célból, hanem hajlevágásilag, vagy a jó ég tudja miért. Szukre pilótájának nem nyílt ki az ernyője, bezzeg neki igen, lehet menni Keresztes Mária után, ollé! A kamion továbbra is az alagútban, Májki csak nem akar meglógni, Mehón szája már habzik. Link addig dumál, míg az öcsi beadja a derekát, menjünk akkor. Rohanás, konfúzió, lassított felvétel és pisztolylövések, aztán még több rohanás, egy folyosón vagyunk, aminek egyik végén Kellerman őrködik, másik oldaláról Mehón cserkészi be Májkiékat, innen hogy fognak kiszabadulni? Kellerman távcsöves puskával várja őket.


Tíbeg családegyesítési programja megkezdődik, a nő infarktusközeli állapotban konstatálja, hogy a nyugdíjkorhatárt már nemigen éri meg. A tesók az út végére érnek, egy út vezet kifelé, de ott Kellerman áll, vissza ugye nem lehet menni, hát elkezdenek felfelé, a felszínre mászni. Vágunk, Sara most már tényleg úgy néz ki, mint egy drogos, minden iratot, telefont kihajít, csak a lóvét és a titokzatos kulcsot tartja meg. Kellerman és Mehón szépen közrefogja a két halálra vált menekülőt, na kérem szépen, most mi lesz? LELÖVI MEHÓNT BAZMEG. Mert vele is kibaszott az elnöknő, ideje bosszút állni. Erre nem számítottam.

Címkék: a szökés
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazmondo 2007.11.22. 08:24:23

Végül csak jó sorozat ez a Szökés, minden hibájával együtt is. Eddig ez volt a legjobb rész. Jó csóka ez a kellerman :)
Belliket már-már sajnálom.

mjordan 2007.11.22. 08:45:12

:DDD.Tényleg az összes rendőr be volt avatva,hogy mindenki előrement megnézni a kamiont?

Gabba 2007.11.22. 09:02:09

Ez a kétméteres benga állat abúzálta Tvínert is; Bellicknek nehéz (hó)napjai lesznek...

Tíbeg sztem Thaiföldön akart magának új kezet szerezni, nem Szingapúrban.

Dorkapa 2007.11.22. 09:19:35

Baróz olyan üdítően ostoba, hogy képes lenne a fürdőkában hajszárítóval és kenyérpirítóval játszani, neki még assem lenne gyanús! Majki meg a hunyorgós, "mindenre rájövök, vazze" nézésével mehetne Tiilához: tutti okosabb mint egy ötödikes. Vagyis úgy tud nézni...

Kellerman meg olyat húzott, hogy a forgatáson még a stábot is meglepte a végén! :)

Érzelmileg meg mostmár tejjesen összezavarnak minket:
- szeresssük a főgeci Kellermant, szurkojjunk neki?
- sajnájjuk Belliket?
- örüjjüönk Tíbeg sikerének?

..ejjj, debonyolult...

Gabba 2007.11.22. 09:46:05

Én nem szeretem Kellermant, mert bántotta a dokinénit!

sixx · http://comment.blog.hu 2007.11.22. 10:18:31

én szeretem Kellermant, mert bántotta a dokinénit.

mjordan 2007.11.22. 10:31:55

A dokinőt én is bántanám,elég keményen...:D

Weboldal készítés olcsón · http://olcsoweboldal.hu 2007.11.22. 10:39:48

Érdekes, hogy a hangposta nem tárolja el, hogy mikor lett küldve az üzenet? Bellick már a kapitányságon volt, csak a rendőrnő kiment, és akkor hívta Royt. És utána, épp amikor ment ki, szállították el a holttestet. Hogyan vádolhatják mégis őt?! Ha ez eszébe jutna Bellicknek, felmentenék...

A rész címe lehetne ez is: Csapat születik...

Mme du Tancin 2007.11.22. 11:03:30

hehe, bájos, hogy a szorult-helyzetben-visszaemlékszünkrá-méris-szeretjük-egymást jelenetből kiderült, hogy báróz már gyereknek is síkhülye volt: kismájki kérdi kisbárózt "megin' valami rosszat csináltál, azér kell elmennünk?"

panoz (törölt) 2007.11.22. 11:28:11

Mehónt sajnálom kurvára, remélem nem ütötte ki végleg a golyó...
Kellerman se annyira köcsög, ha azt nézzük hogy viszonylag engedtek minket belenézni az életébe...

sélli 2007.11.22. 14:21:44

Én csípem Kellermant... és Mahone-t is :)) Persze szigorúan T-Bag után!

Fega 2007.11.22. 18:22:44

Paul Adelstein (itt Kellerman) akkora fasza csávó, hogy csak miatta nézem a picsogó Private Pracice-t, ez a lezárás meg kurva jó volt na.

ede bá 2007.11.22. 22:27:52

Vajon Zakkant tutaja elkészült már?

BruceWayne 2007.11.23. 23:12:29

én ennek a résznek a végéig imádtam a 2.szériát, ezután is jó lesz de nekem valahogy itt megtört egy kicsit...

kla 2007.11.24. 22:04:09

Kár, hogy elspoilereztem mgamnak, hogy Kellerman segíteni fog, de azért volt álleesés (ezt hány l-el kell írni?), nem gondoltam, hogy ilyen hmar lesz. Nem voltak felesleges mellékszálak, láttuk a Fox Rivert és a Nagyon Gonosz Embert is a Mehón-Kellerman-Kim részek pedig nagyon jók voltak. Tíbeg postás csaja meg milyen ronda volt már.

Gabba 2007.11.25. 23:33:46

Ők így voltak összeillő "álompár".

Amúgy, bár ez nem a korrektorblog, de sztem: áll-leesés. Ahogy te írtad, úgy azt jelenti, hogy nem valódi leesés.

NatAngel 2010.09.07. 15:17:47

Én nem bírom Kellerman, szerintem a töbi szereplőhöz képest (leszámítva a májkigyereket, az egy nagy nulla, még jó, h ő a főszereplő :S) nekem lapos, érzelmi megnyilvánulásai kábé egyenlőek a nullával, és habár habozott, h kinyírja-e a dokinőt, ez sem dobott rajta sokat :S. Link meg aztán télleg katasztrófa, aki pedig- sztem- nagyon jó: az az idegbeteg mehón. Remélem, azért meg nem halt. :(
süti beállítások módosítása